Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Hírösszefoglaló

2015. május 18. - Reformer

Az elmúlt 1-2 hét szcientológiával kapcsolatos híreinek összefoglalója:

 

Németh elvtárs 150%-ra teljesítette a tervet

A Drogmentes Maraton beszámolóinak van valami sajátos, az '50-es évek híradóira emlékeztető bája. Most például azzal álltak elő egy belső körlevélben, hogy a "valaha volt legnagyobb maratonukat" csinálták meg, azaz "104.410 fiatalhoz és felnőtthöz jutott el az igazság a drogokról". A legszebb az az egészben, hogy mindezt a legnagyobb titokban tehették, hiszen egyetlen valamirevaló sajtóorgánum sem tudott beszámolni erről. A Maraton május 24-én 14:00-re fut be a Hősök terére, ezen az útvonalon:

00.png

 

 

Harmadára csökkent az igazán aktív szcientológusok száma,
elapadt a pénz is (?)

Kiszivárgott belső információk alapján erősen lecsökkent az igazán aktív, rendezvényekre is rendszeresen járó szcientológusok száma. A 2000-es évek közepén megszokott 500-800 fő helyett manapság már csak 150-200 szcientológus jelenik meg az "egyház" rendezvényein. A kevesebb fóka miatt továbbra is igen lassan halad a pénzgyűjtés, a két, már elég régóta itt dekkoló Sea Orgos "projektvezető" pedig egyre türelmetlenebb. 

Pénzszerző rendezvény most is volt, "a történelmi események megerőszakolása" sorozatban a muskétások kerültek sorra, galéria:

Eredményeket, adományozólistákat már nem is küldenek, szóval még az is lehet, hogy 10 év után végleg kifulladt az egész székházasdi..

 

Imre, a legyűrhetetlen

A magyarországi szcientológia egyik ikonikus figurája és legnagyobb túlélője, Tóth Imre WISE-elnök puccos új irodába költözött. A szcientológus üzletembereket tömörítő egyesület vezetőjét eddig semmi sem tudta kirobbantani pozíciójából - a WISE magyarországi irodája minden viszontagság ellenére fennmaradt. 

A WISE-tagok által csak "Vejz Imi"-nek becézett Sea Org tag túlélte - többek között - az egykori OSA-vezető, Fritzlauf Lajos ámokfutását, az APEH éveken át tartó vizsgálatát, az egyházi státusz elbukását, a WISE-t érintő összes botrányt (Jorgos Travel, Portocom, Balusztrád, Premier Nyugdíjpénztár, Foodexpress), az OTL megszűnését (melynek elvileg csak egy része a WISE iroda!), a legnagyobb konzultánscég (Admiral & Escorial) bedőlését és nem mellékesen az összes, a megfúrására irányuló intrikát.

Kémeink megszerezték az új iroda fotóit, íme a galéria (lecsapom a magas labdát - a bútorok pont olyan antik darabok, mint a Hubbard Menedzsment Rendszer...):

 

Tragédia nektek, lehetőség nekünk

A CCHR (a szcientológusok pszichiátriaellenes fedőszervezete) Albert Györgyi halálának évfordulója kapcsán megjelentetett cikkében varrta ismét a "pszichiáterek" nyakába számos magyar művész halálát.

Sajátos logikájuk szerint József Attila, Soós Imre, Szécsi Pál és Latinovits Zoltán elvesztését is a "pszichóknak" köszönhetjük, sőt szerintük 

Világjelenség, hogy a gyógyszergyártók számára jó befektetésnek számító „depresszióipart” terjesztő pszichiáterek ténylegesen már csak annyi ideig figyelnek oda pácienseikre, amíg a pszichiátriai szereiket felírják.

MINDEN pszichiáter ilyen kapzsi gyógyszerügynök, igaz, CCHR? A beteg láttán dörzsölgetik a markukat, és dollárjelek jelennek meg a szemükben... Végülis az "egyház" által megdolgozott szcientológusoknak szemrebbenés nélkül be is veszik ezt a nem kicsit leegyszerűsített ellenségképet.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr467469214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ants Group · http://a-szcientologia-valsaga.blog.hu/ 2015.05.18. 11:25:41

Ezt a szcientológia, "vicces vagy vicces" sorozatába kellene betenni, vagy a "nagyon nagyon régen, még az előző évszázad közepén, forradalmian új" technológia rovatba. :))

Ants Group · http://a-szcientologia-valsaga.blog.hu/ 2015.05.18. 19:14:28

Ha még lehet egy kis hozzáfűznivalóm. :) Imre olyan Hubbardosra rendezte be most az irodáját, nem? :)
"Like" a cikkért!! :)
süti beállítások módosítása