Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A szcientológusok kivizsgálják a NAIH-ot

2016. december 13. - Reformer

L. Ron Hubbard írásos utasításait híven követve ellentámadásba lendültek a szcientológusok - ma közleményben tudatták az országgal ezt (kiemelések tőlem, helyesírási hibák az eredetiből változatlanul átemelve).

Persze semmi olyan nincs benne, hogy "együttműködnek a hatóságokkal", "belső vizsgálatot indítanak", "betartják a törvényeket", de aki ismeri őket, az nem is számított ilyenre.

A Szcientológia Vallási Egyesület Központi Szervezet közleménye
Budapest, 2016. december 12., hétfő (OS) -

A Magyarországi Szcientológia Vallási Egyesület (SZVE) határozottan tiltakozik a két szervezetét érintő Nemzeti Adtavédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) eljárással szemben.

A NAIH eljárást kifogásoló számos hívői panasz nyomán az SZVE elindította saját vizsgálatát azon panaszok tekintetében, hogy a NAIH megsértette a szcientológusok alkotmányos alapjogait illetve az ENSZ Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának és a Polgári és Politikai Jogok Nemzetközi Egyezségokmányának 18. cikkelyét.

"A Hatóság eljárása számos szcientológus alkotmányos alapjogát, illetve Emberi Jogát megsérti, nem is beszélve az egyházügyi törvényben foglalt jogaikról. Véleményem szerint az eljárás több egyéb ponton is jogsértő." emelte ki Dr. Szikinger István alkotmányjogász és c. egyetemi tanár.

Miközben a NAIH eljárásának jogellenes vonatkozásaiban jogorvoslatot keres, az SZVE továbbra is mindent meg fog tenni, hogy teljesítse azt – a minden vallási mozgalomra vonatkozó – egyetemes kötelességét, hogy segítsen azoknak, akik szeretnének túljutni egy válságos élethelyzeten, vagy szeretnék elérni a teljes szellemi szabadságot.

A Szcientológia Egyházak évente több mint 2 és fél millió órányi szellemi tanácsadást nyújtottak a híveknek világszerte. Az Egyház által szponzorált humanitárius kezdeményezések emberek tízmillióit érik el. Ezek terjesztik az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát, illetve juttatják el a Drogmentes Világért Alapítvány az Igazság a Drogokról kampányát az emberekhez.

Kiadó: Szcientológia Vallási Egyesület Központi Szervezet

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr9912045203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.12.13. 18:22:53

Most őszintén... minden egyházügyi törvénytől és jogi csűrés-csavarástól függetlenül: ezeket hazánkban ki ismeri el egyházként, és a kizárólag pénzlehúzásra irányuló aktivitásukat vallásos tevékenységként?
Egyszer kihúzhatnák már végre a fejüket a seggükből.

2016.12.13. 22:19:42

Ezek hülyék. Tiltakoznak a NAIH vizsgálatok ellen? Most lett volna a legjobb sanszuk hogy bebizonyítsák a világnak, hogy náluk minden klappol, és semmilyen jogot meg törvényt nem sértenek! Ráadásul mindezt ingyé!!!
(Egyébként állítólag iratokat foglaltak le: magyaridok.hu/belfold/az-szve-nek-nem-tetszik-vizsgalat-1249261/ )

2016.12.14. 19:59:39

@Bgisi:

A szcientológia furfangos jogi csörtékkel fitogtatja a nemlétező erejét. Sanszokkal meg már amúgy is tele van a padlásuk: a tökély és tévedhetetlenség filozófiájának 62 év sem volt elég arra, hogy akár egyetlen szabaddá tett lélekkel is bizonyítsa az igazát.

"Lehet-e tragikus egy szamár? - Amiért elpusztul terhe alatt, melyet sem hordani, sem ledobni nem képes?" - Friedrich Nietzsche
süti beállítások módosítása