Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Öt éve tart a "van székház, de mégsincs" állapot - I. rész

2010. augusztus 03. - Reformer

2010. augusztusába érve lassan ötödik éve annak, hogy a Szcientológia Egyház székházat vásárolt magának. A beköltözés, sőt maga a beköltözhetővé tétel azonban továbbra is várat magára, pedig megvan rá elvileg a pénz.

A nem mindennapi lúzerség krónikája következik, két részben. 

Az épület

A VIII. ker MSZP oldaláról idézve:

Budapest, VIII. kerület, Puskin utca 4. (Google Maps)

Az épület Belső-Józsefvárosban, az egykori ún. mágnásnegyedben áll. A telek a XIX. század nagyobb részében a Rosznagel család kezében volt. 1889-ben vette meg a Magyar Tisztviselők Országos Egyesülete székház céljaira. Az építkezést 1898-ban kezdték meg Steinhardt Antal műépítész tervei alapján. A korábbi épület helyén egy historizáló stílusú, belül impozáns aulával kiképzett, elsősorban kényelmi és szórakozás céljára szolgáló székház létesült. A II. világháborúban bombatalálatot kapott, majd a helyreállított épület 1949-től a Közalkalmazottak Szakszervezetének székházaként működött, illetve sportkluboknak (Petőfi SC, Bástya SE) adott helyet. A pinceszinten kialakított he- lyiségekben hosszú ideig működött a Budapesti Sportegyesület (BSE) vívó szakosztálya. Az épület jelenleg a Szcientológia Egyház tulajdona.

Harmonikus, reprezentatív külső megjelenését hangsúlyozza a szoborfej-díszes kapubejáró, és a felette látható kőerkély. 

 

 

A kezdeti gyűjtögetés 

Az épületvásárlás már az egyház magyarországi szervezetének megalapítása (1990) óta napirenden lévő kérdés. 2001-ben indult az adománygyűjtés erre, amolyan kiegészítő tevékenységként, amely 2003-ban új lendületet kapott. 2005. elejére kb. 100 millió forint gyűlt össze erre a célra.

 

Az "ideális org projekt"

2005. márciusában az egyházat vezető David Miscavige bejelentette az új irányvonalat: az egyház minden egyes ún. "központi szervezetét" egy, az egyház céljaira ideális, teljesen felújított épületbe kell költöztetni, amelyik legalább 3000 nm alapterületű és központi, forgalmas helyen van.

Az épületeket pedig a hívők adományaiból kell megvásárolni. A stratégiai fontosságú helyeken (Brüsszel, Washington DC, Moszkva, Berlin stb.) a központi adományszámláról vásárolják meg az épületeket, a többit pedig helyileg kell megoldani. Budapest természetesen a "helyileg megoldandó" kategóriába került.

Innentől fogva nem volt kegyelem - természetesen tegnapra kellett x száz millió forintot beszedni, és AZONNAL venni egy épületet, amelyek fél éven belül fel kellett volna újítani.

 

Turbófokozaton az adománygyűjtés

Az egyház meglepő módon nem Hubbard okosságai alapján látott neki a hiányzó 80% összegyűjtésének, hanem a lenézett "wogokhoz" (a nem szcientológusok elnevezése az egyházban) fordult.

Az adományszerzési kampány Jerold Panas amerikai fundraiser munkáin alapult (elsősorban az Asking c. könyvén), a meggyőzési módszereket pedig Les Dane autókereskedő munkássága szolgáltatta (ezt oktatja Kasza "maszter dzsedáj" Tamás és a többi szcientológus eladási mágus az értékesítési szemináriumain, az eredeti szerző nevében elhallgatásával).

Felgyorsultak tehát az események, 2005. augusztus 20-án ezt írta az egyház elnöke, Nagy Tamás (aki egyben a budapesti "org" (központi szervezet) ED-je (ügyvezető igazgatója - executive director) a tagságnak (kiemelések tőlem, a helyesírási hibákat nem javítom):

Feladó: Nagy Tamás

Kedves Barátaim Szcientológusok!

Ezúton is szeretném megköszönni mindazoknak, akik eddig is már adományaikkal támogatták a Budapesti Org épületének megvásárlását, amelynek célja, hogy megnyithassuk Közép-Európa első Ideális Orgját.

Hihetelen és nemzetközileg is példaértékű az az összefogás, amit mi magyarok produkáltunk már eddig is. Minket emlegetnek más orgoknak követendő példaként, hiszen az ideális orgra befolyt adományok tekintetésben jelelenleg Európa elsők vagyunk. És akár elhisszük , akár nem , de TÉNY, hogy azzal, amit már eddig  is tettünk NAGY hatással vagyunk az egész világra , a Szcientológia nemzetközi fejlődésére.

A finisbe érkeztünk az épület megvásárlását illetően. Augusztus 26-án KELL kifiztenünk a teljes összeget. Az épület 600 Millió+ÁFA (a teljes ár így 750 millió  Ft, mert az ÁFÁ-t nem tudjuk visszaigényeleni). Eddig befolyt  550 millió adomány. Még 200 milliónak kell befolynia augusztus 26-ig. Ebből 150 millióra van ígéretünk és 50 millióra még nincs ígéret.

Ezért kérlek benneteket, hogy ha ígértetek valmennyi összeget, azt fizessétek be minél gyorsabban, és aki még nem adoményozott, az most tegye meg , és aki már adományozott és tud az segétsen még további adományaival.

"Mások egy jobb világról beszélnek, Mi létrehozunk egyet. LRH"

Sok Szeretettel , Nagy Tamás ED Budapest Org
További info:     http://www.idealis.org

 

 

Megvan a pénz

2005. augusztus 26-án ezt írta Nagy Tamás:

Feladó : Nagy Tamás

Subject: GYŐZELEM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sziasztok Kedves Barátaim !

A lista olvasói értesülnek először hivatalosan a jó hírről. Megtörtént  a csoda : Csütörtök14 óra előtt befolyt a teljes összeg az épületünkre!!!!!!!!!!!!!!!!!!  :-))))))))

Tegnap a staff meetingen ( munkatársi gyűlés) jelentette be Fekete Miklós a Közép-Európai Sea Org egység vezetője, a 20 legnagyobb adományozó jelenlétében, a jó hírt. Leírhatatlan, kb.20 percig tartó tapsvihar és ováció fogadta ezt a fantasztikus bejelentést . Néhányan könnyeztünk a meghatottságtól  .

Ez vitathatalanul történelmi lépés. Magyarország példát mutatott a világnak. Saját erőből, nemzetközi támogatás nélkül,  először a világon Magyarország összehozta azt a tőkét, amellyel lehetővé vált az Ideális Org épületének megvásárlása.

Mindenkinek , aki bármilyen mértékben hozzájárult  ehhez a győzelemhez, nagyon köszönöm a támogatását.

Ami Magyarországon történt, az egész bolygóra hatással lesz, hozzájárulásotokkal beírtátok neveteket a történelemkönyvekbe. Büszkék lehettek magatokra.

Újabb példáját adtuk annak, hogy a magyarok, ahogy David Miscavige a Szcientológia első embere is bejelenttette a júlisus 15-i rendezvényünkön , komolyan gondolják, hogy Magyarország lesz az Első Clear ország a világon !!

Persze még van mit csinálni, hiszen fel kell újítani, és be kell rendezni az épületet az Ideális Orgok szinvonalára.

Tehát , aki eddig kimardt, még lesz lehetősége hozzájárulni.

Sok Szerettel: Nagy Tamás, ED Budapest, http://www.budapestorg.hu

 

Megvan az épület

2005. szeptember 17-én ezt írta Nagy Tamás:

Feladó: Nagy Tamás

Subject: TEGNAP KIFIZETTÜK AZ  ÉPÜLETET !!!

Sziasztok !

Lezárult a Sea Org által irányított épület project első legnehezebb szakasza. Tegnap átutaltuk a teljes összeget a tulajdonosoknak, és a Földhivatalnál is bejegyeztettük a tulajdonosváltást.

MÁR A MI TULAJDONUNKBAN VAN AZ IDEÁLIS ORG ÉPÜLETE  !!!

Az Auditornapon szeretnénk ezt a nagy eseményt megünnepelni és nyilvánosan köszönetet mondani mindenkinek, aki segített. Ezért kölön, ezúton is kérek minden adományozót, hogy jöjjön el az Auditornapra, ahol bemutatunk egy rövid DVD-t az utolsó  hetekről  és arról , hogyan jött össze végül a teljes összeg.

Az Auditornapon természetesen elismerjük a legjobb auditorokat is, megnézzük a legújabb nemzetközi  eredményeket, és a végén lesz egy illusztris vendégünk Mr Owen Starky személyében,  aki együtt dolgozott Ronnal és  résztvett  azokon  a Konresszusokon, amelyeket Ron tartott.

Nagyon szeretném , ha eljönnétek és együtt ünnepelnénk a nagy diadalt, a magyar szcientológusok legnagyobb összefogásának eddigi legfantasztikusabb eredményét azt, hogy megvan az Ideális Org épülete.

 

Na, akkor még 400 misi kéne...

2005. november 22-t írunk, elkészültek az első felújítási tervek és a költségvetés.

Az elnök úr az alábbiakat közölte a tagsággal:

Feladó: Nagy Tamás

 

Subject: Ekészültek az első tervek az Ideális Orghoz !!

Kedves Szcientológus Barátaim!

Az idén mi magyarok megmutattuk a világnak, hogy milyen hihetetlen ereje van az összefogásnak. Több mint 1000 szcientológus (és nem csak magyarok), támogatta annak az épületnek a megvásárlását, amely Közép-Európa első Ideális Központi Orgja lesz. Szeretném ezúton is megköszönni minden támogatásotokat. 

Külön köszönet az OTL CEE (a magyar Sea Org egység - a szerk.)-nek,azért a fáradhatatlan munkáért, amit az épület ügyében tettek. A legnagyobb köszönet azokat a nagy adományozókat illeti, akik bemutatták , hogy képesek  új NAGYSÁGRENDEKBEN gondolkodni!

Bizonyára tudjátok, hogy még nincs vége, még renoválni kell az épületetet, Nem is akárhogy: az Ideális Org sztenderdjeinek megfelelően. Ehhez még szükségünk van további önzetlen támogatásaitokra, hiszen ez a színvonalú renoválás meglehetősen költségigényes.

December 6-ig el akarjuk érni, hogy 400 millió forint rendelkezésre álljon az épület renoválására. Ez az összeg ahhoz szükséges, hogy el tudjanak indulni a munkálatok. Hogy az átalakítások költségei pontosan mennyibe fognak kerülni, azt még csak becsülni tudjuk. Jelenleg az intenzív tervezés folyik Los Angeles-ben. Elkészültek az elrendezési tervek (a különböző osztályok illetve a belső berendezések elhelyzésének terve.) Ez a tervezés első szakasza.

Ezután következik az engedélyeztetés és a kivitelezési terv. Utána lehet csak árajánlatokat kérni a kivitelezésre.

Mivel a renoválás biztonsággal, akkor indítható el, ha az induláshoz szükséges 400 millió forint befolyt, ezért kérlek benneteket, hogy december 6-ig teljesítsétek az eddigi ígéreteiteket, illetve azok, akik hozzá tudnak még járulni anyagilag az épület helyrehozatalához ezt lehetőleg tegyék meg december 6-ig. A Szilveszteri bulira vett jegyek is ehhez jáulnak hozzá, ezért 

Ajándékozzuk meg Ron-t és magunkat Karácsonyra azzal, hogy összehozzuk ezt az összeget december 6-ig.

Köszönöm, hogy itt vagytok és segítitek előrevinni a Szcientológia céljait Magyarországon illetve Közép-Európában.

Nagy Tamás  elnök

Magyarországi Szcientológia Egyház

 

 

Megvannak a tervek, a költségvetés 440 millióra hízott

2005. december 13-án új szereplő jelenik meg: Braun Mónika, a Drogmentes Magyarországért Maratonok elnöke felvállalta a pénzszerző projekt PR-feladatait. 

Ezt osztotta meg a tagsággal, "Hova vidd az anyósodat..." címmel (komoly):

 

Feladó: Braun Móni

Kedves Barátom!

Most egy speciális kalapomból (feladatkör - a szerk.) írok Neked: bemutatkozom, mint az  Ideális Org. projekt PR felelőse. Mint talán azt tudod, én vagyok a Drogmentes Magyarországért Maraton PR - osa és Elnöke is, s talán felmerülhet: hogyan is passzol össze ez a két dolog?

Nemcsak, hogy passzol, de szükségszerűen ki is egészítik egymást.

Hisz a Maraton Magyarország legnagyobb drogellenes rendezvénye, és ez az, ami a leginkább reálissá és pozitívvá teszi a Szcientológiát a magyar társadalom számára, a médián és a véleményformálókon keresztül. Az Ideális Org pedig az a hely, ahova bárkit, ismétlem: BÁRKIT, akár a Miniszterelnököt is be lehet vinni, és így az egész országot fel lehet tenni a Hídra. (Itt természetesen szót kell ejtenem a rokonaidról, barátaidról, szüleidről és az anyósodról is, mert ez lesz az a hely, ahova ŐKET is, hiba nélkül be tudod hozni, és egy reális gradiensen bemutathatod számukra a Szcientológiát. Ezt azért kell külön említenem, mert a tapasztalatok szerint a rokonokat a legnehezebb közel hozni a Szcientológiához, és természetesen az ember őket szeretné leginkább.)

Talán tudod, talán nem, de egy szűk csoport, OT-kból , Clearekből,  Sea Org és Org vezetőkből, valamint a társadalom számára is reális komoly cégvezetőkből álló csapat hónapok óta igen kemény munkát végez azért, hogy a MI Ideális Orgunk gyönyörű kivitelezésben, a maga impozáns méreteivel és megjelenésével a jövő év közepéig elkészüljön.

Természetesen MI, mint Közönségtagok (Egyháziasan Hívők) is sokat áldoztunk azért, hogy az Egyházunk elkészüljön. Már-már a célegyenesben vagyunk, de azért még hiányzik némi erőfeszítés.

AZ Épület, ugye megvan. (Nem tudom, szemügyre vetted-e már, de egyszerűen elképesztő!!) Esetleg a füledbe juthatott, hogy a tervezés is átment a nagyon részletekbe menő, és nem éppen engedékeny engedélyezési cikluson!

Viszont pár hónapja az újjáépítés, a tervezés kivitelezése nem kezdődik el, mert még nem gyűlt össze a 440 Millió (!) Ft. (És amíg ez az összeg nem áll rendelkezésre, addig a munkákat fedezet hiányában nem indíthatják el.)

Na most. A fentebb említett kis csapat ezen dolgozik hónapok óta, hetente többször összegyűlnek, éjszakába menően dolgoznak, hogy mind önmagukból,  mind pedig másokból kihozzák a lehető legnagyobb (és jóval a fölötti)  támogatás mértékét.

A mai napon sem lesz ez másképp, és megfogadták, hogy a középkori pápaválasztásokhoz hasonlóan (ahol befalazták a jelölteket, és addig nem engedték ki őket, amíg maguk közül ki nem választották a Pápát, és ezt füstjelzéssel nem adták a világ tudtára) járnak majd el: addig nem mehetnek  haza, míg a bevállalás szintjén össze nem jön a 440 Millió Ft.

És hogy miképp is állunk most?

B. József eddigi támogatásait tekintve az elmúlt héten elérte a Gyémánt fokozatot, ami nem kevesebb, mint 200.000.000 Ft, és azzal fenyegetőzik: nem biztos abban, hogy itt megáll!

F. Zsolt pedig összességében elérte a 150.000.000 Ft-ot!

Ezek olyan mértékű és jellegű hozzájárulások, amikhez nem is fűzök semmilyen megjegyzést! Úgysem tudom szavakkal…

És a jelenlegi állapotról: a 440 Millióból amennyi bent van összesen 282,176,271 Ft. Tehát emberi számítások szerint hiányzik: 157.823.729 Ft. És a mai csapatgyűlésen ezt le akarják zárni oly módon, hogy pontosan lássák, kitől, hogyan, mekkora összegekkel fog befolyni a fenti, hiányzó összeg 2005. december 21-ig. Ez kicsit több, mint egy hét, úgyhogy kérlek:

Ha van bármilyen ígéreted, ami támogatásra vonatkozik, akkor azt fizesd be eddig az időpontig.

Ha nincs ígéreted, de úgy látod: „ezt az ügyet támogatni kell!”,  akkor szintén szívesen vesszük bármilyen mértékű támogatásodat a december 21.-i időpontig.

És legyen ez egy méltó Karácsonyi-Újévi ajándék: Január elején elkezdődhetnek a újjáépítési munkálatok az első magyar Ideális Orgban!

Köszönöm megtisztelő figyelmed, és kérlek oszd meg velem véleményed, ötleteidet.

Szeretettel: Braun Mónika

 

A megnyitó dátuma: 2006. szeptember, a költségvetés már 500 milla

2006. március 8. az újabb tájékoztató dátuma:

IDEÁLIS ORG HÍRLEVÉL

Kedves Listatagok!

Amint tudjátok, 2006. január 14-én a Bara Hotelben bejelentettük az Ideális Orgunk megnyitóját, amelynek időpontja: 2006. szeptember 26.

Ez az idő nincs olyan messze, viszont a munka mennyisége hatalmas.

Ahhoz, hogy a renovációt el tudjuk kezdeni, összesen 500 millió forint szükséges. Ebből a pénzből már megvan 311 millió Ft. A fennmaradó összeget március13-ig be kell gyűjtenünk, mivel ennél szebb ajándékot nem is adhatnánk Ronnak, a születésnapjára.

Amit eddig megcsináltunk, azt mind közösen csináltuk. Ez nem jött volna létre, ha a TI segítségetek és támogatásotok nem állítottátok volna ennek a célnak az irányába.

Mindezt nagyon köszönjük nektek!

Szükségünk van most is a segítségetekre, hogy ezt is megcsináljuk, és ne engedjük elveszni az Ideális Orgunk megnyitóját ebben az évben.

Minden támogatásotokra szükségünk van, legyen az bármekkora.

Legyen ez a mi ajándékunk L.Ron Hubardnak, a születésnapjára.

Egy Ron idézettel búcsúzom tőletek és folyamatosan informálni foglak benneteket, hogy hogyan haladunk a cél felé.

" Nagyon köszönöm, hogy léteztek. szükségem van a segítségetekre, szükségem van a támogatásotokra és – mindegy, mit csináltok a Szcientológiában, a szervezeteken kívül vagy belül, nemcsak hogy nekem segítetek, és nemcsak, hogy nekünk segítetek, hanem ezzel a felé haladunk, hogy eltöröljük az aberrációt, háborút és kétségbeesést ebben az univerzumban." - L.Ron Hubbard

 

Megvan az 500 milla, de még 350 kell a "berendezéshez"

A következő hírlevél dátuma: 2006. augusztus 23. 

 

 

Megvan a teljes (500 M+ 350 M) összeg (bár részben kölcsönből)

Összesen tehát 1,6 milliárdot gyűjtöttek össze.

Miklovitz Attila - 2006. augusztus 28.

Feladó: Miklovicz Attila

Sziasztok!

Kérdéseket kaptunk, hogy hogyan is áll most az Ideális Org tőkeszerzése.

Íme a helyzet.

Mint tudjátok az első célkitűzés tavaly augusztus 26. volt, az épület megvásárlásához. Ez megvalósult.

A következő az idei Dianetika Könyv ünnepség, május 9., a felújítás tervezett költségeinek összeadása. Ez is megvalósult.

Hogy minden olajozottan és zökkenőmentesen folyhasson anyagi szempontból, idén augusztus 26-a volt kitűzve az Ideális Org berendezéséhez és felszereléséhez becsült összeg befizetésére az Org számlájára.

A FANTASZTIKUS HÍR: EZ IS MEGTÖRTÉNT!!!!

Ez azt jelenti, hogy hátradőlhetünk? Nos, majdnem.

Hátradőlhetünk olyan szempontból, hogy most már nincs közvetlen anyagi akadálya az épület elkészültének, de nem dőlhetünk hátra a következő miatt:

A határidő szűkössége miatt egyik nagy adományozónk igen önfeláldozó lépésre szánta magát, nagy összegű kölcsönt vett fel, hogy időben be tudjuk az összeget fizetni.

Ezt azonban vissza kell termelnünk, ezért kérünk mindannyiótokat, hogy ne állítsátok meg az áramlást, vagy a szándékot az adományaitok tekintetében, mert az Orgnak még szüksége van Rátok!

Segítségeteket továbbra is köszönjük,

szeretettel

A Tőkeszező Csapat nevében
Miklovicz Attila

 
Záró gondolatok
 
A teljes összeg rendelkezésre állt a felújításra már 2006. augusztusában, az épület az övék volt.
 
Az épület azonban azóta is változatlanul kihasználatlan, a komoly felújítási munkálatok sem kezdődtek el.
 
Miért?
 
A következő részből kiderül.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr492196050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kalman 2010.08.03. 18:04:11

Öcséééém :D

És ebbe a legrosszabb az, hogyha egy szci olvassa, azt gondolja, jaj de mi milyen gonoszak vagyunk! Merthogy ők mentik meg a világot, és ez különben sincs így!!
JÁJ

Legszívesebben azt írnám no komment.
De ez már pofátlanság!!!
+400 milla a renoválásra,

Azt meg nem tudom mennyi a bútorokra meg erre meg arra, minél előbb, azt nincs belőle semmi
-.-ˇ

Reformer, nem tudom mennyire vagy otthon a 2005 ös azt hiszem pécsi misszióból "ORG LESZÜNK!!!" - re ?

dianetika-pecs.org/

Annyi pénz elkértek hogy az valami borzasztó, és nem hogy Org nem lettek, de már csak egy "dianetika központ" lett belőlük, nem hogy nem fejlődtek, de csökkentek. A pénzt (természetesen) nem adják ugye vissza, mert hát adomány.
Undorító én mondom!!
Hogy lehet főleg válság idején ennyi pénzt kisajtoni szegény emberekből?
Hogy nem sülne le a pofájukról a bőr!
És az épület amit megvettek, ha egyszer üzemelni is fog, azért fog üzemelni, hogy még inkább kitömje MR D M zsebét, ami így is ki van már eléggé tömve!
Ja, és szegény magyar embert kell lehúzni, amikor Mr. D. M. terjeszkedni akar. GRATULÁLOK!!
ő mit tett bele? Munkatársakat, de miért?
A szolgáltatások végett ergo több pénz jön be..., ha nem: ETIKA

(Ez az etika nem az ésszerűségről szól, hanem a pénz bentartásáról a végsőgig, és arról, hogyan lehetne minél nagyobb mértékben minél több embert lehúzni)
Zárójeles megjegyzés az olvasó számára*

ÜDV

2010.08.03. 18:37:51

igen, tenyleg mekkora gonoszak meg idiotak es hat undorito az egesz! De azert ki az a kreten, aki nyolc eves kor felett elhiszi, amit mondanak es ugy egyaltalan ad nekik penzt? Raadasul ennyit es ilyen sokszor. Nem eroszak (ahogy olvasom eleinte); akit igy csobe huznak, azt en oszinten sajnalni nem tudom es aldozatkent sem igazan tudok gondolni rajuk.

_tx_ 2010.08.03. 19:17:06

Sajnálom szerencsétleneket... az adományozókat, akik a terror és az agymosás hatására kölcsönt vettek föl, a híveket, akik rengeteg önkéntes munkát toltak az egész projektbe – és akiket kegyetlen, számító, csalárd, gusztustalan módon központi irányítással lehúzott a saját egyházuk. Thanks, Dave! :)

kalman 2010.08.03. 19:19:22

@Shermes Hollock:

Tudod, szerintem te nem veszed elég komolyan, és nem gondolod hogy valós veszélyt jelenthet ez a szci. Napjainkban.
Ezen a héten pl két embertől is kaptam e-mail,t hogy a férjüket, gyermekeiket beháózta (tudtukon kívül, vagy már későn) a szci.
nincs mit tenni. Szakszóval, de lettek darálva, ah érted mire gondolok.
Én Sea orgos volta, és én is benne voltam 100% ig SŐT ... csak a szerencsémen múlt, hogy ma kijózanodtam.
Ismerek rengeteg családot, amik a szci miatt mentek tönkre, és ha szeretnéd tudni, hiába vagyok mondjuk így anitszci, mégsem tudom anyám felvilágosítani, pedig ő több mint 11 éve szcientológus. Szerinted?
Nincs mit tenni. Egyedüli és végső célja az, hogy ő megmentse a világot, és szolgálja a szcit, ez a tudat folyik az ereiben, és saját elmondás a szerint ezért is kel fel reggel, nincs más ok. Nagyon durva...
Ott van Lenkei is. Szerintem ,amikor lediplomázott egy okos ember volt, de ahogy belépett ebbe a szrságba, egyből meghülyült, nem veszi észre magát. Ez egy ilyen dolog. Így van kitalálva (nem véletlenül)
Én is egy áldozata vagyok pl a szcinek, vannak ilyenek, lehet is és talán kell is sajnálni az ilyeneket (nem sajnáltatni akarom magam) de pl én 14 éves kis hülye gyerek voltam, amikor kikerültem.
Szerinted?
a remalom.blog.hu

remalom.blog.hu/2008/05/25/magyar_sea_orgos_tortenet

ra meg is írtam a történetem, és mégis vannak akik bemennek, azok után, hogy akár személyesen FELVILÁGOSÍTOD őket.
Csak azért is, hogy bebizonyítsa nincs igazad.
Vannak akik erre vágynak: tessék.
Nem lehet velük mit kezdeni, sajna.
Én személy szerint sajnálom Öket:S

ÜDV

AkarkiJ 2010.08.03. 19:21:29

@Shermes Hollock:

"De azert ki az a kreten, aki nyolc eves kor felett elhiszi, amit mondanak es ugy egyaltalan ad nekik penzt? Raadasul ennyit es ilyen sokszor."

Hát az, akinek testvérei, rokonai, barátai, közvetlen munkatársai sci tagok és e-meter társaságában bőszen elmesélték, hogy ez az adott ember meleg, drogos, stb. Aztán az infóval megkeresi a sci egyház az embert, és máris támogatja 150 millával a projektet.

Teker 2010.08.03. 19:29:09

nem kis pénzek ezek... politikus nincs a körnbyéken valahol? :D

widor844 2010.08.03. 19:29:44

Gyerekek, minden ok, a renoválásra összegyűlt a pénz, a ti segítségetekből összegyűlt a berendezésre is a 350 millió. Már majdnem megmentettük a bolygót, már csak egy dolog hiányzik, hogy a naprendszer legjobb bolygója legyünk. Ron mondta, hogy a vezetők csak Hummerrel járhatnak. Nos, összeszámoltam, hogy egy egyedi gyártású full extrás Hummer az én részemre 523 millió lenne. Ezt még dobjátok össze nekem és akkor megmentjük a bolygót. A végére még akartam egy Ron idézetet, de már nincs időm, mert még valamit ki kell találnom a jövő hétre, de az csak 100-200 milla lesz. Ron legyen veletek.

csoko20 2010.08.03. 20:01:26

Az APEH is kérhetne egy listát az adakozókról. Csak azért, hogy az egyház után az államot is kisegítsék :) B. József? F. Zsolt?

A költséghatékonyságnak melyik formája az, ahol egy magyar tulajdonú, budapesti épület átalakításának "intenzív" tervezését LOS ANGELES-ben végzik?

Képzelem milyen megfeszített munka folyt Malibu Beach-en, tarhált pénzen természetesen.....

Warlimont 2010.08.03. 20:12:32

Reformer!

Egy ilyen építkezésnél elvileg szcientológus cégeket foglalkoztatnának? Pl. az ideális orgba F.Zsolt ideális áruházai szállították volna az ideális elektronikát? Mert ha igen, F.Zsolt éppen ideálisan vissza is kaphatta volna a befektetett adományát.

Másrészt érdekes, hogy a levelekben csak pénzt tarháltak, önkéntes segédmunkaerőt nem toboroztak, üdvösségért bedolgozó-beszállító cégeket nem kerestek. Lehet, hogy már előre tudták, hogy itt nem lesz építkezés...? Ha igen, F.Zsoltékat ideálisan megvezették.

sertésmájkrém 2010.08.03. 20:14:01

@csoko20: Jaj hát nem érted te ezt, ezt az épületet csak a legnagyobb rabl.. akarom mondani szellemi képességeket elért emberek tervezhetik.
OT 8 alatt nem foghatsz meg egy vonalzót se, ki tudja mi lenne abból (egyenes vonal).

Na ezért kellett. És így pont ideális.

(Egyáltalán, mekkora idióta seggkirálynak kell lennie valakinek ahhoz, hogy milliókat adjon erre, meg hogy "haladjon a hídon" és OTx legyen. Hogy aztán bemagyarázza magának a szuperképességeket.)

sertésmájkrém 2010.08.03. 20:15:11

@Warlimont: Sajnos egyetlen kőműves és festő sem érte el az OT5-öt azalatt pedig ne dolgozhatnak az ideális épületen.

Képzésük folyamatban van, kérlek adakozz a szent célra.

Reformer 2010.08.03. 20:47:23

@Warlimont: a berendezést "központilag" végzik, tehát nem F. Zsolt cége fogja szállítani a lapostévéket a recepcióra, hanem a Los Angeles-i központból idézik, nekik kell kifizetni (ebből is persze leveszik a hasznot ott)

postakocsi 2010.08.03. 21:06:49

Még hogy nincs Isten... Íme a példa rá, hogy van és biztos nagyon unatkozhatott éppen vagy vicces kedvében volt, amikor ezeket az Orkokat megteremtette... :D

Felnőtt embereket, akik így beugranak egy kiugrott piszológusnak... :D

Warlimont 2010.08.03. 21:14:03

Reformer, ez bizony így elég vaskos kib.szás szegény magyar szci cégekkel... Pedig már épp készültem adakozni, úgy megtetszett ez a nagy összefogás! :)
Összekalapoztattak velük milliárdos összeget, és még annyi előnyük sem lehet ebből, hogy hazai megrendelésekbe forgatják a pénzt, hanem amerikai vállalkozások szállítják le a cuccot? De így pl. ha lerobbanna az ideális plazmatévé, akkor garanciális szervizre is küldhetik vissza Los Angelesbe, vagy ekkor már jó az F.Zsolt is?

Reformer 2010.08.03. 21:35:34

@Warlimont: Miscavige az egyik rendezvényen jelentette be, hogy központosították a berendezést a "spórolás" jegyében. Minden ideális orgba ugyanott gyártják a bútorokat és egyéb berendezési tárgyakat, a műszaki cikkeket is egy helyről szerzik be.

kalman 2010.08.03. 21:45:38

@Warlimont:

"Másrészt érdekes, hogy a levelekben csak pénzt tarháltak, önkéntes segédmunkaerőt nem toboroztak, üdvösségért bedolgozó-beszállító cégeket nem kerestek. Lehet, hogy már előre tudták, hogy itt nem lesz építkezés...? Ha igen, F.Zsoltékat ideálisan megvezették. "

Most jössz rá ?! :D
Ezek mindenkit átvernek, ahol lehet

5 év ugye el telik, és ugye a elévülnek ezek, és akkor már tisztára mosta azt a pénzt ami mondjuk már meg sincs.
"Egyszerű" rablás, vagy csalás? mindegy hogy hívod, de ja.

:)

csipinymous 2010.08.04. 19:33:48

Az ingatlan vételéről is eshetne pár szó. Érdekes dolgok történtek ott! Az eladó nem tudta, hogy a szci zagyház veszi meg? Az utcsó pillanatban derült ki.
A jelenlegi tulajdonos is érdekes. A magyarországi szci zagyház bérleti díjat fizet azért az ingatlanért, aminek a megvételere a tagjaitól, olyan erőszakosan pénzt szedett be! Sokukat kölcsönfelvételre kényszerítve ami, megint csak érdekes. Nem furi senkinek, hogy egyetlen bankfiókról van szó mindig?

Plejádok 2010.08.04. 20:04:07

@csipinymous:
Most fizet bérleti díjat, miután megvette?
Kinek? Saját magának? Na ne már, csipi ne hülyíts.
Vagy lehet, hogy nem jól értem?

kalman 2010.08.04. 22:38:50

@csipinymous:

Vagy a pénz amit gyűjtöttek már rég elköltötték másra, de mivel kell állítólagos épület ugye bérlik?
Vagy hogy van ez csip?

csipinymous 2010.08.04. 23:15:59

@Plejádok: @kalman: Szerintetek, abból a pénzből mennyi maradt az országban? Miért fizet a magyarországi szci zagyház bérleti díjat az amerikai szci zagyház részére? Mi köze van az amerikai zagyhaznak egy magyar ingatlanhoz amit, az itteni adományokból vettek meg?
Nézzetek utána! Érdekes dolgok ezek.
Nekem is csak egy idős néni mondta a buszmegállóban.
Ilyenek ezek a vénasszonyok! )))

Dr. Kix 2010.08.05. 08:51:06

Reformer!

Várjuk a folytatást!

Warlimont 2010.08.05. 12:34:12

Elképzelhető, hogy a székházat az amerikai "anyacég" vette meg, mármint az ő nevükre került? És ekkor a magyar leányvállalat az anyacégtől bérli vissza, a bérleti díj pedig az Ideális Pénzmosás (IP)?

Reformer 2010.08.05. 15:22:43

@Warlimont: ilyenre tényleg volt példa külföldön, de nem tudom, hogy a magyart is így oldották.

Tudtommal akkor kell törlesztőket fizetni, ha a nemzetközi központ hitelezi meg az épület megvásárlását.

kalman 2010.08.05. 15:54:13

csipinymous:

Szerintetek, abból a pénzből mennyi maradt az országban?

Kb nulla?

"Miért fizet a magyarországi szci zagyház bérleti díjat az amerikai szci zagyház részére?"

Mert az OT , a clear, és ezek a baromságok bevédett márkajegyek, használati engedély nélkül nem használhatod (ami ugye pénzbe kerül) sokba... saját munkatársaikat huzzák le, azért hogy másokat lehúzhassanak.
Ki van találva mi?:D

"Mi köze van az amerikai zagyhaznak egy magyar ingatlanhoz amit, az itteni adományokból vettek meg? "

Hát mivel Mr D M terjeszkedik, ezért az övé, és így el is adhatja, (ha nincs abból pénz, hogy fentartsák) vagy egyszerűen pénzmosás.
Egy vagy két embernek van belőle haszna, lefölözik? Azt cs.
Jólmondom?:D

Nekem is csak egy idős néni mondta a buszmegállóban.

Hiteles forrásaid vannak hallod-e :D

Közzé tehetnél pár linket is olvasgatás céljából!
Üdv

csipinymous 2010.08.05. 17:47:21

@kalman: Azt hiszem, hogy itt, nem licenc díjakról van szó. :) Adok egy kiinduló pontot, Carion Rt.
Érdemes körbefutni ezt a témát, nagyon sok új és érdekes dologgal fogsz találkozni. Figyeld a neveket, dátumokat, projekteket.
Fazekason csodálkozom a legjobban és nagyon remélem, hogy hamarosan felébred! Érzésem szerint, rávették valamire, aminek hamarosan böjtje lesz. Remélhetem, hogy a sarkára áll, és kitálal majd.
Köszi, a forrásaim biztosan jól vannak! :)))
Adni szeretnék még egy tippet!
Vecsési ingatlanok a repülőtér mellett!
„OSA, jegyzetelni ám de ezt, még a ti, orrotokra sem kötik, ehhez ti is kevesek vagytok”

anonim én 2010.08.05. 18:36:30

@Reformer: "Minden ideális orgba ugyanott gyártják a bútorokat és egyéb berendezési tárgyakat"
-tipp: sea-orgos önkéntes rabszolgák lennének a gyártók, ha valaha arra kerülne a sor?
Tehát akkor nagy vonalakban: A magyarországi tagság összeadja a pénzt, abból vásárolnak egy épületet, ami automatikusan az USA-központú és székhelyű szcientológia-egyház tulajdonába (-tulajdonú cég kezébe) kerül. A magyarországi szcientológia egyház a továbbiakban bérleti díjat fizet az amerikai szcientológia egyház (-tulajdonú cég) részére az épületért. A bérleti díj fedezete célszerűen az az összeg, amit renoválási és berendezési költség címén begyűjtöttek. A kezdeti opciók között valószínűleg szerepelt volna a tényleges renoválás is, de mivel a teljes összeg ilyetén -valós teljesítés nélküli- átjátszása a begyűjtési központ részére sokkal egyszerűbbnek bizonyult, és láthatólag nem zavar senkit, így arra végül is nem lett szükség.
Ugyanakkor ha valamikor szükségessé válik, a "központi elosztó" a rendelkezésére álló ingyenmunka igénybevételével minimál költségen bármikor legyárthatja a szükséges berendezést, a magyarországi tagság pedig bármikor kifizeti érte az újabb "szükséges" százmilliókat.
Ellenben ha a magyarországi tagság -pl. a folyamatos hülyérevétel okán- váratlanul a kritikus tömeg alá csökken, és/vagy. elfogy a bérleti díj fedezete (Mission Accomplished), az amerikai központ (-tulajdonú cég) teljes szívnyugalommal túlad a tulajdonában levő épületen, hiszen tiszta nyeresége van rajta, mivelhogy azért soha, semmilyen formában nem fizetett egy vasat sem.

Hát, azt kell mondanom: ÖGGGYEEEES! Csupaszítsd le és a következőt látod: Minden adomány, minden bevétel előbb-utóbb az amerikai központ számlájára kerül. Legföljebb a megfelelő pozíciókban levő figurák lecsippentenek belőle annyit, hogy megérje nekik. És addig egy jelentős rétegnek meg is éri, amíg a droidsereg önként, tapsolva fizet újra meg újra.

kalman 2010.08.05. 23:58:35

REFORMER!

Hallod?
MEg tudnánk csinálni ugyanezt

www.gatveder.hu/adatlap.php?id=8899255

szci szemszögből ?:_D

Köszi!

üdv
süti beállítások módosítása