Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A halálos beteg apa a szcientológia miatt nem beszélhet lányával

2015. január 13. - Reformer

Előzmény:

Cherrish története

Újabb, sajnos igen szomorú fejlemény állt be Cherrish, a volt Sea Org tag életében.

Ezt írja a blogján (kiemelések tőlem):

Apám ma megszakította velem a kapcsolatot

Megmondom őszintén, csoda, hogy ez nem következett be hamarabb. Ez a blog az oka meg az, hogy nem akarom levenni, pedig elég rég írtam újat. Igazából, csak át lett helyezve, mert megszűnt a freeblog.hu, ahol korábban volt. De hát ezzel a húzással ismételten van miről írnom.

Egyszerre felkavaró és valami fura módon megnyugtató ez a dolog. Nem kell aggódnom azon vagy bűntudatot éreznem amiatt, hogy most kell-e keresnem, ráírnom vagy meglátogatnom. Elintézte ezt a döntést nekem egyszerűen. Nem kereshetem. És ő sem fog engem, mert a szcientológia azt mondta neki, ha auditálást akar, akkor rá kell vennie, hogy levegyem a blogot, vagy szakítsa meg velem a kapcsolatot. Ilyen egyszerű. És ezzel ki is derült, amit eddig is tudtam, hogy fontosabb számára egy arctalan szervezet és a gyógyulás aprócska reménye, mint a lánya. Mert ugyebár, talán meséltem korábban, hogy súlyos beteg, le van rokkanva, és ő a szcientológiában látja a megmentést. Szerinte, ha 2008-ban nem kapott volna auditálást, akkor már nem élne. Szerintem meg nincs így, és ha úgy érzi, hogy nagyjából fél éve van hátra, akkor ezen az auditálás nem fog változtatni. A különbség az, hogy a lánya emiatt a döntése miatt nem lehet majd mellette. Kíváncsi leszek, hogy az utolsó heteiben fog-e ez változni, de nem merek reménykedni. Ahogy eddig semmi másban sem vele kapcsolatban. Az egyetlen vágyam az lenne, hogy felébredjen mielőtt itt hagyna bennünket, és csak annyit mondjon: értem, azt amin keresztül mentél és, hogy ez hogyan hatott rád, sajnálom, hogy nem tudtalak megvédeni ettől. De erre nem látok különösebb esélyt. Mindig azt szajkózza nekem, hogy ne játsszam az áldozatot.

A szcientológia célja ugye egy új civilizáció létrehozása, a bolygó Clearré tétele (akármit is jelentsen ez, mert Hubbard soha nem határozta meg pontosan, hogy mit is ért ezalatt).

Akárhány épületet vesznek is, akárhány tanárt is képeznek ki Hubbard módszereire, akárhány üzletembernek is szerveznek egósimogató rendezvényeket, soha nem fogja őket a többségi társadalom elfogadni, mert bizonyos szokásaik és belső szabályaik egész egyszerűen elfogadhatatlanok egy civilizált ember számára. A kapcsolatmegszakítás nevű gyakorlatukban pedig különösen az undorító, hogy elég sokszor vernek szét ezzel családokat (amelyről persze nem ők tehetnek, mert az "illető személyes döntése volt").

Azoknak az "egyházi" tisztviselőknek, akiknek vélhetően része volt ebben, pedig ezt üzenem - az ilyen döntések utóhatása elkísér ám a sírig, akárhogy is hessegetjük őket Hubbard idézetekkel.

FRISSÍTÉS:

Remekjó időzítéssel az egyik szcientológus fiókszervezet GYERMEKNEVELÉSI SZEMINÁRIUMOT (LINK - nem szci oldal) tart február 20-án, ilyen témákkal:

Az egyetértés könnyed megteremtése a gyerekkel

Konfliktuskezelés sok példával

Hogyan előzzünk meg konfliktusokat?


Tinédzser lett a gyermekem!

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr507067441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rózsabogár 2015.01.15. 08:15:18

Szomorú. :( Ez az "apa" az auditálásoknak köszönhetően (?) csak biológiai értelemben vett életet nyert eddig is... finoman szólva.

vittore 2015.01.15. 09:03:54

Könyörögve kérem, álljon ki egy sci vállalva nevét és arcát és magyaráza el, hogy miféle vallás az aki eltiltja a szeretteit egymástól?

vittore 2015.01.15. 09:05:01

@Rózsabogár: Valamiért szerencsétlen apára nem tudok haragudni, beszippantotta a gépezet... :(
süti beállítások módosítása