Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Rástartoltak a szcientológusok a veronai tragédiára

2017. február 07. - Reformer

Ezt írta ma a Ripost:

Sz­ci­en­to­ló­gu­sok zak­lat­ják a ve­ro­nai tra­gé­dia gyá­szoló csa­lád­jait

Érdemes elolvasni, a lényegi pontok a következők:

Az egyház vezetői úgy döntöttek, hogy behálózzák a gyászoló családtagokat, lelki és anyagi segítséget ajánlanak nekik, csak hogy javítsanak a róluk kialakult taszító képen. A gyermekeiket, hozzátartozóikat gyászoló emberek, ha elfogadnak a szektától bármilyen segítséget rögtön egy imidzsjavító kampány részeseivé válnak!

A magyar szcientológusok a hozzájuk küldött amerikai szakértők segítségével találták ki ezt az újabb, súlyosan kegyeletsértő módszert. Az USA-ból érkezett ügynökök, - információink szerint, - részletes haditervet készítettek az áldozatok hozzátartozóinak behálózására.

Azt meg tudom erősíteni, hogy az USA-ból valóban érkezett a budapesti szervezetbe egy OSA-s különítmény, hogy úgymond "kezelje" a szituációkat (azt, hogy nincs használatbavételi engedélyük, illetve hogy a NAIH eljárást indított ellenük és razziázott). Egy ilyen PR-akció terve abszolút elképzelhető.

A szcientológusok ezúttal egy Verona közelében élő magyar származású, a szektába már beszervezett rendezvényszervező szolgálatait vettek igénybe. Az illető hölgy kapcsolatait kihasználva az olasz rendőrségen illetve a kórházban törvénytelen módon összegyűjtötte a családtagok nevét, telefonszámát és lakáscímét.

A Ripost úgy tudja, hogy a szcientológus vezérkar ezután a piszkos munkát egyik hírhedt ügynökükre, az ilyesfajta akciók szakértőjeként ismert T. Istvánra bízta.

A magát a "kihívások specialistájaként" a neten is hirdető T. István az utasításnak megfelelően nyomban hozzálátott a gyászoló hozzátartozók felkereséséhez.Több család azonban gyanút fogott és az ismétlődő zaklatás miatt a hatóságokhoz fordult segítségért.

Az adatvédelmi jogszabályok semmibe vétele, a piszkos munka szcientológus önkéntesekkel végeztetése, a katasztrófák reklámcélra használata - ezek mind-mind a szcientológiára valló viselkedésmódok.

Ha valamelyik gyászoló család elfogad tőlük bármiféle segítséget, az jól jöhet rövidesen beinduló, megtépázott hírnevüket javítani próbáló médiakampányban.

Ezzel szeretnék ellensúlyozni azokat a leleplező cikkeket, melyekben többek közt a is bemutatta pénzszerző trükkjeiket.

Nem kizárt az sem, hogy a gyászoló családtagok beszervezésével anyagi előnyökhöz is akarnak jutni, megszerezve az összegyűlt sokmilliós támogatás egy részét.

Még nyáron összeszedtek 87 milliót erre a reklámkampányra, amelyet a dollármilliókból felhúzott nemzetközi médiaközpontjuk fog irányítani. Ebből egyelőre egyetlen szórólapot sem sikerült realizálni, sőt még a médiaközpont működésének sincs semmiféle látható eredménye (a beígért szci TV- és rádiócsatornáknak se híre, se hamva).

Ezek szerint hamarosan beindul.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr6012190224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nicku · http://kharapisztisz.blog.hu/ 2017.02.07. 10:50:35

Az egyik leghatásosabb módszer olyan embereket felkeresni, akik valamilyen tragédiát éltek át, mert tanácstalanságukban mindenkit meghallgatnak, mivel keresik a miértjeikre a válaszokat. A legtöbb szekta alkalmazza, nem csak a szcientológusok.

Zoblood 2017.02.08. 10:34:53

Most komolyan hányingerem lett.

Amúgy az anyagi segítséget nem értem. Nem az az egyik elvük, hogy mindenki segítsen magán? POnt ezért nem is támogatják az anyagi segítséget.

Brail Kast 2017.02.08. 10:40:09

Reformer, ezek a szci TV es radioadok hol/honnan szolnanak a tervek szeint?

Reformer 2017.02.08. 12:52:46

@Zoblood: szerintem arra utalt a cikkíró, hogy a családoknak juttatott anyagi támogatásra pályáznak.

Reformer 2017.02.08. 12:58:18

@Brail Kast: állítólag az USA-ból. Azt mondta a megnyitón Miscavige, hogy saját TV-csatorna és saját rádió lesz. Meg még sokminden más (magazinok, online nézhető tartalmak stb). minden létező kommunikációs csatornára. Ehhez képes semmi sem változott - ugyanazok az újságok mennek ki, mint eddig, meg ugyanazon típusú reklámvideók készülnek el. Mintha meg sem nyitott volna.

büdös zokni 2017.02.09. 19:04:28

Mit csinálnak az egyházban azokkal, akiket baleset ért? PTS/SP tanfolyam és sec check.
El tudom képzelni a beszélgetést: "A fiad a saját ártó tettei miatt lett hajlamos a balesetekre." LOL

Lehet igazam 2017.02.11. 15:03:40

A cikkben volt egy ilyen, hogy a razzia során lefoglaltak egy csomó dossziét.
Ezzel kapcsolatban az jutott az eszembe, hogy azért az is elég bizarr, hogy egy csomó ember adata, dossziéja (bármi is legyen benne) átkerül egy másik szervezethez, ahol szintén egy csomó ember hozzáfér.

2017.02.16. 20:48:52

Gyomorforgató, bicskanyitogató, de a szcientológiában ezt is szabad. Nem sért etikai irányelveket. Bármilyen tragédia és halál szabadon felhasználható pr célokra - az "egyház" jó hírneve és bevétele mindenek felett áll.
süti beállítások módosítása