Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Csalás, zsarolás és bűnszervezet vezetése a vád Belgiumban

2015. október 27. - Reformer

Előzmény:

Komoly támadás az egyház ellen Belgiumban

A két évvel ezelőtti ügy folytatásáról írt ma a 444.hu itt:

Hétfőn Belgiumban bíróság elé állították a Szcientológia Egyházat, amit az AFP szerint akár be is tilthatnak csalás és zsarolás miatt.

A belga hatóságok még 1997-ben indítottak nyomozást az egyház-vállalkozás finanszírozása miatt, miután több volt tag is panaszt tett. 2008-ban egy második vizsgálatot is indítottak, hogy megállapítsák, a szcientológusok tényleg hamis állásajánlatokat kínáltak, hogy így toborozzanak tagokat.

Az egyház belga ágának 11 tagját vádolták meg csalással, zsarolással, bűnszervezet vezetésével és sérti a magánélethez való jog megsértésével.

A Szcientológia Egyházat 2009-ben Franciaországban már elítélték csalásért, egy holland adóügyi bíróság pedig a múlt héten nem ismerte el a szervezet egyházi adómentes státuszát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr308026430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása