Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Már megint azok a fránya pszichiáterek

2023. április 16. - Reformer

Cikk: 

Egyszerű a magyarázat, miért akart ölni a miskolci kamasz

A szcientológusok fedőszervezete, a pszichiátriaellenes Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért nem bírta kihagyni a lehetőséget, hogy ismét a "pszichiátereket" tegye felelőssé egy ilyen ügyben.

A józan logikának tökéletesen ellentmond az érvelésük.

Egyrészt az antidepresszánsokat szedő embertársainak döntő többsége egyáltalán nem ragadtatja magát erőszakos cselekedetekre. Ilyen elszigetelt esetekből következtetéseket levonni felelőtlenség. Csak egy példa: az Egyesült Államokban a felnőtt lakosság 7,6%-a szedett antidepresszánsokat (ez 2018-as adat). Ez 19,4 millió ember. Hány erőszakos, nagy visszhangot kiváltó lövöldözés van? Van pár, az igaz, nyilván ez sem jó, de statisztikailag elhanyagolható ahhoz képest, ahányan ilyen szert szednek.

Másrészt összekeverik az okot az okozattal - ilyeneket eleve azoknak írnak fel, akik súlyos pszichés problémáktól szenvednek (bármilyen okból kifolyólag), tehát náluk eleve nagyobb a kockázata annak, hogy viselkedésük beszámíthatatlanná válik.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr5318103582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása