Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A terjeszkedés hiperűrsebességbe kapcsolt

2018. augusztus 08. - Reformer

Megjelent az egyház propagandaoldalán a Freewinds nevű luxus óceánjárójuk vízrebocsátásának 30. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségsorozat összefoglalója, FREEWINDS HAJÓAVATÓ ÚTJÁNAK 30. ÉVFORDULÓS RENDEZVÉNYSOROZATA A SCIENTOLOGY MONUMENTÁLIS EREDMÉNYEINEK 365 NAPON ÁT TARTÓ TÖRETLEN SOROZATÁT ÜNNEPELTE címmel.

A külső szemlélő számára a Rákosi-korszak filmhíradóiból ismerős megfogalmazások és nyelvezet egészen komikussá tehetik a legújabb önfényezési próbálkozást. Arról nem is beszélve, hogy a mostanában megszokott "védjegyesítés" miatt a szcientológia mindenhol Scientology, a szcientológus meg Scientologist lett.

Ebből ilyen szép mondatok születtek:

Este 6 órára a világ legelkötelezettebb Scientologistjai közül több mint 250-en a kikötőben vagy már a fedélzeten voltak...

A cikket átolvasva kiderül, hogy a "példátlan növekedés és eredmények" valójában azt fedik, hogy elindították a TV-csatornájukat, amit rajtuk kívül a kutya se néz, valamint vettek és felújítottak pár épületet a világon. A fedőszervezeteik mindenféle egzotikus helyeken (Guyana iskolái, Kelet-Tajvan, "ciprusi partinegyedek" stb.) állítólag nagy eredményeket értek el, amelyeket független forrásokból általában nem lehet megerősíteni.

Nem maradhatott ki a cikkből David Miscavige kitüntetése se, mivel szerintük ez történt Kolumbiában:

Hiszen egy a Freewinds által vezetett közösségi kampányt követően, amely Az út a boldogsághoz, Az igazság a drogokról és Az emberi jogok története többmilliós példányszámban való terjesztését eredményezte egész Kolumbiában, illetve a Nemzeti Scientology-egyház bogotái megnyitása után az emberijog-sértések száma 96%-kal csökkent Kolumbiában, és a FARC erői történelmi jelentőségű békét kötöttek az ország kormányával, egy 50 éves polgárháborút zárva le. Így aztán a Kolumbiai Országos Rendőrség viszonzásként kitüntette a Scientology vallás egyházi vezetőjét, David Miscavige-et munkájáért [...]

Erről már írtam a hivatkozott cikkben, de azóta Tony Ortega blogján megjelent információk szerint a kolumbiai országos rendőrség vezetője, Jorge Hernando Nieto azt nyilatkozta, hogy a kitüntetést átadó nyugalmazott rendőri vezetőnek nem volt erre felhatalmazása, nem tudtak a ceremóniáról és nem ítéltek oda semmiféle kitüntetést David Miscavige-nek.

Az igazság láthatóan továbbra sem zavarja őket saját nagyszerűségük propagálásában.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr9914169613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PTS level III. 2018.08.09. 08:45:16

Mennyivel hihetőbb ez a baromság a többinél? Állításuk szerint a berlini fal az ot VIII megnyitása után dőlt le, a buddhisták pedig meglátták Hubbardban a visszatérő Buddhát, ám valahogy még a dúsgazdag Tom Cruise se tudott annyi celebpuncit felpróbálni a szellemi szabadság felé vezető rögös úton, hogy megérkezzen a szcientológusok nirvánájába - freedom medál ide vagy oda.

Majd ezt a kolumbiai témát is jegelik, ha már nem nem hoz elegendő mennyiségű adományt a cégkasszába.
süti beállítások módosítása