Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológus gyermeknevelés a mindennapokban - parentifikáció és oltásellenesség

2024. április 05. - Reformer
A poszt végén jelzett Reddit témában jól megmutatkozik Hubbard okosságainak átültetése a mindennapokba:
1. a gyerekek kis felnőttek, ugyanolyan többmilliárd éves szellemi lények, mint a felnőttek és ezért úgy is kezelendők,
2. másrészt csak lelki eredetű betegségek léteznek, ezért minden oltás felesleges.
A totális oltásellenesség magáért beszél, a parentifikációról pedig idézem az egyik kommentelőt (és ez a szomorú, hogy még csak pszichológushoz sem viszi/viheti majd a gyereket):
"Mi Nórit első perctől kezdve mini felnőttként kezeljük.🥰" <-- ez volt a kedvenc kommentem tőle.😊 Gratulálok hozzá, én, mint parentifikált gyerek. Csodás, ha 4-5 évesen felnőttként kezelve megosztanak velünk minden olyan dolgot, amire gyerekként semmi szükségünk nem lenne, amin gyerekként nem kéne a fejünket törni, aggódni. Így leszünk tökéletesen megfelelésikényszeres, szorongó, túlaggódó, magunkat mindig háttérbe helyező felnőttek! 🤗 Remélem Nórikának már pakolja félre a pénzt pszichológusra, mert ha öntudatára ébred egyszer a gyermek TÉNYLEG felnőttként, és leesik a szemellenzője, az addig tökéletesnek beállított és látott anya/apa nagyon nagy csalódás lesz, amikor rájön, hogy elvették az igazi gyerekkorát. Nagyon sok pszichoterápia árán fog csak gyógyulni. Tapasztalat...🙃
A teljes Reddit téma itt:

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr5118373201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása