Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A MAGYARORSZÁGI SZCIENTOLÓGIA EGYHÁZ PERT VESZTETT - TOTÁLIS ÉS NAGYON SÚLYOS VERESÉGET SZENVEDETT

2019. március 30. - Reformer

Előzmények:
Negyvenmillióra büntette a NAIH a szcientológusokat

Rövid összefoglalás:
Az adatvédelmi hatóság 2017. október 13-i határozatával zárta le és összegezte a szcientológia vallási egyesület adatkezelését vizsgáló több hónapos hatósági eljárást. Ebben összesen 40 millió forint büntetést szabtak ki az egyesületre és a budapesti szervezetére, valamint kötelezték őket arra, hogy változtassanak addigi gyakorlataikon.

Ezeket a feladatokat kapták a szcientológusok:
1. tájékoztassák ezentúl részletesen a „hívőket” arról, hogy milyen adatok hova kerülnek stb., valamint minden meglévő munkatársat és hívőt értesítsenek az új helyzetről, és kérjék hozzájárulásukat az adatkezeléshez, mindent kirészletezve
2. aki nem járul hozzá minden információ ismeretében ehhez, annak töröljék minden adatát
3. töröljék az összes nem-szcientológusról tárolt adatot (pl. a tudomásjelentésekben, auditálások során külsősökről feljegyzett információkat) és többé ne rögzítsék ezeket
4. ne továbbítsanak külföldre adatokat, illetve tartsák be az erre vonatkozó törvényeket.

Aki kicsit is ismeri a szcientológia belső működését, az látja, hogy az egész rendszerüket gyökeresen át kell alakítani ehhez, és ezek a szabályok rengeteg Hubbard-féle irányelvnek mondanak ellent.

Meg is támadták a bíróságon a határozatot, és múlt pénteken (03.22) megszületett az ítélet a Fővárosi Törvényszéken (melyet tegnap este tett közzé a NAIH a honlapján).

Röviden összefoglalja TELJES ÉS MEGSEMMISÍTŐ VERESÉG – az a fajta bukta, ami után normálisabb cégeknél cserélik a jogi osztályt és a külsős ügyvédi irodákat.

Nézzük ezt a történelmi jelentőségű dokumentumot, és vonjuk le a fontosabb következtetéseket:

Nagyon jó ügyvédekre bízták, és mégsem
Felfogták az ügy fontosságát és nem sajnálták a pénzt sztárügyvédekre – az „egyházat” dr. Bánáti Jánosnak, a Magyar Ügyvédi Kamara elnökének (!) ügyvédi irodája és dr. Soós Andrea adatvédelmi szakjogász ügyvédi irodája képviselte.

A keresetet elutasították, az ítélet nem fellebbezhető
Nincs mese, végre kell hajtaniuk a 2017-es határozatban elrendelt összes feladatot. Ehhez meg kell(ene) változtatniuk Hubbard irányelveit, amit szerintem nem fognak megcsinálni. Dudás Diána nemrég megjelent könyvéből is kiderült, hogy nem hajtották végre ezeket, és eszük ágában sincs megfelelni a törvényi előírásoknak.

Ez viszont megnyitja az utat a súlyosabb következményekkel járó hatósági akciók előtt. Ne feledjük, hogy az adatvédelmi hatóság már GDPR-tarifákkal tud bírságolni – ez 20 millió euró (azaz hatmilliárd forint) is lehet.

Az egyháztörvényből is idéznék:

6. § (5) A vallási közösség kizárólag olyan vallási tevékenységet gyakorolhat, amely az Alaptörvénnyel nem ellentétes, jogszabályba nem ütközik és nem sérti más közösségek jogait és szabadságát.

...

9/C. §

1) Az ügyésznek a vallási tevékenységet végző szervezet működése felett gyakorolt törvényességi ellenőrzése kizárólag a vallási tevékenységet végző szervezet 6. § (4) és (5) bekezdésének megfelelő működésének ellenőrzésére terjed ki. Ha az e feltételek szerinti működés az ügyész önkéntes teljesítésre történő felhívása alapján sem biztosítható, az ügyész pert indít a vallási tevékenységet végző szervezettel szemben.

(2) A bíróság a vallási tevékenységet végző szervezetet az ügyész keresete alapján

a) a működés törvényességének helyreállítására kötelezi, ennek elmaradása esetén megszünteti..

 

Minden létező nyuszit előhúztak a kalapból
Az ítélet 22 oldalas indoklásából kitűnik, hogy minden létező érvet felhoztak a határozat hatályon kívül helyezése érdekében – 9 oldal csak a kifogásaik nagyon rövid összefoglalása!

minden vélt eljárási hibába belekötöttek;

kijátszották a valláskártyát (eleve nem is vizsgálhatták volna őket szerintük);
struktúra nélkül tárolják az adatokat (így nem is vonatkoznak rájuk az adatvédelmi szabályok);
az egyesület mint jogi személy nem is csinál semmit;
belekötötte a szakértőkbe és a szakértői véleményekbe is;
Péterfalvi Attila szerintük elfogult;
sőt valószínűleg még engem is megemlítettek benne (és azt is, hogy csak az én egyetlen és „valótlan” panaszomon alapult az egész eljárás):

A fontosabb megállapítások
Az ítéletet tovább olvasni kitűnik, mi volt a fő problémája a bírónak – a feltételezett és felsorolt jogszabálysértéseket legtöbbször nem támasztották alá tényekkel.

Bevetették a „szakértőiket”, de nem jött be a valláskártya előhúzása sem:

A jövőre nézve borzasztó fontos ez a megállapítása az ítéletnek (ezzel az érvvel mostantól nem védekezhetnek!):

Fontos továbbá, hogy megállapította – egy adatvédelmi megfelelőségi vizsgálat nem jelent beavatkozást a vallásgyakorlásba vagy a hitéletbe – tehát ezzel sem lehet érvelni!

A „gyónási titok” érvelést is kilőtte, arra hivatkozva, hogy a hatóságnak törvényes felhatalmazása van a kezelt adatok vizsgálatára, és ilyen szempont mindegy, hogy a vizsgált szervezet azt minek nevezi vagy hova kategorizálja.

Az előzetes tájékoztatásról szóló rész pedig egyenesen vicces. Egymásnak ellentmondó állításokat fogalmazott meg az „egyház” arra vonatkozóan, hogy hogyan is tájékoztatják az adatkezelésről a híveket, aztán még azzal is jöttek, „lehetetlen” és „aránytalan költségekkel jár”. A bírónak itt láthatóan elfogyott a türelme:

A szakértői véleménybe se tudtak belekötni:

Az Életút kérdőívben bekért adatok (pl. az összes szexuális kapcsolat időrendi felsorolása) sem jogszerű:

Azt sem látta bizonyítottnak a bíró, hogy elfogult lenne Péterfalvi Attila, vagy az én hatásomra hozta meg a határozatot:

 

 

És még a bírságot sem sikerült lealkudni:

És a lényeg:

 

Elutasították az alaptalan keresetüket.

ELUTASÍTOTTÁK AZ ALAPTALAN KERESETÜKET!!!!!

Jegyezzük meg ezt a napot, mert szerintem a vég kezdete a Magyarországi Szcientológia „Egyház” számára.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr9114727531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aleister Crowley 2019.03.30. 09:22:10

"Jegyezzük meg ezt a napot, mert szerintem a vég kezdete a Magyarországi Szcientológia „Egyház” számára."

És mint minden vég egy új kezdetet fogan önön magába.

És az új fejezet így kezdődik: a tét a Váci úti székház épület. Az az épület melybe megannyi tisztességes magyar vállakozó, keserves munkájából származó jövedelem, adományként landolt.

Ha keresztül megy a folyamatban lévö adóelkerülés -C- sikkasztás ügy, mélyen a NAV dolgozik, a pótlék+ bünti összege az ingatlan értékének a nagyságrendjében gyanítható.
És egyszerűen az épület csak tulajdonost vált, és mindezt az új hajnalok kezdetén.

DaDPool 2019.03.30. 09:34:18

Több kérdés felmerült bennem.
1 - Laci vitéz mit mond erre?
2 - melyik tech-et húzták be erre?
3 - a hivatalos magyarázatuk mi lesz ? - Ezt mi akartuk így?
4 - Komolyan Bonyai 1 személyben tett panaszt? (Mert akkor tudjuk Laci vitéz miért van itt)

Magán vélemény - így lesz Clear Magyarország.....a Szcientológiától.

Sandor Zsolt 2019.03.30. 09:49:08

Èn jobban örültem volna ha a biróság egy az egyben betiltja a pénzharácsolásukat és az összes szolgáltatásaik díjmentesek lesznek. A továbbiakban megnézve a következményeket nagyon jó lenne ha az SP degradálgatásokért letöltendö börtönbüntetések járnának és nem a hiveknek kéne megbüntetni ezeket a bünözö lóökörbarmokat.

Damiel 2019.03.30. 09:53:10

Ez valóban ordas nagy buktának tűnik.
Apróság, de bennem kélrdés, hogy ugye most minden nyilvántartásban szereplő embert ki kellene értesíteniük. Mi történik azoknak a személyeknek az anyagával, akiket nem érnek el, így nem tudják beszerezni a tároláshoz szükséges nyilatkozatokat.
Ennek hiányában azt is törölniük kell? Így lenne logikus...

Aleister Crowley 2019.03.30. 10:05:28

@DaDPool:

"Magán vélemény - így lesz Clear Magyarország.....a Szcientológiától."

Jó meglátás, bár ez lassú folyamat lesz.
És, ha egy kicsit távolabbról kezdjük szemlélni, Magyarország nem csak a szcientológiától, hanem más egyéb befolyásoló köröktől is elkezdett megtisztulni.

A szelek keletről fújnak, a keleti áramlat. És ezt értsd szó szerint! Oroszorszagnak nagy üzleti befektetése van Magyarországon. Energia szektorban, OTP bank, Paks II, stb. És ne feledjük Putin a KGB kiképző tisztje volt, értesült a katonai elhárítási, és szcientológia kémkedési technikakról. Védeni fogja a saját üzleti területét az amerikai hirszerzéssel szemben.

Ez persze megkérdőjelezi Magyarország Európai Uniós szerepét is 2020 után.

De nem lakhat jól a kecske úgy, hogy a káposzta is megmaradjon.

Sandor Zsolt 2019.03.30. 10:35:14

@Aleister Crowley

Ne tudd meg mi a tényleges igazság Putyinról és az energiaszektorról.

norbert79 2019.03.30. 11:07:17

Na akkor hozom a popcornt, s leülök a heverőre... Laci12, most már értem miért vagy itt. :-)

DaDPool 2019.03.30. 12:06:14

@norbert79: szerintem Laci12 Bonyai-t csak azért invitálta magukhoz oly sokszor, hogy berángassák egy szobába és jól megverjék, mert ezt csinálta velük.
Nekik meg van az ősellenségük....

norbert79 2019.03.30. 12:21:05

@DaDPool: Én tudom, Laci összes írásából kiérződött az elmebeteg állat, nem volt semmilyen kétségem afelől mi volt a célja. Vicces az, hogy fel nem foghatta, hogy mindenki átlát a szitán, s élő példán, saját magán keresztül mutatta be mennyire semmit nem ér az egész szcientológia. Egy kalap szart se ér. Komolyan a legtökéletesebb demonstráció volt.

Sandor Zsolt 2019.03.30. 12:52:45

@DaDPool

Nem gondolod komolyan hogy Latzy és más vallásos emberek a vallási érvek helyett az eröszak eszközéhez nyúlnának ? Ilyet csak a Kiskavics Dávid csinál mint bizonyiték arra hogy a vallás még a táplálékláncot is a feje tetejére fordíjja

Bgisi 2019.03.30. 13:30:25

Ref, ez az egész vonatkozik a szci kirakatszervezeteire is? Vagyis az 1-4 felsorolás be kell tartani a cchr, narconon, criminon, able, wise, applied scholastics (ha ez működik hazánkban) szervezeteknek is?

norbert79 2019.03.30. 13:39:53

@Bgisi: Adatkezelő szervnek itt a Szcientológia egyház volt megadva, minden másik szervezet más cégnév/alapítvány alatt fut, pont az ilyen eseteket megkerülendöen, ami bekövetkezett. Ezeket egyenként külön eljárás alá kell szerintem vonni.

free spirit 2019.03.30. 13:53:09

Arra azért kíváncsi lennék, hogy dugják ezt le a hívek torkán. Mikor kijött a bírságról szóló határozat, kedves szci ismerősöm magabiztosan mosolygott, hogy máris mennek a bíróságra és majd ott igazságot szolgáltatnak nekik. Szolgáltattak, csak nem úgy, ahogy a szcientológusok szerették volna. Bár meglátásom szerint a többségüknek fogalma sincs róla, miért indult eljárás ellenük, csak a vallásszabadság megsértését szajkózzák, holott nem erről szól a történet. Behúzták, na! :D

Orbánviktor 2019.03.30. 14:00:12

Laci olyan mint ti, csak őt a veszteség elölről érte a vélt ellenség irányából, nem hátulról mint titeket.

Gyaloghuszár 2019.03.30. 14:26:37

Ennek a határozatnak van még két olyan nagy jelentőségű aspektusa, amit érdemes kiemelni.

1.
Mind a szcifientológiai gyakorlat, mind a GDPR szabályzás egységes az EUban. A 28 uniós tagállamban MINDENÜTT el kellene kezdeni ezeket a pereket, amik vélhetőleg hasonló eredménnyel zárulnak majd.

2.
A szcimborák eddig mindig azt harsogták - A SZCIENTOLÓGIA MINDIG MINDEN JOGI CSATÁT MEGNYER.

Ez az a harcba hívó gondolat amivel ilyenkor egyben tartják a nyáj birkáit. Eddig sem volt igaz, de remélem a nemzetközi híráramba is bekerül, hogy itt és most (megint) megdőlt ez a hazugság, amivel minden egyes összejövetelen ámították az egybegyűlteket. A szcientológia átverés és a végnapjait éli.

Gyaloghuszár 2019.03.30. 14:39:53

@Reformer: A másik két eljárásról egyébként nincs hír?

Aleister Crowley 2019.03.30. 15:03:18

@Orbánviktor:

"Laci olyan mint ti, csak őt a veszteség elölről érte a vélt ellenség irányából, nem hátulról mint titeket."

Ez igen tömör igazságot tartalmaz. "Lavince" -sen fogalmazva, csak kevesek számára lesz érthető.

De nekem jól van így is

DaDPool 2019.03.30. 17:06:37

Tudom nem tartozik a témához, de nemrég olvastam Travolta nagyszerű filmjéről a "Háború a Földön"-ről. Arról volt már szó, hogy ezt ki finanszírozta? Travolta, vagy az Sci birodalom? Egyáltalán mi szükség volt elfüstölni 100 millió dodót, hogy a világ legrosszabb filmje legyen belőle? (Biztos működött a Tech....)
Ha jól sejtem, ha a Sci hozzányúl valamihez, abból csak egy kalap sz....r lesz. Ők az aranyból is ólmot csinálnak.

Bgisi 2019.03.30. 19:38:08

A Fővárosi Törvényszék ítélete itt érhető el: naih.hu/files/FT_13_K_700_014_2018_60.pdf

A szcientológusok reakciója: os.mti.hu/hirek/144126/a_magyarorszagi_szcientologia_egyhaz_kozlemenye

Érthetetllen, ezek után, hogy miért akarnak törvénytelenül működni. Laci12 biztos tudja rá a választ... :-)

sciclubtag 2019.03.30. 19:55:06

@DaDPool, @Aleister Crowley, @Gyaloghuszár, @Orbánviktor, @norbert79, @Sandor Zsolt, @Damiel
Most akkor örülünk mások szenvedésének? Hívek milliói sírnak és ti örömtáncot jártok?

@free spirit:
"Arra azért kíváncsi lennék, hogy dugják ezt le a hívek torkán."
A hívek pontosan tudják, mert Ron leírta, elmondta, hogy a kormányok, a hatóságok elnyomók, a rendőrök között több gyilkos van, mint a bűnözők között. Ő maga több tisztességes bűnözőt ismert, mint tisztességes rendőrt. Akik számára ezek a "tények" nyilvánvalók, nem lepődnek meg egy ilyen bírósági döntésen, hiszen várható volt, hogy a legnagyobb jóságot, az emberiség megmentésén fáradozók csoportját az elnyomók minden eszközzel megpróbálják elpusztítani.
Ez is csak egy bizonyíték Hubbard lángelméjének megmutatkozására, látnokként előre megmondta, hogy ezzel bizony számolni kell.
Biztosan lesz bé, cé és majd zs terv is. Bízzunk benne, hogy a hívők számára már fogalmazzák a híreket saját megvilágításban. Most kell igazán rákapcsolni, most kell odatenni magukat istenesen, bemenni szolgáltatásokra és adakozni, hogy pótolják a hiányt, mindezzel arcul csapva a szemét SP-ket.

lavincze 2019.03.30. 20:27:35

Nem akarok ünneprontó lenni, ezért azt mondom bontsunk egy pezsgőt, mert megnyertük a csatát, jogunk van az önfeledt mámorhoz, ritka dicsőséges pillanat ez. Holnap reggel azért jusson eszünkbe, hogy nem a háborút nyertük meg, és azért nem, mert azt nem lehet megnyerni. Mert a háború maga az élet. Eltörölhetjük a szcit a föld szinéről, lesz helyette másik, más néven, más ruhában, de ugyan azokkal az igényekkel, lehetőségekkel. Egy újszülöttnek minden vicc új. Emlékeztek a Pál utcai fiúkra? Embert próbáló és formáló események, nagy harcok, nagy küzdelmek, drámák és tragédiák. Mindez semmiért, mondhatnánk ismerve a végét. Valóban értelmetlen lenne? Nem hiszem. A harcosnak a harc a lételeme. A győzelem csak egy bónusz.

Gyaloghuszár 2019.03.30. 20:36:53

@lavincze: Bocs, de ez nihilista hülyeség.
Én semmit sem tettem ezért a győzelemért, ezért pezsgőt sem bontok. Harcosnak sem hiszem magam. De ezt a lélekölő pénzpumpát igenis van értelme visszaküldeni oda ahonnan jött.
Az hogy "majd úgyis lesz másik", az pont ugyanaz az érv szint, mint a "minek ment oda".

Aleister Crowley 2019.03.30. 21:02:46

@lavincze:

Horus korszakát éljük. Horus a háború istene. Isis és Osiris gyermeke. Horus fegyvere a tűz az erőfeszítés, a civakodás és a bosszúállás.

Mégfigyelhetjük, hogy korunk kommunikációját túlnyomó többségben ez uralja. Ezzel operálnak a politikai pártok és ez megfigyelhető itt a blogon is. Magasabb százalékban van az egymás ellen fordulás, mint a kreatív szándékkal történő egymás mellé állás.

Ez csak egy korszak, aztán majd jön egy másik.

A háború egy degradált játék. A játékban a legjobb az ha játszható, és a legrosszabb ha még mindég játszanunk kell bár már nem szeretnénk. És akkor van, hogy megbánjuk: ", hogy miért is mentem oda."

Orbánviktor 2019.03.30. 21:09:57

@sciclubtag:
Én nem örülök mások szenvedésének.
Itt kint is (értsd a blogon) olyan egyszerű és jószándékú embereket látok, mint anno az orgban.
(mondhatnánk néhány belőlük ugyanaz a személy, akárcsak én)
Jó lenne, ha a gonoszakat és a jókat úgy lehetne szétválogatni, hogy a jók belépnek egy szektába, és a gonoszok kint maradnak, mert akkor én is belépnék, de sajnos ez csak ábránd.
Ha csak reformert vesszűk alapúl, akkor a gyilkos épp az etika bajnokának képzelte magát, amikor elszedte a pénzét, és ha a többi együgyű aki elhitte, hogy rendjén volt a dolog, most szenved...

Nederland 2019.03.30. 21:26:21

@Gyaloghuszár: @lavincze:
Igaza van Lavincze-nek. Meg kell érteni, hogy amíg van lószar, addig lesz veréb is. Ha megszünne az emberekben az a késztetés, hogy jól járjanak, azaz több jóhoz jussanak, mint amennyi a munkájuk által jár nekik ( ember feletti tudás, képesség, vagy épp vagyon )addig el lehet adni nekik a megváltást. Ráadásul borsos áron! A vevők tartkják életben az üzletágat.

Gyaloghuszár 2019.03.30. 21:52:55

@Nederland:
Ezzel a mentalitással fogjátok az életeteket, üljetek le vele egy sarokba és várjátok meg míg elmúlik.
Mert bármibe kezdtek, felmerül a kérdés: minek? pl. minek lélegzel ha úgyis kifújod? :-)

Nederland 2019.03.30. 22:29:25

@Gyaloghuszár:
Nem. Félreérted. A feladat az, hogy az embereket kell józanabb gondolkodásra rávenni. Érdemes gyerekkorban elkezdeni az oktatást, de felnőtteknél sem késő. Én dolgozom ezen a magam módján, a lehetőségeimhez képest.

Gyaloghuszár 2019.03.31. 00:17:42

@Nederland: Na, a nihilizmusból hamar átcsaptunk az idealizmusba.
So deep.
De ilyen mélyre én nem merészkedem búvárruha nélkül.
Én abban hiszek, hogy ha nem tudsz leülni most és 3 percig boldog lenni csak úgy magadban, akkor hiába kergetsz bármit, mindig valami más után kapkodsz majd.

sciclubtag 2019.03.31. 00:47:23

@Nederland:
Igen. Az oktatás a kulcsa mindennek. És honnan tudod, hogy az oktatásod jó irányba visz?
Hubbard is azt tanította, hogy az oktatás a kulcs. Nézd meg hová vezetett!

@Orbánviktor ezt mondja:
"Jó lenne, ha a gonoszakat és a jókat úgy lehetne szétválogatni, hogy a jók belépnek egy szektába, és a gonoszok kint maradnak, mert akkor én is belépnék, de sajnos ez csak ábránd."
Ezek az elméletek és van a gyakorlat. Elmélet, hogy tudjuk mit kéne oktatni. Elmélet, hogy vannak jók és gonoszok. És abban se lehetünk biztosak, hogy @Gyaloghuszár gondolata a jó, még ha egyet is értek vele, hogy "...ezt a lélekölő pénzpumpát igenis van értelme visszaküldeni oda ahonnan jött".

Mi itt elmarháskodunk, mindenféle buggyantságot felvethetünk, ahogy @Aleister Crowley is bedob különféle hóruszos és egyéb összeesküvéses dolgokat, de ha reálisak akarunk maradni akkor be kell látni, hogy a jóindulatú sci bolondoknak fogalmuk sincs arról, hogy a hatósági eljárás az ő érdekükben is zajlott. Az itt tevékenykedők nem kémkednek, hanem azt hiszik, hogy univerzumot mentenek, és most ezt akadályozza a bíróság.

Én is úgy gondolom, hogy rommá kell verni az egész felépítményt, talán akkor nem lesz lehetősége a propagandájuknak a további hülyítésre. Ha már nem lesz legális bázisa, többeknek lesz lehetősége a kiszállásra, még ha most nem is tudják, hogy ki kell szállniuk.

És valahol itt van azoknak a felelőssége, akik már látják, hogy hazugság az egész. Nem a támadásuk, lehülyézésük, nem a "naugyemegmondtam" hozzáállás a megfelelő, mert a támadásra nyilvánvaló ellenállás lesz a válasz. Az objektív tájékoztatás és a kivezető út megmutatása a helyes hozzáállás szerintem.

Átgondolva azt amit fentebb írtam, be kell látnom, hogy erősen ironikus éle van, és ha egy Hubbard követő olvassa el, aki éppen kétségek között próbál objektíven tájékozódni, valószínűleg támadásnak értékeli. Tehát ilyen szempontból helytelen bejegyzésnek tekinthető, de lehet, hogy egy újabb impulzust ad ahhoz, hogy átgondolják a helyzetüket. A fene tudja...

norbert79 2019.03.31. 00:49:40

@sciclubtag: Vannak előírások/törvények? Vannak. Be kell tartani? Be. Betartották? Nem. Hogy emiatt fájjon a szívem? Nem, sőt, őszintén, nekem csak röhögnöm kell.

Megérdemelték.

norbert79 2019.03.31. 00:51:25

@sciclubtag: Egy apróságot felejtesz el: te kívülről nézed, ők belülről. Amíg ők nem akarnak kijönni, úgy minden érdekükben tett tett (szép nyelv a magyar) ellenséges lesz, amíg fel nem ébrednek.

sciclubtag 2019.03.31. 00:55:22

@norbert79:

Igen, igazad van. Vannak törvények, be kell tartani. Legalábbis jelen a esetben olyan dologról van szó, amelyre ez érvényes.
Szerinted megérdemelték? Kik? Mit?
A röhögés segít nekik, hogy belássák azt amiről fogalmuk sincs.
Megértelek, kintről nézve gáz az egész társaság, de ha a nézőpontodat képes vagy megváltoztatni őket is meg tudod érteni. Nem egyetérteni velük, csak megérteni. Érted őket?

sciclubtag 2019.03.31. 00:56:27

@norbert79:
Te mennyi ideig voltál belül? Remélem nem indiszkrét a kérdés így névtelenül.

lavincze 2019.03.31. 08:55:24

@Gyaloghuszár: Ezek szerint aki a stadion lelátóján ül, az nem részese a küzdelemnek. Te tulajdonképpen csak hablagyolsz itt, mert éppen nincs jobb ötleted az időd eltöltésére. Így érzed. Nem hinném. Hogy "majd ugyis lesz másik", az nem kifogás, hanem ténymegállapítás. Azzal meg mindenki belátása szerint kezd. A harcos harcolni fog ellene, a bölcs meg elengedi, mert tudja hogy ott a harcos, akinek az a dolga, hogy harcoljon ellene. Aki itt van, az vagy a pályán van, vagy a lelátón.

büdös zokni 2019.03.31. 08:56:35

Ez szép volt, Peti, gratulálok!

lavincze 2019.03.31. 09:02:23

@Nederland: Tökéletes meglátás. A problémák mindig akkor kezdődnek, amikor az ember az érdemei felett akar a javakból részesedni.

Sandor Zsolt 2019.03.31. 10:09:08

@lavince

"A problémák mindig akkor kezdődnek, amikor az ember az érdemei felett akar a javakból részesedni."

Èn még a javakból jogossan részesedöknél is meghúznám az 5 millió eurós határt. Nekem nincs azzal problémám hogy valaki a közösségtöl anyagilag független és a közösségre nem is hasznos. A problémák akkor kezdödnek el mikor valaki a közösségtöl ellopott, elsikkasztott pénzt a társadalom és az örök erkölcs ellen kezdi bevetni.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2019.03.31. 13:43:50

Ismert történet az, hogy Al Caponet nem a gyilkosságok, az Outfit vezetéséért ítélte el (tudta elítélni) a bíróság, hanem nevetséges adócsalásért. Hasonló ez az ügy is. Itt van egy bűnszervezet, amely a megtévesztett, agymosott tagjait teljesen kizsákmányolja, ingyen dolgoztatja, minden pénzüket elszedi, gyakorlatilag tönkreteszi az életüket. Ráadásul potenciális veszélyt jelentenek a szellemileg gyenge, tájékozatlan, éretlen emberekre, hiszen bármikor behálózhatják őket. És akkor nem ezért büntetik meg őket, hanem adatkazelési hibákért. Ez mondjuk egy vicc, és nem is kicsi.

znagy6666 2019.03.31. 14:03:07

@ipartelep: @Sandor Zsolt: @lavincze: @büdös zokni: @sciclubtag: @norbert79: @Gyaloghuszár: @Orbánviktor: @Nederland: @Bgisi: @DaDPool: @Aleister Crowley: @Damiel:

Úgy tudom tervben van egy újabb tájékoztató könyv.

Amit most írok azt MINDENKINEK írom. Erre tudom, fogok kapni negatív és pozitív reakciókat, de nem ez lényeg. Ez a blog a legjelentősebb fórum ma Magyarországon ebben a témakörben. index.hu statisztikák szerint átlag nézettsége bejegyzéseket kb. 1000, ritkán eléri akár a kb 20 000-t is. Tehát amit ide írunk sokkal többen olvassák mint ahányan reagálnak rá. Úgy érzem felelőseggel tartozom, hogy mit írok le, még akkor is, ha az arcom nem látjátok és kiléptem nem tudjatok.

Eddig is folyamatosan hagyták el az egyházat csalódott vagy kiközösített Szcientológusok, de úgy tűnik, hogy Magyarországon felgyorsultak az események és egyre több kilépőre számíthatunk a jövőben. Ezek az emberek nagy részben így vagy úgy sérültek lesznek. És akárcsak a Koreai v Vietnami háborúból visszatért veterán katonák, a mentális sérüléseik miatt komoly problémát jelentenek a társadalomnak.

Ki fogja megoldani a sérültek terápiáját? Talán a Magyar Állam? A Pszichiátriai szövetség? Vagy csak hagyjuk őket szétszéledni, és majd az idő megoldja?

1995 óta több ezer órát leauditáltam. Szervezeten belül, a FreeZoneban, aztán magam függetlenül.

Auditáltam Seaorgosokat, staff-ot, public-ot. Magyarországon Saint Hill, Angliában, Johannesburgban, Sydneyben és Los Angeles ben.

Voltak átlagemberek, üzletemberek sőt Amerikai katonai Veteránok is.

Megtapasztaltam, hogy az alsóbb szintek talán nem, de a NED (New Era Dianetics), Nots (a jelenleg is használatos OT szintek)súlyos maradandó károsodást tud okozni az emberi elmében. Extrém esetekben, főleg a Nots fölborítja a test hormonális egyensúlyát és súlyos károsodásokhoz vezet, sokan rákosak, stb. lesznek ettől.

Az én ismereteim szerint, a jelenlegi pszichológiának nincsen ellenszere ezekre a tönkretett extrém esetekre, mivel a NED és a Nots sokkal mélyebbre szántott bennük. És ha netán lenne is rá módszerük az Ex Szcientológusok legnagyobb része irtózik már a gondolattól is, hogy elmenjen egy kezelésre.

A dél-afrikai Corbett ingatlan mogul család 41 év után hagyta el az egyházat. Gay, Ernest és Rodney Corbett összesen kb 5 millió US Dollárral támogatták az egyházat. 2002 ben ők adományozták a pénz 90%át az Ideális Org épületre. Az 9sszes létező szintet megcsinálták Rodney Seaorg tag volt.

2013-n elhagyták az egyházat és ennek következtében, azonnal kb. 17 barátot, családtagot kiközösítettek. Gay Corbett et és lányát Tracy-t személyesen ismerem, sokat beszélgettünk. A távozásuk következtében Dél-Afrikában több százan hagyták ott a Szcientológiát.
www.mikerindersblog.org/the-lions-roar-in-south-africa/

Felelősséget vállalva a sérültekért Tracy a család támogatásával nyitott egy rehabilitációs központot. Ahol nap mint nap gyakorlati segítséget nyújtanak a rászorulóknak.

Van valami ötletetek, hogy hogyan lehetne valami hasonló gyakorlati megoldást találni Magyarországon?

Aleister Crowley 2019.03.31. 16:00:14

@ipartelep:

"És akkor nem ezért büntetik meg őket, hanem adatkezelési hibákért. Ez mondjuk egy vicc, és nem is kicsi."

Jogilag itt tudják megfogni őket. Ez az ami bizonyítható.

"megtévesztett, agy mosott tagjait teljesen kizsákmányolja, ingyen dolgoztatja, minden pénzüket elszedi, gyakorlatilag tönkreteszi az életüket. "

Ebben teljesen igazad van. Viszont ezek a tagok az elején egyet értettek vele, aztán sodródtak és ha kiszabadulnak legtöbb esetben ódzkodnak tőle, hogy feljelentést tegyenek, mindamellett, hogy nincsen fentiekre vonatkozó terhelő bizonyítékuk. Legtöbben félnek belemenni ebbe. Segédkeztem néhány ilyen feljelentésben. mindegyik esetben lezárták a nyomozást, azzal az indokkal, hogy nem történt bizonyítható bűncselekmény. Sajnos eddig csak az adatvédelmi jogsértés állt meg, hangsúlyozom ez is nagy eredmény! De folyik egy nyomozás adóelkerülés gyanújával. Ismételt razziák, és pénzbüntetések, Orosz mintára. Oroszok kb. 10 évvel járnak előttünk. Ha már túl sokba fog kerülni nekik talán arrébb állnak. Meglátjuk.

lavincze 2019.03.31. 16:34:41

@znagy6666: Azok segítségével akik már meggyógyúltak. Feltéve, ha van rá igény, mert akár milyen nagy is a honlap látogatottsága, én még nem véltem felfedezni erre irányuló igényt az írások között még tapogatózás szintjén sem. De lehet hogy Péternél már jelentkeztek.

znagy6666 2019.03.31. 16:49:58

@lavincze: Igen, igény nélkül nincs értelme.

Gyaloghuszár 2019.03.31. 17:01:14

@znagy6666: Ilyesmivel kapcsolatban az alapítvány az illetékes. Ha ötleted vagy kérdésed van, szerintem írj külön Reformernek.

@lavincze Többször átolvastam tényleg amit írtál, de nem sokat értek belőle. Igen, a harcos harcol, a halász halász, a madarász madarász, én csak hablatyolok, a bölcs meg biztos te vagy. Ebben én meg tudok nyugodni, szóval ennyiben is hagyhatjuk felőlem. :-)

Sandor Zsolt 2019.03.31. 17:33:57

@znagy6666
"Van valami ötletetek, hogy hogyan lehetne valami hasonló gyakorlati megoldást találni Magyarországon?"

Mondjuk ez valószinü elég nehéz lenne mert a szcientológia agymosása ugyan úgy mint a a való világi rendszer teljessen átszövi az élet minden területét. A nagy probléma itt az hogy a való Világi rendszer erkölcsileg ugyan olyan fatális mint a szcientológia rendszere ha nem fatálisabb. Elmenne nagyon is jól a szcientológia a társadalomban ha decentralizálva lenne és át lenne változtatva egy non-profit szervezetté. A Sea Org tagokat meg be lehetne csalogatni valami ólombányába rabszolgának és ha ott 100 milliárd évre kell aláírni a szerzödést és ha heti bér már csak 5 dollár lesz, akkor biztos tömegessen fognak jelentkezni. Különben meg nem kéne megijedni az egymilliárd évtöl hiszen csak azt követelik hogy együtt legyen az ember velük és gondolom az egymilliárd évbe jó sok ütlegelés belefér.

Nederland 2019.03.31. 19:12:22

@Gyaloghuszár: erre válaszolok: " Na, a nihilizmusból hamar átcsaptunk az idealizmusba.
So deep.
De ilyen mélyre én nem merészkedem búvárruha nélkül.
Én abban hiszek, hogy ha nem tudsz leülni most és 3 percig boldog lenni csak úgy magadban, akkor hiába kergetsz bármit, mindig valami más után kapkodsz majd."
Látom, még mindíg nem sikerült ráhangolódnod a gondolatmenetre. Ez nem idealizmus, hanem kemény munka. Amit Bonyai Péter tesz nap mint nap évek óta az idealizmus? Ő is azon dolgozik, hogy minnél több ember tudáshoz jusson a témával kapcsolatban. De ez csak egy szegmens. Több területen van mit tenni. Persze kevesen vannak, akik elhivatottságot éreznek ez ügyben és tudomásul veszem, hogy te nem vagy közöttük. Nekem egyébként nincs problémám azzal, hogy boldog legyek magamban anélkül, hogy bármit is kergetnék.

Nederland 2019.03.31. 19:24:26

@sciclubtag: erre válaszolok: "Igen. Az oktatás a kulcsa mindennek. És honnan tudod, hogy az oktatásod jó irányba visz? Hubbard is azt tanította, hogy az oktatás a kulcs. Nézd meg hová vezetett! "

Az oktatás, amire én gondolok nem önfejlesztésre vonatkozik. Alapvető működési elveket kell megtanítani az embereknek és ráadásul gyakorlatban. Sokan elszakadtak a realitástól többek között az elektronika világának köszönhetően és nem ér le a lábuk a földre. Korábban írtad, hogy a természettel való kapcsolat milyen fontos. Ha valaki időt tölt a természetben sok törvényszerűséget meg tud figyelni. A másik nagyon fontos dolog, ami tanítható, hogy valamiből lesz valami. Semmi sincs befektetett energia nélkül.

Nederland 2019.03.31. 19:27:49

@lavincze: Örülök, hogy egyetértünk :-)

sciclubtag 2019.03.31. 20:32:30

@Nederland:

Ebben tökéletesen egyet értünk. Ilyen jellegű tanításra van szükség. Ebbe azért belefér az a fajta "önfejlesztés" amely a megfigyelőkészségre épül. A figyelem irányításának, a dolgok valós természetére irányításának elvesztése az emberiség legnagyobb hibája.

sciclubtag 2019.03.31. 20:44:05

@znagy6666
"Felelősséget vállalva a sérültekért Tracy a család támogatásával nyitott egy rehabilitációs központot. Ahol nap mint nap gyakorlati segítséget nyújtanak a rászorulóknak.
Van valami ötletetek, hogy hogyan lehetne valami hasonló gyakorlati megoldást találni Magyarországon?"

Szerintem az objektív tájékoztatásnak nagy szerepe lenne, azonban két szempontot fontos lenne szem előtt tartani.

Az egyik, hogy ehhez is szükség van anyagi háttérre. Hely, tájékoztató anyagok, különféle költségek formájában, de az se várható el, hogy önkéntesek hada dolgozzon mindenféle ellenszolgáltatás nélkül.

A másik ennek a munkavégzésnek a kommunikációs stílusa. E blognak is egyfajta sajátossága, hogy Reformer egyértelműen ellenséges, sokszor inkább támadó vagy kárörvendőnek ható megjegyzéseket tesz az egyházra és az itt működő szervezeteire. Ez ezen a fórumon elfogadható, de egy rehabilitációs és objektív tájékoztató munkát végző szervezetnél már nem.

A tájékoztatás rendkívül fontos. Biztos vagyok benne, hogy egyáltalán nincs benne a köztudatban az a fajta kártékony hatása a scientology mentalitásnak és eljárásoknak amelyeket felsoroltál. A hatásukra kialakuló mentális és testi betegségeket lehet kezelni, de ez komoly munkát igényel, azonban az akadémikus orvoslásnak kevés szerepe lehet ebben. Emellett olyan emberekre van szükség akik viszonylag jól rálátnak, ismerik a scientology elveket, szabályokat, a benne élők gondolkodását, különben szerencsétlenkedés az egész. Reformer eredményeinek nagy része szerintem abból ered, hogy közvetlenül megtapasztalta a dolgokat, és megérti az érintettek sorsát. Feltételezem, ha több támogatást kapna, többen tudnánk segíteni a munkáját valamilyen formában, nyilván jobban ki tudna bontakozni.
Az erre vonatkozó nyitottságát is látni, hiszen több alkalommal is tapasztalhattuk, hogy az építő jellegű hozzászólások alapján dolgozik a blogon.

lavincze 2019.03.31. 20:49:43

@Gyaloghuszár: Teljesen fére érted, vagy félre olvasod. Téged nem bántalak, magamat meg nem kiáltom ki bölcsnek.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2019.03.31. 21:33:32

Nem új nekem ez a szcientológia-história, de most, (néhány óra alatt) elolvasva a Bonyai-féle könyvet, minden eddigi elképzelésemet alulmúlja az, amit ott olvastam. Szavakat is nehéz találni arra az ostobaságra, és gonoszságra, ami ott megy. Azt gondolom, hogy ez a banda egy valamit érdemelne -ahogy az egyik filmben mondták: "atomot rájuk!".
Ami a könyv szerzőjét, Bonyait illeti, ő teljes, abszolút agymosáson átesett ember. Nagyon feltűnő, hogy még a végén sem a szcientológia tanításából, annak elveiből ábrándul ki, nem azért hagyja ott őket, hanem az ellene elkövetett sok személyes piszkosság miatt. Vagyis (máshogy fogalmazva), máig (a könyv írásáig legalábbis) nem jött rá, hogy elsősorban nem a megvalósítással, az egyházzal van a fő baj, hanem magával az elvvel, hibbant-Hubbard, és követői irracionális, értelmetlen, hamis, és ebből kifolyólag, gonosz gondolataival. A szcientológia ebben olyan mint a nácizmus: kitalált valami hihetetlen nagy ostobaságot, és annak megvalósítását átültette a gyakorlatba. Csak a konkrét cél különbözik, itt ugye nem a népirtás az, hanem a vezető meggazdagodása. Mondanám, hogy hihetetlen, hogy ennek az eszetlen ostobaságnak ennyi ember bedől, ha nem tudnám, hogy az elméletileg, és intellektuálisan ugyanezen a szinten lévő egyéb más vallásoknak sok milliárd híve van most is.
Emiatt sajnos a szerző kilépése, megváltozása nem hiteles. Hiszen nem intellektuális belátás miatt történt, hanem csakis személyes okokból. Ha összefut egy, a szcientológiánál szelídebb, világmegváltást ígérő vallással, legközelebb abba esik bele - erre is van esély.
Ettől függetlenül, a könyv jól megírt, érdekes, és nagyon hasznos lehetne a kételkedő, bizonytalan szcientológusoknak. Lenne, ha egyáltalán akarnának ilyesmit olvasni - de mint tudjuk, ők nem akarnak ilyet olvasni.

Még a blogposzt témájához egy megjegyzés: már maga a cím is naiv. Miután a könyvben is több 100 milliós adományok összeszedéséről van szó, vajon miért, mitől jelentene "súlyos vereséget" a szcientológusoknak rongyos 40 milkó összekaparása? Mellényzsebből kipengetik, hiszen fanatikus az összes. Aztán minden megy tovább a maga útján.

Damiel 2019.03.31. 21:56:16

@ipartelep: Könnyen érzékelhető, hogy nem vagy túl jártas a témában. Nem a 40 milliós bírság a csapás számukra, az valóban nem nagy ügy, hanem az összes többi. De az nagyon. Kérd meg Pétert, hogy magyarázza el neked, hogy miért, mert meglehetősen hosszúra nyúlna.

ipartelep · http://ipartelep.blog.hu 2019.03.31. 22:08:54

@Damiel: Te engem hülyének nézel, de ez nem baj. Cserébe természetesen én is hülyének nézlek téged, és ez már így is marad. Hülyékkel pedig általában nem szoktam foglalkozni, ha mégis, akkor is csak egyszer (válaszolok neki, miután ez kiderült), és az olvasóközönség miatt.
Ami a szövegedet illeti, az butaság: ti naiv elő áldozók vagytok, ha azt hiszitek (és azt hiszitek), hogy a Szcientológiai Egyházat megrázza, vagy bármilyen változtatásra bírja a bíróság bármely ítélete. Hiszen egyszerűen nem fogják azt betartani, és a hatóság ezt (hogy betartják-e) semmilyen módon nem fogja, és nem is tudja ellenőrizni. Legfeljebb kicsöngetik majd a 40 milliót, ettől a hatóság is megnyugszik, oszt jó napot.
Egyébként, nekem most van egy olyan érzésem, hogy ebbe a blogba többségében, vagy legalábbis jelentős arányban kiugrott szcientológusok írnak. Én az ilyen emberekről azt gondolom, hogy aki egyszer annyira ostoba volt, hogy beállt ebbe a vallásba/szektába/bűnszervezetbe, az utána hiába ugrott ki (pl. személyes sérelmek miatt), az intellektuális hendikepjén ez már nem változtatott.
Úgyhogy te, Damien legfeljebb abban tudsz nekem újdonságot, egyáltalán számomra érdekes információt közölni, ha töredelmesen bevallod, hogy te is egy ilyen kiugrott bolond vagy-e. A többi engem nem érdekel.

Damiel 2019.03.31. 22:12:45

@ipartelep: Egyáltalán nem néztelek, nézlek hülyének!
Minden jót kívánok neked az életedeben!

Sandor Zsolt 2019.03.31. 23:37:19

@ipartelep

"atomot rájuk!"

Èn nem értem hogy ilyen szuper inteligens ember mint te hogy a fenébe dölsz be például annak a bugyuta storynak mely szerint nukleáris fegyverek egyáltalán léteznek. Vagy mert ez egyáltalán lehetséges ürutazás és müholdak léteznek ? Ja meg egy bazi nagy saját tengele körül pörgö gömb külfelületére tapadva iszonyatos sebeségekel keringünk/repkedünk egyszerre több irányba is. Minden esetre én ebben a kurva büdös életben nem láttam egyetlen egy a saját tengelye körül pörgö tárgyat sem mely a taszitó jellegü centrifugális erö helyett vonzó jellegü gravitációt hozna létre. A szcientológia csak a kis te$$ója a nagy jezsuita Ördögnek..

Sandor Zsolt 2019.03.31. 23:41:51

@Damiel

Èn símán hülyének nézem a telepet. :(

znagy6666 2019.04.01. 16:10:23

@sciclubtag: @lavincze: @büdös zokni: @Sandor Zsolt: @ipartelep: @Aleister Crowley: @Gyaloghuszár: @Nederland: @norbert79: @DaDPool: @Damiel: @Bgisi: @Orbánviktor:

Sciclubtag, reális a két felvetés amit említettél.

1. Anyagi háttér fontos. A delafrikaiak annyiban előnyben vannak, higy eleve az ingatlan üzletben mozognak és nagyon sok saját ingatlanjuk van melyből az egyik birtokot odaadták a lányuknak erre a célra. A 17 kiközösített Ex Szcientológus tech és admin képzettséggel rendelkezik és ebből áll össze a staffjuk. A dél-afrikaikban alapvetően nincs széthúzás, könnyebben meg lehet szervezni őket és az ő honoráriumuk a töredéke annak amit az egyház szed.
De el lehet kezdeni akár kicsiben. Indítani egy másik blogot ami erre fókuszálna, fel lehetne mérni az igényt, illetve azt, hogy ki tudna esetleg segíteni.

2. A kommunikáció stílusa. Igen a megfelelő tónus, hangnem mindenképp fontos.

3. NED, Nots által okozott betegségek, pszichózis.

2000 április végén egyik Org munkatársat kellett sec chekkelnem (eméteres auditálás - vallatás - mellyett abban az esetben rendel el az egyház a munkatársak részére, ha a delikvensnél valami kihágást vél pl., hogy lopott a kasszából).

Az auditálás során a munkatárs elmondta nekem, hogy kapcsolatban áll Julie Gillespie Mayo-val, David Mayo tonyortega.org/2018/02/02/david-mayo-1940-2017-scientologys-top-technical-wizard-and-target-of-fair-game/ volt feleségével akit veszélyes elnyomó személyként tartott számon az egyház. Napokig kellett eméterrel vallatnom az illető, minden részletet tudni akartak. Csak később állt össze a kép miért volt ez olyan fontos az egyháznak.

David fejlesztette ki a 1978ban a Nots-ot. Nem LRH. Magán és LRH-n próbálta ki elsők közt. LRH t úgy megbetegitette, hogy 1980ban majdnem belehalt. 1982ben a Seaorgos elvtársai Davidet elkapták és megkínozták. A büntető táborból (RPF) 6 hónap után megszökött. 10 fogát veszítette el.

1983 Advanced Ability Center néven megnyitotta Santa Barbara(CA) ban a rehabilitációs központját. Ebből nőtte ki magát a FreeZone. A mai napig ugyan azt a romboló auditálás technikát használják amit Dávid kifejlesztett.

1994ben újból elkapták Davidet, ezúttal a szövetségiek le is tartóztatták. 1996ban kiegyezett az egyházzal, hogy amennyiben örökre elhagyja az Egyesült Államokat és végleg kiszáll a Szcientológia témából, békén fogják hagyni. Így is lett haláláig (2017 október 23.) Új Zélandon húzta meg magát.

Volt felesége Julie, a fogvatartások
ês/vagy Nots auditálás 2000ben Már jócskán Stokholm szindrómában szenvedett. Őt később a FreeZoneban auditálták, nem sok sikerrel.

Sokáig nem fért a fejembe, hogy hogyan lehet az, ha a jelengi vezetés, nagyon jól tudja, hogy Dávid Mayo elnyomó volt, és azt is, hogy ő fejlesztette ki a romboló Nots - OT szinteket, akkor miért van az, hogy mégis mai napig ők is ezt használják?

atomic squirrel 2019.04.01. 16:53:08

@znagy6666: Szerintem annyira azért nem meglepő. Sosem voltam bent, még az épületükben se, nem is leszek. Viszont eléggé az jön le számomra hogy az "egyház" minimális felelősséget sem érez a tagjai iránt. Aki a felsőbb OT szinteken van, az szerintem már eléggé be van hülyítve ahhoz, hogy végigmegy a meglévőkön, ha anyagilag bírja. Akkor pedig szüret, amit lehetett kifizetett, aztán vagy rájön hogy nem kapott semmit és kilép vagy csak inaktív lesz, vagy pedig továbbra is azt hiszi hogy ebből még valami lesz és akkor esetleg adományoz ha még van miből. Extrém esetben újra lehet csináltatni vele az OT8-at valami hülyeségre hivatkozva, ahogy többekkel megtették, persze újra teljes áron, de aki ebbe belemegy az sztem agyilag tényleg menthetetlen. A lényeg hogy ezekről az emberekről már nagyjából mindent lehúztak, amit lehetett, utánuk az özönvíz. És ez így is volt addig, amíg ezek az átvertek meg nem szólaltak a tv-ben is.

Aleister Crowley 2019.04.01. 17:19:26

@atomic squirrel:

"A lényeg hogy ezekről az emberekről már nagyjából mindent lehúztak, amit lehetett, utánuk az özönvíz. És ez így is volt addig, amíg ezek az átvertek meg nem szólaltak a tv-ben is."

Kiváló meglátás!

Sandor Zsolt 2019.04.01. 20:12:27

Látom Laci12 nem merészkedik ki többet a farkasok közé hogy megpróbáljon qutyát csinálni belölük :)

sciclubtag 2019.04.01. 22:59:06

@znagy6666:

1. Az anyagi háttér és másik fórum kérdése.
Valóban megoldható minimális ráfordítással egy weboldal, FaceBook oldal, esetleg egy blog, ahol megfelelő választ kapnak a kérdéseikre az emberek. Ezt még önkéntes alapon (vagy hobbi szinten) is meg lehet csinálni néhány moderátorral, pár fős "személyzettel". Itt nagyon fontos a "szakmai" kompetencia. Csak ugye kérdés, hogy milyen szakmai.

3. Az okozott problémák kezelése már olyan terület amelyben nem biztos, hogy olyan könnyen egyetértésre, közös nevezőre lehet jutni. Szerintem a pszichológia, pszichiátria éppúgy nem célravezető, mint az scientology vagy dianetika auditálásnak bármilyen formája. Ezek nagy része baromság. Ahogy nem lesz jó megoldás a varázslás, az asztrológia, a kuruzslás és más egyéb manapság divatos okosság sem.
A sci eljárások "betegségkeltésére" vonatkozóan nagyon egyszerű a válasz és nyilvánvaló, de ez nem ennek a fórumnak a területe.
Egy dolog biztos, mindenkit nem lehet helyrehozni, nem mindenki menthető. A legjobb, leghatékonyabb kezelés sem oldhatja meg az összes problémát, viszont léteznek könnyen végezhető, rendkívül hatékony eljárások és kizárólag ilyeneket lenne érdemes alkalmazni.

"Sokáig nem fért a fejembe, hogy hogyan lehet az, ha a jelengi vezetés, nagyon jól tudja, hogy Dávid Mayo elnyomó volt, és azt is, hogy ő fejlesztette ki a romboló Nots - OT szinteket, akkor miért van az, hogy mégis mai napig ők is ezt használják?"
Most már tudod a választ?

Ezeket a történeteket nem ismertem, viszont lényegesek abból a szempontból, hogy további információkat kapjunk arról, hogy mekkora kupleráj ez az egész sci világ.

Én pedig azt nem értem még teljesen, hogy azt írod, a sci eljárásokkal akarnak helyrehozni sci eljárások által sérült embereket? Szerinted ez a "kutyaharapás szőrével" megoldás, valóban megoldás lenne?
Az auditálások hatékonysága igencsak elhanyagolható mértékű, az úgynevezett klírek teli vannak mindenféle problémával, az OT szintekre jutott emberek személyiségfejlődése, ahogy én tapasztaltam inkább negatív irányú. Mi értelme az egésznek?
Olyasmi ez mint az onkológiai kemoterápiás és sugárkezelések, ölnek, de nyomják agyba főbe. Méreggel gyógyítás... Szupi!

sciclubtag 2019.04.01. 23:00:55

@Sandor Zsolt:
Most adománygyűjtéssel kell foglalkozni, mert a negyven millát hamarosan be kell fizetni. Nincs idő az elnyomók szelídítésére.

Gyaloghuszár 2019.04.01. 23:12:26

BREAKING NEWS
Mindeközben egy párhuzamos univerzumban, a szcientológiai egyesület legfisebb híre:
2019. március 31. Szcientológus önkéntes lelkészek virággal köszöntötték a hölgyeket nőnap alkalmából

szcientologianeked.com/szcientologus-onkentes-lelkeszek-viraggal-koszontottek-a-holgyeket-nonap-alkalmabol/?fbclid=IwAR37QvhR_NxMIpxP03LUmEraYGZZ_Dn-Tq7nyKKi9jcLD6qPpIiG77HgKYM

Hát... jóvanna, ha a világot kell közben megmenteni, a csajok is várhatnak pár három hetet a virágra...
Világ meg azóta is van, nem pusztult el, most is azon mereszted a segged, tehát nyilván meg lett mentve amíg mi aludtunk :-D

sciclubtag 2019.04.01. 23:26:22

@ipartelep:
Végre valaki igazán szimpatikusan és udvariasan mutatkozik meg ezen a fórumon. Úgy látom, hogy az élet minden területének szakértője vagy és mindent a legjobban tudsz. Erre büszkének kell lenni és én örülök, hogy részese lehetek azoknak a pillanatoknak amikor megtudom tőled az igazságot a dolgok valódi mélységéről.
Kár, hogy ezek a mélységek közelében se járnak a tényeknek, de ahol éppen a közelébe kerülnek, elhomályosítják a vélekedéseid puha, lágy ködfelhői.

Volt egyszer (még a múlt évezredben) egy csaj, aki valamelyest tetszett nekem és megpróbáltam közelebbi kapcsolatba kerülni vele. Az volt az egyik legfurcsább tulajdonsága, hogy mindent ismert a világon és mindenről tudta, hogy az szar. Pl. látott egy mozifilmről egy bejátszást és tudta, hogy a film szar, elolvasta egy könyv címét és megállapította, hogy az baromság. Végül arra jutottam, hogy nem valószínű, hogy valaha is felérek egy ekkora intellektushoz és redukáltam a találkozásaink számát nullára. Tök jó volt vele, mert megtapasztaltam közvetlen közelről az igazi emberi hülyeséget, és azóta sincs szükségem arra, hogy hasonló élményekben legyen részem.

Úgy terápiás jelleggel kipróbálhatnád, hogy milyen amikor ténylegesen ránézel valamire és nem az elmédben az önmagad nagyságával kapcsolatos meggyőződések kavalkádjában fürdőzöl.
Ha sikerült egy kicsit, szívesen veszem a sikersztorit.

Sandor Zsolt 2019.04.02. 04:54:38

@sciclubtag

"Most adománygyűjtéssel kell foglalkozni, mert a negyven millát hamarosan be kell fizetni. Nincs idő az elnyomók szelídítésére."

A NAVosok 60%ka nö és nem értem mint jobb bevételi forrás, meg korruptkodás céljából "a cél szentesiti az eszközt alapon" miért nem mondjuk a katholikus egyház elé vonulnak ki nyaranta a " A terorristák akarnak: nem pénzt hanem F@szt !!!" tábláikal. Mondjuk ez egy olyan megmozdulás lenne mely már a buzifelvonulást is überelné.
Gondolom a 40 millió mellé erre speciális esetre simán feláldoznák még Lacit is. Oszt utánna csak egy dolog ha az embert jól leantiszemitálják. Majd az emlékére csinálnának évente egy olyan holokausztos napot melyen "igy nem kellett volna, úgy nem kellett volna" mindenki sír és senki sem antiszemita.

sciclubtag 2019.04.02. 05:12:36

@Sandor Zsolt:
Asszem elvesztetted a fonalat. Néha nem árt pihenni.

Bgisi 2019.04.02. 08:42:31

@sciclubtag:
"Gondolkodni nehéz, ezért leginkább ítélkezünk."
Carl Gustav Jung

neduddki21 2019.04.02. 11:45:16

@sciclubtag: "Szerintem a pszichológia, pszichiátria éppúgy nem célravezető, mint az scientology vagy dianetika auditálásnak bármilyen formája. "
És ezt miből vontad le? Foglalkoztál behatóbban pszichológiával vagy pszichiátriával, van ehhez végzettséged, ami alapot ad az ítélkezésre, vagy ez még szci-mantra?

sciclubtag 2019.04.02. 12:52:21

@Bgisi
Nem tudom, hogy eredeti nyelven pontosan mi az üzenet, de az első tagmondat marhaság. A második rendben van.

@neduddki21:
Az eredményeikből. Gyors és hatékony eljárásokra van szükség és ezek egyikére sem igaz mindkettő.
Egyébként mindegyiket átfogóan ismerem. Vannak jobb módszerek, amelyeknek bizonyos részeit hívhatunk pszichológiai eljárásnak.
"ez még szci-mantra?"
Nem.

norbert79 2019.04.02. 13:10:12

@sciclubtag: "Az eredményeikből. Gyors és hatékony eljárásokra van szükség..." - Milyen eredményekből?
Egy emberi gondolkodásmód más irányba tereléséhez szükséges előbb a személy megismerése szükséges, nem lehet semmit és senkit drasztikusan megváltoztatni, mert annak hosszú távon súlyos következményei lehetnek. Elég aggasztónak találom a gondolkodásmódod, s felvetésed is, s azt is, hogy elvből elutasítasz olyan szakmai oldalt, aminek pont a fő feladata az ember és viselkedésének megismerése.

znagy6666 2019.04.02. 13:27:16

@sciclubtag: @neduddki21: @Bgisi: @Sandor Zsolt: @Gyaloghuszár: @Aleister Crowley: @atomic squirrel: @Damiel: @ipartelep: @lavincze: @Nederland: @norbert79: @Orbánviktor: @DaDPool: @free spirit: @büdös zokni:

Köszönöm válaszod. Ebben a kommentben az egyik kérdésedre válaszolok. Majd, később a másik problémára.

3. Meglátásom szerint először is a Szcientológia történetet (történelmet) kell kitisztítani ahhoz, hogy valaki duplikálja, elengedje és elérje a saját függetlenséget a Szcientológus múltjával kapcsolatban. Ehhez tények bemutatására van szükség, objektíven, hogy azt a saját nézőpontjából meg tudja nézni az illető. Ez azért is nehéz ,mert az egyház folyamatosan dolgozott azon, hogy eltüntesse a tényeket, hogy végül a kép ne álljon össze. Nyilván ebben egy pszichológus nehezebben tud segíteni. Nem csupán technikai okokból, hanem mert ismeretlen számára ez a terület, kivéve, ha ő Szcientológus is volt.

Nekem is óvatosnak kell lennem azzal, amit leírok, hogy azt tényekre alapozzam. De nyilván nem tudom elkerülni, hogy hozzáirjam a véleményem, ahogy magam is a sorok közt olvasok és vannak érzelmeim.

2000 április végén, miután lezártuk a sec checket (hiv. előző kommentem), a szokványos Auditor Report Form okon kívül, egy részletes jelentést is kellet tennem a MAA (Master at Arm's) - etika tisztek főnöke - részére. Az összes ülést (kihallgatást) videóra vette a HGC. Megkaptam a kazettákat és visszanézve azok alapján írtam meg a jelentést. Nagyon tanulságos volt visszanézni, mert láttam a saját hibáimat is. Minden esetre 2x mentem át a kihallgatasokon, így elég jól fel tudom idézni 19 év után is.

A kihallgatott munkatárs, mint kiderült a FreeZonosokkal is dolgozott és auditálták Julie-t. Sőt Mayo-val is volt interjúban.

Kérdezed, hogy,
"Most már tudod a választ?"

Őszintén 2000ben és még egy jó darabig nem. Nem is akartam foglalkozni az egésszel, nem az én postom volt következtetéseket levonni és kezelni ezt. Aztán úgy alakult, hogy az élet rákényszerített arra, hogy dolgozzak azon, hogy megértsem, mi is történt valójában Mayo-ékkal és hogy mi volt a szerepük és azt hogy hogyan járultak hozzá a jelen kialakult helyzethez.

David Mayo alapító tagja az RTCnek ezt az 1981 Januári alapító okirat is igazolja. Az alapítók közt szerepel Dávid Miscavige és még néhány érdekes személy is. A Nots, Solo Nots auditálás technikát Dávid Mayo-ra bízták. Ő volt a felelőse, hogy ezt kidolgozza. Ez nem kutatás eredménye.

Az 1978ban történt FBI razziát, és számos egyháztag letartóztatását követően, az amúgy is rossz fizikai állapotban lévő Ron szélütést kapott. Ron után következő első technikai gurut (Senior C/S int) Mayot küldték, hogy "segítsen" neki. Ron csak később vette észre hogy a saját ellensége kezdte el auditalni. 1978 tól minden technikai irányelvet Mayo "Ron" néven írt alá. Mayo (Ron bizalmasa) volt a teljhatalmú Tech personel egy személyben. Mayo (és a többi alapítótag) egyet értett abban, hogy a működő képes technikát nem hagyhatják, hogy bárki használja, mivel ez egy felső kör privilégiuma kell, hogy maradjon. De, ha már Mayo úgy is át fogja írni, jobb lenne egy olyan auditálás, ami nem old meg semmit de ront egy kicsit az esetén és így még több auditálást lehet eladni rá. Erre kapott megbízást!
Mayo kapta a technikai , Miscavige az management küldetést.
Julie az egészről tudott Mayo tech asszistense volt.

És ahogy ez egy sikeres bankrablás után is számtalanszor előfordul, a rablók összevesznek a zsákmányon és valakiktől megszabadulnak, hogy ne keljen annyi felé osztozni. Ez esetben Dávid és Julie repült. Viszont nem hagyhatták meg őket - szó szerint „éppeszűen”, mert tudták az alapitók belső titkait. Ezért kellett a 6 hónapos RPF agymosás, mindkettőjüknek, Julie volt az, akit maradandóbban károsított ez.

És a vicc, hogy az akkor kifejlesztett Nots, Solo Nots a mai napig tökéletesen jól működik arra a célra amire kitalálták. A működésének pont az a titka, hogy ezt senki nem gondolná. Minnél jobban belemész annál többet veszítesz vele, és annál nehezebb kiszállni belőle. Akárcsak a szerencsejáték. De a kitalálóinak folyamatos bevételt biztosít.

Az egyház berkekben elterjedt tény hogy Mayo az SPk SP-je, a mókusok mókusa, a tech megváltoztatásának világbajnoka. És senkinek még nem is dereng, hogy ezt a megváltoztatott agymosó szart használják magukon.

És hogy tovább menjek a FreeZonosok is ugyan ebbe a csapdába esnek bele. Ők is a Mayonnaise-t használják. (nem elírás ezt a zsargont mondják a megváltoztatott - Squirelelt technikára odabenn). Rengeteg vitám volt velük Sydneyben, Bécsben, sőt az utóbbi időben egy orosz csoporttal is. Falra hányt borsó. Ők Mayot tartják az Istenüknek és fingjuk sincs az igazi történetről.

Tehát a válasz igen, ezt a technikát használják de nem magukon, hanem másokon. Ez persze a felső vezetés szemszögéből nézve igaz.

Miscavige-ék tudatosan használják a többiek(egyháztagok és a FreeZonesok) meg agymosottan.

De ebben rejlik a megoldás kulcsa is. Ezt majd később...

sciclubtag 2019.04.02. 13:27:31

@norbert79:

Nézd, én elfogadom, hogy vannak olyan emberek akik jó szándékkal és nagy igyekezettel próbálnak másokon segíteni, viszont az emberi gondolkodásmód terelésére hivatalosan feljogosított személyek legtöbbjének nem szabadna ilyesmivel foglalkozni, mert alkalmatlanok rá. A mostanában alkalmazott hivatalos eljárások legnagyobb része szintén alkalmatlan.
Nem azt mondom, hogy nem lehet segítséget nyújtani és nincsenek olyan emberek akik képesek erre. Azt mondom, hogy a statisztikák (nem sci statisztikák) azt mutatják, hogy nő a társadalomban a beteg emberek aránya. Ez pedig a hagyományos orvoslás és pszichológia eljárásai és ajánlásai miatt történik. Minden probléma ide vezethető vissza. Még a sci problematikája is.
Mondom ezt úgy, hogy véleményem szerint mindkettőre szükség van, de nagy változásokra lenne szükség. Addig nem lehet egyikben se megbízni, amíg nem hajlandó eldobni az idejétmúlt, rögzült elveit és nem képes befogadni a kimutathatóan működő "új" módszereket. (Nem sci módszereket.)

Sandor Zsolt 2019.04.02. 14:08:35

@sciclubtag

Hidd el hogy meg van a fonal. Pihenni meg lehet majd a temetöben. Jó tudom hogy itt az a "fonal" meg a polkorekt is hogy a szcientológia és a szervezete rossz, gonosz nyomorba dönt meg csúnya is. Jó én sem kétlem a mélyemben hogy egyszerüen le kéne dózerolni úgy ahogy van. Jó csak ezt nem azért kéne megtenni mert azok a szervezetek kik a társadalom felett a hatalmon vannak jók. Ez itt a probléma. Tény hogy a szcientológia egyház lop, csal, hazudik és nyomorba dönt. Oszt akkor többek között jön a nagytesó a NAV kinek csak az a problémája vele hogy "rosszul kezeli a zadatot". Tény hogy az erkölcs és a bünöldözés szempontjából egy jóval ütösebb vallásra lenne szükség mint a szcientológia. Mondjuk az én szemszögemböl a felmerült társadalmi problémák rendezésére az ókori római kereszténység nagyon csecse lenne. Csak az a probléma hogy az ókori kereszténységben is voltak a fejlödésnek fázisai. A legelsö fázis az volt hogy Flavia Domitilla a Fláviusz ókori római császári család egyik nöi sarja összetoborzott egy halom a római társadalommal nem megelégedett embert, azzal a céllal hogy mint a római birodalom ügynökei segitsék a zsidók meg mindenki más legyarmatositását a dolognak az lett a vége hogy a római birodalom erkölcsi elmebeteg hedonista polgárai megkapták a saját kreálmányukat egy kissé átbuzerálva a nyakukba. A jelenben is ezt szeretném. Vagyis a szcientológia az nagyon jó de csak azokra jó kik a rabszolgasorsot meg is érdemelték.

znagy6666 2019.04.02. 14:55:06

@sciclubtag: Ha gondolod folytathatjuk a levelezést privát mailben. Mert amivel folytatnám, nem vagyok meggyőződve, hogy az reális lenne néhány blogozó számára és talán ellentéteket is szülne itt a blogon. Ez abszolút nem lenne az én célom, mert fölösleges energiát emésztene föl és nem előre vinné a dolgokat.

Bgisi 2019.04.02. 15:58:26

@sciclubtag: Irónia volt. Azokat érint, akik minden előzetes információt és megismerést nélkülözve ítéletet mondanak bármiről és bárkiről.

sciclubtag 2019.04.02. 16:14:38

@Bgisi:
"Irónia volt."
Ja, értem. De akkor ez egy hibás és félrevezető irónia volt, mert ahogy írod; "Azokat érint, akik minden előzetes információt és megismerést nélkülözve ítéletet mondanak bármiről és bárkiről." Ebben pedig nincs gondolkodásról szó. Itt a megfigyelésen és megismerésen van a hangsúly. Ez alapján úgy tűnik, hogy jobban érted a lényeget mint Jung.
Köszönöm. Így már elfogadom. :))

Megjegyzem, ettől függetlenül Jungnak voltak jó meglátásai.

sciclubtag 2019.04.02. 16:22:22

@Sandor Zsolt:
"Hidd el hogy meg van a fonal."
Jó, csak a hajnali "beszólások" nem voltak igazán szalonképesek. Talán késő volt, vagy korán. :D

Az időponttól és stílustól függetlenül úgy vélem, hogy sok igazság van abban amit írsz, csak a szélsőségeknek lehetnek áldozatai. Ezt meg inkább el kéne kerülni. Ez addig nem érdekes amíg nem kerülsz az áldozatok közé, de ha mégis, akkor hirtelen száz százalékban érintett vagy és biztosan örülnél egy kevésbé agresszív vagy szélsőséges "megoldásrendszernek". Csak azért mondom, mert nem biztos, hogy pont abba a körbe tartoznál aki éppen a tökéletességet képviseli, mert olyan nincs. Mindenki el van cseszve és senki se tökéletes. A sci állítja, hogy az ember tökéletes, csak el van nyomva és majd megszabadítja.
A NAV-ot meg hagyjuk a francba. Nyilván annyira bűnszervezet amennyire az őt irányító rendszer.

Sandor Zsolt 2019.04.03. 03:28:20

@sciclubtag
Korán is volt meg késö is, meg a születésnapom is volt. Az idöpont ? A hajnal nem megfelelö idöpont nagy arany pirkalatról (the golden dawn) való tracsolásra ?
Nekem nagyon be is jön ez a rapper stílusom ezen erkölcsi vad nyugaton. Mindenki "testvér" meg ilyenek. Szerintem nagyon jó hatással lenne a 45 kilós ózás kisgörényekre, meg a HCÒs kispatkányra is. Illene már az Orgok bejárata elé valami vastag okersárga vonalat húzni ami pedig a társadalomból való kiközösités okult szimbóluma. Meg ki kell találni valami számukra aligha lehetséges jóvátételi projekteket, mint például azt hogy kinél nincs legalább 5gramm kokain az fel sem szállhat a motora, mert veszéleztetheti a közlekedést. Példa rá az US katonai veteránokból álló motoros bandák, kiknél ezt a törvényt nem lenne túl nehéz mindjárt írásba foglalni.
Tökéletes az biztos hogy nem vagyok. Itt nem erröl van szó. Èn csak megmondok egy pár nagyobb igazságot mert a társadalom felépitése megváltozott.

bumeráng2013 2019.04.03. 11:05:33

Hú nagyon bírnám ha az államhoz kerülne az épület,akkor legalább az általam fizetett támogatás állami lenne.....
A viccet félretéve jobb lenne a világ sci nélkül .Egy ilyen ártalmas kétszínű bagázsnak nincs helye Európában.

Sandor Zsolt 2019.04.03. 12:55:28

@bumeráng2013

"nincs helye Európában"

Ebben a formájában nincs. Csak a telyessen ellentétes átmodifikált változatában.

Bögreőr 2019.04.03. 16:05:47

@znagy6666: miért, a vezető szinten lévők, akik pl. végignézték Hubbant leépülését, talán egy percig is komolyan veszik az egész Tech-et?? Nem teljesen mindegy akkor, hogy Hubbant vagy Mayo csinálta az anyagokat?

znagy6666 2019.04.03. 18:32:26

@Bögreőr:
"miért, a vezető szinten lévők, akik pl. végignézték Hubbant leépülését, talán egy percig is komolyan veszik az egész Tech-et?? "

Igen, szerintem komolyan veszik hiszen ebből élnek. Pontosabban az emberekből akik fizetnek érte.

Erre egy durva hasonlat volna az a kérdés, hogy a vadász komolyan veszi e puskáját? Természetesen. Bár az meg sem fordulna a fejében, hogy használja magán.

Én azt kérdezném, elgondolkodtál valyon azon, hogy a Miscavige mennyi auditálást kapott életében?

"Nem teljesen mindegy akkor, hogy Hubbant vagy Mayo csinálta az anyagokat?"

Nekem a tisztánlátás végett nem mindegy. Habár, nyilván vannak olyanok akiknek ez teljesen mindegy.

Bögreőr 2019.04.03. 21:39:47

@znagy6666: a szcit úgy ahogy van egy hideg, embertelen tévútnak tartom, akár hívőként vesz benne részt valaki, akár haszonélvezőként. Csak elrettentő példának "jó", meg tanulópénznek.

Ammonia73 2019.04.08. 15:22:49

Ha jól értem, most minden embernek kapnia kell erről tájékoztatást, akinek köze volt vagy van bármilyen formában a szcientológiához. Azaz, ha pl. egy volt tag nem kap, azonnal jelentheti. Meddig kell az értesítést kiküldeniük?

Reformer 2019.04.08. 15:45:17

@Ammonia73: nem tudom, fogok erről majd írni, ha lesz több infóm
süti beállítások módosítása