Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Még több pénzt kerestek

2023. december 27. - Reformer

Tony Ortega hírt adott arról, hogy újabb honfitársunk adott 1 millió amerikai dollárt a szcientológusok nemzetközi adománygyűjtő szervezetének. L. Gábor után B. József is megtömte a perselyt.

buza.jpg
Jól mondta az ügyészség a sajtóközleményében"belső irányelveiknek megfelelően a szervezeti egység lehető legnagyobb bevételének megszerzésére törekedtek".

A belső irányelv pedig ez:

"KERESS PÉNZT. KERESS MÉG TÖBB PÉNZT. ÉRD EL, HOGY MÁSOK IS ÚGY DOLGOZZANAK, HOGY PÉNZT KERESSENEK." - L. Ron Hubbard, 1972. március 9-i irányelvi levél, BEVÉTELI ÁRAMLÁSOK ÉS FORRÁSOK, PÉNZKEZELÉSI ALAPELVEK

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr518289485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anita Kovacs 2024.01.08. 09:42:40

Pont emiatt is jól megfigyelhető az egyházon belüli zűrzavar: azt hirdetik magukról, hogy egyház (aki ugye nonprofit alapon segít), miközben többszázezres/milliós tanfolyamokat, szinteket adnak el. Bírtam azt is, amikor toboroztak segítőnek, de semmilyen cserét nem adtak érte. Nem értem, hogy egy kő keményen profitorientált cég (mondjuk ki: gyakorlatilag cég), miért akarna ingyen dolgoztatni? Ez nem passzol össze. Az egyháznak SEMMILYEN nonprofit tevékenysége nincs, de úgy tesz, mintha lenne és ingyen kér segítséget. Korábban még voltak lelkészi szolgáltatások (a standard lelkészi tanácsadás, bár kevesen tudtak róla, de volt és szívvel-lélekkel csinálta az akkor ott dolgozó hölgy), de az elmúlt években már az sincs. Korábban segítőként dolgoztam nekik, és mivel volt egy családi problémám, segítséget szeretettem volna kérni. (Ingyen dolgoztam, ugye...) Erre az volt a válasz, hogy fizessek be. Tényleg már egy bármilyen átlag egyház messze értékesebb: legalább bemehetsz egy beszélgethetsz valakivel vagy részt vehetsz egy valódi prédikáción mindentől független.
süti beállítások módosítása