Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A szcientológia és utóhatásai 3. rész - A Híd

2017. február 18. - Reformer

Előzmények:

A szcientológia és utóhatásai 1. rész - Kapcsolatmegszakítás
A szcientológia és utóhatásai 2. rész - Szabad préda

Leah Remini sorozatának 3. része a szcientológia teljes szabadsághoz vezető hídjáról szól.

Csak maga a felirat innen tölthető le: A szcientológia és utóhatásai (Leah Remini: Scientology and the Aftermath) S01E03 - magyar felirat.

A "Tovább"-ra kattintás után nézhető meg.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr9112271198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lehet igazam 2017.02.18. 20:39:34

Most akartam keresni valami filmet, aztán gondoltam előtte benézek ide.

Lehet igazam 2017.02.18. 23:10:05

Ahogy látom a következő részben benne van Miscavige is. Nagyon várom a folytatást.

2017.02.18. 23:49:07

Köszönjük a fordítást és a feltöltést, remek rész volt ez is. Összesen hány részes amúgy?

2017.02.19. 22:49:25

Azt hiszem, lehet tenni valamit ezzel a szarral kapcsolatban.

A hála és köszönet fontos, de nem elég. Minél több emberhez kell eljuttatni ezeket az információkat. Én megteszem, ahol csak tudom. Beszélek ez embereknek Reformer blogjáról. Látszólag nem nagy ügy, csupán néhány megmentett ember, akiknek a húsából nem lakmározik egy csillapíthatatlan étvágyú dögkeselyű. Családok maradnak egyben.

És egy ponton túl már nincs az a dollármilliós reklámkampány, ami kiránthatná ezt a pénzéhes, csorgónyálú bűnbandát a lekvárból... Azt hiszem, lehet tenni valamit ezzel a szarral kapcsolatban.

büdös zokni 2017.02.20. 00:09:23

Ha valaki próbálta már töröltetni az adatait az egyháznál, kiváncsi lennék a tapasztalataira.

2017.02.20. 06:58:55

@büdös zokni: Én meg arra (is), amit a múltkori ominózus Ripost cikkben írtak, idézem: "Mint ismeretes, hasonló módszerek miatt az adatvédelmi hatóság egyéb ügyekben már eljárást folytat a magyar szcientológusok ellen, egy egész teherautónyi dossziét is lefoglaltak illegálisan gyűjtött adatokkal. Emiatt rövidesen vádemelésre is sor kerülhet."
Te mit tudsz erről, Ref? Nem tudnál beavatni minket a részletekbe, de legalább is pár publikusabb infót csepegtetni?

norbert79 2017.02.20. 10:50:02

@Bgisi: Hali! 8 rész volt meg egy Reddit speciális rész, összesen így nyolc plusz egy.

Reformer 2017.02.20. 14:19:13

@Bgisi: a NAIH nyilatkozik majd, ha véget ért az eljárás.

2017.02.20. 18:26:37

A szcientológia adatkezelési módszerei aggályosak, már csak az miatt is, mert a NAIH rendelkezései az országunk határain túlra nem terjednek ki. Ellenőrizhetetlen, hogy a külföldi szervezeteikben milyen személyes és bizalmas információkat őriznek.

Régen kiszálltam már ebből a szutyokból, ám mind a mai napig teleokádják az e-mail postafiókom külföldről érkező"VEDD MEG, FIZESS! VEDD MEG, FIZESS! VEDD MEG, FIZESS!"-típusú üzenetekkel. Durva, hogy még csak nem is rejtik véka alá a szándékaikat. A spam filterem tiltólistájára szinte minden nap rákerül egy újabb nemkívánatos feladó, mégis befurakodnak a privát szférámba valahogy, pedig erre felhatalmazást sosem adtam, nem járultam hozzá ehhez sem írásban, sem szóban. A régi lakcímemre érkező újságokat folyamatosan dobálja a kukába a jelenlegi tulaj. Egy vegyes tüzelésű kazánnak hasznát venné, ha nem társasházban élne.

Ebben a pillanatban úgy tűnik, hogy a szcik folyamatos e-mail-, levél- és telefonáradatától csak egyféleképpen szabadulhatnék meg: az elnyomó deklarációval, bár nagy összegben akkor se mernék fogadni rá, hogy végre békén hagynának... Az igazság az, hogy kurva nehéz és embert próbáló feladat megszabadulni a szcientológiától. Levakarhatatlanok, idegesítőek, arrogánsak, mint a piaci legyek.

büdös zokni 2017.02.21. 10:37:08

@mindless and simple: Ez nem igaz. Én párszor elküldtem őket a kurva anyjukba meg visszakértem a pénzem (nem adták), és azóta nem hivnak és nem irnak.
Amúgy értelmezésem szerint az adatok törlésére irányuló kérelemnek pont az lenne a lényege, hogy közjegyző előtt kell nyilatkozniuk, hogy megsemmisitettek rólunk minden személyes adatot és külföldön sem tárolnak semmit. És ha ezek után egyszer mégis felhivnak vagy irnak, akkor mehet a per.

büdös zokni 2017.02.21. 10:37:48

Vagyis nem per, hanem büntető feljelentés és kártérités...

2017.02.21. 18:46:02

@büdös zokni: Igazat adok neked. Hidd el, vasárnap éjjel a flag-ből meg Koppenhágából lelkesen call-inező, "alapok"-at tukmáló rondroidok anyjára én is szívesen rávezettem volna már néhányszor egy felajzott bikát. Ám az én helyzetemben nem engedhetem meg magamnak, hogy az indulatok hevében cselekedjek... átgondoltabb stratégia mentén kell haladnom: a gyerekem igenis fontos számomra és szeretném látni, ahogy felnő. Az anyja felőlem zabálhatja egymilliárd éven keresztül az olcsó moslékot egy sea org lágerben, viszont úgy érzem, hogy a kölykömmel szemben ez a sors több, mint méltánytalan. Ugye, megérted?

A pénzt nem adják vissza, én már rég lemondtam róla. Az anyagi jólétért bármire képes dögevő jogászaik az összes kiskaput megtalálták (természetesen Hubbard morális érzékével és pénzéhségével tökéletes összhangban), hogy a lóvé a banknál maradjon. ;) A "beiratkozási kérelem" 9. pontja ( szcientopedia.hu/materials/beiratkozasi_kerelem.pdf ) amúgy is eléggé zavaros, és mire az olvasó eddig eljut, addigra már eléggé kimerül (persze,persze! A nem értett szavai miatt!), hogy az említett "Az adományok visszatérítése" c. irányelv felől érdeklődjön, az "egyház" pedig sose erőltette rám, legalábbis régen. Évekkel később olvastam csak el, önszorgalomból...
Ha Reformer volna olyan jó hozzánk, és megosztaná az olvasókkal, hogy miféle teljesíthetetlen kritériumoknak kell megfelelni, ha valaki vissza szeretné kapni az ablakon kiszórt pénzét... ;)

büdös zokni 2017.02.22. 10:24:51

@mindless and simple: Igen, ha bent van a család, akkor az más.
A pénzzel kapcs. az én én esetem annyiban spéci, hogy még le nem szolgáltatott millióim vannak bent az egyik misszióban és azt vissza kellene adják. Amit állitólag meg is tennének, ha hajlandó lennék sec checkbe menni. De mivel ez már a nem tudom hanyadik igéret és verzió, ezt inkább passzolom. Mert ki hisz még ezeknek? Tök mindegy, mit csinálok, úgysem adják vissza.

Reformer 2017.02.22. 10:36:00

@büdös zokni: a saját szabályaik szerint sem kell sec checkbe menni, a fel nem használt pénzt vissza kell adniuk. Ez volt az adómentesség egyik feltétele az USA-ban, hogy könnyen elérhető és méltányos pénzvisszatérítési rendszerük van.

2017.02.22. 18:41:05

@büdös zokni:

"Tök mindegy, mit csinálok, úgysem adják vissza. "

Jól látod a lényeget. A sec check-et a saját jól felfogott érdekedben inkább hagyd ki! ;) Egy kínvallatás... elmemanipulációs technika, és a célja épp az, hogy inkább lemondj a befizetett pénzedről - így vagy úgy. Két opció lehetséges az "eljárás" végén:
1. Fejvesztve menekülsz a szcientológiából. A le nem szolgáltatott millióid inkább hátrahagyod, mert közben ráébredsz, hogy a "technológia" nélküli életben igazán szabad lehetsz végre.
2. Feladod és behódolsz nekik, aztán a mesterségesen létrehozott bűntudat nyomása alatt "önként" lógatod a pöcsöd a húsdarálójukba.
süti beállítások módosítása