Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Ezeket kell jelenteni a főnökségnek

2016. január 26. - Reformer

"Ha egy csoport arra utasít, hogy ne olvass semmilyen kritikus információt a csoportról, az a szekta egy jele."

"Az általad bizalmasként kezelni elvárt információt jelentik a vezetőségnek? Ha igen, akkor szektáról van szó."

A fenti két idézetet a szektákról szóló általános útmutatóból vettem, mely az alapítvány weboldalán olvasható el teljes egészében.

A szcientológia legfelső felügyeleti szerve az ún. Vallási Technológiai Központ (Religious Technology Center vagy röviden "RTC"). Ennek birtokában van a szcientológiához kapcsolódó összes szerzői jog és valamennyi védjegy, valamint ez felügyeli a többi "egyházi" és világi szervezet működését a szcientológia hálózatán belül.

David Miscavige ennek a szervezetnek a vezetője, így tulajdonképpen ő az egész szcientológia egyszemélyi vezetője.

A RTC-nek van magyar nyelvű weboldala, ahol részletesen felsorolja, hogy milyen ügyekről várja a jelentést. Íme azok az elemek, amelyekre a megboldogult (illetve Észak-Koreában még élő) kommunista rendszerben is elismerően csettintettek volna a titkosszolgálatnál dolgozó elvtársak (egyenesen a holnapról idézve):

  • Bármely Szcientológia-ellenes, org-ellenes vagy az egyház vezetése ellen irányuló tevékenység vagy szándék.
  • Bármely egyén, aki túlságosan kritikus a Szcientológiával vagy az Egyházzal kapcsolatban.
  • A Szcientológia nyilvános elhagyása.
  • Nyilvános nyilatkozatok a Szcientológia vagy szcientológusok ellen, de nem megfelelően összehívott Tényfeltáró Bizottság [ez egy igazságszolgáltatási testület a szcientológiában - Reformer] előtt.
  • Polgári per indítása egy Szcientológia szervezet vagy a Szcientológia ellen, még mielőtt a Nemzetközi Igazságügyi Főnök [kb. a szcientológia egyház legfőbb ügyésze - Reformer] figyelmét felhívták volna az ügyre, és erre választ kaptak volna.
  • Bármely tanuló vagy preclear [auditálást kapó személy - Reformer], aki elhagyni kíván vagy elhagy egy tanfolyamot vagy ülést, és normális erőfeszítések ellenére visszautasítja, hogy visszatérjen.
  • Bárki, aki visszautasít egy konfessziót [kb. bűnök rákérdezés, vallatás e-méteren -. Reformer], vagy ellenáll egy readet adó [e-méteren jelzést adó - Reformer] kérdés megválaszolásának.

 

Ezek pedig nem arra utalnak, hogy a szcientológia gyorsan terjedni szeretne és el akarná juttatni a "tudást" minél több emberhez:

  • Dianetika és Szcientológia anyagok engedély nélküli használata.
  • A Szcientológia vallás védjegyeinek és márkaneveinek használata az RTC vagy annak hivatalos felhatalmazottja kifejezett engedélye nélkül.
  • Birtokolni, használni, másolni, nyomtatni, kiadni vagy bármilyen módon újranyomtatni Dianetika vagy Szcientológia bizalmas anyagokat az RTC kifejezett engedélye nélkül.
  • A Dianetika vagy a Szcientológia bármilyen félreértelmezése.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr98317846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása