Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

CCHR, a "pszichóirtók" csapata

2008. május 29. - Reformer
Ez a szcientológiához kapcsolódó szervezeteket bemutató sorozat 3. része.



Előzmények:

WISE - A szcientológia az üzleti életben
New Era Kht. - Az egyház "közhasznú" könyvkiadója

A CCHR a Citizens Commission on Human Rights (Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért) rövidítése.

Ezt a szervezetet 1969-ben alapította a Nemzetközi Szcientológia Egyház és Thomas Szasz pszichiáter.

(Thomas Szasz egyébként magyar, 1920-ban született Budapesten, majd 1938-ban az USA-ba emigrált. Ő a antipszichiátriai mozgalom egyik élharcosa.)

A CCHR-t leginkább a "vallási" háttér különbözteti meg a többi ilyen jellegű szervezettől. Mint minden, az egyházhoz szorosan kötödő szervezet esetén, itt is L. Ron Hubbard írásai az irányadóak.

A kötődés szorosságáról annyit, hogy az egyház belső elhárításának, az OSA-ban létezik egy ilyen pozíció, hogy társadalmi reformok osztályvezetője. Ez minden helyi OSA irodában létezik. Ő a közvetlen felettese a helyi CCHR vezetőjének.

A magyar CCHR (Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért, kiemelten közhasznú alapítvány) vezetője Dobos János, aki volt Sea Org tag (szcientológia szerzetes). Az alapítvány munkatársai egytól egyig szcientológusok.

A CCHR tevékenységét erősen beárnyékolja, hogy Hubbard más vallások fanatikusait is megszégyenítő hevességgel támadja a pszichiátria és a pszichológia intézményét.

Hubbard "psych"-nak nevez minden pszichológust, pszichiátert, pszichoanalízissel foglalkozó szakembert stb. A magyar szcientológusok "pszichó"-nak nevezik őket.

Hubbard a következőket vallja a "pszichókról" és a pszichiátriáról általában:

- nincs biológiai bizonyítéka az elmebajjal kapcsolatos pszichiátriai elméletekre

- a pszichiáterek MIND bűnözők - "Egyetlen olyan élő pszichiáter sincs, akit ne tudnánk köztörvényes bűnökért (zsarolás, testi erőszak, gyilkosság) elítéltetni. Rengeteg bizonyítékunk van ezekre az aktáinkban." - L. Ron Hubbard, 1969. június 23., Crime and Psychiatry (A bűnözés és a pszichiátria)

- a pszichók felelősek a bűnözésért "Egy megoldás van a bűnözésre - szabaduljunk meg a pszichóktól! Ugyanis ők okozzák!" - L. Ron Hubbard, 1982. május 6., The Cause of Crime (A bűnözés oka).

- "A brutalitásukról és a szívtelenségükről hírhedtek." - L. Ron Hubbard, 1982. május 6., The Cause of Crime (A bűnözés oka).

És akkor még nem is beszéltünk a szintén 1982-es írásáról (Fájdalom és szex), amiben a pszichók már mint reinkarnálódó intergalaktikus bűnözőkként jelennek meg. Erről már írtam, itt elolvasható: fájdalom és szex blogbejegyzés.

Lehetne még boncolgatni Hubbard írásait, de kb. ez a lényegük.

Pikáns adalék: L. Ron Hubbard 1947. október 15-én írt levelében pszichiátriai kezelésért könyörög.

A CCHR-ra visszatérve: nem kétlem, hogy vannak pszichiátriai visszaélések. Előfordulnak felesleges gyógyszerezések. Ezeket fel kell deríteni és fel kell velük szemben lépni.

De Hubbard általánosításaival és fanatizmusával a háttérben a CCHR lejárat minden ilyen épeszű törekvést, ezzel a valódi, felelősségteljes, objektív tényfeltáró munkát végző civil jogvédő és érdekvédő szervezetek munkáját is megnehezíti.

A másik probléma pedig a valós alternatíva hiánya.

Tegyük fel, a kormány betiltja a pszichiátriát.

Mi lesz az ápoltakkal? A közveszélyes őrültekkel? Hubbard módszerei ezek kezelésére enyhén szólva is kérdésesek, ld. Lisa McPherson vagy Magyarországon Király Noémi ügye.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr78493481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.05.29. 15:01:01

Megint túl van magyarázva egy téma. Komolyan neki kell állni és morfondírozni, hogy mi lehetne az alternatíva a pszichiáterekkel szemben? Hogy tényleg olyan csúnyarosszak-e, vagy talán mégse?
A képlet borzasztóan egyszerű, van egy pacák, aki nem teljesen épelméjű (a szó klinikai értelmében), és persze kit talál bűnösöknek? Naná, hogy az őt "kínzó" pszichiátereket. Ez a skizofrénia egyik alapjelensége.
Abszolút indifferens a témában, hogy valóban vannak visszaélések a területen, mert az az egyes emberek egyéni gonoszságának, és/vagy ostobaságának a függvénye, nem pedig a szakmáé. Körülbelül annyi értelme van az egésznek, mintha a nőgyógyászokat, vagy a szülészeket az emberiség kiirtásával vádolná valaki, csak azért mert Semmelweiss előtt annyi anyuka meghalt gyermekágyi lázban. Minden tudományág feljődik, sok-sok év(tized, -század!) áll az egyes orvosi szakágak mögött.
Az is baromság, hogy nincsenek biológiai bizonyítékok a témában. Például pár éve fedezték fel, hogy a depressziót - többek között - bizonyos vírusfertőzések is okoz(z/hatj)ák, így a gyógyszeres kezelés teljesen korrekt, sőt, kimondottan szükséges. Ugyanez a helyzet azoknál, akiknél szervi okokból csökkent mértékű valamelyik (vagy éppen több) hormon termelése, aminek szintén lehetnek depresszív hatásai, a hormonok gyógyszeres pótlása pedig gyakorlatilag teljesértékű életet tesz lehetővé a betegek számára.

Egy paranoid elmebeteg ember hagymázas vízióit ne vegyük már komolyan mérlegelendő, megfontolandó teóriának...

2008.05.29. 15:45:29

beteg ez a fickó

_yossarian · http://szinhaz.blog.hu 2008.05.29. 16:21:28

jaj, egyetértek. Nehogymár őrültekre vitapartnerként tekintsünk.

anonymoushun · http://www.freewebs.com/anonymoushun/index.htm 2008.05.29. 16:32:59

Hali mindenkinek, az oldalunkon kértünk egy csöpp segítséget videó tömörítésben. Valaki?

2008.05.29. 16:49:13

nálam futhatna napközben csak a cég blokkolja a az oldal elérését, majd otthonról megnézem mit lehet

Neduddgi 2008.05.29. 17:00:51

A mai Aktívban lesz valami sztori, ahol anyuka azt állítja, a fiát elektrosokkal tették tönkre. Kíváncsi leszek, ki áll mögötte...

gollum 2008.05.29. 17:04:24

"Rengeteg bizonyítékunk van ezekre az aktáinkban."

Már megint bizonyítékokra hivatkozás, a bizonyítékok elősorolása nélkül. Valóban ír bizonyítékokat - ill. amit ő annak vél -, vagy megint a Micimackó-effektus?

d. 2008.05.29. 17:12:26

Neduddgi

az elektrosokk az elsőre tényleg durván hangzik, ellenben ismerek olyat, akit régen így gyóygítottak meg (és nagyon komoly gondok voltak vele, saját gyerekét spájz polcra tette, hogy ne bőgjön, maj godolkodott rajta, hogy spájz helyett nem lenne-e jó ha hűtőbe tenné inkább...stb.-no ez volt az a pont amikor pszichiátriára került. Azóta sok víz lefolyt a Dunán és az illető is nomráls gondolkodűsú és el nem tudja képzelni, hogy hogy volt korábban olyan dolgokra képes amire...Ellenben ha valakit régen indokolatlanul elekrtosokkoltak, az nagyon-nagyon durva és elítélendő és ezzel tényleg tönkrel lehet tenni valakit.

Blogpont Huba 2008.05.29. 17:15:13

Before-nál a pont. Egy elmebeteg zagyválása nem megfontolandó alternatíva, hanem az, ami.

an0234 2008.05.29. 17:32:27

Ekkora blodseget is ritkan olvasni.

andorgo 2008.05.29. 17:38:13

hihetetlen, hogy van még aki bedől ezeknek.....elgondolkodtató, hogy mennyi ember bedől egy ilyen alaknak és a butaságainak. csak azért mert jól vegyiti némi igazsággal........

anonína 2008.05.29. 17:39:51

Na, megint felment bennem a pumpa! Ha lehiggadok, és képes leszek racionálisan összeszedni a gondolataimat, akkor tételesen megcáfolok minden baromságot, amit ezek gondolnak a pszichiátriáról és a pszichológiáról.
Addig is annyit, hogy bármelyik kedves szcientológus nyugodtan fáradjon be egy pszichiátriai osztályra, és nézze meg mennyit és hogy dolgoznak az általuk bűnözőnek és gyilkosoknak kikiáltott emberek.

Természetesen vannak visszaélések, ezek ellen határozottan fel kell lépni, és szerencsére egyre több szervezet van, akik ebben segíteni tudnak. És igen, vannak olyan emberek, akiken sajnos nem lehet érdemben segíteni. De könyörgöm, hányan vannak azok, akiken igen!

És azt vajon tudják-e, hogy a pszichológusok egyáltalán nem írhatnak fel gyógyszert? És azt, hogy "elekrosokkolni" már jó pár évtizede nem divat? (Ma már csak nagyon kevés és nagyon indokolt esetben alkalmazzák az elektrokonvulzív kezelést.)
"- nincs biológiai bizonyítéka az elmebajjal kapcsolatos pszichiátriai elméletekre" Hahaha! Nagyon naprakész megállapítás... egyébként is, gondolom minden szcientológus rettentően tájékozott a szakirodalomban.

"Mi lesz az ápoltakkal? A közveszélyes őrültekkel?" Hát majd szaunával meg vitaminnal kikúrálják őket. Sok sikert hozzá.

davidpeter 2008.05.29. 18:29:37

Az alapgond az, hogy LRH nem is tudta, mivel foglalkozik valójában a pszihiátria, ráadásul a tudomány mérföldeket fejlődött azóta. A pszihiátria rengeteg neurológia kórképet vizsgál, aminek sok esetben legfeljebb távolról van köze a hangulathoz (pl. rossz volt a kedvem, ha rámjött a migrén, de kb. ennyi). Számos gyógyszert fedeztek fel, ami más területeken is alkalmazható.
Áh, nem is érdemes tovább írnom, aki hülye, úgyse itt fog megvilágosodni.
Legközelebb majd nekimegy valaki az onkológusoknak, mert szétkemózzák a betegeiket és ezért ők milyen szemetek...

gyz 2008.05.29. 18:33:31

igen, ez az a téma, amiben mindenki bemegy a szci utcájába, aki csak vitára méltónak tartja őket.

A pszichiátriával kapcsolatos állításaik annyira abszurdak, képtelenek, ostobák stb., hogy messze alulmúlják a xenu-sztorit.

Vicc, hogy ha vitába szállsz egy szcivel, azt mondja, ne kritizáld a rendszerét, amíg nem ismered meg tökéletesen (ami mellesleg néhány százezerért megtehető, pénztár jobbra). Eközben bérszámfejtők, könyvelők, cipőfelsőrész-készítők, menedzsertréning-szervezők tüntetnek és gyilkosoznak a Vadaskert előtt, miközben nemhogy az orvostudományról nincs fingjuk se, de a nyakamat teszem rá, hogy 99%-uk egy biológia érettségin is simán elhasalna.

Tőlem úgy intézi mindenki az életét, ahogy akarja, ha ő klír akar lenni, és milliókat tejelni, ugyan tegye. De aki tisztességes emberek áldozatos munkájára gyalázkodik, és próbálja azt tönkretenni, valamint a gyermekükért mindent megtenni kész szülőket a csemetéjük jelenlétében inzultálja (szóban) a saját ostoba gyökér módján, azt legszívesebben két nagy pofonnal hazazavarnám onnan. Persze nem teszem.

Neduddgi 2008.05.29. 18:46:16

d., tényleg kíváncsi leszek, hogy mit hoznak ki a riportból. Nem lennék meglepve, ha izibe előkerülne a CCHR neve.

Egyébként ami az "elektrosokkot" illeti, érdemes elolvasni Benedek István: Aranyketrec c. könyvét. És az nem ma íródott!

Neduddgi 2008.05.29. 20:13:38

Hihi... benne voltak, de csak "Emberi Jogokért Alapítvány" néven, Dobos János nyilatkozott. A riport gondolom, holnapra fent lesz a neten, a lényege annyi, hogy állítólag a skizofrén srácot össze-vissza elektrosokkolják meg gyógyszerezik, és full leépült. És az anyukát természetesen nem tájékoztatták a mellékhatásokról és különben is. Azért jó lett volna, ha nem ennyire egyoldalú a riport. (na jó, Szendi Gábort megkérdezték, de ő is általánosságokat mondott, konkrét esetismeret nélkül, és róla lehet tudni, hogy a gyógyszeres és egyéb beavatkozásokat csak nagyon csínján ajánlja. Igaz, ő pszichológus/pszichoterapeuta, ezért teljes joggal híve a beszélgetésnek)

Anonymous · http://wearelegion.blog.hu/ 2008.05.29. 20:21:52

"Vicc, hogy ha vitába szállsz egy szcivel, azt mondja, ne kritizáld a rendszerét, amíg nem ismered meg tökéletesen (ami mellesleg néhány százezerért megtehető, pénztár jobbra)."

Áááhhh, ez a hét mondata!

örge 2008.05.29. 20:32:13

Esetleg lehetne neki küldeni egy kis tájékoztató anyagot:)

fritz kraft · http://kraft.blog.hu/ 2008.05.29. 20:33:05

örge, szerintem nem kéne azt sugallni, hogy a riporter a hunyó, és titkon mondjuk a szci-t támogatja, vagy bármi hasonló. pláne, mert az egyik fotóján spanglizik, a másikon meg ott figyel a space cake..

örge 2008.05.29. 20:38:01

Nem is akartam, minden bizonnyal fogalma sincs mi is valójában az a CCHR, ezért gondoltam, hogy érdemes lenne neki tájékoztató anyagokat küldeni.

Karma 2008.05.29. 20:51:00

Azért ebben a k**** országban valami elkezdődött, mert nem tudom hányan hallottátok, de nemrég bezárták Lipótmezőt :(

örge 2008.05.29. 20:57:34

A space cake nem esett le elsőre, nem vagyok otthon a témában. Tényleg vicces, hogy pont ő csinált egy ilyen riportot.

fritz kraft · http://kraft.blog.hu/ 2008.05.29. 21:01:37

jó, hát a nemképbenlevés kihasználása eleve alapfegyver a szcidióták kezében... lásd drogmentes maraton, ahol a leggyakrabban még a tanároknak sincs tudomásuk arról, mi van a háttérben.

Warlimont 2008.05.29. 21:10:51

Elektrosokk, vagy ECT: A XX. század első felében volt nagy áttörés, de amikor az 1960-as évektől kezdtek megjelenni az első valóban jó gyógyszerek, egyre jobban kiszorult. Az elektrosokk lényege NEM az áram, hanem az általa kiváltott görcs, az elektrosokk előtti évtizedekben sokféle görcskeltő módszert használtak vagy a véletlen felismerés folytán találtak eredményesnek (pl. lázgörcs). Magát az elektrosokkot Cerletti és Bini vezette be a 30-as évek közepén. Alapvetően depressziók kezelésére szolgált, ma már csak elvétve, gyógyszeres terápiára rezisztens, súlyos schizopren tünetek kezelésére használják. Én magam 12 éves gyakorlatom alatt 3 elektrosokk kezelést láttam, tehát ma már ritka dolog, más kérdés, hogy a sci-k ezt hétköznapi rutinnak, perverz szadizmusnak hazudják, kb olyan, mintha a mai fogorvosokon a középkori, érzéstelenítés nélküli foghúzásokat kérnék most számon. A módszer egyébként jó hatékonyságú. Anno fél éves orvosként volt egy idős nénink, olyan mély depresszióban, hogy ki sem mozdult az ágyból, enni sem akart, idős férje ült mellette az osztályon, és naponta etette. Semmilyen gyógyszer nem használt, ő pl ECT-től állt talpra, szinte megdöbbentő gyorsasággal. Az elektrosokk (ECT) ma műtéti körülmények között zajlik! Előtte a beteget megvizsgálja belgyógyász, aneszteziológus. A beavatkozás komplett érzéstelenítés, fájdalomcsillapítás mellett, altatásban történik. Azaz pl egy hasi műtéthez hasonlóan ez sem fáj. A beavatkozás kockázata az érzéstelenítés és az altatás kockázata, azaz semmivel sem nagyobb, mint egy műtéti altatás esetén. Az elektromos impulzust egy számítógépvezérelt műszer állítja elő. Óriási hazugság a szcik részéről, amikor az ECT-t perverz orvosok által végrehajtott áramszórásként mutatják be, ordító, vergódő betegekkel. De ismétlem, ez egy ma már nagyon ritkán használt módszer, a gyógyszerek kiszorították.

Warlimont 2008.05.29. 21:16:02

"Azért ebben a k**** országban valami elkezdődött, mert nem tudom hányan hallottátok, de nemrég bezárták Lipótmezőt :(" A "Lipót" (OPNI) eladása nem a jelenlegi Molnár/Horváth miniszterpárostól indult, már évekkel ezelőtt rebesgették, csak akkor még az volt a terv, hogy építenek egy új épületet helyette valahol. Az egykori OPNI a Hüvösvölgyi úton egy hatalmas ősparkban egy XIX.sz.-i kastély, aminek még Erzsébet császárnő rakta le az alapkövét, viszont borzasztó lerobbant állapotban volt már, így ha nem zárják be, akkor irdatlan mennyiségű pénz kellett volna a rendberakásához. A telek viszont óriási értékű ingatlan mai budai árakon. Szerintem az OPNI eladása nem sci ármány, hanem szimpla ingatlanbiznisz.

Warlimont 2008.05.29. 21:28:59

Egyébként a scik elkezdték ismét bombázni a kórházakat CCHR körlevelekkel, melyben jófejkedő jogvédő körítéssel a pszichiátriai visszaélésekről, kezelésekről kérnek adatszolgáltatást. Mi is kaptunk ilyet. A kórházigazgatónk továbbította nekem a levelet, hogy referáljak írásban, mit kezdjünk ezzel. Mondtam neki, ez sci trükk, naiv hülyékre vadásznak, dobja a kukába, plusz megadtam neki ennek a blognak az elérhetőségét, hogy olvasgassa üres idejében. A scikkel nekem az a fő bajom, és azért utálom őket, mert látatlanban bűnözőnek, mindenféle gengszternek elmondanak minket általánosítva, és ez borzasztó aljasság. Biztos vannak rossz, akár gonosz orvosok, mint ahogy az élet minden területén vannak rosszak és gonoszak, ügyvédek, tanárok, mérnökök, segédmunkások, stb., de hogy így megbélyegeznek látatlanban mindenkit egy szakmában, ez nagyon sértő.

anonymoushun · http://anonymoushun.com/ 2008.05.29. 21:33:23

Warlimont
Anont is támadják, olvastad a nyilatkozatukat? De mi nem adjuk fel, csatlakozhatnak a mozgalomhoz orvosok, pszihiáterek, pszihológusok, rendőrök, katonák, bárki.

vuk 2008.05.29. 21:43:32

Mindenhol megjelennek ahol pszicho tudományos összejövetel zajlik. Kiállítják az anyagaikat két lépéssel arréb. A hiszékeny emberek meg ha bemennek a posztereiktől elborzadva, talán elhiszik amit a CCHR kirak.

Ez ellen mit lehet tenni?

an0234 2008.05.29. 21:51:36

Felhivni ra a figyelmet.. szerintem ezeknek a mindennapos ocsmanysagoknak a nyilvanossagra hozasa sokkal tobb embernek felhivja rajuk a figyelmet, mint a xenuzas. Az csak scifi, ez viszont elborszaszto valosag.

örge 2008.05.29. 22:01:33

A wikipedián:
a pszichiátriáról általában: 5 sor
a pszichiátria bírálata: 15 sor

Warlimont 2008.05.29. 22:11:41

Vuk: Mit lehet tenni? Igazából semmit, az ostobák és a betegek megszólíthatók. Yoda mester mondta: Nagy az Erő hatalma a gyengék felett. :) Tegnap írtam egy lentebbi kommentelésben, hogy idén januárban a Magyar Pszichiátriai Társaság soproni éves Vándorgyűlésére is szerveztek egy "ellenrendezvényt". Ez van, én csak nevettem rajtuk és a szánalmas hazugságaikon, pl. azon, hogy a pszichiáterek (így, általánosítva) Dél-Afrikában működtetnek egy koncentrációs tábort. Sok hülyeség kitelik tőlem, pláne egy-két sör után, de hogy lenne egy különbejáratú koncentrációs táborom...?? Ez még önmagam előtt is meglepő fejlemény volt. Éljen Xenu és a hidrogénbomba, biztos a vízbűl vonták ki a zoxigént, így maradt a hidrogén a bombához.

vuk 2008.05.30. 00:44:34

Warlimont: azért arra kiváncsi lennék, ki engedélyezi nekik az ellenrendezvényt, ki az aki helyet ad nekik, vajon tudják e hogy a sci fedőszerv?

CConstantine · http://www.xenu.net 2008.05.30. 01:25:14

elektrosokkról és a pszichiátriáról:
forgókínpad #6-ban, 2008.05.30-ei bejegyzés 01.23kor

Warlimont 2008.05.30. 09:50:30

"ki engedélyezi nekik az ellenrendezvényt, ki az aki helyet ad nekik" Sopronban konkrétan úgy csinálták, hogy kerítettek egy nagy épületet a tér túloldalán 100m-re, alul üzlethelyiség kirakattal, majd lépcsőn fel, és fent egy komplett egybenyitott emelet. Bár csak tippelek, de szerintem a kóceráj üresen állt, és a tulajdonos (cég vagy önkormányzat) csak azt nézte, hogy jött egy szimpatikus alapítvány és jó pénzt fizet, a többivel nem sokat foglalkozott.

Tündér Mese 2008.05.30. 13:03:17

Azért a szótisztázás itt is megvolt! :P

Az a szomorú, hogy ezt reklámozzák, ahhelyett, hogy független véleményt is kérnének!
Persze lehet, hogy a srác csak egyszerűen rossz orvoshoz került, de ez bármelyik szakmában megeshet!
(Tudnék mondani háziorvost, ügyvédet, de akárki mást is...)

Elszomorít ez az egész! Az emberek kajáltatása az ilyen műsorokkal, amiben legtöbbször a fő téma, hogy ki kivel, mikor és hol, meg miért... :S

1234... 2008.05.30. 13:09:10

Sziasztok,

Tudtok erről valamit?
www.sciennet.com/gerak/index.php?p=6

Amy

kis xenufalvi xenu 2008.05.30. 13:34:36

1234...

váá, újabb gusztustalanság.. wise és egy kis MLM?:D

de hogy kapcsolódjak a témához..

www.webbeteg.hu/index.php?page=news_full&news_id=605

aki rájön, melyik a kakukktojás, nyereménye 1 db thétabomba lesz..

xenuka

Neduddgi 2008.05.30. 13:46:03

Gyerekkokain... muhaha! :o)

Ligur 2008.05.30. 14:00:44

haj milyen termekeny iro volt Hubbard. 1982 majus 6. an minimun ketto iranyelvet, leirast vagy mittomen mit adott ki...

anonymoushun · http://anonymoushun.com/ 2008.05.30. 14:04:49

anonymous írt levelet a zaktívnak, másolatban a többi médiának

1234... 2008.05.30. 14:08:35

Kis Xenufalvi Zseni, Köszi csak erre voltam kiváncsi.

1234...

Bibircsók 2008.05.30. 14:11:17

"Sziasztok,

Tudtok erről valamit?
www.sciennet.com/gerak/index.php?p=6"

Ha megnézitek, ki ajánlotta az oldalt, ismerős névre fogtok bukkanni. :-)

1234... 2008.05.30. 15:13:23

"Ha megnézitek, ki ajánlotta az oldalt, ismerős névre fogtok bukkanni. :-)"

Én levagyok maradva, felvilágosítanál. A hölgy tegnap a blogomon irta le a véleményét.
amy2008.blogter.hu

1234...

sz.csabiii 2008.05.30. 15:15:37

1234
Gerak Andi ról van szó, van neki sablon szci siker oldala

csipinymous 2008.05.30. 20:10:04

Gerak Andika es Gtoma!
:-DDD

LaNdo 2008.05.30. 20:31:51

"Természetesen vannak visszaélések, ezek ellen határozottan fel kell lépni"

Az a baj, hogy maga a rendszer rossz (pszichiátria stb). Rengeteg pénzt hoznak a szerek és az előállítóik mutatják az utat, nekik pedig nem áll érdekükben az, hogy valaki egy idő után abbahagyja a kezelést.
A rendszer maga a visszaélés a tiszta befogadásra/békénhagyásra pedig nincs keret.

Félek az, hogy Sci (végletekben) felszólal egy igaz ügyben többet árt mint használ.

gollum 2008.05.30. 20:46:48

LaNdo:
"Az a baj, hogy maga a rendszer rossz (pszichiátria stb)..."
Ez így csak a te véleményed. Mutass olyan adatokat, amik ezt igazolják.

anonymoushun · http://www.freewebs.com/anonymoushun/index.htm 2008.05.30. 21:13:31

Lando: Nem értem miről beszélsz te meg a többi szci. Bármelyikőtök írja le legyen szíves, hogy kezelnétek egy dühöngő skizofrént???????????????????????????
Ha kaptam választ és az működik, akkor hiszek nektek, addig meg ne nyomjátok a felesleges baromságot, mint a köcsög TV2 a HAZUGSÁGAIT!

eerdeklodoo 2008.05.30. 21:14:54

Lando: nem csak a pszichiátria használ gyógyszereket, és a pszichiátria sem minden esetben tömi a betegeket. Én sem díjazom a betegek elkábítását, de szciék itthon is az USA-állapotokra hivatkoznak (pl. hiperaktív gyerekek gyógyszeres kezelése, akiket nem mellesleg az USÁban sem minden esetben tömnek bogyókkal.)

de mondok még valamit: nagyanyám epilepsziás volt. az elektrosokk után soha nem volt baja az epilepsziával. mindennek több, mint 50 éve. ma már az epilepsziát sem így kezelik.

szciék update kellene, miért írtjátok oly bőszen a pszichókat!

amúgy a hívek mit gondolnak Hubbard pszichés kezelést könyörgő leveléről? az is hamisítvány?

LaNdo 2008.05.30. 21:16:57

Feladtad a leckét, de értelmetlen a statisztika-mutogatás.
A gyógyszercéges elég egyszerű logika: az előállító részvényesek tulajdona, a pénznek pedig szaga nincs.

x doháyzik és gondolja: mi a baj velem?
ELmegy orvoshoz a doki pedig felállítja a diagnózist, miszerint emberünk dohányos.
Ez súlyos?
Hogyha ő dohányos, akkor az-e a legjobb módszer, hogy szedjen pirulát aminek van rakás mellékhatása és drága, vagy az, hogy letegye a cigit.

A doki azt tanulta, hgy dohányosnak ezt kell adni, akkor nem dohányzik többé, a módszer tünetileg működik és ez a rendszer. Dokinknak meg sem kell ezt kérdőjeleznie.


ps: zagyva lett?

G 2008.05.30. 22:02:09

"Rengeteg pénzt hoznak a szerek és az előállítóik mutatják az utat, nekik pedig nem áll érdekükben az, hogy valaki egy idő után abbahagyja a kezelést."

Ez tökéletesen igaz a vitaminbizniszre is, ha már a hasonlatoknál tartunk, vagy ez már kettősmérce? :D

-A másik gond, hogy pl. egy alzheimert nem lehet letenni úgy,mint a cigit. Nagymamámnál ezt diagnosztizálták, 80 éves, a gyógyszerek előtt rettegett. Attól félt, hogy bántani akarják az 56-os forradalom idején élt emberek, hallotta a hangjukat, napokat nem aludt, nem mert kimozdulni. A gyógyszerek segítettek az állapotán, vannak teljesen tiszta pillanatai, igaz enyhén visszatérnek a tünetek is, de nagyságrendekkel javult az állapota.

Aki azt mondja, hogy menjen el a zegyházba auditálni, meg eméterezni, vagy tegye le a gyógyszereket és szenvedjen tovább, azt -már bocsánat- erőszakoljon meg egy talicska aprómajom.

A cigis példára még egyszer: A doki azt tanulta, hogy magától az emberek 90% -a képtelen letenni a cigit, de ha felír egy nikotintapaszt, akkor ez az arány feljavul 70-65% -ra.

gollum 2008.05.30. 22:09:16

LaNdo:
Nem gondolom, hogy értelmetlen a statisztikamutogatás, de nem is feltétlenül statisztikára gondoltam. Bocs, ha az "adatok" félreérthető volt.
Túlságosan általánosítasz, amikor AZ orvosról beszélsz. Vannak olyan orvosok, akik a beteg érdekét nézik, vannak olyanok is, akik a saját zsebüket. Ne vedd őket egy kalap alá.

"A doki azt tanulta, hgy dohányosnak ezt kell adni, akkor nem dohányzik többé, a módszer tünetileg működik és ez a rendszer. Dokinknak meg sem kell ezt kérdőjeleznie."
Bocs, de ez baromság. Az orvosok tanultak vmit az egyetemen, de - mivel az orvostudomány is folyamatosan fejlődik -, a JÓ orvosok utána is folyamatosan képzik magukat, fejlődnek (a pszichomókusok is :) ), valamint az önálló gondolkodás is megengedett nekik.

anonína 2008.05.31. 00:11:37

LaNdo, vannak olyan betegségek, amelyeket bizonyos, az idegrendszer megfelelő működéséhez nélkülözhetetlen anyagok hiánya okoz. Ezeket pótolni kell, ugyanúgy, mintha például valamelyik hormon hiányzik. Ezekben az esetekben szükséges lehet a tartós gyógyszeres kezelés, nem nagyon van más alternatíva.
A pszichiáterekkel kapcsolatban pedig, bizonyára vannak olyan orvosok, akik túlzottan gyógyszerpártiak. De igen sok olyan pszichiáter van, aki csak annyi gyógyszert ír fel és addig, ami mindenképpen szükséges. Amint el lehet hagyni, már nem írják fel.

"A rendszer maga a visszaélés a tiszta befogadásra/békénhagyásra pedig nincs keret." Ez te honnan tudod ilyen biztosan? Dolgoztál valaha a "rendszerben"?

anonína 2008.05.31. 00:17:05

A dohányzást pedig nem lehet összehasonlítani olyan betegségekkel, mint például a már fentebb említett epilepszia vagy Alzheimer-kór.

LaNdo 2008.05.31. 09:02:33

"Ez te honnan tudod ilyen biztosan?"
Foglalkoztat a téma.

De jobb ha pontosítok, elsősorban az antipszichotikumokról és az antidepresszánsokról beszélek (nyugtatókról is).

Ez az elmebeteg vagy őrült fogalom egy baromság. Minden ember az ugyanis, csak nem mind kerülünk olyan helyzetbe, hogy az a környezetünk, vagy a társadalom részére kényelmetlen legyen, mert olyankor felállítják a kórképet és felírják a normalizálóanyagot.

Warlimont 2008.05.31. 11:24:49

"Rengeteg pénzt hoznak a szerek és az előállítóik mutatják az utat, nekik pedig nem áll érdekükben az, hogy valaki egy idő után abbahagyja a kezelést."

Ez egy baromság. Az orvost nem tablettaszám után fizetik, sőt még a csúnya hálapénz sem a gyógyszermennyiség alapján megy, hanem az elért eredmény alapján.

A sci-k miért nem támadnak rá a belgyógyászokra, hogy az inzulinos fiatal cukorbeteget egy életen át szúratják injekciókkal naponta többször? Meg eladat a gyártó maffia mindenféle vércukorszintmérőket és teszcsíkokat? Vagy miért kell a magasvérnyomásosnak akár élete végig akár többféle vérnyomáscsökkentőt szedni? Biztos a magasvérnyomás és a szívinfarctus is az orvosmaffia találmánya, és ha Lenkei vitaminját szednék, akkor be lehetne az összes belgyógyászatot zárni. Gyilkos belgyógyászok!!!

Warlimont 2008.05.31. 11:28:24

Vagy itt vannak a radiológusok. Jön a daganatos beteg sugárkezelésre. Mi ennek a lényege? A sejtek gyilkolása válogatás nélkül atommal. De a dagantos sejt érzékenyebb a sugárra, tehát amit a "jó" sejtek csak megsínylenek (pl haj kihullik és társai) az a daganatot elvileg kinullázza.

Miért nem gonosz orvosok a radiológusok? Atomlobbi!!

anonína 2008.05.31. 12:09:16

Csatlakozom Warlimonthoz.

"De jobb ha pontosítok, elsősorban az antipszichotikumokról és az antidepresszánsokról beszélek (nyugtatókról is)."
A depressziónak is sok fajtája van. Bizonyos fajtáknak lelki, másoknak biokémiai háttere van, és vannak olyanok is, ahol mindkettő. Tehát, ahogy írtam korábban, ha biokémiai oka van, akkor nem lehet megkerülni a gyógyszeres kezelést. Természetesen ott, ahol lelki eredetű, csak ideiglenesen vagy egyáltalán nem alkalmaznak gyógyszert.
Az antipszichotikumokkal kapcsolatban pedig, ezeket körültekintően és komoly esetben alkalmazzák, olyan betegségeknél, ahol a terápia önmagában nem elég, vagy nem is kivitelezhető. (Próbálj meg terápiába bevonni egy hallucináló, magáról nem tudó embert...) Ezek nagyon változóan hathatnak. Van, akinél alig érhető el javulás, van, akinél jelentős életminőségbeli változást okozhatnak, de olyan is van, aki visszakapja az életét. Én ezekre nem tudok jelenleg más alternatívát.
LaNdo, őszintén kíváncsi vagyok, hogy szerinted mivel lehetne kiváltani a gyógyszereket (abban az esetben, ahol nyilvánvalóan szervi háttere van a betegségnek)?

anonína 2008.05.31. 12:18:17

Egyébként pedig, pont a szci-k e-méteres auditálása szépen megtestesíti mindazt, ami a pszichiátria és a pszichológia legsötétebb rémképe lehet. Tudatmódosult állapottal való visszaélés, faggatózás, negatív szuggessziók, összezavarás, stb. Ezzel életeket tehettek (és valószínű tesztek is) tönkre örökre.
Amit auditálás címen végeztek, az bűncselekmény, amiért egy igazi hipnoterapeuta szakembert minden címétől megfosztanának, és felelősségre vonnának.

anonína 2008.05.31. 12:30:18

"Ez az elmebeteg vagy őrült fogalom egy baromság. Minden ember az ugyanis, csak nem mind kerülünk olyan helyzetbe, hogy az a környezetünk, vagy a társadalom részére kényelmetlen legyen, mert olyankor felállítják a kórképet és felírják a normalizálóanyagot."

Szerintem nem érdemes az embereket elmebeteg és nem elmebeteg dimenzió mentén felosztani. Vannak, akik jól tudják kezelni a dolgaikat és nincsenek akadályoztatva a normális életvitelben, és vannak, akik nem. Ez utóbbi egyáltalán nem jelenti azt, hogy feltétlenül jön a "normalizálóanyag":), sokszor csak terápia történik, mindenféle anyag nélkül.

LaNdo 2008.05.31. 13:36:09

"abban az esetben, ahol nyilvánvalóan szervi háttere van a betegségnek"

A lelki problémák is szervi szinten jelennek meg, és fordítva is. Nem lehet elkülöníteni.

Ha problémákkal bekerülsz egy orvoshoz az viszont fel fog állítani egy diagnózist. A gond az, hogy mivel ő orvos ezért a legtöbb ember a diagnózisát be is építi a világképébe.

"Ha megkérdeznétek egy pszichiátertől, hogy töltött-e valaha is időt egy olyan skizofrén vagy pszichotikus beteggel, aki nem kapott orvosságot, akkor azt mondaná, hogy soha. Sem akkor amikor tanították, sem az orvosi egyetemen, sem akkor, amikor praktizálni kezdett. Sohasem töltött időt olyan beteggel, akit ne kezeltek volna intenzíven gyógyszerekkel. Abban a pillanatban ugyanis, amikor a diagnózist ráragasztják valakire, ismét politikai manőverről beszélünk, nem orvosiról, mert valaki hatalmat gyakorol a másik ember fölött azzal, hogy például skizofrénnek minősíti. Az minősíthet, akinek hatalma van."
(Beszélgetések Feldmár Andrással)

itt egy link:www.youtube.com/watch?v=qf9g6i6LArY

G 2008.05.31. 15:15:33

"Ez az elmebeteg vagy őrült fogalom egy baromság. Minden ember az ugyanis, csak nem mind kerülünk olyan helyzetbe, hogy az a környezetünk, vagy a társadalom részére kényelmetlen legyen, mert olyankor felállítják a kórképet és felírják a normalizálóanyagot."

NEM igaz!
A környezet, vagy a társadalom számára?!? Tudod vannak ezek a fogalmak, hogy közveszélyes, ÖNveszélyes, cselekvőképtelen gyógyszerek nélkül. Ne mondd már, hogy ez a környezet számára "kényelmetlen" kategória... A BETEG számára kényelmetlen, veszélyes állapot, amit sok esetben gyógyszeres kezeléssel olyan szintre lehet állítani, hogy a Beteg is jól érezze magát és teljes értékű életet élhet Önmaga szerint is!

"A lelki problémák is szervi szinten jelennek meg, és fordítva is. Nem lehet elkülöníteni."

Hogyne lehetne, a kiváltó ok általában az egyik, utána esetleg magával vonja a másikat is.

"Beszélgetések Feldmár András"

idézet:

"Feldmár András (Budapest, 1940. – ) Kanadában élő magyar pszichológus, pszichoterapeuta.

Tevékenysége szemben áll a pszichológia hagyományos útjaival, mert elítéli a diagnosztizálás széles körben elterjedt módszerét (l. DSM-IV) és az ezen alapuló terápiát, a betegségek és az emberek címkézését, a gyógyszeres kezelést (egyes kivételes eseteket leszámítva), másfelől pedig támogatja az LSD szakértő felügyelettel való használatát."

-Aha értem! Tehát gyógyszerek használata rossz, de az LSD az jó, az gyógyít... fasza, Lando ez egy láblövés lesz :o)

anonína 2008.05.31. 15:21:38

"A lelki problémák is szervi szinten jelennek meg, és fordítva is. Nem lehet elkülöníteni."
Nagyon sok betegség eredete pszichoszomatikus, mégsem mindet lehet terápiával gyógyítani, bármennyire szép is lenne...

Megnéztem a videót, sok az igazság benne, de a ferdítés is.

Nagyon szép dolog azt képzelni, hogy beszélgetéssel és odafordulással minden megoldható. Rengeteg szakember-palánta indul nagy reményekkel, hogy majd ő... aztán jönnek a pofonok. Képzeld csak el, behoznak a mentők egy nagyon súlyos pszichotikus állapotban lévő embert, aki agresszív, hallucinációi vannak, önmagára is veszélyes, szóval láthatóan nagyon szenved. Mondjuk, hogy nem adsz neki gyógyszert, mert azt gondolod, az nem megoldás. Nos, akkor mit teszel vele? Ha beszélsz hozzá, nem biztos, hogy tud majd érdemben reagálni, hiszen nem úgy érzékeli a realitást, ahogy te. Milyen egyéb eszközöd marad?
Arról nem is beszélve, hogy sok helyen 100 betegre jut 1-2 orvos és egy fél pszichológus. Amin persze nagyvonalúan, elméleti síkon átugorhatunk, hogy mi lenne, ha annyi orvos lenne, amennyi kell... de nem ugorhatunk át, mert ez a szomorú valóság.

Az antipszichiátriának sok dologban igaza van, a pszichiátria, ahogy ma működik, valóban nagyon messze van a kívánatostól. Én magam is sok mindenben nem értek egyet a pszichiátria módszereivel. De a valóság az, hogy a lehetőségek enyhén szólva is korlátozottak. A szakemberek azt teszik, amit a legjobbak ítélnek. Nagyon nagy a felelősség, ha rossz döntést hoznak, végzetes következményei lehetnek. De mindig törekednek arra, hogy ha van egy _bizonyíthatóan(!)_ jobb módszer, akkor tovább lépjenek. Csak nézd meg honnan indult a pszichiátria és hova jutott. Valóban messze nem tökéletes még, de fejlődik.

A kérdésem továbbra is áll, mi lehet a megfelelő alternatíva?

G 2008.05.31. 15:23:19

LaNdo: És most már légy szíves mondd meg, hogy szerinted mi a gyógyszerek alternatívája egy diagnosztizált alzheimer kórnál, ami már orvosi kezelés nélékül halucinációkat, szorongást, félelmet és depresziót vált ki a betegnél.

anonína 2008.05.31. 15:31:48

Nehéz ezeket a kérdéseket így, fórumokon megvitatni. Vannak itt olyanok, akik napi szinten látnak pszichiátriai betegeket, és vannak olyanok is, akik max. a tévében vagy utcán, nem ismerik a valóságot, csak mindenféle szedett-vedett ismereteik vannak.
Ami elméleti szinten csodálatosnak tűnik, és lehet hangzatos, lelkesítő előadásokat tartani belőle, az egyáltalán nem biztos, hogy megállja a helyét a mindennapokban.

anonína 2008.05.31. 16:03:06

LaNdo, ez egyik sem válasz...
Valami, esetleg, ami nem 72-es és nem propagadna film?
Saját véleményed nincs? Én inkább arra lennék kíváncsi.

AnonHun · http://www.freeforum.hu/anonymous 2008.05.31. 17:08:33

LaNdo: Elhiszed, hogy a következő témák bármelyikéből össze tudnék neked állítani egy elborzasztó videócsomagot, amit megnézve teljesen megváltozna a világképed?

Ügyvédek, riporterek, strandok, repülés, elektromosság, bélszín, chat, prímszámok, Afrika, gombák, ételízesítők, galambok.

A titka az, hogy csak a rosszat mutatom, azt is elferdítve és a céljaimnak megfelelően kihegyezve.

És mivel ezt bárki megteheti, ezért sajnos szkeptikusnak kell maradnunk mindennel szemben, aminek PR szaga van, vagy egyoldalúnak tűnik.

vuk 2008.05.31. 17:19:30

"ha biokémiai oka van"
szeretném tudni amonina, warlimont, hogy történt-e
tudományos vizsgálat ennek igazolására.

LaNdo 2008.05.31. 17:26:51

Persze hogy történ, a 90%-ukat gyógyszergyárak finanszírozták, és 95%-uk szerint így van.

G 2008.05.31. 18:04:42

"Persze hogy történ, a 90%-ukat gyógyszergyárak finanszírozták, és 95%-uk szerint így van."

A maradék 5% -ot meg a cchr pénzeli, fasza!

Warlimont 2008.05.31. 20:47:48

"mi a gyógyszerek alternatívája egy diagnosztizált alzheimer kórnál, ami már orvosi kezelés nélékül halucinációkat, szorongást, félelmet és depresziót vált ki a betegnél"

Sajnos nincs alternatíva, és egy ponton túl már semmi sem segít, egyedül a leépülő beteg ápolása, gondozása marad.
A betegség jelenleg nem gyógyítható. Vannak gyógyszeres próbálkozások, pl. az Exelon, ami egy kolinészteráz inhibitor, de részben drága, részben igazán meggyőző eredményt még nem láttam ezektől.
A betegséggel akkor lehet a legtöbbet tenni, amíg nem alakul ki igazán. Ekkor antioxidánsok jelenthetnek valami prevenciót, kezdeti memóriazavarokban segíthetnek egy darabig értágítók (pl. Cavinton, Nootropil), de egy ponton túl nincs orvosi segítség.

Depresszió Alzheimer esetén inkább csak tünet, és nem valódi depresszió, hanem az érzelmi elsivárosodás, leépülés kelti ezt a benyomást.

Hallucinációk és zavartság sajnos gyakran társul az előrehaladott Alzheimerhez. Sok beteg csak ekkor kerül orvoshoz, és ekkor az alapbetegséggel már sokat nem lehet tenni, maradnak a tüneti gyógyszerek, és ezeknek nincs alternatívájuk.

A beteget küldjük pl koponya CT-re, az leírja az előrehaladott corticalis atrophiát (sorvadás), és ekkor bizony már csak a tartós ápolás szervezése a kérdés...

Egyébként az Alzheimerre való hajlam öröklődik, akinek van a családban, ott pl ApoE vizsgálattal lehet rizikót szűrni.

Warlimont 2008.05.31. 21:10:41

"Az antipszichiátriának sok dologban igaza van, a pszichiátria, ahogy ma működik, valóban nagyon messze van a kívánatostól."

Az egész ország és az egész egészségügy működése messze van a kívánatostól, de erről nem az orvosok tehetnek, tehát mindenféle bűnözőnek elmondani őket elég szemétség.
Más kérdés, hogy a tudomány adta keretek is messze vannak az ideálistól. Sokkal előrébb vagyunk, mint tegnap, és holnap még előrébb leszünk. Sokan a pszichiátriát még mindig az elektrosokk, bezárás szinten hiszik, ezek tudatlan emberek, ettől a szinttől már sokat fejlődtünk, mint ahogy az élet más területe is fejlődött. Lásd pl orsós magnó vs MP3 lejátszó.

"Én magam is sok mindenben nem értek egyet a pszichiátria módszereivel."

Nem a módszerek a kérdés, ráadásul a módszerek szabályokkal körülbástyázva történnek. A történet ott indul, hogy mi az ellátandó feladat, és ezek tesznek szükségessé módszereket. Korlátozó módszerek agresszív vagy hiányzó belátóképességű betegnél kellenek. Ez nem öröm a személyzet számára, hanem szükséges rossz. De akinek vannak jobb ötletei, gyógyszerei, mondja el, sőt méginkább menjen, és a gyakorlatban mutassa be. Láttam pl. azt a revolvert, amivel egy elmebeteg lelőtt egy kolléganőt jópár éve egy magyar kórházban. Ilyen esetekben mit mondana a tech?

Pl. "kényszergyógykezelés". Ha egy beteg nem önként van az osztályon, de kezelése szükséges, mert veszélyes önmagára vagy környezetére, akkor bírósági szemlét kell hívni 24 órán belül! Kijön bírónő, független orvosszakértő, kirendelt ügyvéd, hatósági tanúk, és ők döntik el, jogos volt-e az orvos döntése. Ha szerintük nem indokolt, a beteget még aznap el kell bocsátani. Néha nincs igazuk, de ekkor a felelősség már az övék... :) Tehát hazugság azt terjeszteni, hogy a gonosz orvos önkényessége, hogy valakit "bezárnak-e".

"De a valóság az, hogy a lehetőségek enyhén szólva is korlátozottak. A szakemberek azt teszik, amit a legjobbak ítélnek."

Így van! Az agy az emberi test legbonyolultabb szerve, és itt a legtöbb az ismeretlen is ma még. De ettől nem az orvos a gengszter, mint amit a scik hazudnak.

vuk 2008.06.01. 00:45:57

Warlimont: a kényszergyógykezeléshez: sokan nincsenek tisztában azzal, hogy ha szerettüket beviszi a mentő pld. a pszichiátriára, akkor "kényszergyógykezel"ni kezdik.
Ha jól értem, akkor szabályos birósági eljárást folytatnak olyan személlyel szemben, aki nem tudja magát megvédeni, kifejezni, mert éppen beteg, és most olvasom, hogy ügyvédet rendelnek ki neki.

Megalázó egy eljárás lehet annak aki végigéli.

Nyithatnál egy pszicho blogot, ahol nem offolnánk Reformert:-DDD

LaNdo 2008.06.01. 07:41:06

A (békénhagyós) személyi és területi kapacitás drasztius növelésével el lehetne hagyni a gyógyszerkezelés megkezdését a legtöbb embernél. Lehetne +2 hét lelkibetegszabi (70%-os) egy évben amit ilyen szanatóriumokban lehetne tölteni.
Iskoláskorban nem papolni az odafigyelést hanem átadni a rendszer által (erre még kigondolok valamit).


AnonHun:"Ügyvédek, riporterek, strandok, repülés, elektromosság, bélszín, chat, prímszámok, Afrika, gombák, ételízesítők, galambok." Pont ez az, példáid a pszichofaramiparral ellentétben nem tudnak kirántani a kalapból semmit, amire nincs szükség, viszont amit el tudnak adni óriási haszonnal azáltal, hogy megbundázzák gyógyítóoktatásunkat. Talán az egyetlen pozitívum amit ebből kapunk az agy biokémiájának jobb megértése, de ennek mi még nem fogunk örülni, ez az átkunk.

csipinymous 2008.06.01. 13:03:19

Hagy foglaljak én is állast ebben az ügyben.
Vegyük ez komolyan, mert mint láthattuk már többször is bizonyos médiumok csatornáin, ez a kis szervezet szereti forrón meglovagolni ezeket a témákat. Majd eltúlozva, elferdítve a valóságot az emberek elé tálalni azt a rengeteg sületlenséget, amit maguk is kényszerböl hisznek.
Az elektrosokkos film bejátszások, és még végtelen baromság a kelléktárukból, ami számomra inkább szánalmas, és hiteltelen, mint a valóság bemutatása.
De, mindig van egy réteg ami ezt bekajálja.
Pár hónappal ezelőtt, az iwiwen találkoztam egy sclerosis-s beteggel, aki neurológusára panaszkodott. Orvosa, a Lenkei -féle vitaminokat, és a szauna tisztító kúrát írta fel, a nyugati orvoslás helyett. Semmibe véve azokat a szabályokat, amiket ilyen esetben használnia kell. Orvosi esküjét megszegve, egy be nem vált módszert helyezett előtérbe. A költségekről még nem is beszéltem.
8000,- forintos vizitdíjat kért el alkalmanként a háromszáz helyett. A kúra alkalmanként a vitaminokkal, kb., 60-65 ezerre jött volna ki.
Etikátlan, és mélyen felháborító!
A többi neurológus, mire gondolhat? Szerintem Ők is kiakadnak!
Részemről a témát lezártam.
Hiteltelenek, szánalmasak, nevetségesek.

fairi 2008.06.01. 13:46:26

LaNdo:nem vagy kicsit idealista?
Gondolataid nem rosszak,mondjuk a gyógyszereket teljesen nem lehetne elhagyni,valamennyi fog kelleni,de néha sajna túlzásba viszik!
Anyám a Szent Imre kórház pszichiátriáján ápoló,tud mesélni nekem elég meredek sztorikat!
Hallucináló emberrel mit kezdenél,megnyugtatnád,és ha rád támad(anyám kezét összekarmolta egy hallucináló öregasszony,pedig csak beszélgetni akart vele,ezután a beteget jól leszedáltak,és lekötözték)
2 nővérre jut 15-20 beszámíthatatlan beteg,akkor persze hogy hamar a nyugtatóhoz nyúlsz ha bármelyik agresszívnek tűnik....

CCHR,ha valóban segíteni akarna először kormány felé kampányolna hogy ne leépítsen mindent(inkább teremtse meg a jobb körülmények lehetőségét),és zárjon be pszichiátriai intézményeket,utána alternatívákat mutatna az orvosoknak ami tényleg használ,és lehetne így a gyógyszereket mérsékelni!
Amíg csak annyit hajtogat minden pszichó bűnöző csak ártani fog! Mikor egy hét alatt a nővérnek négyszer kell 12 órázni talán nem fog gondolkodni azon hogy kényszer-gyógyszerezés lesz:beteg agresszív elő a nyugtatókat,és lekötözni! Mindenki félte a testi épségét!

"pszichofaramiparral ellentétben nem tudnak kirántani a kalapból semmit, amire nincs szükség, viszont amit el tudnak adni óriási haszonnal azáltal, hogy megbundázzák gyógyítóoktatásunkat."

Dr. Lenkei Gábor nem keresi magát zsírosra a csodakészítményievel,és nyomja a süket dumáját????
Vitaminok köztudottan kellenek,de talán mégse jók 10-20szoros adagokban,A,D,E,K-vitaminokat túl lehet adagolni,mivel zsírban oldódnak,a vízben oldódóaknak is lehet eddig nem vizsgált mellékhatása! Lenkei végzett vizsgálatokat vagy a süket dumát nyomja???
Ez a bagoly mondja verébnek....

csipinymous 2008.06.01. 15:57:01

Fairi, kedvért nem zárom még le ennyivel.
Hosszú évek alatt megfigyeltem, különböző fórumokon, blogokon, és egyéb furcsa helyeken, hogy a szcientológusokat, mennyire foglalkoztatja ez az ügy.
Néha magukat marcangolva, adjak elő sablonosnak mondható történeteiket, a pszichiáterek rémtetteikről, bűneikről.
De, ezek a sablonok roppant gyenge lábakon állnak, és a tető felettük könnyedén átlátható.
Ott, bent Hubbard és a szcientológiai egyház, minden esetben megtalálható.
A félelmetes az, hogy a szcientológusok zöme, ezeket a történeteket annyira begyakorolják, hogy a badarságokat még saját maguk is elhiszik.
S, hogy miért van erre szükségük? Talán az okból, amiért olyan görcsösen bizonygatják egyházi mivoltukat, saját maguknak, és a világnak.
Néhány Hubbardi tanfolyam elvégzése után, feljogosítva érzik magukat, hogy olyan dolgokba szóljanak bele, amiért egy orvos 7-9 évig tanul.
Mind e közben fogalmuk sincs arról, hogy miről beszélnek!
Papagáj módjára szajkózzák a szcientológiai egyház demagógiáját.
A lenkei -féle szcientológus vitaminoknak, mindenki nézzen utána!
Nem javaslom senkinek sem ezeket a készítményeket! Ne, vegyétek meg ezeket!

anonína 2008.06.01. 16:16:57

csipinymous, ha valóban ennyire foglalkoztatja őket, talán nem véletlen. Mint már sokszor volt erről szó, a sérülékeny, lelki zavarokkal küzdő embereket könnyebb behálózni. Természetes, ha próbálnak magyarázatokat találni a problémáikra, a bűnbak-képzés folyamata pedig sokszor kézenfekvő lehet. Például: minden problémám akkor kezdődött, amikor találkoztam egy pszcihológussal/pszichiáterrel, addig jól elvoltam. De aztán, sokkal rosszabbul lettem, mert félrekezelt, mert rosszat akart, meg a bogyók, stb.
Szembenézni a problémáinkkal nagyon-nagyon kemény dolog, sokszor nem is megy, ilyenkor beindulnak a különböző védekező folyamatok, pl. a bűnbak-képzés.
Lehet, sok szcientológus tagnak valóban volt már dolga a pszichiátrián. Szegények örlődnek a gondjaikkal, megoldást az "egyházban" sem kapnak, de annyira beoltják őket a szakemberek ellen, hogy hozzájuk garantáltan nem fognak visszafordulni segítségért. :(

Bibircsók 2008.06.01. 17:06:48

"Néhány Hubbardi tanfolyam elvégzése után, feljogosítva érzik magukat, hogy olyan dolgokba szóljanak bele, amiért egy orvos 7-9 évig tanul."

Pontosan ugyanezt gondoltam, amikor érettségizett Tom barátunk átment orvosba és közölte egy interjúban pár éve: "You don't know the history of psychatry. I do."

:-) Tom, attól, hogy elolvastál egy-két könyvet, még nem lettél orvos.

www.youtube.com/watch?v=cc_wjp262RY

ad extremum 2008.06.01. 18:37:45

Kedves Anonina kollegina :-)!
Ennél, érzésem szerint durvább, és aljasabb a helyzet.
Még egyszer sem hallottam olyat, és más ember sem, hogy a szcientológiai egyház foglakozott volna egyetlen patológiai esettel.
Nem érnek arra rá, és különben is tónusszint alattiakkal nem foglalkoznak, nem fecsérlik arra az energiájukat.
Vesszen hát a férgese!
Pedig hát, úgy illene mint az orvostudományban, hogy vegyünk száz esetet majd, osszuk ketté és az egyik felét a szcientológusok, másikat pediglen az orvosok kezeljék.
Az eredmények meg magukért beszélnének.
Ám ilyenbe nem megy bele a szcientológiai egyház.
Persze, mert a zárt osztályon gyógyulóknak nincs saját anyagi fedezetük. Meg, hát nem is igazan menne az a gyógyítás, valljuk be őszintén.
Persze, könnyebb támadni, mint igazi eredményeket lerakni az asztalra.
A szcientológia, hazugságokra épül fel! Hangzatos, szlogenekre, reklámra és Hubbard által összelopkodott dolgokra.
Bibircsók!
Az Amerikai, és később az Európai orvos társadalom is kiakadt Tomiboy nyilatkozatain!
Főleg, amikor kitért a szülés utáni depresszió kezelésére, amit csak a szcientológiai egyház tud igazan!
A Lenkei által is forgalmazott vitaminok szedésével egybekötött tisztító szaunakúrát javasolta.
Az emberek a hajukat tépték, mert hisz Tomiboy sem az eszéről híresült el.
Egyébként a mai napig nem tud olvasni, csak azt hazudja. Nemrég volt egy kínos jelenete, egy interjún, ahol elé tettek néhány sort.
Hát, nagyon beégett.

ad extremum 2008.06.01. 19:03:18

Tegyük hát félre, egy kis időre a magyar egészségügy problémát és nézzük csak meg az orvosainkat.
Összetehetjük a két kezünket, hogy ilyen szakembereink vannak. S, uram bocsásd meg de, én személy szerint jobban bízok egy magyar, vagy más nemzetiségű orvosban, mint a szcientológiai egyház életben maradásra kiképzett zombiiban.
Nem akarom ezzel megsérteni az egyház mezei tagjait, mert erről Ők nem tehetnek.
A felelőseget viszont nem háríthatja el az egyház, azokról a károkról, amit okozott é okoz a mai napon is.
S, itt már nem beszélhetünk egyéni felelőségről! Persze ez a szcientológiai egyháznál könnyen, és gyorsan megy. Rögtön a személyre dobja a labdát.
Persze vannak személyi felelősök is!
Nem régiben beszélgettem, egy emberrel, akinek az ismerőse szcientológus lett és végig nézte, hogy miképpen dobja el családját, barátait!
De, ez minden napos, és nem új hír.
Neki sokat mesélt (fűzni próbálta), arról, hogy évek alatt mit ért el az egyháznál!
Havi negyven ezer forintot kap átlagban az egyháztól. Persze nincs bejelentve, társadalom biztosítást, mint az adót, sem fizetik utána!
Viszont megszegte a szabályokat, és elkotyogta, hogy a földre az ufók hozták a thetánokat.
Tehát, ot a fiúka. Tudomás jelentésekkel foglakozik, az a munkája bent. Az OSA kutyája.
Az ismerősöm, napokkal ezelőtt felismerte az index videón, épp egy kamerával rohangászott.
Egy ilyen szcientológus, miért vállal majd feleltséget?
Mennyi kárt okozott már?
S, itt már nem lehet majd arra hivatkozni a későbbiek folyamán, hogy sory, de nem voltam magamnál!

Warlimont 2008.06.01. 23:10:43

VUK:

"Ha jól értem, akkor szabályos birósági eljárást folytatnak olyan személlyel szemben, aki nem tudja magát megvédeni"

A dolog nem ilyen vészes. Plusz van kirendelt ügyvéd. Az egész gyorsan megy és rutinosan. Az orvosszakértő pár kérdést feltesz, látszik az rögtön tapasztalattal, hogy ki az, akit kockázatos hazaengedni.
Utánna beteg kimegy, bent a team megbeszéli, jegyzőkönyvezi és kész a döntés.
A bírósági szemle nem csak a kényszerítő intézkedés esetén kell! Olyan betegeknél is ez a teendő, aki egyáltalán nem tiltakozik, sőt akár örül, hogy felvettük osztályra, de mondjuk annyira leépült szellemileg, hogy nem nyilatkozatképes. Olyat nem lehet csinálni, hogy "nézze papa, itt írja alá". Minek kockáztatni egy esetleges beperelést, egy fax a bíróságra és kész.

Egyébként a szemlézés rendszeresen megismétlendő, tehát olyan sincs, hogy aki egyszer bekerült, onnantól az orvos gonoszságán múlik, mikor jut ki. Ja, és a szemlén maga az orvos nincs is bent, hogy ne befolyásolja a helyzetet.

"Megalázó egy eljárás lehet annak aki végigéli."

Hidd el, hogy nem. Az érintett betegek igazán nincsenek is képben, pont ezért kell maga a szemle is. Olyan az egész, mint egy orvosi vizit, csak most más arcok kérdeznek, a bíróság szóról ne egy mozifilmes bírósági nagyjelentre gondolj.

Warlimont 2008.06.01. 23:24:40

"Néhány Hubbardi tanfolyam elvégzése után, feljogosítva érzik magukat, hogy olyan dolgokba szóljanak bele, amiért egy orvos 7-9 évig tanul."

Az egyetem maga 6 év, ezzel kap az ember egy általános orvosi diplomát, és dr lesz. De ez még sz.rt sem ér. Rezidensképzés, leckekönyv, leigazolandó képzések, akár számonkérések, tutor, mentor, tankönyvek, stb. Azután jön a szakvizsga, szóval mondjuk 24 évesen végez az ember az egyetemen, de igazán csak 30 évesen kezdődik az önálló munkája. És a CME pontszerzések kötelezők, mint folyamatos szakorvos utánképzés, így ezután sem lehet leállni, bár ezt a részét már ellazáskodhatja, aki akarja, igaz újabban sokat szigorítottak, pl. számítógépes hálózatra került az egész, könnyebb lekérdezni. Akinek nincsenek meg a pontjai, annak bukik az önálló munkavégzése, kap szakmai felügyelést a nyakába, és az cikis.

Az orvosi egyetem és hubbardi tanfolyam között a különbség, hogy az előbbiért kurvasokat kell tanulni, a másikat meg szimplán ki kell fizetni a kasszánál.

Reformer blogját nem akarom szétoffolni, sőt pont az ő szellemében konrkét(nak gondolt) információkat írok a felmerült, eü-t érintő kérdésekben, hogy a valóságról beszélgessünk.

vuk 2008.06.02. 08:33:49

warlimont: ok

.Andrei (törölt) · http://www.andreiground.com/ 2008.06.02. 13:42:44

Warlimont: ez így van. Sőt igazán praktizáló orvossá sokkal később válnak általban az emberek (2-5 évvel). A Hubbardi tanfolyamok meg olyanok, mint a fizetős, egyetemek. Aki kifizeti, megkapja a képzést. Nincs buktató, hacsak nem jobban kell a pénz...

csipinymous 2008.06.02. 17:16:17

Hát, akkor extrém kolléga, nem sokat tévedett. Viszont, kiállt az orvosok mellett, és abban osztom véleményét.
Egy semmitmondó tanfolyam, nem érhet fel egy diplomával.

Haloperidol · http://www.antidepresszans.tenyek-tevhitek.hu/pszichiatria-es-horror.htm 2008.06.16. 15:56:25

Mit szólna, ha egy nap berántanák egy szobába, lefognák és azt állítanák, Ön pszichotikus állapotban van, tiltakozása és sírása is ezt igazolja, s minnél inkább szeretne szabadulni, hol tiltakozva, hol könyörögve, annál inkább semmibevennék szavait, letepernék, beinjekcióznák és egy zártosztályon ébredne fel begyógyszerezve. Telefonjától megfosztanák, családja egy hétig keresné a baleseti osztályokon, a hullaházban...Ugye nem hinné el, hogy ez megtörténhet.
Folytatás: www.antidepresszans.tenyek-tevhitek.hu/pszichiatria-es-horror.htm

CConstantine · http://www.xenu.net 2008.06.16. 18:19:59

jaj Haloperidol és a többi SCInoid, pszichiáter félő.

igen, tévedés előfordul, de akár sima orvosokat, vagy egyéb foglalkozást is kihasználtak politikai és maffia célra.
akkor az következik eme csodás logikából, hogy mindegyik foglalkozás rossz?

mivel imádjátok a statisztikákat, gondolom láttál már kezelt, meggyógyult vs bezárt elektrosokkolt, tönkre ment ember összehasonlító stat-ot is.
ha igen, kérlek idézz belőle.

másik,meg ne jöjjejetek már ezzel a horror dologgal. maga a depresszió a szörnyű és elsődlegesen annak a hatásai. kijönni nehéz, visszaesni könnyű.
gyógyszerek: majd pont a dianetika és a sci fog segíteni, ügye? gondolom ez lesz a következő álmotok.
olyanok nyilatkoznak a pszichiátriáról akik még egyszer sem vették a fáradtságot, hogy beszéljenek egy pszichiáter orvossal, vagy bemenjenek egy ilyen helyre és lássák mivel és hogyan kell megküzdjenek ezek az orvosok. hogy próbálnak normálisak maradni ilyen emberek között napi 8-10-12 órákat töltve és nekik még segíteni is.
nem voltatok örjöngő ember mellett, vagy egyéb nehéz eset közelében sem.
bármelyikötök megtörne 1 óra alatt és mondaná, inkább adjanak be neki vmit, mert kibírhatatlan.
ha kezelnéd SCI-vel azt hiszed változna?

hány bolond embert láttál akit konkrétan és csak a SCI szedett ki? én kb. 15 év alatt egyet se.
Hány embert láttál aki normális volt, de megkattant, akár diliházba került? ilyet néhányat sinmán ismerek.
Mennyi embert ismersz, aki antiszociális lett, nem foglalkozik lassan magával és a családjával se?
na ilyenből sok tucatot ismerek és láttam.

szóval ennyi erővel jöjjetek az MSZMP-vel, vagy riogassatok náci csapatokkal, több realitása van, mint a sok legyártott szövegnek.

elgondolkodtatok azon,hogy ezzel csak eszközök vagytok abban,hogy a konkurenciát (SCInek a pszichiátria konkurenciája, ne feledjétek!) lenyomjátok? közben semmit nem tudsz csak mert leírták és van mitől félni?

mondom, olvassatok szélsőséges egyéb újságokat, simán lesztek összeesküvés elméletesek, zsidó vagy náci, fröcsögő Gyurcsán vagy Orbán ellenesek.
mert ennyi erővel azt is el fogjátok hinni.

szánalmas, hogy ennyire nem látja valaki csak fekete és fehérnek a világot, miközben épp kihasználják lebutítva egy eszközként.

Többször az is eszembe jut rólatok, hogy pont azért féltek ti pszichológustól vagy inkább pszichiátertől, mert ha valaki akkor
1. az kezelni tudna téged
2. felfedezve zakkant scinoid állapotod, csak ezért de tényleg kényszerkezelnie kellene

így nem csoda, hogy ezért vagy azért de rettegsz és nem beszélsz velük csak támadod.

vedd elő amiben hiszel (scinoid alapok) és ismerd már fel épp mit csinálsz aszerint.
jó ébredést!

sarkanymese · http://www.sarkanymese.blog.hu 2008.06.24. 23:22:47

na ez a téma engem személy szerint elég mélyen érint, ugyanis a testvéremet skizofrénként kezelik (az ő esetéről írom a blogot is), és akármerre fordulunk, egyre gyakrabban a CCHR-be ütközünk...

emlékszem, mikor kiderült a betegség, és beírtam a google-ba, hogy skizofrénia, két perc alatt eljutottam arra az oldalukra, ahol pszichiátriákat és pszichiátereket anyázó kiadványokat ajánlanak, telis tele hátborzongató sztorikkal arról, mi minden történik egy-egy ilyen intézményben.
éreztem-e bármi segítséget ezáltal? egy frászt, semmi másra nem volt jó, minthogy halálra rémítsen minket.

de ez csak az első találkozás volt, azóta rendszeresen beszélgetek pszichiátriai betegekkel és családtagjaikkal a www.bura.hu portálon, és nemrégiben ott is megjelentek, mindenféle álnéven, és anyázták a gyógyszereket, mondván van "más megoldás", stb.
minden fórumozó próbált belőlük észérveket kiszedni, értelmes kérdéseket feltenni, amikre szinte soha nem válaszoltak egyenesen, hanem csak nyomták a saját szövegüket, bemásoltak irgalmatlan mennyiségű más által írt szöveget a saját álláspontjuk alátámasztására, de mikor egyenesen akartál velük beszélni, mindig csak a hárítás, és a homályos válaszok következtek.

valójában gőzük nincs mit beszélnek, és nem tudom, mit kezdenének a tesómmal, vagy más skizofrénnel, mikor rohama van...

sokan írjátok itt ezt, és ez az, amivel én is maximálisan egyetértek, hogy LEHET, SŐT KELL BÍRÁLNI, KRITIZÁLNI pszichiátriát, ugyanannyira mint bármely más emberek által létrehozott intézményrendszert, de JOBBÍTÓ SZÁNDÉKKAL, nem pedig valami megmagyarázhatatlan mítikus gyűlöletből...
igenis fel kell lépni a pszichiátriai intézményekben folytatott megalázó és embertelen bánásmódok ellen, de baszki, nem úgy, hogy eltüntetjük teljesen ezeket az intézményeket, hanem úgy, hogy fejlesztjük őket...

kétségbeejtő, hogy mennyire nincs 1 hely ebben az országban (1-2 rendkívüli kivétellel, aminek speciálisak az igénybevételi feltételei), ahová nyugodt szívvel engedném bemenni a testvéremet, mikor önveszélyes állapotba kerül.
inkább ebben kellene segíteniük - HA TÉNYLEG SEGÍTENI AKARNAK -, mert ennek TÉNYLEG LENNE ÉRTELME...

de amennyire én látom, semmi VALÓDI segítségnyújtási szándék nem tapasztalható a részükről, és ez a szörnyű, mert az érintettekkel pont az ellenkezőjét próbálják elhitetni, de VALÓDI, súlyos beteg embereknél is alkalmazható alternatív megoldást nem kínálnak...

sarkanymese · http://www.sarkanymese.blog.hu 2008.06.24. 23:34:40

ja, és még valami.
az általam legjobbnak tartott skizofréniáról szóló angol nyelvű kézikönyv (elég sok ilyet olvastam már sajnos) külön fejezetet szentel annak, hogy felkészítse a skizofréniával érintetteket a szcientológusok, és konkrétan a CCHR fellépésére.

ebben pl. ilyen fincsi példák találhatóak, idézem: "For example, in 1995, when a woman Scientologist in Clearwater, Florida developed acute mania, other Scientologists confined her and failed to seek psychiatric care, and she died 17 days later; a civil wrongful suit was filed against Scientology by the woman's estatem and was eventually settled out of court for an undisclosed amount."

Vagyis bezárták ugyanúgy, DE semmi mást nem tettek szegénnyel, hogy jobban legyen. Jól bele is halt... Ez a megoldásuk, ha gáz van...?!??!?!

Hát köszönöm, a mi családunk tuti nem kér az ilyen segítségből...
süti beállítások módosítása