Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A fura egyház a fura eljárást kifogásolja (?)

2017. december 14. - Reformer

Érdekes cikk jelent meg az Esti Újság online felületén:

Egyre furább ez a szcientológusok elleni eljárás

Itt a cikk:

Továbbra sem kapták vissza hiába kérték a lefoglalt gépeket, iratokat a szcieontológusok, akiket még október közepén rohant le a rendőrség, és a NAV . Ráadásul úgy volt házkutatás a Váci úti székházban, hogy az erről szóló parancsot sem láthatták a vallási szervezet képviselői, mert az is államtitok volt. Fura egy eljárás az már biztos, első hangzásra is. Arról nem is beszélve, hogy  2 hónap alatt gyanúsított egy darab sem lett.

Még most is az októberi rendőrségi akció sokk hatása alatt vannak a szcientológusok. Nem értik az egész eljárást amit a nyakukba kaptak a NAV-tól, az adatvédelmi biztostól és a magyar FBI-tól. Ha némi vigasz más sem nagyon érti az eljárást.

A rendőrök rengeteg iratot és gépet foglaltak le, de ezeket a mai napig nem adták vissza a szcienotlógusoknak, hiába kérelmezték már többször is ezt. A hatóságoknak ezeket mind vissza kell adni a törvények értelmében minél elöbb, ha már lemásolták.

Az is fura az egész eljárásban, hogy bár állítólag szuper titkos államtitokká nyilvánították a bűnügyet a kormánypárt közeli újságírók a rendőrökkel együtt érkeztek a Váci útra. Ahogy az is érdekes, hogy a házkutatási parancsot sem mutatták meg az egyenruhások a szcientológusok vezetőinek, mert az államtitok. Nos ez is több mint érdekes. Mint ahogy az is, hogy lényegében a pontos bűnügyet nem tudják a mai napig a szervezet vezetői. Sejteni ugyan lehet, hogy kémkedés és kuruzslás lehet a magyar FBI által indított vizsgálatban és még sok minden más is.

Gyanúsított azonban a mai napig nincs. Így a gyors és látványos akció is fura.

Mint arról beszámoltunk október 18-án rendőrök szálltak ki a szcientológusok budapesti székházához, majd költségvetési csalás gyanúja miatt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal is vizsgálódott náluk. Később pedig az is kiderült, hogy tiltott adatkezelés miatt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság összesen 40 milliós bírságot szabott ki a jogi okokból egyesületként bejelentett egyházra.

A nyakaterert megfogalmazás, a nyelvtani és helyesírási hibák és az elgépelések arra utalnak, hogy ez a cikk a bizony a szcientológusok házatáján írodott.

Pár dolog:

1. Egy ilyen bonyolult ügy felgyöngyölítése nem két hónap, az biztos. Hanem inkább 2 év. Ez saját tapasztalatból is tudhatná az "egyház", az amerikai adóhivatallal pl. évtizedekig harcoltak.

2. Az látható, hogy nem értik az egészet, mert az emberi jogokért és a vallásszabadságért tüntetnek.

Segítek:

a) az adatkezelésük nem felel meg a törvényi előírásoknak. Civil szervezetként ezeket be kell tartani, ennyi.

b) Az abszurd, hogy nonprofit szervezetként 1 milliárd forint profitot csináltak egy éve alatt, és ezután egy petákot sem fizetnek az államnak; ráadásul a konkrét embereknek adott konkrét szolgáltatásaikért "adományt" fizetnek a résztvevők, és szerintük ezek is adómentesek.

c) Az OSA állítólagos kémkedéséről lesz majd egy hosszú cikk.

d) A kuruzslással kapcsolatban dr. Zacher Gábor szavait ajánlom az értetlenkedők figyelmébe.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr613499717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

büdös zokni 2017.12.14. 14:34:23

Az a helyzet, hogy egyet kell értsek a szcikkel ezügyben. A fidesz mindenkivel ezt csinálja, a jog határán egyensúlyozva erőből lerohan és ellehetetlenit szervezeteket és ellenfeleket, hatalmával visszaélve. Ennek persze meg lesz a böjtje, ha végre lesz egy kormányváltás és a rendőrség és a biróságok esetleg visszanyerik függetlenségüket. Na, akkor majd az adófizetők pénzéből jól kártéritjük őket.
Nem. Ha megszegték az adatvédelmi törvényeket, akkor teljesen jogosan és szabályosan büntessék meg őket, aztán hetente-havonta ellenőrizzék, hogy azóta betartják-e. Egyik szervezetük sem birna ki havi 20 millió forint birságot, az is ugyanúgy a végüket jelentené. De ez, ami most zajlik, hogy indokolatlanul és szabálytalanul lefoglalunk és visszatartunk mindent, titkositunk mindent, miközben telerágalmazzuk a sajtót, ez nem helyes. A cél szentesiti az eszközt-féle mentalitás pont a szcik sajátossága, mi meg ne örüljünk már ennek és ne akarjunk olyanok lenni. Az egy dolog, hogy a szci a jogállam lebontásán dolgozik, az meg egy teljesen más ügy, hogy a kormány a jogállamiság mellőzésével lehetetleniti el őket. Ez az egész nagyon szomorú.

tripleflows 2017.12.14. 14:46:04

Ez egy értelmes, az igazságot jól tükröző hozzászólás volt.

Kíváncsi vagyok, törölve lesz-e ez is.

DoriB69 2017.12.14. 15:15:26

@büdös zokni: Igazad van Nem könnyű így bizonytalanságban élni, hogy nincsenek meg a folderek és nem tudunk tovább menni a lezáratlan ciklusainkban. Ez higgyétek el mindenkit fusztrál.
Ez így tényleg nem fer!!!

DoriB69 2017.12.14. 15:17:56

@tripleflows: Miféle blog az ahonnan törölgetik a hozzászólásokat???

tripleflows 2017.12.14. 15:33:50

@DoriB69 Ha itt egy kicsit politikusabban nyilvánulsz meg (azaz ki mered mondani a fenti @büdös zokni által is kifejtett igazságot), az könnyen törlésre kerülhet Reformer által.

Ugye Reformer?

norbert79 2017.12.14. 15:57:11

@büdös zokni: A bibi ott van, hogy ha te készpénznek veszed azt, amit az idézett cikk ír, ugyanis vesszek meg, de én határozottan úgy emlékszem, hogy még a hírekben is arról volt szó, hogy igenis kezükbe kapták a házkutatásról szóló határozatot, s nem ez volt az egyetlen alkalom amikor kimentek. El kell keserítselek, de itt nem hiszem, hogy bármilyen szinten köze van a politikához.
@DoriB69: A Folderek a nyomozati eljárás bizonyítékai. Ha lezárult a nyomozás még utána sem biztos, hogy visszaszolgáltatják az "egyháznak", mert tartalmazhat olyan harmadik fél adatait, amire nincsen joga az "egyháznak" birtokolni.

DoriB69 2017.12.14. 16:11:45

@norbert79: Nincs is ennek semmi köze a politikához. Mindannyian tudjuk, hogy csak néhany ember gonoszkodása, mert le vannak ragadva az időnyomon, és nem a jelenre reagálnak.
Amúgy meg kivállogathatnák a foldereket és amelyikben nincsen harmadik félről adat, azt visszaadhatnák az egyháznak, hogy tudjunk haladni!

norbert79 2017.12.14. 16:15:07

@DoriB69: Azért ez jóval bonyolultabb ennél... Azzal nincsen letudva, hogy megkapták a büntetést, mindenki visszakpaja, s kész... Most kezdődik az igazi vihar az "egyház" számára, mert mostantól állandó ellenőrzésekre számíthatnak. Itt semmilyen hátsó hatalom nincs, itt egyszerűen arról szól a dolog, hogy bekértek adatokat, nem kapta meg a hivatal, így elindult az eljárás, s volt több helyszíni akció. S tudom, hogy nem evilági a gondolkodása az "egyháznak", de sajnos az a rossz hír, hogy az államok által meghatározott törvényeket be kell tartani, s ez jövő év májusától a GDPR erőre emelkedésével még durvább lesz.

znagy6666 2017.12.14. 16:22:42

@büdös zokni: @norbert79: Elvetettek a visszatartasaikat.

Most "talanban" vannak. Talan lattak mar az enyemet, vagy talan nem?

Na ezert tuntetgetnek ilyen serenyen - legalabb is a resztvevok....szervezok meg a penzert, ugyhogy pont kapora jott a szervezoknek a balhe, mivel hogy van motivacio.

Gondoljunk csak bele a Titinek es az osszes foszervezonek kulfoldon a foldereik.
Igy aztan nem csoda, hogy nagy a szajuk, nem sok rizikojuk van.

epertorta 2017.12.14. 16:27:10

@tripleflows: Miért írsz hazugságokat? Ez nem igaz. Én úgy láttam egyetlen egy hozzászólás volt törölve, ami nem ide való volt (Soros Gy. tényleg aktuálpolitika), köze nem volt ahhoz, hogy valaki igazságot írt-e ide vagy nem.

epertorta 2017.12.14. 16:29:31

@büdös zokni: Nem tudhatjuk, hogy a lefoglalás "indokolatlan és szabálytalan" volt-e. Ezt mondja az egyház. Ha igaz, hogy 1 milliárd után semmilyen adót nem fizettek, akkor minden lehet indokolt.

znagy6666 2017.12.14. 16:38:04

@DoriB69: Dorika, ezt Te sem gondoltad komolyan, hogy kivalogassak a foldereket ahol harmadik fel adatok vannak. Nyugodjal meg, megvannak a folderek. Ne stresszel, hamarosan itt a Karacsony.
Bezzeg akkor nem volt ilyen surgos az a szolgaltatas amikor lehuztak rolam a millioimat, aztan varattak, mert epp mindenki tovabbképzesen volt.

Es ha tenyleg annyira fontos az, hogy haladjal, had mondjak egy jo hirt: a technologia az egyhazon kivul is elerheto, sokkal olcsobban, gyorsabban, sot az egyhaz altal torolt reszek nelkul.
Nem kellenek a folderek, azt ott rogzitett hasznalhato adatokat nehany oras ules alatt rekonstrualni lehet....adatokat amugy is Te mondtad el, a tobbi max az auditor, C/S velemenye volt....arra nincs sukseged.

büdös zokni 2017.12.14. 16:53:44

@epertorta: De, tudhatjuk. Ha már minden bizonyitékot lefoglaltak, akkor semmi értelme titkolózni, hiszen senki sem tud bizonyitékot eltüntetni. Ha pedig 1 milliárdos adócsalás lenne az ügy mögött, akkor a gyanusitottak már rég előzetesben lennének. Az APEH és később a NAV eddig is folyamatosan ellenőrizte őket, gyakran hónapokra beköltözve a Blahára. Péterfalvi is végigtúrnézta a sajtót egy nem jogerős itélettel, ami talán nem volt szabálytalan, de mindenképp undoritó, és ha másodfokon megváltozik az itélet, az megint csak a lovat adja majd alájuk. Büdös ez az egész, tehát a szcik perelni fognak a szabálytalanságok miatt, tehát majd a mi adónkból még kértéritik is őket. Nekem ez nem tetszik.

Reformer 2017.12.14. 17:25:48

@DoriB69: a hozzászólások törlésével kapcsolatban - egyszerűen csak nem szeretném, ha aktuálpolitika viták zajlanának a szcientológiával kapcsolatos blogon, ezért volt, hogy töröltem ilyen jellegű hozzászólást. Nem szeretném, ha itt is elindulna az orbánozás - gyurcsányozás, mert egyszerűen magánemberként már rosszul vagyok ettől. De igyekszem minden véleménynek helyt adni.

Reformer 2017.12.14. 17:49:17

@büdös zokni: @epertorta: @norbert79: @tripleflows: mint írtam az előző hozzászólásban, nem szeretek politizálni, nem szeretem, ha a mindennapi életemben folyamatosan megy a orbánozás, gyurcsányozás, migránsozás stb. De el tudom fogadni, hogy másoknak ez fontos, ezért ezentúl csak végső esetben fogok politikai töltetű hozzászólást moderálni.

A szcientológia elleni fellépés szakmai kérdés kellene hogy legyen, és bizonyos rendvédelmi szervek és hatóságok jogkörébe tartozik (adóhatóság, adatvédelmi hatóság, rendőrség). Most végre történt valami, és ez óriási előrelépés ahhoz képest, hogy eddig zavartalanul működhettek.

A megválasztott módszereken (razzia, lefoglalás, titkosítás stb.), Péterfalvi Attila médiaszereplésein lehet vitatkozni és van is helye konstruktív vitának erről.

Én egy realista és pragmatikus embernek tartom magam. Ez itt nem az USA, súlyosan alulfinanszírozott, tartós humántőke-hiánnyal küzdő, több helyről érkező nyomás alatt lévő hatóságok próbálnak több esetben rosszul megfogalmazott törvényeknek a maguk lehetőségein belül érvényt szerezni. Teszik mindezt egy olyan szervezettel szemben, amely végtelen jogi és pereskedési büdzsével rendelkezik, és erős lobbitevékenységének köszönhetően valamelyest a világ legerősebb hatalmának támogatását is élvezni.

Én pont azt látom az adatvédelmi vizsgálatnál és annak eredményénél (a 127 oldalas határozat), hogy tényleg rendkívül nagy gondossággal jártak el, tudva azt, hogy ebből hosszú bírósági huzavona lesz.

Információim szerint a NAV és a NNI is így áll a témához, hogy utána még a legliberálisabb bírók se kaszálhassák el az ügyet. Tehát a nyomozás valószínűleg évekig el fog húzódni, hogy a vádirat megálljon.

Emlékezzünk, hogy pld. a belgáknál egy 18 évig tartó huzavona a szcientológusok teljes győzelmével végződött. Amiket a cikk felhánytorgat, azok nem feltétlenül utalnak törvénytelen eljárásra. Lehetnek csak a lassúságnak és az alaposságnak a tünetei is.

Az ügy még nyomozati szakaszban lehet, ilyenkor nincs vádemelés, letartóztatások stb.

A NAV (illetve még amikor APEH-nak hívták) hiába vizsgálta eddig a szcientológusokat, úgy hogy kiment oda néha pár ember, erre a témára nagyon rá kell készülni. Az amerikai szövetségi adóhivatalt (IRS) le tudta gyűrni a szcientológia, szóval nem kis feladat ez. Adóhiányt csak úgy fognak megállapítani szerintem, hogy atombiztosan megálljon a bíróságon.

Ha ezt a kört bebukják a hatóságok, akkor tényleg annyi a szcientológiaellenességnek, mert utána szabadon garázdálkodhatnak évszázadokig itt. Nagyon remélem ezért, hogy támadhatatlan módon és törvényesen viszik végig az ügyet, minden, mennyi ideig tart.

Dudás Diána 2017.12.14. 18:48:02

@Reformer: Olvastam a könyvedet, követem a bejegyzéseket az objektivszcn. blogon egy ideje es felmerült bennem egy kérdés. Azt értem, hogy leleplezed az egyházat és harcolsz az ellen, hogy ők büntetlenül kihasználják a helyzetet, mások tudatlanságat. Ha jól értem ezzel próbálod jóvá tennni a velük töltött 10 év alatt elkövetett és azóta megbánt tetteided. De azokat akiket személyesen megbántottál, vagy kihasználtál vagy esetleg megfélemlítettél a pozíciódból adódóan ill. a háttér elvárásnak megfelelően, elnézést kértél vajon tőlük, vagy kárpótoltad őket?

Na lehet ez a kérdés túl személyes, pláne így nyilvánosan, de én mégis szeretném tudni rá a választ.

Remélem lehetséges.

Reformer 2017.12.14. 18:55:06

@kissgabor7804: Nem egyszerű helyzet ez. Akik még szcientológusok, azok sajnos nem állhatnak szóba velem. Akik már nem, azokkal beszéltem erről, és tisztáztuk az akkor és ott történt dolgokat. Annyira gonosz ember nem voltam, bár tettem dolgokat, amire nem vagyok büszke. Akiktől a leginkább elnézést kellene kérnem, azok még szcientológusok.

Ebben a blogbejegyzésben írtam egy ilyen friss próbálkozásról.

objektivszcn.blog.hu/2017/10/26/elkezdtem_kommunikalni_a_rolam_kommunikalo_szcientologusokkal

Ebből elég jól kiderül, hogy mi a helyzet.

Én nagyon örülnék neki, ha kapnék lehetőséget arra, hogy mindenkivel megbeszélhessük az akkor történteket.

Dudás Diána 2017.12.14. 19:07:08

@Reformer: Értem, akkor dolgozol rajta. Hát sok sikert!

büdös zokni 2017.12.14. 20:51:11

@Reformer: Teljesen igazad van. Én is pont azért irtam, hogy mindent teljesen szabályosan kellene végeznie a hatóságoknak, hogy minél gyorsabban és simábban menjen az ügy.
Én sem akarok politizálni, de ezt nem lehet máshogy leirni: nagyon úgy tűnik, hogy amig ez a kormány van, addig a szcientológiának már nem osztanak lapot. Ez jó. De semmi értelme az egésznek, ha egy esetleges liberálisabb kormány alatt az egyház rehabilitáltatja magát az eljárásjogi hibákra hivatkozva.

Gyaloghuszár 2017.12.14. 20:53:34

A magam részéről nagyon örülök a hatóságok gyors és kemény fellépésének.
Ez a banda arra alakult, hogy a moralitás legnagyobb lózungjait meglovagolva, a gátlástalanságot alapelvként deklarálva csináljanak hülyét a hatóságokból.
Ezek után ők vannak felháborodva?

Két hónap
Ugyan már, miért kéne több tízezer ember összehordott anyagait két hónap alatt feldolgozni?
Az illegálisan gyűjtött és tárolt adatokat, amiknek a külföldre továbbítása az egyik vizsgált pont le kellett volna másolni és visszaadni? Ki mondja ezt? Miscavige úr?

Parancs és egyebek
Szerintem csak anyagot gyűjtenek az övön aluli küzdelemhez.
Tudjuk, ismerjük az egyesület akció tervét ilyen esetekre, látjuk is működni:

- ha lebuktál, ne az ügyedet védd, hanem keress egy személyt, adj egy arcot a támadásnak, akit besározhatsz. Alázd meg, zaklasd, semmisítsd meg.
- Sírj krokodil könnyeket, adj elő minél nagyobb show-t, magasztald fel magad, légy áldozat. Kalapozz és kussolj a bűneidről.
- (és itt jön majd jól minden vélt és valós eljárási hiba) írj panaszokat és feljelentéseket. Alaptalanul és nagy mennyiségben - érezzék, hogy jobb lett volna rátok hagyni a kis szarságokat.

Én nagyon remélem, hogy elszámították magukat. Mert bár mindenki csak az USA-t és Belgiumot emlegeti, meg hogy "mindig győzünk", de azért ne feledjük Németországot és Oroszországot, ahol már kaptak az arcukba rendesen (amennyire én tudom).

norbert79 2017.12.14. 21:08:25

@Gyaloghuszár: Oroszországban most tették illegálissá a Jehova tanúit. Szerintem a következő lépést már sejthetjük...

2017.12.14. 21:09:28

@DoriB69:
"Miféle blog az ahonnan törölgetik a hozzászólásokat???"

Számodra az újdonság varázsával hat egy fórum moderálása?

"Mindannyian tudjuk, hogy csak néhany ember gonoszkodása, mert le vannak ragadva az időnyomon, és nem a jelenre reagálnak."

Mindannyian... mindenki tudja... :-) Aha. El sem hiszem hogy ezt pont Te mondod.

Kikre gondoltok a "néhány ember" alatt? Írtok konkrétumokat is, vagy csak a levegőbe puffogtattok?

Gyaloghuszár 2017.12.14. 21:19:22

@norbert79: Nem gondolom. A Jehova tanúiról is elég vad dolgokat lehet időnként hallani. De keveset tudok erről ahhoz, hogy nyilatkozni tudjak.
Az nem vitatható, hogy az Orosz vezetés autokratikus. Érdekes viszont, hogy 10% muszlimmal elég nyugodtan élnek együtt az ortodox oroszok.

znagy6666 2017.12.15. 15:40:13

@büdös zokni: "De semmi értelme az egésznek, ha egy esetleges liberálisabb kormány alatt az egyház rehabilitáltatja magát az eljárásjogi hibákra hivatkozva."

Nem sok esely van arra vonatkozólag, hogy jovore valtozas alljon be az eroviszonyokban. Es amig a “a lagy keleti szello” lengedez a Szcientologiat ero tamadasok csak fokozodni fognak.

@Reformer: @Bgisi: @Gyaloghuszár: @tripleflows:
Itt USA ban, mely joval messzebb van Oroszorszagtol, is tartanak a jovo evi valtozasoktol.
A jovo ev majusaban eletbe lepo General Data Protection Regulation EU ra vonatkozolag modositja az adatvedelmi szabalyzast, mely lehetoseget teremt a belgiumi helyzet felulvizsgalatara az egyhaz vonatkozasaban.

Belgium esetleges elvesztese, mar most komoly fejfajast okoz az Egyhaz Kozponti szervezeteben.
Ez strategiai kerdes, hiszen Belgium utan USA lenne a kovetkezo target.
Magyarorszag szerencses helyzetben van e tekintetben. Nincs egy idejet mult alkotmanya (a vallasi targykorre vonatkozoan). A hatosagok vegzik a dolgukat - legalabb is e teren.
Szerintem jo fele mennek a dolgok, cask meg sok melo van vele.

Nem akarnam semelyikotok rahatasat leertekelni, de gondoljunk cask bele, hogy ezen a szinten mi nem igen tudunk befolyassal lenni a dolgokra. Es Peter talan ezert is szuri a politikai tartalmakat. Semmi ertelme politizalni, hagyjuk azt meg a politikusoknak.

Amit viszont mi tehetnenk, es tennunk kene az az, hogy rehabilitaljuk azt az emberekben felgyult mentalis szennyet, melyet a szcientologiai mozgalom maga utan hagyot. Ezt nem fogja megtenni se a NAV vagy NNI. Nap mint nap kapok megkereseseket emberektol akik mentalis egesseget darabokra torte az, hogy kapcsolatban voltak a Szcientologiaval, es mindemellett latok sok ismerost baratot akik valaha jol meno uzletemberek voltak mielott szcientologusok lettek volna. Mar lecsusztak, rament a vallalkozasuk es sulyos pszihologiai problemakkal kuzkodnek. Hasonloan, mint ahogy a haboruk utan hazajot amerika katonak sorsat le sem sz…ta az FBI, CIA vagy IRS. Az un. POST WAR MENTAL DISORDER megfigyelhetoen sok bajt okozott a tarsadalomba visszailleszkedni probalo katonaknak.

Sok hasonlasagot latok a mi esetunkre vonatkozolag.

Talan valakiknek, egy csoportnak fol kellene vallalni azt, hogy segitseget nyutson a Szcientologiat megjartak rehabilitaciojaban.

A Freezone ill. Egyeb szakadar csoportok, csak folytatjak ugyan azt a sehova nem vezeto “terapiat” amit az Egyhaz osszekutyult kiegeszitve nehany superszemettel….es egy kicsit olcsobban adjak.
Ez nem kezeli a szoban forgo aberaciot, ugyan ugy mintahogy a pszihiatria sem tud ezen segiteni.
Nevezzuk csak a neven azt az uj betegseget, mely a mult szazad masodik feleben keletkezett.

POST SCIENTOLOGY MENTAL DISORDER

Dudás Diána 2017.12.15. 16:03:41

@Gyaloghuszár: @norbert79: Egyik tavoli rokonom Jehova tanuja. Rendszervaltas elott is az volt es gyakorolta a hitet, annak ellenere, hogy Magyarorszagon a szekta be volt tiltva. Egyfajta foldalatti mozgalomkent mukodtek. Ez a tavoli rokonom inkabb bevonult a bortonbe, mivel megtagadta a katonai szolgalatot, mert a "vallasa" tiltotta.

A kapcsolat megszakitas hasonlo kepp mukodik mint a szcientologusoknal. Felesegevel megromlott a kapcsolata, a belso modszereikkel probaltak kezelni, mely kudarcot vallot. A mindennapost veszekedest nem birtak elvaltak. Ezt tiltja a Jehovák vallasa, igy ha ezt valaki megteszi kikozositik.

A kikozositett nem kommunikalhat a bent maradottakkal.

Rokonom alkoholista lett. 6 eve auto balesetet okozott itasan vezetve. Elvettek a jogositvanzat.
Azota is itasan vezet, jogositvan nelkul.

A rokonom lanya most intezi, hogy gyamhatosag ala keruljun, mert veszeszes a kornyezetere es nem lehet jobb belatasra birni.

Azzal igazolja tettet, hogy majd eljon Isten orszaga, az orok elet es Jehova foltamasztja az igazakat.

En nem sajnalom, hogy bezarjak ezeket a szektakat. Lehet, hogy jozanabb vilag fog minket korulvenni.

neduddki21 2017.12.15. 21:39:17

@kissgabor7804: Sokáig így gondoltam én is, de most úgy látom, hiába tiltják be, mert az embereket nem lehet megváltoztatni. Vannak, akik fogékonyak az agymosásra, ezért mindig lesznek , akik ezt kihasználják haszonszerzés céljára. Ha betiltják az egyiket, jön helyette a másik. Az embereket kellene megváltoztatni, ami nem könnyű feladat.

Gyaloghuszár 2017.12.15. 23:01:44

@kissgabor7804: Szomorú történet, de köszi, hogy leírtad. Az igazán nagy baj, hogy a vallás önmagában egy csodálatra méltó dolog, ami képes felemelni az embert. De ezek a szekták ezt kiforgatják és valami igazán borzalmasat kreálnak belőle.

@neduddki21: Biztosra veszem, hogy jó szándékkal írtad, de ez az érvelés mindenre áll.
Cserélj benne ki szavakat és máris lehet vele védeni nácikat, pedofilokat, szerencsejátékosokat, drogosokat, zaklatókat, bármit.
Miért tiltják be a nyerőgépeket? Akkor majd online pókereznek úgyis! Egyszerűen az emberek ilyenek.
Miért tilos 18 év alatt alkoholt venni? Akkor majd valami pancsolt szart fognak inni! Egyszerűen az emberek ilyenek. :-)

Csak tiltsák be. Azzal nem ártanak senkinek.

neduddki21 2017.12.16. 09:20:17

@Gyaloghuszár: Ebben van igazság :) Mondjuk, az alkoholtilalomnak tényleg nincs sok értelme, de értem, hogy mit akarsz mondani és igazad is van. A szcientológia egy rendkívül kártékony társaság, viszont olyan rossz a hírük nálunk, hogy túl sokat már nem tudnak ártani. A direkt tiltás sokszor pont az ellenkezőjét eredményezi, felkelti az érdeklődést, felszítja a lázadó szellemet. A felvilágosítás lehet, hogy többet ér el, az ilyen blogok, a filmek rendkívül hasznosak. Nem könnyű megítélni, mi a legcélravezetőbb eljárás.

znagy6666 2017.12.16. 10:29:53

@Gyaloghuszár: @neduddki21: Eloszor is mindkettotoknek igazat adnek reszben ebben, reszben abban. 50% ban tiltas, 50% ban oktatas (felvilagositas) talan egy jo arany lenne. Minketto nagyon fontos!

Ha en annak idejen az iskolaban, vagy szuleimtol tobbet tudtam volna meg a szektakrol, akkor amikor besetalok az egyhazba talan kritikusabb lettem volna es nem mentem volna ilyen melyre.

A barati koromben - es magamat is bele ertve - sokkal elorebb volnank anyagilag es szellemileg mindannyian ha tavol maradtunk volna a Szcientologiatol.

Es a nai napig - ahogy azt egy korabbi comment- emben emlitettem - nap mint nap embereknek probalok segitek kilabalni ebbol a fertozesbol. Vagyis, hogy legalabb olyan mentalis szintre keruljenek, mint azelott voltak, hogy egyaltalan kapcsolatba keltek volna ezzel a dologgal.

Ezt ingyen teszem, a sajat egyensulyom erdekeben...es nem azert mert meg akarnek menteni barkit is.

Barki fel tudja azt merni egyaltalan mekkora kar keletkezett?

DoriB69 2017.12.16. 11:01:01

@neduddki21: @Gyaloghuszár: @znagy6666: @Bgisi: Ahogy olvasom a hozzászólásaitokat, látom kritizálni azt tudtok. És filozófia is van bőven. De kérdem én tesztek e ti valamit a gyakorlatban?

És @znagy6666 te hogyan próbálsz, milyen technológiával. Azt ugye ti is tudjátok, hogyha valaki elhagy egy területet az azért van, mert elvétették a visszatartásait. Ezen talán segít az, hogy cseteltek róla? A GAT II kiegészített Happiness Rundown kezelné ezeket a panaszokat is. Például a tartsd tiszteletben mások vallásos hitét pont erről szól. Oktat és felszabadít, mivel a tiltás nem vezet jóra, mert haragot szül.

norbert79 2017.12.16. 12:15:26

@DoriB69: Az a bibi, hogy azt hiszed, hogy a Te tudásod az egyetlen, s a legjobb. Ez az arrogancia az, ami az alapvető problémák egyike.

Aleister Crowley 2017.12.16. 12:33:09

@znagy6666: @tripleflows: @Bgisi: @Reformer: @Khonsu: @maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: A moderált, törölt hozzászólásokkal kapcsolatban a következőket figyeltem meg.

znagy6666 3 hozzászólása lett törölve.

znagy6666 egy hozzászólásában 2017.12.11. 13:41:58 a törlés tényét megemlíti, erre többen reagálnak. @Reformer – aki a bejegyzés moderátora, közölte, hogy znagy6666 hozzászólását az annak aktuálpolitikai tartalma miatt törölte. Erről Reformer és znagy6666 kommunikáltak és arra a megegyezésre jutottak, hogy félreértették egymást.

Azt talán kevesen vették észre, hogy znagy6666 két masik hozzászólása is törölve lett.
Ennek a szóban forgó 2 hozzászólásnak egyáltan nem volt politikai tartalma.

A törölt 2 hozzászólásnak vallásos tartalma volt, znagy6666 egy saját vallásos élményét mesélte el. Vissza akartam keresni, mert érdekesnek tartottam, de már nem találtam. December 10-én olvastam, 11-én már nem volt ott.

Ezek törléséről nem tett se Reformer, se znagy6666 említést. Ez érdekes.

Sőt furcsa Reformer viselkedése annak ellenére, hogy ezt közölte: “Megint elkezdték letiltatni a bejegyzéseket” ill. “A szcientológia kommunikációs módszere - Jelentsd be, jelentsd fel, töröld ki, tiltsd le” de úgy tűnik ugyanezt alkalmazza.

Kérdem én ez mivel van magyarázva?

Akkor ezek szerint Bonyai nem igen tudta levetkőzni az szcientológusokkal töltött 10 évét és kiképzését.
Bort iszik és vizet prédikál.

Nagyon kíváncsi vagyok, ez a hozzászolás vajon fönnmarad e a blogon?

Gyaloghuszár 2017.12.16. 12:47:26

@DoriB69: Végre a szcis sületlenségek - ezért szeretem én ezt annyira. És nyelvtani hibák! Kérlek, még sok ilyet.

Feltűnt, hogy bemagolt válaszaid vannak mindenre? Szerintem még a helyesírási hibáid sem a sajátjaid. Gondolkodj el ezen ha még tudsz.

"Azt ugye ti is tudjátok, hogyha valaki elhagy egy területet az azért van, mert elvétették a visszatartásait." :-DDDDDD Én ezt nem tudtam, mert ilyesmire nem adok pénzt, inkább itt tudom meg a VALÓT, tőled.
Ha elvétem a visszatartást, akkor lepisilem a lábam szárát, úgy érted?

Az ugye megvan, hogy amiért ide merészkedtél, és megtudtad, hogy Rony bácsi egy komplett elmebeteg a világ nagy része szerint, a gyehenna tüzén lángolsz majd amíg Xenu nem dobja le a hidrogénbombát? Vagy LRH szelleme kísért majd, vagy mittudom én, de neked reszeltek?

DoriB69 2017.12.16. 13:30:21

@Gyaloghuszár: Bocsánat, nem tisztáztam az "elvéteni valakinek a visszatartását" definícióját.
Nem tudtam, hogy olyanok is olvassák ezt a blogot akik nem voltak Szcientológusok.
Az elvéteni a visszatartást az egy technikai kifejezés arra amikor valaki elkövetett egy ártó tettet, vagy elmulasztott valamit megtenni amit meg kellene tennie egy területen és ez nem derül ki. Legalábbis az elkövető számára, vagyis, hogy nem tudja, hogy a környezete tudja e vagy sem. Bemegy arra a területre ahol elkövette ezt, és kezdi rosszul érezni magát, mert nem tudja, hogy a többiek tudják e vagy sem. Ezért elhagyta ezt a területet, mert egy rossz érzés neki.
Elmegy egy másik területre, ahol folyamatosan próbálja igazolni magát azzal kapcsolatban amit tett vagy elmulasztott megtenni. Vagyis panaszkodik és panaszkodik az előző területtel kapcsolatban, ahelyett, hogy tenne valami hasznosat.

znagy6666 2017.12.16. 14:03:16

@DoriB69: @Gyaloghuszár: Happines Rundown, raadasul a brand new! Es ezzel mire mesz? A felelotlenseg rozsaszin kodeben vigyorogva rohangasztok korbe -korbe kerdezgetve "es te hol vagy a hidon ?"....na ne farasszal...pont Te kerded, mit teszek. Probalom azt a shit et kitakaritani amit a ti meg a hozzad hasonlo felelotlenul bugyuta munkatarsak osszehoztatok.

Eszem megall, probalj mar egy csoppet korbe nezni. A public evrol evre csokken. Az orgok konganak az uressegtol es Te Happiness-rol papolsz? Meg elvetett visszatartasrol? Az emberek feszengve eroltetnek mosoly az arcukra mikozben felnek a tobbiektol. Es tudod miert mert egyaltalan nincsenek visszatartasaik.

Kezd az egesz SCI tarsadalom igen belterjesse alakulni. Szinte mar csak staff van az orgokban.
Megtuningoljatok magatok egy kis Happiness Rundown -al, aztán vigyorogtok.
Mikozben zengitek a dicshimnuszt: MOSOLLYAL AZ ARCUNKON HALUNK MEG, HOGY A SALYAT VALLASUNK MARTIRJAI LEHESSUNK!

Komolyan mondom szánalmas.

Reformer 2017.12.16. 14:08:32

@Aleister Crowley: valóban kicsit túl lett túl a moderálás, visszaállítottam pár kommentet. A nyílt erőszakra buzdító, becsületsértésre alkalmas és 100%-ban politikai tartalmú kommenteket viszont törölni fogom továbbra is.

Damiel 2017.12.16. 16:49:47

@DoriB69: Kedves Dóri! Nos, ismerem az idecitált LRH idézetet, és már amikor szótiztáztam, akkor is tudtam, hogy ez ebben a formában nem igaz. Az egyén bármikor felülbírálhatja korábbi döntését, s hozhat egy új döntést. Ez a szabad akarat. Ha hoztál egy döntést egy munkahellyel kapcsolatban, - ami akkor és ott jó döntésnek bizonyult - az nem azt jelenti, hogy később nem hagyhatod ott, anélkül arra kizárólag az ártó tetteid sarkalltak volna. Ugya tudtad, hogy LRH is elfogyasztott pár feleséget.... Lelépett volna?
De hogy én is idézzem a messiást: a butaság a pontos hely, idő, forma és esemény nem ismerete. Amikor egyetlen adatot próbál ráhúzni valamennyi hasonló eseményre, az butaság.

Szóval Dóri! Hagyd a dogmákat, s próbálj meg szabadon, józan ésszel gondolkodni!

DoriB69 2017.12.16. 17:14:26

@Damiel: Hát töled Damiel lagalább nem kapok olyan durva és cinikus letolást mint a többiektől.
Akik csak az ellenséget látják bennem, amikor én kommunikálni próbálok.

Én azt nem értem, és előszőr is azért írtam föl, hogy megtudjam mi az amit ti tesztek? Már úgy értem valami hasznosat. Nem értem mi a célja annak, hogy ti erről levelezgettek? Mit változtat ez meg?
Ezt sosem válaszoltátok még meg, csak értékelgettek és kötöszködtök.

Damiel 2017.12.16. 17:40:22

@DoriB69: Dóri! Kiszit rossz a megközelítés. Egyrészt többesszám második személyben kérdezel, feltételezve, hogy ismerjük egymást és valami egység lenne közöttünk: "mi az amit ti tesztek?". Nem ismerjük egymást egyrészt, másrészt azt azért tételezzük fel egymásról, hogy valami hasznosat azért még a Te fogalmaid szerint is teszünk. Gyógyítunk, tanítunk, gyártunk, tervezünk, gyereket nevelünk etc. etc. Ugyanakkor azt azért Te is érzed, hogy burkoltan vagy nyíiltan a kérdésed arra irányul, hogy a zegyház számos jócselkedetével szemben bezzeg mi csak a lét hűtjük vagy valami egyéb ocsmányságot csinálunk.
De azért, hogy igyekezzek megvilágítani a nézőpontomat (nézőpontunkat): szerintem az egyház működés kifejezetten káros és veszélyes és biza' van kit féltenem tőle. A " hasznosságáról" meggyőződhettem több mint egy évtized alatt. Ezt nem részletezném, de az objektív valóság számodra is világos lehet, de ehhez kell némi bátorság a részedről. Mint ahogy nekem is meg kellett acéloznom magam, hogy meg merjem nézni a nyílvánvalót és át kellett értékeljem a korábbi döntésemet.
Nem írok részleteket, nem akarok bizonygatni neked semmit, hisz úgy ahogy idetaláltál, úgy megtalálhatod azokat az embereket is, akiknek esetleg korábban tapsoltál a rendezvényeken a nagyszerűségük és sikereik okán és talán lehet annyi hiteltartalékuk is van, hogy most is meghallgasd őket. Persze csak akkor, ha Te magad eddig nem ismerted fel a nyilvánvaló dolgokat.

DoriB69 2017.12.16. 19:01:17

@Damiel: Jó értem, elnézést kérek talán túl személyeskedően fogalmaztam. Úgy értettem ti, mint blogozók mit tesztek. Nem úgy mint magánéletben, tehát mint orvos, tanár, mérnök, vagy szülő, hanem azt szeretném tudni, hogy mi a célotok azzal, hogy cseteltek itt a blogon és hogy ezt a témát rágjátok?
Segít ez valamin? Vagy csak puszta szórakozás, mert érdekesebb mint pl. a tv műsor ?

Gyaloghuszár 2017.12.16. 19:14:44

@DoriB69: Értem én a szcigét ha akarom, csak nem akarom. Végig gondoltad már, hogy miért lehet az, hogy Roncsi szerint ha valakinek nem tetszik a pofája, az csak azért lehet, mert a másik kvázi bűnöző? Nem büdös egy kicsit ez? Vagy legalábbis NAAAAGYON kényelmes? Gondolkodj ezen egy kicsit, ízlelgesd. És ha beugrik a válasz, nézd meg, a helyesírás elemző mit mond rá. Ha túl sok a piros, akkor az nem a saját gondolatod. Tedd ezt, amíg valami sajátra nem találsz.

És hogy mit teszünk mi? Én sepciel semmit, csak remekül szórakozom. De néhányan itt nagyon is sokat tesznek azért, hogy amikor a magadfajta rájön, hogy átverték, kifacsarták és megkövezték, ne kösse fel magát, hanem segítséget kapjon visszatalálni egy emberi életbe. Ahol nem a kiszipolyozása a léte egyetlen értelme.
De pl. én sem hivatkozom a "cserére" és váglak meg istentelenül amiért felnyitám a te szemeid, így máris sokkal többet tettem mint az összes egyesületi kuruzsló együtt.
Láttam a cikket, hogy az önkéntesek pl. havat lapátoltak vagy ötven méteren. Egyszer. Hatan. És ketten fényképeztek, még ketten cikket írtak, tördeltek és feltöltöttek. Mert ez az egyesület - néhány hibásan, bunkón megírt PR cikk.

sciclubtag 2017.12.16. 19:24:15

@znagy6666:
"Es ha tenyleg annyira fontos az, hogy haladjal, had mondjak egy jo hirt: a technologia az egyhazon kivul is elerheto, sokkal olcsobban, gyorsabban, sot az egyhaz altal torolt reszek nelkul."

Jó, de hol?

sciclubtag 2017.12.16. 19:33:13

@Gyaloghuszár:
Igen, valóban röhejes a társaság és kétségtelen, hogy nem komplettek és ostobák. Tényleg csak a leghülyébbeket tudják beszervezni akik a saját szintjüknek megfelelő tevékenységre képesek. Sok értelmes dolgot lehetne csinálni a világon, de nekik ebből - most nagyon úgy néz ki - egyet se sikerül.

De még mindig nem értem, hogy ebben mi a szórakoztató. Én nem tudok azon vihorászni, hogyha egy légy újra és újra nekirepül az ablaküvegnek, mert nem tudja felfogni, hogy mi van előtte. Nem sajnálom, nem érdekel, nem az én problémám, de ha a szobámban csinálja előbb-utóbb odamegyek, kinyitom az ablakot neki, és ha még mindig nem sikerül neki elszállni, lecsapom. És ezután se tartom humorosnak. Talán a humorérzékemmel van baj.

Reformer 2017.12.16. 19:40:55

@DoriB69: a szcientológiát ellenzők tábora nagyon sokszínű társaság, sokféle motivációval. Mindenki nevében ezért nem beszélhetek. Ez a blog csak arra szolgál, hogy tájékoztassam a téma iránt érdeklődőket az aktualitásokról, de ez kis része az én és a Clarus Animus Alapítvány tevékenységeinek.

Ami ennél sokkal fontosabb, az a károsultak megsegítése. Nagyon sok embert érint hátrányosan a kapcsolatmegszakítás (elsősorban nem szcientológusokat), nekik próbálunk segíteni, ahogy tudunk. A szcientológiát otthagyónak is segítünk feldolgozni, hogy mi történt velük és újraépíteni az életüket.

Lesz majd egy hosszabb cikk hamarosan pont ebben a témában.

Damiel 2017.12.16. 20:31:23

@DoriB69: Mi a cél ezzel? Miért "rágjuk a témát"?
Nem olyan érthetetlen ez. Ez az emberi kommunikáció. Egyetértések, egyet nem értések, millió témában, milliók beszélgetnek nap mint nap, autókról, divatról, politikáról, bármiről.
Ez a téma meg épp olyasvalami, ami jónéhányunkat foglalkoztat. De mások helyett nem nyilatkozhatok, de elmondhatom, hogy miért vagyok itt. Egyrészt van némi személyes érintettségem a dologban, másrészt olykor van mit kibeszélnem magamból és végül, de nem utolsó sorban -és ez lehet, hogy megbotránkoztat téged - de igenis szurkolok annak, hogy a teljesen világos törvényszerűségek végre maguk alá gyűrjék a szcientológia hazug rendszerét.
Nem haragszom senkire, tudom, hogy a szcientológusok többsége jószándékú ember, többségüket számos dologért tudnám elismerni, ugyanakkor ma már nincs felmentésem számukra, hisz vagy gyávaságból vagy az obnózisra való képtelenségükből kifolyólag ártalmas dologhoz asszisztálnak.
De ezt szerintem ma már Te is sejted... ha már itt olvasgatsz.
Anélkül, hogy bármiben is presszionálnálak kérlek gondolkozz el azon, hogy Te magad hány ordító ellentmondás fölött hunytál szemet, hány törött embert láttál, és gondolkozz el azon, hogy a világ egyetlen működőképes technológiájával felvértezett legetikusabb szervezet hogyan tudta magát az elmúlt 20 évben csak Magyarországon a bányász béka segge alá tolni a statisztikákat. Már alig 3-400 aktív ember lehet, holott 20 évvel ezelőtt 1500-2000 fős rendezvények voltak. (Emlékszem, ott voltam.) A szcientológia "jó hírneve" korábban sem létezett, de ma már a vicc kategóriája, kvázi kivívta magának a legelutasítottabb szekta címet.
Nincs technológia a PR-ra? Nem tudja kezelni a környezetét? Az elnyomást?
A tech nem működik vagy az etika nincs benn?

Gyaloghuszár 2017.12.16. 21:05:55

@sciclubtag: Úgy kezded, hogy szerinted is röhejesek, majd azt mondod, nem találod viccesnek.

Én nagyon szórakoztatónak tartom a szcientológiát. Hol viccesnek, hol elborzasztónak.
Nem gondolom, hogy ezek az emberek ostobák lennének. Sőt, jórészük kimondottan intelligens. Nem gondolom, hogy ezeknek az embereknek a nagy része gonosz lenne. Legtöbbjük ugyan a saját egója miatt akar jót tenni, hogy végre azt érezze fontos valahol és valami miatt, de ez egyáltalán nem gonosz dolog. Ezt nem szívesen írom le, de valójában azt sem hiszem, hogy Roncsi bácsi hülye lett volna. Elmebeteg? Igen. Gonosz? Egyértelműen. De nem volt hülye, sőt. Az egyik dolog ami nagyon izgalmas, az a háló amivel elkapja az embereket, majd a konzekvens elvek és módszerek amivel szembe állítja őket saját magukkal és kifacsarja őket. Elemi gonoszság munkál emögött. Minden jó és nemes elferdítése és megrontása egyetlen cél, az adómentes profit oltárán. Amit @DoriB69 idézett szabály teljesen egyértelműen egyetlen céllal lett megfogalmazva - legitimálni bármilyen aljas és gonosz fellépést azok ellen akik meg akarnak állítani.

És közben olyanokat mondanak, hogy "nincs benn az etika" :D Haláli! Ez nekem olyan mint amikor zsákban akarják a fényt bevinni a házba, vagy csikótojásnak hiszik a dinnyét.
Nincs benn az etika? Benn volt és lábakélt? Elloptátok azt is?

Vagy nézd meg ezt:
www.youtube.com/watch?v=Wp36WdwG-_U
A pirosfejű dzsiájdzsódzsedáj magaömlengése és egogörcse. Ha könyvet írsz, legyen saját szaunád, és mindenképp újautóval menj, ami leszívja a telfonszámod ha beleszállsz. Fetrengek :-D Egy 360°-os kamerát ODARAKNAK neked.
Obi Van csak ránézne és azt mondaná:
- Ti nem ezt a Jedit keresitek.
Palpatine meg hogy:
Figyu, inkább sújts le rám!

Ha pedig reformer a belső levelezésükből idéz, az jobb mint a Besenyő Pistabácsi, vagy egy Zambo Jimmy emlékoldal.

znagy6666 2017.12.16. 21:15:19

@DoriB69: @sciclubtag: Az idezett valaszt Dorinak irtam. Talan neked nem aktualis, de lehet, hogy igen.

Az alabbiak a sajat tapasztalataim alapjan irodtak:

A legtobb szcientologus amikor eljut arra a pontra, hogy eloszor megfogalmazodik benne az egyhaztol valo eltavolodas gondolata, hezital, mert nem tudja elengedni azt az almat, hogy felmenjen a hidon. Ugy gondolja a Szcientologia egyhaz az egyedulallo es kizarolagos szolgaltato. Nehanyan persze a barataikat , vagy csaladtagjaikat nem szeretnek elvesziteni, de ez utobbit is az 1. lepes esetenkent kezeli.

A kigyogyulas 1. fokozata, hogy a hivo megtudja, hogy az a tech amit az egyhaz hasznal az az egyhazon kivul is elerheto. ( Free Zone, stb. Becs mellett Magyarorszaghoz legkozelebb, aztan Svajc es Moszkva, ezeket ismerem szemelyesen, angolul, nemetul vagy oroszul beszelnek.) Ha kell adok kapcsolatokat.

A kigyogyulas 2. fokozata, hogy az illeto rajon, hogy nincs is semmi fele hid, vagyis, hogy ez is az atveres resze volt. Magyarul a szakadar csoportok ugyan azt az utat probaljak kovetni mint az egyhaziak, bar nincs rajtuk etikai fenyegetes, adomanygyujtes es horror szolgaltatasi arak, valamint hamarabb kapnak szolgaltatast. Altalaban kapnak FreeZone vagy egyeb szolgaltatast, aztan ezzel sem jutnak messzebbre. Nem hogy szupemanek nem lesznek, meg a szcientologia elotti kepessegeiket sem tudjak visszaallitani, mivel ugyanazzal a modszerrel probaljak amelyikkel tonkretettek az ondeterminaltsagukat. Legtobbjuk hipnotikus allapotban van.

Ido elott romlik a szemuk, az altalanos erzekelesuk, romlik a kommunikacio altalanos kezelese, szomatikaik vannak.

Teljesen eltavolodnak a tematol vagy esetleg mas alternativ megoldasokhoz fordulnak.

A kigyogyulas 3. fokozata. Nehanyan ki tudnak jonni a hipnozis alol, hellyel - kozzel visszaallitjak azt az allapotot, mely az o szcientologiai kapcsolodasuk elott volt. Ez hasonlit ahhoz, mint amikor valaki ujratelepiti a gepen a Windowst.

En tobb szemellyel dolgoztam es egy szemelynel ertem el a 3. szintet, es talan o egy kicsit elorebb is jutott ahhoz kepest, mint mielott a Szcientologiaval talalkozott.

Baromi sok melo van vele es a legtobbnel csekely eredmeny.

Ezert is irtam az elozo hozzaszolasaimban, hogy kellene egy csoport aki folvallaja a rehabilitaciot, vagyis serulteket eljuttani legalabb a 3. Fokozatig.

sciclubtag 2017.12.16. 21:40:40

@Gyaloghuszár:

Röhejes vagy nevetséges: "Furcsaságával gúnyos nevetésre ingerlő." "Komolyan nem vehető."
(Magyar Értelmező Kéziszótár a szavak jelentésének tisztázása végett.) Csak, hogy lásd én is tanultam sci-techet. És nem vicces.
Azok az emberek akik "ostobák" bután viselkednek, értelmetlen dolgokat csinálnak. Nem erről szól a cikk? Nem értik mi van körülöttük, hogy jutottak ide, miért "üldözik" őket. És lila gőzük sincs, hogy mi a megoldás. Miért nem használnak adatelemzést, miért nem készítenek erre egy normális programot? Mit tudom én, hogy mi minden értelmes dolgot csinálhatnának, de egyet se látok. Tehát hülyék.
Az pedig aki közösséget vállal a hülyékkel szerintem nem lehet valami nagy észkombájn.
A szándékot értem. Nem mondom, hogy rosszindulatúak. Csak hiányzik az intelligencia.
"Roncsi bá"-ról nem tudok nyilatkozni, mert nincs elegendő adatom róla, hogy megítéljem a mentális állapotát. (Tudom, hogy már nem használja a fizikai testét, mert korlátozta a mozgásában vagy miben.) Az írásait viszont olvastam, amiből nekem nem igazán tűnik elmebetegnek. Az írásainak az értelmezése viszont elmebetegek interpretációjában eléggé beteggé válik, mint ahogy ezt tapasztalhatjuk.

Gyaloghuszár 2017.12.16. 22:02:24

@sciclubtag: Ez a vita kezd parttalanná és unalmassá válni.
Én nem tanultam scigét. És ahhoz, hogy a röhejes és vicces jelzők rokonértelmű voltát lássam, nem használok szótárt.
Nem fogod tudni elmagyarázni nekem, hogy nem szórakozom jól, mert de :-D
Hogy a vén szaros nem volt elmebeteg? Nézd meg a szótárban hányféle elmebeteg van. Nem volt hülye. De felesleges azon vitatkozni, hogy elmebeteg volt-e. Skizofrén, kényszerképzetes, paranoid, megalomán, beteges hazudozó, talán szadista is. Nálam műveltebbek találnak még tucatot.

"Tudom, hogy már nem használja a fizikai testét, mert korlátozta a mozgásában vagy miben." Ez jó volt, ezért hálás vagyok! :-D

sciclubtag 2017.12.17. 00:25:25

@Gyaloghuszár:
Dehogy vitatkozom. Tájékoztattalak, hogy mit értettem alatta. :)
A video is tetszett és az tényleg szórakoztató, meg a hasonló megnyilvánulások is.

Minden meseíró, regényíró hazudik. Igazad van, talán ő túlzásba vitte és sajnos már nem csak a mesevilágban. A hiszékeny népek meg bedőltek neki. Én csak próbálok kiigazodni, de nem könnyű.
Ha nem ismered az "igéket" nehéz véleményt mondani róluk.

Ezért vártam izgatottan a helyes tech-et znagy6666-tól, de csak egy választ kaptam (ami nem is nekem szólt), hogy nincs is helyes tech.
Amire viszont rájöttem, hogy nem stimmel valami és ezért már nem foglalkozom velük, de nem szeretném, ha mások bedőlnének annak ami nem működik. Ezért nem tartom humorosnak az ügyet és annak se örülök, ha valaki nem tudja pontosan, hogy mi működik, mi nem.

Még mindig nem vitázom, csak leírom az álláspontomat.

sciclubtag 2017.12.17. 00:41:44

@znagy6666:

Szerintem kell, hogy legyen valamiféle helyes tech, még ha nem is náluk. Ez érdekelne, nem pedig egy helytelen amelyből nem vettek ki semmit.

Ez a rehabilitációs dolog nem egyszerű feladat, mert képben kéne lenni a "rehabilitátornak" az "igével" és a megfelelő helyrehozatallal is. Én azért nem igazán bíznám a pszichológusra, pszichiáterre se a dolgot. Csöbörből vödörbe se lökjük már a szerencsétleneket. Ez a téma már inkább Reformer területe.

Gyaloghuszár 2017.12.17. 11:37:58

@sciclubtag: Nem olyan nehéz véleményt mondani - egyrészt hallom a maszlagot ha ezzel kapcsolatos dolgokat nézek, olvasok, így máris van mit megítélni. Másrészt van egy módszer, vagy elmélet az elektrotechnikában ami ismeretlen áramkörök megismerésére szolgál, de jól használható bármilyen rendszerre vagy jelensége.
Ez a Fekete Doboz. Ahhoz, hogy megtudd mi van a Fekete Dobozban, nem kell kinyitnod. Elég megvizsgálnod az inputot, vagyis hogy mi megy be, illetve az outputot - a kimenetet. Ezek összefüggése egyértelműen megadja mit csinál a dobozod. Az egyesületbe ezrek mennek be és milliárdok. Az eredmény pedig 50m lelapátolt havas járda, és egy rakás helyesírási hiba. Egyáltalán nem nehéz véleményt mondani :-D

És hogy van-e helyes tech? A kérdés a rossz. Ez nem Egyház, amit művelnek abban nincs semmi Etika, és amiket szajkóznak, az nem Tech. Ezek olyan szavak, amik azért vannak kitalálva és használva, hogy legitimálják a baromságaikat (ez a "jólbeszél" - Orwell tapsikálna a gyönyörűségtől!).
Szóval röviden, van helyes tech - az elektrotech', meg a számítástech'.

znagy6666 2017.12.17. 13:04:47

@sciclubtag:

"Szerintem kell, hogy legyen valamiféle helyes tech, még ha nem is náluk. Ez érdekelne, nem pedig egy helytelen amelyből nem vettek ki semmit."

Valamit szeretnek tisztazni ami engem foglakoztat az nem egy elmeleti dolog, hanem nagyon is gyakorlati. Szamos mukodokepes tech letezik, bar keves az az egyen aki kepes mukodtetni azt.

Mondok egy peldat: Elviszed az autodat a szerelohoz mondjuk mert fustol, megjavitja es utana nem fustol. Tehat helyes volt a tech amit hasznalt? Igen. Aztan elmesz a fogorvoshoz, mert faj a fogad. Fogja betomi az mellette levot. Az erzestelenitotol nem veszed eszre, hogy nincs a problema kezzelve. Hamaros a bedagad az arcod es a tortenet foghuzassal vegzodik. Helyes volt a tech, talan igen talan nem. De kia nyavajat erdekel, hat rament a fogad.

Erted mar, hogy nem a technologia a lenyeg? Hanem az, hogy a megfelelo technikat a megfelelo idoben hasznaljak. Ez az amit nem lehet standardizalni. Szituaciora es egyenre szabott. Egy ulesen belul is tudni kell valtoztatni, meghozza baromi gyorsan. De ehhez a szituacio atlatasra, valamint inteligenciara van szukseg.

Az elmult 65 ev szcientologus mozgalma kitermelt szamos olyan diletans terapeutat akik temerdek kart okoztak az emberek elmejeben, mivel nem fogtak föl ezt az igen egyszeru praktikus tenyt, hogy tudniuk kell a szerszamaikkal banni. Jelenleg is kapcsolatban allok nehany olyan elfuseral esettel akikbol szo szerint pszhotikus csinaltak. Komolyan mondom pszihotikust – igazi boszme let belole…orom nezni! ( @Gyaloghuszár: -nak biztos teteszene ). Masok meg elonyt kovacsoltak ebbol, es sok penzt csinaltak az elmult 65 ev alatt… De ez nem ide tartozik.

Tehat mukodokepes tech van boven, de inteligens terapeutabol hiany van.

Na ez az amit nem lehet leirni egy papirra, ezt csak meg lehett mutatni, mert ez gyakorlatban tortenik.
------------------------------------------------------------------
"Ez a rehabilitációs dolog nem egyszerű feladat, mert képben kéne lenni a "rehabilitátornak" az "igével" és a megfelelő helyrehozatallal is. Én azért nem igazán bíznám a pszichológusra, pszichiáterre se a dolgot. Csöbörből vödörbe se lökjük már a szerencsétleneket. Ez a téma már inkább Reformer területe."

Realisan latod a dolgot, es orulok, hogy a reformert is megemlitetted. Peter jo diplomaciai erzekkel rendelkezik, talan jo szervezo is, viszont nem gondolom, hogy ertene a terapiahoz. Mindig is admin teruleten dolgozott. Bar motivaciojat es kepesseget ismerve, talan meg tudna szervezni a rehabilitacios csoportot. Ez rajta mulik, hogy maganak erzi e ezt a feladatot.

znagy6666 2017.12.17. 13:36:36

@Gyaloghuszár: @sciclubtag: Na pont errol beszeltem az elozo bejegyzeseimben. Gyaloghuszar egy olyan nezopont aki a kigyogyulas 3 szintjenek vegtermeke lenne. De mar ott is van, egyszeruen azert mert nem volt mibol kigyogyulnia.

Mulattatja, amikor nezi, hogy mi megy be a szcientologiaba es latja mi jon ki belole.

A visszatartasos - hugyos poenja amit szegény Dorinak irt az kulonosen tetszett. Valoszinuleg gonosz vagyok, azonban Dori bevallom picit folduhitett tegnap.

Gyaloghuszar, a mas a massal F3 ( flow 3)-at futtatja. Fantasztikus!

Ketsegkivul jol mulatna rajtam is ha latna, hogy hogyan mentem be a szcientologiaba es aztan hogyan jottem ki mielott elkeztem magam rehabilitani...hahhahaha.

Reformeress 2017.12.17. 13:54:15

@Dori: Miért vagyunk itt? Meggyőződésből. Ez egy önkéntes társadalmi szolgálat. Úgy érezzük, van mit beszélni róla. Van mit tenni, hogy helyrehozzunk dolgokat, hogy felvilágosítsunk érintetteket, segítsük megérteni, mi ez az egész és mit lehet tenni.
A lényeg, mint minden -izmus körül: megtudni és megérteni az igazságot, ami a szálakat mozgatja. Tudod, mint az axiómákban. Ha valamit alaposan megértesz, akkor az megszűnik létezni, legalábbis mint zavaró tényező ;)
Láthatólag a kommentelők többsége is ezért van itt, és felelősen áll a témához, nem csak kritizál, hanem segíteni szeretne, azzal, hogy megosztja a tapasztalatait és a történetét, vagy felvetéseit. Fordításban is lenne mit segíteni ;)

@sciclubtag:
"Szerintem kell, hogy legyen valamiféle helyes tech, még ha nem is náluk. Ez érdekelne, nem pedig egy helytelen amelyből nem vettek ki semmit." - Keress meg, ha érdekel.

Engem is mindig ez érdekelt a legjobban. A lényeg.
Ami miatt mindenki elkezdte ezt az egészet. A szellemi célok, képességek, amiket el akartunk érni.

Nem értek egyet @znagy6666-al abban, hogy az egész szciből semmi sem működik és hogy csak kárt okozott, ártott eseteknek. A "tech" nagyon is befolyással van a világra, bár a szervezet merevsége mára már túlhaladottá kezdi tenni, és valőban, a hozzáállásuk miatt egyre ártalmasabb. Nagyon sok esetet, ismerek akinek használt, akit tartósan jobbá tett, őket és az egész életüket, pláne amikor a a szervezetet otthagyták és elkezdtek függetlenül gondolkodni.

Részemről és körülöttem nem az a tapasztalat, hogy az érzékelés vagy a kommunikáció vagy a többi szellemi képesség leromlott, sőt. De. Nagyon nem mindegy, milyen HOZZÁÁLLÁSSAL alkalmazzuk ezeket a technológiákat. Milyen a hozzáállás az egyénhez, mennyire tekintünk egymásra úgy, mint értelmes, felelős lényre, aki maga határozza meg mit tapasztal és mit ér el az életben.
A szci legnagyobb hibája nem az 50-es évekbeli alapfilozófia vagy a technológiai alapelvek, mert azok nagyon is alkalmazhatóak - hanem a helytelen, leértékelő, kontrolláló hozzáállás.
Ha valaki kezdettől felelősséget vállal azért, ami történik vele, hidd el, nem fog soha semmiben sem csalódni. Nem bántam meg és nem csalódtam semmiben, ami ott történt, mert tudtam, hogy csak az történik, amibe beleegyezek - és rajtam áll, hogy ha nem értek egyet valamivel akkor meghúzzam a határt.

Ez az, amit az egyház megpróbál kiölni az egyénből, és ez az ami káros.
Az elme védőmechanizmusa, az "az igaz ami Neked igaz" elve - ezeket kezdte egyre jobban megerőszakolni a szervezet. Utólag értettem meg, hogy nem csak a szci mint szervezet korruptálódott, hanem ez is már magával Hubbard-dal kezdődött, ő maga is mindig madzagon rángatta a hívei figyelmét, mindig az lett az igaz, amit éppen megírt, és ez évről évre változott - sokszor gyökeresen. A E Van Vogt híres sci fi író is komoly híve volt a Dianetikának, de amikor Hubbard jött a szci-vel és a múlt életekkel, azzal nem értett egyet - ezért önállósodott és még évekig dianetika központot üzemeltetett. Tehát aki nem egyezik bele, azt nem lehet rángatni. Az igaz, ami Neked igaz - és felelős vagy. Ez a lényeg, nem kell mindent rákenni a szci-re akármilyen erőszakos a hozzáállása.
De aki nem figyelt oda, az könnyen feladta az öndeterminált nézőpontját, mert megvette hogy Hubbardnak mindenben igaza van, és igen, valóban, így sokakat őrületbe kergetett a módszerének elnyomó alkalmazása, és a hamis ígéretek. De sokak feljődtek is ennek ellenére.

Irónikus, maga Hubbard írta/mondta, és látszik, hogy igaza volt: az emberek jó állapotú, "magasabb tónusú" kb 30%-ával bármit csinálsz, bármilyen technikát, az használni fog, és fejlődni fog tőle.
És van az embereknek egy hányada, akik rossz passzban vannak, labilisak, náluk pont ellenkezőleg, csak rontani lehet az esetükön, jobb lenne őket hagyni pihenni, megerősödni.

A nagy hazugság, a hamis ígéret az, hogy a dianetika, a technológia az esetek 100%-ban működik, ami nyilvánvalóan nem igaz. Az esetek 30%-ban viszont tuti működik, Hubbard maga is mondta ;) Szóval mindig lesz elég sikersztori, ami másokat is odavonz, és elhiteti, hogy ez a megoldás.

ALternatív megoldások: nem igaz, hogy a "szabadzónában" az egyházból kilépett függetlenek közül senki sem tette működőbbé, fejlesztette tovább a technológiát. Sokan dolgoztak és dolgoznak rajta. Önmagában már a szabadabb, öndetermináltabb, kényszermentes hozzáállás, az önálló tanulás/gondolkodás támogatása is sokat javít az eredményességen. Tapasztalatból mondom.

Tudom, értem, znagy6666 mit javasol: ne azt kövesd amit Hubbard kiadott mint tech-et hanem azt, ami őt azzá tette aki. Mármint nem a megszállott őrültté, hanem a hatalmas zsenivé... :D
Én azt mondom, az alapelveket kell megnézni és megérteni jó alaposan, amelyek működnek, és ezek alapján látni lehet elég könnyen, milyen megközelítések fognak működni és fejlődést hozni. Nem kell kidobni a gyereket a fürdővízzel. Ha valakit érdekel, milyen megoldások vannak, keressen meg, segítek eligazodni.

znagy6666 2017.12.17. 15:09:11

@sciclubtag:

"Szerintem kell, hogy legyen valamiféle helyes tech, még ha nem is náluk. Ez érdekelne, nem pedig egy helytelen amelyből nem vettek ki semmit."

Valami kimaradt az elozo kommentbol, ami elorebb valo barmilyen "tech" - rol is beszelunk. Tudni kell mi a CEL amit el akarsz erni azaltal, hogy a szoban forgo tech -et hasznalod, vagy engeded hogy terapiat adjanak vele Neked.

A cel fizikai formaban KONKRETAN merheto cel kell hogy lehyen.

Tehat, amikor elviszed az autodat a szerelohoz megjavitatni, mert fustol, tudnod kell, hogy ezt akarod megjavittatni rajta, Kulonben elkezdenek rajta mindenfelet kijavitani amit csak talalnak es a fustolesre mar nem kerul sor.

Ez nagyon fontos!

Es amikor latod, hogy nekialnak szerelni a valtodat, meg kell hogy tudj kapaszkodni a celodban, hogy azt mont - na ebbol eleg volt - folallsz es othagyod oket.

Az "elme javitasa teren" is igy tudod kiszurni a koklereket, manipulatorokat, hipnotizoroket.

Mondok egy peldat, a baratnodel valo kapcsolatoddal van a gondod. Az a celod, hogy megjavuljon a komunikaciotok. Elmesz a terapiara, befizettetnek, mosolyognak es elmondjak az elofelteteleket es azon kapod magad, hogy ott csucsulsz a meregteleniton.

Tudnod kell a celod! Kulonben bent ragadsz a fekete dobozban - @Gyaloghuszár: hasonlataval elve. Megporgetnek, osszeraznak, kicsavarnak, felnegyelnek....es amikor kitantorogsz az "output" -on megnezheted magadat mi lett beloled, ha meg maradt eleg erzekelesed, hogy egyaltalan lassal valamit...nem akartam szegeny Dorit sertegetni:-))

Szoval pontosan tudd a sajat celod milott barmilyen tech -be belefogsz!

Es folyamatosan NEKED kell kontrolalni, hogy a project a celod iranyaba mozduljon el!

DoriB69 2017.12.17. 15:36:47

@Reformeress: "Miért vagyunk itt? Meggyőződésből. Ez egy önkéntes társadalmi szolgálat. Úgy érezzük, van mit beszélni róla. Van mit tenni, hogy helyrehozzunk dolgokat, hogy felvilágosítsunk érintetteket, segítsük megérteni, mi ez az egész és mit lehet tenni. "

Es ezt ingyen csináljátok? Ha karitatív, nincs bevétel, akkor miből élsz?

""Szerintem kell, hogy legyen valamiféle helyes tech, még ha nem is náluk. Ez érdekelne, nem pedig egy helytelen amelyből nem vettek ki semmit." - Keress meg, ha érdekel."
"Ha valakit érdekel, milyen megoldások vannak, keressen meg, segítek eligazodni."

Ha jól értem, akkor te szolgáltatod a techet, Magyarországon kiegészítésekkel? És nem használsz Szcientologia trademarkokat?

Gyaloghuszár 2017.12.17. 16:36:48

@znagy6666: Ha Flow3 azt mondta neked én futtatom, hazudott. De elmúlt 18 és maga rendelkezik a testével.
:-D

Segítsetek nekem megérteni valamit. Ha van Igaz Tech, mi a célja? Vagyis inkább mi a Ti célotok vele? Hová akartok eljutni általa?

znagy6666 2017.12.17. 18:09:06

@Gyaloghuszár: Na kivancsi leszek erre mit valaszolnak majd masok.

Altalaban ugy kezdodik, hogy kiteritenek eled egy A2 es nyomtatott plakatot, amit hidnak neveznek. A plakaton lentrol folfele szintek vannak, melyekhez kulonbozo kepessegek tartoznak, amit majd el fogsz erni, ahogy mesz a hidon. Minnel foljebb jutsz annal kivanatosabb kepessegekrol van szo termeszetesen.

Itt a link, a jobb szelso oszlopban vannak a vagyott kepessegek.

mia.szcientologia.org/html/part02/chp06/img/grdchart.gif

Sajat tapasztalatbol mondom, hogy az elejen meg ugy tunik, mukodik, bar lehet inkabb erzekcsalodas folytan erzed igy. Aztan ugy kozeptalyt kezdesz kicsit megroggyanni. Akkor meg titkolod. Eddigre mar eleget belefeccoltel, es nyomnak is haturrol, hogy most nem hagyhatod abba. “Menned kell tovabb a hidon”. Aztan rendesen zsebedbe nyulsz, befizetsz a korrekciokra, ekkorra mar tenyleg imbolyogsz. Es annyi idot kezdesz erre forditani, hogy a csaladod es munkad karara megy.

Na olyan ez kerlek szepen mint a szerencsejatek, inged gatyad otthagyod, ok meg gazdagodnak.
De az erzes a tied marad, hogy egyszer nyerni fogsz es vegleg szabad leszel. Emlekezz vissza ezt rendszeresen elmondtak a tunteteseken: “A vegen ugy is gyozni fogunk” – ez egy igazi megszallotsag!

Nagyon jol ki van talalva es fel van epitve. Na ezt a tehnikat kellene megtanitani, mert ezt mindenki latja, hogy mukodik. EZ a valodi TECH.

Meghozza azert, hogy el tudjuk kerulni, hogy ezzel atvagjanak.

sciclubtag 2017.12.17. 18:18:59

@Reformer:

Köszönöm a felajánlást. Minden érdekel ami előre viheti, jobbá teheti az emberek életét.

A hozzászólásod szerintem egy külön bejegyzésként is hasznos lehetne a blogon. Nagyon hasznos gondolatokat tartalmaz és jó lenne, ha ezt a fajta objektív nézőpontot a lehető legtöbben fel tudnák venni.

Én is az erőszakos "mindent tudok és a vogok semmit" vagy a "mindent jobban tudok" hozzáállásban látom a probléma gyökerét. A pénzharácsolási mánia a kisebb baj.
Igen. Sok dolog működik a technikákból és nem tartom jó ötletnek azért elvetni ezeket, mert vannak bűnözők akik erőszakosan vagy tudatlanok akik rosszul használják. Például telesen idióta trendnek tartom, hogy a "fejlett" világ egyre több részén tiltó szabályokkal próbálnak elejét venni baleseteknek ahelyett, hogy megtanítanák az embereket a balesetek elkerülésére úgy, hogy helyes módszereket tanulnak, megfelelő eszközöket használnak.
A scientolgy módszerek használatához is ítélőképességre lenne szükség, ehhez pedig elég információval kellene rendelkezni, különben bármi kijöhet a használatából és az a legtöbb esetben nem a várt eredmény. Persze, ha ezeket a módszereket és eszközöket nem a "szcientológiai egyházegyesület" nyújtja akkor sem fakadunk sírva, mert az eredmény a lényeg és ha ez jó, akkor mindannyian örülünk.

@znagy6666:

Végre nem értünk egyet valamiben. :) Jó, valamiben meg igen, de nem teljesen.

Az emberek nagy részének fogalmuk sincs arról, hogy mekkora bajban vannak és miféle veszélyek leselkednek rájuk, ha tájékozatlanok. Sok területen pl. a gyógyításban (mindegy, hogy mentális vagy más területeken kialakult problémák gyógyításában) rengeteg tudatlanság, félreértés, tévhit van. Ezeken a téveszméken felnőtt társadalomnak, a benne élő embereknek szükségük lenne helyes útmutatásra. Olyanra ami valóban segíti őket.
A tájékozatlan illetve félretájékoztatott emberek nem tudják, hogy mit és hol kéne megjavítani és azt se tudják, hogy mi a fontosabb. Ha a példádból indulok ki, lehet, hogy azért viszem el az autómat mert füstöl (egyébként megjegyzem nagy mágus lehetsz, mert pont ilyen jellegű problémám volt az autómmal) :). Ha tájékoztatnak arról, hogy miért kell megjavíttatnom mondjuk a féket is és elmondják, hogy az miért fontos, én dönthetem el, hogy a füstölés mellett a fék szerelését is elvégeztetem vagy inkább csak a fékét.

Tehát a megfelelő tájékoztatás és a helyes "szerelés" a megoldás. A szcientológiában talán valahol megvan mindkettő, de nem jól használják a srácok. Nem ragozom tovább.

Ja, és köszönöm, hogy válaszoltál Gyaloghuszárnak helyettem is. :)

Gyaloghuszár 2017.12.17. 19:17:02

@DoriB69: Jól értem, hogy itt -rajtam kívül- mindenki kész lenne neked segíteni, erre te nekik támadsz a trademarkok miatt? :-DDDDD
TE vagy a szcivatás hasznos végterméke! Az ember, aki csak a zöldhasút látja mindenben!

Egy vallás a közjóért van és nem folytat kereskedelmi tevékenységet.
Így hát vagy nincsenek kereskedelmi védjegyei (trademark), vagy nem vallás.

De vicces lenne, ha a katolikusok időben levédik a Jezus TM, vagy akár Isten TM jelzéseket. Szűz Mária R
:-D

znagy6666 2017.12.17. 19:27:33

@sciclubtag:

"Ha a példádból indulok ki, lehet, hogy azért viszem el az autómat mert füstöl (egyébként megjegyzem nagy mágus lehetsz, mert pont ilyen jellegű problémám volt az autómmal) :). "

Koszonom a bokot:-))

"Ha tájékoztatnak arról, hogy miért kell megjavíttatnom mondjuk a féket is és elmondják, hogy az miért fontos, én dönthetem el, hogy a füstölés mellett a fék szerelését is elvégeztetem vagy inkább csak a fékét. "

Latom Te egy johiszemu ember vagy, es ha tobb ilyen ember lenne a kornyezetunkben, bizonyosan simabban is mukodne minden.

Ha megengeded atultetem peldad egy Szcientologia szituaciora.
Amikor a C/S (esetfelugyelo) programozza, hogy mi az amit az auditor kell, hogy tegyen Veled a kovetkezo ulesen, mondjuk folirja azokat a korrekciokat amit Rajtad el kellene vegezni, Neked nem sok valasztasod marad az ulesben, hogy eldontsd, kell e vagy nem.
Auditor kozli Veled mint egy R-factort (realitas factort), vagyis ARK -val (megertessel) lenyomja a torkodon. Vagyis el fogod fogadni, mert bizol bennuk, es kulonben is mar befizettel.
Hosszu idon keresztul auditorkent, majd auditor es C/S -kent dolgoztam veluk es nekik.
Ez a standard tech:-))) - nem megyek bele reszletekbe, hogy milyen technikai buletinek alapjan, mert felek, hogy @Gyaloghuszár: kifigurazna:---))))

Lenyeg, kapsz egy ajanlatot, feket is javitani kell. Ok. Rapillantassz a betetre, igaz eleg kopot, tehat elfogadod az ajanlatot. Objektiv a situ, ezert kontrollon belul tudsz maradni.

Bemesz az SCN szervezetbe, pillanatok alatt konrollon kivul kerulsz, es azt veszed amit kapsz. Nem viccelek, tenyleg! Es hidd el nagyobb esellyel valami olyasmit ami nem segit hanem ront. Nos, ha nem tudod pontosan, hogy mi az amit ki akarsz magadon javittatni vagy megvaltoztatni, majd ok fogjak tudni helyetted. Ezert fontos a Te celod, nem az oveke.

Amugy kiprobaltad mar az auditalast?

znagy6666 2017.12.17. 19:37:08

@Gyaloghuszár: Hat komolyan mondom ....nagyon jo! Elo show! Es tudod miert, mert nem csak Te szorakozol, hanem minket is szorakoztatsz. Egy Hofi Geza szuletett ujra benned, a blog Hofija, hahahahhhaha

Gyaloghuszár 2017.12.17. 20:39:00

@znagy6666: Köszönöm a kettővel korábbi válaszod.
Látott itt már bárki bárkit, aki szuper erőkkel rendelkezett volna? Nem arra gondolok, hogy karizmatikus, vagy meggyőző volt, és ÁLLÍTOTTA, hogy bír ilyenekkel, hanem megnyilvánulni láttatok-e valaha ilyen erőt?

Azzal teljesen egyet értek, hogy mi a valódi Tech egyetlen célja. De ami engem érdekel, hogy ottani tech, titkos tech, valóban működő tech - mindegy, de mi a keresőinek mi a célja vele?

sciclubtag 2017.12.17. 21:40:25

@znagy6666:
"Bemesz az SCN szervezetbe, pillanatok alatt konrollon kivul kerulsz, es azt veszed amit kapsz."

Igen. Pontosan ezt próbálták. Bárkit akit odairányítottam (még kicsit naiv voltam és nem tudtam, hogy ez némi zavart okoz majd az erőben) megpróbálták kontrollon kívül helyezni. Beküldöd a gyerekedet, hogy hozzon neked egy könyvet és visszajön azzal, hogy beíratták egy Dianetika alap tanfolyamra. Bemész megkérdezni, hogy "mi a fasz van má, és hogy képzelik!" és adják vissza a pénzt és adjanak helyette könyvet. Erre jön a válasz, hogy akkor meglóg a gyerek a tanfolyamról. Ezek az idiótaságok. Milyen gyerek? Milyen tanfolyam? Ki lóg meg és honnan? Neked egy kurva könyv kellette volna.
Némi üvöltözés és a saját szakkifejezéseik (lehetőleg trágár köntösbe burkolt) használata után megoldódik a probléma. A maradék pénz meg adománnyá(!) változik, mert megérdemlik.
Ez valós történet és nem nagy ügy, de az egész hozzáállásukat jól mutatja.

Velem nem sokra mentek, mert nem hittem el a hülyeségeiket és elég korán felismertem, hogy kik az alkalmatlanok és kikkel lehet bármit is kezdeni. Amit meg megpróbáltak eladni egyszerűen nem vettem meg, ha nem láttam jónak. A szar auditálásukat se vettem meg, mert láttam, hogy egyrészt olyanok végzik akik alkalmatlanok ráadásul azt se tudják, hogy mit csinálnak. Ettől még lehet jó az auditálás, de nekem nincs egyetlen olyan visszajelzésem se róla, hogy valóságos, maradandó és pozitív eredményeket értek volna el vele. Ha C/S voltál, akkor te is tudod. Csak az a fura, számomra, hogy miért nem láttad korábban. Nem személyeskedni akarok, és lehet, hogy ezt inkább PM-ben kéne megbeszélni, de tényleg kíváncsi vagyok.

Gyaloghuszár 2017.12.17. 21:58:33

@znagy6666 @sciclubtag @reformer

znagy6666 írta már fentebb (remélem csak viccből), hogy tart tőle, hogy kifigurázom, ami most sciclubtag kérdése miatt
"Csak az a fura, számomra, hogy miért nem láttad korábban. Nem személyeskedni akarok, és lehet, hogy ezt inkább PM-ben kéne megbeszélni, de tényleg kíváncsi vagyok. "
újra eszembe jutott.
Szerettem volna elmondani, hogy nagyon nagy dolognak tartom, amikor valaki akár sok év és nyilván pár millió forint után szembe tud fordulni önmagával és ezzel a sok szarsággal. Szerintem ez az a pont, ahol sokan inkább maguknak is tagadni kezdenek és valóban zombivá redukálják magukat.
Örülök, ha valaki elmondja miért ment be, miért és hogyan lépett ki.
Itt és most megkérem Reformert, hogy ha úgy érzi, méltatlanul és személyeskedve írnék bárkiről, saját meglátása szerint törölje a kommentemet.
Tudom milyen céllal jött létre a blog és az alapítvány, amit semmilyen módon nem akarok veszélyeztetni.

sciclubtag 2017.12.17. 22:01:46

@Gyaloghuszár:

Én sem akarok veszélyeztetni és elítélni sem. Azért kérdeztem, mert tényleg érdekel, hogy mi lehet a hátterében, hogy nem vette észre. Ha pedig észrevette, hogyan próbált tenni ellene. Én megpróbáltam tenni ellene, de kemény betonfalakba, inkább betonfejekbe ütköztem, ahogy Reformer is...

znagy6666 2017.12.17. 22:12:37

@Gyaloghuszár: Mit ertesz azon, hogy szuper erovel rendelkezett? Ember feletti? Ha igen, Ilyet en nem tapasztaltam. Talakoztam, magas muveszi, uzleti kepessegu Szcientologusokkal, de 20 ev megfigyeles tavlatabol azt kell mondanom, kizarolag mindegyik akit szemelyesen ismertem, bekerulesuk elott is rendelkezet ezzel a kepesseggel. De szamos peldam van ra akit kozuluk tonkretett.

Nem tudok rola, hogy barmilyen titkos tech volna, minden ott van a L Ron hangfelvetelein. Rengeteg eloadast tartot, de kb. 1-2 % ami hasznalhato belelole, ahol konkret technikai dolgokrol beszel a maradek mese es szorakoztatas.

Tehat nincs titok, viszont rengeteg munka van vele, hogy kivalogatsd, es kiprobald, hogy mi az ami mukodik neked belole. Ja es ne felejtsd attol lesz mukodo, hogy valaki mukodteti. Ezzel az akarom mondani, hogy van akinek mukodik van akinek nincs eleg ereje, fantaziaja, kitartasa, hogy barmit elerjen vele.

Hogy keresőinek mi a celja vele? Kinek mi, majd ok elmondjak. Csinalhatnank egy vetelkedot, osszegyujtjuk a bekuldott celokat, aztan kisorsoljuk a 3 legjobbat. Es az 1. helyezett kap mondjuk 1 eves ingyenes elofizetest az objektivszcn.blog.hu -ra:-))))

Nekem foldhoz ragadt celjaim vannak, mint pl. visszasegiteni az elet normal kerekvagasaba, nehany ismerosomet akiket megviselt a Szcientologia. Testi elegtelensegek kezelesere, stresszoldasra is alkalmas...ilyen egyszeru dolgokra tenyleg mukodik.

znagy6666 2017.12.17. 22:58:26

@sciclubtag:

"Ha C/S voltál, akkor te is tudod. Csak az a fura, számomra, hogy miért nem láttad korábban. "

Elso idoben a hit taplalt, es valoban voltak sikerek. Sok energiaval es lelkesedessel ki lehetett potolni a management stb. bakloveseit. Ezen a szinten nem akartam latni amit lattam.

Aztan rajottem arra, hogy ha azt az eljarast adom a PC (paciens) nek amire szuksege van es arra a problemara ami ot aggasztja, megkerulve a szabalyokat, akkor tartos eredmenyeket erek el.
Es szerettek a PC-k.

Ez azt is jelentette, hogy megvaltoztattam a standard technikat es ez egy foben jaro bun. Ezt kiszurtak. A Qual - minosegellenorzesi osztaly. Korrekciokat kaptam, ujra kellett tanulnom tanfolyamokat, stb. Egyszoval meg lettem buntetve, pedig felmutathato eredmenyeket produkaltam.

Elegem lett, eltavolodtam, akkor jottek pont azzal, mint a DoriB69: hogy arto tettet kovettem el, korrekciot adnak - persze az en penzemen! Megjobban eltavolodtam. Nem tudtak hol lakok. Egy alkalommal becserkesztek a felesegem es egy par orara fogva tartottak, hogy kiszedjek belole a cimunket. Nem mondta el, viszont eleg ramaty allapotban tert haza.

Akkor azt mondtam, befejeztem!

budatom 2017.12.17. 23:26:41

@znagy6666: Érdekes amit írsz, és ahogy Damiel írta feljebb: az ember megváltoztathatja korábbi döntéseit, nem kell emögött ártó tetteket keresni.

sciclubtag 2017.12.18. 00:09:51

@znagy6666:

"Aztan rajottem arra, hogy ha azt az eljarast adom a PC (paciens) nek amire szuksege van es arra a problemara ami ot aggasztja, megkerulve a szabalyokat, akkor tartos eredmenyeket erek el."

Ez nem logikus.
Nem az eredmény számít?
A helyes eljárás tiltott?
A helytelennel kellene tartós és jó eredményt elérni?
Ha nem működik valami, azt nem kell "jelenteni"?
Esetleg a tiltott módszerrel létrehozott jó eredményt meg kell semmisíteni?

Ha ilyesmit tapasztalok valahol akkor azt a területet helyből elkerülöm. Nem várom meg (de nem is hagyom), hogy üldözzenek, zaklassanak. Gondolom nem számítottál ilyen "kalandokra", csak jót akartál tenni a páciensekkel. Nyilván nem gondoltad volna, hogy pont ők "köpnek be", hogy ők is segítsenek rajtad, az "etikus tiszt" meg jóindulatból le fog húzni pár millával. De ez a Te történeted, csak találgatok...

Persze én is bíztam abban, hogy előbb utóbb észreveszik magukat, és lassan bekúszik a gyakorlatba a megfelelő alkalmazás és lesz fejlődés, de csak visszafejlődést láttam. Egyre nagyobb káoszt és egyre több "furcsaságot". Ez a mostani "vallásüldözés" elmeroggyantságuk betette a kaput.

Bgisi (törölt) 2017.12.18. 10:45:15

@DoriB69: "Ahogy olvasom a hozzászólásaitokat, látom kritizálni azt tudtok. És filozófia is van bőven. De kérdem én tesztek e ti valamit a gyakorlatban?"

Kedves Dóri! Te szintúgy kritizálsz minket az etika tanfolyam alapján. Megtanultad ott, hogy LRH szerint minek mi az oka, és mi lesz a következménye. Az egy szemlélet, de nekünk meg más a szemléletünk. Feltettem Neked 3 db kérdést - megtisztelnél, ha válaszolnál ezekre. Az, hogy én mit teszek a gyakorlatban, már írtam, illetve mások is írták, tehát már adtunk Neked válaszokat. Nem értem mire vagy még kíváncsi.

Bgisi (törölt) 2017.12.18. 11:37:43

@DoriB69: "Bemegy arra a területre ahol elkövette ezt, és kezdi rosszul érezni magát, mert nem tudja, hogy a többiek tudják e vagy sem. Ezért elhagyta ezt a területet, mert egy rossz érzés neki. Elmegy egy másik területre, ahol folyamatosan próbálja igazolni magát azzal kapcsolatban amit tett vagy elmulasztott megtenni. Vagyis panaszkodik és panaszkodik az előző területtel kapcsolatban, ahelyett, hogy tenne valami hasznosat."

Ennek van igazságtartalma, és bizonyos esetekben a saját megfigyeléseim szerint is így van. De nem mindenhol, mindenkire és minden szituációra vonatkozik az a tétel, hogy aki panaszkodik annak missed witholdjai vannak! Ti megtanultátok ezt az általad vázolt tudományosnak hangzó LRH-féle "törvényt", és azt hiszed ez mindig és mindenhol így van, mert ez van a HCO PL-ben. De nem lesz attól így, mert lehetnek rossz tettek a területen is. Valaki nem bírja hogy hülye a főnöke, becsapták a fizetésével kapcsolatban vagy egy kollégája molesztálja. Hát persze hogy elhagyja a területet és hangot ad ennek, netán panaszkodik. Valóban ő a bűnös?! És velem is történtek atrocitások munkatársak, Sea Org tagok részéről, főleg a túlzott "nyomulásuk" miatt. Ha atombombát gyártanék a pincében, érthető ha rámtöri az ajtót a TEK, de hogy többször is ketten a kocsiban ülve kukkoltak hogy a lakásunkban vagyok-e, időnként becsöngettek engem keresve, és egy alkalommal mindenféle kulturális értékrendet nélkülözve simán besétáltak a nappalinkba - ez nem valami nyerő dolog, mégha SO tag is valaki. Gondolom, Te sem örülnél ilyesminek...

znagy6666 2017.12.18. 15:14:19

@sciclubtag:

""Aztan rajottem arra, hogy ha azt az eljarast adom a PC (paciens) nek amire szuksege van es arra a problemara ami ot aggasztja, megkerulve a szabalyokat, akkor tartos eredmenyeket erek el."

Ez nem logikus.
Nem az eredmény számít?
A helyes eljárás tiltott?
A helytelennel kellene tartós és jó eredményt elérni?
Ha nem működik valami, azt nem kell "jelenteni"?
Esetleg a tiltott módszerrel létrehozott jó eredményt meg kell semmisíteni?"
---------------------------------------------------------------------------------
Igen, nekem is pont ez volt a furcsa, mivel megfigyeltem, hogy az o altaluk tanitott standard tech nem okoz tartos javulast.

Nos jelenteni, hogy a tech nem mukodik az a SCN egyhaz eseteben, nem olyan egyszeru, mert ha elkezd valaki kutakodni kerdezoskodni, techet megkritizalni az pillanatok alatt az etika tisztel szembesul es ujra kuldik tanulni valamint kap egy fekete pontot az etika folderebe. Mindezt azert, mert (bar egy johiszemu embernek ez nem realis) nem az a lenyeg, hogy valojaban segitsenek, hanem az, hogy betartassak a technologiajukat…pontrol pontra.

Folkerultem a C/S pozicioba - egy idore Senior C/S is voltam. A Snr C/S nagy ur a SCN szervezetben, altalaban jobban felnek tole mint az ED-tol (kirendeltseg vezeto). Es tudod miert, mert nala vannak a PC (hivekrol) gyujtott adato. Tudod amit Peterfalviek most Magyarorszagon elvittek. Hahahaha.

Mert, ha barkin nyomast kellett gyakorolni, hogy fizessen be ujjabb tanfolyamokra, vagy ne hagyjuk meglogni, mindig hozzam fordultak segitsegert, hogy gyujtsem ki a terhelo infokat. Mivel atlattam a teruletem, es tudtam, hogy mit hol keressek.

Szoval magabiztos voltam gondoltam nem erhet tamadas (tevedtem), folottem is alltak es nem tudtam roluk eleget.

Azt hittem buntetlenul megtehetem, hogy sajat belatasomra olyat programozok es auditalok a pacienseken, amit ugy talaltam, hogy mukodik es eredmenyes. Nyakon csiptek es kipondoritettek...persze ezt ok alatomosan teszik, eloszor leertekelnek, korrigalgatnak, aztan egyre durvabb modszerekhez folyamodnak.

Tehat rajottem nem tudok eleget. Nekialltam nyomozni a folottem allok felol.

Es amit talaltam, hogy az a tech ami ott van a kirakatban, tehat a HID standardizalva. NEM mukodik. Vagyis tobb kart okoz mint hasznot. Nem lenne kinn a piacon olyan ceg aki egy ilyen selejtes termeket szolgaltatva meg tudna elni. Ellenben az a technika amivel folepitettek es fonntartjak a rendszeruket az mukodik. Na ezt a technikat persze titkoljak. Jo akkor nyomozzunk tovabb talan a folsobb OT szintek tartalmazzak az altalam keresett adatot. Ott sem volt semmi hasznalhato. Akkor meg hol lehet?

Es nezd meg @gyaloghuszar: egy kivulallo csak lazan igy megmondja:

A BLACK BOX TEST - zsenialis! Ne vizsgalj semmi mast, csak nezd meg mi megy be es mi jon ki.
Es elemezd a kulonbseget, kitartoan ujra es ujra. Elobb utobb megkapod a dobozba rejtett aramkor terkepet. Na az elme is igy mukodik, ELEKTROMOS aramkorok lettek programozva bele.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Persze én is bíztam abban, hogy előbb utóbb észreveszik magukat, és lassan bekúszik a gyakorlatba a megfelelő alkalmazás és lesz fejlődés, de csak visszafejlődést láttam. Egyre nagyobb káoszt és egyre több "furcsaságot". Ez a mostani "vallásüldözés" elmeroggyantságuk betette a kaput."
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jol latod! Minnel nagyobb reflektor fenyt kapnak, annal kozelebb jutunk ahhoz a ponthoz, hogy leleplezzek mi is az o valodi techikajuk (na nem a HID). Figyeld meg a tunteteseket es keresd meg a kozos nevezot. Az osszes szekta (Jehovak Tanui, Hitgyuli, Sciosok, stb.) erre a titokra alapozak a technikajukat.

VALLASSZABADSAG.

Ez egy kormonfontan beprogramozott aramkor az emberi elmeben. Ezek a szektak erre az aramkorre tudjak felepiteni a manipulaciojukat. Ennek a stimulalasaval kepesek hipnotizalni az alanyaikat.

Talan ha ezt az aramkort kikapcsolnank megszunne ugye a szektak varazsereje a lepkehalloba gyujtott hiveken? Ez egy feltetelezes, Talan meger egy kiserletet.

Nos ezt mindenki a sajat nezopontjabol tudja megnezni, hogy neki ez mit jelent. Nyilvan aki nincs ennek hatasa alatt neki semmit nem jelent. Aki viszont nem lenne ennek hatasa alatt nem nezegetne ezt a blogot.

Koszonom, hogy @reformer: visszahelyezte azt a kommentemet, melyet @bigisi: nek irtam, es veletlen torolt. Ez a hozzaszolasom epp idevag, es sajat tapasztalatom ezzel kapcsolatban…a kovetkezo hozzaszolasban kozlpm, hogy ne keljen kikeresni. Akinek nem realis az auditalas ne olvassa el.

znagy6666 2017.12.18. 15:16:48

"Nem tudom sírjak vagy röhögjek, de inkább sírok." ----hat teljesen ertem mirol beszelsz!

Az alabbit sajat elmenyem alapjan irom Neked meg a többieknek is akik olvassak az alabbiakat:

Aki ismeri a tortenelmet - az igazit – annak, ezen video megnezese soran nyilvanvalova vallik, hogy amit muveltek nem mas mint egy korabban tortent esemeny dramatizacioja.

Ebben az esemenyben vannak a hivek es van a hitterito. A hitterito szerepe az az, hogy vallasos kabulatba ejtse a hiveket azzal a celzattal, hogy azok kesobb "allkalmasak" legyenek mas hatalmi erok szolgalatara....tehat munkara. Vagyis elerjek naluk azt, hogy "onszantukbol" dolgozzanak, vagy harcoljanak ISTEN neveben.

A hitterito kabulatba ejti hiveit, szimbolumokat (kereszt, rozsakereszt, angyalok, szabadsag ermek, stb.) ad nekik. A hivek ezeket ahitattal elfogadjak, es nagyon halasak azert, hogy a kivalasztott kevesek kozott lehetnek. Lelkesen tavoznak a helyszinrol, adomanyoznak es beallnak onkentesen dolgozni.

Ez a mehanizmus szamtalnszor megfigyelheto az emberi tortenelemben. Hasznaljak politikai partok, kormanyok, hasznaljak egyhazak, szektak, sot hasznalatos a szorakortato iparban is.

Azert tudjak ezt kihasznalni, mert ez az esemeny az emberi elmeben melyen van programozva, az atlag emberi visszaemlekezessel nem elerheto. Vagyis a kovetoknel hipnotikus allapot all fonn.

AZ SCIENTOLOGIA AUDITOROK NAGYON “VIGZAZNAK” ARRA, HOGY EZT AZ ESEMENYT NEHOGY KIAUDITALJAK, MERT AKKOR A SZERVEZET NEM TUDNA MANIPULALNI. HELYETTE A SZERVEZET MINDEN FELE OT SZINTEKET TALAL KI ES EZT CSINALTATJAK MEG A HIVEKKEL.

Valahol a lelkuk melyen a HIDON utazok titkon sejtik, hogy amikor a varva vart OT III as szintet (Tuzfolnak Is hivjak maguk kozt) auditaljak, az egyhaz beavatja oket ebbe a titokba. Helyette, XENU istent kapnak...a Szent XENU-t!....oriasi:-))))

Amikor ezt az esemenyt futtatod a testen egyszerre tobb erzelemet stimulal. Tehat teljesen jogos ahogy azt irtad is: "Nem tudom sírjak vagy röhögjek, de inkább sírok".

A vicc az, hogy a test az esemeny futtatasa kozben egy bizonyos ponton kepes ezeket az erzelmeket egy idoben produkalni. (siras, fektelen nevetes, mely depresszio)....fenomenalis elmeny...mely "kulturalt korulmenyek" kozott nem igen elfogadhato.

znagy6666 2017.12.18. 15:30:20

@budatom: Igen, megvaltoztathatja.

Gyaloghuszár 2017.12.18. 17:22:17

@znagy6666: A kamuvallások receptjét keresitek? :-)
Egy csomó mindent leírtál amivel egyetértek, de kiemelnék, strukturálnék néhány dolgot:

Célcsoport jellemzői
- bizonytalan, alacsony önértékelésű emberek

Nyújtott érzések
- elfogadás, befogadás
- nemes célok és önfeláldozás
- ego fejlesztése (értékesség érzése, majd kiválasztottság, felsőbbrendűség)
- félelem a kilépéstől

Módszerek
- rámutatni az összetörtségre (akár előidézni, felnagyítani), majd újra építeni és azt felmagasztalni
- elszigetelni: zárt közösség, zárd média és kommunikáció
- ego felépítése: kitüntetések, fokozatok, plakettek, ünneplés
- ellenségkép elültetése, félelemkeltés a kívül állóktól

- ami szerintem szci specifikus (és nagyon mókás): saját "jólbeszél" kiépítése
Ennek a célja az egyén végső összezavarása és egy teljesen új fogalmi körbe helyezése, aminek az érzelmi töltése megfelel a céloknak. Segít szegregálni is, mert a bíró pl. a felét sem érti majd annak ami elhangzik, ha mókusokkal, fair game-el, meg SP-vel van telenyomva a zaklatásos ügy.

Pl. Szcientológiai (tudományos) Egyház (vallási, jószándékú, az emberiségért ténykedik)
Ha pl. Hókuszpókusz Önképzőkör és Gittegylet lenne a neve, egész más lenne a megítélése.

Mit gondoltok? Megállja a helyét,? Kihagytam valamit?

DoriB69 2017.12.18. 19:16:33

@Bgisi: Kedves BGIsi! Azt hittem ezek ilyen költői kérdések, azért nem válaszoltam. Kérdezted: "Kikre gondoltok a "néhány ember" alatt?" A péterfalvi Attila az egyértemlmü. Aztán az a személy aki az egyházunkat önkényesen egyesületé degradálta. Biztos van néhany még de ezekről nem tudok személy szerint. De nem lehetnek sokan, mert tudjuk, hoy max kb. 2 százalék az igazán gonosz. És azok az emberek akik rossz véleménnyel vannak rólunk valójában PTS-ek vagy tudatlanok és a média befolyásuk alatt tartja őket.

"Számodra az újdonság varázsával hat egy fórum moderálása?" Nem új számomra, csak érdekes, hogy pont amilyen viselkedést kritizál, a moderátor ugyanazt azt teszi. Ugye volt egy ilyen cikk: "Megint elkezdték letiltatni a bejegyzéseket" Mi viszont csak az entétától igyekszünk távol maradni.

Geir 2017.12.18. 20:03:31

@DoriB69:
Ti nem csak az enthetától tartjátok magatokat távol, hanem minden olyan információtól, adattól, ami alapján helyes kiértékelést, jó döntést hozhatnátok.
Van igazságtartalma annak a kijelentésnek, hogy a Leah Remini féle sorozat manipulál az érzelmekkel, ugyanakkor ez nem lehet ok arra, hogy minden ami benne foglaltatott, az enthéta, üldözendő, tartsuk magunkat tőle távol kategóriába soroljátok.
Ez az enthéta jelző 'régről az agyamra megy'.
Ha szemtanúja vagy egy vonat balesetnek, akkor nem mész oda segíteni mert ENTHÉTA?
Ha a gyerekedről negatív véleménnyel van az óvónő vagy a tanárnő, akkor már meg sem hallgatod, nem is mész el szülői értekezletre?
Tudod mi az ENTHÉTA?
az, hogy DM testileg bántalmaz embereket,
az, hogy SO-tagok nincsenek emberszámba véve,
az, hogy Juliska, egy élelmiszer lánc pénztárosa nem tud jó érzéssel bemenni a csilivili luxus épületetekbe aminek csupán a tervei kerültek 250 millió Ft-nak megfelelő valutába.
(Apropó, ha már itt tartunk, ki a bejegyzett tulajdonosa az épületnek?)
és sorolhatnánk.

Nem tudom hol ment el a gondolkodási képességetek?

olvasd ezt el: (nincs benne semmi ENTHÉTA)

dl.dropboxusercontent.com/content_link/5VCxAcVKRUMpx4ILKyXaJZsIDmzndsub0g4Piu2dfu50t5NrKH7CiiyawRLtJxK0/file

sok ehhez fogható nyilatkozattal találkozhatsz még.
Persze csak akkor, ha nem hagyod magad vezetni.

DoriB69 2017.12.18. 20:51:42

@Geir: Kérdem én, szerinted hány katolikus hívő tudja, hogy kinek a tulajdonában van a Szent István Bazilika amikor bemegy gyakorolni a vallásos szertartásait? Vagy foglalkozik azzal, hogy mennyi a jelen piaci értéke az épületnek? És ha DM tényleg testileg bántalmaz embereket, miért hagyják magukat, miért nem tesznek feljelentést ellene? Nem is értem, hogy jön ez ide, téged bántalmazott DM?

A link amit küldtél, lehet, hogy nem tartalmaz entétát, de nem is lehet megnyitni.

Sajnálom, pedíg megnéztem volna:-)

znagy6666 2017.12.18. 21:06:09

@Gyaloghuszár:

"A kamuvallások receptjét keresitek? :-)"

Jo osszefoglalo, par uj dolog is volt benne. Az alabbiakkal egeszitenem ki:

A vallás keszitojenek ( vagy szekta kitalalojanak erzelmei) viselkedese:
Ikonak lenni erzese
Balvanynak lenni erzese
Lenezni a tobbieket
Terelgetni a nyajat
Masok felaldozasa a cel erdekeben
Egoizmus
Narciszisztikus viselkedes

Geir 2017.12.18. 23:35:42

@DoriB69:

többször leellenőriztem, működött a link, aztán valamiért most megint nem jó.
itt egy közvetlen weboldal
isene.me/scientology/
azon belül elérhető
dl.dropboxusercontent.com/content_link/XrJu7HhAnb5pitv1tL7Diwy9OnRmJsjRepfkLUv1piyndr9HB3LvwiRNYaWk988A/file

@DoriB69:
Nem mondhatják meg neked, hogy mit olvass és mit ne!
Ha mégis, akkor kontroll alatt vagy tartva.
Ezt eddig érted?
Ilyen módon való hivatkozás az ENTHÉTÁRA egy maszlag!
Gondold végig józan ésszel!

DoriB69 2017.12.19. 05:56:25

@Geir: Megint Error (404), nem elérhető. Szerintem, ezt tényleg ENTÉTA, mert állandóan leveszi a szollgáltató!

norbert79 2017.12.19. 09:59:09

@DoriB69: Felmész ide: isene.me/scientology/, majd alul van egy utalás egy 291 oldalas anyagra egy PDF linkkel. Azt megnyitod, s ott lesz a PDF. Itt nem tüntet el senki semmit csak a Dropboxban másképp működnek a közvetlen linkek. Most ezt a részt hadd ne magyaráztam el. Meg tudod találni az anyagot, csak akarni kell.

DoriB69 2017.12.19. 11:14:34

@Reformeress: Nem válaszoltad meg az alábbi kérdéseimet. Számíthatok a válaszodra?

"Miért vagyunk itt? Meggyőződésből. Ez egy önkéntes társadalmi szolgálat. Úgy érezzük, van mit beszélni róla. Van mit tenni, hogy helyrehozzunk dolgokat, hogy felvilágosítsunk érintetteket, segítsük megérteni, mi ez az egész és mit lehet tenni. "

Es ezt ingyen csináljátok? Ha karitatív, nincs bevétel, akkor miből élsz?

""Szerintem kell, hogy legyen valamiféle helyes tech, még ha nem is náluk. Ez érdekelne, nem pedig egy helytelen amelyből nem vettek ki semmit." - Keress meg, ha érdekel."
"Ha valakit érdekel, milyen megoldások vannak, keressen meg, segítek eligazodni."

Ha jól értem, akkor te szolgáltatod a techet, Magyarországon kiegészítésekkel? És nem használsz Szcientologia trademarkokat?

DoriB69 2017.12.19. 11:41:20

@Geir: @norbert79: Te akivel levelezek a GEIR ISENE vagy a norvég OTVIII -as? Vagy csak használod nevét itt a blogon?

norbert79 2017.12.19. 17:41:31

@DoriB69: Én csak egy nevet használok, ezt. Miből gondolod, hogy más nevet is használnék?

Gyaloghuszár 2017.12.19. 17:56:36

@DoriB69: Nem válaszoltál a kérdésemre, számíthatok a válaszodra?

"Jól értem, hogy itt -rajtam kívül- mindenki kész lenne neked segíteni, erre te nekik támadsz a trademarkok miatt? :-DDDDD
TE vagy a szcivatás hasznos végterméke! Az ember, aki csak a zöldhasút látja mindenben!

Egy vallás a közjóért van és nem folytat kereskedelmi tevékenységet.
Így hát vagy nincsenek kereskedelmi védjegyei (trademark), vagy nem vallás. "

DoriB69 2017.12.19. 18:20:34

@Gyaloghuszár: Nagyon tévedsz, a Szcientológiának igen is vannak védjegyei, és levédett technikái és ezt engedély nélkül senki sem használhatja. Attól még, hogy vannak levédett technikái, szimbólumai, az nem azt jelenti, hogy kereskedelmi tevékenységet folytat.

DoriB69 2017.12.19. 18:22:43

@norbert79: Norbert, ezt nem tőled kérdeztem, hanem @Geir: -től.

Gyaloghuszár 2017.12.19. 22:21:51

@DoriB69:
Egy vallásnak védjegyei és levédett technikái? Hát nem a clear bolygó a cél? Az emberiség felszabadítása?
De. Pontosan azt jelenti.
Nincs is ezzel semmi baj, agykontroll tanfolyam is létezik. Az adóhiányról megkapjátok majd a felszólítást, befizetitek a hiányázó pár száz milliót és minden rendben is van.
A közösséget meglopni nagyon entheta, elég sok dinamikán.

Damiel 2017.12.20. 08:57:31

@DoriB69: Sajna itt is fellelhető a kettős mérce. A szcientológuzsok kínosan ügyelnek a védjegyek és egyéb "szellemi termékek" védelmére. Azonban nincsenek gátlásaik, ha más termékéről van szó.
A legismertebb példa az egyház komm tréningje, amit nemes egyszerűséggel Jedi tréningként 2-300 ezer forintért meg lehet venni. Nyílván több érdeklődőt generál, mintha úgy hírdetnénk, hogy "Szcientológia Kommunikációs tréning csak most, csak ma, kedvezményesen 200 ezer Ft.-ért. "
Mondhatjuk azt, hogy ehhez az egyháznak semmi köze, de mindketten tudjuk, hogy viszont a befolyt bevételekből Tamás befizeti a jogdíjat az egyháznak.

De ha lehet, ennek apropóján szeretnék megkérdezni tőled pár dolgot. Ha van időd és energiád, akkor örülnék a válaszaidnak. Nem a pikírtség hajt, egyszerűen csak kíváncsi vagyok.
1, Ma már nem vagyok szoros kapcsolatban a szcientológusokkal, de kíváncsi vagyok, hogy tényleg elhiszik a világméretű terjeszkedést, a mérföldkő jelentőségű eredményeket? Mert ugye itt kint a wog világban ennek nyoma sincs.
2, Van szór róla, merült fel kétség azzal kapcsolatban, hogy az állandó tarhálás tulajdonképp irányelv ellenes? LRH sosem írt épületekről, arról meg pláne nem, hogy szolgáltatás nélküli állandó adománygyűjtés történjen.
3, Mit szólnak a szcientológusok ahhoz, hogy OT-k százaira került SP státusz, holott a referencia szerint egy SP-nek nem lehetnek esetnyereségei, nem tud felmenni a hídon? Egyáltalán mit szólnak ahhoz, hogy -akár Magyarországon is - tömegével tűntek el korábba elsimert és népszerű szcientológusok a vonalakról?
4, Sok szcientológus ismerősömön azt látom, hogy a való világban kényelmetlen számára a szcientológus mivolta. A tanácsadókon is látom, hogy igyekeznek inkább HCA vagy a WISE logókat propagálni, vagy Budapesti Képességfejlesztőként aposztrofálni magukat elhallgatva a valós hátteret. Még az OCA teszt is önálló életet kér magának titkolva, hogy ez bizony szcientológia és még az utca és házszámhoz sincs odaírva, hogy ez a Szcientológia Egyház. Ez etikailag nem kifogásolható? Ez nem withold?
5, Mit gondolnak a szcientológusok az hazai szervezet kondíciójáról? Mert ezt ugye a szervezet fő statisztikái alapján kell meghatározni. Nonex? Veszély? Vagy magasabb?
Lennének még kérdéseim, de egyelőre ennyi.
Előre is köszönöm!

Bgisi (törölt) 2017.12.20. 09:27:59

@DoriB69: Köszi a választ, és az egy konkrét személy nevét, bár erős kétségeim vannak hogy tudnád a pontos hátterét a helyzetének (nem mint magánember, hanem mint hivatal vezető). Nagyon sajnálom hogy ennyire korlátolt a látásmódod - arra gondolok, hogy végzi a feladatát és a törvények / jogszabályok alapján, megindokolva jogos büntetést ró ki egy szcientológia szervezetre, erre a Te szemedben is azonnal gonosz ember lesz. És pont ő lesz az, mindenki aki a háttérben végzi a feladatát és nem is tudsz róla, azok meg nem elnyomók. :-)

"És azok az emberek akik rossz véleménnyel vannak rólunk valójában PTS-ek vagy tudatlanok és a média befolyásuk alatt tartja őket."

Tévedsz. Neked ezt tanítják, és Te elfogadod, de ez nem így működik, Dóri. Pont az előző írásomban fejtettem ki, hogy M. Tamásék amikor besétáltak a lakásunkba, és apám a nappaliban találta őket (csengetés, kopogtatás és megkérdezés-beengedés nélkül), eléggé ideges lett. Mondjuk úgy, rossz véleménnyel volt emiatt a szcientológusokról. Most azt akarod mondani, hogy ez így normális, és faterom a média miatt lett a szcientológusokra ideges? Ugyanmár, Te is beláthatod, hogy ez marhaság.

"Nem új számomra, csak érdekes, hogy pont amilyen viselkedést kritizál, a moderátor ugyanazt azt teszi. Ugye volt egy ilyen cikk: "Megint elkezdték letiltatni a bejegyzéseket""

Könyörgöm, értsd már meg, hogy a moderálás egy szükséges rossz, mert ha a nem témához vágó, de főként politikai felhangú hozzászólások kiszűrése nem történik meg, akár ugyanazt is kaphatjuk mint egy bulvárkacsa szennyoldal aktuálpolitikai fórumában. Nem azért, mert Bonyai Péter ne adna teret olyan hozzászólásnak is amivel esetleg nem pontosan egyezik a véleménye (ellentétben veletek, akik letiltatjátok a számotokra kényes írásokat), hanem mert ehhez a témákhoz sehogy sem illeszkedik az Orbánozás, Gyurcsányozás, Sorosozás, pingpong eredmények, sportcipő reklámok, adok-veszek rovat, moziműsor vagy sültcsirke receptek. Ezt egy kalap alá venni a Ti szűklátókörű töröltetéseitekkel megint csak azt tudom mondani, hogy marhaság.

Egyetlen dologgal tudok részben egyetérteni, azzal, hogy ne azon múljon hogy vallás-e valamilyen filozófikus tan, hogy hány db ember követi. Attól, hogy ötezer, ötven- vagy ötszázezer, magán a vallásos irányultságon és meggyőződésen mit sem változtat, vagyis attól még lehetne egyház, akár a szcientológia is. Bár azt is értem, hogy szűrni kell az ***izmusokat és ***lógiákat, mert boldog-boldogtalan kinevezte magát megváltónak, vagy az elképzeléseit az egyedüli üdvözítő útnak (és szépen megszedi magát a hívőkből), de attól még nem biztos hogy az egyházi, karitatív tevékenységet végez. A hit, maszlag, szentségimádás, stb egy dolog, és egy valós egyházi tevékenység meg a másik. Gyűjtötök tartós élelmiszert a rászorulóknak? Segítetek a fogyatékosoknak, vagy a bármiben sérült embereknek? Bementek egy kórházba játszani a rákos gyerekekhez, időseket gondozni? Meleg ételt osztotok az otthontalanoknak? Nem tudom, ilyenről nem hallottam. Az önkéntes lelkészek tevékenysége is inkább egy szimpla PR fogás, mintsem valódi belülről fakadó szeretetteljes megnyilvánulás. Az a véleményem, hogy egyszerűen nem "vallási" dolog, mikor bemegy valaki egy szcientológia szervezetbe, befizet egy árlistán szereplő fix összegért intenzívre vagy egy tanfolyamra, huszonnyolc papírt ír alá hogy istenbizony adományként adta és minden jogról lemond, majd a szolgáltatást igénybe veszi. Ez így egy szimpla vásárlás, mint a fodrásznál vagy egy étteremben, vagy akárhol. És ha eszerint nézem, akkor megáll a "vallási köntösbe bújtatott gazdasági tevékenység", melyet pár éve írtam. Sajnálom, ezt gondolom, és szerintem vagyunk még ezzel így egypáran, bőven ezen a blogon kívül is.

DoriB69 2017.12.20. 10:27:06

@Damiel: Válaszolok sép sorban ezeke, nem ugy ahogy @Geir: aki az egy kérdésemet sem tudja megválaszolni, valószínúleg rosszak a TR ei. Bár kétlem, hogy rosszak lennének, ha tényleg OTVIII. Szóval nem értem. Na mindegy, itt vannak a válaszaim.
1. Igen, elhiszik és nem minden publikus, ezért nem látszik a WOG világban.
2. LRH is gyüjtött támogatásokat, nézz csak utána, amúgy, jónéhány egyház, nonprofit szervezet, vagy alapitvány is ugyanezt teszi, nem értem miért olyan furcsa neked ez.
3. Nos ők a Szcientológia ellenségei, ezért nincsenek már a vonalakon. Amúgy nem tudom miböl gondolod, hogy voltak esetnyereségeik?
4. De, igy is van, akikre te hivatkozol, visszatartásaik vannak. Tehát jobb lenne, ha kiírnák overtjeiket, vagy segítséget kérnének, hogy szolgáltatást, auditálást, etika kezelést kaphassanak.
5. Veszély.
Várom a kérdéseidet:-))))

DoriB69 2017.12.20. 10:44:22

@Bgisi: Köszönöm, te legalább válaszolsz nekem, nem úgy mint @Geir: Én sem szeretek politizálni. De azért tudok különbséget tenni, moderálás és nem konfrontálás között. Ugye @Reformeress: is mélyen hallgat, miért nem válaszolta meg a feltett kérdéseimet, pedig már 3x ráírtam. Furi, hogy pont Geir Isene írja a weboldalan, hogy a Szcientológia egyház, hogyan kezeli a veszélyes kérdéseket. Az első lépésekben, ugye figyelmen kívül hagyja a kellemetlen kérdést. Egyik fülén be a másikon meg ki. Az a muris, hogy pont ő Geir küldött a saját weboldalára ahol erről ír. Mi ez, ha nem képmutatás. Vagy ezek szerint titokban, még mindíg az Egyháznak dolgozik? És nem értem, ki eza a Reformeress? Nem ő a moderátor? Veled amúgy szeretek levelezni, mert mindig bőven kifejted, ha néha nem is mindenben értünk egyet:-)

Damiel 2017.12.20. 10:52:50

@DoriB69: Köszönöm a gyors és korrekt válaszokat.
Egyelőre csak a 3, kérdésre adott válaszodra és a viszontkérdésedre reflektálnék.
"3. Nos ők a Szcientológia ellenségei, ezért nincsenek már a vonalakon. Amúgy nem tudom miböl gondolod, hogy voltak esetnyereségeik?"
Nos, egy OT VII vagy OT VIII -nak kellett, hogy legyen esetnyeresége, különben nem ment volna fel a hídon. Most meg SP.
Az SP meghatározása itt van: mia.szcientologia.org/html/part12/chp36/pg0648-e.html
Nos, ha elnézem azokat az OT-kat, akik egyrészt felmentek a hídon, másrészt 20-30 évig SO tagok voltak, nekik tapsoltunk a rendezvényeken, és most SP-nek deklarálták őket, akkor erős kétségeim vannak az iránt, hogy tényleg SP-k lennének. Ha meg Fazekas Zsoltira gondolok, akkor meg végképp azt gondolom, hogy valaki kurvára nem tud konfrontálni az egyházban.

DoriB69 2017.12.20. 10:52:51

@Gyaloghuszár: Te is tudod, hogy mi a célunk. Én ilyen százmillós összegekkel nem tudok mit kezdeni, ez nem nagyon kézzelfogható számomra, meg az adózáshoz sem értek.

DoriB69 2017.12.20. 11:25:19

@Damiel: Én köszönöm a neked. 3. "Nos, egy OT VII vagy OT VIII -nak kellett, hogy legyen esetnyeresége, különben nem ment volna fel a hídon. Most meg SP. " SP nek lenni nem egy abszolút dolog, időről időre változhat. Mielőtt SP-k lettek volt estnyereségük, aztán SP-k lettek és elveszyítették azokat. Te is tudod a referenciát gondolom arról, hogy bárki visszatérhet, aki korábban SPnek lett deklarálva. Csupán meg kell csinálja a kétség és teher kondiját. Te is bármikor visszatérhetsz ez nem örökre szól.

"Az SP meghatározása itt van: mia.szcientologia.org/html/part12/chp36/pg0648-e.html
Nos, ha elnézem azokat az OT-kat, akik egyrészt felmentek a hídon, másrészt 20-30 évig SO tagok voltak, nekik tapsoltunk a rendezvényeken, és most SP-nek deklarálták őket, akkor erős kétségeim vannak az iránt, hogy tényleg SP-k lennének." Tudod ez nézőpont kérdése, ami SP belülről nézve, az nem SP kivülről nézve. Gondolom te sem szeretnéd, ha a csoportodban olyanok dolgoznának akik az ellenséges táborhoz is húznak. Te is elküldenéd őket vagy nem? Ronreferencia: "ami jó a kacsának, nem biztos, hogy jó a kacsavadásznak.

Damiel 2017.12.20. 12:59:52

@DoriB69: Dóri! Ez igaz lenne, ha ez egy háború lenne. De nem az. A szcientológiában az ellenség státusz eléréséhez elég az, ha kérdéseid vannak. A kérdésekre nincs válasz, van viszont azonnal etikai akció a kérdezőnek. Engem például érdekelt, hogy ki írta az "új technológiákat", tudni akartam, hogy mi lett a pénzzel, amit Super Power project-re adtam sok-sok évvel korábban, miért kell eltitkolni, hogy a drogmentes maratont szcientológusok csinálják a szcientológia céljaira, miért titok az, hogy LRH lefingva, gyógyszerekkel teletömve halt meg, holott ettől az irányelvek még nem változnak, miért titok az OT III-as Xenu sztori, amikor egyébként is bárki elolvashatja a neten, miért hazudunk óriási terjeszkedést, amikor mi tudjuk, hogy marhára nem igaz, miért van az, hogy a staffok 10-20 éves munka után is még olyan messze volt a clear-től mint Makó Jeruzsálemtől, és borítékolható hogy a Hídon még vagy további 30 évig nem fognak felmenni, miért nem láthatóak az LRH által lefektetett fő statisztikák, miért kell égbe törő lényegtelen statisztikákkal elkápráztatni az ünnepségen résztvevőket, és még sorolhatnám... és ennek semmi köze ahhoz, hogy egyébként volt-e nyereségem a hídon vagy a tanfolyamokon. Ennek ahhoz van köze, hogy a szervezet működik-e vagy sem. Ha tanultad a Logikák-at, akkor érted miről beszélek, hisz csak meg kell csinálni a drilleket úgy, hogy a példákat az egyház működéséből keresed.

Gyaloghuszár 2017.12.20. 13:09:47

Csak nekem van olyan érzésem, hogy vakkal vitatkoztok a klasszikus reneszánsz ecsetkezelésről?

De azért érdekes működés közben látni.

@DoriB69: Igen, én pontosan tudom mi a cél.
Saját haszonállatokat nevelni az emberekből, és addig fejni őket amíg lehet.

Az egyesület célja kizárólag a végeérhetetlen kifosztása és kisemmizése a tagoknak.

Vannak undorító adománygyűjtő technikákat alkalmazó vallások és egyéb szervezetek, de ilyen szintre senki sem emelte a gátlástalanságot.
Ha ki tudnál szakadni egy perce is ebből a maszlagbörtönből és felülről megvizsgálni a mindennapi tevékenységedet a szervezeten belül, illetve a körülötted lévőkét, könnyen felismerhetnéd ezt. Értem én, hogy baromi nehéz lesz utána szembenézni újra magaddal. Sokkal jobb azt hinni, hogy az emberiségért fizettél és tettél ennyit, nem pár ingatlanbefektetésért, amit nem lehet olyan könnyen zárolni, mint egy bankszámlát.

Ideje döntened.
www.youtube.com/watch?v=QWo_8kdBG7g
süti beállítások módosítása