Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Cikkajánló: Kati, a gyilkos dizájner? – a szcientológia álláspontja

2010. november 11. - Reformer

A Drogmentes Maraton környékén tevékenykedő szcientológusok új néven (Magyar Prevenciós Alapítvány) vetik be magukat a kábítószerek elleni harcba. 

A drogriporter.hu október végén vizsgálta meg legújabb kiadványukat, a cikk itt olvasható: 

Kati, a gyilkos dizájner? – a szcientológia álláspontja

Idézet:

Sajnos a hatékony "kábítószer-felvilágosítás" nem jelent védelmet a kábítószerek kipróbálása ellen, még akkor sem, ha a mégoly felkészült szcientológusok végzik, de jobb esetben legalább hiteles és tényszerű információkat nyújt a kockázatokról és azok csökkentésének lehetőségeiről. A szélsőséges példával való riogatás pontosan az egyik olyan módszer, ami teljességgel hiteltelenné teszi a drogprevenciót a fiatalok szemében. Ha hiszi a Magyar Prevenciós Alapítvány, ha nem, ők ehhez a folyamathoz gazdagon hozzájárulnak.

Mit lehet erre és a szcientológia többi drogellenes okosságára mondani? Hubbard "kutatásain" (muhaha) alapulnak, úgyhogy

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr342441762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ammonia73 2010.11.11. 15:58:56

OK.
"Courtney Love, aki legutóbb amikor „kiütötte” magát és meztelenül fetrengve fotózták le, még egy közösségi oldalra is föltöltötte a képet, annyira büszke volt tettére."
Ő nem szcientológus...
Peaches Geldof viszont szcientológus:
www.mirror.co.uk/celebs/news/2009/06/21/peaches-geldof-studying-scientology-for-nine-months-115875-21458314/
scientologist.blogspot.com/2009/11/peaches-geldof-scientologist.html

Akkor hogy a fenébe lehet az, hogy heroinozik:
www.defamer.com.au/2010/03/peaches-geldofs-heroin-fuelled-one-night-stand-at-hollywoods-scientology-centre/

...és miért vannak a neten képek az alkoholos, meztelen, agyontetovált testéről képek (amit szívesen oszt meg egyéjszakás pasikkal):
www.anorak.co.uk/243626/celebrities/nsfw-pictures-of-peaches-geldofs-scientology-shag-with-big-ben-mills.html
velvet.hu/blogok/gumicukor/2010/03/26/meztelen_kepek_kerulek_elo_a_pias_peaches_geldofrol/

Szóval...söpörnének inkább a saját portájukon...ki a francot érdekel ma már Curtney Love? :X

Dr. A. Nordenholz 2010.11.11. 16:22:04

Ezek szerint csak a cigarettás dobozokon működik a szélsőséges példával riogatás?

Ammonia73 2010.11.11. 16:44:35

Én 4 évig cigiztem...17 éves koromtól 21-ig...
És közben egy rakat cikket elolvastam, mennyire káros, elolvastam egy könyvet is "Orvosok a dohányzásról", ami tele van statisztikai adatokkal...stb., mert érdekelt, mit kockáztatok éppen...mégsem hatott meg. Egyszerűen élveztem a finom dohányt...és nekem tényleg élvezeti cikk volt, sohasem voltam rászokva...ha éppen otthon voltam 2-3 hétig sőt tovább sem "hiányzott"...nem függtem tőle. A baj az, hogy az emberek általában rászoknak a dolgokra...és ők kezdenek függeni...ez a gond. És drogokkal ez sokkal gyorsabban megy, mint pl. a cigivel...
Aztán a saját józan eszemmel úgy döntöttem, hogy elég volt...mert az a pár perc élvezet nem éri meg nekem az egészségem elsz@rását.
Szóval...szerintem aki drogozik, azt éppen abszolút nem érdekli, hogy mi van, aki nem, az talán éppen a nagy felvilágosításnak köszönhetően kap rá kedvet, aki meg józan ésszel él, az úgyis utánajár, mi az, amit csinál...

kalman 2010.11.11. 17:27:29

programmer.lt/lt/geoip/?q=http%3A%2F%2Fdrogriporter.hu%2F

Miért nem lepődök meg hogy ez az oldal is

www.drogriporter.hu is amerikai IP ről fut?

:)
üdv

exscn · http://exscn.net 2010.11.11. 18:18:56

@kalman: Nem értem, miért pörögsz ezen?

A mediatemple.net nevű szolgáltató hostolja az oldalt. Nézd meg, milyen szolgáltatást nyújtanak milyen áron és megérted, miért ott vannak.

A magyar hostingok nagy része csapnivaló, így teljesen normális, hogy az ember a harmadik-negyedik csalódás után inkább amerikai szolgáltatót választ.

Nagyon kevesen vannak a neten azok akik azért fizetnek többet, hogy szarabb szolgáltatást kapjanak. Nagyon elvakult hazafinak kell ahhoz lenni. Persze vannak még, akik csak magyarul tudnak, de ők meg minden szempontból szívnak.

exscn · http://exscn.net 2010.11.11. 18:52:23

Érdemes a cikket elolvasni. Ez a mondat pl. nagyon szépen ragadja meg, hogyan működik a szcientológus "tájékoztatás":

Miután a szcientológusok „tisztázták”, hogy mi micsoda, nekiugranak a saját, láthatóan tényszerű információkon nyugvó prevenciójuktól különböző módszereknek, majd finoman befolyásoló technikát alkalmazva kiemelik és általánosként mutatják be az extrém eseteket:

Ammonia73 2010.11.11. 19:08:56

@exscn: igen...és maga a mondat is nagyon szép...ilyet a szcik sosem fognak tudni írni...:D

kalman 2010.11.11. 19:49:53

Egy anyuka, 2 hónappal a szeminárium után:

Bernard Percy és én

Amikor találkoztam Bernarddal, és elkezdte a „Hogyan neveljünk sikeres gyermeket?” c. szemináriumát, még nem tudtam, hogy ez egy új korszak kezdete az életemben. Bernardban egy rendkívül hiteles személyt ismertem meg, akinek igen nagy tudása van mind a gyerekekről, mind arról, hogyan kell jó szülőnek lenni, és én mindezért CSAK csodálni tudom őt.

A szeminárium végére tudtam, hogy az életem megváltozott. Van egy 3 éves fiam. A szeminárium előtt is jó volt a kapcsolatunk vele, de most ez a kapcsolat minőségileg ugrott szinteket. Több eszközt is elkezdtem használni a szemináriumon tanultak közül, és rögtön látható volt a különbség. Majdnem minden konfliktus megszűnt a fiam és köztem. És csupán ennyi történt: TUDOM, hogyan kell vele helyesen bánnom, hogyan kell őt megfelelően tisztelnem, hogyan kell ténylegesen látnom az ő nézőpontját és az adott szituációt, és hogyan valósítsam meg azt, hogy mindketten megkapjuk, amit akartunk, de mindenféle rossz érzés nélkül.
Már nem érzem, hogy fel kellene adnom bármit is őmiatta. Folyamatosan imádom őt, és amikor figyelem, mosolyra fakadok és büszke vagyok arra, hogy az anyukája lehetek. Az, hogy segítsek neki sikeres és boldog emberré válni, valódi célommá vált. Most a vele töltött idő mindig örömöt okoz, és minden perc egy lehetőség haladni a cél irányába.

Ez előtt a szeminárium előtt, amikor azon gondolkodtam, hogy akarok-e még egy gyermeket, nem voltam benne biztos, hogy képes lennék őket megfelelően kontrollálni és felnevelni. Nem voltam benne biztos, hogy jó lenne nekik egy olyan anyuka, mint én. Nem tudtam, hogy boldog lennék-e attól, hogy még több időt töltök el gyerekekkel. Mára ez teljesen megváltozott. Amikor elkezdtem használni a tanult eszközöket, láttam a változást fiamon is: segítőkészebb, barátságosabb, könnyebben kontrollálható és kedvesebb lett.

Bernard a szemináriumon LRH gyermekekről és az emberről írt műveiből vett adatokat használ, és a saját példáival támasztja ezeket alá, melyek az adatokat élőbbé teszik. Jó néhányat ismertem ezen adatok közül, de nem igazán használtam őket intenzíven. Most megértettem annak fontosságát, hogy ezeket minden nap, minden percben használnom kell, hogy legyen egy boldog gyermekem, hogy boldog szülő legyek és hogy boldog család legyünk. Amikor találkoztam LRH munkáival, tudtam, hogy ez megmentette az életemet. Amikor találkoztam Bernarddal, az volt az érzésem, hogy egy élő példát ismerhettem meg arra, amikről LRH ír a könyveiben. Nem tudom eléggé megköszönni mindkettőjüknek ezt a szemináriumot és tudásanyagot, mely valódi szülőt varázsolt belőlem. KÖSZÖNÖM!!!!!

:D

@exscn:

MOndjuk azért vagyok fennakadva, mert bármilyen blogot megnézek (akr ezt is) a
www.programmer.lt alapján magyar szerórol fut.
ÉS nem a sávszélesség az ami baj, ill az ár, hanem maga a tartalom, amit megengedhetnek maguknak az emberek.

Ésrt ugy hogy ha mondjuk .hu a vége egy oldalnak, csúnyán rádszálnak...
De kiviszed külföldre és .eu , vagy .org leszel, és akkor már leri róla, hogy vajon miért nem magyar? Nem csak az árbeli különbség az oka, és nem a szolgáltatás minősége.
Hisz egy magyarcéget fel tudsz kereseni, nincs messze, főleg ha valaki pesti, és közel lakik, de hogy mondod meg egy LA i szervergazdának hogy baj van?

a válasz egyszerű- te magad kimenekültél az országból (ügyes vajos dolgaid miatt) és/vagy az amerikai szeró közelebb vagy, hogy rágd a fülüket, ha baj van.

Világos.

:)

Üdv

Ammonia73 2010.11.11. 20:29:52

@kalman: nem értelek, hogy ezzel a sikerbeszámolós levéllel mit akartál...mert a végére a szervereknél lyukadtál ki megint...:D

kalman 2010.11.11. 21:29:26

@Ammónia73:

El tudom képzelni hogy milyen felnöttek leszenk azokból a gyerekekből akit LRH könyveken neveltek fel :D

Gondolj csak bele :S:S

vagy inkább nem :D

a szerver téma meg más.. a székhelyre utal sokszor..

Túl sokszor :)

Főleg a szci tekintetében.. MIndegy :)

üdv

Ammonia73 2010.11.12. 14:49:57

...egyre több média jut a szcientológiának...egyre több embrhez jut el így...:)
Ez a fenti beszélgetés is egész jóra sikerült...:)

kalman 2010.11.12. 15:11:22

:)

Idővel csak felnyílik a szeme a mostani korménynak is, és akkor (mint más országpkban egyaránt) mint szervezet engedik őket max működni, sem mint egyház (lépésről-lépésre) :)

Üdv

Dr. A. Nordenholz 2010.11.12. 23:06:38

@Ammónia73:

Ezzel a videóval csak az a gond, hogy hülyeséget beszélnek a kritizálók. Éppen azért maradtam benne olyan sokáig a szkiben, mert világosan láttam, hogy akik kritizálják, mennyire agyamentek. Pont mint ezen a felvételen vagy méginkább.

Ha a szkit kritizálod, akkor legyél pontos és alapos. Ne állíts olyasmit, ami nem igaz, mert visszafelé sül el. Valós hibákra és valós problémákra kell rámutatni. Van belőlük elég.

béla 23 2010.11.12. 23:25:27

Ilyen valós hibákat, mondjatok el nekünk minél többet, mert ezekkel hátha felnyitjuk mi is a szci.családtagjaink szemét.

Dr. A. Nordenholz 2010.11.12. 23:38:03

@béla 23: Itt nagyon jól össze vannak szedve az egyház visszaélései.
markrathbun.files.wordpress.com/2010/11/a-letter-from-garcia.pdf
Ez nem támadja Hubbardot, de világosan bemutatja, hogy az egyház hogyan sérti meg Hubbard irányelveit.
Kezdetnek nem rossz. Különben elég sok elhangzott eddig is.

Dr. A. Nordenholz 2010.11.12. 23:43:51

@béla 23:
A 9. pont különösen jó.

LRH ezeket mondta:
"Excellent auditor training is now in the reach of every Academy."
HCO PL 26 May 1961 Issue II KSW Series 2, Quality Counts (OEC Vol. 0, p. 16)
"With what we know now, there is no student we enroll who cannot be properly trained." HCO /L 7 February 1965 Keeping Scientology Working (OEC Vol. 0, p. 7)
Mégpedig, hogy kiváló auditorokat képeznek, illetve nincs olyan auditor, akit nem lehet megfelelően kiképezni. Ezt 1961-ben és 1965-ben.
A Technológia Aranykora, amit Miscavage vezetett be, kötelezővé tette minden auditor újraképzését. Még azokét is, akiket maga LRH képezett ki. LRH hazudott vagy Miscavage mókuskodik?
(a mókuskodás elnyomó cselekedet)

Dr. A. Nordenholz 2010.11.12. 23:53:21

@béla 23:
11. pont:
37 név az 50-ből, akiket Miscavage elnyomónak nyílvánított posztmegnevezéssel együtt. Ezek az emberek Hubbard alatt dolgoztak Saint Hillben, az orgot maga Hubbard vezette.
Alatta LRH idézet, amely szerint ha 30 embert elnyomónak nyílvánítanak egy területen, akkor az nem stimmel. Az az igazi elnyomó, aki ezt elrendelte. Ez a kinyílvánítás a mostani vezetés alatt történt. Azóta ennek a vezetésnek is a nagy része, még Miscavage felesége is eltűnt.

Ammonia73 2010.11.13. 00:03:58

@Dr. A. Nordenholz: "Ezzel a videóval csak az a gond, hogy hülyeséget beszélnek a kritizálók."
Mint pl.?
"A 9. pont különösen jó."
Szuper...köszi. :)

Ammonia73 2010.11.13. 00:06:44

@Dr. A. Nordenholz: ez a 11. is nagyon jó...
Annyira nem jó az angoltudásom...ha lesz időd, kiemelnéd ezekből a legfontosabbakat magyarul? Légyszi...:)

kalman 2010.11.13. 00:39:14

@Dr. A. Nordenholz:

"Mégpedig, hogy kiváló auditorokat képeznek, illetve nincs olyan auditor, akit nem lehet megfelelően kiképezni. Ezt 1961-ben és 1965-ben.
A Technológia Aranykora, amit Miscavage vezetett be, kötelezővé tette minden auditor újraképzését. Még azokét is, akiket maga LRH képezett ki. LRH hazudott vagy Miscavage mókuskodik?
(a mókuskodás elnyomó cselekedet) "

Ő csak újra eladta azt, amit már egyszer megvettek, csakúgy, amikor (újra) kiadták az alapokat.

De ne félj.. pár és újra kiadják, pár év és újra elvégeztetnek mindenkivel mindent, mert abba van a pénz.. és idővel újra elfelejtik, és így tovább:)
Érted már?
Üdv

Ammonia73 2010.11.13. 11:59:58

@Dr. A. Nordenholz: ez a Luis Garcia akinek a leveléből idéztél és ajánlottad ő OT 8. :)

www.youtube.com/watch?v=HFAuH7-muhA&feature=recentlik

És most lépett ki.
Fogynakfogynakfoooooogynak....:D

Ammonia73 2010.11.13. 12:02:05

Segítsetek lécci...:)
Jól értem a videón, hogy egy csomó benn lévő embernek elküldte ezt a levelet?

Ammonia73 2010.11.13. 13:38:51

Reformer!! Kilépett egy OT 8!
Lesz erről poszt? :)

Dr. A. Nordenholz 2010.11.13. 18:41:09

@Ammónia73:

Az utóbbi időben jópár OT kilépett, köztük OT8-ak is :) Azokon csodálkozom, akik még bennt vannak.

Ammonia73 2010.11.13. 18:50:23

Hát...ha jól értettem, akkor ez a levél e-mail formájában most több ezer szci postájában landolt, úgyhogy valószínűleg még csak most indul be igazán a dolog...:)
Szerintetek is várható most még pár komoly kilépő?
És @Dr. A. Nordenholz: kik azok, akik mostanában? Van listád, cikked, egyebed?

Ammonia73 2010.11.13. 18:51:19

@Dr. A. Nordenholz: "Azokon csodálkozom, akik még bennt vannak."
...lehet, hogy az már a menthetetlenül agymosott kategória...:S

ubk 2010.11.14. 02:31:57

Ha most kilépnek a magasabb szintű OT tagok, hogy lesz másfél hónapon belül Clear ez az ország? :-)

Ammonia73 2010.11.14. 09:31:33

@ubk: én is aggódom...:S
Szerintem gyorsan kezdjünk el képződni, hogy legyen utánpótlás és talán sikerül megmentenünk az emberiséget.
Kedves Anon hívek! Nagyon kérek mindenkit, hogy bolygónk és az emberiség jövőjének érdekében, egy épelméjű, drogok, bűnözők és pszichiók nélküli társadalom létrehozásáért adakozzatok...csak pár millára lenne szükségem a hatékony kezdéshez (ebben persze benne van az Alapok csomag is), ami Nektek, ha jól belegondoltok, egy igazán jó befektetés lenne, hiszen ez lenne a legtöbb jó a legtöbb dinamikán!
Számlaszám: :)

Dr. A. Nordenholz 2010.11.14. 18:59:44

@Ammónia73:
Most hirtelen nem tudnék neveket sorolni, csak olyanokat, akikről gondolom, te is tudsz.
De Geir Isene előző blogjában:
elysianchakorta.wordpress.com/
és Marty Rathburn blogjában
markrathbun.wordpress.com/
érdemes körülnézni.
A kommentelők között is vannak szép számmal.

Ammonia73 2010.11.14. 19:40:32

@Dr. A. Nordenholz: köszi, pont ezért kérdeztem, mert elsőre (másodjára is) csak Geir Isene jutott eszembe, aki OT8 és kilépett, de ő még tavaly (vagy tavalyelőtt?).

Ammonia73 2010.11.14. 19:45:33

Ja, és Tory Christman (www.youtube.com/user/ToryMagoo44)...de ő is már régebben.
Őt mondjuk még mindig nem értem...hogy egy ember 30(!!!!!!!!) évig csücsüljön ebben a sz@rban, és a 31 .évben aztán rájöjjön, hogy mi az, amiben...hát ez felfoghatatlan...:X

Ammonia73 2010.11.14. 19:48:00

MOst, hogy az előbbi hozzászólást leírtam, egész szomor lettem...elég elkeserítő, hogy ennyire...:X...hogy ennyire be tudja falni az embereket ez a katasztrofális baromság...hogy 30 év...juj...:X

Dr. A. Nordenholz 2010.11.14. 20:27:00

@Ammónia73:
Geir Isene OT8
Luis Garcia OT8
Mary Jo Leavitt OT8
Silvia Kusada OT8
---
Jason Beghe OT5
Robert Dam OT5 (régebben lépett ki)
---
esetszintet nem tudom:
"VIP"-k
Marty Rathburn
Mark Rinder
Debbie Cook
Larry Anderson
Amy Scobee
Tom Devocht
Tiziano Lugli
---
egyéb:
Jefferson Hawkins
Scott Campbell
Tom Martiniano (legalább OT III)
Carol Kramer (gondolom, OTVI-ként lépett ki)

Ammonia73 2010.11.14. 21:12:41

Köszi...:)
Képzeld keresgéltem, hogy az "esetszintet nem tudom" -ok milyen szinten voltak...és ezt a kilépett nénikét találtam, aki OT VIII és 9-es osztályú auditor:

www.xenutv.com/blog/?p=211

OT VIII, ...:O nem rossz...és róla még nem is hallottunk...vagy csak én nem?

Ammonia73 2010.11.14. 21:29:49

Ez a Silvia Kusada ez OT VII:
markrathbun.wordpress.com/2010/01/06/silvia-kusada-independent-and-happy/
De amúgy is érdekes ez a Kusada...mert 2007-ben még nem is volt OT: www.truthaboutscientology.com/stats/by-name/s/silvia-kusada.html
...és 2010-ben már New OT VII?
Ez ilyen gyorsan megy? :O
Biztos nem volt pénzszűkében...hogy évekig gyűjtögessen a következő szintre...

Dr. A. Nordenholz 2010.11.14. 21:31:36

@Ammónia73: 2001-ben lépett ki. A lánya OT7 volt és Narcononban fertőződött meg egy másik drogos tűjétől és meghalt? OT7 Narconon kezelésen?

Dr. A. Nordenholz 2010.11.14. 21:32:43

Össze kellene gyűjteni egy blogban a kilépett OT-kat, nevesebb embereket, stb...
Mondjuk az utóbbi 5-10 évre visszamenőleg.

Ammonia73 2010.11.14. 21:47:23

A Tiziano Lugli egy elég érdekes figura...először ezt találtam www.tizianolugli.com/
...és azt hittem, névrokon...de nem...mert:
www.scientology-cult.com/tiziano-lugli.html
A szülei OT III és OT VII...

Ez viszont biztató...hogy még egy teljesen megrögzött, kezdetektől mélyen szcientológus családban felnevelkedett ifjúnak is van kiút...:D

Ammonia73 2010.11.14. 21:52:15

@Dr. A. Nordenholz: ...és Te hallottál már erről a nénikéről? Mert én most látom először.
"A lánya OT7 volt és Narcononban fertőződött meg egy másik drogos tűjétől és meghalt? OT7 Narconon kezelésen?"
:O Hát...ez érdekes...nem lehet, hogy nem a lánya volt terápián, hanem ott dolgozott OT VII korában (:D), és egy drogos, akivel ő foglalkozott a terápia alatt valahogyan direkt megszúrta...vagy...ááá...hát nem tudom. De ha úgy van, ahogy Te értelmezted...és gondolom, jól értesz angolul...akkor ez egy elég furcsa dolog...(think)

Ammonia73 2010.11.14. 21:54:38

@Dr. A. Nordenholz: támogatom! :)
Én minden ilyen oldalt kigyűjtök, már rengeteg van...sőt, mindent elmentek, ami fontos (nehogy mire kell majd nekem, rájöjjek, hogy leszedték a netről...ezeknél sose tudni :D)...úgyhogy szívesen hozzájárulok a blog létrehozásához (én nem hozok létre, mert nem értek hozzá) a linkekkel...hogy ne kelljen sokáig keresgetni...:)

Ammonia73 2010.11.14. 21:56:47

...és érdekes, hogy hányan lehetnek még, akik egyáltalán nem nyitják ki a szájukat, nem adnak interjút, nem írnak levelet, nem írnak könyvet és blogot sem indítanak hogy elmeséljék a történetüket...csak szépen csendben lelépnek...
...vajon?

Dr. A. Nordenholz 2010.11.17. 16:17:46

@Ammónia73: A kastély egyik tulaja művész. Itt egy képe:
www.tedstourton.com/gallery/pages/16.htm

A blogról: most nincs energiám belevágni a bloggolásba, de egyik szememet rajta tartom a lehetőségen.

Ammonia73 2010.11.17. 16:48:38

@Dr. A. Nordenholz: hát...a kép talán elmenne...de az a pókemberféleség a sarokban teljesen szerencsétlenné teszi. :X

"de egyik szememet rajta tartom a lehetőségen."
Ok! Amint lesz energiád, szólj...:)
süti beállítások módosítása