Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A szcientológia és utóhatásai, 2. évad 7. rész - A ranch-ok

2017. november 22. - Reformer

Előzmények:

A szcientológia és utóhatásai (1. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával)
A szcientológia és utóhatásai, 2. évad 0. rész - A félelem kalmárai
A szcientológia és utóhatásai, 2. évad 1. rész - Thetánok fiatal testekben (18+)
A szcientológia és utóhatásai, 2. évad 2. rész - A szcientológia végső kudarca
A szcientológia és utóhatásai, 2. évad 3. rész - A "tökéletes" szcientológus család
A szcientológia és utóhatásai, 2. évad 4. rész - A híd teljes szabadsághoz
A szcientológia és utóhatásai, 2. évad 5. rész -  David Miscavige hatalomra kerülése
A szcientológia és utóhatásai, 2. évad 6. rész - A szcientológia és a hírességek: Paul Haggis elárulása


Téma:

A szcientológusok gyerekeinek fenntartott Mace-Kingsley Ranch-okon történt visszaélések.


Vendégek:

Tara Reile
Nathan Rich
(mindketten töltöttek el időt a ranch-okon)

 
A szcientológia egyház reakciója:

Leah Remini's Latest "Unvetted" (Criminal) Guests

A vádakra egy mondatban elintézik (2002-ben bezárt a ranch-ot, a visszaéléssel vádolt illetőt pedig kirúgták), a reakció 98%-ban személyükben támadják a nyilatkozókat, hazug bűnözőknek nevezve őket és számos olyan dolgot megosztanak róluk (az egyház volt tagjairól) a bárki számára elérhető internetes oldalukon, amelyek érzékeny személyes adatok és elvileg még gyónási titkok is (droghasználat mértéke, elkövetett bűncselekmények részletei, öngyilkossági kísérlet ténye, beszkennelt rendőrségi jelentések).

 

Csak maga a felirat innen tölthető le: A szcientológia és utóhatásai (Leah Remini: Scientology and the Aftermath) S02E07 - magyar felirat.

A "Tovább"-ra kattintás után nézhető meg.

Ha nem megy a beágyazott, itt a közvetlen link:

https://rutube.ru/video/23c20aafca9dfe21e24209077c755d66/

Tovább

Megint elkezdték letiltatni a bejegyzéseket

10 éve csinálom ezt a blogot. 

Az idelátogató vagy a bloggal foglalkozó szcientológusok kivétel nélkül ugyanazt a viselkedésmintát követték:

1)  Idejön és elkezdi nagy lendülettel tolni az egyház propagandáját, ugyanazt szajkózva, ami az egyház weboldalain amúgy is elolvasható. Ekkor még valamennyire kedves és kultúrált a hangnem.
2) Érvelni, vitatkozni nem lehet érdemben, mert ugyanazt ismételgeti válasznak vagy rosszabb esetben Hubbardtól idézget.
3) Mivel általában senkit nem tud meggyőzni, egy idő után ideges lesz és elkezd ingerülten vádaskodni, hibáztatni.
4) Ezzel sem éri el a várt hatást, ezért megsértődik, elmegy és sosem látjuk viszont.

Ami figyelemmel követte az "ellenblogot", az végigkísérhette ott is ugyanezt a folyamatot.

A valódi kommunikációra való képtelenség mellett régebben még le is tiltattak bizonyos bejegyzéseket. Újra elővették ezt a csodafegyvert, melynek ezek estek most áldozatul (a letiltatás azt jelenti, hogy a bejegyzések közvetlen kattintással olvashatók csak el, keresőtalálatokban nem jelennek meg):

Jelentés a frontvonalról - 2017.11.03.

Újabb belső reakciók

Reakciók az egyházban a rendőrségi akcióra

Már FIZETNEK a szórólapozóknak, annyira nincs önkéntes

Mai fejlemények - minden dossziét elvitt a NAV, tüntetés/pénzgyűjtés szombaton és kiállt mellettük Nemere István

Azért is furcsa ez a húzásuk, mert pont hogy az ő oldalukat is be akartam mutatni, mit reagálnak és hogy élik meg ezt az egészet.

Más magyarázat nincs - egyszerűen rettegnek attól, hogy nem kontrollált környezetben jelenik meg a kommunikációjuk. Egyértelmű számomra, hogy az üzenetek nem a külvilágnak szól, hanem a benn lévő "hívők" benntartása az elsődleges céljuk...

Újabb rémtörténet

Ma láttam a Facebookon, itt.

A biztonság kedvéért idemásolom az egészet:

Ez itt a nővérem, méltatlanul egyszerű ruhában, olykor nem túl jó kedvvel játssza a pókert a szcientológia javára. Ugyanis állandóan, szüntelenül adományozni kell.

A szcientológia nevű piócahad nem elégszik meg azzal, hogy befizettél 250000 dollárt a lassan csepegtetett, egy életen át tartó agymosásra - melynek során időről időre lefagy a mosoly a "munkatársak" pénzéhes pofáráról, hogy éreztessék veled: bajban vagy, VALAMI hiányzik a "jó viszonyhoz" - és ez a "valami" a pénz = egy újabb sokmilliós adomány, ami szépen megteremti a "jó viszonyt".

Pénzzel egyébként bármilyen bűncselekmény tisztázható a szcientológiában. Az egyik adomány állítólag 100 millió forint volt az egyik ismert szcientológustól, aki autóbalesetben vágóhídra vitte a feleségét, majd elhagyta és mindenéből kiforgatta a lebénult, magatehetetlen asszonyt. A nő szcientológus volt, a 8 titkos szintből túl volt az ötödiken. Az elsajátított titkos tudás nem segített rajta férjével szemben, aki soha nem ápolta, hanem rögtön az okozott baleset után beadta a válópert. A közös vagyonból persze biztosan futotta kötelezően megkövetelt "adományokra" a szcientológiának. És ennyi pénzért újra kakas lehet egy darabig ezen a szemétdombon. Mert ha fizettél, egy darabig te vagy a sztár. Szinte folyamatosan az lehetsz, ha öntöd befelé a milliókat.

Tampában található a szcientológia központja a világban. Sokan haltak meg ott, vagy lettek rabszolgává a sötét pincékben évtizedekre.

A nővérem még az európai központban, Koppenhágában lett rabszolgává.

Kényszermunkán ne csak WC pucolást értsetek, nem. Építkezésen kellett a 158 centijével férfimunkát végeznie 4 évig.

Ezalatt senkihez sem szólhatott. Nem mehetett, csak futni volt szabad. A "Míg végül semmid sem marad" című film minden kockája teljesen élethű és igaz. A nővérem is a feketeruhás rabszolgák között dolgozott, mint a filmben Helen.

Ági négy évig robotolt így. A természetszerűleg teltkarcsú lány 39 kilóra fogyott, mire egyszer, trükkel, sikerült hazahoznom. Aztán ment vissza a pokolba...

Ott a szabadok is zárt teremben dolgoznak üzemanyagot pöfögő munkagépekkel egy légtérben. Semmit sem szólhatsz erről.

Ha szcientológus rokonod Koppenhágába repül, vagy netán hosszabb ideig ott tartózkodik, biztos lehetsz benne, hogy kényszermunkán van!

Te, mint rokon, elzárod őt a világtól, ha szót emelsz. Ha akár egyetlenegyszer kritizálod a szcientológiát, életbe lép ellened a szcientológiai kapcsolatmegszakítás. Rabszolgasorban sínylődő rokonod így többet nem nézheti meg a leveleidet, nem veheti fel a telefont, és szigorú megfigyelés alatt tartják. Ha betartja a "játékszabályokat", tudják, mekkora madarat fogtak, és egy életre a rabszolgájuk marad.

Rajtad pedig nevetnek. Főleg akkor szórakoznak a legjobban, ha gyermeked, testvérex iránti aggodalomból ételt, ruhát, kávéfőzőt, pénzt küldesz Koppenhágába vagy Floridába.

Legalább lesz mit enniük, inniuk, hordaniuk, elherdálniuk, ha a szegény címzettnek nem is jut belőle...

Komoly szórakozást jelent a munkatársaknak a szótlan, aggódó rokonság. Anyám rengeteget fizetett nekik éveken át a nővérem miatt, és jól tudta, egyetlen rossz szót nem szólhat, különben soha többé nem látja a lányát. A feltételeket már rég a szcientológia diktálta.

Mindegy volt nekik, mit csinál, mit él át, hogyan boldogul a nővérem. Számukra az ÜGYFÉL már rég az anyám volt. Ha sírt a nővérem, ha boldog volt, a szcientológia mindig pénzhez jutott valódi ügyfelétől, anyámtól.

A szcientológia végtelen kegyetlenségére egy példa, hogy ugye négy éven át nem szólíthatott meg senkit. Így nem közölhette, hogy nagyon fáj a foga, és egyébként sem hagyhatta el az épületet. Végül kínok között, egy új fognak nem jutott elég hely a fogsorban, és lassan, förtelmes fájdalommal átütötte a szájpadlását, és eltolódva kinőtt, majdnem a szájpadlás kellős közepén.

Jézusom.

Hát ez a szcientológia.

 

A szabadságharc első csatájának számos hitelkártya eshetett áldozatul

Forrás:

hvg.hu cikk a szombati tüntetésről

...

Az egyház szóvivője, Miklovicz Attila is felszólalt, amelyből az egyházi közleményt azt emelte ki: "Soha egyetlen etnikai tisztogatás, soha egyetlen faji alapon történő megkülönböztetés és soha egyetlen egy vallásháború nem vezetett megoldásra."

...

Az egyház tájékoztatása szerint a szabadságharc részeként a Deák tértől átvonultak a Nyugati térig.

Szóval beindult a dicsőséges őszi hadjárat az "elnyomás" ellen, és már az legelején az etnikai tisztogatásokkal és a vallásháborúkkal teszik egy kategóriába a 2 x 20 milliós NAIH-bírságot... Mi lesz itt, ha esetleg kapnak egy nagyobb adóhivatali büntetést? Akkor ezen logika alapján az még a holokausztnál is súlyosabb atrocitás lesz.

A szabadságharc első csatája tehát az 1. Westend Hiltoni csataként fog bevonulni a szcientológia magyarországi történetébe. Itt sikeresen leküzdötték a résztvevők ellenállását, és egy combosabb összeget kasszíroztak "a magyar helyzet kezelésére".

Az egyház seregeit vezető Jeff Pomerantzot az IMDB-s profilja alapján kis túlzás aktív színésznek nevezni - az utóbbi 25 évben 2 mellékszerepe volt egy-egy sorozatepizódban... Ismerem őt személyesen, főállású adománygyűjtő volt a központi pénzbeszedő szervezetnél (Szcientológusok Nemzetközi Szövetsége), és valószínűleg most is az.

Igazából csak egy kérdés van a tegnapi csatával kapcsolatban - mennyi volt a rendezvényre kiadott kvóta és ebből mennyit szedtek be?

Szent háború az adóhivatal ellen (most éppen Budapesten)

Csak azért emelem ki ezt az aspektust, mert kívülről nézve igen mulatságos ez az egész.

Sokat elárul a szcientológiáról, hogy történetének leghosszabb és legtöbb erőforrást felemésztő "kereszteshadjárata" az amerikai adóhivatallal folytatott, 26 évg tartó "háború" volt.

A Kisalföld cikke foglalkozott a témával még 2009-ben:

Tovább

A fotó, amivel egy szcientológus sem szembesülhet

Avagy miért nem fog soha elkészülni L Ron Hubbard hivatalos biográfiája

L. Ron Hubbard élete igen kalandos és fordulatos volt. A szcientológia alapítója tudott élni. És élt is. Többet, mint amennyit a szcientológusok képesek lennének megérteni és befogadni – legalábbis az egyház menedzsmentje szerint.

Tovább