Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Lebuktatta a BBC a szcientológus kuruzslót

2016. szeptember 27. - Reformer

Előzmény:

Egy szcientológusnak tűnő kuruzsló 1,2 millióért "gyógyítja" az autizmust

Mai Index cikk:

Magyar kamugyógyítót buktattak le Angliában

Áprilisban írtam erről az emberről (ld. a hivatkozást), és mostanra utolérte a megérdemelt sorsa: a BBC rejtett kamerás riporttal buktatta le a RTL Klub riportjában csak "független kutatóként" emlegetett Tóth úr angliai képviselőjét. Érdemes megnézni abban a riportban az ő szegmensét, a karizmatikus szélhámos iskolapéldája az ürge.

Csak annyit tennék hozzá az Indexes cikkhez, hogy Tóth Zoltán "Sági"

- továbbra is tele van szcientológus ismerősökkel
- tagja a "Szcientológusok" zárt Facebook csoportnak
- végzettségei/diplomái között szcientológia tanfolyamokat is megnevezett;
- illetve az RTL Klub riportjában amit az általa alkalmazott "módszerről" mond, az egy az egyben megegyezik a Dianetika könyvben foglaltak elmélettel: szerinte az autizmust egy szülés előtti "incidens" okozza, azt kell "kifuttatni" a gyógyításhoz, illetve meg kell találni a legelső incidenst, mert arra épül a többi későbbi hasonló. A legelső incidens kezelésével pedig ezek az incidensek tapasztalatokká válnak. Pont ezt mondta Hubbard a Dianetika könyvben, csak nem az autizmusról, hanem az aberrációkról általában.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr311746841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anna_K 2016.09.27. 13:13:21

Kíváncsi lennék, hogy vajon ez az a Tóth Zoltán, aki a gyakori kérdéseken rendíthetetlenül próbálja menteni a mundér becsületét a "hamis adatokon" alapuló tévképzetekkel és aljas rágalmakkal szemben...

norbert79 2016.09.28. 13:37:14

Gratulálok Péter a nemzetközi szerepléshez! :-) Ezúton is gratulálok, hogy csatlakoztál a Tony Ortega "szektához" (Marty Rathbun után szabadon) ;-)
süti beállítások módosítása