Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Visszatekintés a 2021-es évre

2022. január 09. - Reformer

A tavalyi év nagyrészt a járványkezelésről szólt, a szcientológusok háza táján is (erről majd lesz egy hosszabb cikk, mivel az utóbbi időben elég megdöbbentő részletek láttak napvilágot arról, hogy milyen módon próbáltak még úrrá lenni odabenn a pandémián).

Nézzük akkor a főbb történéseket!

Januárban hírt adtunk a Danny Masterson szcientológus színész ellen indított büntetőeljárás (többrendbeli nemi erőszak) mellett futó abszurd szcientológus „vitarendezési” kísérletről.

Pár napra rá megtudtuk, hogy milyen jól fizet vírus-, oltás- stb. szkeptikusnak lenni, ugyanis a vállaltan szcientológus dr. Lenkei Gábor szintet lépett az adományozás terén, és 2,5 millió dollárra (725 millió forint!) növelte hozzájárulását az „egyház” „nemes” „céljaihoz”.

Februárban aztán meg is alakította a „Nem vagyok birka” mozgalmat. Szcientológusként…

Február az Oscar-díjak és Arany Málna átadásának hónapja, és ennek kapcsán mindig hálás téma megemlékezni arról, hogy mennyire gyalázatos rossz film lett Hubbard „Háború a Földön” című sci-fijéből, amely sokat szerint John Travolta karrierjét újra kettétörte.

Márciusban Dudás Diánával, Az én szcientológia sztorim írójával együtt a szcientológiáról beszélgettünk a Karc FM Karcolat című műsorában.

Áprilisban kikerült a netre a szcientológus aktuális pénznyelő projektjének támogatói listája, melyből megtudtuk, hogy honfitársaink milyen elképesztő összegeket áldoztak erre.

Májusban a TikTokon élőben ismerhettük meg a kapcsolatmegszakítás kegyetlen valóságát, majd egy hónapra rá kiderült, hogy a szcientológusok ellen a NAV által indított nyomozásban pár napja kilenc személyt meggyanúsítottak költségvetési csalással, illetve hogy kuruzslás miatt is nyomoznak egy szcientológus szervezetnél. Az ország Clearré tétele is csak visszafelé haladt, hiszen bezártak 4 missziót (kisebb szervezetet) is a szcientológusok Magyarországon.

Júliusban egy interjú jelent meg Dudás Diánával a Blikk hasábjain.

Szeptemberben váratlan fordulatként kiderült, hogy rekordot döntött a szcientológusok SZJA 1%-os felajánlásainak száma, 2220 fő döntött így. A saját maguk által sugározni kívánt képhez képest persze nevetséges 30 év munkával ezt felmutatni.

Mindeközben Oroszországban újabb kemény lépéssel próbálták leállítani a szcientológus pénzszivattyúzást.

Novemberben bemutattuk, hogyan próbálja ügyfeleit megtéríteni egy szcientológus üzleti tanácsadó.

Mi volt még?

Természetesen tovább folytattuk a hozzánk forduló károsultak segítését, sajnos tavaly is elég sok megkeresést kaptunk.

Mi várható 2022-ben?

Nagy dolgokkal készülünk, amelyekről majd be fogunk itt számolni, és természetesen folytatjuk a napi ügyek intézését, illetve az aktualitásokról meg fogunk majd itt és a Facebook-oldalunkon emlékezni.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr9016808212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása