Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Közleményt adtak ki a szcientológusok a NAIH nyilatkozatra reagálva

2017. február 10. - Reformer

Ezt juttatták el az MTI-hez:

A Magyarországi Szcientológia Egyház Központi Szervezet közleménye

Budapest, 2017. február 9., csütörtök (OS) -

A Magyarországi Szcientológia Egyház megdöbbenéssel olvasta Dr. Péterfalvi Attila, a NAIH elnökének megalapozatlan nyilatkozatait és következtetéseit, és különösen felháborodott azon a tényen, hogy egy vezető hatósági tisztviselő csupán a Ripost bulvárlap cikke alapján vonja le következtetéseit és ennek alapján utasít bárkit.

A Szcientológia Egyház mélyen együtt érez a veronai busztragédia áldozataival és hozzátartozóikkal. Az egyház nem kezel semmilyen adatot az áldozatokról és hozzátartozóikról. Úgy véljük, hogy egy ilyen tragédia során minden szervezet vagy személy alapvető kötelessége segíteni azokat, akik fizikailag vagy lelkileg megsérültek. Az egyház katasztrófa-elhárítási csapata évente több tucat helyszínen nyújt segítséget a világ minden részén, és számos elismerést érdemelt ki tisztviselők részéről, akik első kézből szerezték tapasztalataikat, és nem a sajtóból.

Másrészről visszataszító bármilyen médium részéről a segítség eszményének leértékelése, és egy ilyen tragikus eseményt és egy jó szándékú szervezetet arra felhasználni, hogy nagyobb nyilvánosságot érjen el. Mivel az érintett médiumok és a NAIH elnöke is terjesztették a megalapozatlan állításaikat, ezért természetesen számolniuk kell a jogi következményekkel is.

Kiadó: Magyarországi Szcientológia Egyház Központi Szervezet

Ami nekem feltűnt:

"Az egyház nem kezel semmilyen adatot az áldozatokról és hozzátartozóikról."

1. Egyrészt nem egyház, tehát vallási egyesület, tehát a szcientológia egyház tényleg nem kezel semmilyen adatot, mert nem létezik ilyen nevű szervezet Magyarországon.

2. "Nem kezel" a szóhasználat - ha cáfolni akarták volna a feltételezéseket, akkor azt írták volna, hogy "nem kezelt és nem kezel". Ha például közben törölték az adatokat, akkor nyilván nem kezelik már.

3. Arról egy szót sem írtak, hogy megkeresték volna a hozzátartozókat vagy sem, és arról sem, hogy illegálisan megszerezték volna az adatokat. Pedig ez a két vád hangzott el, pont ezeket nem cáfolták. Az kicsit vérszegény és túl általános, hogy "megalapozatlanok a következtetések".

Ezt így sok értelme nem volt kiadni, mert csak azt tudtuk meg, ami eddig is ismert volt:- a) ők jó fejnek gondolják magukat és b) perrel fenyegetnek mindenkit, aki rosszat mond rájuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr5312245142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Enturbulated SP 2017.02.10. 18:13:38

Ezeknek valahogy mindig fáj az igazság...
süti beállítások módosítása