Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A szcientológia és utóhatásai, 3. évad 8. rész - Gilman Springs Road

2019. szeptember 07. - Reformer

Előzmények:

A szcientológia és utóhatásai, 1. évad (1. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával)

A szcientológia és utóhatásai, 2. évad (2. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával)


A 3. évad:

A szcientológia és utóhatásai, 3. évad, 0. rész - Jehova tanúi (a későbbiekben lesz elérhető)
A szcientológia és utóhatásai, 3. évad, 1. rész - Érzelmi utóhatás (a későbbiekben lesz elérhető) 
A szcientológia és utóhatásai, 3. évad, 2. rész - A koronatanú
A szcientológia és utóhatásai, 3. évad, 3. rész - Kémek, mint mi
A szcientológia és utóhatásai, 3. évad, 4. rész - Szokatlan párosítás (a későbbiekben lesz elérhető)
A szcientológia és utóhatásai, 3. évad, 5. rész - Hol van Shelly? (a későbbiekben lesz elérhető)
A szcientológia és utóhatásai, 3. évad, 6. rész - Ideális orgok
A szcientológia és utóhatásai, 3. évad, 7. rész - A behajtócég


Téma:

Mike és Leah volt szcientológus felsővezetőkkel beszélgetnek a szcientológia nemzetközi központjában tapasztalt visszaélésekről.

Vendégek:
Marc Headley
Claire Headley
Jeff Hawkins
Amy Scobee
és
Valerie Haney


 
A szcientológia egyház reakciója:

Az epizódban megtekinthető, külön közleményt nem adtak ki.

Csak maga a felirat innen tölthető le: A szcientológia és utóhatásai (Leah Remini: Scientology and the Aftermath) S03E08 - magyar felirat.

A fordításért köszönet eszpiii nicknevű kedves olvasónknak!

A "Tovább"-ra kattintás után nézhető meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr5515050652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

free spirit 2019.09.09. 22:55:04

Ez a rész is érdekes volt. Köszönet a munkátokért.

Bgisi 2019.09.11. 16:43:32

Köszönjük a fordítást és a feltöltést. Azért az durva, hogy a USA hatóságai vizsgálódtak, profi cuccokkal gyűjtenek adatot, de még így sincs elegendő bizonyíték a kezükben a komolyabb csapáshoz. Ami kis hazánkat illeti, szerintem itt is pontosan tudják hogy mi folyik, de csak akkor lépnek (léptek 2 éve), amikor egy biszbasz ürügy kapcsán pénzt akarnak kisajtolni bünti címén a szervezettől, a többi meg le van szarva.

Reformer 2019.09.12. 14:55:03

@Bgisi: ennél azért árnyaltabb a kép. Nem olyan egyszerű valódi fogást találni ezen a rendszeren. Én mindenesetre bizakodó vagyok ennek ellenére.

eszpiii 2019.09.12. 17:58:41

@Bgisi: Nyilván nem azért küldenek drónt a birtok fölé és faggatják az ex-szciket hónapokig, mert nem akarnak semmit sem csinálni. A lepattintásban jók a hatóságok, itt azért nem ez történik. Olyan vádra van szükség, ami megállja a helyét a biróságon. Ha tippelnem kellene, mi lesz a vesztük, akkor az adatvédelmi törvényre fogadnék, ugyanis annak betartása teljesen kiherélné és ellehetetlenitené a szcit.
Ott van például az online jelentési rendszerük. Én ugyan nem tudok róla semmit, csak azt hogy van és nagyon jól működik és hogy teljesen és totálisan illegális. Egyszer irtam egy emailt a hozzám legközelebb eső szervezetnek, ahol még sosem jártam. 10 perc múlva jött a válasz, hogy én vagyok-e az az XY, aki a narcononnál dolgozott? Na most, ugye, a narconon nem egyházi szervezet és semmi olyat nem irtam ott alá, hogy bármilyen egyház kezelhetné az adataimat... Erről a rendszerről szivesen olvasnék egy hosszabb cikket. Azt mondjuk én se értem, hogy erre miért nem ugranak a hatóságok, miért csak a papiralapú folderekben túrkálnak.

tripleflows 2019.09.14. 20:48:11

Lehet hogy blokkolva van a rutube lejátszás?

Akadozik és nézhetetlen ez a rész közvetlenül a rutube-ról Chrome asztali böngészőből lejátszva, korábbi részek rendben mennek.

kiskatt 2019.09.19. 07:27:10

Nyomulnak ezerrel Székelyföldön:
events.hcaromania.ro/index.php/esemenyek

Barátnőm és férje már válnak, gondolom nem maradhatnak együtt, mivel a feleséget nem tudták beszívni.... férj most kezdte a méregtelenítő programot... csak magának vesz kaját, a családról anyagilag nem gondoskodik, feleséget teljesen magára hagyta...
süti beállítások módosítása