Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

20 év után megszökött a Sea Orgból egy honfitársunk

2017. szeptember 06. - Reformer

Van egy friss magyar kilépőnk a Sea Orgból, Nyíri Péter. Személyesen is ismerem, 1997-ben találkoztunk először, amikor az egyház clearwateri központjába toboroztak embereket B. Lászlóval. Ezt a központot úgy hívják a szcientológusok, hogy „Flag”, mivel a ’70-es években ide költöztették a Sea Org akkori zászlóshajójának (angolul flagship) személyzetét és szolgáltatásait.

Sajnos ez a történet is jól illusztrálja, hogy hogyan tud egy egész életet kisiklatni az egyház. Nyíri Péter 20 évig szolgálta elképesztő mennyiségűt robotolva az egyházat, aztán végül a minimális ingóságaiból is kisemmizve, adóssággal a nyakában, nemlétező kapcsolatrendszerrel (minden szcientológus meg kellett vele szakítsa a kapcsolatot), nem igazán vállalható önéletrajzzal és szinte semmi nem-szcientológus munkatapasztalattal, az elmúlt 20 év eseményeiről lemaradva, 46 évesen kezdhet mindent elölről - úgy, hogy eközben a szcientológia által beépített torz gondolkodásmódtól is meg kell szabadulnia, újra kell építeni a családi kapcsolatait, és meg kell ismernie a való világot, amelytől el volt vágva a Sea Orgban.

A teljes történetétét Tony Ortega blogján adta közre angolul, ennek következik a kivonata, Péter engedélyével:

Flag:

1998-2003 között a Flag egyik épületének, az OT-szintek szolgáltatásának helyet adó Sandcastle épületben) volt recepciós. Ezután a Flag Mimeo (kiadvány-sokszorosítási) részlegében dolgozott 10 évig, azaz 2014 nyaráig. Ezt követően az egyik újonnan megnyíló, az OT-szinteket szolgáltató haladó szervezetbe akarták áthelyezni kommunikációs igazgatónak, de előtte még segítenie kellett a Flag 100 (!) polcnyi olyan dossziéját rendezni, amelyek elhunyt vagy "halott dossziéjú" szcientológusokhoz tartoztak. A halott dosszié (dead file): azokat nyilvánítják ilyennek, akik negatív, kritikus vagy támadó hangvételű kommunikációt intéznek az egyház felé. Leveszik őket levelező- és telefonos listákról, a dossziéikat elkülönítik. Feltűnt neki az ilyen típusú dossziék óriási száma.

Freewinds:

Közben változtak a tervek, mivel a Freewinds hajón szükség volt egy magyar anyanyelvű IX-es osztályú auditorra, ezért a feleségét áthelyezték oda, és neki is vele kellett mennie.

A hajón sokkal durvább volt a napirend, mint a Flagben, személyzetis múltja ellenére a hajókonyhára osztották be. A légkör ott elég brutális volt, a főnöke (étteremvezető) egy pszichopata, a rengeteg cipekedéstől sérvet kapott, de ugyanúgy kellett folytatni a nehéz tárgyak emelgetését és cipelését. Azt se lehetett nem észrevenni, ahogy a hajó kapitánya a legénységgel beszélt: bár a legtöbb ember több mint 25 évet lehúzott már a Sea Orgban, a többség ugyanazon a poszton, a kapitány mégis úgy beszélt velük, mintha köztörvényes bűnözők lennének.

Később áthelyezték a Freewinds személyzeti osztályára, ahol előbb kalapozó tiszt [a munkatársak képzéséért felelős ember – a szerk.] voltam, majd később neki kellett megszerveznie az őrszolgálatokat (ügyeletes legénység), úgy hogy semmi tapasztalata nem volt ebben, és nem volt rá elegendő és megfelelő ember.

Egy clearwateri kimenő után úgy döntött, hogy ebből elég, nem megy vissza a hajóra, és szerencsére sikerült megbeszélnie a feleségével is döntését. Elindult Tampából, de Miamiban egyszerűen nem szállt fel az Arubába tartó repülőre.

A hit börtöne

A Sea Org szabályaiból idéz itt Péter:

  • Nem lehet telefonod.
  • Nem mehetsz fel az internetre.
  • Nem mehetsz helyi étterembe.
  • Nem ülhetsz be taxiba, mert azok „veszélyesek”.
  • Tilos egyik épületből a másikba átsétálni [csak az egyház által fenntartott kisbuszokkal lehet).
  • Sötétedés után tilos az utcán lenni.
  • Alvásmegvonás: ha hajnali 5-ig benn kell maradni az Alapkönyveket [Hubbard 18 könyve a szcientológiáról – a szerk.] eladni telefonon, akkor is vissza kell jönni reggel 8:30-ra a rendes posztjára dolgozni.
  • A társadalomban egyébként elfogadott, bizonyos szexuális viselkedésmódokat is perverziónak tartanak.
  • Ha kitalálják, hogy valami tulajdonképpen tilos lett volna, akkor visszamenőlegesen is büntetnek az elkövetéséért.

A szcientológia szerint azért távozik valaki engedély nélkül, mert ártó tetteket követ el, illetve nem fedi fel azokat. Ezen szabályokkal pedig mesterségesen generálják és szinte kikényszerítik ezek elkövetését (pld. az internethasználat nem lenne bűn, de a Sea Org tagoknak az). Ezt pedig kemény biztonsági ellenőrzés (e-méteres vallatás) követi, majd büntetésből végre kell hajtani egy „kezelést”, és ez ismétlődik újra és újra. Végül elege lesz ebből az embernek, és lelép.

A másik ilyen tényező lehet az elnyomás. Hubbard szerint az elnyomók miatt kiürülnek az orgok. De például ha az egyszeri Sea Org tag egy egyébként rendkívül elnyomó módon viselkedő felsővezetőt nevez meg elnyomójának, akkor megkapja a „hamis bajforrás” címkét – mert a szcientológia szerint ha az általuk „jószándékúnak” tartott ember jön fel egy bajforrás-kezelés során elnyomónak, akkor az illető csak „a gonosz szándékait dramatizálja” és nem igazi bajforrás.

Miami:

Szóval ott volt Miamiban párszáz dollár készpénzzel és pár hitelkártyával, és 20 év Sea Org szolgálat után túl sok fogalma nem volt a való világról. Nagy megkönnyebbülés volt, hogy nem kellett titkolnia senki elől a telefon- és internethasználatot. Szabadnak érezte magát, megszűnt az elnyomás!

Az üldözés:

A Freewindsről felhívták a Miami repülőteret és hangosbeszélőn hívatták Pétert, illetve kerestették a reptéri személyzettel. Péter buszra ült és Panama City (ez a floridai Panama City) felé vette az irány. Talált egy olcsó motelt, de elkövette azt a hibát, hogy hitelkártyával fizetett.

A Freewindsen közben a Sea Org tagok a felesége jelszavát bepróbálva be tudtak jutni a hitelkártya-számlájára, és megszerezték a motel telefonszámát. Hívogatták, sőt a feleségét is rávették, hogy felhívja. Nem vette fel nekik, mert sejtette, hogy ott áll a felesége mögötte az etikatiszt. Az is kiderült később, hogy a motel recepciósának azt hazudták, hogy beteg és be kell vennie a gyógyszereit.

Pár óra múlva a felesége felhívta, most már úgy, hogy nem volt ott senki. Mondta neki, hogy változtassa meg az összes hitelkártyája jelszavait, mert az egyház be akart és tudott jutni ezekbe. Felhívták példáué a Citibankot (tudták a társadalombiztosítási számát, a személyes adatait stb.), azt állították, hogy ő hív és kértek egy jelszó-visszaállítást. Péter szerencséjére nem tudták az első kisállata nevét, így a bank nem teljesítette a kérést.

Az egyház közben megtalálta a frissen létrehozott Facebook-fiókját, ezért a felesége figyelmeztette, hogy ne lépjen be oda, mert az egyház meg tudná állapítani a helyét, ha belépne. Azt is mondta, hogy már küldtek valakit a motelhez, hogy hozza őt vissza.

Megváltoztatta gyorsan a jelszavait és kisétált a motelből. Egész éjjel nem mert visszamenni, mert nem tudta, meddig megy el az egyház, hogy visszavigye. Az eső elől egy templom fedett bejáratánál húzta meg magát, reggel pedig egy elhagyott strandon dőlt le aludni pár órára. Aztán talált a Craigslisten egy vidéli bérleményt 60 mérföldre onnan, ami el volt vágva a világtól, hogy ne találják meg. Kemény volt, a hitelkártyát használva élt, fizette a minimum összegeket, de egyre nőtt a tartozása.

Mindennap beszélt a feleségével a WhatsAppon keresztül, aki tájékoztatta, hogy mit történik. A felesége egy helyi (Aruba) SIM-kártyát használt csak erre, majd minden beszélgetés után kivette a kártyát, és törölte az alkalmazást és az üzeneteket, hogy ne bukjanak le. A bankszámláján csak részlegesen tudták leolvasni a mobilszámát, ezért minden lehetséges számot felhívtak a Sea Orgosok, hogy megtalálják. De aztán egy idő után feladták. A felesége mondta neki, hogy őt visszaküldik Flagbe, hogy befejezze a IX-es osztályú auditori képzését. Péter erre bérelt egy autót és elindult Miami felé (hogy ott az átszállás előtt megszöktesse a feleségét).

Közben felhívta a felesége Arubáról, hogy változik a terv, mert a bőröndjét az egyház hozzácsomagolta a saját küldeményeihez, így csak a tampai reptéren oldható meg a szöktetés. Itt már kezdte James Bondnak érezni magát.

A reptérre érve a parkolóház 10. emeletén várt a feleségére, aki közben a 8. emeleti egyházi kisbuszban egy körömcsipesszel átvágta a madzagot az egyházi küldeménycsomagon, kivette a bőröndjét, felkapta azt és elrohant. Ezután felszaladt hozzá a 10-re, és elhajtottak. Szabadok voltak.

A megtévesztési kísérlet és a fenyegetések

Mire visszaértek Panama Citybe, már várta őket az e-mail az egyháztól, hogy állítólag valami hiányzott a küldeménycsomagból, nevezetesen 10.000 dollár. Ezt blöffölték be, hazugság volt, hogy visszacsalogassák őket „kezelésre”. 24 órát kaptak a visszatérésre, különben elnyomó személlyé nyilvánítják őket. Úgy döntöttek, hogy nem mennek vissza, mert elnyomóként legalább nem fogják zaklatni őket.

Elnyomó személlyé nyilvánítás

Nem volt olyan gyors a folyamat persze, pár hónapot igénybe vett, de aztán kaptak egy e-mailt, hogy innentől fogva elnyomó személyek. Minden ingóságuk az egyháznál maradt, és nem válaszolt az egyház arra a kérdésre, hogy hogyan kaphatnák azokat vissza.

Nehéz újrakezdés

Közben nem sikerült túl jól az újrakezdés. Próbáltak munkát találni, nem sikerült. Aztán Jacksonville-be költöztek, ott béreltek egy lakást. Kétszer is kirabolták őket, egyszer meg is támadta őket valakit. Ezután visszaköltöztek Magyarországra.

Ismét Magyarországon, 20 év után újra láthatta édesanyját

A Sea Orgban nem tudott soha szabadságra menni, mert „nem volt, aki helyettesítse”. 20 év után végre találkozhatott édesanyjával. „A család semmit sem jelent a Sea Org számára” – írta Péter.

A Sea Orgos házasságáról

11 éve házasodtak össze, a felesége soha nem találkozhatott az ő édesanyjával. Nem is volt igazi esküvőjük, ebédszünetben elszaladtak a helyi anyakönyvvezetőhöz. Még 1 szabadnapot sem (!) adtak nekik, hogy megünnepelhessék.

Sajnos most válófélben vannak, de barátok maradnak. A felesége marad Magyarországon, ő pedig szeretne visszamenni Floridába.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr512807620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ammonia73 2017.09.06. 20:24:19

Még egy ellopott élet..lélekrablók ezek...:(
Kívánok sok erőt és kitartást a feldolgozáshoz Nyíri Péternek.
Jó lenne, ha írna majd itt amikor úgy érzi, hogy szeretne/tudna.
Jó hosszú ez a sztori, biztosan rengeteg élménye gyűlt össze az évek során és talán jót tesz a beszélgetés sorstársakkal...

Ammonia73 2017.09.06. 20:27:18

Sok erőt és kitartást kívánok Nyíri Péternek.
Remélem majd amikor úgy érzi, ő is megjelenik itt néha a blogon, biztos segítene a feldolgozásban a volt tagokkal való beszélgetés...

Ammonia73 2017.09.06. 20:29:25

Nemértem, az első hozzászólásom "eltűnt"' azért írtam egy másikat, erre megjelent mindkettő...na, mindegy. A lényeg, hogy újabb ember szabadult meg a szcientológia mocsarából, és reméljük, egyre többen.

Brail Kast 2017.09.06. 21:54:32

Reformer, kérlek, áruld el, hogyan létezhet még ez a szekta annak ellenére, hogy napról-napra buknak ki ezek a sztorik? Jó, az Egyesült Államokban egyházzá vannak nyilvánítva, adómentesek, meg levédik magukat, hogy volt tagok nem perelhetik be őket, de ha megteszik, a bíróság komolyan elfogadja magyarázatként a kapcsolatmegszakításokat, abortuszokat, rabszolgaságot, stb. hogy az az egyház belügye?

Ha össze tudott omlani az Aum, a Népek temploma, a Dávididisták, a Nap Templom Rendje, ez hogyan és meddig létezhet még?

Egyszerűen hihetetlen ez...

büdös zokni 2017.09.06. 22:52:20

Az ellenblogon eléggé belehúztak. Úgy néz ki jól sejtettem, az OSA állhat mögötte, valami irányváltás történhetett. Ez a Remini-sorozat hatása lehet, de vajon nemzetközi szinten történt változás?
Egy pillanatra végiggondoltam, milyen emailt küldhetnék nekik. Felsorolhatnám az összes iránylevelet, amit megszegtek velem szemben, de minek? Mindent megirtam már 3x az RTC-nek is, le se szarják. Senki nem válaszol nekem semmire, pedig tudtommal semmilyen sárga papirt se kaptam. Sőt, még csak jelentéseket se, legalábbis nekem nem küldtek másolatot... Szóval inkább leszarom.
Szerencsésnek mondhatom magam, az egyetlen tartós aberrációm az maradt a szci után, hogy minden fontos dolgot csütörtök 14 óra után intézek... :-)

norbert79 2017.09.07. 09:16:43

Ha már ellenblog: "A hitüket elhagyók megbízható források a volt egyházukkal kapcsolatban?" Zorro1919 baszod, attól, hogy valaki elégedetlen a verések miatt, megalázás, s egyéb dolgokkal kapcsolatban az szerinted automatikusan elveszti hitét is? Elvileg ti teljesen kompatibilisek vagytok más vallásokkal (tudom, hogy valságban nem), de attól, hogy valaki nem vallásos, még lehet hívő. (Tudom, mókusok, tudom elvileg ez Szciéknél nem lehetséges...)
Abba nem gondoltál bele, hogy attól, hogy DM mond valamit attól még LRH mást írt? Lásd GAT illetve GATII. Azokra miért volt szükség? Vagy mi a helyzet az OTIX-el, s tovább? Értem én, hogy kergetni kell a mókusokat, de senki nem szívesen pucol szart Sea Org tagként sem, mert kérdem én: az hol segít a Clear Föld útján? Ajj, annyira bele tudnék ebbe menni, de nem hiszem el, hogy nem érzi már a címben olvasható önellentmondást... Mint a birkák...

Reformer 2017.09.07. 11:01:17

@büdös zokni: nem nemzetközi, ez ilyen helyi akció szerintem... Csak arra tudok gondolni, hogy az új épületükben nincs elég új ember, miközben a rezsijük sokszorosára nőtt és egyszerűen veszteséges a működés. Arra valószínűleg rájöttek, hogy közutálatnak örvendenek és ez sok embert eleve elriaszt. Talán az ellentábort akarják valamennyire semlegesíteni ezzel, hátha...

Reformer 2017.09.07. 11:10:23

@Brail Kast: Igen, mert 1) az amerikai jogrendszerben ott az első alkotmánymódosítás, mely megtiltja a szabad vallásgyakorlat bármilyen módon történő törvényi korlátozását. Tehát mindent, amit vitatni lehet, vallási gyakorlatnak kiáltanak ki; 2) minden tag és munkatárs aláír mindenféle joglemondó nyilatkozatokat, amik ott sokkal erősebbek egy bíróság előtt, mint Európában, és 3) az amerikai adóhivatal vonhatná vissza a vallási elismerést és az adómentességet, de a jogi büdzséjük egyszerűen nincs akkora, hogy végigvigyék ezt a procedúrát, és külön erre a célra sosem fog megszavazni plusz forrásokat a képviselőház és a kongresszus. Nem lehetetlen velük szemben pert nyerni (pld. Wollersheim) de az időhúzó taktikáik miatt évtizedekig is elhúzódhat, és eszetlen sok pénzbe kerül. Lásd a Laura DeCrescenzo ügyet és a Luis García ügyet - az előbbi a kényszerített abortuszok, a másik a Super Power épületre betolt pénz miatt perel. Mindkét ügy már évek óta megy, és még messze a végük az egyház ezerféle időhúzó lépése miatt...

Szerintem akkor fog összedőlni, ha Miscavige megmurdel ÉS nem jön a helyére egy hasonló kaliberű és vezetői képességgekkel bíró szociopata.

norbert79 2017.09.07. 14:07:32

@Reformer: Nos, ha Leah így halad tovább DM-et elviheti még egy szívinfarktus :)

2017.09.07. 14:22:23

Örülök hogy kint vannak ebből a lélekvesztőből (akkor viszont már 2 honfitársunk is megszökött). Durva olvasni, hogy milyen áldozatokat és megpróbáltatásokat is vállalnak egyesek, hogy végre ott tudják hagyni a szcientológiát. Egyrészt ők 20+ éve bent lévő SO tagok, másrészt nem az "egyház" küldi el őket, harmadrészt szökniük, rejtőzködniük kell - ez az igazi szcientológia: hozd a suskát vagy az életed, robotolj és tartsd a szád. Ja, mindezt önként. Ez nem "hitehagyás" öcsém, hanem elmenekülés de keményen.
Nem beszélve hogy über gáz, ahogyan a kimenekült (volt) tagokról lejárató kampányokat és weboldalakat indítanak a szcientológusok. Remini is felemelte a hangját a visszaélésekkel és bűnökkel kapcsolatban, erre nem kellett sokat várni az őt mocskolódó oldalra. Elgondolkodok mindig, hogy ha ennyi mindent tudnak az illetőről, akkor miért nem küldték el hamarabb, tehát akkor amikor ezeket megtudta az Etika tiszt?! Innen borul a dolog - ha tudták de nem küldték el az a baj, ha meg nem tudták _akkor_ felszínre hozni, akkor az a Tech kudarcát erősíti.
Egyébként az "ellenblog" egy szép próbálkozás a tisztára mosás érdekében, de már ott eleve bukik a rendszerük, hogy _magyarázkodniuk_ kell, pláne hogy tényleges bizonyítékok híjján vádaskodnak (számomra a papos történetük pl mindvégig az, amíg forrásmegjelölés nélkül csak úgy elmesélik), valamint a szépen elkészített PR videókat belinkelik. Hogy valóban független külső hivatkozásokat kapjunk az abszurd. Megérdemelnék, hogy (hasonlóan ahogyan ők csinálták anno az IRS legyőzése során) rágalmazási perek tucatjaival kelljen szembenézniük, és a hírhedt OSA és jogi képviselőik heti 5 napot töltsenek bíróságokon és tárgyalásokon. Bár szerintem nem kell, mert a mézesmázos héjjon bizony olyan sok repedés tátong már, hogy hamarosan össze fog omlani mint egy kártyavár.
Továbbá, számtalan magyar helyesírási-, mondattani hibát és szóismétlést elkövet az "ellenblog" tökéletes tanulási technológiával megáldott -gondolom minimum Clear is- írója, és furcsa, de az egyik mondatot pedig mintha egy az egyben angolról tükörfordították volna. Nomeg akkor még nem is beszéltem a logikai bukfencekről (egyik mondat üti a másikat), valamint a kétszínűségről. Arra gondolok, hogy ezt írták: "Ennél csak egy szomorúbb és gusztustalanabb dolog van: akik ilyen eseteket mások befeketítésére használnak." (ahol az "ilyen esetek" az öngyilkosságok), de persze a CCHR tonnaszám feketíti be a pszichiátriát öngyilkosságok miatt (pl: www.cchr.org.hu/documentaries/the-hidden-enemy.html). Egyszerűen elképesztő, hogy ha öngyilkosság történik egy elmegyógyintézetben, és erről írnak az feltárás, de ha a szcientológiában történik ugyanaz, akkor rögtön "befeketítés". Megáll az ész!
Leszögezem, engem is elszomorít az a tény, ahogyan és amilyen állapoban vannak a pszichiátriai betegek és intézmények, és nagyon megosztó a kezelési megoldásuk. Pontosan ugyanígy elszomorít az is, hogy a szcientológia "Tech"-et alkalmazva is ugyanide eljuthat valaki, kvázi tökmindegy hogy Prozac-ot szed, vagy auditálást kap, hiszen nem egy esetet lehet így találni bármelyik médiában.
Nekem a legjobb barátom (nem volt szci) kísérelt meg öngyilkosságot 22 évesen, kisgyerek kora óta ismertem, szomszédom és osztálytársam volt, egy időben sokat mászkáltunk együtt ide-oda, koncertekre és bulizni. A kísérlete után kórházba került, és ahelyett hogy meglátogattam volna, tanfolyamra mentem. Később megtudtam hogy meghalt, a szervezete feladta. Még a temetésére sem mentem el, mert fontosabb volt a statisztika meg a staff meeting. Ezt tettem szcientológusként. Soha nem fogom magamnak megbocsátani, szembe tudnám magam köpni emiatt. Mikor már közöm nem volt a szcientológiához, mindenszentekkor virágot vittem a sírjához.

Brail Kast 2017.09.07. 20:52:15

Reformer, Marty Rathbun-nel mi a helyzet? Nem lehet róla hallani az Én szcientológus mozim óta. Visszament az egyházba?

znagy6666 2017.09.07. 22:53:21

@Bgisi: sajnos attól tartok, hogy még nincsenek kint a "lélekvesztőből". Sőt a java még csak most kezdődik.

Le vannak ragadva valahol min. 20 évvel ezelötti múlt eseményben. Aki megjárta a SEA ORGOT az olyan mintha egy engramot (hipnózist) ültettek volna be neki. Bár ez megadja a megoldást is. Ki lehet auditálni pl. ismétléses technikával. De a java csak eztán jön. Szembe kell nézniük, hogy vajon mit tettek, vagy mulasztottak el megteni ami oda sodorta őket, hogy belépjenek a Szcientológiába, SEA ORGBA. Ezzel még nincs vége. Aztán helyre kell hozzák azt a kárt amit maguknak és másnak okoztak azáltal, hogy 20 évig támogatták azt a rendszert. Ez nagyon kemény, csak keveseknek sikerül igazán kijönni. A nagyobb részük lelke ottragad...függetlenül attól, hogy hol van a teste...sajnos.

norbert79 2017.09.08. 01:17:31

@Brail Kast: Marty visszatáncolt, megegyezett DM-el, s most már az ő kegyeit keresi. Most megy egy peres eljárás ellene, ahol anyagi helyzetét vizsgálják, hogy miből lett neki hirtelen annyi pénze, hogy egy hatalmas házat vett. A-E. Részletek itt: tonyortega.org/2017/08/29/live-from-san-antonio-will-a-former-scientology-enforcer-be-compelled-to-testify/

znagy6666 2017.09.08. 22:12:13

@norbert79: Bizony, a SEA ORG olyan mint a maffia,

úgy tud valaki bekerülni ha elkövet valamilyen bűnt. Ez a biztosítéka a vezetésnek, hogy az illető bent maradjon, éhbérért dolgozzon és eltűrje az idióta kínzásaikat.

Marty nagy lendülettel kijött, de nem ment föl az etika kondíciókon legalább nem létig. Leragadt a teherben a "számolj le az ellenséges csoporttal akinek közé valónak tetteted magad" lépésnél. Ez a földi játék egy dupla-terminálos program nyelvben íródott. Azaz minden egyes külső terminálnak ( ez esetben ellenségnek) megvan a belső ellenség párja. Nem elég tehát a külsővel leszámolni, le kell nullázni a belsőt is! Különben a belső újra megtalálja a külsőt. Ha valaki ezt nem képes megtenni, ennek következtében visszazuhan egy alsóbb kondícióba. Legtöbbször árulásban köt ki. És kezdheti az egész ciklust előröl, ha ugyan fölismeri és nem marad lent mindörökké,

ÁMEN.

Ez történik most Marty-val. Belegondoltál talán milyen lehet most a helyében lenni?

Gyulaa 2017.09.20. 00:41:37

@büdös zokni: Csak az OSA írhatta, másoknak tilos ezt a blogot olvasni.
Szerintem lehet, hogy nemzetközi akció, már régóta próbálkoznak (megjegyzem nem sok sikerrel) felhasználni a netet PR- és propagandacélokra.
De az is lehet, hogy helyi kezdeményezés, akkor az azt jelenti, hogy elég sokan olvassák ezt a blogot ahhoz, hogy úgy érezzék, lépniük kell.
süti beállítások módosítása