Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Rejtélyes kitüntetést kapott a kolumbiai rendőrségtől David Miscavige

2018. július 06. - Reformer

Elismerték a Szcientológia egyház kolumbiai munkáját - adja hírül a civilhetes.net.

A hír lényege:

Az elmúlt hónapban pedig a kolumbiai országos rendőrség nevében Carlos Ramiro Mena tábornok a magas rangú "Jaime Ramírez Gómez Vezérőrnagy Transparency medál"-lal tüntette ki a Szcientológia egyház nemzetközi vezetőjét, David Miscavige-et...

Az egészben csak az a furcsa, hogy a kitüntetés angol nyelvű megnevezésére rákeresve a Google-ben (Brigadier General Jaime Ramírez Gómez Inspector General Transparency Medal) csak és kizárólag a szcientológia egyház weboldalai kerülnek elő, illetve az erről a kitüntetésről beszámoló szcientológiaellenes oldalak.

Nem úgy tűnik, mintha ez egy hivatalos rendőrségi elismerés lenne... független forrásból legalábbis nem erősíthető meg a létezése.

A cikk többi része valami egészen abszurd mesét ad elő arról, hogy a szcientológusok az "Út a boldogsághoz" füzetek osztogatásával véget vetettek a kolumbiai drogháborúknak. A kolumbiai békefolyamat szép hosszú angol nyelvű leírásában erről egy szó sincs...

A szcientológusok szerint ugyanis ez történt:

A kolumbiai áttörést az okozta, hogy egy, ennek a füzetnek a hatását már korábban megtapasztaló rendőrtábornok, aki egy Bogotában készülődő, drogkereskedők által szított lázadás megakadályozásával volt megbízva „lesz, ami lesz, veszíteni nem veszíthetünk vele” alapon úgy döntött, hogy a szcientológus önkéntesekkel és a parancsnoksága alatt álló rendőrökkel közös füzetosztásba kezd. Így kezdetben kiosztottak 50.000 példányt Az Út a Boldogsághoz füzetből a lázadók között. 

A felkelés pedig elmaradt, az emberek békében és maguktól, saját belátásukból hazamentek. 

Ezt a verziót szerintem lehetetlen komolyan venni.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr314097861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egytucatLevelibéka 2018.07.06. 18:35:04

Gratulálok az elért nagyszerű eredményekhez. Ez hihetetlen és csodálatos és magasztos és nagyszerű és....csak így tovább DM. Ezek a kitüntetések a börtöncella falán jól fognak mutatni, lesz mit mesélni az unokáknak.

Brail Kast 2018.07.06. 19:57:29

Ezt komolyan gondolják?

Damiel 2018.07.06. 20:09:05

Simaliba! Nem tudom miért vagytok ennyire szkeptikusak. A Freewinds elhajózott Kolumbiába a fedélzetén a főnökkel, hogy azt kitüntethesse őt! Ha nem hiszitek el, akkor írjakot a magyar Kolumbiai nagykövetségnek. Szerintem ők is büszkén alátámasztják mind az eredményeket, mind a kitüntetést, hisz ilyen eredmény egyrészt világhírre méltó, másrészt követendő szerte a világon! Úgyhogy kifejezetten fontos megerősíteni a dolgot!

wilddog84 2018.07.06. 21:03:34

Előre a Clear kolumbiáért xD xD xD

Gyaloghuszár 2018.07.06. 21:46:46

Hip-hip Hurrá!
A tudósítás sajnos túl szerény, és szemérmesen elhallgat pár fontos tényt. Az rendőrség eredeti spanyol híradásból idézek:

"... a ceremónia végeztével Carlos Ramiro Mena tábornok ünnepélyesen bejelentette a kolumbiai rendőrség feloszlatását:
- Most hogy a bűnözők elolvasták a füzetecskét és rájöttek milyen csúnya-csúnya dolgokat csináltak, minden kokójukat és fegyverüket behordták hozzánk. Néhányan közülük szauna kereskedésbe fogtak, állítólag hatalmas kereslet várható, most hogy a lakosság 30%-a egyszerre akar lejönni a cuccról a füzet hatására. Mivel jelenleg már közlekedési kihágás sem volt egy hónapja, ideje hogy mi pedig visszaadjuk az uniformist, és kertészkedéssel töltsük hátralévő napjainkat. Esetleg kifizetek egy etikai tiszt állást a hajón, ha futja majd a nyugdíjból..."

Sajnos már nem elérhető a cikk, mert a rendőrség domain-ja szabaddá vált...

TellVilmos 2018.07.08. 13:10:43

Kolumbia pont egy olyan ország, amelyet személyesen is ismerek. És ismerem az ottani háború bizonyos részeit is a FARC mint baloldali és pár jobboldali milícia ellen. Nem igazán füzetosztással szorították vissza őket az amazóniai területekre.

Lehet, hogy jobban körül kellene néznem a helyi médiumokban, de nincs hozzá kedvem. Mindenesetre amelyik, kolumbiai hírfolyamokon rajta vagyok, ott nem említették ezt a hírt.

PTS level III. 2018.07.09. 18:01:01

Zavaros ügyek ezek.

18 évvel ezelőtt bepróbálkoztak a "Hymn of Asia"-val. A szcientológusok állítása szerint a buddhisták meglátták L.Ron Hubbardban Maitréját, a visszatérő Buddhát, aki végül majd megszabadítja az anyagi világba belegabalyodott emberiséget. Azóta lefolyt pár millió liter víz a Dunán, és a 18 év alatt egyetlen buddhista közösség sem ismerte el, illetve erősítette meg ezt az erősen izzadságszagú blődséget.

A szcientológia "egovallása" nagy fontosságot tulajdonít a presztízsnek és a társadalmi elfogadottságnak, bár az indítékok előttem egyelőre tisztázatlanok. Sose értettem, hogy például roncs életű szcientológusok kinek és mit akartak bizonyítani a pr-színjátékaikkal, vagy épp a másik végletet: egy konzumöltönyben páváskodó, nárcisztikus hajlamú mlm-jedi miféle nirvánába érkezik majd meg a halála után? Azt hiszem, a szci vesztét a feloldhatatlan ellentmondásai okozzák majd. ;)

TellVilmos 2018.08.10. 11:30:59

@PTS level III.: Ami kérdéseket felvetettél, az már nem annak a kérdése, hogy valaki szcientológus, esetleg kispista hitű erős pistával a seggében egyház tagja. Ahogy említetted is, hogy "egovallás". Ez már egyszerűen csak emberi pszichológia kérdése. Ha vallási szempontból nézzük, akkor egy ökomenikus kérdés.
Amíg az egónk úgy működik, mint a kutya esetében a farok, ami a kutyát uralja, ahelyett, hogy a farok farok lenne és csak egy része a kutya egészének, addig az egóvezérelt viselkedésben mindig szükség van egy külső visszaigazolásra, hogy jól csináljuk a dolgainkat. Esetleg istencsászárok vagyunk. Sérülésektől függően, persze egész más visszaigazolásokra is tarthatunk igényt.
Mivel a szcientológia is az egót fényesíti és persze egy mesterséges egó kiegészítést beépít a követőibe, azok szintén megjósolható kapálózásokba kezdenek.

A társadalmi elfogadás meg létkérdés lenne egy ilyen szervezetnél. Ha részben sikerülne az álmuk, és mondjuk csak a lakosság negyede elfogadná őket, akkor a mostani állapotaikhoz képest egy igazi kánaánban élne az egyház. Igaz, hogy ekkor már sokkal óvatosabbnak kellene lenniük és még kifinomultabb technikákkal irányítani a betévedőket. Lehetne még sorolni, hogy akkor mim mindent kellene kézben tartaniuk ha ilyen elfogadási szintre juttatnák magukat. De szerencsére ehhez még nem volt elég tudásuk és támogatottságuk, hogy megtegyék.

PTS level III. 2018.08.17. 01:01:06

@TellVilmos:

Micsoda szerencse, hogy egy vallásnak álcázott, elavult pénzügyi modell még a szabadság ígéretével sem képes alulmúlni az mlm-rendszereket vagy akár a marxizmus ideológiáját - ezért nem valósul meg soha a kritikus tömeget alkotó egynegyed a szcientológiában... ;)
süti beállítások módosítása