Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Komoly támadás az "egyház" ellen Belgiumban

2013. január 04. - Reformer

Az Index.hu már írt róla, de kiegészíteném a hírt.

http://index.hu/kulfold/2012/12/28/betilthatjak_a_szcientologiat_belgiumban/

[...] a belga ügyészség mostanra jutott el odáig, hogy elegendő bizonyítékuk van a vádemeléshez. Többek között zsarolással, csalással, személyiségi jogok megsértésével és illegális egészségügyi beavatkozások elvégzésével vádolhatják meg az egyházat és annak vezetőit.

A szcientológusok számára fenyegető fordulatot az hozza a történetben, hogy ezúttal nem szektaként, hanem bűnszervezetként tervezik őket megvádolni.

Az eredeti forrásból kiderül még a következő:

Az egész ügy onnan indult, hogy a brüsszeli régió Munkaügyi Mediátori Szolgálata panaszt tett a szcientológia "egyház" által használt munkaszerződések miatt. A beadvány egy Michel Claise nevű bíróhoz került, aki házkutatást rendelt el a szcientológusoknál, még 2008-ban. A rendőrségi razzia során rengeteg olyan egyéb dokumentumot is lefoglaltak, amelyek a mostani vádemelés bizonyítékául és alapjául szolgálnak. 

Kíváncsian várom a fejleményeket. Bár a fenti dolgok előfordulnak a szcientológiában, de általában nem dokumentált vagy rögzített (hangfelvétel stb.) módon. Csak remélni tudom, hogy tényleg van elég ütőkártya a belga ügyészség kezében.

A magyar OSA a következő sajtóközleménnyel ismét igazolta, hogy mekkora baromság a Hubbard-féle PR "tech":

http://os.mti.hu/hirek/81464/a_szcientologia_vallasi_egyesulet_kozponti_szervezetenek_kozlemenye

Budapest, 2013. január 3., csütörtök (OS) - Brüsszel: A belga kormány kísérletet tesz arra, hogy bűnöző tevékenységnek minősítse azt, ha valaki önként részt vesz a Szcientológia Egyház békés egyházi gyakorlataiban. Ezzel Belgium megsérti az Európai Unióban tagként vállalt kötelezettségét, illetve megsérti az Emberi jogok európai egyezménye és a Nemzetközi egyezmény a polgári és politikai jogok dokumentumokban vállalt kötelezettségét.

A Szcientológia Egyházat Európa-szerte és világszerte elismerik vallásként. Az Európai Emberi Jogi Bíróság két egyhangú döntésében is elismerte, hogy a szcientológusoknak egész Európában joga van egyházak szervezésére és hitük gyakorlására, anélkül hogy ebbe bármilyen kormány önkényesen beleavatkozna.

Ez a támadás ismét az inkvizíció módszereivel próbálja korlátozni a vallásszabadságot. Nem ez az első alkalom, hogy a média előzetes tájékoztatást kap "elhamarkodott vádaskodásokról". Ez sérti azt a jogot, hogy bizonyíték nélkül senki sem vádolható bűnösséggel, és sérti az emberi jogok általános elveit, amelyeket Belgium magára nézve érvényesnek tart. A Szcientológia Egyház panaszt nyújtott be az Európai Emberi Jogi Bírósághoz az "ártatlanság vélelme" elvének megsértéséért. Bízunk benne, hogy a belga Szcientológia Egyház sikerrel jár.

További információ: www.szcientologia.org.hu
Kiadó: Szcientológia Vallási Egyesület Központi Szervezet

A szokásos mellébeszélés és a vallásszabadság kártya kijátszása, a konkrét vádakra semmi reakció.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr724998296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2013.01.05. 16:16:45

Szurkolok én is a belgáknak, hogy sikerüljön felszámolni ezt a veszélyes szektát is.

Szerencsére a hasonló, Jehova Tanúi nevű szekta ellen is komoly perek vannak folyamatban:

jehovatanui.blog.hu/2012/07/12/az_ortornyot_megbuntettek_a_tarsulat_jogi_csatat_vesztett_gyermekmolesztalasi_ugyben

jehovatanui.blog.hu/2011/05/16/jehova_tanui_vallasanak_iranyitobizottsaga_vademeles_ele_nez_ausztraliaban

jehovatanui.blog.hu/2011/08/09/brazilia_allami_birsag_a_negativ_dsizkriminacioert

jehovatanui.blog.hu/2011/12/18/angliaban_beperelik_a_wtbts_t_a_gyuloletkeltese_miatt

Egyre több embernek nyílik fel a szeme ezekkel a veszélyes és kizsigerelő szektákkal kapcsolatban, amelyek rengeteg ember életét tették és teszik tönkre, hála az internetnek és az ilyen tényfeltáró oldalaknak köszönhetően!

nickelsdorf 2013.01.05. 17:04:51

@Johnny Joker:

Mélységesen egyetértek !
A sor folytatható lenne: Hit Gyülekezete, Pünkösdisták stb.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2013.01.05. 17:21:36

Sajnos a létminimum alatti élés, mint a Gömböstől Imdrédy-ig fémjelzett időszakban, a szektásodást, egykézést és a radikalizmus terjedését fogja hozni, a nehéz helyzetbe sodródott egyszerű ember könnyebben kap az érzelmi töltetre a racionalizmus helyett.

Jenyei 2013.01.05. 19:34:19

@nickelsdorf: Semmi közöm hozzájuk, de a Hit Gyülekezetével mi a bajod? Aza néhány ember akit ismerek, elég önálló életet él a tagságuk mellett, nem látom, hogy átmosták volna az agyukat.

esefe 2013.01.06. 04:36:30

A szcientologusokról személyes (családi, baráti) tapasztalataim is vannak. Egy jólmenő vállakozó ismerősöm ment tönkre, nullára, mert minden pénzét hozzájuk hordta.

Egy családtagomat meg feszt megpróbálták rábeszélni, hogy meindeki ellene van, és csak úgy menekülhet meg, csak akkor lehet kiegyensúlyozott és sikeres, ha igénybeveszi az leképesztően drága szolgáltatásaikat. Még jó, hogy azért annál több esze van.

DeToXXX 2013.01.06. 05:50:33

ha nem lenne ennyi kihasználható hülye nem létezne ez a szekta sem

zajos1 2013.01.06. 06:58:35

@Jenyei: he-he-he... Németh Sanyika. Olvasd el Bartus László művét, a címe: Fest van ( nem mintha ő jobb lenne, Németh Sanyitól)

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2013.01.06. 06:58:58

Van elég ütőkártya!

Pl. hazánkban is, a személyes és különösen védett adatkezelés terén, bármikor bűnszervezetként eljárást lehetne ellenük kezdeményezni, olyan dolgok miatt, amit ők természetesnek tartanak!

Pl. adatbázisokat tartanak fent a nemkívánatos hozzátartozókról, vagy azokról, akik nem kedvelik a szervezetüket! Erről még gyakran cikkek is jelennek meg és dicsekednek, vele, hogy ez meg ez a színész, nem láthatja a gyermekét, mert a felesége elvált és ő nem volt kszient és nála maradt!

1., A gyermek és a feleség létéről sem lenne szabad tudniuk, az apának nem lett volna még ahhoz sem joga, hogy beszéljen nekik róla!

2., a dianetika és a hipnoterápiás kezelés, egy és ugyan az, Magyarországon is csak neurológus-pszichiáter végezheti el, és dokumentálva, mert közben a beteg kiszolgáltatott helyzetben van!

3., alá és fölérendeltségi viszony van az egyházban! Ez emberi méltóságot sért! Minden ember egyenlő!

4., Pénzért oktatnak, habár az amit oktatnak, nincs elfogadva a Magyar állam felől! Ezt nem lehet csinálni! Ők csak teljesen ingyen oktathatnának, mindenféle ellenszolgáltatás nélkül!

5., a belső működési szabályzatukban, előnyben kell részesíteni, minden helyzetben egy a szervezethez tartozó! Ez gyakorlatilag uszítás a "bőrszín" szerinti megkülönböztetésre! Embert embertől soha, semmilyen körülmények közt nem különböztetünk meg, ideológia, bőrszín, vallási, politikai nézet vagy vélemény nyilvánítás esetleg nemzeti hovatartozás miatt!

A többit meg a hatóságoknak kellene bizonyítani, mert ezek a működésükből következtethető feltételezések: információkereskedés, emberi munkával való kereskedés ellenszolgáltatás nélkül, önvagyon képzés ellenszolgáltatás nélkül, kémkedés és stb...

Ezek csak, azok a bűncselekmények, amit ők nyíltan felvállalnak,és az élet természetes velejárójának tüntetik fel!

Ammonia73 2013.01.12. 11:39:31

Extázis:
www.youtube.com/watch?v=8JcPL1oxRdw

...ekkora katarzis után nem is csoda, ha hisznek benne, hogy tényleg clear-ek, annak ellenére, hogy azon a bekeretezett papíron kívül amit a kezükbe nyomnak ennek semmi egyéb jele nincs. :X

krüger 2013.01.17. 07:23:16

Idén januárban új könyv jelent meg a szcientológiáról John Sweeny BBC riportertől: The Church of Fear címmel. Igazából sok újdonság nincs benne, de azért szórakoztató.

Ammonia73 2013.01.18. 11:33:44

@krüger: de jó! Egyre több szcientológiát leleplező könyv jelenik meg...:):):)
Ezzel nő annak az esélye, hogy valakinek esetleg még a dianetika előtt kerül egy ilyen a kezébe...:)

Ammonia73 2013.01.18. 11:36:19

@krüger: "Igazából sok újdonság nincs benne, de azért szórakoztató."
Te már olvastad?

krüger 2013.01.18. 12:58:38

@Ammónia73: Most tartok nagyjából a felénél, úgy tervezem, hogy a jövő hét elejére befejezem, meg aztán belenéztem abba is, hogy az Amazonon miket írtak írtak róla az olvasók.
süti beállítások módosítása