Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Magyarországi alternatív rákkezelésére gyűjt pénzt egy prominens szcientológus

2015. május 24. - Reformer

Érdekes dologról hallottam ma - Andrik Schapers, a szcientológusok egyik legaktívabb adománygyűjtője súlyos rákbeteg. A felesége adománygyűjtést kezdeményezett a GoFundMe oldalon (itt), hogy egy három terápiából álló kezeléssorozatot (Kaqun vizes az egyik) ki tudjon fizetni. A komplett terápiára Budapesten kerülne sor. 85.000 dollárt kér, ami kb. 23,5 millió forint.

Először is meglepő, hogy egy veterán szcientológus Hubbard mindenható "spirituális technológiája" helyett az alternatív orvosláshoz fordul.

Az már kevésbé meglepő sajnos, hogy az "egyház" egy fillért sem fordít leghűségesebb embereire.

Amikor még szcientológus voltam, Andrik rengeteget járt Magyarországon és rengeteg pénzt gyűjtött az "egyház" különféle projektjeire, de tudomásom szerint külföldön is igen aktív volt. Óvatos becsléseim szerint több tízmillió dollárhoz segítette hozzá a szcientológusokat. Ezek után mi a hála? Egy centet is sajnál az "egyház'" erre a célra abból a kb. 1 milliárd dollárból, amely a Szcientológusok Nemzeti Szövetségének számláján csücsül.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr397486694

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PTS level III. 2015.05.26. 21:24:03

Szegény csóri! :(

Emlékszem, annak idején Andrik toborozta a magyar szcientológusokat a berlini tüntetésre. Írt egy dalt is erre az alkalomra. Sajnálom ezt az embert, mert valóban rendkívüli adottság volt a birtokában: igazi szabadságharcos-típus, aki nagy erőket képes megmozgatni. Talán azóta rájöhetett, hogy "egyházi" berkekben nem teljesedhet ki - ha a fene fenét eszik, akkor se.

Kötve hiszem, hogy egy olyan profit- és teljesítményorientált, vallási mozgalomnak álcázott gazdasági érdekcsoport, mint a szcientológia, önzetlenül segítene bárkinek is. Hála? Ugyan már! :) Ezek az idomított droidok szerintem gyorsan rövidre zárják a témát az alábbi előregyártott bölcsességekkel:
- Andrik földhöz verheti a seggét örömében, hogy hozzájárulhatott a "magasztos eszme" megvalósulásához... "Egy civilizáció, ahol..." - a folytatást ismerjük. :)
- Andrik PTS, aki ártó tetteket követett el, ezért került abba az állapotba, amiben most van.

A szcik is "szeretnek" a maguk módján, de csak amíg kék a vonal a grafikonon. Ha valaki már nem "teljesít" olyan jól, és nem lapátol milliókat a szervezetbe meg nem "tesz rá a vonalakra" annyi embert, mint korábban, akkor bizony megy a levesbe - függetlenül attól, hogy addig mit tett le az "egyház" asztalára. De ezt pont neked magyarázom, Reformer? :))

Jól emlékszem, Andrik elérte az OT szinteket?

Reformer 2015.05.27. 06:45:15

@PTS level III.: pontosan úgy van, ahogy írod... A berlini eseményekre én is emlékszem, már az OTL-ben voltam, Andrik nálunk intézte a telefonjait, mi is segítettünk neki a rendezvényeken. Tény, hogy spirituálisabb beállítottságú volt, mint az átlagos IAS pénzbehajtó.

Végigment a Hídon, úgy látom:

www.truthaboutscientology.com/stats/by-name/a/andrik-schapers.html

PTS level III. 2015.05.27. 20:52:25

Köszönöm a linket!
Már el is feledkeztem erről az oldalról. Az igazság az, hogy közel 10 éve nincsenek naprakész információim a szcientológiával kapcsolatban, ezért is tartom rendkívül hasznosnak a blogod, noha egy "csöppet" más aspektusból mutatja be a világmindenség leggyorsabban terjeszkedő "vallását". :)

Bevallom, hogy akkoriban - snassz mezei missziós munkatársként - az Andrik Schapers-éhez hasonló esetek ültették el bennem a kétely magvait (többek között). Személyesen ismertem egy OT-t, aki krónikus ízületi problémákkal és derékfájdalmakkal küszködött. A nevét most szándékosan nem írom le.

Elárulnád, hogy a Sea Org-ban mivel magyarázták meg a jelenséget: a beteg OT-kat?
Elnézést, ha esetleg olyat kérdeznék, amire már választ adtál egy korábbi posztodban. Még nem volt időm végigolvasni minden írásod.

Reformer 2015.05.28. 09:22:35

@PTS level III.: a hvatalos magyarázat: ha látszólag nem működött a tech, az az érintett személy hibája miatt volt vagy rosszul alkalmazták a tökéletes techet (személyes etikátlanság, rossz auditálás, nem a megfelelő eljárást kapta, még több auditálás kell neki, a következő szint majd megoldja stb.). Elvileg csak a teljes HÍd oldott meg MINDENT, azt meg nem volt elérhető, szóval meg lehetett így mindent magyarázni.

vittore 2015.05.28. 10:05:21

@Reformer: Értem. Tehát ha a saját hibájából lett beteg, akkor akármit is tett, büntiből nem segítenek neki? Komoly, felnőtt gondolkodásra vall... :(

Reformer 2015.05.28. 13:05:42

@vittore: igen, nagyon divatos ott ez a szociáldarwinista életszemlélet

Tigris49 2015.06.07. 10:41:05

Nem ismerem, de valahol sajnálom, mint embert, de csak nem akar összejönni a kezelésre az összeg. Napi szinten többször megjelenik a segítség kérés, hisz Ő is segített. Kérdésem, ha az ideális org-ra, tudnak adni "adományt", akkor neki miért nem? Mindenki bünteti? Ki van adva parancsba? Vagy attól félnek, hogy ők is PTS-ek lesznek????
Esetleg más alternatív gyógymódod kell keresni, ami olcsóbb és lehet, hogy hatásosabb, ha már az LRH tech nem működik nála...

Reformer 2015.06.09. 10:26:39

@Tigris49: eléggé "le vannak szüretelve" már a szcientológusok... de ha mégis van pénzük adni, akkor inkább az "egyháznak" adják, mintsem Andrik kezelésére. Ráadásul Andrik valami alternatív gyógymódra gyűjt, ami eleve gyanús, mert nem Hubbard tech...
süti beállítások módosítása