Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A szcientológia és utóhatásai, 3. évad 2. rész - A koronatanú

2019. január 14. - Reformer

Előzmények:

A szcientológia és utóhatásai, 1. évad (1. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával)

A szcientológia és utóhatásai, 2. évad (2. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával)

A harmadik évad tavaly ősszel indul el az Egyesült Államokban, és mostantól elkezdjük feldolgozni és magyar felirattal ellátni az eddig megjelent részeket.

A 3. évad:

A szcientológia és utóhatása, 3. évad, 0. rész - Jehova tanúi (a későbbiekben lesz elérhető)
A szcientológia és utóhatása, 3. évad, 1. rész - Érzelmi utóhatás (a későbbiekben lesz elérhető) 

Téma:

Valerie Haney története, aki 22 évig volt Sea Org tag, és egy ideig David Miscavige feleségének volt a személyi assisztense.

A szcientológia egyház reakciója:

A szokásos karaktergyilkosságot itt lehet olvasni: Leah Remini fizetett hazudozója. Érdemben semmire nem reagálnak szokás szerint, csak lehazugozzák és lealkoholistázzák Valerie Haney-t.

Csak maga a felirat innen tölthető le: A szcientológia és utóhatásai (Leah Remini: Scientology and the Aftermath) S03E02 - magyar felirat.

A "Tovább"-ra kattintás után nézhető meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr2814560728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

free spirit 2019.01.14. 19:31:12

Ismét tanulságos rész volt. Köszönet a munkátokért.

Bögreőr 2019.01.15. 01:12:19

Tanulságos video, köszönet. Egyértelmű, hogy ez a teljesen pszichopatává vált Miscavige tartja a markában az egész "egyházat", és hogy mindent megtesz érte, hogy ne mozdítsák ki a helyéről. Pedig úgy tűnik, nagyon sok tanú van ellene - még ennyi se elég, hogy perbe fogják?

atomic squirrel 2019.01.15. 12:38:15

Kedves Reformer, ugye majd az első részt is elérhetővé teszed számunkra?

Reformer 2019.01.15. 17:44:02

@atomic squirrel: igen, majd a jövőben arra is sor kerül.

Bgisi 2019.01.17. 12:48:23

Nagyon kíváncsi vagyok, hová dugták el, vagy hol találják meg Miscavige feleségét, és neki hogyan sikerül majd megpattannia. Nagy bammegek lesznek, ha végül besétál egy rendőrörsre, és feljelenti a férjét személyi szabadság korlátozásáért vagy fogvatartásért. Ha csak a fele igaz mint amit elmondanak, már az is minimum méltatlan egy vezetőhöz, nemhogy egy magát egyházként pozícionáló csoportosulás fejéhez. Gyűlnek a homokszemek a gépezet fogaskerekei között, mely a tehetetlenségi erő folytán még valamelyest (innen kintről jól hallhatóan recsegve, de még) működik - azonban lassan eljön majd az utolsó homokszem, amit már nem tudnak bedarálni, és a kerekek megállnak. Minden hasonló felépítésű gépezetnél ugyanez történt eddig a történelemben, úgyhogy az idő a normális világnak dolgozik, ahol a jószándékú és tisztességes emberek jogai megadatnak, a zsarnokoskodók pedig elnyerik méltó büntetésüket.

atomic squirrel 2019.01.17. 13:30:42

Sajnos esélyes hogy Shelley nincs abban az állapotban hogy besétáljon a rendőrségre, 12 éve eltűnt, ki tudja, mit csináltak vele. Az egyértelmű, hogy a mininapóleont semmilyen emberi kapcsolat nem fűzi senkihez, a feleségéhez se. A filmből megtudtuk hogy az eltűnés közvetlen oka az volt, hogy Shelley azt kezdte szervezni, hogy a vezetők ne közvetlenül M-nek jelentsenek, így kevesebb alkalom adódjon az erőszakoskodásra. Tehát Sh. gátolta M-t a dühe kiélésében, így akadályozta a nemtudomhányas irányelvet, tehát a szcientológiát. Így a szci ellenségeire vonatkozó másik nemtudomhányas irányelv szerint bármit meg lehet vele tenni. Tartok tőle hogy meg is tették.
süti beállítások módosítása