Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Megnyílt a szcientológia új médiaközpontja

2016. május 30. - Reformer

Források: Tony Ortega blogbejegyzése, Mike Rinder blogbejegyzése

David Miscavige nagy csinnadrattával, de vajmi kevés megfogható tartalommal átadta szombaton a Scientology Media Productions hipermodern új épületét Hollywoodban, mely médiaközpontban elvileg az egyház saját TV-csatornáinak anyagai, rádióműsorai, újságjai és digitális tartalmai fognak készülnek.

Az "egyház" weboldala szerint több mint 10.000 ember volt erre kíváncsi, bár az általuk közreadott fotókon kb. 1000 széket lehetett összeszámolni.

Ezt a létesítményt (mellyel ugye a bolygó összes lakójához el akarják juttatni a saját gyártású tartalmaikat) sikerült úgy megnyitni, hogy

- egy perc TV-műsor sem készült el a megnyitóra, még mutatóba se - sőt, még csak frekvenciaengedélyt se szereztek eddig arra, hogy bármiféle tévécsatornát működtethessenek

- egy perc rádióadás sem lett kész

- egyetlen szcientológus celeb sem jelent meg a megnyitón - se Travolta, se Cruise, de még a B- és C-listások sem (Anne Archer, Juliette Lewis, Jenna Elfman stb.). Tom Cruise-tól még egy pár perces videóüzenet sem tellett.

- a megnyitóról senki nem tudósított (nem is engedtek be senkit, csak hosszas előszűrésen áteső szcientológusokat)

Tipikus szcientológia ez is - elsőre lenyűgözőnek és fantasztikusnak hangzik, aztán jobban megnézzük, és nincs ott valójában semmi szubsztancia. Nagy a füstje, de nincs semmi lángja.

Ez is egy olyan akciónak tűnik, amivel le lehet nyugtatni a nagy adományozókat, illetve elhitetni a tagsággal, hogy nagy a terjeszkedés.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr178757786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása