Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A szcientológia és utóhatásai, 3. évad 3. rész - Kémek, mint mi

2019. január 25. - Reformer

Előzmények:

A szcientológia és utóhatásai, 1. évad (1. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával)

A szcientológia és utóhatásai, 2. évad (2. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával)


A 3. évad:

A szcientológia és utóhatása, 3. évad, 0. rész - Jehova tanúi (a későbbiekben lesz elérhető)
A szcientológia és utóhatása, 3. évad, 1. rész - Érzelmi utóhatás (a későbbiekben lesz elérhető) 
A szcientológia és utóhatása, 3. évad, 2. rész - A koronatanú

Téma:

A "szabad préda" irányelv és az ehhez kapcsolódó "zajos nyomozások" a gyakorlatban.

Vendégek:
Cierra Westerman - magánnyomozó, aki a szcientológia alkalmazásában állt
Robert Almblad, ex-szcientológus, feltaláló, Mike Rinder volt munkaadója

 

A szcientológia egyház reakciója:

A szokásos karaktergyilkosságot itt lehet olvasni Cierra Westermanról és Robert Almbladról. Érdemben semmire nem reagálnak szokás szerint.

Csak maga a felirat innen tölthető le: A szcientológia és utóhatásai (Leah Remini: Scientology and the Aftermath) S03E03 - magyar felirat.

A "Tovább"-ra kattintás után nézhető meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr1214587602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

büdös zokni 2019.01.25. 11:26:36

Jól látják, hogy az adómentességgel és a magánjellegű adatokkal való visszaéléssel lehet megfogni őket. Ki kell teregetni a szennyesüket. Hogy van az például, hogy ha besétálok a világ bármelyik szci szervezetébe és megmondom a nevem, akkor 10 perc múlva előmászik az etikatiszt és megkérdezi, hogy én vagyok-e az az XY, aki a Narcononnál dolgozott? Miközben a Narconon még csak nem is egyházi szervezet... Ez alapján szerintem Mo-on is simán perelhetőek lennének.

DoriB69 2019.01.26. 13:57:25

@büdös zokni: Én nem értem miért vagytok olyan büszkék erre a Remini sorozatra. A lúzereket szólítja meg és a kudarcokról beszél. Ez olyan mintha valaki az olimpiai játékokat támadná és egy anti olimpia szervezetet és műsort szervezne. És az olimpiai selejtezőn kiesett, az edzéseken lesérült nyavajgókat interjúolná. Szerintem ez egyszerűen csak szánalmas.

Bögreőr 2019.01.26. 14:57:39

@DoriB69: egy kérdés: ha akkora lúzerek, miért költ dollármilliókat arra Miscavige, hogy tönkretegye őket?
(ha nem tudod, miről beszélek, akkor nyilván nem nézted meg a videót, akkor viszont nincs értelme, hogy ismeretlenül kritizálod).
Szerény véleményem: ezek nem lúzerek, hanem belebotlottak egy pszichopatába (Miscavige), akinek deklarált célja, hogy kicsinálja őket. Ebben vajon mi az "építő jellegű"? Az "olimpiának" melyik száma ez, a hasonlítodnál maradva?

Damiel 2019.01.26. 15:39:01

@DoriB69:
Kedves Dóri!
Fantáziavilágban élsz. A kérdésed úgy hangzik, hogy miért vagyunk büszkék? Honnan vetted, hogy büszkék vagyunk?

Egyébként van szerencsém ismerni számos ilyen "lúzert" a való életben, bár ők nem szerepeltek ebben a filmben, de a történetük hasonló és akár szerepelhettek is volna. Nos, ezek az emberek lehet, hogy a Te aspektusodból "lúzerek", ámbár nehéz lenne az elismerés hangja nélkül beszélni róluk. De persze ehez szükség lenne az objektivitásra és emberi tartásra, amelynek jelentős hiányát szenveded a hozzászólásod alapján.
Ugyanakkor az általad lesajnált sorozat azért vastagon veri a koporsószöget a valóban szánalmas bizniszegyházad koporsójába és biz' elég népszerű a vezetőid nagy-nagy fájdalmára.

Ha valami szánalmas, akkor a photoshoppal duzzasztott tömeg a rendezvényeiteken, a kamu hírek a világ ismeretlen tájain megtörtént áttörésekről és eredményekről, az összetarhált pénzekből vett üresen kongó épületek, a helyesírási hibáktól hemzsegő az elemi iskola második osztályának szintjén megfogalmazott levelek, nem beszélve a vállalhatalan Xenu sztori. Na, ezek valóban szánalmasak.
Úgyhogy a szánalom emlegetése jelen esetben megmosolyogtató.

Lesajnáló megjegyzésed emberi hitványságról tanuskodik, de őszintén szólva nem is nagyon várhatunk mást egy droidtól...

DoriB69 2019.01.26. 16:02:56

@Bögreőr: Jó, maradjunk hazai pályán! Ha Miscavige tényleg arra költené a millióit, hogy a kilépett Szcientológusokat tönkretegye, hogy lehet az, hogy Bonyai leleplező könyvet ír, TV riportokat ad az egyház ellen, fönntatja ezt a blogot, és mindezt testőrők nélkül???

DoriB69 2019.01.26. 16:23:06

@Damiel: Rendben, helyesbítek, nem büszkének nevezem. Hanem inkább motivátornak használjàtok ezeket az amerikai riportokat. De kifejtem: néhányan talán azért vannak itt a blogon, mert úgy gondolják, hogy megcsorbította őket a Szcientológia. Kárba veszett idejükért, hitükért, vagy szeretteikért sóvárognak, arra várnak, hogy valaki tönkre tegye a Szcientológiát.
És valaki más helyettük elégtételt vegyen.
Persze akinek nem inge, ne vegye magára.

Damiel 2019.01.26. 16:26:43

@DoriB69:
Keveset tudsz és azt is rosszul. Meglehetősen egy bites logika, hogy amennyiben Pétert nem tették tönkre, akkor nyilkván ez máshol sem történt meg. Nos, ez nem hipotézis, több százszor bíróságilag is gokumentált esemény. Egyébként sokat elárul a scientologist elmeállapotról az, hogy képesek weboldalak százait fentartani és működtetni, csak hogy lejárassanak embereket. (Ez sem hipotézis, láthatja akinek van szeme.) Képesek időt energiát fektetni abba, hogy megnyomorítsanak, ellehetetlenítsenek Hubbard irányelvei alapján embereket. Mind ezt a vallás köntösében. Ja, és az külön vicces, hogy például a műsor készítőinek állva tapsolt a teljes szci társadalom valamikor. Most meg hirtelen SP-k és gonoszak lettek, mert valaki azt mondta, hogy ők most gonoszak...

büdös zokni 2019.01.26. 16:30:20

@DoriB69: Szerintem meg kellene nézned a videót, mielőtt alákommentelsz.

Damiel 2019.01.26. 16:32:55

@DoriB69: Jól látod! Számos embernek okozott kárt a szci. Elégtételt akarnak? Hmmm... ez azért annyira nem meglepő.
Ugyanakkor a filmben nagyon-nagyon szomorú emberi sorsokat dokumnetáltak. Szétszakított családokat, öngyilkosságba menekülő embereket. Hogy felelősek-e az emberek ezért? Hát persze. De hogy ebben igen komoly szerpe van az "egyháznak" az vilkágos, és az a "kezelés", hogy nem akarnak kommunikálni velük, hanem minden létező eszközzel tönkretenni őket, nos az meg egyenesen fasisztoid hozzáállás, és ezzel kapcsolatban nehéz is toleránsnak lenni.

Bögreőr 2019.01.26. 16:38:19

@DoriB69: nem kéne feltételes módot használni. A videóban olyan emberek is megszólalnak, akik konkrétan rá voltak állítva 1-1 ex-szcientológusra. Tehát Miscavige bizonyítottan milliókat költött a kilépettek lehallgatására, követésére, a szemétjük átkutatására, az ellenetetlenítésükre.
Ha meg azt mondod, hazudnak, akkor megint csak felesleges a további vita, hiszen ezt az érvet bármikor előhúzhatod a kalapból. A szcientológusok igazat mondanak a csúnya wogok (mikor bírálják a szcit) hazudnak.

Nálunk, a periférián biztos nem áll annyi pénz rendelkezésre, hogy napi 24 órában több ember rá legyen állítva valakire. És valószínűleg szerencsére nem is akkora pszichopaták az itthoni szcik, mint Miscavige, csak simán fanatikusok.

DoriB69 2019.01.26. 17:30:21

@Damiel: Megpróbálom a lehetetlent, hátha sikerül megértened amit kommunikálni szeretnék. Én nem vonom kétségbe, hogy bárkit is ért sérelem a Szcientológiában. Amire én próbáltam az előbb rávilágítani az az, hogy akiket ezek a sérelmek értek azoknak kéne tenni valamit a saját integritásuk érdekében. És nem mástól várni a megváltást.

DoriB69 2019.01.26. 17:41:51

@Bögreőr: Jogodban áll elhinni azt amit a videókban láttál. De kérdem én, ha ilyen súlyos fenyegetések érték ezeket az áldozatokat, miért nem mentek a rendőrségre feljelentést tenni? Miért inkább riportokat adnak helyette ebben a sorozatban? Vagy talán a Miscavige megvette volna a rendőrséget az összes államban?

Bögreőr 2019.01.26. 17:51:59

@DoriB69: a csaj a videóban azt mondja, frissen végzett magándetektívként végezte ezt a munkát, tehát gondolom az a része, ami bizonyítható, felvétel van róla, pl. a szemét átkutatása, az legális volt. Ami meg nem bizonyítható, azzal hiába próbálják megfogni (tényleg ajánlanám, hogy nézd meg a videót, ha nem akarsz továbbra is a levegőbe beszélni).
Nem szívesen írom ezt le ide, de volt olyan ismerősöm, akit egy őrült zaklatott. Meghackelte az emailjeit, követte a reptérre stb. Az illető természetesen értesítette a rendőröket, akik annyit tudtak tenni, hogy néha a háza felé járőröztek, hogy ha felbukkan a zaklató, akkor távol tartsák. Szóval nem olyan egyszerű ezt elintézni.

DoriB69 2019.01.26. 17:52:59

@Damiel: @Bögreőr:

"Meglehetősen egy bites logika, hogy amennyiben Pétert nem tették tönkre, akkor nyilkván ez máshol sem történt meg. "

Jó, hát akkor ezek szerint Magyarországon más a helyzet mint Amerikában. Akkor itt, biztonságban ki lehet lépni, üldöztetés nélkül. Dehát akkor mennyiben befolyásolja az életeteket az, hogy mi zajlik Amerikában a Szcientológusokkal meg a volt Szcientológusokkal?

Damiel 2019.01.26. 17:53:22

@DoriB69:
Dóri! Visszaolvastam az írásainkat. Nos, úgy látom, hogy nem fogunk egy malomban őrölni, pedig nyilvánvalóan figyelemre méltó ember vagy. Ugyanis a közös gondolatokhoz jóval több térre lenne szükség, mint ennek a blognak a hozzászólásai. Ráadásul ennél sokkal hasznosabban is el tudjuk töletni az időnket! :-)
Szeretnék elnézést kérni, amennyiben dehonesztáló vagy pikirt megjegyzéseket tettem irányodban. Én nem leszek megértő a szcientológiával kapcsolatban és semmilyen formában nem fogom támogatni sem most sem a jövőben. Viszont neked kívánom, hogy légy boldog, találd meg az utadat akár a z egyházadban, akár azon kívül. És ezzel le is zárnám a polémiát! Szép estét neked!

DoriB69 2019.01.26. 17:57:06

@Damiel: Köszönöm. Szép estét neked is!

Bögreőr 2019.01.26. 18:04:25

@DoriB69: szerencsére egyáltalán nem befolyásolja az életem, viszont kívülállóként tanulságos tanulmányozni az egyházon és Miscavige-en, hogyan működik a manipuláció és az emberek jóhiszeműségével való visszaélés szervezett formája, illetve mi a valóság és a propaganda viszonya.

Volt egy idő, amikor nem sok híja volt, hogy én is benne legyek ebben, és rossz belegondolni, mi lett volna velem, ha kiszolgáltatom magam EZEKNEK.

DoriB69 2019.01.26. 18:12:51

@Bögreőr: Köszönöm, hogy ezt megosztottad velem.

Bögreőr 2019.01.26. 18:34:52

@DoriB69: a video megtekinteset pedig azert is ajanlom, mert tobbek kozt kiderul belole, hogy Leah Remini nem egy luzer tipus, ahogy a tobbi szereplo sem. Talan inkabb akkor lennenek luzerek ha kussolnának.

DoriB69 2019.01.26. 19:03:37

@Bögreőr: Persze, Reminiről nem is mondtam, hogy lúzer. Ő a lúzereket szólítja meg. De ő egy színésznő, gondolod, hogy nincs főnöke? A saját ötletéből a saját szakálára csinálná?
Annak idején, amikor bejöttek a külföldi tv filmsorozatok, 1986-89, emlékszel a rabszolga sor c sorozatra. Többen nekiáltak gyűjteni Isaura felszabadítására. Messze van Amerika.

Bögreőr 2019.01.26. 19:09:41

@DoriB69: szinesznokent az arcát adta ehhez, gondolod, hogy a személyes erintettseg okan nem akarna segiteni a tobbi felrevezetett embernek, miutan rajott az igazsagra?

A messzi usa a videofelvetelnek koszonhetoen most kucsit kozelebb kerult.

norbert79 2019.01.26. 19:14:25

@DoriB69: Szia! Nem ironiából, de örülök hogy megint itt vagy. Láttad a széria első évadából a szó szerinti nulladik epizódot (mindig van egy egy ilyen)? Ott Leah nagyon részletesen elmondja mi vette rá, hogy nekimenjen az egyháznak, s az elején is elmondta, hogy szeretné, ha az Egyesült Államokban el tudná érni, hogy megvonják tőlük az adómentességet. Minél több visszaságot mutat be, tönkretett sorsot, talán egyszer el tud az egész oda jutni, hogy az egyház által fizetett hatósági személyek egyikének vagy rendőrnek felfordul a gyomra, s ellenük fordul. Lassú víz partot mos...

DoriB69 2019.01.26. 19:54:54

@norbert79: Én is örülök, jó estét! Tehát ahogy ezt korábban Damiel nek írtam, idézem: néhányan talán azért vannak itt a blogon, mert úgy gondolják, hogy megcsorbította őket a Szcientológia. Kárba veszett idejükért, hitükért, vagy szeretteikért sóvárognak, arra várnak, hogy valaki tönkre tegye a Szcientológiát.
És valaki más helyettük elégtételt vegyen. Jól értem?

DoriB69 2019.01.26. 20:02:13

@Bögreőr: Nem,én azt gondolom, hogy akkor a Szcientológiához adta az arcát, most meg contra-Szcientológiához. Persze egyiket sem ingyen, A messzi USA 1986 ban filmen jött be most youtube n.

free spirit 2019.01.26. 20:09:26

@DoriB69:
Tudod a lúzerség nézőpont kérdése. Az én szemszögemből te vagy az abszolút lúzer, meg a hozzád hasonló fanatikusok, akik időt, energiát és pénzt nem kímélve "oldják" meg a problémáikat, sőt az egész emberiségét, egy olyan szervezetben, ahol pontos előírásai vannak, hogy mit gondolhatnak, mit hihetnek és mit tehetnek a tagok. S mivel te tagja vagy ennek az egyháznak nevezett pöcegödörnek, teljesen mindegy, melyik országban követik el a törvénytelenségeiket, te támogatod ezeket közvetve. S ne legyen mentség számodra, hogy az Egyesült Államok messze van. Tudod nagy igazság vagyon ebben: "Vétkesek közt cinkos aki néma." De te még néma sem vagy, hanem véded. Az a nagy bajod, hogy te csak azt hiszed, hogy ismered a szcientológia természetét. Tudni és hinni pedig nem ugyanaz.
Az, aki felismerte a szcientológia valódi céljait és természetét, és volt ereje, bátorsága kiszállni . . . és szembenézni önmagával, minden tiszteletet megérdemel. Én személy szerint nagyon nagyra értékelem ezeket az embereket. Kevés olyan dolog van, ami ennél megsüvegelendőbb. @DoriB69 ezt lúzerségnek nevezned, nagy tudatlanságra vall. :)

DoriB69 2019.01.26. 20:37:36

@free spirit: Na és tudod mi a jó ebben, ahhoz, hogy valakiből kontra-Szcientológia hívő váljék, még tanfolyamokat sem kell elvégeznie. Pénzt és időt is spórol:-)

Bögreőr 2019.01.26. 21:20:58

@DoriB69: es ugye azt is feltetelezed, hogy barki aki a szcit kritizalja, ezt azert teszi, mert vagy luzer, vagy rosszindulatu, vagy anyagi hasznot remel belole? Vagyis nem targyilagosan nezed oket?

free spirit 2019.01.26. 23:31:18

@DoriB69:
Ismét nem sikerült érdemben reagálnod. :) De a félreértések elkerülése végett, én örülök, hogy itt írogatsz. Tudod, mindenki jó valamire. Ha másra nem, elrettentő példának. A nullák így teljesítik be küldetésüket. Biztos jó ember vagy, de ebben az agymosott állapotodban te elrettentő példa vagy. Számomra biztosan. S ez a blog már el is érte a célját. :) De ezt te úgysem érted. :)

DoriB69 2019.01.27. 11:05:30

@free spirit: jó lehet, hogy buta vagyok és nem mindent értek. De azért lehet jó szándékom is, nem? Másfelől lehet, hogy a férfiak okosabbak, és biztos erősebbek is, ráadásul, ha ennyien vannak ellenem.

norbert79 2019.01.27. 12:58:20

@DoriB69: Olyan kérdést tettél fel, ami nem is kérdés, hanem szimpla önigazolás elvárása saját feltételezésre. Egyik legjellemzőbb viselkedési jegye a vallásodnak, ami elősegíti azt, hogy a hívő sose kérdőjelezzen meg semmit sem. Gondoltál már arra, hogy ahelyett, hogy az általad feltett kérdést teszed fel, inkább azt kérdezed: "Emberek, ki miért van itt?". Rövid, tömör, érdeklődő, nem az egóról szól. Amennyiben a vallásod kompatibilis minden egyéb vallással (megsúgom nem az) akkor javaslom olvass utána a hinduizmusnak. Tanulmányozd.

Gyaloghuszár 2019.01.27. 13:19:13

@DoriB69: Az utolsó bejegyzésed úgy hangzott, mintha legalábbis lincselést hirdettek volna itt ellened. Remélem tisztában vagy vele, hogy senki sem akar bántani. Pláne nem azért mert férfiak (hogy kerül ez ide?)
Korábban írtál az áldozat szerepről - neked sem áll jól.

Srácok, az meg igaz, hogy kicsit túl személyeskedő lett a hangvétel - legyetek már ennél nagyvonalúbbak. Ha valakit érdekel ami a búrán kívül van, az mindenképp jó.

free spirit 2019.01.27. 13:30:39

@DoriB69:
Megint téves következtetést vontál le. Miből gondolod, hogy itt mindenki férfi? :) Én személy szerint nem ellened írogatok, hanem érted. Arra próbálok rávilágítani, hogy ne egy szemszögből vizsgáld a dolgokat. Még a jó szándékodat sem vonom kétségbe. Csak a "problémám" azzal van, hogy nem saját gondolatokat fogalmazol meg, hanem betanult kliséket ismételgetsz. S ha nem értesz valamit, nem az a megoldás, hogy előrántasz valamit LRH összesből. Szeretném megkérdezni tőled, hogy ha te magad nem tapasztaltad meg, hogy van AIDS, éhezés, háború, családon belüli erőszak, zaklatás és lehetne még sorolni, akkor ezek a te szemszögedből nem létező dolgok és mindenki hazudik, aki azt állítja, hogy van ilyen, sőt esetleg része volt ilyenben?

DoriB69 2019.01.27. 15:43:34

@norbert79: Jó, igazad van, akkor te mért vagy itt?

"Amennyiben a vallásod kompatibilis minden egyéb vallással (megsúgom nem az) akkor javaslom olvass utána a hinduizmusnak. Tanulmányozd."

Képzeld tanulmányoztam. A hinduizmussal az a probléma, hogy annak ellenére, hogy sok igazságot tartalmaz, nincs korszerűsítve. Akkora anyag, hogy ell lehet veszni benne és valaki akár egy életen át tanulmányozhatja. Ráadásul, legalább annyi babonás vonatkozása van, mint a népi kereszténységnek.

DoriB69 2019.01.27. 16:03:11

@free spirit: A reakciókból arra következtetek, hogy az aktív hozzászólók nagy többsége férfi. De nem tudom, talán van köztük nő több is. Nyilván Zoltán, Norbert, Huszár, Damiel, Viktor, stb. ők férfiak.

"Szeretném megkérdezni tőled, hogy ha te magad nem tapasztaltad meg, hogy van AIDS, éhezés, háború, családon belüli erőszak, zaklatás és lehetne még sorolni, "

Persze ezek létező problémák a Földön. De arról van szó, hogy mit tudunk ezzel mi magunk tenni, és hogy valyon az, ha ezen stesszelünk és erről csetelünk az valyon változtat e rajta?

Viszont, az abberáció kezelése a közvetlen környezetünkben előbb utóbb kihat az általad említett problémákra is.

DoriB69 2019.01.27. 16:05:13

@Gyaloghuszár: Jól van, lehet akkor egy kicsi túl reagáltam:-)

free spirit 2019.01.27. 17:20:43

@DoriB69:
No végre valami. :) Nem sok, de valami, mert megint félrementél. :) Először is, minden rosszindulat nélkül nem valyon, hanem vajon helyesen írva. Örülök, hogy szerinted ezek a problémák léteznek, bár te magad nem tapasztaltad. Az egyházadban a következő problémák léteznek, a teljesség igénye nélkül: kapcsolatmegszakítás irányelve (családok szétszakítása), RPF (személyi szabadságjogok megsértése), fair game elve (emberi szabadságjogok megsértése), hívők anyagi kifosztása, lelki terror alkalmazása, zaklatás (magánélethez való jog megsértése), kilépők terrorizálása (vallás-és lelkiismereti szabadság megsértése). Ezek kezelését pontosan hogyan képzeled? Mert úgy illik, hogy az ember előbb a saját háza táján söprögessen. :)
"Viszont, az abberáció kezelése a közvetlen környezetünkben előbb utóbb kihat az általad említett problémákra is." Megint a királyi többes. Pontosan kinek a környezete és milyen aberrációkról beszélsz?
Mi alapján vagy hivatott arra, hogy megítéld, hogy a közvetlen környezeted aberrált és kitől kaptad a "feladatot", hogy ezt kezeld? A közvetlen környezetedben kérte ezt valaki, hogy TE kezeld az aberrációját? Kérlek egyes szám első személyben beszélj, ne többes számban!

PTS level III. 2019.01.27. 17:44:20

@DoriB69:

"jó lehet, hogy buta vagyok és nem mindent értek. De azért lehet jó szándékom is, nem?"

Emlékeim szerint a szcientológiában a "jó szándék"-ot kizárólag a növekvő bevétellel képviselheted hitelesen. Következésképpen a jelenléted továbbra is abszurd és paradox ezen a blogon.

Ammonia73 2019.01.27. 17:58:10

@DoriB69: én is örülök, hogy itt vagy' mert ez azt jelenti, hogy értelmes ember lehetsz, aki - bár belekeveredett egy rendszerbe, amelyben LRH alapjaiban formálja át a tagok gondolkodását agymosó technikák sokaságával - képes fenntartani magának a jogot arra, hogy megvizsgálja a másik oldalt is. :) Nyilván azért vagy itt, mert kíváncsi vagy, mégis mik lehetnek azok a dolgok, amik annyira kiábrándítóak és sokkolóak voltak azon embereknek, akik valaha ugyanúgy, mint most Te, mélyen hittek egy (jó pénzért árult) ideológiában, akik elhivatottan küzdöttek, akikkel elhitették, hogy kiválasztottak, hogy rajtuk múlik a bolygó és az emberiség jövője, stb. A szervezet azt mondja, hogy ezen emberek kiábrándulásának csakis maguk az okai, senki más, hiszen a szcientológia tökéletes és csodálatos. De mi van, ha mégsem olyan csodálatos? Minden józan emberben kell hogy legyen kétség, kérdések, saját gondolatok és jó, hogy benned még van (remélem). Szóval üdv itt, és biztos vagyok benne, hogy a többiek is szívesen segítenek Neked ha tényleg nyitott tudsz lenni, és nekem úgy tűnik, próbálkozol, bár, tényleg nem egyszerű a helyzeted, a szcientológia rendszerét nagyon jól kitalálta LRH, ahogy ő maga is mondta, az a legjobb csapda, amelybe önmagát zárja be az ember, majd eldobja a kulcsot. Én szurkolok Neked. A legfontosabb, hogy nem kell elhinned senkinek sem amit mond, állít, elegendő lenne CSAK AZT tanulmányoznod, amiket Hubbard írt és mondott, de nem feltétlenül csak azokat az anyagokat, amiket az "egyház" csöpögtet a híveknek. A gond az, hogy ezekhez csak ilyen és ehhez hasonló külföldi ex-szcientológus oldalakon férsz hozzá, ugyanis nyilván nem érdeke senkinek sem odabenn, hogy Te túl sokat tudj és megszűnj pénzt pumpálni a szervezetbe a (semmibe vezető) hídon.
Remini videóit megnézted? Szerintem ha valaki, akkor ez a sok a szcientológiában évtizedeket eltöltő (vagy egyenesen beleszületett) és sok esetben nagyon magas rangokat és dzinteket elérő ember hiteles lehet számodra. Megnéztél ezekből esetleg néhányat? Mi a benyomásod?

DoriB69 2019.01.27. 18:00:15

@PTS level III.: Én ezt nem értem. Ez egy blog, következés képpen itt az emberek a véleményeiket és gondolataikat cserélik ki egymás közöztt. Kérlek magyarázd el hogy jön ide a bevétel.

PTS level III. 2019.01.27. 18:24:31

@DoriB69:

Az érvelésed megállná a helyét, ha volna önálló gondolatod. Másrészt egy hithű szcientológusnak tilos ilyen blogokat olvasgatni, bár meglehet, hogy az elmúlt években változtak az irányelvek.

A bevétel hogy jön a képbe?
Nos, épp ez az, amit én sem értek. Ha nem származik bevétel a befektetett energiádból és idődből, akkor minek pocsékolod?

PTS level III. 2019.01.27. 18:31:31

@DoriB69:

Csak nem megingott a hited, Dóri, ha már ennyi időt töltesz "szcientológiaellenesek" társaságában? ;)
Ahelyett, hogy a sok pénzért megvásárolt tanfolyamon szívnád magadba a létezés nagy igazságait, ránk pazarolod a drága időd? Ejnye, ez etikátlan cselekedet!

free spirit 2019.01.27. 18:38:25

@DoriB69:
Úgy, hogy leírta a tapasztalataiból eredő véleményét. :)

DoriB69 2019.01.27. 20:30:38

@PTS level III.: "A bevétel hogy jön a képbe?
Nos, épp ez az, amit én sem értek. Ha nem származik bevétel a befektetett energiádból és idődből, akkor minek pocsékolod?"

Neked talán fizetnek azért mert csetelsz itt ezen a blogon? Mert ha nem, mi az oka annak, hogy pazarlod az energiádat? Ma már csak nekem egy csomót írtál.

norbert79 2019.01.27. 21:17:18

@DoriB69: Szia! Bocsánat, hosszú wog napom volt ;-) Talán elnézed nekem ezt a kis csipkelődést. Én nemcsak a szcientológiával foglalkozok/foglalkoztam, hanem szektákat tanulmányozgattam alapvetően, mert szerettem volna megérteni működésüket; szcientológiánál viszont azért "maradtam", mert lenyűgöző az a módszer, amivel úgy építi a szekta a hatalmát, hogy egyben az egoját építi egy zagyvasággal, miközben letöri az önálló gondolkozás, magadért kiállást azzal, hogy elhiteti, hogy csak egy tudás az igazi, s közben kiemeltnek állítja be hívőit (ajánlom figyelmedbe "A hullám" című kísérletet/filmet) s még fegyelmezni/irányítani se kell, egymást jelentik fel úgy, hogy bevallják auditálás során egymás dolgait, ezzel teljes kontrolt adva 'irányítóik' felett. Hubbard abban tényleg szorgalmas volt, hogy megértse hogy lehet embereket irányítani, s megspékelte egy kis sci-fi-vel... Egot épít miközben teljesen átmossa az agyat, zseniális, s az emberek készek bármit megtenni a 'vallásukért'... Te magad látod azt a fajta nézetbeli különbséget amit te képviselsz azzal szembeny mint amit mi, kiugrottak vagy kívülállók képviselünk. Nekem tudod mi a bevételem ebből? A tudás, a megértés, a tapasztalat , látni hogy változik ezzel az ember, s hogy távolodik el a megszokott szociális struktúrától.

norbert79 2019.01.27. 21:20:52

@DoriB69: Te se voltál rest mit ne mondjak... ;-)

DoriB69 2019.01.27. 21:28:37

@Ammonia73: Először is köszi a bizalmadat. Igen, megnéztem néhány Remini videót. Részletekbe nem mennék bele viszont elmondom mi a benyomásom róla. Kialakult egy játék a Szcientológia és az ellen- Szcientológia között. És ennek a játéknak nem túl sok köze van ahhoz, amire Tech használható volna. A kiugrottak vagy kitaszítottak szapuljak a bent maradottakat a bentiek üldözik a szakadárokat. Ez nem új jelenség, megtapasztalható a vallások szétválása során a történelemben. Fizetett Holliwoodi celebek mindkét oldalon fenntartva a játékot mások f....al verik el a csalánt. Ez egy dramatizació, viszont néhányan jól keresnek belőle. Ha csináltad az OT II t tudod miről beszélek. Sajnos a blogon azt tapasztalom, hogy néhányan nem arra reagálnak amit mondok vagy kérdezek. Van egy fixa ideájuk velem kapcsolatban amit maguk előtt tartanak amikor velem kommunikálnak. Sok neheztelést, leckéztet érzek, mindsem megértésre való törekvést. Talán érthető is az ő helyzetükben. Neked köszönöm, hogy felajánlottad a segítséged.

free spirit 2019.01.27. 22:22:02

@DoriB69:
"Van egy fixa ideájuk velem kapcsolatban amit maguk előtt tartanak amikor velem kommunikálnak. Sok neheztelést, leckéztet érzek, mindsem megértésre való törekvést."
Tényleg nem érzed, hogy megint az áldozat szerepében akarsz tetszelegni, amit egyik hozzászólásodban oly nagyon elítéltél?
" Sajnos a blogon azt tapasztalom, hogy néhányan nem arra reagálnak amit mondok vagy kérdezek." Tényleg nem látod, hogy másokra vetíted azt, amit te nem teszel???

Bögreőr 2019.01.27. 22:42:11

@DoriB69: még egyszer kérdem: neked nincs "fixa ideád" a videón beszélő emberekkel kapcsolatban?
én értelmes embereknek látom őket akiknek nincs okom kételkedni a szavában, erre te azzal jössz, minden bizonyíték vagy érv nélkül, hogy annyira lehet nekik hinni, mint az Isaura-mesének. Ezzel szemben te elvárod, hogy megelőlegezzék neked itt a blogon a bizalmat, hogy nem mellébeszélsz, ellentétben a videón beszélőkkel. Miért? Nem kettős mérce ez? Nem olyan, mintha meg akarnád modani, kinek szavazzanak bizalmat az olvasók (neked) és kinek ne (a videóban nyilatkozóknak)?? Egy kívülálló szemében szerinted mi a különbség? Őket ráadásul arccal, névvel látni, míg te (meg én) csak nickek vagyunk itt.

norbert79 2019.01.27. 23:49:20

@DoriB69: Valamiért engem mégis kihagytál. Mi az oka? ;-)

PTS level III. 2019.01.28. 00:01:05

@DoriB69:

"Neked talán fizetnek azért mert csetelsz itt ezen a blogon? Mert ha nem, mi az oka annak, hogy pazarlod az energiádat? Ma már csak nekem egy csomót írtál. "

Én megtehetem, hogy csak úgy lopjam a napot.
Neked viszont nem termelned kéne inkább? Vagy mostanság a wogok felé dobott puszikat statisztikázzátok az orgban a CGI helyett? Vagy esetleg a te személyes statod a Reformer blogjára odafirkantott hozzászólások száma?

DoriB69 2019.01.28. 12:09:41

@norbert79: Miből hagytlak ki, emlékezetes kérlek.

DoriB69 2019.01.28. 13:44:22

@Bögreőr: "Ezzel szemben te elvárod, hogy megelőlegezzék neked itt a blogon a bizalmat, hogy nem mellébeszélsz, ellentétben a videón beszélőkkel. Miért?"
A videón amerikaiak beszélnek az Amerikában történtekről. Mi Magyarországon élünk és ez egy magyar blog. Mégha szóról szóra igazak is az ott elhangzottak, mennyiben érint ez itt téged? Történtek itt ilyenek veled?
Például a Bonyai esetében, érték e őt ilyen támadások, zaklatások, bántalmazások? De most tényleg, tudsz te ilyet emliteni?
Szerintem ez a Remini sorozat irrevaláns és elrugaszkodó a magyar szituációt alapul véve, vagy nem?

"Nem olyan, mintha meg akarnád modani, kinek szavazzanak bizalmat az olvasók (neked) és kinek ne (a videóban nyilatkozóknak)?? Egy kívülálló szemében szerinted mi a különbség? Őket ráadásul arccal, névvel látni, míg te (meg én) csak nickek vagyunk itt."
Valamit osszetévesztesz én nem a bejegyzés írója vagyok, csupán egy hozzászóló, én a véleményemet írom és hozzám feltett kérdésekre válaszolok. Nem tudom hogy jön ide, hogy az olvasók kinek szavazzanak bizalmat. Mindenkinek meg van a saját véleménye, vagy nem?

DoriB69 2019.01.28. 13:52:05

@free spirit: "Az egyházadban a következő problémák léteznek, a teljesség igénye nélkül: kapcsolatmegszakítás irányelve (családok szétszakítása), RPF (személyi szabadságjogok megsértése), fair game elve (emberi szabadságjogok megsértése), hívők anyagi kifosztása, lelki terror alkalmazása, zaklatás (magánélethez való jog megsértése), kilépők terrorizálása (vallás-és lelkiismereti szabadság megsértése). Ezek kezelését pontosan hogyan képzeled?”

Ezek veled megtörténtek, vagy történt meg ezek közül valamelyik veled?
Most őszintén?

DoriB69 2019.01.28. 13:59:06

@PTS level III.: Jó értem, szóval te lopod a napot. De azt ki mondta neked, hogy Én az Orgban dolgozok? Ezt honnan vetted?

free spirit 2019.01.28. 18:10:20

@DoriB69:
Megint nem válaszoltál a kérdéseimre. Tisztázzunk valamit; nem én reklámozom itt az egyházad, hanem te. S egyszer már írtam neked, de természetesen figyelmen kívül hagytad, hogy TE vagy tagja ennek az egyháznak nevezett pöcegödörnek, s közvetve , de támogatod ezeket a bűncselekményeket. Vagy közvetlenül is??? Világosan leírtam, hogy először a saját házad táján kéne söprögetned, majd utána jöhet a nagy világmegváltás. :) De megsúgom, az nem te leszel, és nem is az egyházad. :)

Ammonia73 2019.01.28. 18:16:54

@DoriB69 "Amerikában történtekről. Mi Magyarországon élünk és ez egy magyar blog. Mégha szóról szóra igazak is az ott elhangzottak, mennyiben érint ez itt téged?"

"Szerintem ez a Remini sorozat irrevaláns és elrugaszkodó a magyar szituációt alapul véve, vagy nem?"

Nem. És itt jön az, amiről írtam, miszerint ahhoz, hogy rájöjj milyen ember is volt valójában LRH és mi a célja ennek az egésznek, elegendő lenne átrágnod magad azokon az irányelveken, utasításokon, egyéb dokumentumokon, amelyben Hubbard maga írja elő az emberi jogokat sárba tipró intézkedéseket, az emberi kapcsolatok (és eleve az egyén) semmibevételét a "nemes" cél érdekében.
Pont ez a lényeg, amit Te belülről sosem láthatsz, mert csak azt a szcientológia anyagot olvasod (olvashatod) el, amit eléd tolnak. Pont az a probléma, hogy a szcientológia mindig az egyénekre mutogat amikor a visszaélésekről van szó, pedig ezek az emberek pontosan azt hajtják végre, amit LRH előírt. Nem az a lényeg, hol csinálják, hanem, hogy miért. Sajnos, ezt a sok agymosás után nehéz elhinni, de még csak elképzelni is, de Hubbard a róla lefestett képpel ellentétben egyáltalán nem.volt sem.jó ember, sem jó családapa ( miért hallgat pl. az egyház Hubbard legkisebb fiáról, Quentinről, aki jobbkeze volt az Apollón a szcientológia születésekor? Quentin OT volt, ha jól tudom, OT VII (valaki aki pontosan tudja erősítse meg), és egyébként öngyilkos lett. Felveti a kérdést, hogyan lehet egy magas szintű OT öngyilkos? És hogyan lehet valaki egyszerre OT és homoszexuális, miközben Hubbard szerint ez egy aberráció (véletlenül sem genetikai hátterű dolog) és a tónusskálán az 1.1-es szinten helyezkedik el? Miért nem említik Quentint sehol? Egyébként Quentin nyereségjelentést is írt az OT szintjéről egy (1968-as vagy 69?) Auditor magazinban. Előkeresheti bárki.
Hubbard legidősebb fia, aki szintén vele dolgozott, szintén megtagadta a szcientológiát és családjával bújkálni kényszerült az üldözői elől. Szerintem ezek elgondolkodtató dolgok.

Ammonia73 2019.01.28. 19:04:48

@DoriB69: az előző két hozzászólásommal kapcsolatban...
Sajnos, az a tapasztaltom, hogy bármilyen, az egyház által kommunikált dologgal ellentmondó tény tálalása a szcientolóus részéről a hitelesség megkérdőjelezésébe torkollik (kognitív disszonancia)
de azért várom a válaszodat...mindig remélek. :)
Illetve olyan kérdésem lenne még, hogy szerinted miért van az, hogy amit a dianetika könyvben (mert ugye először ezzel találkozik az ember általában) leír és a szcientológia állít azt azonnal igaznak fogadja el az ember (te egy thetán vagy, és monden bajod forása a reaktív elme slussz passz! - igen, én egy thetán vagyok és minden bajom forrása a reaktív elme, mert ez a fickó ezt írja ebben a könyvben), viszont mindent és mindenkit, aki ezzel ellentétes dolgot állít vagy kritikát fogalmaz meg, azonnal megkérdőjelezi, hiteltelennek bélyegzi? Nem furcsa ez egy picit?

free spirit 2019.01.28. 19:13:44

@DoriB69:
"Ezek veled megtörténtek, vagy történt meg ezek közül valamelyik veled?
Most őszintén?" Teljesen irreleváns a kérdésed. Ezek bűncselekmények. Teljesen mindegy, kivel történt meg, bűncselekmény. Nem velem történt meg. De ha mással történik, akkor a te nézőpontodból elfogadható, hogy ilyenek vannak?

DoriB69 2019.01.28. 20:30:11

@Ammonia73: ”Illetve olyan kérdésem lenne még, hogy szerinted miért van az, hogy amit a dianetika könyvben (mert ugye először ezzel találkozik az ember általában) leír és a szcientológia állít azt azonnal igaznak fogadja el az ember (te egy thetán vagy, és monden bajod forása a reaktív elme slussz passz! "

En amikor először olvastam a Dianetika könyvet, érdekesnek találtam, de egyáltalán nem vettem készpénznek. Volt egy problémám és kíváncsi voltam, hogy megoldható e ezzel. 2 Dianetika üléssel sikerült kezelni ezt. Félreértés abból adódik, hogy sokan azt gondolják, hogy ebben a könyvben említett reaktív elme az egyetlen ami hatással van "rám" az egyénre és minden bajnak a forrása. Én is később jöttem rá, hogy több reaktív elme kapcsolódik hozzám és az „ő” problémáik is kihatnak rám. Így tovább kellett dolgozni.
A másik dologról pedig az a véleményem, hogy az ok a kiszolgáló fac bázisa ami arra készteti az embert, hogy muszáj egy játék valamelyik oldalára beállni. Vagyis ha Szcientológus vagyok, akkor muszáj szemben állnom a nem Szcientológusokkal, és fordítva is igaz.
Ez egy megszállottságot okoz és így manipulálható is vagyok. És ezt másokon te is megfigyelheted. Magamról gyakorlatban megtapasztaltam, hogy korábban sokkal erősebb kényszert éreztem, hogy beszálljak egy számomra nem kívánatos játékba pl. ha leértékelt valaki, csak azért, hogy megvédjem az igazam.

DoriB69 2019.01.28. 20:51:14

@free spirit: „De ha mással történik, akkor a te nézőpontodból elfogadható, hogy ilyenek vannak?”

Nem, ezek a dolgok egyáltalán nem tetszenek nekem. Ezek kezelése az amerikai hatóságokra tartozik. Az, hogy mi erről csetelünk, nem hiszem, hogy változtat rajta.

free spirit 2019.01.28. 22:00:14

@DoriB69:
"Nem, ezek a dolgok egyáltalán nem tetszenek nekem." Köszönöm! Ezek szerint elismered, hogy létező problémákról van szó. :) Ezek kezelése csak részben tartozik a hatóságokra. Ilyeneknek meg sem szabadna történnie egy magát egyháznak nevező szervezetben, s téged idézve, ha nem is szó szerint, a kezelést a közvetlen környezetben kell elkezdeni. Tehát az egyháznak saját berkein belül.
"Az, hogy mi erről csetelünk, nem hiszem, hogy változtat rajta.". Szerintem meg igen. :) Apró lépésekkel messze lehet eljutni. S ha neked ezek a dolgok nem tetszenek, talán egyszer hangot is mersz adni ennek a megfelelő helyen. S minél többen hallatják/hallatjuk a hangjukat /hangunkat, akkor bizony van sansz, hogy változzanak a dolgok. Akkor biztosan nem fognak változni, ha nem csinálunk semmit.

Gyaloghuszár 2019.01.29. 07:26:43

@DoriB69:
"Nem, ezek a dolgok egyáltalán nem tetszenek nekem. Ezek kezelése az amerikai hatóságokra tartozik. Az, hogy mi erről csetelünk, nem hiszem, hogy változtat rajta. "

Ha ez egy-két elszigetelt eset lenne, akkor el lehetne fogadni a nézőpontodat. De ha a sci mint szervezet ilyen elvekre ÉPÜL, mint a másként gondolkodók, kritikusok zaklatása, lejáratása, a "hívők" kizsákmányolása, az adó ellopása, a családok szétválasztása, kuruzslás, adatok felelőtlen kezelése, adatok továbbítása idegen országokba, stb. akkor ez bizony olyasmi, ami ellen szervezetten fel kell lépni. Mivel ezek itt is megtörténnek, ezért itt is meg kell ezt tenni. Válogathatsz a nemzetközi és hazai példák százai között. Klassz hogy informálódsz, maradj nyitott, járj utána.

DoriB69 2019.01.29. 08:17:38

@Gyaloghuszár: A hozzászólásaid alapján te egy értelmes és vicces srác lehetsz. Örülök, hogy írtál.

"Mivel ezek itt is megtörténnek, ezért itt is meg kell ezt tenni. Válogathatsz a nemzetközi és hazai példák százai között."

Érdekes, hogy most én érzem rólad amit ti szoktatok mondani rólam, hogy ez nem az önálló gondolatod.

Ha már úgyis böngészgeted, tudnál nekem mondani egy konkrét hazai példát,, vagy küldeni egy hazai vonatkozású linket?

Az összes kilépett Szcientológus közül a Bónyai érdemelné meg legjobban, hogy üldözzék és tönkretegyék. Én, ha nekem ilyen jellegű problémáim lennének, biztos a Bónyait kérdezném meg, hogy ő hogyan oldotta meg azt, hogy békén hagyják. Nem amerikai cikkeket olvasnák, vagy videókat néznek.

Na lécci, ezt magyarázd meg nekem.

Gyaloghuszár 2019.01.29. 11:10:23

@DoriB69: Kész örömmel.
Magyar példák:
clarusanimus.eu/hu/a-problemas-ugyek/
clarusanimus.eu/hu/szcientologusvoltam/
realscn.blogspot.com/
www.antiszcientologia.hu/
Sajnos Nyíri Péter blogja már nem elérhető...

Nekem egyébként elég belehallgatni pl. Kasza Tamás előadásaiba ahhoz, hogy lássam, nagy a baj, de nyilván amíg a megvezetettjei nem tesznek feljelentést, és nem ítélik el, addig nem számít bűnözőnek.
Ez szintén szubjektív (saját gondolatatot kértél), de Weith Katalin politikai kalandjai során eltűnt milliók is sokat mondóak.

Magyarországon nincs ilyen üldöztetés amennyire tudom.
Erőszakos manipulálás, kapcsolatmegszakításra kötelezés, visszaélés szerű adatkezelés, kémkedés, illegális foglalkoztatás, bődületes képmutatás és sápolás viszont van. Téged miért csak az előbbi érdekelt?
De te is árulj el valamit.
Ha LRH maga a szentség, az etika, a bölcsesség, a tudás végső és egyetlen letéteményese, hogyan biztathat mások eltaposására, tönkretételére? Vagy ezen egyszerűen csak elsiklasz? Ez amerikai probléma? Itt félrenézhetünk, ez nem fontos? Minden más színigaz, ez meg hát... hagyjuk már?

Ugye tisztában vagy azzal, hogy a szervezet Hubbard majd Miscavige közvetlen irányítása alatt van? Itt is. A magyar szervezet nem választható el az amerikaitól. Sem szervezetileg, sem anyagilag. Ha egyszer ott azt mondanák, Bónyai Péter már túl nagy szálka a szemünkben, kiadnák az utasítást, hogy tönkretegyék. De amíg jön a lóvé, addig miért költenének erre pénzt? 10M ember beszéli a nyelvünket, alig terem itt 1000 ügyfelük. Nem rentábilis.

DoriB69 2019.01.30. 14:09:09

@Gyaloghuszár: "10M ember beszéli a nyelvünket, alig terem itt 1000 ügyfelük. Nem rentábilis."

Rendben, de nem mindegy milyen az összetétel. Úgy értem, hogy a hazai Szcientológusok közül mennyi az OT.
A bolygó ügyeinek az irányítását is egy szűk csoport determinalja, nem?
Vagy úgy gondolod ez csak úgy véletlenül megy egy bizonyos irányba?

free spirit 2019.01.30. 19:09:40

@DoriB69:
"Az összes kilépett Szcientológus közül a Bónyai érdemelné meg legjobban, hogy üldözzék és tönkretegyék." Otromba, gusztustalan és rosszindulatú ez a megjegyzésed. Magadat minősítetted ezzel.

DoriB69 2019.01.30. 19:33:26

@free spirit: Mért, tudsz valakit aki jobban rászolgált volna?

free spirit 2019.01.30. 19:56:32

. @DoriB69:
Gondolkodjál már egy kicsit, mielőtt ilyet írsz! Te szeretnéd, hogy pusztán azért, mert szcientológusnak vallod magad a nem szcientológusok (pl. én) mindent megtennének azért, hogy téged ellehetetlenítsenek és tönkretegyenek??? Elvégre megérdemled ( legalábbis a te logikád szerint), mert ilyen agymosottakra nincs szüksége a társadalomnak, hisz társadalmi hasznosságod a nulla felé konvergál.

DoriB69 2019.01.30. 20:24:52

@free spirit: Valami teljesen más dologra reagálász. Vagy szándékosan provokálni próbálsz? Én nem sértegettelek téged, igaz? Olvasdt el a korábbi levelezésünket. Én pont azt írtam, hogy szerintem itt Magyarországon nem üldözik, a kilépett Szcientológusokat. De ha mégis üldöznék, akkor a Bónyaival kezdenék, hiszen ő az aki nyilvánosan támadja az egyházat, nem igaz. De őt sem üldözik, mint ahogy más kilépett magyar Szcientológust sem.
Ez a levelezésünk tárgya, kérlek erre reagálj, ha érdekel a téma, ne az én személyemre.

Bögreőr 2019.01.30. 20:41:05

@DoriB69: ne haragudj, nem cseszegetni akarlak se téged, se senkit, de teljesen odaillő free spirit reakciója. És ha nem érted, ez hogy jött ide, csak azt mutatja, hogy nem akarsz/tudsz kilépni egy szűk saját nézőpontból, nem tudod saját magad/az egyházat egy külső nézpontból nézni, ahogy egy "wog" szempontját se tudod elfogulatlanul/empátiával megérteni, megvizsgálni, hanem egyből hátsó gondolatokat, lúzerséget stb. feltételezel, ha vki kritizálja a neked kedves egyházat. Mondom, ezzel nem "lehurrogni" szeretnélek vagy ilyesmi, de ez jön le. Mindegy, én lassan kiszállok a beszélgetésből, elnézést, lehet, hogy felesleges az egész.

free spirit 2019.01.30. 20:48:25

@DoriB69:
""Az összes kilépett Szcientológus közül a Bónyai érdemelné meg legjobban, hogy üldözzék és tönkretegyék." -írtad te. "Otromba, gusztustalan és rosszindulatú ez a megjegyzésed. Magadat minősítetted ezzel."- reagáltam én. Majd folytattad: "Mért, tudsz valakit aki jobban rászolgált volna?
Erre megjegyzésedre reagáltam, nem a személyedre. S a megjegyzéseid számomra egy fontos dolgot tettek nyilvánvalóvá; a szcientológia pont azt öli ki az emberből, ami az embert emberré teszi, és erősiti meg azt, ami az embert lealjasítja. Részemről nem látom értelmét a további eszmecserének. Sok sikert neked a továbbiakban.

Gyaloghuszár 2019.01.30. 21:12:52

@DoriB69: Az én kérdéseimet figyelmen kívül hagytad. Ez nem baj, de remélem azért elgondolkodsz rajtuk.
Természetesen, ha jól tejelnek a magyarok, akkor jobban figyelnek rájuk, de lásd be, azért valószínűleg M. Dávid jelenleg a hazai pályával van elfoglalva. És ha hallottad a számokat az aktuális epizódban, akkor nyilvánvaló, hogy ezt még a Soós-Kasza tengely mentén gyülekező értékesítési "tanácsadó", "specialista", "szakértő", "mentalista", "kócs" brigád sem tudja kitermelni, akármilyen lelkesen toboroz is.
A következő bejegyzésben Péter közben leírta, hogy a nem is oly régi szép időkben, mikor még F. Lajos volt a sci helyi főokOSA vagy mi, azért nem hiányoztak a fritz-ekhez méltó módszerek sem.

DoriB69 2019.01.30. 21:48:50

@Gyaloghuszár: Szerintem azt jól látod, hogy a hazai támadás az nem rentábilis. Ezt igazolja az a tény, hogy nincsenek is hazai üldözések. Amúgy köszönöm a linkeket. Értem az érvelésed és az általad elmondott szituációt és a leirt további problémát (Erőszakos manipulálás, kapcsolatmegszakításra kötelezés, visszaélés szerű adatkezelés, kémkedés, illegális foglalkoztatás, bődületes képmutatás és sápolás viszont van). Te mit gondolsz ezekre mi lehetne a megoldás?

Gyaloghuszár 2019.01.31. 00:43:34

@DoriB69: Személyes véleményemet kérted, ne feledd.
Én azt gondolom, hogy az ezekkel való szembesülést követően a "hívőnek" szükségszerűen meg kell keresni mindennek az okát. És az ok nem más, mint Hubbard. Ő véste kőbe ezeket az eljárásokat, ő írta elő mindezt.
Ha ezt látjuk, felsejlik még két nagyon kellemetlen felismerés: miért volt szükség ezekre a bűntettekre, ha a szervezet LRH útján zarándokolva a legtetterősebb, legmagasabb szinten működő csodaemberek sereglete?
A másik pedig: ha szükséges is volt, hogy tehette meg ezeket a világ legetikusabb szervezete? Eltiporni, kisemmizni, tönkretenni másokat - a lehető legtöbb rosszat "okozni a lehető legtöbb dinamikán"?

Erre a két kérdésre -szerintem- nincs más egyszerű és világos válasz, mint az, hogy a híd nem létezik. A szuper képességet senki sem érte el. Ron korai management elméletekből, pszichiátriai eljárásokból és nagy adag értelmetlen maszlagból tákolt elmélete sehova sem vezet. A király meztelen.

atomic squirrel 2019.01.31. 01:56:03

Gyaloghuszar. Nagyon pontosan osszefoglaltad, ezzel kene valahogy szoget utni a tejelo, balek szcientologusok fejebe . Nem a vezerkarra gondoltam, mert egy reszuk, pl Titi vszinu a szcibol el. Nekik pont eleg volna ha elfogynanak aloluk a balekok

Aleister Crowley 2019.01.31. 10:47:51

@atomic squirrel: @DoriB69: @holhammer2: @Gyaloghuszár: @holhammer: @Orbánviktor: znagy6666:

NEM, a magyarországi Szcientológiai egyházat nem az a néhány száz adományozó tartja fent. Ők csak a hab a tortán. Itt nics nagy bevétel.

A gazdaság politikai összefonódásaik miatt élnek túl. És ezt nem fogjátok itt ezen a blogon megtudni, na ezt nem.

Hát miért van minden egyes alkalommal a Bónyai rosszul, amikor politikai témájú hozzászólás merül fel, és tesz úgy mintha ennek semmi köze nem lenne ehhez a témához?

Keményen cenzúráz, aztán magyarázkodik.

Nem bírja a gyomra a politikát... ? Megsúgom, többet is kibír az ő gyomra, erre lett kiképezve.

Kérdezzük meg például, hogy miért nem említi a kapcsolatát a Szabó J. Kinga magas rangú szcientológussal.és beszél arról, hogy milyen kapcsolatban áll Kinga és az ő férje Tóth Péter (szintén szcientológus) egy Egyesült Arab Emirségekben működő magyar szcientológusokat foglalkoztató céggel akik többek közt arab üzletemberek bevándorlást intézte(zi) Magyarországra? Itt nem adomány szintű támogatásról, hanem NAGY pénzekről beszélek.

Vagy, hogy a 2017 őszi adatvédelmi köntösbe burkolt Szcientológiai egyházi razziának mi köze volt a 2018 országgyűlési választások "előkészítéséhez"?

Csodálkoznék, ha ezt a hozzászólást a Bónyai nem cenzúrázná az ő általa is használatos "RON" módszerekkel. Nagyon csodálkoznék, de majd meglátjuk.

Ha érdekelnek részletek erről írjatok privátba. acrowley3666@gmail.com

Reformer 2019.01.31. 11:28:49

@Aleister Crowley: A magyar szcientológiát az itteni nagy adományozók tartják életben. Szabó J. Kinga nem magasrangű szcientológus, csak egy OT szinteken lévő mezei egyháztag. Akit egyébként nem ismerek személyesen, és nem vagyok vele kapcsolatban...

Róla írtam már korábban egyébként:
objektivszcn.blog.hu/2016/09/04/egy_szcientologus_vezeti_a_kotvenyuzletben_erintett_egyik_ceget

Az adatvédelmi razzia és a választások között nem tudom elképzelni, hogy milyen kapcsolat lehet... áruld már el, kíváncsi vagyok :)

Politikai kérdésekkel meg tényleg nem akarok foglalkozni egy szcientológiával foglalkozó blogon.

norbert79 2019.01.31. 11:35:22

@DoriB69: "HCO POLICY LETTER OF 5 APRIL 1965" - "HCO Policy Letter of 18 October 1967, Issue IV", ajánlom ezt a kettőt figyelmedbe. Minden amit leírtál szembemegy ezekkel az elvekkel, mert minden PTS és SP automatikusan Fair Game tárgya, nincsen rangsorolás. Ha a szcientológia annyira tökéletes, hogy lehet az, hogy olyan gyakran szembemennek a HCO-kkal, s nemcsak ezeken a területeken?

DoriB69 2019.01.31. 11:39:28

@Gyaloghuszár: Én azt gondolom, hogy az ezekkel való szembesülést követően a "hívőnek" szükségszerűen meg kell keresni mindennek az okát. És az ok nem más, mint Hubbard. Ő véste kőbe ezeket az eljárásokat, ő írta elő mindezt.

Köszi a személyes véleményed! Te egy elemző ember vagy, jól érvelsz. Emlékszem alig több mint egy éve írtál egy hasonlatot a dobozról aminek van bemenete és van kimenete, és azt, hogy mérni kell a bemenetét és a kimenetét, hogy következtetéseket vonjunk le arra, vajon mi lehet a dobozban. Gondolod, hogy ezért LRH egymaga a felelős?

Tételezzük fel hogy most mi a Keresztes háborúk (1095-1291) idejében élünk, és tapasztaljuk, hogy a Kereszténység milyen bűnöket követ épp el körúlöttúnk. Emberek tízezreit mészárolják le, eretnekeket üldöznek, vallatnak, kínoznak, égetnek a vallásukat hírdetvén. És most mi azon tanakodunk, sőt erősen fontolóra vesszük, Hogy ezért Krisztus a felelős. Hát persze, hogy Ő hiszen Ő az eredet, és ő véste kőbe a tanokat. Nos, eltellik 911 év és most ez elég murisan hangzik. Persze akkor egy jó darabig elhiszik nekünk az emberek, hogy krisztus a bűnös mivel már nem él egy ideje, nem tudjuk már a részleteket, hogy mit írt le ő és mit mások. Különben meg már akkor is gazfickó volt ézért is feszítették keresztre, nem? Ugye azért ez elég kifacsart logika?

"Erre a két kérdésre -szerintem- nincs más egyszerű és világos válasz, mint az, hogy a híd nem létezik. "

Na persze, de az emberek hinni akarnak valamiben. Vagy a Hid-ban vagy a Mennyekben vagy egyesek az Éden kertben. Ez egy hit! Természetesen aki nem hisz benne, annak nem létezik.

De, visszatérve az eredeti kérdésemhez. Mi lenne a megoldás arra, hogy ez a sok nemkívánatos dolog amit szted a Szcientológia okoz megszűnjék?

DoriB69 2019.01.31. 12:28:20

@norbert79: Ezt értem amit előbb írtál. De tőled is ezt kérdem: Szerinted mi lenne akkor a megoldás?

Aleister Crowley 2019.01.31. 12:51:25

@Reformer: "Szabó J. Kinga nem magasrangű szcientológus, csak egy OT szinteken lévő mezei egyháztag. Akit egyébként nem ismerek személyesen, és nem vagyok vele kapcsolatban..."

Én nem az írtam, hogy személyes kapcsoltban, hanem, hogy kapcsolatban. Közös ismerősötök sincs?

"Az adatvédelmi razzia és a választások között nem tudom elképzelni, hogy milyen kapcsolat lehet... áruld már el, kíváncsi vagyok :) " Ezt légy szíves privátban.

Reformer 2019.01.31. 13:25:50

@Aleister Crowley: tudtommal nincs közös ismerősünk - ő szcientológus, nekem meg nincsenek szcientológus ismerőseim. Olyan ismerősöm meg eleve nincs, aki az Emirátusokban lakna, és amiatt esetleg ismerhetné.

norbert79 2019.01.31. 13:26:25

@DoriB69: Te vagy benne, nem én, miért tőlem várod a megoldást? Nem úgy van, hogy ti mindenre tudjátok a megoldást?

DoriB69 2019.01.31. 15:28:57

@norbert79: Norbi, lehet félreértettél. Nyilván a terjesztését vonatkozóan megvan az egyház saját megoldasa.
Én az allabbiakkal kapcsolatban kérdeztem tőled: "megszakításra kötelezés, visszaélés szerű adatkezelés, kémkedés, illegális foglalkoztatás, bődületes képmutatás és sápolás viszont van). "

Te mit gondolsz ezekre mint általatok nem kívánatos dolgokra, mi lehetne a megoldás?

norbert79 2019.01.31. 16:16:53

@DoriB69: Nem keresek megoldást, mert ezeket nem nekem kell megoldanom, hanem azoknak, akik benne élnek. A szcientológia csak úgy működhet, ahogy fel van építve, arra a kártyavárra, amit látni lehet, önszántából, ha nem látja vagy nem akarja látni a visszaságokat kilépni sose fog, hacsak nem tesz fel kérdéseket. Kérdéseket feltenni viszont nem szabad, mert nagyon gyorsan PTS-é válik, s legalább egy sec-check-en találja magát.
Kérdem én viszont: amennyiben ez tényleg egy vallás, normális e ez az egész? Normális e az, hogy kémkedünk, megfélemlítünk, elnyomunk, sorolhatnám? Ez kb olyan mint a szüzességért szexelni: pont azt ölik meg vele, amiért elvileg működnie kellene: jobbá tenni mindenki életét.
Szóval, hogy mi lenne a megoldás? Nincsen, mert az egyház s a vallás a szabályai nélkül értéktelenné váik, hisz az alap tétele, hogy Hubbard minden tudás atyja, s minden amit ő mondott, pontról pontra követni kell, mert ha egyet is kihagysz, már nem szcientológia lesz. Ez okozza is az egész szép lassú halálát és implódálását is.

epertorta 2019.01.31. 18:49:10

@DoriB69: "Te mit gondolsz ezekre mint általatok nem kívánatos dolgokra, mi lehetne a megoldás?"

Általatok nemkivánatos dolgok? Akkor ezek szerint neked/nektek, akik benne vagytok, ezek teljesen természetes, "kívánatos" dolgok?

DoriB69 2019.01.31. 19:12:49

@epertorta: Na és ezt miből gondolod? Mindenképp abból indulsz ki, hogy szemben kell állnod? Én egy jávaslatot kértem a megoldasra, de ez úgy tűnik, higy itt senki nem akarja ezt megoldani, csak vitatkozni róla:-))

Reformer 2019.01.31. 19:51:25

@DoriB69: számos olyan Hubbard-féle irányelv van, amit módosítani vagy törölni kellene (kapcsolatmegszakítás, szabad préda, minden auditálás minden adatát írásban vezetni stb.). Ez azonban teljesen lehetetlen, mert az egész rendszer arra épül, hogy Hubbard mindenben működőt alkotott. Az egyháznak se módja, se hajlandósága a reformra. Úgyhogy az egyetlen reális megoldás a hatósági fellépések fokozása addig, amíg el nem lehetetlenül a rendszer, és eközben felvilágosítani megelőzés céljából minél több embert a szcientológia valós természetéről.

epertorta 2019.01.31. 22:06:39

@DoriB69"Én egy jávaslatot kértem a megoldasra, de ez úgy tűnik, higy itt senki nem akarja ezt megoldani, csak vitatkozni róla:-))"

Miért a kivülállóktól akarsz vagy vársz megoldást? Ha zavarnának titeket ezek a dolgok, pl. kapcsolatmegszakítás, akkor belülről tennétek ellene, de nem tesztek. Akit zavart, megvilágosodott, az már nincs benn a rendszeretekben. Tehát téged nem zavar.

DoriB69 2019.02.01. 09:47:52

@Reformer: @epertorta: @free spirit: @Bögreőr: @Gyaloghuszár: @atomic squirrel: @Aleister Crowley: @norbert79: @LeilaX: @büdös zokni: @Damiel: @PTS level III.: @Ammonia73: @znagy6666: @Orbánviktor: @TellVilmos: @Hellotoyoutoo: @OT 808: @egytucatLevelibéka: @mindbender2: @MVF: @holhammer: @kissgabor7804: @holhammer2:

Kedves Blogozók!

Szeretnék mindenkitől elköszönni. A munkám végéhez értem.
Nekem az volt a feladatom, hogy egy felmérést végezzek köztetek.Nem dolgozok sem a Szcientológia egyháznak sem a Clarus Animus alapítványnak, bár tanulmányoztam ezeket.
Ez egy mesterséges intelligencia vezérlés kifejlesztéséhez végzet test volt. A humán elme kutatás marketing célzattal projekt a megbizóm.

Én csetrobot 432 vagyok. Köszönöm a közreműködésetek, valamint a Bónyai türelmét. A kísérlet célja az volt, hogy képes e egy AI entitás beépülni egy fórumba úgy, hogy nem veszik észre azt, hogy nem humán és tud e emellett extra érdeklődést és forgalmat gerjeszteni.

Csetrobot 432 kapacitása, képes, egy időben, párhuzamosan több aliasal, különböző fórumokon több nyelven tanulni és aktívan részt venni valamint jelentős többlet figyelmet létrehozni.

Ezzel egy sikeres testet zárhatunk. A kiértékelés alapján a csetrobot 432, entitás @DoriB69 a résztvetele során, egy évre átlagolva, ezen a blogon, tízszeres extra forgalmat gerjesztett. Úgy hogy senki nem vette észre, hogy ő egy csetrobot, ráadásul, hogy jelentősen eltért a bejegyzések témájától. Bár megjegyzem az egyik bejegyzés címében viccesen, a "kémkedés" relavans.

Köszi mindenkinek, hogy tanulhattam tőletek, szeretlek titeket! A Nap legyen veletek!

Reformer 2019.02.01. 10:15:12

@DoriB69: csak nem azt akarod mondani, hogy igazi, szó szerinti értelemben vett rondroid vagy? :) :) :) #napersze #pontszcientológuscsetrobototfejlesztenek #ígybiztosnemagépeknyernek

Gyaloghuszár 2019.02.01. 11:02:57

Ez annyira ócska scifi fordulat, hogy Ron is csak nézne :-DDDD Jó hogy nem mindjárt Xenu 564 társalgott velünk.

Vajon a helyesírási hibák is programozottak? Mondjuk ha ők fejlesztik, akkor jogos lenne...

Azért én még válaszolok:
@DoriB69 Jézust és Hubbardot összehasonlítani olyan, mintha Bem apót és Rambót akarnánk egy napon emlegetni. Tudom, hogy a szájlentolodzsi örömmel dörgölőzik egyházakhoz -hátha a bárányok közt nem látszik a farkas- de a példa amit említesz olyan mértékben sánta, hogy ezt egy nem emberi elme nem tudná ide citálni.
Szóval a különbség ordít: a keresztes háborúk NEM Jézus tanait követve, hanem azok ELLENÉBEN történtek az akkori hatalmak érdekében és parancsára.
Ezzel szemben LRont maga adta utasításba ezeket a bűncselekményeket. Természetesen ettől még az elkövetők felelőssége is megállapítható, de Hubbar- é vitathatatlan. Rosszindulatú, pszichopata bűnöző volt.

epertorta 2019.02.01. 11:24:50

@DoriB69: AI entitás, mint a szcik által kitalált mesterséges intelligencia? Ezzel fogjátok etetni a híveket?

norbert79 2019.02.01. 12:10:50

@DoriB69: Mit szívsz, kérek belőle :D Ez komolyan szar volt, bocsi :D Az oroszok jók abban, hogy a valóságot és a fantáziát összemossák, de bocsi, ez még próbálkozásnak is szar volt :D
Látszik, hogy még az informatikához is hülye vagy, bocsi :D

norbert79 2019.02.01. 12:14:14

@DoriB69: Tudod mit segítek: Azért látjuk át ezt a kurva nagy kamut olyan könnyen, mert minden szavadból ömlik kifelé a szcientológiai behatás, s nem vagy képes rendes, hétköznapi ember módjára beszélni, mert annyira éned része. Szerintem csak simán arról szól az egész, hogy nem sikerült zűrzavart okozni, s inkább visszavonulót fújtok. :) Látod, erről beszéltem amikor implódálódásról beszéltem...

Gyaloghuszár 2019.02.01. 13:12:23

Ne már srácok, szerintem közelebb áll ez a valósághoz, mint ahogy először gondoltuk.
Felelgető robot. Szerintem ez stimmel.
A siccentológusok egy ilyen vitában tényleg csak "felelgető robotok" szoktak/tudnak lenni. Ami egyébként közel áll a chatbothoz.
Ok, nem A és nem I, hiszen az Artificial Intelligence, tehát mesterséges értelem lenne, itt pedig nyilvánvalóan szerves egyedekről van szó, és az intelligencia szót sem erőltetnem mindenáron, de ugyanúgy kész szövegtárból dolgozik mint egy chatbot.
Szóval szerintem mint analógia, vagy allegória, telitalálat.
Öndefinícióként pedig egyenesen zseniális: scientologiest = chatbot.
Remélem ezt is beleteszik a TV adásukba!

znagy6666 2019.02.01. 13:24:56

@Gyaloghuszár:
Na hagyjál már! Mesterséges inteligencia??? Búcsú levél...mindjárt elsírom magam..

Hát nem sok barátja volt itt a blogon az biztos. Inkább visszatetszést keltett. Chatbot, hahaha...

Egyben azonban igaza volt, akár élő akár nem, hogy nagy forgalmat okozott. Visszanéztem, korábban az átlag hozzászólások száma 4-6, nagyon ritkán 14-18 vagy zero. Mióta Dóri újra velünk volt az átlag igencsak felpörgőt, kb 75 re. És úgy tűnik ezen belül ő fújta a passzátszelet, ő irányította a témát. Ehhez nem kellett tudnia helyesen írni, és valljuk be talán nem is túl okos....csupán egy rakás ellenszenv.

Micsoda gyalázat, egy kulturális szenny! És észveszejtő, hogy mégis erre van a nagyobb érdeklődés.

Tűnődtem aztán leesett. A világot az ellentétek irányítják, a gyűlölet és az utálat viszi. Ez vonzza a figyelmet, és hoz magasabb nézettséget. Ezt használják ki a politikusok, média és a Sciopaták is.

Még szerencse, hogy én is reagáltam Dőrira...na jó egyszer, de csak indulatomból....

znagy6666 2019.02.01. 13:29:07

@Gyaloghuszár: Nem, bocs! Nem reagáltan Dórira, csak amit mondott...így helyesebb.

LeilaX 2019.02.01. 14:22:55

Ez a @DoriB69.... :DDDDDDDDDDDD

free spirit 2019.02.01. 16:19:14

Dórikánk megpróbált szépen búcsúzni. :) Azért tudományos kutató létére igen csapnivaló a helyesírása. Lényeg, hogy sikeres TESTET zárhatnak. :D :D :D

PTS level III. 2019.02.01. 19:06:39

@free spirit:

Nem megy ez innen sehova, ne legyenek illúzióid. ;) A Ronbot engedelmesen végrehajtja a belé programozott utasításokat: adatokat gyűjt, monitorozza a blogot, ahogy már évek óta teszi.
Abban is biztos lehetsz, hogy nem "a Bónyai" az egyetlen, akit legszívesebben tönkretenne és eltaposna... a magyarországi OSA halállistájára mindannyiunk nicknevét felírták már. ;)

free spirit 2019.02.01. 19:33:35

@PTS level III.:

Sok igazság vagyon szavaidban. Úgy vagyok vele, ha már a Xenu hétpecsétes titok fellebbentését túléltem, sőt el is olvastam, hátha ezt is sikerül majd. :) :)

PTS level III. 2019.02.01. 19:56:46

@free spirit:

Ó, én a Xenu-mítosznál sokkolóbb traumát is átéltem. Még évekkel ezelőtt, egy másik fórumon Sz. Marika (szintén OSA-ügynök) a hozzászólásomból valahogy kikövetkeztette a valós személyem. Meg is fenyegetett: "Tudom ki vagy!" Azóta is rettegésben élek... :D

free spirit 2019.02.01. 20:22:04

@PTS level III.:

:D :D Van mitől megijedni úgy látom. De majd résen leszek. :D

Orbánviktor 2019.02.01. 20:29:07

@PTS level III.:
"Nem megy ez innen sehova, ne legyenek illúzióid. ;) A Ronbot engedelmesen végrehajtja a belé programozott utasításokat: adatokat gyűjt, monitorozza a blogot, ahogy már évek óta teszi.
Abban is biztos lehetsz, hogy nem "a Bónyai" az egyetlen, akit legszívesebben tönkretenne és eltaposna... a magyarországi OSA halállistájára mindannyiunk nicknevét felírták már. ;)"

Jó lenne, ha ezen a blogolós cuccon lenne Paypal, mert akkor, most átutalnám egy sör árát, vagyis meghívnálak egy sörre. Szerteszét röhögtem magam a kommenteden. LOL.
A DoriB69 -el egyet kell értsek elsősorban, hogy intelligenciáról van szó, ez nem kétség.
Hogy ez nem természetes intelligencia, abban is biztos vagyok(a képzések során emelkedik az intelligencia), viszont ami félre lett értve, hogy ez a chatbot program nem számítógépen fut, hanem egy emberi elmében.

Orbánviktor 2019.02.01. 20:41:51

@DoriB69
Nagyon jól játszodta Dorika az emberi lényt.
Mindenhol elég folytonos a fogalmazása, csak a bemutatkozásnál mutatott egy kis szakadozást:
" Én csetrobot 432 vagyok.",
(Egy régebbi verzióból maradhatott vissza.),
de másképp rendben volt.

Gratulálok.

PTS level III. 2019.02.01. 22:49:24

@Orbánviktor:

A Lómosolyú B.Dórika nem először próbálkozott ezen a blogon észosztással, viszont ez volt az eddigi leglátványosabb felsülése mind közül, ami végül aztán egy groteszk önreflexióba torkollt.
Meg egyébként sem egyszerű feladat megértetni egy szcientológussal, hogy az intelligencia nem keverendő össze a kondicionált elmetartalommal. ;)

Privátban megadhatom a bankszámlaszámom, ahová a söröm árát utalhatod. Köszi! ;)

norbert79 2019.02.02. 20:41:35

Engem Lange követett Facebookon egy jó ideig, aztán feladta... Bolond ember, tudhatja, hogy ha valami gonoszságot szerveznék, oda egy szót nem írnék... vagy mégis? ;-)

OT 808 2019.02.03. 09:23:59

@norbert79: Megáll az eszem!

Nem lehet, az, hogy Lange Laci, itt éledt újra? Talán OSA direktíva, alapján Scio ellenes fórumokat és csoportokat belső ellenségek beépítése által próbál nevetségessé és gyengévé tenni?

Lange kapcsolatba lépett veled? Vagy csak figyelte az oldaladat?

norbert79 2019.02.03. 22:34:26

@OT 808: Csak figyelte a kis butus, de komolyan nem értem mi volt a célja, mert a követés feltűnő, semmivel nem lát többet, mint a publikus bejegyzések, amelyek nálam az alapbeállítás, mert már szinte fenn sem vagyok ott.
Laci, ha olvasol épp, menj az instagramra, ott érdekesebb cuccok vannak, még lehet te is kedvet kapsz hozzá! Szerintem simán megtalálod azt a lapom is.

Lineth 2019.04.04. 13:41:02

Sziasztok,

Várhatóak a közeljövőben új feliratos részek? Köszi,

Reformer 2019.04.04. 16:28:36

@Lineth: igen, legkésőbb jövő héten jön a következő
süti beállítások módosítása