Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Több száz millióval szállt be a magyar ideális org projektbe egy holland szcientológus

2015. augusztus 25. - Reformer

Elképesztő fordulat történt a Végtelen Adományozás Egyházának 9 éve zajló projektjében.

Idén február elején már írtam arról, hogy elég követhetetlen, hol is tartanak és mennyit is akarnak (ezek az adatok nyilván rontanák az üzletet, így nem publikusak).

Akkor egy kb. 2 milliárdos adományozási büdzsét becsültem, melynek kb. egyharmadát a Puskin utcai épület eladása fedezte volna. Akkor 350 millió volt meg ebből ténylegesen és 100 millió ígért adomány volt még mellé.

A következő információ jutott el hozzám (2015. augusztus 9. a levél dátuma):

1. Április 12-én dőlt el, hogy mennyi lesz a felújítás pontosan.

2 hónap alatt olyan sok minden nem történhetett, a végösszeg sem változhatott jelentősen, szóval tételezzük fel, hogy továbbra is 2 milliárd a vége, a 100 millió ígért adományt közben beszedték, tehát volt 450 millió a számlán + az elvileg 650 milliót érő Puskin utcai épület. Tehát 900 millió hiányozhatott a ő logikájuk szerint, ha a Puskin utcát eladottnak tekintjük.

2. Július közepére összejött ennek a célnak az egynegyede.

Tehát 225 milliót összeszedtek kb. 3 hónap alatt.

3. Július 18-án Kea Verweij, egy holland ex-Sea Org tag, adott még egynegyednyi pénzt.

Itt válik érdekessé a története. Kea egy Sea Org tag volt, az "egyház" luxus óceánjárójának (Freewinds) európai területi értékesítője. Most a Double Helix Water nevű gyógyító csodavizet áruló cég vezérigazgatója (első blikkre hasonló üzleti területnek tűnik, mint az előző munkahelye :) ).

Hogy miből lett cirka 200 leadózott milliója, az rejtély. Amikor kidobták a Sea Orgból, akkor tudomásom szerint egy petákja sem volt. Talán örökölt volna?

4. Augusztus 8-án Kea "üzletet" ajánlott - betol még egyszer ennyit, ha a több adományozó melléteszi az utolsó 25%-ot.

Itt már végképp szürreális fordulatot vett az ügy. Hirtelen előkerült még 200 milliója valahonnan... Három hét alatt... Nyár közepén...

5. Másnap hajnalra összejött 11% az utolsó 25%-ból, tehát az eredeti végösszeg 14%-a hiányzott augusztus 9-én.

Azt pedig már tudjuk az augusztus 13-i körlevélből, hogy összejött ez is, meglett a pénz.

(Megjegyzés: természetesen ezek csak becslések. Ha a teljes hiányzó összegből indulunk ki, akkor kb. 1,5 milliárd kellett, és Kea nem 450, hanem 750 milliót adott. Az előbbi összeg reálisabbnak tűnik, bár ha valaki 450 millát örökölt, az akár lehetett 750 is, szóval tényleg nem tudom.)

+1: "A magyarok nem várnak"

Úgy látszik, lelohadt az adományozó kedv, mert augusztus 19-én Miklovicz Attila a következőkről tájékoztatta a tagságot:

Bár a célt elérték, adományokra továbbra is szükség van, mert

- nem tudják pontosan, mennyibe kerül a teljes felújítás, még "zajlanak a kalkulációk" (úgy látszik, több év alatt sem sikerült kiszámolni)

- vannak olyan ígért adományok, amelyek még nem érkeztek be

- folytatni kell az "áramoltatást", mert az volt a "sikeres akció" (ez a szcientológusok üzleti vudu varázslatának része)

+2: 2016. FEBRUÁRRA tervezik a munkálatok befejezését és a megnyitót.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr157730758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PTS level III. 2015.08.26. 22:30:25

"nem tudják pontosan, mennyibe kerül a teljes felújítás"

Hát, Reformer... darabokra hullottam a röhögéstől, komolyan mondom! :D
A legruppótlanabb kivitelező cég is tételes árajánlatot küld, ha a kedves megrendelő úgy kívánja. Az árajánlat magában foglalja az egyes munkafázisokat, és azok anyagköltségét is akár. Akkor mi a fészkes fenét kalkulálgatnak még ezek, ha a terv és az elképzelés adott?
A válasz elég kézenfekvőnek tűnik:
1. nem jött össze a szükséges lóvé
2. fingjuk sincs, mikorra lesz meg
3. a semmitmondó "zajlanak a kalkulációk"-típusú magyarázat talán lehel még némi lelkesedést és életerőt az adományozásoktól elgyengült hívőkbe

Igazából az én csőröm nem az piszkálja, hogy hány millával sikerül újfent lerántani ezt az agymosott birkacsordát. Az érdekel, hogy mi ennek az egész rémálomnak a végcélja! A Saint Hill size-téboly és adománygyűjtés akkoriban azért zajlott, hogy végül megnyissák az (időközben a feledés homályába merült) OT IX és X szinteket. Most mire megy ki a játék? Azért, hogy végre eszét vesztett barom módjára tóduljon be a síkhülye wog a szcientológiába? :) Egy faszt, igaz? ;)
És ha ezt is bebukják a végén, mi lesz a következő "stratégiai lépésük"?

"2016. FEBRUÁRRA tervezik a munkálatok befejezését és a megnyitót." - Esküszöm, hogy én vagyok az egyetlen antiszociális, gané SP ezen a földön, aki szívből szurkol nekik, hogy végre összejöjjön! :D Legyen már egyszer sikerélményük ezeknek a szerencsétleneknek!

PTS level III. 2015.08.26. 22:57:28

Kedves blogolvasók! Most kivételesen legyünk jó fejek, és adjunk adománygyűjtési tippeket a Miklovicznak! ;) Például:

- az 1848–49-es forradalom és szabadságharc (tarhálhatna Petőfi, miközben az átköltött Nemzeti dal szcientológus verzióját szavalja)
- esetleg a Mézga család szóba jöhet?
- kurucok meg labancok, hmmm?

Jöhetnek az ötletek! Segítsünk nekik, hogy 2016. februárjában megnyithassák az ideális orgjukat! :D :P

bumeráng2013 2015.08.27. 00:13:20

Az a pénz valószínű nem Keá- é, de aki adta,adja nem akarja vagy nem tudja felfedni a nevét.2006. -ban is volt aki 100 misit adott név nélkül....
süti beállítások módosítása