Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Esetem a Szcientológia Egyházzal - 2015, szinkronizált film

2024. január 19. - Reformer
Előzmények:
Felkerült a legnagyobb videómegosztóra Louis Theroux 2015-s filmjének (My Scientology Movie) szinkronizált változata, amely "Esetem a Szcientológia Egyházzal" címet kapta.

Az előzménybejegyzésben megírtam a véleményem a filmről:

Érdekes megközelítést választott a BBC riportere. A végeredményt ugyanis dokumentumfilmnek nem nevezném, hanem valahol félúton van egy riportfilm és egy Monty Python jelenet között. Valahol érthető is, hiszen annyira abszurd a téma és a követői, hogy talán ez a formátum a legalkalmasabb a téma megfelelő feldolgozására.

Olyan szempontból egyedülálló ez a film, hogy tényleg mélységében bele próbál menni, hogy miért maradnak benne emberek ebben a nyilvánvalóan őrült rendszerben. Továbbá talán ebben a filmben mutatkozik be a legjobban a szcientológia igazi arca.

Itt megnézhető:

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr4518306523

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása