Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Reagál a házmesterek egyháza

2017. augusztus 30. - Reformer

A magyarok

A magyar szcientológusok ezt bírták reagálni a Ripost cikkére:

MTI OS (Országos Sajtószolgálat) - A Magyarországi Szcientológia Egyház közleménye

A szokásos panelek köszönnek vissza (aki vitaminbiznisz ellen van, az a drogkultúrát akarja terjeszteni, és  különben is jó fejek vagyunk, mert drogfelvilágosító füzeteket terjesztünk stb.), de azért emiatt a freudi elszólás érdemes volt megnyitni:

A Szcientológia minden társadalmi és gazdasági rétegből vonz érdeklődőket és híveket. Vannak közöttünk házmesterek, mérnökök, bolti eladók ugyanúgy, mint sportolók és művészek.

Mi az ELSŐ, szcientológusokra illő foglalkozás, ami eszükbe jut? Hát persze, hogy a házmester. Végülis igaz, mert minden szcientológus másodállásban házmester, méghozzá a nyilas/kommunista fajtából - "vallási" kötelességük jelenteni mindenkit a belső hatóságaiknak, akik kicsit kritizálják a szcientológiát vagy annak vezetését, tiltott weboldalakat nézegetnek, nemkívánatos személyekkel tartják a kapcsolatot stb.

Ebből is látszik, hogy mennyire el vannak szakadva a valóságtól; ezt még egy kezdő sajtós kihúzatta volna onnan, vagy átjavította volna közös képviselőre. Nekik pedig fel sem tűnik.

 

Az amerikaiak

A Leah Remini-féle dokumentumfilm-sorozat évadnyitójára (és az azt megelőző epizódokra) adott reakciójukból is látszik, hogy még mindig Hubbard irányelveit követik.

0) Vallásüldözésre panaszkodnak.

1) Soha nem válaszolnak a konkrét vádakra.

2) Az őket kritizálókat támadják, és próbálják lejáratni.

Ez történik most is. 

0) A gyűlölettől már-már csöpögő Leah Remini-ellenes oldalukon arra panaszkodnak, hogy több mint 500 fenyegetés és tényleges elkövetett gyűlölet-bűncselekmény áldozatai lettek, melyeket a show gerjesztett. Megnéztem a listát, amit közzétettek. Hét konkrét esetet neveznek meg, melyekből három komolyabb, de egy online oknyomozó cikk kiderített, hogy mind a három azelőtt történt, hogy a show adásba ment volna.

1) A szexuális visszaélésre a reakciójuk az volt, hogy közzétettek 4 videót. Ezekben az egyik áldozat (a finn-svéd lány) volt kadéttársai arról beszélnek, hogy a) milyen jó is volt az élet a Kadét Orgban és b) Saina sosem beszélt nekik ezekről (azt éreztetve, hogy meg sem történt).

2) A weboldal maradék részében tényleg nem fogják vissza magukat - előszedték az összes olyan szcientológust (családtagokat), aki valaha beszélt Leah Reminivel, és mindegyiknek volt egy rossz szava vagy negatív története róla. Elképesztő.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr1112790258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ammonia73 2017.08.30. 21:35:17

magyarországi szcientológia egyház??? most nem az van, hogy már csak egyesület vagy mi? nem értem, miért használják még mindig ezt a megnevezést. Szerintem az orgra is ez van kiírva, de nekünk jött már tőlük olyan levél (vagy az újságjuk, már nem emlékszem) amin a vallási egyesület volt a feladónál. Ref?

norbert79 2017.08.31. 08:35:27

@Ammonia73: Szerintem csak szimplán telibefossák, hogy hogy vannak bejegyezve, ragaszkodnak a régi "bevált " névhez.

Reformer 2017.08.31. 09:09:00

@Ammonia73: @norbert79: úgy tudom, hogy tényleg és jogszerűen használhatják. A civil szervezetek névjegyzékében is ez a hivatalos nevük, tehát valahogy elintézték.
süti beállítások módosítása