Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A szcientológia és a gender

2019. április 20. - Reformer

Ez egy menő vallás!

Pár évvel ezelőtt indult el újra az a PR-irányvonal a szcientológián belül, hogy ez egy „modern, progresszív vallás”, sőt már a menő (cool) jelző is előkerült. 2016. októberében Instagram, Twitter és Facebook oldalakat, valamint Youtube csatornát is indítottak, valamint két évvel ezelőtt elindult a szcientologianeked.com című helyi weboldal is, blogbejegyzéseknek szánt írásokkal, és azzal a színvonalú életvezetési tanácsadással, amivel a Facebookon hirdető kóklerek írásaiban találkozik az ember.

A jelek szerint a mostanság divatos gender témára is rárepültek, ugyanis ezt az eseményt szervezték össze:

gender.jpg

Az esemény FB-oldala:

https://www.facebook.com/events/2194312450658791/

A beharangozóból idéznék:

Nő vagy férfi? Van különbség köztük, de mindegyik egyformán értékes. A Szcientológia végtelen képességekkel rendelkező szellemi lényként tekint az emberre, és ez alapvetően meghatározza a szcientológusok hozzáállását az élethez, a többi emberhez.

Mások-e a szcientológusok? Szcientológus legyen a házastárs vagy nem? Beleszól-e az Egyház a párválasztásba? Milyen feladatai vannak egy Szcientológus nőnek?

Már ebből látható, hogy a szokásos képmutató, PR szöveget fogják hinteni a szcientológia spirituális természetéről, a család fontosságáról, Hubbardól a humanitáriusról stb.

A kérdések elég magas labdát dobnak fel, le is csapom.

 

A valódi válaszok a kérdésekre

Saját tapasztalataim és az általam ismert történetek alapján a szcientológusok magánélete egy átjáróházhoz hasonlítható. Az „egyház” különféle tisztviselői folyamatosan beleszólnak a tagok magánéleti dolgaiba, és a belső fegyelmezési rendszer is megtalálja azokat, akiknek például a párkapcsolata vagy viselkedése úgymond az „egyház” érdekeit veszélyezteti. Pár konkrét példa:

  1. A szcientológiában szabály az, hogy ha valamelyik ismerősnek, rokonnak vagy családtagnak nem tetszik a szcientológia, akkor „kezelni” kell (eloszlatni az aggodalmait), vagy megszakítani vele a kapcsolatot. A leghíresebb példa erre Tom Cruise, aki évek óta nem látta a lányát ez miatt a szabály miatt. De nem kell messze mennem példákért. A feleségemnek is írásba adták, hogy váljon el tőlem, amikor engem elnyomó személlyé nyilvánítottak. 
  1. A párválasztásba abszolút beleszól az „egyház”. Azok a házasságok nem igazán működnek, ahol az egyik szcientológus, a másik nem. Az ok nagyon egyszerű – a pár szcientológus tagja állandó nyomás alatt van, hogy minden pénzét és idejét az „egyháznak” adja, ami folyamatosan rombolja kettőjük kapcsolatát. Arról nem is beszélve, hogy ha van gyerek, akkor az iskoláztatás stb. is milyen konfliktusok forrása emiatt.

Egy statisztikai adat még ehhez: az általam képviselt, a szcientológiáról hiteles tájékoztatást nyújtó és annak áldozatait megsegítő Clarus Animus Alapítvány megkereséseinek 90%-át kapcsolatmegszakítás és a bajba jutott, szcientológus-nem szcientológus párkapcsolatok adják.

 

  1. Ha már a modern felfogásról beszélünk (ami valójában inkább középkori):
  • A szcientológia atyja, L. Ron Hubbard, perverziónak tartja a homoszexualitást, amit auditálással gyógyítani lehet, a melegeket pedig olyan kategóriába sorolja az érzelmi hangoltsági (tónus) skáláján (1,1 – rejtetten ellenséges), ahová az aljas, gátlástalan, erkölcstelen és sunyi embereket rakta. (Egy vállalati tréningen is téma volt ez, a tényleges idézetek abban a blogbejegyzésben megnézhetők).
  • A szexet pedig egy 1982-es írásában a fájdalommal együtt az általa reinkarnálódó intergalaktikus bűnözőknek tartott pszichiáterek által kifejlesztett mesterséges eszköznek tartja, melyeket a szellemi lények degradálására találtak ki (ez halál komoly).
  • Bokros teendői mellett maszturbálásról is megemlékezett „Ron, az emberiség legnagyobb barátja”, ezt írja (a „fakszimilék” mentális képek, azaz emlékek):

 ron131.jpg

 

  • Az „egyház” logikája szerint ez zavarja az auditálást (a tanácsadásukat), tehát fegyelmezéssel és etikai programokkal honorálták, akiről kiderült, hogy maszturbált, pornót nézett stb.

  • „Az ember egy halhatatlan szellemi lény” című alapvetést pedig leginkább rosszra használják – arra, hogy a család fontosságát leépítsék tagjaikban. Ha valaki több milliárd éve él már, aki mit számít, hogy most ki a vér szerinti anyja vagy apja, nem? Ők csak a biológiai szülők, akik a mostani testet összehozták, és ennyi. Ezzel szokták tompítani a kapcsolatmegszakítás súlyát például.

 

A szcientológia valós mindennapjai

Aki a szcientológusok valós mindennapjaira kíváncsi, hogy nőként mit él át valójában egy szcientológus, milyen tud lenni egy szcientológus párkapcsolat belülről, milyen szempontok alapján megy a párválasztás és miket úszhat egy szcientológus férfi, ha sokat adományoz és magas szinten van az egyházban, annak a nemrég megjelent új könyvet (Dudás Diána: Az én szcientológia sztorim) ajánlom a szcientológiáról (bővebben itt: www.dudasdiana.hu).

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr4614776670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

büdös zokni 2019.04.20. 13:24:19

A szex témaköre is egy példa arra, hogy a szciben mindenre van irányelv - és annak ellenkezőjére is. LRH leirta, hogy a szexuális szabadosság a szervezetek szétzülléséhez vezet, ugyanakkor a szex elfojtása meg olyan helyzetet, mint amit pl. a katolikus egyház tisztségviselőinél látni.
Azt is irta, hogy a szex kiváló kontrollmechanizmus, és ezt az egyház is alkalmazza: ez az a téma, amin keresztül folyamatosan érzeteti a tagokkal hogy valami baj van velük, aberráltak és még több tanfolyamra és auditálásra van szükségük. Hatalmas ellentmondás, hogy ha valakinek van párkapcsolata (ami ugye a szci szerint is elengedhetetlen a boldogsághoz), abban mindig találnak hibát, de ha valaki egyedülálló, azzal az ég világon semmi bajuk sincs, és soha semmilyen kezelés nem jár érte.
Igy adódik ki tehát, hogy mig a szexet kizárólag egy testi igénynek tekintik, komoly etikai kezelés jár a maszturbációért, a szexkapcsolatért, a megcsalásért, kapcsolatért egy nem szcivel, vagy mert egy az egyház számára nem elfogadható személlyel jössz össze vagy mert szakit veled vagy te szakitasz egy illetővel. És ez nem csak amolyan tanácsadás, hanem meg van mondva, hogy vagy megcsinálod, amit mondunk, vagy elbúcsúzhatsz a szcitől és örök kárhozatra itéltetsz.
A legnagyobb ellentmondás az, mikor elhóditasz valakit egy párkapcsolatból: a szci elvei szerint a magas statisztikát kell jutalmazni, márpedig akinek jelenleg nincs kapcsolata, annak az összes korábbi kapcsolata kudarccal végződött, tehát az egy alacsony statisztikájú személy. Elvileg olyan személyt kellene választani, aki hosszú évek óta boldog és harmonikus kapcsolatban él, hiszen csak ő lehet olyan, aki már bizonyitott és magas statisztikájú. És mégis, ha valaki ezt az elvet próbálja érvényesiteni a párkapcsolatokban és egy ilyen magas statisztikájú személyre hajt rá, az a legdurvább büntetéseknek teszi ki magát. Ha meg egy boldog szci házasságot rombol szét, az gyakorlatilag megbocsáthatatlan.
Az egyetlen jó dolog a fentiekben az, hogy a szexen keresztül lehet talán leginkább bemutatni azt, hogy a szci egyház célja nem a szellemi szabadságod és öndeterminizmusod visszaállitása, hanem az ő totális irányitásuk az életed felett.

znagy6666 2019.04.20. 19:10:00

@büdös zokni: Nagyon jó megfigyelés!

Kiegészíteném egy érdekes ténnyel. A szexel történő kontroll alatt tartás az összes szekta közös nevezője. Sőt, talán sokatok számára bizonyára ismert, Gatyán György egykori leggazdagabb magyar szektája a jasmin.com. A Dolcer holding már arra sem vette a fáradtságot, hogy holmi vallásnak tűnő hablatyol tegyen a business mögé. Érdekes módon a kiközösítés és a családi kapcsolatokba történő beavatkozást ugyan úgy használják, mint a Szcientológia egyház.
részletek:
444.hu/2013/10/04/mintha-gyurcsok-ur-vuduja-alapjan-iranyitanak-gattyan-birodalmat

A Magyarországon történt NAV vizsgálatot követően a Dolcer Californiába költözött. Itt élnek és virulnak.

Vagy pl. a NXIVM, melynek Tony Ortega külön fejezetet szentel a blogján.
tonyortega.org/category/nxivm/

Ezek a szervezetek mind ugyan azt a technikát a sex-kontrollt használják a működésük alapjaként.
Egyik nyíltabban, másik burkoltabban.
Ne gondoljuk már, hogy ezek a "szervezetek" megtanítanák azt az embereknek, hogy a nemiség hogyan is működik. Ha fölfednek ennek a működési elvét, hogyan tudnának vele kontrollálni, és profithoz jutni???

büdös zokni 2019.04.20. 20:47:23

Ó, az első kommentem első bekezdéséből kimaradt egy mondat: Tehát LRH szerint korlátozni kell a szexet, viszont nem szabad korlátozni a szexet.
Ha emellé még odatesszük a személyes értékek és integritás irányelvét, akkor könnyű rájönni, hogy nem könnyű kitalálni, mi is lehet megfelelő viselkedés az egyház szerint és mi nem, tehát bármit csinál az ember, azért megbüntethetik.

sciclubtag 2019.04.21. 03:06:26

@büdös zokni: @znagy6666

Rejtett ellenséges módon előhoztátok a fertőt. Egészen érdekes irányba terelődött a téma. Gondolom véletlenül. :D

Bekúsznak tudatunk alá a kérdések az ellentmondásosnak tűnő kristálytiszta igazsággal kapcsolatban. Elronhabbard az egyetlen aki mindent tudott a szexről. Ez nyilvánvaló. Pl. Még meg is halt (gondolom) átmenetileg, hogy megállapítsa a szex helyét a tudás-rejtély skáláján. Amikor feljött a halál tónusából el is helyezte precízen az evés és a rejtély közé a mínusz(!) 6-os szintre. (Teljes tónusskála 1978) (Persze az is lehet, hogy mindannyian nekrofilek vagyunk.)
Szóval ez csak a szex egyik aspektusa amit feltárt nagy felfedezőnk. Vajon mennyi minden lehet még az alvilágban, amiről sejtelmünk sincs, mert nem ismerjük a műveit elég alaposan?
Még az evés is ilyen szörnyű dolog lehet. (Nem tudtok valami referenciát, az evés tiltásával kapcsolatban? Nem szeretnék elkárhozni.) Elvégre az is a halál alatti szinteken nyilvánul meg. Szerencsére nem éhségként, hanem evésként említi, tehát éhezni szabad, csak maga az evés jár a lélek számára mínusz(!) 5-ös szintű "tudatlanodással", ahol a "testkultusz" mélységeinek gyötrelmét élhetjük át akár egy kanál levestől is.
Valami imát is ki kéne már találni erre. "Uram csak ételt ne, de nőt/férfit se adj!" Vagy valami hasonlót.

Egyebekben a sci "szolgáltatásokban" folyamatosan jelen van a "szexdetektor". Mindenki mindenkit figyel, hogy ki kivel mit csinált vagy ki mit gondol, hogy ki kivel mit csinált, és mennek a jelentések, le-föl keresztül-kasul a szervezetben. Az ilyen jellegű "titkos" információkat sec perc alatt mindenki tudja. Nagyon érdekes, mert az auditor és az etikus nem beszélhet, a dossziék "zártak" és mégis valahogy előtörnek ezek a dolgok. Olyan ez mint a veteményesben a gaz, csak jön, jön a sok pletyka.
És vannak az elméletek, hogy hogyan is lehet ezt a "szekszet" csinálni, hogy ne legyen belőle ügy.
Én arra jutottam, hogy sehogy. Ez a legbiztosabb, ugyanis bármilyen felállásra lehet találni valami hülye Hubbardféle referencia értelmezést, amiből egyenes út vezet oda, hogy nem kellett volna.

Ismerek egy sci embert, akinek némi nehézsége volt azzal, hogy nőt találjon. Vágya keletkezett a "dologra" és eszébe jutott alternatívaként, hogy kényeztethetné magát. Erre felötlött benne, a fenti cikkben írt fakszimilés összekuszálódási probléma lehetősége. Emiatt átterelte a gondolatát arra, hogy esetleg egy örömlány kevésbé okozna ilyen gondot. Egyeztetett is egy ilyen szolgáltatásra, de a kéjkuckóig végül nem jutott el, mert időközben rájött, hogy 1,1-es tónusú bűnözővel (rejtett ellenséges nővel) kerülne kapcsolatba. A dolog vége az lett, hogy 80 órát auditálták meg etikázták (nem ingyen), hogy helyrehozzák a bűnös gondolatait. Egy fikarcnyi szex se volt, még csak meg se fogta magának!
Kérdeztem, hogy segített-e a "szolgáltatás". Azt mondta, hogy persze. Belátta, hogy micsoda etikátlan ember volt korábban. Többé nem tervez ilyesmit. Hm... Van itt népnevelés.

znagy6666 2019.04.21. 09:36:29

@sciclubtag:

Hölgyeim/Uraim! Kellemes Húsvéti Ünnepeket mindenkinek!

Ketté kell választanunk a gender témát elméleti Illetve gyakorlati részre. Azt amit a Szcientológia egyház tanít a standard tech irányelvekben a genderről, melyet ők második dinamikának neveznek, nem összetévesztendő a gyakorlatban használatos, és működőképes technikával.

Ha valakit kontrollálni akarsz a nemiséggel, gyűjts róla kompromittáló információkat, vagy pedig szakítsd el a kedvesétől vagy a csaladjatol, hogy ezzaltal manipulálni tudjad.

Ha pedig meg akarod védeni magad, hogy mások ne tudjanak téged manipulálni ezzel, vigyázz arra, hogy ne tudjanak meg rólad kompromittáló információkat, és ápolják jó kapcsolatot a kedveseddel meg a családoddal.

Ilyen egyszerű, ehhez nem kell mindenféle tónusskálákat érteni, meg a végtelen hosszú technikai bulletineket bújni.

sciclubtag 2019.04.21. 13:26:57

Hubbardnak fogalma se volt a nemek, nemi szerepek, a szaporodás és a szexualitás kérdésköréről. Ahogy arról se volt fogalma, hogy mi a különbség az egós elme (hívhatjuk személyiségnek is) kialakulásáról. Soha nem jutott el addig, hogy a család EGYsége mennyire fontos, illetve miért hülyeségek azok az elképzelései, hogy egy thetán nem lehet rokona senkinek, a gyerekek csak kis felnőttek, és nem nemi szerepek vannak, hanem egymilliárd éves robotolás a semmiért a szíorgjában.
Úgyhogy nyilván nagyon érdekes előadásokat tartanak ezekről a kérdésekről, de biztosak lehetünk benne, hogy nem a természet rendjéről adnak tájékoztatást, hanem az egyházhoz csatlakozás "előnyeiről".

@znagy6666:

"Ha pedig meg akarod védeni magad, hogy mások ne tudjanak téged manipulálni ezzel, vigyázz arra, hogy ne tudjanak meg rólad kompromittáló információkat"

Ez szinte lehetetlen. Ha például meglátja valaki, hogy azonos neművel félreérthető módon érintkezel (és félreérteni valamit nagyon egyszerű ebben a társaságban) akkor máris jönnek a kérdések. Homoszexuális vagy? Volt ilyen gondolatod? Korábban voltál? Tervezed, hogy homoszexuális legyél? Visszatartasz valamit? Miért tartod vissza, mert rejtetten ellenséges vagy?
Ha pedig ellenkező neművel gondolják rólad (és hangsúlyozom, elég valakinek csak gondolni), akkor ugyanez a menetrend a megcsalás, szabados nemi élet témakörben, amibe bármi mást is bele tudnak keverni.

Ennél sokkal egyszerűbb a megoldás.
Kerüld a scit!

znagy6666 2019.04.21. 15:41:13

@sciclubtag:
"Ha pedig meg akarod védeni magad, hogy mások ne tudjanak téged manipulálni ezzel, vigyázz arra, hogy ne tudjanak meg rólad kompromittáló információkat"

"Ennél sokkal egyszerűbb a megoldás.
Kerüld a scit!"

Milyen szép is volna, ha napjainkban csupán a Szcientológia egyház próbálna kompromittáló adatokat gyűjteni (ráadásul, ha jól tudom ott Magyarországon, ez néhány száz aktív főre és egy szemtelen Laci12 -re szűkül). Na de mi a helyzet pl. a Facebookal, amely szinte mindent tud, hogy kik a barátaid, hol jársz, a vásárlási szokásaid, érdeklődési köröd, mikor kivel találkoztál. és mindezt egy olyan adatbázisban, ahol másodpercek töredéke alatt hozzá lehet férni az algoritmusok által előszűrt információkhoz. vagy mi a helyzet a Jehova Tanúival, vagy a Hitgyülivel akiknek szintén kiterjedt adatbázisuk van családi és párkapcsolati részletekre vonatkozóan, vagy csak teljesen egyszerűen mondjuk az irigy szomszéddal aki már évek óta a függöny mögül figyelget?

Nos, ha valakinek tulajdona van, jól menő üzlete és kivetették rá a szemüket, nem úszod meg.
De, privát véleményem, hogy neked ettől nem kell félned:-)

sciclubtag 2019.04.21. 19:01:17

@znagy6666:
"De, privát véleményem, hogy neked ettől nem kell félned:-)"
Szóval, szerinted nincs jól menő üzletem. :)

Csak olyasmivel lehet "kompromittálni" valakit amit a közössége (társadalom) elítél. Teljesen mindegy, hogy az adott cselekedet káros vagy egyáltalán nem árt senkinek. Amennyiben ezzel kapcsolatosan van egy előítélet vagy közmegegyezés a helytelenségéről, máris bűntudatot ébreszt az emberben, aki nem igazán örül, ha kitudódik a "vétke".

A sci elterjeszt egy alapvető biológiai késztetéssel, a szexualitással kapcsolatosan bizonyos dogmákat, és a teljesen természetes vágyaikat is bűnként fogják megélni a hívők. Erre persze megvannak az úgynevezett gyógymódjaik, amiket jó pénzért rátukmálnak az áldozatokra. Ha nem akarják megvenni, akkor ott vannak a felhasználható információk a bűnbeesésekről, amit kiváló ösztönzésként lehet felhasználni. Ne hívjuk zsarolásnak. Olyan csúnyán hangzik. Ez csupán a támogató munka része, amely az istenemberség állapotába segíti a bűnös lelket, akinek nem szabad az anyagi világ haszontalanságaiba ragadni.

Igazad van, nem csak a sci, hanem más szekták és kormányok is kontrollálni akarnak. Sőt nyilvánvalóan össze is dolgoznak ennek érdekében, ha a céljaikat ez segíti. A céljuk pedig az áldozataik kontrollálása anyagi haszon és egyéb földi javak megszerzése érdekében. Nagyon nehéz mindet elkerülni, talán lehetetlen.

Gyaloghuszár 2019.04.21. 22:07:25

Van egy nagyon érdekes videó a youtube-on (uri Bezmenov, egy ex-KGB ügynök előadása a felforgatásról, Los Angeles, 1983), ami arról szól, hogyan lehet egy nemzetet kiforgatni önmagából, és elérni, hogy az ellenségei számára maga adja át az országot.
Azok az elvek, amik ebben elhangzanak, visszavetíthetőek egy személyre is. Ahhoz, hogy egy személyt megfossz a józan értékítéletétől, csak három dolgot kell tenni:
1. elszigetelni
2. átvenni az önértékelése felett az irányítást
3. ellátni a megfelelő hamis információkkal

A szexualitás az első két ponthoz tartozik. Nem csak a szex, de általában a gyengédségre való igény alapvető szükséglet. Ha sikerült ettől megfosztani valakit, ki tudjuk billenteni a valóságából.
1. ponthoz, elszigetelés: nem marad mellette senki akivel átbeszélhetné a dolgokat, illetve aki külső nézőpontot adhatna.
2. ha rendelkezik szexuális vágyakkal, kikiáltjuk bűnösnek - ez segít az önértékelés és hosszabb távon magának az ÉN-nek a lerombolásában

sciclubtag 2019.04.21. 22:41:37

@Gyaloghuszár:
Nagyon érdekes amit mondasz.
Átgondoltam és valóban igaz egy személyre és egy nemzetre is. A magyar néppel pontosan ezt teszik. Meghamisítják a múltját, átértékeltetik vele a nyelvét, degradálják a teljes örökségét. Már szaporodni sem képes igazán. Az egyének szintjén jelentkezik a probléma, de a teljes népcsoport irányultságában nyilvánul meg igazán látható formában. Az ősi tudás és hagyományok helyett mindenféle idióta Hubbardista dolgot is képesek elhinni, elfogadni, a többiről már nem is beszélve. És ennek semmi köze a nacionalizmushoz. Ennek az igazi értékekhez van köze, amikről már ciki beszélni, a vágyakról amiket el kell fojtani. Súlyosan leértékelt, félrevezetett nemzetünk öntudata mára már önmagát hibáztatja a kudarcáért és az egyének átveszik ezt a fajta beállítottságot.
Valahol a lelke mélyén mindenki tudja, hogy mire van szüksége, mit szeretne, mi a helyes viselkedésminta, mi támogatná leginkább a boldogulását. Nem kell mindenféle hülye elméleteket hallgatni, olvasni önjelölt "szakértőktől" a genderről és elfogadni mint életjobbító megoldást, mert milliárd éven keresztül semmilyen elméletre nem volt szükség a szexualitáshoz és az élethez.

znagy6666 2019.04.22. 12:17:40

A gender studies - én röviden genderizmusnak nevezném - már önmagában is elég alattomos és romboló. Usaban már régen nyomul a feministák utódaként.

Tudománynak adja ki magát miközben egy politika mozgalom valójában. A korunk problémáit a nemek ellentétere vezeti vissza furványosan ellentéteket szitván. Ahelyett, hogy erősítené a férfi női egységet, és a családot, helyette bomlaszt.

Ne csodálkozzunk kérem, hogy a Szcientologia beállt mellé. Hasonló a céljuk. A családi intézmény sárba tiprását követhetjük figyelemmel náluk. És ha az egyén már végképp elvesztette a családját mint kapaszkodót, és már csak a Tech + Szcientológia maradt, beléphet szépen Sea Org tagnak.

Jól ki van ez találva kérem. Azt hirdeti: "A mi államunk a te csaladod", titkon a Sátán birodalma = USA.

Szcientológia ennek csupán egy ügynöksége.

Laci12 2019.04.25. 18:07:32

@znagy6666: @Gyaloghuszár: @sciclubtag: @büdös zokni:

Nemcsak a Szcientológián belül, hanem látom nálatok is remekül működik a gender.
Most már nem csak Bonyai Péter, hanem már egy alapítvány által támogatott hölgy is jelentős szerepet kap a Szcientológia egyház leleplezésében.

Egyébként ma kaptam egy példányt Dudás Diána könyvéből.
A Diána FB oldalán csakúgy robog a HARD SELL. Úgy tűnik Bonyai Péter megragad minden alkalmat arra, hogy akár csak egy darab „ Én Szcientológia sztorim” c. könyvet is eladjon.
Lelki szemeimmel látom, hogy a szobájában kupacokban álnak Diána könyvei, Ő pedig számolgatja, hogy mennyi idő alatt fog elfogyni, hogy legalább a nyomtatási költség megtérüljön.
Én úgy saccolom, hogy kb. 10 év kell hozzá.

Péter én a következő hatásos marketing stratégiát javasolnám.
1. A Diána könyvét Kötelező olvasmánnyá tenni a kilépett Szcientológusok körében.
2. A könyvbemutató az nem rossz ötlet, tudom készültök rá,

bár a következő problémákkal azért számolnotok kell.
A könyvbemutatóra, természetszerűleg, a kilépett Szcientológusok nem fognak menni, hiszen felfednék puszta kilétüket. Mint tudjuk, mindenki próbál finoman inkognitóban maradni. Hányan vállalják saját nevüket a blogozáshoz?

Én valójában szívesen elmennék a barátaimmal, és feltennék néhány témába illő kérdést Diánának.

Orbánviktor 2019.04.25. 20:47:06

@Laci12:
Ide tedd fel a kérdéseket.

Gyaloghuszár 2019.04.25. 21:01:14

@Laci12: Folyamatosan azt érzem veled kapcsolatban, hogy tökre igazad van, csak fordítva ülsz a lovadon, és rossz irányba mondod hogy előre.

1. A könyves sztorid egy bekapcsolt engram az Alapok sorozat kampányból, nem?
2. Ha ennyire zavar a névtelenség, mutatkozz be. Nálunk nincs fair game-nek hazudot kill game eljárás, senki sem fog üldözni.

Örülök, hogy megvetted Diána könyvét, imádni fogod! Esetleg betehetné az Egyesület is az egyik sorozatba - tulajdonképp ez is LRont műve...

sciclubtag 2019.04.26. 02:01:49

@Gyaloghuszár:

Nem írta, hogy megvette. Ezt írta:
"Egyébként ma kaptam egy példányt Dudás Diána könyvéből."
Talán tiszteletpéldány a kiadótól. Vagy vettek neki a hívők. Esetleg adomány. Ki tudja.

Egy nagy összevisszaságot írt, hogy megkaptuk a genderes betegséget, meg ilyen baromságok. Szerinte attól már genderesedünk, hogy nők is vannak? Nem lehet érteni, csak félreérteni, de azt meg minek?
Egyébként már megint egy másik Laci12 közbeszólásait élvezhetjük. Gondolom váltják egymást, nehogy az itteni SP fertőző hatás eluralkodjon rajtuk. Így is rengeteget kell majd megtisztulással foglalkozniuk, ha idetévednek szegénykéim.
Biztos van egy ilyen különleges ügyes mítting amiben sorsolással vagy önfeláldozással lehet jelentkezni az objektív-szubjektív blogra beírogatni, észt osztani, ilyesmi.

Ráadásul megszólított ez is, mert nem tudja, hogy az előző kapott egy házi feladatot, és addig nem válaszolok neki, amíg azt nem végzi el. (Ilyen szótisztázás féleség, mert soha nincs igazán nyomon. Amit úgy neveztél, hogy "fordítva ül a lovon" ezzel lehet összefüggésben.)
Hubbard is megmondta, hogy hülyeség kizárólagosan a hülyeség miatt van. Vagy valami hasonlót biztos mondott, hisz mindenhez értett. Szerencsére itt nem kötelező pontos referenciákat adnom.

Reformer 2019.04.26. 06:41:11

@Laci12: ha egy embert is eltántorít a szcientológiától a könyv, már megérte kiadni. Nagyon le vagy rögzülve a pénzen, bár ez felétek természetes - ahol a idő csütörtök kettőtől csütörtök kettőig telik, és csak egy statisztika számít igazán - az összbevétel.

Laci12 2019.04.26. 12:03:22

@Reformer: Lehet, hogy a könyv egyet eltántorít, de az alatt mi behozunk ötöt. Elég gyenge hatásfokú a marketingetek. Én nem vagyok rögzülve a pénzen abban biztos lehetsz. Ja, hogy fontos a pénz, a Diánának fontos. Majd meg fogod latni.:-)

Bgisi 2019.04.26. 16:01:05

@sciclubtag: "Egyébként már megint egy másik Laci12 közbeszólásait élvezhetjük."
Azért a magas lóról lenéző pökhendi stílus megmaradt. Hiába no, mi nem vagyunk emberek a szemükben csak hitehagyott eszpík. :-)

free spirit 2019.04.26. 16:14:08

Azért van valami gyermekien bájos Laci12-ben. Jön, piszkálódik egy kicsit, szólnak neki szépen, aztán olyan kis dacolósan, mint az ovisok, akiknek még nincs igazán rálátása a világra csak azért is ellentmond. :D :D A memóriája állapota azonban aggodalomra ad okot. No nem nekem. :D Persze az is lehet, hogy nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal. :D :D

büdös zokni 2019.04.26. 16:22:07

Nem vagyok a letiltósdi, a cenzúra sem a moderáció hive, de ez azért már sok!
Azért hozták létre a saját ellenblogjukat, hogy ott okoskodjanak, és persze csak azért nem ott okoskodnak, mert (amellett, hogy elmeroggyant propaganda az egész) ott nem engednek hozzászólni senkit, igy nincs is látogatottság. Szóval ideje lenne a csetrobotokat egy idő után leállitani. Majd elmennek az etikatiszthez elsirni, hogy itt letiltották őket, és kapnak egy O/W kiirást és rögtön rendbe jönnek... LOL
Meg Sándorkát is, akinek még egyetlen közérthető hozzászólása nem volt, de minden bokorban FBI-ügynököket sejt...

Gyaloghuszár 2019.04.26. 18:40:48

Nehogy nekem letiltsátok Lacust :-)
Had szórja itt a propagandát - néha olyan dolgok is elhagyják a száját, ami mindenki tanulságára szolgál a siccológiával kapcsolatban. Meg persze ő is okosodik kicsit. Mária Magdolna sem a jó csapatban kezdte...

Na jó, igazából csak szórakoztat. :-)

Reformer 2019.04.26. 18:58:30

@Gyaloghuszár: nem lesz letiltva, tényleg szórakoztató jelenség...

neduddki21 2019.04.26. 20:46:13

@Laci12: Én megvettem, ahogy megjelent. Egy szuszra végigolvastam, nagyon tetszett, bár lennének kérdéseim. Például az örök klasszikus: hogyan lehetséges így bedőlni egy nyilvánvaló humbugnak és lehúzásnak ? Erre továbbra sem kaptam választ. Amikor már minden irányból megalázták, kihasználták, semmibe vették, kifosztották, még mindig kezét-lábát törte, hogy maradhasson, egészen addig, míg rá nem ment az egészsége, a pénze, ez nekem továbbra is felfoghatatlan. Kezdem azt hinni, nincs is logikus magyarázat.

Laci12 2019.04.26. 23:27:15

@neduddki21: Látod ez egy jó kérdés. De ugye ezt Diánától kellene megkérdezni, nem? Mivel Te elolvastad a könyvét és erre nem kaptál választ, feltehetőleg ő sem tudja. Még az is lehet, hogy tudja csak nem írta le, mert lesz majd egy újabb kiadvány amiből majd megtudjuk ezt is.

Idézném egy korábbi kommented:
"Sokáig így gondoltam én is, de most úgy látom, hiába tiltják be, mert az embereket nem lehet megváltoztatni. Vannak, akik fogékonyak az agymosásra, ezért mindig lesznek , akik ezt kihasználják haszonszerzés céljára. Ha betiltják az egyiket, jön helyette a másik. Az embereket kellene megváltoztatni, ami nem könnyű feladat."

Az embereket nem lehet megváltoztatni, ők csak magukat tudják, bár fel lehet kínálni nekik egy lehetőséget.

Sok embernek sikerült ezt a technológiát használnia, nyilván nem mindenkinek, még azt sem tagadom, hogy többen vannak akiknek nem működött. Aki bármiben elbukott az hajlamos másokban keresni a bukásának okát, és ezért kizárja annak lehetőségét, hogy hibát találjon magában. Nem fog tanulni belőle. Bele fog sétálni a következő csapdába. Attól tartok Diána most épp a következő csapdájába sétál befelé. Azért, mert kapzsi. Talán majd egyszer megtanulja, hogy az eredményekért meg kell dolgoznunk keményen. És akkor Őt fogják hibáztatni mások, mért Ő lesz az oka a dogoknak, nem pedig az elszenvedője.

De még az is lehet, hogy egy szerepet játszik. Akkor azt jól csinálja, bár kétlem, hogy túl sok pénzt fog keresni vele, mint ahogy figyelmet se túl sokat vonz. Más szerepeket sokkal jobban megfizetnek és talán több öröm is van bennük. Talán, ha azt mutatná be amiben sikere van, amiben igazán jó. Arra én is kíváncsi volnék.

sciclubtag 2019.04.26. 23:56:53

@neduddki21:

"hogyan lehetséges így bedőlni egy nyilvánvaló humbugnak és lehúzásnak ? "

A sci alapítója a maga nemében zseni volt. Rengeteg okos dolgot szedett össze és olvasztott bele a szcientológiába. Ezekben a módszerekben nincs humbug, milliószor kipróbált és működő dolgok. Kiválóan alkalmasak arra, hogy teljesen intelligens, értelmes emberek számára is hitelessé tegyék az egész rendszert. Nem is ennek dől be senki, hanem olyan további ígéreteknek, amelyek már Hubbard saját "fejlesztéseire" épülnek.
A lehúzás itt kezdődik.
Kitalált, elképzelt dolgokat, a valóságban soha el nem érhető eredményeket ígérnek, és olyan rémképet állítanak elénk amit csak ezekkel a kitalált, elmeháborodott módszerekkel lehet elkerülni.
A bolygó és az egész univerzum megmentése a tét a sci szerint, de a valóságban a pénzüket akarják gyarapítani és megmenteni.

Szerintem magad is egyet értesz azzal, hogy vigyázni kell a Földre, a természetre, tanítani kell az embereket, segíteni másoknak, nem engedni az elnyomást és még sok pozitív dologban kéne részt vennünk. A sci ezt ígéri. A benne lévők szinte mindegyike és az őket támogatók pedig azt hiszik, hogy ebben vesznek részt. A valóság azonban az, hogy nem működő elmegyógyításnak hívott módszereket alkalmaznak rajtuk és a pozitív célra adományozott pénzüket az egyházi vagyon gyarapítására használják, de semmit nem fordítanak jobbító célokra. Minden pozitív tettük tulajdonképpen propaganda és nem igaz belőle szinte semmi.

Gyaloghuszár 2019.04.27. 00:15:57

@Laci12: Megmondom őszintén Laci12-1-et, az előző ügyeletest jobban bírtam. Értelmesebb volt nálad, és nem érte be ilyen primitív, zsigeri rosszindulattal. Visszajön valamikor?

Egyébként az írás miatt támadni valakit, miközben te magad is milliókat költöttél a "világ legszaporább írója" ponyváira, olyan fokú képmutatás, hogy az csak a "világ legképmutatóbb egyesülete" által neveltektől telik ki.

Damiel 2019.04.27. 06:09:05

Hmmmm... Egyfajta katasztrófa turizmus olvasni Lackó ámokfutását. Nem is tudom, hogy inkább szórakoztató vagy inkább rémisztő. De az biztos, hogy nagyon jól hozza a rondroid elmeállapotát tükröző összes jellemvonást.
Mert ugye a való világhoz túl sok köze nincs. A könyv szerzőjét kapzsisággal vádolja, ugyanakkor gúnyosan képzelődik Reformerről, aki kétségbeesetten számolgatja a megtérülési költséget... ,
Na ja, egy rondroid élete nem szól másról, mint a tarhálásról, így persze nem tud mást elképznelni, mint azt, hogy a könyv kiadása mögött csak a pénz állhat. De ugyanakkor beteg kis lelke arról fantáziál, hogy ez mennyire sikertelen és úgy sem térül meg...

Meg ugye ott van az elgondolása a bődületes terjeszkedésről... hangosan felnyerítettem, amikor elolvastam a bátor prognózisát, miszerint, amíg a könyv eltántorít egy embert a szcitől, addig ők behoznak ötöt. Mármint embert. Bár azt nem érzékeltette, hogy ezt milyen időtartományban kell elképzelni. Naponta? Hetente? Évente? Az első kettő nem tűnik túl valóságosnak, hisz akkor 30 évnyi hazai működés után nem pár százan lennének, hanem százezrek tolakodnának az org kapujában. Évente? Lehet. De még akkor is, öt behozott emberre jut vagy hat, aki meg ki is pattant tőlük.

free spirit 2019.04.27. 11:39:44

"Aki bármiben elbukott az hajlamos másokban keresni a bukásának okát, és ezért kizárja annak lehetőségét, hogy hibát találjon magában. Nem fog tanulni belőle. Bele fog sétálni a következő csapdába."
Laci12 tökéletesen leírta a szcientológia első lépéseit, ahogy behálózzák a potenciális jelölteket. Pontosan azt erősíti meg ez az őrült gondolatmenet elsőként, hogy te tulajdonképpen nem tehetsz semmiről, a csúnya SP-k a felelősök az elbaltázott dolgaidért.De majd jövünk mi, és tálcán kínáljuk a megoldást. Az alanynak mindössze egy dolga van: fizetni. Ki van ez találva.

Laci12 2019.04.27. 13:15:57

@free spirit: Nem, én nem ezt írtam az idézett mondatban. Ez egy kiterjedt értelmezése ennek.

Abban persze tökéletesen igazad van amit írsz. A kapzsiság a közös nevező! És mivel a társadalomban a kapzsi emberek vannak túlnyomó többségben, erre alakult ki a szisztéma. Bár ezt már Marx is említi a Tőke művében, 1867 Ben, mely jóval Szcientológia előtti. Habár Marx a burzsoáziát tette felelőssé. De látjuk amíg van l,,,ar, addig van veréb is.
És ha körülnézel manapság, a világ a pénz körül forog. Akkor miért csodálkozunk ezen? Ezt a társadalmat az emberiség termelte ki, melynek a Szcientológia a szerves részét képezi.

Laci12 2019.04.27. 13:46:42

@Gyaloghuszár: @büdös zokni:

Kérlek titeket állítsuk meg Laci12-t!

Következőkkel indokolnám:
Először is Sczietológus, csak zavart kelteni jön ide. Enturbulál, fölösleges forgalmat gerjeszt, amiből semmi hasznunk nem származik.
Üldöz minket a kilépésünk után is. Hát sosem lesz ennek már vége!!! Ráadasul szemtelenkedik Péterrel, aki áldozatos munkát végez értünk és a Szcientológia ellen.

Továbbiakban tiltsuk ki a csetronbotokat! Sőt elő kellene szűrnünk a bloghoz történő csatlakozásukat, azáltal, hogy az ezt követően csatlakozni kívánó hozzászólókkal kérdőívet töltetünk ki, melyben LRHval és a Szcientológiával kapcsolatos kérdéseket kell megválaszolni. A kérdőívet Bonyai Péter értékeli és megállapítja az alkalmasságot ill. elutasítja a kérelmet.

Isten óvjon minket a Szcientológusoktól!!!!

neduddki21 2019.04.27. 14:11:14

@Laci12: "Látod ez egy jó kérdés. De ugye ezt Diánától kellene megkérdezni, nem? " De. Azért is olvastam el a könyvét, hátha választ kapok rá. Választ nem, de kaptam egy újabb leírását az emberi ostobaságnak.
"Sok embernek sikerült ezt a technológiát használnia, nyilván nem mindenkinek, még azt sem tagadom, hogy többen vannak akiknek nem működött. Aki bármiben elbukott az hajlamos másokban keresni a bukásának okát, és ezért kizárja annak lehetőségét, hogy hibát találjon magában."
Ez túlságosan egyszerű lenne, könnyű kiút. Ha nem működött, te vagy a hibás. Jó sok embernél nem működött, azok mind hibásak. Én megfordítanám: ti végeztetek valaha önvizsgálatot, hogy esetleg mégis az "egyházban" van a hiba? Hogy a "technológia" (mi is ez pontosan?) nem működik? Hogy változtatni kellene, ha már ennyire nem működik? Ha ekkora tragédiákat okoz, ennyi embert, családot tönkretesz? Kicsit olyan ez, mint a sztrádán haladó autós, aki felháborodik, hogy miért jön mindenki vele szemben.

neduddki21 2019.04.27. 14:46:03

@sciclubtag: "Szerintem magad is egyet értesz azzal, hogy vigyázni kell a Földre, a természetre, tanítani kell az embereket, segíteni másoknak, nem engedni az elnyomást és még sok pozitív dologban kéne részt vennünk. A sci ezt ígéri. A benne lévők szinte mindegyike és az őket támogatók pedig azt hiszik, hogy ebben vesznek részt."
Persze, én is tudom, hogy ez a nagy ígéret. Plusz még az univerzum megmentése. (Ez különösen a kedvencem: van fogalma akár egyetlen "egyház"tagnak, hogy mekkora az univerzum? És hogyan működik? És mit kell azon megmenteni? ) De most komolyan: hogyan lehet egy percig is hinni, hogy ebben veszünk részt, amikor beiratkozunk egy méregtelenítő tanfolyamra, ahol toxikus mennyiségű niacint kell szednünk mindenféle orvosi ellenőrzés, javaslat nélkül, egy képzetlen ember (Hubbard) előírása szerint? Hogy lehetséges, hogy értelmes ember nem teszi fel a megfelelő kérdéseket és nem néz utána az internet korában, ki is volt az az ember, akinek előírásait az élet minden területén vakon kellene követnie? Nekem első dolgom lenne, hogy kiderítsem, milyen kompetenciája van arra, hogy bármit is előírjon vagy megmondjon és ha már itt tartunk, ugyanez vonatkozik a velem kapcsolatba kerülő személyekre is. Vagy ha adományt ad valaki, miért nem követeli meg annak igazolását, hogy az mire lett elköltve? Miért engedi meg, hogy legérzékenyebb adatai idegenek kezébe kerüljenek? Hogyan képzeli azt bárki is, hogy előírja: váljak el a feleségemtől/férjemtől, ne tartsak kapcsolatot a barátaimmal? És még hosszan sorolhatnám. A minden egészséges emberben meglévő józan észt és egészséges kételkedést hiányolom, arra keresek választ, milyen folyamat vezet ahhoz, hogy ezek teljesen eltűnjenek?

Bgisi 2019.04.27. 19:08:14

@neduddki21: "A minden egészséges emberben meglévő józan észt és egészséges kételkedést hiányolom, arra keresek választ, milyen folyamat vezet ahhoz, hogy ezek teljesen eltűnjenek?"

Talán segít a megválaszolásban:
objektivenaszcientologiarolmegint.blog.hu/2008/09/04/egy_volt_scn_vallomasa

büdös zokni 2019.04.27. 19:17:57

@Laci12: @Reformer:
Megértem, hogy valakit szórakoztat, de ennek a blognak nem ez a célja. Különösen Pétertől furcsa ez a hozzáállás, aki nap mint nap találkozik a szci által okozott katasztrófákkal az alapitványán keresztül.
A másik, hogy tényleg csak zavart keltesz és elviszed a témát, mivel semmilyen kérdésre nem válaszolsz. Tehát igazából nem vagy hajlandó a kétirányú kommra, akkor meg tényleg minek vagy itt? A véleményed leirhatod az ellenblogon, ott senki nem fog neked ellent mondani, mert ott ténylegesen létezik a cenzúra. Itt nem, és ne is legyen. A te kitiltásod azért javaslom, mert újra és újra idejössz és széttrollkodod a témát. Ennek nincs értelme. Számodra sincs, mert inkább csak ártasz ezzel a szcinek. A legutóbbi válaszod is pont olyan, mint az összes többi, semmi értékes nincs benne, és semmi változást sem hoz. Te semmilyen vélemyényt nem vagy hajlandó befogadni, ami nem vág össze a tiéddel, ilyen emberrel pedig nem látom értelmét a kommunikácóinak.

büdös zokni 2019.04.27. 19:39:07

@Èrzékenytapir:
A stilus és az érthetőség alapján tényleg rólad irtam fentebb, és ez a kommented is mutatja, hogy ha tényleg kitiltott Péter innen, azt nagyon jól tette.

neduddki21 2019.04.27. 20:24:09

@Bgisi: Köszönöm, ez egy nagyon-nagyon érdekes és tanulságos írás volt.

Reformer 2019.04.27. 20:51:43

@büdös zokni: ő az egyetlen, aki szóba áll az egyház oldaláról velem, és valamilyen szinten reagál az aktualitásokra. Kénytelen vagyok vele beérni, ez van.

Laci12 2019.04.27. 21:51:23

@büdös zokni: Látod a Bonyai szeret engem:-) És én is őt!

Bgisi 2019.04.28. 07:59:05

@büdös zokni: "Te semmilyen vélemyényt nem vagy hajlandó befogadni, ami nem vág össze a tiéddel..."

Neked igazad van, ez tényleg nem normális kommunikáció. Idézek a belinkelt írásból, pont ehhez kapcsolódik:

"A Szci szervezetek hatákonysága legjobb esetben is csak "eszeveszett aktivitás lelkes kiabálások közt végrehajtva"; nem lehet kommunikáció ott, ahol nem kommunikálhatsz a valódi érzéseidről az "üléseken" kívül, vagy ahol mindenkire címkét ragasztassz, akinek ellenkező véleménye van a szent és sérthetetlen Szciről, úgy mint "sp", "over act", "pts", stb."

Pont ez figyelhető meg mindegyik szcinél aki idetéved, Lacinál is. Viszont Refnek is igaza van; van itt valaki aki még keményvonalas szci, és némi információval szolgálhat a benti dolgokkal kapcsolatban. Mikor előadja magát, roppant tanulságos és szép elrettentő példa a normál olvasó számára, és ezt észre sem veszi. Tudhatod, hogy ha nem válaszol valamire, kerül egy témát, az is válasz bizonyos értelemben. Szóval mindkettőtöknek igaza van.

Laci12 2019.04.28. 09:24:18

@Bgisi: @büdös zokni:

"Tudhatod, hogy ha nem válaszol valamire, kerül egy témát, az is válasz bizonyos értelemben. "

Abszolút egyet értek a logikáddal.

Megkérdezhetem @büdös zoknitól, hogy mielőtt kiléptél, tudjuk kaptál egy Sec Check et, és ha jól tudom azt lezártad. Igaz?

Mi volt a célja ennek a Sec Check nek?
A posztod elhagyása miatt lett ez előírva?
Vagy, a Hídon lévő korrekció részeként kaptad?

Tényleg érdekelne. Szeretnék tanulni belőle.

Gyaloghuszár 2019.04.28. 11:37:50

@Laci12: Diána remek könyvében az volt számomra az egyik legérdekesebb, hogy seggnyalással és alázással egyaránt próbáljátok átvenni az autoritást mások felett. Kényszeres tévképzetetek, hogy másokat biztonsági ellenőrzésekre, vallatásokra, "korrekciókra" citálhattok.

Ha azt mondanám, hogy mások ellen elkövetett gaztetteid miatt fizesd be az alapítvány részére egy összegben annyit, amennyit az elmúlt évben a gittegyletnek adnál, illetve jelentkezz a további büntetésekért, kiröhögnél. Épp ilyen röhejes ez az ostoba rendőrösödi, mit játszotok.

Zokninak teljesen mindegy, hogy volt-e valamiféle elszámoltatása és lelki bántalmazása általatok, amit ti sec check-nek hívtok.
Ez nem azt jelentené, hogy elkövetett valamit, csak azt, hogy minden felhatalmazás, erkölcsi alap és jogkör nélkül éltek biztonsági és büntető tevékenységnek beállított eljárásokkal.
Este nézz a tükörbe és merengj el azon, hogy tényleg abban a csapatban focizol-e, ahol mindig is akartál. Hagyd figyelmen kívül az első választ, mert ami készen érkezik, nem a sajátod lesz.

Laci12 2019.04.28. 12:44:04

@Gyaloghuszár: Látom, rendesen felhúztad magad ezen, de tudod mit megértelek, hiszen gondolom sok auditálást kaptál, amiben nyilván voltak hibák, jártál több szervezetben, és van megfelelő tapasztalatod amire a hozzászólásodban leírt tényeket alapozód.

Várjuk meg @büdös zokni mit válaszol, hiszen, ahogy azt @Bigsi is említette, a nem válasz is válasz.

Gyaloghuszár 2019.04.28. 16:31:02

@Laci12:
Felismerem a pszichopatát ha látom - miért kéne leckéket vennem tőle? :-D
De látom a tükör gondolata azért megrémített, és most vagdalkozol. Helyes, "érzem benned a jót..." ;-)
Te kizárólag aközött a pár tucat ember között vagy valaki, akikkel együtt gerjesztitek egymás egóját. És csak amíg fizetsz.
Számomra pedig csak afféle látványosság vagy, mint a szakállas nő a cirkuszban. Tudom, nem válik dicsőségemre a torzság csodálata, de ez van.
Azért este eszedbe jut amit írtam a tükörről. Szánd rá azt a pár percet.

Laci12 2019.04.28. 17:50:57

@Gyaloghuszár: Te egy nagyon különleges ember vagy! És mond csak, Jól értem, hogy Te nem végeztél el Szcientológia tanfolyamokat és soha nem kaptál még auditálást? Talán nem is jártál Szcientológia szervezetben meg életedben?

Honnan szedted össze az információid?
Interneten böngészve, ismerősétől, vagy talán itt a blogon vadásztad össze?

Ne neheztelj rám azért mert ezeket kérdezem. Tényleg érdekel!

büdös zokni 2019.04.28. 18:34:34

@Laci12: Nagyon szivesen válaszolnék a kérdésedre, de értelmetlennek találom az egyoldalú kommunikációt. Ha a sec checkemre emlékszel, akkor nyilván a hozzád intézett kérdéseimre is, meg arra is, hogy nem voltál hajlandó válaszolni rájuk. Valamit valamiért...

Laci12 2019.04.28. 19:23:37

@büdös zokni: A Sec Checket és az ezzel kapcsolatos történetedet Te magad említetted egy korábbi kommentedben.
Egyszerűen érdekelnek a körülmények.
Gondolom nem titkos, úgysem tudom konkrétan kiről van szó.

Kérlek emlékeztess a korabbi kérdéseidre. Amire tudok természetesen válaszolok.

Gyaloghuszár 2019.04.28. 20:02:16

@Laci12: Csapott már el kamion? Vagy csak filmen láttál ilyesmit, esetleg olvastál róla? Kipróbálnád? Vagy jól értem, hogy olyasmiről alakítasz ki egyoldalú véleményt, amiben sosem volt részed?

Laci12 2019.04.28. 20:25:04

@Gyaloghuszár: Á értem már, akkor Te mások véleményén keresztül alkotsz véleményt. Rendben.

Ne értsd félre, ezzel nekem semmi problémám. Csupán szerettem volna tudni:-)

Gyaloghuszár 2019.04.28. 21:05:18

@Laci12: Igen. Erre mondják, hogy óriások vállán állunk - a világról alkotott képünk 99%-a olyasmi, amit mások véleményéből szűrünk le. A "szűrünk le" egyébként nagyon fontos - én sosem hinnék el semmit csak azért mert "Szájmon mondja" (ha ismered a játékot) vagy éppen L Ron. Viszont készségesen elhiszem Diánának, hogy azt írta le a könyvében amit átélt. És nem csak azért mert nincsenek benne kodiak medvék, vagy második nélküli harmadik feleségek.

büdös zokni 2019.04.28. 21:28:14

@Laci12:
Milyen posztot töltesz be a szciben jelenleg? Mi a célod az ide kommentelgetéssel? Felhatalmazott erre valaki? Hogy nem zavarnak etikára emiatt?
Mivel többször kifogásoltad, hogy mi itt névtelenül kommentelünk, esetleg előállhatnál a jó példával (tudod, Út a boldogsághoz) és szépen bemutatkozhatnál.

Laci12 2019.04.28. 21:28:57

@Gyaloghuszár: Megteheted, azt hogy elhiszed, hogy igaz az amit Diána leírt. És hogy tovább fejtsünk, még az is lehet, hogy Diána a saját nézőpontjából ezt így át is élte és az ő nézőpontjából ez hiteles. Nem vitatom.

De el tudod képzelni, hogy vannak más nézőpontok is? És azt, hogy vannak más tapasztalatok is?

DaDPool 2019.04.28. 21:32:51

Végre volt időm visszatérni és elolvasni ezt a cikket és kommenteket. Meg kell mondjam eddig ez az egyik legvilágosabb cikk, hogy milyen is a Sci. A saját marhaságuk világít rá mekkora elmebeteg egy rendszert kreáltak, és mennyire használhatatlan. Ez van amikor egy ember próbál kiokoskodni életviteli tanácsokat úgy hogy totál nincs képben az alapvető emberi tényezőkről. Sajnos ennek bedőlnek és még most is bedőlnek. Kívülről nézve totál abszurd az egész! Belülről persze így néz ki, hogy
- Mindenre van válaszunk!
- De hát ellentmondanak egymásnak a válaszok!
- DE! VAN VÁLASZUNK!

ui.: - Laci12 - gratula, ennyire masszívan és kitartóan képviselni a hülyeséget ..... Igazi Sci vagy, egy igazi harcos. Kár , hogy a zombihadseregben szolgálsz! - Csak játssz el a gondolattal - mi lenne ha a túloldalt lennél, az élők közt. Sokra vinnéd, te lennél akkor a Daryl Dixon - de így sajna, csak zombi vagy a zombi tömegben. Ha elbukna a hited, csak azért sajnálnálak mert őszintének tűnik, ahogy véded.

free spirit 2019.04.28. 21:44:05

Laci 12 interpretációjában akkor a szcientológia olyan, mint a lottó ötös. Vagy bejön, vagy nem. Keveseknek jött be ez is, az is. Csak a ráköltött összeg nagyságrendje különbözik. Vagy van szolgáltatás a szcientológiában heti 250 forintért? :D

Laci12 2019.04.28. 22:05:03

@büdös zokni: Te is, én is, mások is "névtelenül" kommunikálunk itt. Nekem ez teljesen rendben van. Úgy vélem ez a platform nem is létezhetne másképp. Nyilván Te kíváncsi vagy, de ezt meg is értem.

Azokat a kérdéseket, hogy mi a posztom, ki hatalmazott fel, meg, hogy nem zavarnak emiatt etikátra meglehetősen nem ide illőnek tartom.
Képzeld el én azt kérdezném, hol dolgozol most mi a beosztásod, főnököd megengedi e, hogy munkaidőben csetelj, vagy a feleséged nem küld e büntibe, mert a cset miatt kevesebb időt szánsz rá?

Most komolyan, hogy jön ez ide? Miért nem koncentrálunk a témára? Te is és én is talán tanulhatunk belőle ha ellenségeskedés nélkül megosztjuk gondolatainkat, anélkül, hogy egymás személyes szféráját ezzel sértenénk.

Én legalább is szeretnék tanulni ebből.

Az egyház is sokmindenben változhatott, talán mióta Te elmentél. Nem beszélve a Te nézőpontod is változhat, hiszen személyes sérelmeiden keresztül nézve vizsgálod a témát.

Én tényleg kíváncsi vagyok a Sec Checked körülményeire. Nem azért, hogy csesztesselek vele, talán mert én is tanulhatok valamit belőle.

büdös zokni 2019.04.28. 22:19:09

@Laci12: Teljesen ideillőek a kérdéseim és te teljesen rossz példát hozol a munkahelyemmel.
Ugyanis a szci tiltja az elnyomókkal való kommunikációt és az ehhez hasonló oldalak (enthéta) olvasgatását. A munkahelyem pedig nem. Ez az oldal pedig a szciről szól, nem a helyről, ahol dolgozok. Az ittlétedre tehát csak 2 magyarázat lehet: vagy titokban csinálod és akkor már nem is vagy olyan fanatikus szci, vagy pedig az OSA-nál dolgozol.
Mint irtam, szivesen válaszolok a kérdéseidre, ha előbb te is megválaszolod nekünk ezeket.

sciclubtag 2019.04.28. 23:02:10

@Damiel: @büdös zokni: @Gyaloghuszár: @Bgisi: @neduddki21: @znagy6666: @Reformer:

Laci12 karaktere nagyon szép fordulatot vett. Gondolom ráér valaki intelligensebb a csapatból. Kívülről nézve (néha igyekszem kívülről nézni, sőt lehet, hogy nem csak néha) nyerésre áll. Legalábbis ebben az "oszlopban". Nem érzelmeskedik, nem vádol, nem zaklat és nagyon "megértő". Sci mintapéldány lett.

Vannak olyan elmetevékenységek, amelyek nagyon jól tudják utánozni az intelligens lények tudatos viselkedését. A különbség csak az utánzás. Tudatos lények nem utánoznak, hanem megfigyelnek, cselekszenek. A felületesebb szemlélő számára viszont értelmes viselkedés benyomását keltheti a jól utánzó elme.

Aki érdeklődőként, gyanútlanul idetéved azt látja, hogy van egy szegény áldozata az itteni törzsgárdának. Szidalmazzák és különféle bűnelkövetéseket vagdalnak a fejéhez, ő pedig ártatlanul, szinte bocsánatkérően reagál és próbálja megérteni a helyzetet. "Segíteni" akar az eltévelyedett lelkeknek.

Szépen átfordítja a dolgokat. A saját tévhiteit valóságosnak tünteti fel, azoknak az embereknek a tapasztalatait, akik valóban átélték a sci idiótaságait és valós veszteségei voltak, kitalációnak állítja be. Úgy állítja be a helyzetet, hogy itt mindenki csak gondolja, hogy megszívatta a sci, senki nem fizetett komoly összegeket és nem dolgozta magát halálra az egyháznak ingyen, mert ezt csak kitalálták. Kitalálták, mert az elnyomók ilyenek. Laci12 mindent jól gondol, és mindenki más rosszul emlékszik.

Az elmebajnak van olyan formája, amelyben az alany tökéletesen logikus és intelligens benyomást kelthet. Úgy hívják skizofrénia. Az ilyen betegeknek van egy vakfolt az elméjükben és ahol ez a folt van, ott teljesen hiányzik a realitásuk, de ez csak kívülről látszik.
Ezt még Hubbard is tökéletesen tudta.

Damiel 2019.04.28. 23:48:32

@sciclubtag: Nem állítom, hogy nem lehet némi logika abban, amit írsz, akár Laciról, akár a kialakult helyzetről. Ámbár nincs különösebb jelentősége abszolút értelemben, ugyanis a téma alapja, a szci abszolút módon értékelhetetlen. Ha nagyon le akarom egyszerűsíteni, akkor a híd csúcsa, a teljes szabadság, azaz az OT 8-as szint nem hozza el a megváltást. Az ot 8-as-nak ugyan úgy büdös a lába, szemüveges, meghal rákban, vagy épp elhagyja az egyházat. Szóval nincs üdvözülés az egyházban. A működését pedig kritizálhatjuk, rávilágíthatunk a visszásságokra, de tulajdonképpen a gittegylet beárazza magát azzal, hogy a szervezeteik konganak az ürességtől, és ez utóbbit még csak nem is tudják cáfolni, mert a nincsből ők sem tudnak valamit csinálni. Már a bennfentesek is csak abban "hisznek", hogy a bődületes terjeszkedés mindig valahol máshol történik. Egzotikus dél-amerikai vagy épp afrikai országokban. És nem itt nálunk vagy épp a szomszédos országokban...

sciclubtag 2019.04.29. 01:00:21

@Damiel:

Igen, igen. Ezeket mi látjuk és vagyunk néhányan akik tudják, hogy mi alapján lehet igazán értékelni a szcientológiát, észrevesszük a Laci12 féle csúsztatásokat, sőt azt is tudjuk, hogy mivel vezetik a laciféléket félre. A témában, a szcientológiában járatlanok viszont bedőlhetnek a propagandájuknak.

Szerintem, ha belemegyünk a játszmáikba vagy ellenkezünk velük egyaránt azt üzenjük, hogy a sci valami jelentőségteljesebb dolog. Azonban annyira jelentéktelen, hogy soha nem tudott előállni semmi olyasmivel ami ténylegesen társadalom jobbító lett volna.

Ígérnek mindenféle eredmény nélkül ilyeneket: kigyógyítják a függőket, meggyógyítják a sebeket, elmulasztják az elmebajt, megmentik a bolygót stb. Folyamatosan figyelik az aktuális trendeket és időről időre próbálnak belekerülni az élet körforgásába ilyesmikkel, mint ez az új ökörség a genderizmus. Ez éppen divatos, és meg lehet mutatni a népnek, hogy ők nem csak divatosak, hanem még jobban is értenek hozzá, mert "méggenderebbek".

Nem hiszem, hogy érdemes vitatkozni a lacis karakterrel, hogy kikre miket mond. A fenti cikkben nem az a nagy szám, hogy elmondják az elképzeléseiket (vagy a propagandaszövegüket) a nemi szerepekről, hanem az, hogy belemagyarázzák magukat egy éppen divatos elméletbe. Ráadásul egy olyan elméletbe ami csak elmélet, mert tudományosan nem megalapozott. Ezek az elméletek úgy működnek, hogy kitalál valamit valaki, majd gyűjt hozzá bizonyítékokat. Amikor az elméletet "alátámasztó" bizonyítékot talál elfogadja, ha pedig az megkérdőjelezőt, akkor gyorsan elveti.
A sci egyház nyilvánosan "elfogadja" a gendert, vagyis a nemi irányultságok és szerepek "átjárhatóságát", felcserélhetőségét, de az irányelveiben az 50-es évek Amerikájában érvényes, általánosan elfogadott, keresztény elveket vall, a korszakra jellemző pszichiátriai magyarázataival fűszerezve.
A Laci12 hátterében álló csapatnak ezt kéne megmagyarázni, ha tudná. Nem pedig azt, hogy a kilépett tagok közül ki, mikor, miért vette észre a sci visszásságokat és miért nem akar visszamenni, miért utálja az egészet egyénileg. A sci hazugságokat nem tudja megmagyarázni, mert nem lehet, ehelyett megpróbálja hitelteleníteni azokat, akik a szcientológia hazugságaira mutatnak rá. Szokványos sci módszer.

Laci12 2019.04.29. 08:50:30

@büdös zokni: A negyedik ipari forradalom hajnalát éljük. És ennek szerves részét képezi a gender elmélet. Az 50 es évek normái már sok esetben nem működő képesek a mai világunkban. A nők és a férfiak közti különbségek gátat jelentenek egy csoport munkájában. A nők és a férfiak közti egyenlőtlenségek, társadalmi feszültségekhez vezetnek. Ahhoz, hogy a most következő korszakban túl tudjunk élni, annak jelentőségét, hogy valaki férfi vagy nő háttérbe kell, hogy szorítsuk.

@büdös zokni, Igazad van, végül is ez neked fontos. Én önszorgalomból vagyok itt. Nem az OSA megbízottjaként.
Ezt senki nem fogja megtudni mivel inkognitóban zajlik az ittlétem. Az OSAnak amúgy tudtommal nem sok figyelme van a blog tevékenységén. Nem tartják igazán rizikó faktornak azt ami itt történik.

Érdeklődve várom kérdéseimre a válaszaidat.

norbert79 2019.04.29. 10:10:14

@Laci12: Hadd segítsek: nézz lefelé. Ha fütyid van, srác vagy. Ha nunid, csaj. Minden más csak a Te fejedben létezik, de attól, hogy nem tetszik a tény tény marad. Tudod, ez is olyan, mint a gravitáció: nem muszáj hinni benne, de attól az még magával ránt

Gyaloghuszár 2019.04.29. 10:33:34

@sciclubtag: Attól tartok, igazad lehet azzal kapcsolatban amit Laci12 kommunikációjáról írtál, de a diagnózis szerintem téves. Az a fajta hozzáállás amikor valakit a világ (igazság, tények, morális megfontolások, empátia stb.) nem befolyásol kommunikációjában, kizárólag az a céljának elérése, jellemzően pszichopátiás vonás. Értem én, hogy az "értékek mentén való kommunikáció" mindig a szimpibb, a jelenlegi liberális társadalmi válság ezt jól megmutatja, de fontos kimondani, hogy meztelen a király, akkor is ha ez most nem trendi. A szcientológia egyik legfélelmetesebb fegyvere egyébként pontosan ez a fajta pszichopátiás kommunikáció - szemrebbenés nélkül hazudnak bármikor bármit, és teszik közben a gyökeres ellentétét. Ezért értelmetlen velük a vita.
Van egy elmélet, a "gyilkos előnye". Egy erkölcsös, nem erőszakos ember nem tud fellépni hatékonyan egy gyilkossal szemben, csak azért mert a másikban megvan a készség, hogy hezitálás nélkül ártson. Vitázni sem tudsz valakivel, akinek nincs meggyőződése, morális mérlege, csak "kifogáskezelése" és határozott szándéka a célja elérésére. Te kénytelen vagy ragaszkodni ahhoz amit igaznak hiszel, ő bármikor bármit állíthat ami jobb színben tünteti fel, előnyére van.
"A világ legetikusabb szervezete."
"Tiszteletben tartjuk mindenki vallását."
"Senkit sem kötelezünk arra, hogy megszakítsa családtagjaival a kapcsolatot."
"Sosem volt második feleségem."

@Laci12: A más tapasztalatokról. A szcientológiával kapcsolatban a legegyszerűbb, ha fekete dobozként vizsgáljuk azt. Bemegy egy rakás útkereső ember és sok száz millió Forint, kijön egy flancos épület és egy csomó kiábrándult ember, néhány öngyilkosság, tönkrement családok és egzisztenciák.
Hogy változott az elmúlt tíz évben az adójuk 1%-át felajánlók száma itthon?

Gyaloghuszár 2019.04.29. 10:41:00

@sciclubtag: Még a genderhez - azért azt megnézem amikor a siccnek saját kocsija lesz a pride-on :-DDD
Roncsit megütné a guta még fent a 9. szinten is ahol most lebeg :-D
Egyébként meg ne keverjük ebbe bele a keresztény elveket - Hubblaty ideológiájában semmi keresztény nincs.

Laci12 2019.04.29. 11:04:51

@norbert79: Ez tetszik!

Jól értem, Te most elmondod rólam azt ami veled történik?

Vagyis hogy, feltételezem te srác vagy, az téged nagy mértékben befolyásol, és mint a gravitáció "lefelé ránt" ?
Roppant érdekes hasonlat:-)

Laci12 2019.04.29. 11:59:52

@Gyaloghuszár:
"Bemegy egy rakás útkereső ember és sok száz millió Forint, kijön egy flancos épület és egy csomó kiábrándult ember, néhány öngyilkosság, tönkrement családok és egzisztenciák."

Ez a mérés ugye nem teljesen precíz, hiszen a kimeneten egy erősen szűrt körből származó információt mérsz. Hiszen sikeres Szcientológusokkal nem beszélsz, mert eleve úgy ítéled, hogy agymosottak, így kihagyhatóak a mérésedből. Tehát ez a mérés a saját meggyőződésed következtében pontatlan.

Viszont Te(?) is használsz ám egy fekete dobozt. A bemeneten megjelenik egy kis energia a Szcientológia valamely szimbólumával tarsitva. ( a szimbólum lehet egy szcientológus, vagy 1 annak vélt személy, logó, kép, stb.). A kimeneten mérhető egy ellenséges energiába csomagolt demagóg meggyőződés, mely ékesszólóan Szcientológia ellenes.

Fogalmad sincs arról, hogy ki a bemeneti energia forrása. A szimbólumok alapján a doboz megmondja mit kell tegyél. Inger reakció! Végig olvastam a korábbi kommentjeidet.
A kimeneten ez a jelenség meglehetősen konzistens.

Azon gondolkodtál e már, hogy vajon ki lehet ennek a doboznak a gazdája? Ki működteti ezt?

Bgisi 2019.04.29. 12:05:08

@Laci12: "Én önszorgalomból vagyok itt. Nem az OSA megbízottjaként.
Ezt senki nem fogja megtudni mivel inkognitóban zajlik az ittlétem. Az OSAnak amúgy tudtommal nem sok figyelme van a blog tevékenységén."

Rosszul tudod, és a letiltott posztok sem ezt bizonyítják. Nem Te írtad korábban, hogy: "Én valójában szívesen elmennék a barátaimmal, és feltennék néhány témába illő kérdést Diánának." ? Ugye hogy ugye? :-) Te meg az önszorgalom, na ja. Gondolom hasonló szitu lenne mint az ominózus reptéri jelenet Marc Yagerékkel. YT-on fent van, több száz másik jelenettel együtt, mikor is prominens szci felsővezetők zaklatnak kilépett tagokat. De a szci persze békés "vallás", és fontos nektek a szólásszabadság. Csak az emberek azt szólják, amit ti akartok. :-) Majd keress rá a "scientology", "harrassing", "ambush" stb szavakra és figyeld mi történik. Nekem megdöbbentő volt, hogy akiket korábban a pulpituson láttam OT-ként és az etika legmagasabb képviselőjeként, azok miként köpködnek valakit a nyílt utcán kamerák kereszttüzében. Ez persze nektek normális, hiszen aki a szci ellen van, az a világ és az örökkévalóság ellen van, és csak nekünk egyszerű embereknek taszító. Szóval majd keress rá, miután elolvastad Diána könyvét (ha már az önszorgalmad miatt kaptad valakitől, gondolom olvasod is).

Damiel 2019.04.29. 12:23:43

@Laci12:
Sikeres szcientológus? Nos, ilyenről csak akkor beszélhetnénk, ha a személy sikere a szcientológiához köthető. És akkor ott a plusz pont. De ebben az esetben méltányos a kudarcot vallott szcientológust is mérlegre tennünk. És nem fair a sikert bezsákolni, ugyanakkor a kudarcot azonnal rányomni az emberre.
Egyébként ismerek sikeres vagy sikeresnek tűnő szcientológust, (bár ismét csak mérlegelendő, hogy mit tekintünk sikernek), de ebből sosem volt sok. Inkább láttam jellemzőnek az eröltetett jókedvet és optimizmust az emeberek arcán, hisz a szcin belül elég necces épp szarúl lenni. Ugyanakkor meg megint csak visszatérnék a szcientológia objektív sikertelenségéhez, hisz akkor nem kell azon vizátnunk, hogy a pohár félig tele van, avagy üres. És az objektív valósága az, hogy a szci mibenléte a növekedésre, a terjeszkedésre, az állapotok javulására van predesztinálva. Azonban a szervezet nem nő, hacsak nem csökken. Ergó vagy nem működik a technológia, vagy nem működik a technológia. Mert ugye ha a technológia működne, akkor meg kudarc esetén etikátlanság lelhető fel a vonalakon. Na de mindenhol? Minden időben? Akkor gáz van a szcientológusokkal? És ha erre az a válasz, hogy a szci mégis nő és terjeszkedik, akkor meg erre kézzelfogható statisztikai adatokat szerezhetünk be, és pont. Nincs mellébeszélés.
Bár a szci terjeszkedéséről mindig az jut eszembe, amikor az észak-koreai futballválogatott megnyerte a világbajnokságot. Fényes győzelem volt, de erről senki sem tudott az észak-koreaikon kívül.

Laci12 2019.04.29. 14:03:10

@Bgisi: Én tényleg szívesen elmennék a könyvbemutatóra. Kíváncsi lennék Diána miként válaszolna ill. reagálna élőben a kérdéseimre. Már van is egy rövidebb listám. De szerintem Te nem kell emiatt aggódj. Úgysem leszel ott. Igaz?

sciclubtag 2019.04.29. 14:17:11

@Gyaloghuszár:

Kedves Gyalogos Harcos Barátom!

Kérlek máskor ne említs egy "lapon" Laci12-vel, különösen akkor ne, ha úgy véled, hogy tévedek. A vele kapcsolatos, és közösen építgetett "diagnózisunk" nem tévedés egyikünk részéről sem. Ennek a fórumnak az oldalai nem az elmebetegségek részletes taglalásáról szólnak, csupán annak egyetlen aspektusáról. A sci okozta fanatizmus betegségről. @Damiel: írta, a következőket:
"Bár a szci terjeszkedéséről mindig az jut eszembe, amikor az észak-koreai futballválogatott megnyerte a világbajnokságot. Fényes győzelem volt, de erről senki sem tudott az észak-koreaikon kívül."
Annyival egészíteném ki Damielt, hogy nem csak a terjeszkedéshez, hanem a világ minden dolgához így áll a sci. Megjelenik valami a köztudatban és percek alatt ráállnak, hogy Hubbardizálják, szcientológizálják (mint a gendert). A belső körök, majd a közönség is előbb-utóbb elhiszi, hogy ezt bizony már Ron is megmondta valahol, valakinek, valamikor, csak hát nyilván sokkal jobban.

Nos, hogyan jön ez az elmebetegséghez? A kiindulási pont a félrevezetettség. Ez egy idő után átcsap a rosszul tudott dolgokra vonatkozó igazolások keresésébe, majd - és itt jön a beteges rész! - elkezdődik a tények elutasítása. Ez a skizofrén állapot. Erre az állapotra épül a többi elmebetegség, de a skizofrénia önmagában is az. A szociopata és pszichopata megnyilvánulások is ennek kapcsán jelenhetnek meg. A fanatizmus minden formája, ága, megnyilvánulása is ide tartozik. Gépies, értelmet nélkülöző gondolkodás és ebből kiinduló tettek, amelyek értelmetlenségét maga az alany nem látja át, mert meg van győződve a helyességükről. A blogot olvasók tájékoztatása céljából elmondanám, hogy a Laci12 megnyilvánulások ugyanebbe a kategóriába tartoznak ezen a blogon is. Laci12 nem lehetne igazi sci, ha itt titkosan kommunikálgatna. Ez egy ellentmondás, hiszen a sci számára itt, nem "engedélyezetten" olvasgatni, megjelenni tilos. Nincs olyan referencia, hogy az "elnyomókkal" az egyház tudtán kívül szabad kommunikálni, de ha elég skizofrén a referenciákat értelmező személy, akkor van.

Más
"Még a genderhez - azért azt megnézem amikor a siccnek saját kocsija lesz a pride-on :-DDD
Roncsit megütné a guta még fent a 9. szinten is ahol most lebeg :-D"
Már megütötte. Nagyon leértékelő vagy vele kapcsolatban. Sokkal magasabb szinten kell lennie ennyi év után.

"Egyébként meg ne keverjük ebbe bele a keresztény elveket - Hubblaty ideológiájában semmi keresztény nincs."
Én ezt írtam: "A sci egyház nyilvánosan "elfogadja" a gendert, vagyis a nemi irányultságok és szerepek "átjárhatóságát", felcserélhetőségét, de az irányelveiben az 50-es évek Amerikájában érvényes, általánosan elfogadott, keresztény elveket vall, a korszakra jellemző pszichiátriai magyarázataival fűszerezve."
Tehát, az 50-es években élő amerikai emberek legtöbbje által keresztény elveknek vélt ideológiára gondoltam. Hubbard ezekből indult ki, hogy minél szélesebb körben elfogadtathassa magát. Ezeket propagálta. Az ő ideológiája nem kellett, hogy tartalmazzon ilyen elveket, csak állította.

Laci12 2019.04.29. 14:17:49

@Damiel: Erről nekem mindig a "rothadó" kapitalizmus hülyités jut az eszembe, amivel Hofi olyan sokat viccelődött. Miközben még a 90 és években is volt jónéhány amerikai aki azt gondolta, hogy a magyarok még mindig lóháton jarnak. Látod a propaganda működik mindkét irányból.

Egy a titok! Nem szabad oda menni és megnézni személyesen ami érdekel minket. Erre van Hollywood, a CNN, és a Youtube kitalálva. És mindez megvan kényelmesen a monitor előtt a karosszékből, virtuálisan!

És a végén még lehet, hogy tényleg lapos a Föld:-)

De tudod mit, neked is igazad van:-)

Laci12 2019.04.29. 14:33:28

@sciclubtag: Ha már elemzel engem, tisztelettel megkérdezem tőled, hogy Te milyen tanfolyamokat végeztél el az egyházban? Talán kaptál auditálást is? Melyik szervezetben jártál? Mert látszik roppant jól tájékozott vagy. Netán Te is egy elefántcsont toronyban meghúzódó lelkes valláskutató vagy aki céljául tűzte ki, hogy mások tapasztalata alapján felvilágosítja a Világot.

Ne hagyd Laci12-t sötétségben, kérlek tisztelj meg valaszoddal!

sciclubtag 2019.04.29. 14:41:53

@Laci12:
Az új Laci12 nem emlékszik a korábbi Laci12 feladatára, amelyben felhívtam a figyelmét arra, hogy csak olyan Laci12-vel kommunikálok aki érti, hogy miről ír, továbbá nem "félreérti" ami mások írnak.
De most kivételesen válaszolok az egyik kijelentésére, mert a "Netán" kezdetű mondata végére nem kérdőjelet tett. A válaszom pedig, miheztartás végett: NEM.

Bgisi 2019.04.29. 15:41:52

@Laci12: Igaz, mivel én azt sem tudom, hogy lesz könyvbemutató - ezt csak Te mondod. :-)

Bgisi 2019.04.29. 15:54:40

@Laci12: "Egy a titok! Nem szabad oda menni és megnézni személyesen ami érdekel minket. Erre van Hollywood, a CNN, és a Youtube kitalálva. És mindez megvan kényelmesen a monitor előtt a karosszékből, virtuálisan!"

És mi van azzal a tömérdek emberrel, aki vette a fáradtságot, odament, és megnézte a saját szemével a $zcientológiát, majd otthagyta, kilépett vagy megszökött? Magadtól nem kérdezted még meg, hogy ezekre mi lehet a válasz? Biztos nem, hiszen LRH megírta miért van szerinte, tehát AZT kétség kívül elfogadod. Akik pedig megnézték és otthagyták (a miénket), azok véleményét elutasítod. Érdekes hozzáállás, a robotizmus tiszta jele. LRH azt mondta hogy valami valamilyen, Te elfogadod és technek veszed, még akkor is ha ezt külső független szakember, szervezet vagy akármi sohasem igazolta vissza. De adott esetben, ha holnap mutatnak Neked egy HCOPL-t hogy lapos a Föld, Te ugyanúgy elhiszed anélkül hogy megnéznéd a National Geographicon, mint ahogyan ezt rólunk feltételezed.

Azt a tükrös dolgot tényleg meg kéne csinálnod... :-)

büdös zokni 2019.04.29. 16:53:06

@Laci12: Miért vagy itt önszorgalomból? Teher kondi? Ha nem, akkor nem félsz, hogy mit kapsz majd ezért? Ha más nem is jelent fel, mert senkinek sem mondod, attól még tilosban jársz és előbb-utóbb kikotyogod majd egy O/W kiirásban vagy sec checkben. Hogy is van ez?

norbert79 2019.04.29. 16:58:05

@Laci12: Kivetítés, félremagyarázás... Nem fog menni Laci... Nice try

Laci12 2019.04.29. 17:30:09

@Bgisi: Nem tudtad, hogy lesz könyvbemutató? Akkor Bonyai barátom csak engem tájékoztatott róla:-)

Laci12 2019.04.29. 17:35:26

@büdös zokni: Aha, azt szeretnéd tudni mi:-)

Át akarsz verni? Előbb most Te jössz a vàlaszoddal.

Laci12 2019.04.29. 17:38:12

@sciclubtag: "NEM"
Ezt mondjuk sejtettem:-)

Laci12 2019.04.29. 17:45:35

@norbert79: Ahogy most számolom, itt a blogon héten vagytok ellenem, mint a gonoszok.

De nem félek, mert Bonyai velem van:-)

Bgisi 2019.04.29. 20:25:57

@Laci12: Látod, többet tudsz mint mi... Laci12, Te egy igazi OT vagy, aki minden igazság és életbölcsesség birtokában van. Jövőbe is látsz már, vagy az csak később jön, a rák gondolattal történő gyógyítása után? :-) Egy igazi OT, aki okozó a meszt univerzum felett, simán tudja gyógyítani, még étkezés előtt sem kell kezet mosnia, hisz a szemével leégeti a bacikat a bőréről. :-) Gondolom ezt a sikersztorit is hallottad, nekem Dániában mesélték. Nem hiába volt LRH sci-fi író. :-)))

znagy6666 2019.05.01. 11:41:09

@Bgisi: látom Laci12 rendesen elterelte a témát a gender és a Scientology kapcsolatáról! Meg kell hagyni ügyes manipulátor, de vajon a büdös Z. Seccheckje hogy a francba jön már ide kérem?

Dudás Diánát épp úgy kihasználta az egyház mint ahogy azt mi tettük a csinos aggilis lányokkal anno. Fölhajtottuk őket a SeaOrg részére. A csajok nem voltak annak tudatában, hogy mi vár rájuk, ők csak a sikert és Amerikát nézték, mert ez lett nekik mutatva.

Az egyház miután kihasználta, egyszerűen csak sérülten dobta, őket.

Megannyi jó csaj a 90 és évektől napjainkig hasonlóképp járt, csak csendben hallgatnak, nem írtak könyvet róla.

Bgisi 2019.05.01. 12:41:01

@znagy6666: " ...a gender és a Scientology kapcsolatáról!"

Azt is szerettem volna még kérdezni Lacitól, ha már így a kapcsolatot említetted, hogy ahhoz mit szól, hogy a genderelméletet amúgy egy pszichiáter dolgozta ki?! Hogy jön össze neki, hogy a hőn utált pszichó elméletet bevezetik a szcientológiába - ez nem ellentmondás? És mit szólna ehhez maga Ron? Persze válaszokat nem kapnánk, ugyanúgy ahogyan a korábbiakra sem, csak hallgat mint sz#r a gazban. Ez már a kétirányú kommunikáció? :-)

znagy6666 2019.05.01. 14:23:50

@Bgisi: "Hogy jön össze neki, hogy a hőn utált pszichó elméletet bevezetik a szcientológiába - ez nem ellentmondás?"

Tudod, tudjuk jól, hogy a Pszichológia és a Szcientológia egy bizonyos ponton összeér. A Dianetika könyv anyaga pszichológiai kutatások és dokumentumok nyomán készült. Az engram szakszót 1904 ben egy német tudós Richard Semon deffinialta először. A scientologie kifejezés sem LRH találmánya. A németek az elme kutatásban sokkal előrébb jártak!!!

A gender elmélet egy kiforrott megközelítés. A nemek ellentétet manipulációra használja.

Hogy Ron mit szólna hozzá?

Hát, kérlek ő maga is ezt használta. Egész életében hírhedt nőcsábász volt. Egészen a kezdetétől 1946 tól amikor bigámiát követett el első feleségén, a hetvenes évek végéig amikor is rendszeresen a kiskorú SeaOrgos lányokkal csalta meg bebörtönzött feleségét.

Mit is várhatnánk, ő az alapító!
süti beállítások módosítása