Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Egy szcientológus vezeti a kötvényüzletben érintett egyik céget

2016. szeptember 04. - Reformer

A Magyar Nemzet tegnapi cikkében ez áll (kiemelések tőlem):

Az emírségekben alapított vállalaton keresztül bonyolítja le a letelepedésikötvény-üzletet az egyetlen magyar cég, amely nem offshore hátterű államban van bejegyezve. Egy kisebb magyar kolóniát is találtunk az arab országban, hazai nagyvállalati ügyfélkörrel.

Csakhogy a lapunk birtokába került dokumentumok szerint az Arton Capital Kft. az Egyesült Arab Emírségekben bejegyzett European Bond Program Management Consultancy (EBPMC) nevű cégén keresztül szerződik a pénzes külföldiekkel. A letelepedésikötvény-program során az a külföldi állampolgár, aki 300 ezer euróért erre a célra kibocsátott magyar államkötvényt vásárol, letelepedési engedélyt kap hazánkban, illetve a magyar hatóságok által kiállított dokumentummal szabadon mozoghat a schengeni övezetben.

Az interneten elérhető információk szerint az EBPMC-t az Egyesült Arab Emírségek úgynevezett szabad kereskedelmi zónájában jegyezték be Masdarban. A cég ügyvezetője egy bizonyos Szabó J. Kinga, aki egyben a szintén az emírségekben található Ind Ex Middle East LLC nevű vállalat regionális igazgatója. Az Ind Ex vezetői szinte mind magyarok, és nagyrészt az ügyfélkör is hazai vállalatokból áll. Honlapjukon büszkén hirdetik, hogy különböző ipari szolgáltatásokat és tréningeket nyújtottak olyan magyar cégeknek, mint a Mol és a Richter Gedeon Nyrt., illetve a Sanofi, a Dunastyr Polisztirolgyártó, a Teva és a Pannonia Ethanol Zrt.

Szabó Kinga Facebook profilja nyilvános.

1011 ismerőse van, az összes ismert és prominens szcientológus megtalálható köztük. Információim szerint tagja a szcientológusok zárt Facebook csoportjának, osztott már meg videókat a CCHR-tól (a szcientológusok antipszichiátriai szervezete) és az egyik emberi jogi fedőszervezetüktől is. 100%, hogy szcientológus.

Az "egyház" közismert, kémkedéssel felérő adatgyűjtési szokásai és az utolsó mondatban említett illusztris ügyfélkör miatt ez azért némileg aggasztó.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr611674793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.09.04. 14:23:18

Engem az érdekelne, hogy az illusztris ügyfélkörből vajon melyik cég vezetősége volt tisztában azzal, hogy egy "vallási" érdekcsoport szolgáltat üzleti tréninget náluk.

2016.09.04. 14:31:42

Apropó... Richter Gedeon Nyrt. meg Sanofi? Hát tisztességes dolog az elvi meggyőződést feláldozni a profitért?

2016.09.04. 14:43:55

Ezt az antidepresszánst a Sanofi-Aventis gyártja:
www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/rilex_25_mg_tabletta/56964

Hogy is van akkor ez? Ha fizet a tréningért a gyógyszergyár, akkor bármi felett szemet lehet hunyni, vagy mi? ;)

Gukker 2016.09.05. 02:31:30

@mindless and simple: A Richter meg gyárt Haloperidolt, Fluoxetint (aka Prozac), Risperidont, Diazepam-Lorazepam, stb. És akkor még a vadiúj kariprazinról még nem is szóltam. A pszicholeptikumok egy igen jelentős ágazat náluk. Érdekes így az ilyen kapcsolat.

2016.09.06. 07:32:34

@Gukker:

Teljesen igazad van. A Rilexet valójában csak egy kiragadott példának szántam a sok közül, amellyel egy újabb morális anomáliára próbáltam rávilágítani.
Mindenesetre érdekes, hogy amíg a CCHR az általad is felsorolt pszicholeptikumok használata ellen kampányol nagy elánnal, addig egy másik haszonleső, pénzéhes szci. fedőszervezet épp ezek gyártóinál tart hatékonyságnövelő üzleti tréningeket. Hogy mi sül ki ebből a végén nem tudhatom... azt viszont leszűrtem, hogy a szci gyomor befogadóképessége határtalan. :)
süti beállítások módosítása