Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Újabb sajtóközlemény a szcientológusoktól

2017. május 10. - Reformer

Tegnap adták ki ezt a szokásos helyesírási és fogalmazási hibákkal súlyosbított remekművet:

2017. május 9., kedd 15:54

A Szcientológia Egyház Központi Szervezet közleménye

Budapest, 2017. május 9., kedd (OS) - 67 éves évfordulóját ünnepli az egyik legbefolyásosabb könyv, amit valaha az emberi elméről írtak.

1950. május 9-én jelent meg L. Ron Hubbard emberi elméről írt könyve, Dianetika: A szellemi egészség modern tudománya címmel.

A könyv annak idején futótűzként járta be az USA-t és a New York Times bestseller listájára került. Hamarosan más nyelvekre is lefordították és azóta egy világszintű mozgalmat indított el.

Futótűzként járta be a könyv az USA-t... ki írja ezeket? 

Úgy tűnik, hogy a Dianetika kiállta az idő próbáját, a 21. században is töretlen népszerűségnek örvend, 4,8 másodpercenként veszi a kezébe valahol a világon egy új olvasó egy példányát.

Ezt honnan szedték vajon? Az 12,5 könyv percenként, azaz 18.000 könyv naponta, 126.000 hetente, ami teljeséggel lehetetlen. Van kb. 150 org a világon, tehát orgonként 840 könyvet kellene eladniuk hetente új embereknek. Ez kb. 44.000 példányt jelentene évente csak Magyarországon, ami kb. a magyar bestseller-lista élére repítené ezt a könyvet ezen adatok alapján.

Tehát ezt is legalább tízzel kell osztani, mint általában a szcientológusok által közölt számokat.

A könyvet a 20. század tíz legjelentősebb nem szépirodalmi jellegű műve közé sorolja olvasói szavazatai alapján a Random House Modern Library. A Dianetikát használó csoportok mára már több mint 160 országban vannak jelen és minden héten növekszik a számuk.

Az lehet, de például az USA szövetségi államainak több mint felében egyetlen org sincs, Kínában egyetlen szcientológia v. dianetika szervezet sem működik, Brazíliában sem, Indiában is csak pár kicsi.

Magyarországon is ünnepelnek a Dianetikusok május 9-én a Dianetika 67. születésnapja alakalmából.

A magyar Dianetikusok azt állítják, hogy rendelkeznek megoldásokkal azokra a problémákra, amelyekkel egyénileg és társadalmi szinten szembenézünk.

Társaságukat az összefogás jellemezi, aktívan részt vesznek társadalomjobbító tevékenységekben is.

További információk: http://www.scientology-budapest.org/

Kiadó: Szcientológia Egyház Központi Szervezet

Állíthatják, hogy rendelkeznek a megoldásokkal, de az elmúlt 67 évben erre nem sikerült bizonyítékot szolgáltatni...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr1712496089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

büdös zokni 2017.05.11. 16:35:22

Ne legyél ilyen szigorú hozzájuk, hiszen még nem rendelkeznek a megfelelő tech-kel - mindannak ellenére sem, amit LRH 1967-ben irt a KSW1-ben. De majd meglátod, nemsokára jön a Golden Age of Admin, és azonnal rendbejön még a hejesirásuk is... :-)
süti beállítások módosítása