Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Blogbejegyzés Sea Orgos élményekről

2012. január 27. - Reformer

Vendégposzt Antalffy Tibor blogján:

"Pepper Johny" vendégposztja

Pár kiragadott részlet:

 

Ennek a vallásnak a filozófiáját egy másod osztályú sci-fi  regény, a lélekvándorlás, egy kis pszichológia és egy porszívóügynök alaposan összegyúrt stratégiája adja, amelyet egy valóban zseniális tanulási technikával vésnek be a hívők agyába.

... tudatmódosító, gondolatátíró technikákkal (amit én „bevésésnek” hívok) nagyon gyorsan beszervezik az alanyokat. Ezzel a módszerrel megtanított ismeretek az emberi agyban minden más információt elnyomnak, felülírnak különösen a témával kapcsolatos információkat. [Ez nagyon fontos mondat, olvasd el még egyszer!]. A leendő hívő „felismerések” sorozatán keresztül „újratanulja” a Világot, (mint egy drogosnak) eufórikus élményei vannak, ezért újabb és újabb tanfolyamokon, auditáláson (meghallgatás) akar részt venni.

A Sea Orgos élmények:

Hogy milyen a tagok élete? Röviden szar. Minden nap 8 óra munka + 5 óra kötelező tanulás, kötelező tananyagból. Utazás lakhelyről a munkahelyre 1-1,5 óra. Kéthetente adnak egy szabad napot, annak aki jól dolgozik és akivel a felettese meg van vele elégedve. A kaja is szar, bár elégséges és nagyon egészséges. Nekem, mint házasnak, járt egy szoba, ám a gyerekeket megpróbálták leválasztani rólam. Az egyedülállók 8-40 ágyas dormitóriumokban laktak. Adtak egyenruhát, cipőt és hetente 20-40 $ fizetést, amit nem tudtunk elkölteni, mert még TV sem volt.

A kontrol: Időnként mindenki kapott egy papír lapot, amire rá kell írni az elkövetett bűnöket, vagyis milyen negatív dolgot mondott ő vagy valamelyik társa az Egyházzal kapcsolatban, létesített-e szexuális kapcsolatot házastársán kívül, stb. Amolyan gyónás-feljelentés féle. 

... akit rajtakaptak, az egy „RPF” nevű büntetést kapott. Vagyis „rehabilitációra” küldték, ami 1 hónaptól 1 évig terjedhetett. Itt megalázó fekete munkásruhában, fizikai munkát kellett végezni és egyik munkahelyről a másikra futva kellett közlekedni. Semmi szabadnap, a szabadidejükben a „helyes” viselkedésre oktatták őket, vagyis mosták az agyukat.

Küldözgettek nekem felszólításokat, hogy szerződést szegtem, és ezért fizessek 460.000 forintot az elvégzett tanfolyamok díjaként (ez az összeg akkoriban egy panellakás árának a fele volt). Erre mondtam nekik „valamit”, mire csupán az Egyház ellenségének nyilvánítottak. Inkább pereskednek, lejáratnak, zaklatnak levelekkel, telefon hívásokkal, de csak ennyi.

Dolgoznak-e az egyházban gyerek-rabszolgamunkások? Hmmm. A családosokról – mivel napi 16 órás elfoglaltság mellett úgysem lenne idejük – leválasztják a gyerekeiket, akikre nevelők felügyelnek. Különben szabad a választás, a gyereked vagy önkormányzati iskolába járatod, vagy egyházi képzést kap (ezt preferálják.). Az én gyerekeim önkormányzatiba jártak. Az Internetre fel van téve egy magyar lány interjúja, akit 11 éves korától tanítottak-dolgoztattak. Igaz és vérlázító, amit vele csináltak. Természetesen szülői „beleegyezéssel”. Jómagam is találkoztam ilyen törpe-szuperekkel. Igazi kis gyökerek!

Magán vallomás: A SEA ORG-ban töltött egy év alatt úgy éreztem magam mintha valami sci-fi-ben szerepelnék, egy tökéletesen másik Pszicho Világban. 

A kommentekben is vannak érdekességek. 

OT VII Says: 

Köszönjük a beszámolót! Én magam 15 évet töltöttem köreikben, ennek egy tetemes részét nyugati országokban. A szci sokkal de sokkal veszélyesebb, mint amilyennek leírod.

Először is semmi köze semmilyen valláshoz, odabent is mindenki tudja, hogy nem vallás. Ha nagy néha megjelenik valaki lelkésznek öltözve, körberöhögik talán még ma is. Az egyetlen isten az alapító, LRH, illetve ma már az asztmás fél-alkoholista, karatés törpe, aki most az “egyház” élén áll.

Hívők lelki világától függően igenis kerülhetsz veszélybe, ha kilépés után médiához fordulsz. Emberölési kísérletről nem tudok, de ismerek konkrét esetet, ahol a nőt börtönbe próbálták záratni kamu bizonyítékok elhelyezésével.

Családokat szakítanak szét. Az agymosás olyan szinteket ér el, hogy egyes hívők képesek lemondani saját gyermekükről, minden vagyonukról. A baj nem az, hogy valaki önmagát beleteszi és éjjel nappal dolgozik, hanem az, hogy egész családok mennek szét, örökre. Egyik másik hagyományos vallás sem csinál ilyet.

De tény,hogy sok jóindulatú ember van benne. Remélem, mind felébred egyszer. Az elmúlt néhány évben egyre többen jönnek ki, pénzes, híres emberek is.

7: A Tónusskála érdekes, de semmire nem használható, értéktelen.

A tanulási technológiát zseniálisnak nevezni? Kemény. Kábé egy mondatban elmondható és milliók tanulnak így nap mint nap, anélkül hogy ismernék Hubbardot… de majd rájössz erre is, talán az agymosásból fennmaradt nálad ez a tévhit. Évekbe kerül, mire minden kitisztul.

 

feleség Says: 

Tapasztalatok első kézből:
Amikor megismertem a férjemet, lelkes szcientológus volt, nem túl régóta, de semmi említhető eredménnyel (clear v. bármi) Akkor sikerült rávennem, hogy abbahagyja, elköltöztünk, megváltozott a tel.száma, béke volt jó néhány évig. De megtalálták valahogy! És persze a “mézesévek elmúltával ismét a karjaikba omlott.
Eddigi egyenlegünk:
1 millió ft az “Alapok” könyv és DVD gyűjteményre
még negyedmillió ft hitel újabb könyv(ek)re
havonta ilyen olyan támogatások “ideális org” építésére vagy másra
tanfolyamra járás hetente 2-3 alkalommal
Látható eredmény: (a kassza állapotán kívül) SEMMI
Egyéb: Kb hetente telefonál valaki (mindig más) este 9-10 órakor Amerikából v. máshonnan külföldről és kb. 40-50 percnyi kikérdezés, mely mindig ugyanazzal végződik: vedd meg… támogattad-e mostanában, és mikor fogod… elvégezted-e már…stb. stb.
A mondat:Ezzel a módszerrel megtanított ismeretek az emberi agyban minden más információt elnyomnak, felülírnak különösen a témával kapcsolatos információkat – nagyon igaz!!! a férjem nem hall meg semmilyen érvet, ami szc. ellenes, csak fújja, hogy te is próbáld meg.
Más: Legújabb ötletük: Nemrégiben kiderítették, hogy fordítási, értelmezési, szerkesztési hibák miatt nem haladnak eléggé az emberek a “hídon”, ezért az egész életművet újra ki kellett adni! És persze mindenkinek meg kell venni, mert a régi érvénytelen. Ha-ha-ha! Ha azt hinnéd, hogy ezt a szószt senki sem nyalja be, tévedsz! Mindent megvesznek újra iszonyú pénzekért!
És a PR olyan blőd, hogy csak röhögni lehet rajta és bekajálják azt is!
Pepperjohny: arról semmit sem írtál, hogy egy év alatt meddig vitted a TUDÁSt! Vajon CLEAR lettél? Mert az én férjem az évek alatt semmit sem változott és még ezt sem vette észre!

 

 

Tibor bá' Says: 

 

Jézusom! Ez ennyire komoly. Na akkor én. Néhány éve bedobtak a levélszekrénybe egy felhívást, hogy most „akció” van és a scientológusok ingyen megvizsgálnak, stb. valahol az Oktogonnál, a kőrúton. Elmentem. Egy kurva csinos csaj nyitott ajtót lenge, erősen átlátszó, földig érő selyem ruhában, ami olyan egzotikus papnő imázst kölcsönzött neki. Mivel az egzotikus vallások papnői dugnak mint az istennyila, egyből vérmes ötleteim támadtak. Átnyújtottam a bedobott cetlit és mondtam, hogy itt vagyok, lehet velem foglalkozni. A csaj bevitt egy apró szobába, amiben egy TV és klét szék volt, meg egy dívány. Leültünk a székekbe, bekapcsolta a TV-t, ahonnan a porszívóügynök nézett rám és elkezdett szövegelni angolul. A csaj fordított. Egy idő után mondtam, hogy nem strapálja magát, mert értem az eredetit. Akkor bizalmasan megpaskolta a combjaimat és magamra hagyott. Egy idő után meguntam az általam jól ismert marhaságot, és kimentem a folyósóra. Na ekkor egy másik Veszta szűzbe botlottam, ami bevitt egy másik szobába, ahol 200 kérdésre kellett válaszolnom. Valódi válaszokat adtam. Ezt betáplálta a Veszta szűz egy számítógépbe, ami percek alatt kiértékelt, de ezt nem mutatta meg nekem, csak elolvasta és közölte, hogy erős egyéniség vagyok, de nem tökéletes, vegyem meg Hubbart könyvét az akkor kurva soknak számító 5000 forintért, és egyéniségem tökéletesítése céljából, hogy megnövekedjen a magabiztosságom, iratkozzak be egy tanfolyamra. Erre elkezdtem röhögni. Kérdezte mi olyan mulatságos? Mondtam neki, hogy néhány kapcsolatom azért szakadt meg, mert a nők szerint túlzottan magabiztos vagyok, és „velem nem lehet normálisan beszélni, mert mindent jobban tudok másoknál.” Javaslom, hogy a kiértékelő szoftvert programozzák át. Különben mennyibe került a tanfolyam. Erre mondott egy elképesztő számot. Közöltem vele, ha ő tartja a tanfolyamot, és utána dugunk is, akkor befizetek. Erre sarkon fordult, szó nélkül elment, otthagyott egy vadidegen, sokszobás lakásban, amíg meg nem untam és ki nem mentem az ajtón.

 

 

 

 

 

Raon Says: 

 

59: ezen ne múljon.
Az, hogy Hubbard alsó vagy középkategóriás sci-fi író, sokhelyütt vita tárgya – de hogy zseniális manipulátor, ahhoz kétség sem férhet. Ehhez értett nagyon, meg az elméje sem volt teljesen rendben, és ebből már össze is jött a szekta anyaga. Aki kicsit tájékozott az ilyesmikben, annak egyértelmű, hogy elsősorban a keleti hagyományokból merített, és nagy lendülettel ollózott össze mindent, amit érdekesnek talált, és még arra sem figyelt, hogy ne legyen lineáris a tükrözés (pontosan úgy, ahogy egy gyenge-közepes író tenné).

Ebből született a cián, ami azért is lehetett népszerű, mert olyan lyukakat tömött be az alapelveivel, amelyek itt nyugaton évszázadok óta megvannak a spirituális piacon. Nem véletlen, hogy a cián elsősorban a jellemzően a keresztény vallású területeken került előtérbe – bárhol máshol azonnal észreveszik az innen-onnan nyúlt paneleit.

Amiben Hubbard kétégkívül zseniális volt, az a rendszer bevezető szakasza. Van ugyanis egy [b]dianetikának[/b] nevezett, úgymond felvezető tudomány, ami a nagy közönségnek van szánva, és ami a cián balekfogó alapja. Ebben még nincsenek is olyan nagy égbekiáltó marhaságok, sőt, alapvetően még teljesen passzolhatna rá, amit írtál, hogy a tudomány és a keleti spirituális dolgok ötvözése, néha érdekes, néha vicces, néha logikus levezetésekkel. Ez a lényege az egésznek, ettől remek pr. a ciánnak – mert ez tényleg működik.

A gondok akkor kezdődnek, amikor a bepalizott delikvens azt hiszi, hogy a továbbiakban a dianetika dolgait ismerheti meg újabb és újabb mélységekben – de ebből csak a mélység lesz meg, a többi egy új, komplett agymosás. A cián ugyanis minimum a kétharmadában felül és újraértelmezi a dianetikában lefektetett irányelveket – gyakorlatilag rengeteg témában arról szól, hogy mi miért kivétel, mi miért kiskapu a rendszerben. Emellett a cián tipikusan az a szekta, amelyik az egyén kiválasztottságára fókuszál, és ettől zseniális a manipuláció. Szisztematikus képzési rendszert tesz a tagok elé, ahol a végcél bárki által elérhető, és csakis az egyén elhivatottságán és munkáján múlik: egy félisteni hatalmú, tökéletes lény, akinek mai értelemben véve varázslatos képességei vannak (a cián által “tudományos” köntösben tálalt telekinézis, telepátia, halhatatlanság, stb.). Természetesen ehhez megvan a megfelelő küldetéstudat is, ezért minden igazi ciános célja, hogy mielőbb body thetánná válljon, hogy visszamehessen az univerzum sötét régióiba megvívni a mindenség legnagyobb harcát. De persze csak szép sorjában: előbb a Földet kell megmenteni és minden embert thetánná tenni.

Nem véletlen, hogy a cián sok esetben jellemzően valamilyen téren fogyatékos embereket (lelki sérülteket, abnormálisan tökéletességre vágyókat, fizikailag is betegeket) fog meg magának – és az emberi psziché általános jellegéből adódóan nem is ereszti. Gondold csak végig, milyen pofonegyszerű a működési minta: ha egy ilyen embernek azt mondják, hogy mi tudjuk, hogy te vagy a király, te egész életedben jól hitted, a világgal van a baj, nem veled, te a dolgod csak annyi, hogy állj mellénk, higgy bennünk és cserébe együtt sikerülni fog… Hubbard ezt kutyául kitalálta: így aki ebbe egyszer beleesik efféle agymosásba, az nagyon ritkán ébred fel belőle.

Plusz egy adalék: a rendszer ráadásul extrán túlbiztosított. Külön ciános alapthittétel, hogy a megfelelő tudásanyaggal csakis a megfelelő szinten lehet találkozni, és ha valaki előbb tudomást szerez róla, a saját kiválasztottságát kockáztatja. Ezért hiába van rengeteg anyag már a kiugrott ciánosoktól, hiába hirdetik sokan, hogy mekkora átverés az egész és az egyháznak csak a pénz kell, a hithű tagok nem foglalkoznak, nem foglalkozhatnak ezzel. Ezt nyugodtan ki lehet próbálni, ha az embernek van mersze: csak azt kell mondani egy nem beavatott ciánosnak, hogy xenu, és megfigyelni hogy reagál. Jobb esetben elfordítja a fejét, mintha meg sem hallotta volna, amit mondasz – rosszabban felvillan az arcán valami extra rémületes, pszichotikus megvetés, és látni rajta, hogy pontosan tudja, mire célzol, de persze nyíltan akkor sem foglalkozhat vele.

Ha még többet akarsz tudni, van egy remek oldal a neten: szcientológia tudást tanulmányozó tankör a neve. Eddig szerintem minimum húsz szolgáltatónál volt már az elmúlt tíz évben, de a szolgáltatók megzsarolásával eddig mindenhol elérték azt a ciánosok, hogy töröljék le az egészet. Viszont aki kezeli, szerencsére sosem adja fel, és pár hónap szünet után újra meg újra felkerül valahová máshova teljes egészében az egész honlap.

 

 

Raon Says: 

Nálunk egyébként a cégben a főnök volt ciános, és éveken át erőltette az LRH admin technológiát. Ezzel, meg a folyamatos fejlődésével sikerült is gallyra vágnia vele egy piacvezető céget. Mivel pár számlára ráláttunk a könyvelésben, harminc millát biztos hogy kidobott erre az ablakon azalatt a pár év alatt, amíg csinálta (értelemszerűen nem csak a tanfolyamokra, hanem keményen támogatta is az egyházat, meg minden évben kétszer egy hónapra kiment Amerikába továbbképződni). Volt, hogy karácsonykor elvette a dolgozók fizetésének nagy részét, mondván, hogy rosszul dolgoztunk (teljesítménybérben voltunk), mert kint kellett még maradnia két hetet egy auditáláson, és amelynek napi párszázezer volt az ára. Mellesleg az a hónap volt a cég egyik legjobb bevétele, így december huszadikán megtudtam, hogy a remélt háromszázezer helyett negyvenkettőt vihettem haza (ciános cégekben még a munkahétnek is csütörtökön van vége, a havi elszámolás is más).

Én magam úgy ismerhettem meg ezt a csodát, hogy a főnökkel éveken át csak úgy lehetett szót éteni, ha ciánul adtuk elő neki a mondanivalónkat. A tanfolyamok többsége szimplán csak marhaság volt, de az a fajta intellektuális kihívás, amelyet a főnökkel való értekezés jelentett, örök élmény maradt. :)

Aki meg tudja szerezni a ciános Etikai kódexet, feltétlenül tegye meg, mert brutálisan jó dolgok vannak benne – csak némi gyomor meg extra humor kell hozzá. Példáuln azoknál a részeknél, ahol le van írva, hogy még a cián szerint is vannak olyan kivételezett személyek (definíció szerint: khakánok), akik ha kellően sokat termelnek, még a tömeggyilkosságot is meg kell bocsátani nekik. Ez konkétan egy megkérdőjelezhetetlen etikai tétel, mert Ron mondta.

Nekünk persze ennél jóval kisebb dolgok segítettek. Például ha a főnök számonkérte rajtunk, hogy miért nem készült el a munkánk (jelzem, hogy ezzel nem élhettünk vissza, mert az nekünk járt károkkal a teljesítménybérben), akkor ha azt mondtuk neki, hogy “erős elnyomót éreztem a közelben, írtam róla tudomásjelentést, nyomozd ki légyszíves, hogy ez többet ne fordulhasson elő”, ahogy a ciános elvek megkövetelték, akkor békén hagyott minket. Ha megmondtuk az igazat, hogy azért, mert ő, a főnök elcseszett egy háttérprogramozást, akkor végünk volt. Így hát hamar tanultunk. :)

Egyszer egy kolléga fizetésemelést akart kiharcolni magának. Semmivel nem ért célt, majd végső elkeseredésében idézett Hubbardtól, hogy “Ron azt írja, az etikus jutalék a 30%. Ezt nem én találtam ki, hanem Ron”. Ő sem hitte el, amikor erre megkapta a pénzt.

Az oxfordinak csúfolt személyiségtesztet (amelynek természetesen semmi köze oxfordhoz, a ciános legednák szerint Ron egyszerűen épp ott volt, amikor kitalálta :) ) a cégben minden évben megcsináltatta velünk a főnök, hogy lássa az értékeinket. A második után megszereztük a kiértékelő programot, és órákat töltöttünk azzal, hogy kitaláljuk, a 200 kérdésből melyik az a kb. húsz, ami eldönti az értékeket (egy netes infó alapján tudtuk, hogy így van). Erre azért volt szükség, mert a főnök a leggyengébb értékekkel rendelkezőkkel szisztematikusan lehülyézte, és üvöltözött velük úgy hetente egyszer (és először mindig azoktól vont le pénzt, mert ha valami baj volt a cégben, a cián szerint “az ő ellenszándékuk” okozta a károkat). A követező évre a netről megszereztük a tökéletes válaszok listáját (ha a húsz megfelelő kérdésre bizonyos válaszokat adsz, mindened 100 % lesz. De persze ez normál szinte embernek lehetetlen, mert pl. egyes kérdéseknél az adja a pluszt, ha mondjuk a “megölnéd-e édesanyádat?” kérdésre azt válaszolod, hogy igen. Az efféle trükkök célja értelemszerűen az, hogy soha senkinek ne lehessen mindene 100%, hogy a ciános tanfolyamok “segíthessenek nekik elérni a tökéletességet”).
A cégben két iroda volt, a programozói és a pénzügyi. Mi faszik óvatos duhajok voltunk, igyekeztünk ésszel csalni, és kis próbálgatással sikerült 60-80 %-ra belőnünk a teszteket. Még arra is figyeltünk, hogy mindenki másban legyen jó. A főnök nagyon elégedett volt az eredményekkel, kilátásba került egy kis fizetésemelés is. A következő héten a pénzügyes csajoknak kellett kitölteni a tesztet, mire az egy szem programozó kolléganőnk odaadta nekik a válaszokat, de ők nem akartak kockáztatni, így rendkívül nagy ésszel mind az öt titkárnő leadta 100 %-osan az egészet. A főnök magánkívül üvöltött, hogy eszerint ő a legnagyobb hülye az egész cégben. Annyira aztán mégsem volt az, mert befenyegette a csajokat, az egyik köpött, és vége is lett az arany életnek.

Az utolsó évben már nagyon nagyon elmentünk a bunkósági határeset irányába, a legutolsó meditálós útjáról hazajövet a főnököt méteres xenu plakát várta az iroda falán. Nevetve megjegyezte, hogy “mi ez, valami figura a star warsból?”, mi meg azon pusztultunk, amikor távozott, hogy “még húsz millió és megtudod”. Mondjuk a ciános dolgok többége egyáltalán nem volt ilyen vicces, de jó csapa volt, szerettük a munkánkat, a pénz sem volt olyan rossz, így összességében extra túlélési humorral ezt is el tudtuk viselni valahogy.

A történethez hozzá tartozik, hogy a főnök valami elképesztő csoda folytán végül kiszabadult az agyomosásból (megtudtuk, hogy van valami gyógyíthatatlan betegsége, azzal tartották sakkban, hogy ki fogják belőle gyógyítani), és azóta nagyon sokat változott, sokkal jobb ember lett belőle.

 

 

 

 

Raon Says: 

65:
> Sajnálatos módon nem olvastam a Dianetikát, biztos hogy amit hallottam/tanítottak a management tech során azok itt is megtalálhatók esetleg.

Pénzt nem édemes kiadni érte, de a legtöbb könyvtárban sajnos ez ma már megtalálható (sok ciános onnan próbál balekokat vadászni). Csak ha kiveszed, ne lepődj meg, ha egyszer az egyik misszionárius fel fog hívni (ha személyes adatokra kíváncsiak, nagyon meggyőzőek tudnak lenni).

> írtam már a tónusskáláról, használható eszköz, vannak benne jó/kevésbé jó pontok, de ettől ez ad egy olyan nézőpontot is ami alkalmas lehet emberek működésének illetve mozgatórugóinak megértésére.

A tónusskála, mint elmélet nagyon meggyőzőnek tűnik, de a gyakorlati haszna nulla. A skála általánosan használható, életszerűen előforduló része eleve a fele az eredetinek – és ezekben a lépcsőkben az ottani tónusváltások tanácsoknál az aktuális lelkiállapot feljebb emelésére egy szimpla újságolvasás a budin is többet ér.
Esetleg még arra tudok gondolni, hogy te még nem végeztel el az die vonatkozó tanfolyamot, és nem ismered a megfelelő gyakorlatokat. :)

> Másik érdekes pont a posztulátum, azaz a teremtő gondolat. Nagyon érdekes megtapasztalni azt hogy képes vagy a gondolataiddal kvázi az akaratoddal teremteni.

De hát minden létező misztikus izének ez az alapja. Még a Biblia is így kezdődik.

> Hubbard org szervezési leírásai is hatékonyak és hatékony szervezetet lehet általuk alkotni (csak a fenének van kedve ideje ezt teljes részleteiben alkalmazni, de még biztos lesz ez így se), a szervezet működésében lévő hibák kiszűrésére is logikus sémákat ad, kezdve a nemlét alatti szintektől a hatalomátadásig.

A szervezeti rész talán még használható is lenne az admintechben, ha nem lenne mellette a ciános etika, mindennek az alapja. Na az már a legalsó szinten is az emberi természet legalját hozza elő a kötelezően használandó tudomásjelentésekkel, a pts büntetésekkel. Rákosi elsírta volna magát a gyönyörtől, ha kicsit később születik és azt látja.

Persze az etika nélkül lehet, hogy vannak használható elemei, de abban biztos lehetsz, hogy ez nem véletlenül van így tálalva, és a cián részéről ez a balekfogás tuti pr. része. 

 

 

flagellumdei Says: 

Nekem is van 1 kis történetem a scientológiával :)
Történt egyszer sok éve, hogy jelentkeztem egy állásra. Ez egy területi képviselői állás lett volna, egy osztrák tulajdonú magyar cégnél. Szokásos módon volt egy meghallgatás, majd postán kaptam egy tesztet, ha jól emlékszem 200 pontból állt. Kitöltöttem, és visszaküldtem. A tesztlapon szerepelt, hogy ez valamiféle Oxfordi, vagy OCA teszt.
Pár nap múlva találtam a postaládában egy szórólapot, amelyben invitáltak egy IQ, és egy OCA tesztre. A helyi scientológia irodába… Nocsak, gondoltam, akkor én ezt megnézem. Be is jelentkeztem a megadott telefonszámon, és kaptam egy időpontot.
Az irodában egy fiatal hölgy fogadott. Megkaptam a teszteket, és ki is töltöttem. Először az OCA tesztet, majd utána az IQ-t. Nem is kellett sokáig várnom, és kaptam is a kiértékelést, miszerint blablabla, és a legnagyobb hibám, hogy nem vagyok kellően kommunikatív. Az IQ tesztem meg nagyon jól sikerült, 146-ot mértek. Köszönik, hogy eljöttem, arra van a kijárat, a viszontlátásra! Sosem kerestek utána, pedig az elérhetőségemet megadtam.
Aztán hamarosan megkaptam az elutasító választ az állásra…
Kíváncsiságból megvettem a Dianetika című könyvet is, és beleolvastam. Szerintem egy zagyvaság, olyan benyomásom volt, hogy ugyanazt ismételgeti oldalakon keresztül. De értelme = 0
.

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr423906839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norbert79 2012.01.27. 18:15:12

Lehet ehhez hozzászólni? Ott van minden fenn, szerintem önmagáért beszél... :)

Scn.Hun 2012.01.30. 13:43:07

Off:

Miscavige készíttetett egy filmet Marty "Mark" Rathbunról, amiben bemutatja, milyen agresszív. Videó bizonyítékokat mutatnak be, hogy üvöltözik és ütött meg embereket, tanúk vallanak arról, hogy már régebben is ilyen erőszakos volt, sőt bemutatják azokat a dokumentumokat is, amelyben Marty bevallja ezeket a bűnöket. Rathbun volt a Vallási Technológiai Központ (RTC) igazgatója 1987-től kezdve az RTC honlapjának 2003 februári és 2005 augusztusi másolata szerint. Azóta Miscavige-en kívül mindenki eltűnt a honlapról.Tehát közvetlenül Miscavige-el dolgozott 18 évig.

A film:
blogs.villagevoice.com/runninscared/2012/01/scientology_vs_marty_rathbun.php
Marty véleménye:
markrathbun.wordpress.com/2012/01/27/miscavige-vs-marty-an-unfair-fight/

És az RTC honlapja 2003-ban és 2005-ben:

web.archive.org/web/20030208010642/http://www.rtc.org/mark-rathbun.htm

web.archive.org/web/20050827203926/http://www.rtc.org/mark-rathbun.htm
süti beállítások módosítása