Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Interjú a fő pszichiátriaellenes harcossal

2024. június 06. - Reformer

Cikk: Szcientológus, pszichiátriaellenes és emberi jogi harcosnak tartja magát

Gondolatok az interjúhoz, érdemes elolvasni egyébként.

1) A cikk szerint ötven (!) szcientológust tudtak mozgósítani egy pszichiátriaellenes tüntetésre az egész országból. Hány aktív szcientológus lehet az országban, ha a főellenség elleni fellépésre ennyi ember bírtak összeszedni...

2) Kétszer is rákérdez a riporter, hogy áltudománynak tartja-e a pszichiátriát, de mindkét kitér a válasz alól azzal, hogy vannak vele gondok és vannak annál jobb módszerek ("számos alternatív kezdeményezés" - persze eleinte egy példa sincs, egyet sem nevez meg konkrétan, csak ködösen utalgat ezekre, aztán nagy nehezen mond egyet a végén, de az is egy pszichiáter vezette munkaterápiás elmegyógyintézet volt).

3) A pszichológiáról megengedőbben nyilatkozik - úgy látszik, nem olvasta Hubbardtól a 1955. szeptember 30-i írását, amelyben egy kalap alá sorol minden pszichiátert, pszichológust és analitikust:

A társadalomban a dianetika és a szcientológia ellen irányuló szinte minden ellenérzésnek közös forrása van - a pszichiáter-pszichológus-pszichoanalitikus klikk.

4) "A honlapjukon szerettem volna a tevékenységüket igazoló, ellenőrizhető sikerekről olvasni, de csak esettanulmányokat találtam." - no comment.

5) A szcientológiának szerinte nincs feladata a mentális betegekkel... legalábbis azoknak a cseszegetésén kívül, akik valóban próbálnak rajtuk valahogy és tudományosan megalapozott módszerekkel segíteni.

6) - "Van jogi vagy egészségügyi végzettsége, tapasztalata?"
- "Nincs, de amit én csinálok, ahhoz nem is kell."

Ha jól értem, akkor a pszichiátria eltörléséért kell küzdeni és a mentális betegekkel semmit nem kell foglalkozni. Ehhez tényleg nem kell semmihez se érteni, elég szcientológusnak lenni.

7) Az utolsó két kérdésre adott válasza pedig pontosan megmutatja, mennyire komolytalan az egész. Szerinte az másodlagos kérdés, hogy szerintük mi okozza az elmebetegségeket (!!!), és ami a legjobb - a riporter felveti, hogy jót tenne a hitelességüknek, ha a követeléseiket a pszichiáter/pszichológus szakma pár képviselője is alátámasztaná; erre azt mondja, hogy nem rossz ötlet, majd hívnak ilyeneket is (!!!!!!). Több mint 30 éve működnek Magyarországon és eddig ez maguktól nem jutott az eszükbe.... Hát ez kész.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr2418423033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása