Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Itt az újabb celebbotrány

2024. szeptember 08. - Reformer

Ld. cikk:

A szcientológia egyházhoz kötik a Linkin Park új frontemberét, aki egy nemierőszak-tevőt is pártfogolt

A szcientológia egyház szerint L. Ron Hubbard mindenre IS tudta a megoldást, és -állítólagos- kutatásaival megtalálta a választ az élet minden nagy kérdésére, ideértve a vállalatvezetést, a marketinget, a PR-t és a belső igazságszolgálatást.

Ehhez képest a celebekre épített promóciós projekt ugyanarra a körre épül, egyre többen morzsolódnak le (Leah Remini, Laura Prepon, Nicole Kidman stb.), az elsődleges reklámarc Tom Cruise leginkább azzal kerül bele a hírekbe, hogy teljesen eltűnt a lánya életéből, aki a családnevét is megváltoztatta. A saját vállalhatatlan alakjaikkal és az azok körüli botrányokkal (pl. Danny Masterson) látványosan semmit értelmeset nem tudnak kezdeni.

Az aktuális felzúdulásnál (ld. hivatkozott cikk) meg már ott tartunk, hogy az a kisebbik baj, hogy szcientológus, és az a nagyobbik, hogy egy szexuális ragadozó közeli barátja és hűséges támogatója.

Hubbard több helyen is írt arról, hogy téves az az elképzelés, hogy alkalmazkodni kell a környezethez, hanem inkább a környezetet kell magunkhoz igazítani. A szcientológusok talán ezért sem nagyon találják a helyüket ebben a megváltozott világban, mert még mindig Hubbard '70-es és '80-as évekre szabott mentalitását próbálják erőltetni és saját elavult módszereikkel ők próbálnák meg diktálni a narratívát. Csak ez nem így működik, ahogy a mellékelt ábra is mutatja. A körülmények megváltoztak, az egyház nem. És akármennyire máshogy gondolta Hubbard, ha nem haladnak a korral, a kor elhalad mellettük, és a történelem szemétdombjára fognak kerülni a többi rugalmatlan és alkalmazkodásra képtelen szervezet mellé.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr6118486981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása