Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Új magyar leleplező könyv a szcientológiáról - Dudás Diána: Az én szcientológia sztorim

Videóval frissítve

2019. március 21. - Reformer

Örömmel jelentem be, hogy hosszú hónapok munkájának eredményeként  a mai napon megjelent magyar nyelven egy új személyes történet a szcientológiáról.

Ne feledjük, hogy utoljára ilyen könyv magyar szerző tollából 8 évvel ezelőtt jelent meg (amit én írtam).

 

A könyvről

az_en_szcientologia_sztorim_konyv_135x205mm_borito_terv_6.jpg

 

Dudás Diána 5 évig volt a szcientológia egyház tagja. Volt munkatárs, megjárta a Sea Org kiképzőtáborát egy rövid időre, és közben próbált a szcientológia Hídján is előrejutni. Részletes betekintést nyerhetünk abba, hogy mi vár arra, aki a szcientológiától várja a spirituális útmutatást, és ott szeretne fejlődni.

Még nincs egy éve sem, hogy kilépett az egyházból, így egy naprakész és friss képet kapunk arról, hogy mi zajlik mostanság a falakon belül.

Sokszor elő szokott jönni a blogon, hogy van-e a szcientológiának jó oldala is, érdemes-e bizonyos részeivel foglalkozni. A könyv egy nagyon jó érv arra, hogy miért nem, és hogy hiába tesz meg mindent az, aki ott próbál előrébb lépni és boldogulni, a rendszer egyszerűen képtelen azt nyújtani, amit ígér.

Igen megrázó és felkavaró az a rész, amelyben a szcientológia auditálás hatásairól és utóhatásairól számol be. Nem szeretnék itt belemenni a részletekre, de még olvasni is szörnyű volt, hogy mit gondolnak terápiás hatásúnak a szcientológusok, és ennek milyen következményei lehetnek.

 

 

dd_blog.jpg

Diána

Diána azon kevesek egyike, akik arccal és névvel felvállalják azt, hogy szcientológusok voltak, és felszólalnak a visszaélések ellen.

Nagyon tisztelem a bátorságáért és őszinteségéért, amiért ki mert állni a nagy nyilvánosság elé, és elmondta a történetét, hogy figyelmeztessen másokat is erre a veszélyre.

A szcientológus táborban közismert volt, és nemrég távozott, ezért külön remélem, hogy ezzel a lépésével felnyitja sokak szemét a "bentiek" közül. 

 

 

 

 

 

 

És végül a beharangozó videó, ami reggel a nagy sietségben lemaradt:

 

A könyv elérhetősége

A könyv Diána hivatalos holnapján keresztül rendelhető meg: www.dudasdiana.hu, ahol minden információ megtalálható a postai úton és a személyesen történő átvételről is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr8114706308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DaDPool 2019.03.21. 10:28:21

Én még olvasatlanul is szeretnék gratulálni neki, hogy meg tudta lépni. Mert ahogy itt olvastam meg másutt a történeteket, ezek komoly személyes harcok, mind önmagunkkal, mind egy végletekig kizsákmányoló rendszerrel szemben. Nem biztos, hogy mindenki meg tudja ezt tenni. De ezek tényleg jó példák, és bátorítóak.
Bár nekem nincs benne személyes tapasztalatom, de átérzem ennek a beszippantó hatását, és az onnan való felismerést, illetve menekülést ami kínos és egyben kétségbeejtő lehet.
Szóval ma iszok az egészségére egy sört.
ui.- ha kommentel majd ide, vagy máshova, könyörgöm ne Reformer alteregó néven. (vicceltem)

Moria 2019.03.21. 16:34:42

Megrendeltem. A rendeles visszaigazolasatol szamitva mikor lehet atvenni?

Laci12 2019.03.21. 17:15:18

Gratulálok Dudás Diánának!
De mi a cél azzal, hogy megjelent ez a könyv?

Reformer 2019.03.21. 17:28:22

@Laci12: szia Laci! Kirendeltek téged ide harcolni? Nem lesz könnyű dolgod :)

A könyv célja a megelőzés és a felvilágosítás - más ne essen ebbe a csapdába bele, illetve az ottaniaknak segítsen rájönni, hogy innen menekülni kell, ha jót akarnak maguknak.

Damiel 2019.03.21. 17:56:44

@Laci12: Laci! A gratulációd álsznet, a kérdésed pedig hülyeség. De mindenképp felveti a kérdést, hogy a Te itteni jelenlétednek mi a célja? Mert ha kondíciót akarsz kezelni, akkor láthatóan mihaszna a tevékenységed. Ha meg az OSA-ban dolgozol, akkor meg szimplán szánalmas. Úgyhogy inkább menj, szedd be a pénzt és haladj a hídon.

büdös zokni 2019.03.21. 18:03:59

@Laci12: Segitek! A könyvek arra valók, azért jelennek meg, hogy elolvassák őket!
Persze vannak totalitárius rendszerek, ahol inkább elégetik/bezúzzák őket, mint ahogy a szci gyülekezet teszi LRH könyveinek korábbi kiadásaival, de ez erre a könyvre szerintem nem lesz érvényes.
Szivesen.

Laci12 2019.03.21. 18:08:00

@Reformer: Péter, nos, az odáig rendben, hogy Diánának pénzre van szüksége, hiszen mint jól tudjuk, meg kell valamiből élnie miután közel egy éve elhagyta a Egyházat, nem? Az is világos, hogy Te jutalékot kapsz az eladásokból. Ez rendicsek, hiszen terjeszted. Bár én nem gondolnám, hogy túl sok vevőtök lesz.

Gondolj csak bele az a néhány érdeklődő aki elhagyta az Egyházat, miért adna pénzt azért, hogy egy másik kudarcot vallott történetét olvasgassa, amikor ezt ezen a blogon ingyen is megkaphatja.
Egy laikus aki nem túl sokat tud erről a témakörről, nem olvasna el ilyet, hacsak nem egy híres írót választottatok volna. A Szcientológusok pedig , sajnálom, de nem veszik ezt olyan komolyan.

Damiel 2019.03.21. 18:42:10

@Laci12: Egy szientológus, aki hétről-hétre csütörtök kettőig mást se csinál csak pénzt kunyerál nem is gondolhatja másként, mint hogy valaki csakis a pénzért írhat egy könyvet.
Akár hiszed, akár nem, létezhet más motiváció is.

Laci12 2019.03.21. 19:15:57

@Damiel:

Te irtad:
Egy szientológus, aki hétről-hétre csütörtök kettőig mást se csinál csak pénzt kunyerál nem is gondolhatja másként, mint hogy valaki csakis a pénzért írhat egy könyvet.
Akár hiszed, akár nem, létezhet más motiváció is.

Cikiztek minket, hogy nem tudunk helyesen írni. Nem akarlak bántani ezzel, de szcientológus nem szientológus.

A válaszom:
Én tudom, hogy létezik, de nem ebben az esetben, ugyanis, ha nem motiválná a pénz (őket) és csupán a tájékoztatás , valamint a segítés lenne a cél, akkor akár itt a blogon ingyenesen megkaphatná bárki az anyagot egy linkre kattintva, pdf formátumban.

Reformer 2019.03.21. 19:47:47

@Laci12: egy olyan egyház tagjaként kérsz számon rajtunk egy 4000 Ft-os könyvet, ahol Hubbard életműnek egy kisebb része - az Alapok meg a Kongresszusok" kerül több mint 2 millió forintba? Ahol 100 millióba fáj körülbelül végigmenni a fantasztikus Hidatokon? Ahol 28000 Ft/óra díjjal dolgoznak a gyóntatók és a tanácsadók? A képmutatás mértékére nincsenek szavak.

Tök jó ötlet ez az ingyen ismeretterjesztés! Mit is írt Hubbard az Út a Boldogsághozban? "Mutass jó példát!" Rakja ki az egyház az összes Hubbard anyagot PDF-en és MP3-ben a hivatalos oldalára. Biztos jobban terjedne a tech, nem?

Laci12 2019.03.21. 20:04:01

@Reformer:

Te írtad:
Rakja ki az egyház az összes Hubbard anyagot PDF-en és MP3-ben a hivatalos oldalára. Biztos jobban terjedne a tech, nem?
Válaszom:
Ron nekünk itt hagyta az eladás technikát is. Ezt is jól kidolgozta. Mi nem fogjuk kitenni ingyen, mert így is nagyon jól megy.

A "tudás" amúgy sem mindenkié. Tudod? Mi a képesebbeket tesszük képesebbé!

DaDPool 2019.03.21. 20:45:33

@Laci12: Tehát jól értem? A világot megmentő tech-et nem szabad ingyen adni (mégis mit képzel az emberiség, hogy mind eljussunk a Valhallába????), de egy könyvet ami leír valamit (mindegy, hogy mit - de jelen esetben pont a tech-et áruló egyházról szól) azt nem lenne szabad pénzért adni.
Ááááááá értem, viszont jót röhögök ezen a pofátlanságon.

Reformer 2019.03.21. 20:46:33

@Laci12: olvasd el, amiket írtál
... szerinted mit mondana erre egy igaz vallás hívője, egy igazán spirituális ember.

Ti még egy hajléktalan cipőjét is lerángatnátok, ha az felvinne valamit statot...

A "képesek képesebbé tétele" meg csak egy lózung, amivel lerántjatok sok pénzre a nárcisztikus embereket némi múló hatású egópumpálásért cserébe.

free spirit 2019.03.21. 20:47:14

@Laci12:
"A "tudás" amúgy sem mindenkié. Tudod? Mi a képesebbeket tesszük képesebbé!" Teljesen igaz. Például te, Laci, kimaradsz a tudásból. S mivel képesebb vagy, valóban képesebbé tettek. :D Hogy mire? Ennek kitalálását rád bízom. :D

Damiel 2019.03.21. 21:31:28

@Laci12: Sem a magyar nyelv, sem a helyesírás nem az erősségetek. Valóban. És egy gépelés közben ejtett betükihagyás sem helyesírási hiba, de ez nem is igazán tartozik a tárgyhoz. Gyenge próbálokozás! :-)

Norbert69 2019.03.22. 09:46:04

@Damiel: @Reformer: @DaDPool: @Laci12: @büdös zokni:
Azért ahogy nézem Diánának nem volt olyan rossz dolga Szcientológusként, miközben megjárta a Sea Org kiképzőtáborát, munkatárs is volt és a Hidron is halad, emellett még edzeni, kozmetikushoz járni is maradt ideje. Láthatólag volt bőven pénze is finanszírozni ezeket, mi-több külföldre utazni, Camarot vezetni. Amúgy a sárga Camaro a kedvencem!

Nézzétek meg a fotóit az Instagramon
www.instagram.com/diana_dudas_official/
abból az időszakból, amikor ő "bőven" Szcientológus volt. Mindenhol vidámnak, kiegyensúlyozottnak néz ki, nem egy megnyomorgatott lánynak. Divatos cipők, és micsoda lábak! Ez egy dögös csaj:-)

Pálmafák, sportkocsi, kalandos élet. Csak irigyelni lehet.
Egy darabig elviselném én is ezt az életmódot :-)
Megveszem a könyvet!!! Remélem lesznek benne fotók is :-O

Bgisi 2019.03.22. 10:24:29

@Laci12: "...csupán a tájékoztatás , valamint a segítés lenne a cél, akkor akár itt a blogon ingyenesen megkaphatná bárki az anyagot egy linkre kattintva, pdf formátumban."

Jó de ez könyv. Fizetni kell a szerkesztőt, lektort, tördelőt, a nyomdát a kötést, és tudtommal a papír sincs ingyen. Egyébként Ref könyve is fent van pdf-ben (ingyen), csakúgy mint a többi szcientológia témájúak, de gondolom ezt Te is tudod. Biztos ez is fent lesz előbb-utóbb.

Érdekes hogy ezzel foglalkozol elsőként, ahelyett hogy a könyv szerzőjét mocskolnád, illetve cáfolnátok mindent amit állít benne. Komolyan ez Nektek a legfontosabb?

Laci12 2019.03.22. 11:59:10

@Bgisi: Te írtad:
Fizetni kell a szerkesztőt, lektort, tördelőt, a nyomdát a kötést, és tudtommal a papír sincs ingyen. Egyébként Ref könyve is fent van pdf-ben (ingyen), csakúgy mint a többi szcientológia témájúak, de gondolom ezt Te is tudod. Biztos ez is fent lesz előbb-utóbb.
Válaszom:
Én nekem semmi bajom azzal, hogy ebből pénzt csináltok. Csak rá akarok mutatni, hogy ugyan azt csináljátok mint amit mi, csak kicsiben. Ki-ki képessége szerint.

Ja és még egy. Diána nem volt írónő korábban, ugye? Úgy hogy egy újabb képességre tett szert a velünk töltött idő alatt.

Te írtad:
"Érdekes hogy ezzel foglalkozol elsőként, ahelyett, hogy a könyv szerzőjét mocskolnád, illetve cáfolnátok mindent amit állít benne."
Válaszom:
Nézd, miért mocskolnám Diánát ez az ő nézőpontja, megteheti. Majd meglátjuk néhány év múlva, hogy mire ment vele.

norbert79 2019.03.22. 12:00:16

Nos egyértelműen ez a könyv nem a szcientológiáról szól, kedves Diána erősen nyomatja magát mindenhol, nyavajás Instagramon is tolódik arcomba a reklámja. Ez a könyv Diána saját önmarketingje, a szcientológiában eltöltött idő is szerintem üzleti kapcsolatok építéséről szólt, de miután rájött, hogy bent nem megy semmire, a látványos távozása is jó reklám, mert az az idő is eszköz a kezében. Ne legyen illúziótok, Diána kőkemény s könyörtelen üzletasszony, s mindent megszerez magának, amit meg akar. Kár ezért...

norbert79 2019.03.22. 12:01:50

@Laci12: "Ghost writer" mond valamit? Nyugodj meg Lacikám, nem ti használtátok Dianát, ő használt titeket. Jah, s még mindig várom a választ, hogy Te miért vagy itt.

Reformer 2019.03.22. 12:09:18

@Norbert69: a könyvből azért ennél jóval árnyaltabb kép bontakozik ki, szóval érdemes elolvasnod.

Reformer 2019.03.22. 12:10:51

@Laci12: Diána nem a szcientológiától lett írónő... ebben biztos lehetsz. A szcientológia leginkább csak elvesz, értekét hozzáadni nem igazán tud...

norbert79 2019.03.22. 12:11:34

@Norbert69: Jah, lehet nem volt ő mindig ilyen jó helyzetben, lehet jó helyen kezdett ismerkedni, de az tény, hogy más által kezdett egzisztenciát felépíteni, s azóta kőkeményen építi magát. Ha megnézed 2015 körül kezdte magát jobban reklámozni, első képe egy harisnyás láb kép... Nem hiszem, hogy mindig is ilyen volt, de az biztos, hogy valami törés volt, s ki akart törni. Nem tudom megállapítani, hogy előtte is ilyen nagy lábon élt, de tény, hogy sokat változott.
Nem ismerem, de bevallom megismerném, csak tényleg kár, hogy egy fals képet tükröz ezzel vissza, mert ellentétet sugall: a szcientológia emberéleteket tesz tönkre, ő meg itt van vidáman, gazdagon, s arról panaszkodik, hogy milyen rossz volt benn... Talán érted mire gondolok...

norbert79 2019.03.22. 12:12:36

@Reformer: Okés, ha Libriben kapható, megér egy olvasást, van amúgy is egy Libris ajándékutalványom, amit eddig semmi értelmesre nem tudtam elkölteni, szóval miért ne.

Reformer 2019.03.22. 12:19:49

@norbert79: Most lehet, hogy összeveszünk. Ne a látszat és az előítéletek alapján ítélj meg egy embert.
Egy könyvnél pedig természetes, hogy az íróját is valamennyire reklámozni kell. A reklámok elsősorban a könyv népszerűsítésére irányulnak, ha megnézed ezeket. Nem magát nyomatja...

A könyv csak és kizárólag a szcientológiáról és az ő ottani viszontagságairól szól, egy hiteles, emberi és személyes történet. Ennyi erővel az én könyvem önmarketing volt.

Ez a "kőkemény és könyörtelen üzletasszony" meg "az üzleti kapcsolatok építéséról szólt" meg nagyon, de nagyon mellément. Igaz, hogy határozott és öntudatos ember, de ez a könyvből is egyértelmű. Ráadásul ez pozitív tulajdonság szerintem.

Olvasd inkább el a könyvet, és utána ítélkezz. Egy rakat fotóból senkit nem lehet igazán megismerni.

norbert79 2019.03.22. 12:26:21

@Reformer: Nem veszünk össze, egyáltalán, csak másképp látjuk. Nekem a sok apró részlet szúrt szemet, te pedig az embert próbálod figyelni. Engem zavar az az összkép, amit sugall azoknak az apró részletek fényében, amit látok: profi reklámanyag, megrendelt weblap, csak saját weblapról rendelhető könyv, reklámkampány, egy olyan emberről, aki elvileg szenvedett a szektás ideje alatt, s alig egy éve jött ki. Talán érted miért ugranak fel a kis piros zászlók a szemem előtt, ugye... S akkor az Instagram múltat nem is említve.
Teljesen igazad van, hogy meg kell ismerni az embert, de személyesen ennyi dolog után nehezen tudok előítélet nélkül olvasni a könyvet...

Bgisi 2019.03.22. 13:15:32

@Laci12: "Én nekem semmi bajom azzal, hogy ebből pénzt csináltok. Csak rá akarok mutatni, hogy ugyan azt csináljátok mint amit mi, csak kicsiben."

Ne haragudj, de csacskaságokat írsz. Mi az összefüggés, ha valaki ír egy könyvet, amit nyilván pénzért lehet megvenni, és a szcientológia üzletpolitikája között? Hol van ennek a kettőnek a metszéspontja?

Többesszámot használtál, így rám is vonatkozik: elárulnád hogy én hogyan s mivel csinálom ugyanazt mint ami Ti, csak kicsiben? Megtisztelnél válaszoddal.

Sandor Zsolt 2019.03.22. 13:24:40

Laci12 :

írtad:
Gratulálok Dudás Diánának!
De mi a cél azzal, hogy megjelent ez a könyv?
válasz:
Gondolom azért hogy kevesebb embernek tudjátok kitépni az agyát és elhajtani rabszolgának. Különben nekem is kéne egy pár magadfajta "nagytehetségü" rabszolga. Csak szeretnélek a gyüjtötáborban, vagy a gulágban látni. Természetessen a kettö kombinálható is.

Laci12 2019.03.22. 13:54:23

@Bgisi: Nem, rád nem vonatkozik a többes szám. Azokra vonatkozik, akik publikálják és közreműködtek.

Laci12 2019.03.22. 14:11:18

@Sandor Zsolt:
Írtad:
Gondolom azért hogy kevesebb embernek tudjátok kitépni az agyát és elhajtani rabszolgának.
Válaszom:
Ó milyen szenzációs ötleteid vannak! Mi lenne, ha Te is írnál egy könyvet?

Laci12 2019.03.22. 14:19:01

@Reformer:
Írtad:
Diána nem a szcientológiától lett írónő... ebben biztos lehetsz.
Válaszom:
Nem, ebben egyáltalán nem vagyok biztos! De lehet, hogy nincs igazam.
Nos, akkor lássuk mi is a korábbi publikációja?

Reformer 2019.03.22. 14:44:34

@Norbert69: a szexista és zaklatás határát súroló kommented töröltem, következő ilyenért kitiltalak a blogról.

Reformer 2019.03.22. 14:55:36

@norbert79: az általam képviselt alapítvány a kiadó, ne felejtsd. Ha már csináltunk valami, igényesen csináltuk, ennyi. Én nem hinném, hogy ez baj... a weblap se egy töbmilliós külön fejlesztés hanem egy sima Wordpress alapú egyszerű weboldal... jól néz ki meg jól meg van csinálva, de azért nem egy luxuskategória. A "reklámkampány" alatt a Facebook és Instagram hirdetéseket érted? Az se túl bonyolult és drága... Nézted, hány követője van? Nem egy influencer, és semmiféle brandet v. saját bizniszt nem reklámoz. Nem igazán értem, mi alapján tűnik ez akkora rettenetesen megkomponált üzleti dolognak neked.

A "szenvedésről" pedig - a könyvet olvasva egyértelmű, hogy milyen mélyről kellett felküzdenie magát ide, és hogyan szedte össze magát. Ez inkább becsülendő szerintem.

Én is 10 évet lehúztam a szcientológiában, ebből 8-at a Sea Orgban. Ahhoz képest egész jól vagyok, van insta profilom, és néha kirakok mosolygós és vidám képeket. Ez még nem jelenti azt, hogy ne lett volna egy borzalom, amit akkor átéltem. De nem élhetek a múltban, a jelen meg tele tud lenni örömmel. Én nem vagyok egy áldozat típus, ő sem az. Inkább harcolok és bebizonyítom, hogy az emberi akaterő csodákra képes.

Hyckerdev 2019.03.22. 15:13:51

Külföldre is lehet rendelni vajon?

Norbert69 2019.03.22. 15:35:00

@norbert79: @Reformer: " a szexista és zaklatás határát súroló kommented töröltem, következő ilyenért kitiltalak a blogról."

Nyugodtan törölheted a kommentem. De akkor talán Diánának sem ártana néhány fotót törölnie az Instagram oldaláról.

Te megnézted ezeket az Instagram fotókat? Mert ugye, ha valaki kolbásszal a farzsebében mászkál, ne csodálkozzon, ha csaholnak utána a kutyák.

Én nem látok ebben semmi felé spiritualitást. Amit ő képvisel az inkább egy test középpontúság.

Reformer 2019.03.22. 15:40:12

@Hyckerdev: lehet, írni kell az info@dudasdiana.hu e-mail címre

Reformer 2019.03.22. 15:46:11

@Norbert69: sajátos a logikád... az, hogy te mibe mit látsz bele, az meg a te dolgod.

Reformer 2019.03.22. 15:48:47

@Laci12: én se írtam egy könyvet se a szcientológia előtt, mégse érzem úgy, hogy ott tanultam volna meg könyvet írni... hanem inkább az ihletett, hogy egy fél könyvtárra való könyvet kiolvastam még gyerekkoromban. Igazi íróktól, nem olyan C-listás sci-fi íróktól, mint Hubbard.

Laci12 2019.03.22. 15:57:02

@Reformer: @norbert79:

Az alábbi válasz ugyan nem nekem jött, de nem tudok elmenni mellette.

A "szenvedésről" pedig - a könyvet olvasva egyértelmű, hogy milyen mélyről kellett felküzdenie magát ide, és hogyan szedte össze magát. Ez inkább becsülendő szerintem.

norbert79 , 2015 -n készült fotóról beszél, amikor még Diána nyakig Szcientológus volt, nem? Ebben az időszakban tényleg mosolyog, sportkocsit vezetett és csinosan öltözködött.

Na, hát akkor meddig kell még Szcientológusnak legyek, hogy ilyen mélyre süllyedjek?

Hyckerdev 2019.03.22. 16:07:34

Láttam már leukémiast kemo utan mosolyogni és nem hiszem hogy mocsok jól érezte magát...

Reformer 2019.03.22. 16:07:40

@Laci12: nem azt sulykoljátok naponta az emberekbe, hogy virágozzanak és prosperáljanak, és legyenek élő reklámtáblái a szcientológiának? Próbált volna meg mást kitenni... :) A könyvből pedig kiderül, hogy mi történt abban az időszakban VALÓJÁBAN.

Laci12 2019.03.22. 16:09:20

@Reformer:

Írtad:
én se írtam egy könyvet se a szcientológia előtt, mégse érzem úgy, hogy ott tanultam volna meg könyvet írni... hanem inkább az ihletett, hogy egy fél könyvtárra való könyvet kiolvastam még gyerekkoromban. Igazi íróktól, nem olyan C-listás sci-fi íróktól, mint Hubbard.
Válaszom:
A Te érzéseid a tiédnek, nem rólad írtam, hanem Diánáról.
De ha már rólad beszélünk, akkor a könyved megírásához a motivációt nekünk köszönheted.

Hyckerdev 2019.03.22. 16:17:58

Ergo adjon halat xenunak mert megirta, megirhatta a könyvet?

free spirit 2019.03.22. 16:18:36

@Laci12:
Nem is tudtam, hogy a publikálás és a könyvírás csak Hubbard privilégiuma (volt). De most legalább megtudtam, mint ahogy azt is, hogy ehhez kimondottan szcientológus képzettség kell. Téged olvasni mindig tömör gyönyör. :D

Laci12 2019.03.22. 16:21:18

@Reformer: Akkor is ellentmondásosak vagytok. Ha Szcientológia Egyház elvette volna az összes pénzét, ahogy ezt állítjátok. Akárhogy is sulykoltuk volna, hogy prosperáljon, nem futotta volna sportkocsira.

Hyckerdev 2019.03.22. 16:30:50

@Laci12 az fel se merült benned, hogy esetleg nem a saját kocsija? A jelenlegi városban ahol lakom olyan autók mellett fotózkodhatnek amik értékétől azonnal DM próbálná beszervezni. (hacsak nem bujna a szekrénybe)

Reformer 2019.03.22. 16:34:01

@Laci12: a kocsi tudtommal bérautó volt, az akkori párja, egy szcientológus üzletember bérelte.

znagy6666 2019.03.22. 16:47:48

@Reformer: @Hyckerdev: @Norbert69: @norbert79:

Na erről írtam kB. 3 hónapja.

Ez itt az igazi üzlet. Fiatal csinos szcientológus lányokat vittünk ki Los Angelesbe. Ukránok voltak a legjobbak, de a magyar lányok is jók voltak. És azt is írtam, hogy a mai napig ez így megy. Mi lepkehálóknak hívtuk őket.

Remélem Diána erről is ír a könyvében.

Laci12 2019.03.22. 16:57:12

@Reformer: @Hyckerdev:

Írtad:
a kocsi tudtommal bérautó volt, az akkori párja, egy szcientológus üzletember bérelte.
Válaszom:
Á már értem! Egy másik kisemmizett és megnyomorított Szcientológus bérelte ezt a szuper sportkocsit.

Hyckerdev 2019.03.22. 16:59:38

@Laci12, az hogy megnyomoritott azzal nem vitatkozok, de vannak emberek akiket nem lehet kisemmizni konkrétan azért mert még a szci penzszivattyu rendszere is kevés hozzá. Amúgy meg egy szaros camarot bérelni nem nagy was ist das, mennyi lehet? 100 dolcsi per nap? Nagykaland

Norbert69 2019.03.22. 17:29:05

@Hyckerdev: @Laci12: @Reformer: @free spirit: @Bgisi: @norbert79: @DaDPool: @Damiel:
Én amit nem értek az az, hogy ha Diána elért egy ilyen irigylésre méltó életszínvonalat, miért nem arról ír egy könyvet, hogy hogyan jutott el odáig. Miért a negatívumokat erősítjük azzal, hogy azt hangsúlyozzuk ki?

Miért a kudarc van a fókuszban?
Én azzal tudtam tovább lépni a kb. 5 évig tartó SCIO múltamból, hogy a sikerekre koncentráltam.

A Védikus Alkímia Iskola ennek az élő példája.
hu-hu.facebook.com/VedikusAlkimiaIskola/

Bgisi 2019.03.22. 17:44:32

@Norbert69: Előljáróban annyit, hogy még nem olvastam a könyvet, de a beharangozásból ítélve nem arról szól a könyv. Értem, és egyetértek azzal amit írsz, csak az egy másik könyv lenne, szerintem. Leah Reminit tudnám példaként említeni, Ő is megharcolt a színésznői sikerekért, és azért is, hogy otthagyja a szci álnok és gonosz rendszerét. Ez két külön témakör, és Leah könyve is csak az utóbbiról szól.

bumeráng2013 2019.03.22. 17:59:41

Kedves Diána
Köszönet a rengeteg energiáért és időért !
Tisztelet a bátorságért hogy szembeszállsz ezzel az alattomos kétszínű bagázzsal
Őszintén remélem sok embernek fog segíteni abban hogy megismerj a a valódi szci t és elkerülje vagy otthagyja őket.

Sandor Zsolt 2019.03.22. 18:02:53

Lange Laci 12 :
írtad:
Ó milyen szenzációs ötleteid vannak! Mi lenne, ha Te is írnál egy könyvet?
válasz:
Inkább nem irnék. Èn szeretném a szcientológiát az ókori kereszténységként látni. Sajnos ti pillanatnyilag pont az ellenkezöjét csináljátok mint az ókori római kereszténység. Fösvénység és lelki kegyetlenkedések kisérik az utatokat.

free spirit 2019.03.22. 18:04:22

@Norbert69:
Az a helyzet, hogy kívülállóként látunk valamit. Láthatsz, a te szavaiddal élve irigylésre méltó életszínvonalat. Amit legtöbbször senki nem tud az az, hogy mi van színfalak mögött, vagy milyen ára lehet ennek. Mert bizony ennek sokszor kemény ára van, mint önfeladás, személyiségtorzulás. Van akinek megér ennyit, és van olyan, akinek nem. Akinek nem éri meg, előbb-utóbb lépni fog. S az, hogy hogyan tudja valaki feldolgozni az élményeket, traumákat, egyénenként eltérő. Könyvet írni, ez is egy mód. S nem jelenti azt feltétlenül, hogy valaki csak a negatívumokat hangsúlyozza. Te egy más utat találtál. Neked az használt. Azt pedig végképp ne mi akarjuk eldönteni, hogy ki hogyan élte meg a dolgokat.

norbert79 2019.03.22. 18:09:40

@Laci12: Laci, te még a kérdésemre se voltál a mai napig képes egy választ se adni, szóval ismét felteszem az auditálási kérdést: te miért vagy itt?

norbert79 2019.03.22. 18:15:21

@Reformer: Nem kétlem sem a szenvedést, nem kétlem a szívást, de vesd össze Leah-val mondjuk Diánát. Nehezen látom át, hogy miért nehéz megérteni, hogy nem Diánával vagy veled, vagy a könyvvel van bajom, hanem az üzenettel, amit átadsz ezzel? Hogy engedhet meg magának valaki bármilyen szintű, ilyen mértékű kampányt, olyan valaki, aki 5 évet lehúzott a szciben, ahol elvileg nagyon kemények a napok, kisemmiznek, s itt feltűnik valaki, aki nemcsak egy éven belül összekapja magát, de könyvet ad ki. Nézd távolabbról, olyanok szemével, akik nem voltak benn... Tudom, hogy teljesen más szemszögből látjuk, de próbáld meg kicsit más szemmel nézni.
Nem azt mondom, hogy áldozatnak kell lenni, s tényleg le kalappal Diána előtt, ha ezt saját erejéből hozta össze, de ő a ritkaság. Biztos, hogy pont őt kellene egy ilyenben előtérbe helyezni? Mondom, nekem így hiteltelennek tűnik...

Reformer 2019.03.22. 18:23:41

@norbert79: értem, amit írsz, de szerintem drasztikusan túlbecsülöd a promóciós költségeket :) A könyvet meg az alapítvány adta ki.

Diána könyve igen jó szerintem, és reálisan bemutatja a szcientológiát, és annak lehetséges borzalmait is. Más kézirat hozzám az elmúlt 10 év során nem érkezett.

Sajnálom, hogy hiteltelennek látod, de itt a szöveg és az üzenet mérvadó, nem a külsőségek. A reklámkampány azért fut, hogy minél több emberhez eljusson ez.

DaDPool 2019.03.22. 18:38:02

@norbert79: @Reformer: most komolyan? azon rugóztok, hogy mennyi mindene van?
Az senkinek nem jutott eszébe, hogy esetleg nem 0-ról kezdte? Mondjuk alapvetően el volt eresztve anyagilag, csak látott lehetőséget a Sci-ben, amiben persze csalódott, mert nem előre vitte, hanem hátra.
Abban lehet igazság, hogy azért lett Sci, mert még több kapcsolatot, és még több tőkét akart szerezni, csak éppen ezt rossz helyen kereste, és bár nem olvastam még a könyvet, el tudom képzelni, hogy csúnyán ráfizetett.
Sok vállalkozó van, aki kipróbál ezt-azt, és még utána is. Miért ne használná ki ezt a helyzetet. Valószínűleg milliókat bukott, és bár egy könyv bevétele messze el fog maradni a károktól, de ez egy elégtétel szerintem.
Ki nem akarná visszaszerezni az elbukott pénzét, akár a károkozó hátára is felülve? De ezért ítélkezni felette? Nagyon jól ismerjük a Sci módszereit arra, hogy sose fizessen vissza semmit.

norbert79 2019.03.23. 14:34:18

@DaDPool: Talán mert a tönkretett emberéletek a szememben többet jelentenek, mint az, hogy egy vállalkozó mennyi pénzt vesztett? Tudod, ilyen kis hülye apróságok...

DaDPool 2019.03.23. 17:48:48

@norbert79: most akkor igazából mi a gondod? Az, hogy a hölgy nem kárpótolt senkit akit megvezetett? Saját hasznára (ami szerintem egy könyvkiadásnál nem sok) írt egy könyvet a tapasztalatairól? Vagy csak szimplán miért van pénze erre a könyv kampányra? Nem értem.
Lehet támogatták, lehet eleve volt pénze erre.....is!
Szerintem a Sci-ben nem mindenki szegényedik el teljesen. Egy viszont tény, mindenki szegényebb lesz.
De nem mindegy, hogy valaki 100 milliós tőkéből áll be Sci-nek, és abból elbukik akár 20 milliót, vagy valaki pár millió (és összes) forintját fordítja erre, és nem kap érte semmit. Persze az utóbbi kisemmizve érzi magát, mert egy petákja sem maradt, és a kapcsolatai is rámentek. De az előbbi, azért van még hová nyúlnia, és akár új bizniszt indít magának. Persze őt is megviseli a bosszantó nagy kiadás, de a kettő közt van különbség. Én ezért nem ítélkeznék felette.
De a könyv talán pont azért lesz hasznos, hogy ne legyen több tönkretett élet. Vagy ha már a könyv eltántorít 4-5 delikvenst, már akkor jól járt mindenki. 1 megmentett lélek is több bárminél

Gyaloghuszár 2019.03.23. 19:53:13

A személy kikezdése az állításai helyett, hiteltelenítés. Nem védekezünk, támadunk. Hol olvastam már ilyet? Valami scifiben?

Vicces amikor valaki csak egyetlen, hibás szakácskönyvből próbál főzni minden alkalomra. Talán, egy jól megfizetett infós monitorán már készül az "a-igazssag-diarol.hu" (nem, az nem helyesírási probléma, csak syentolodzsist írásmód).
@Reformer
Talán érdekelne pár portált egy "Egy "vallás" mocskos inváziója a tényfeltáró ellen" cikk. Úgy látom, pár hasábhoz lassan összeáll az anyag ;-)

LeilaX 2019.03.26. 22:01:17

Ez a konyv valami egeszen elkepeszto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Akinek valaha kozve volt a szcientologiahoz vagy a kozelebe kerult akarmilyen modon annak korelezo olvasmany!!!!!!!!!!!
Le a kalappal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Damiel 2019.03.27. 23:01:32

@Norbert69:
Kedves Norbert!
Emlékeztem a hozzászólásodra, aminek alapja az író feltételezett anyagi stabilitása volt. Nos, elolvastam a könyvet. Szerintem Te is tedd ezt, már amennyiben érdekel a téma. Szerintem rá fogsz jönni, hogy mennyire meg kellett írnia ezt a könyvet így, ebben a formában.

PTS level III. 2019.04.13. 21:34:43

Sajnálom, hogy ex-szcientológusként egy ilyen sarkos véleményt kell írnom erről a könyvről, de számomra ez a Diána egyszerűen büdös, gyanús és hiteltelen.

10 évet húztam le ebben a szervezetben, és 12 éve létezem nélküle.
Ez a blog folyton a pénzimádat miatt pocskondiázza az "egyház"-at, erre besétál ugyanabba a csapdába ezzel a nettó, szánalomra méltó szarral. Ellenpólusú propaganda 3990 Ft-ért kiárusítva, ami majd megmenti a potenciális áldozatokat? Ugyan már! Nem kéne ezt erőltetni, de tényleg!

A tragikus sztorikat arctalan áldozatok írják tök ingyen (lásd: Cherrish blogja).

Kit és mitől ment meg ez a dekoratív, jól sminkelt cicamica, aki a szcientológia után is szemlátomást jól helyezkedik a túlélés érdekében (ahogy előtte is)? :D Az "üzletasszony" nem kaszált annyit a szciből, mint azt remélte, és bedurcizott...? :D
Épeszű emberek éppúgy nem fognak költeni a szcientológiára, ahogy erre wordpress-alapon reklámozott hulladékra se..., mert más forrásokból is lehet hitelesebb információkhoz jutni. Vágyfokozókat árulnak így a neten, nem az igazságot.

Reformer 2019.04.14. 04:42:42

@PTS level III.: A véleményed tiszteletben tartom, bár nyilvánvalóan nem a könyvről írtad, hanem Diánáról. Úgy nagyjából mindenben vitába szállnék vele.

1. Hitelesség: annál hitelesebb dolog nem létezik, hogy valaki arccal, névvel, a nagy nyilvánosság előtt felvállalja múltját és közreadja történetét. Ráadásul a könyvet elolvasóktól kapott visszajelzések szerint is (amiket a Facebook oldalán közreadott)a könyvben leírt története nagyon pontosan visszaadja azt, ami a szcientológiában a falakon belül történik (tehát nem csak én jutottam erre a következtetésre).

2. Ne feledd, hogy én is írtam könyvet a szcientológiáról, amit pénzért lehetett megvenni. A fejenként százmilliókat kérő szcientológia egyház és egy 3990 Ft-os könyv közé egyenlőségjelet tenni pedig nevetséges. Ha megnézed az Amazonon, elég sok olyan könyvet fogsz találni, melyeket amerikai ex-szcientológusok írtak. Szintén pénzért vehetők meg. Én ebben semmi kivetnivalót nem látok.

3. A külsejére tett megjegyzésekről annyit: hogyha olvastad volna a könyvet, tudnád, hogy ezzel a témával az "egyházon" belül is volt embereknek problémája. Ez és az egész (mondjuk ki, szexista) hangvétel meg már téged minősít.

4. "Nem kaszált annyit a szciből, mint azt remélte, és bedurcizott" - ezt minden ex-szcientológusról el lehet mondani. Mindannyian azért mentünk oda, mert szupererőket, gazdagságot, fejlődést, a problémáink megoldását reméltünk, nem?

5. Az "üzletasszony" megjegyzés pedig szintén arról árulkodik, hogy nem olvastad a könyvet, tehát tényleg csak a Diánáról írsz véleményt, és a hangvételből ítélve az előítéleteid alapján.

Csak azt tudom javasolni neked, hogy ne a külső alapján ítélj.

Damiel 2019.04.14. 06:13:12

@PTS level III.:
Hmmm... talán érdemes lett volna elolvasni a könyvet, amelyről/amely kapcsán sommás véleményt mondtál. Bár ez inkább tűnik ítéletnek, mint véleménynek.
Bocsáss meg, egyébként semmi bajom veled, de jelen esetben Te vagy az az ember, aki kevesett tudott, és azt is rosszul.
Egy meglehetősen szűk rétegnek kiadott könyvnek még a megtérülése is komoly siker, nemhogy valami komoly haszon vagy anyagi siker legyen emlegethető. DE nyilván sosem írtál/ adtál ki könyvet. Egy elszegényedett, eladósodott angol tanárnő annyira üzletasszony, mint az egyéni vállalkozóvá lett villanyszerelő "üzletember"...
Javaslom, olvasd el a könyvet, pusztán csak azért, hogy megvédd magad a "mihaszna okoskodás" vádjától.

PTS level III. 2019.04.14. 07:29:38

@Reformer: @Damiel:

Az érveiteket felfogtam, ám továbbra is kitartok az álláspontom mellett:
ez a pénzért árult bulvárbotrány-koncepció mindig is felcseszett, mivel azt a nézetet vallom, hogy a közérdekű (és a köz javát szolgáló) információk bárki számára hozzáférhetőnek kellene lennie.
Reformer, előtted kalapot emelek ezért a blogért, és tudtommal a könyved is régóta letölthető ingyen. ;)

Lehet blogot vezetni, vagy bármilyen más formában megvédeni az embereket felvilágosítással a különféle veszélyforrásoktól (és most kicsit elvonatkoztatnék a szcientológiától), a szerző anyagi támogatása egy egész más lapra tartozó opció.

Nem kéne ilyen és ehhez hasonló hibákba esni:
youtu.be/4BVDz3NkxQM?t=617

Damiel 2019.04.14. 07:55:53

Nincs is semmi baj a nézőpontoddal, sőt. Amibe viszont becsomagoltad az meglehetősen sértő, rossz ízű volt, ráadásul hamis prekoncepciók alapján született. Így nehéz egyetértéssel fordulni hozzá. Én olvastam a könyvet és nem tudom kritizálni a létjogosultságát. Sikerült a hölgynek úgy megírnia, hogy szinte mindenki számára érthető lehet az a folyamat, ahogyan valaki bekerül a rendszerbe és magáról a szervezetről is meglepően precíz képet mutat. És hogy a kiadványnak ára van? Hát ja. Ezen polemizálhatunk, de önmagában ez nem vesz el az értékéből... A hölgyet meg ne bántsuk! Egyrészt nem elegáns, másrészt meg nem hiszem, hogy bármivel is kiérdemelte volna.

DaDPool 2019.04.14. 11:44:00

@PTS level III.: Hadd tegyek tisztába pár dolgot. Ma Magyarországon nem éri meg könyvet kiadni! A kiadó (Pl. Alexandra) hatalmas sápot vesz le, és előre kikötött szerződésekkel dolgozik. Vagyis egy első könyvet kiadó írónál egyszeri díjjal számolnak pl. 2-3 száz ezer Ft.-al. Utána meg nem kap részesedést az eladott példányokból. Ez azért van, mert nem tudhatja a kiadó, hogy sikeres lesz, vagy bukás a könyv? Mennyi az érdeklődés? Bár A Sci felkapott téma mostanság, mégis egy kicsi csoportot fog érdekelni a könyv! Szerintem ha 1000 példány elkel belőle akkor az már jó! Magyarországon 3-4000 példány felett mondanak egy könyvet sikeresnek. Ebből kiindulva, lehet az egyszeri díj még alacsonyabb. Ha abból indulunk ki, hogy első blikkre 4000 példányt gyártanak le, akkor könnyű kiszámolni, hogy 1 könyv után az író 50-75 Ft közötti összeghez jut. Minden más költséget a kiadó, és a gyártás nyel el.
Innen nézve, inkább őket kéne kritizálni, hogy mernek ekkora haszonkulccsal dolgozni. Micsoda pénzéhes egy banda....nem? Az író ehhez képest ingyen dolgozott!
Persze mehet az egész magán kiadásban is, ahol minden költséget ő áll még a terjesztést is. Ekkor lehet, hogy a példányonkénti akár 1000 Ft is ütheti a markát. Hát nem mondanám, hogy 1000x1000 Ft akkora nagy pénz lenne Magyarországon, és valószínűleg tartom, hogy az író a Sci-ben ennek akár a 40-50 szeresét hagyta. Megint csak az arányok!
Elvesztettem 50 milliót és milyen szemét vagyok,hogy kerestem rajtuk 1 milliót! Nem álszent ez egy kicsit?
A fenti számításokat az alábbi link alapján végeztem
regenyiras.net/blog/jogdijak.magyarorszagon
De az aktualitásáról és a könyvbiznisz mértékéről egy hozzáértőbb nyilatkozhatna, mennyire pontos számok ezek. Én csak azt tudom igazolni, hogy kb. 10 évvel ezelőtt volt több nyomdaipari és kiadói ismeretségem, és már akkor nagyon hápogtak mind a nyomdászok, mind a könyv szerzők, hogy nem éri meg. Én két konkrét nyomdát is tudok, amelyek abban az időben inkább kilopták a gépeiket a cégből, és csődöt jelentettek, és máshol újra próbálkoztak. Ez azért sokat elmond a helyzetről.

Szóval én azt mondom, nem tartom fer-nek kritizálni az írót, mert a káreseményéből hasznot próbál szerezni. Sokan teszik ezt, főleg áldozatok akik egyrészt ki akarják írni magukból ezt, és egyben némi kompenzációt akarnak, mert ugye az őket megkárosítóktól nem kaphatnak.

Gyaloghuszár 2019.04.17. 11:21:39

Végre én is megkaptam a saját példányomat, már alig várom, hogy egy kis nyugi legyen és nekiállhassak! :-)

bugenhagen 2019.04.25. 00:22:27

Megrendeltem a könyvet, 1 nap múlva meg is érkezett. Érdekes volt, szerintem kicsit bő lére van eresztve, lehetne 20-30 oldallal rövidebb. MIndezzel együtt nem bántam meg, jó olvasmány volt, semmivel sem rosszabb, mint a hasonló angol nyelvű könyvek (melyeknek a többségét szintén elolvastam). Azóta már kölcsönadtam, és legalább még ketten elolvasták.

Gyaloghuszár 2019.04.25. 22:14:02

Nagyon klassz élmény volt elolvasni ezt a könyvet, köszönet érte! A kapzsiság, romlottság és butaság ami a szcientológiában megjelenik, sehol nem található meg ilyen koncentrált formában. Döbbenetes volt ennyire hiteles, hazai és aktuális beszámolót olvasni róla. Az ilyesmiről mindig azt gondoljuk, hogy ez csak messze és régen történhetett meg, itt nálunk, mellettünk ilyen nem lehet.
Több érdekes felismerést is tettem a történet kapcsán - pl. hogy a megdicsőülés egyetlen pillanata a siccentológiában a "befizetés". Előtte érdekled őket, abban a pillanatban isten vagy, utána viszont megint leköpnek, rágalmaznak, megváratnak, le sem szarnak. Hiába csengettél be bármennyit. Ez üzleti modellnek is szégyen, vallásnak gyalázat.
süti beállítások módosítása