Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Rárepült az egyház a kikerült Facebook-adatokra

2010. július 30. - Reformer

Előzmény - Index hír:

Százmillió Facebook-felhasználó adatai kerültek ki a netre 

Röviden:

Százmillió Facebook-felhasználó személyes adatait (név, a közösségi oldalon használt becenév, emailcím, telefonszám) gyűjtötte össze a Skull Security biztonságtechnikai cég egyik szakértője, Ron Bowes, majd az ezeket tartalmazó, 2,8 gigabájtos adatbázist szabadon letölthetővé tette. A Pirate Bayen most is több ezren töltik le a torrentfájlt.

A Gizmodo.com IP-címek alapján azonosította, hogy milyen nagyobb szervezetek és cégek töltik le az adatbázist.

Egyetlen egyház van köztük. Vajon melyik?

Itt a lista:

 

 

A.C. Nielsen

Agilent Technologies

Apple

AT&T - Possible Macrovision

Baker & McKenzie

BBC

Bertelsmann Media

Boeing

Church of Scientology

Cisco Systems

Cox Enterprises

Davis Polk & Wardwell

Deutsche Telekom

Disney

Duracell

Ernst & Young

Fujitsu

Goldman Sachs

Halliburton

HBO & Company

Hilton Hospitality

Hitachi

HP

IBM

Intel

Intuit

Levi Strauss & Co.

Lockheed-Martin Corp

Lucasfilm

Lucent

Lucent Technologies

Matsushita Electric Industrial Co

Mcafee

MetLife

Mitsubishi

Motorola

Northrop Grumman

Novell

Nvidia

O'Melveny & Myers

Oracle Corp

Pepsi Cola

Procter and Gamble

Random House

Raytheon

Road Runner RRWE

Seagate

Sega

Siemens AG

SONY CORPORATION

Sprint

Sun Microsystems

Symantec

The Hague

Time Warner Telecom

Turner Broadcasting system

Ubisoft Entertainment

Unisys

United Nations

Univision

USPS

Viacom

Vodafone

Wells Fargo

Xerox PARC

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr62186400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mirakel 2010.07.30. 08:15:59

Eddig is bárki szabadon hozzáférhetett ezekhez az adatokhoz, ha nagyon akart. Szerintem alap, hogy pl. telefonszámot ilyen oldalakra ki se tesz az ember. Nem azt mondom, hogy nem ítélem el azokat a cégeket, akik ezzel visszaélnek, de azért óvatosabbnak kellene lenni. Főleg a szcientológia esetében. Valószínűleg még be tudnak palizni néhány embert, akik nem igazán hallottak róla. Vannak még néhányan.

Plejádok 2010.07.30. 08:39:41

Hehe, a drága jó intuíció!
Facebook tag sem leszek már.

Musaic (törölt) · http://www.musaic.hu 2010.07.30. 09:43:26

Nekem sokkal érdekesebb a többi (technológiai) cég letöltögetése... Ez nem tűnt fel a post írónak???
Ahogy az sem, hogy a világ legnagyobb multija sem...?

Dr. Kix 2010.07.30. 09:47:44

@Musaic: Ez a blog nem erről szól.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.07.30. 10:02:35

Multináci gazdasági vállalkozások töltötték le. Kivétel nélkül. Egyetlen egyház sincs köztük. van egy, magát egyházi szervezetként bemutató hálózati marketingvállalkozás, pilóta- vagy piramisjáték-szervező, de az attól még nem egyház. Esetleg szekta.
A vallásalapítók ugyanis önmaguk életét áldozzák az eszméért, a szektaalapítók meg a híveik életét, egészségét.

Angelo_ 2010.07.30. 10:07:49

@Musaic: Azoknak nagy része szimpla egyéni alkalmazotti érdeklődés, céges háttér nélkül. Több olyan cég is rajta van a listán ahol időnként dolgozom, töltögetnek lefelé mindenfélét az alkalmazottak ész nélkül.

Hozzá Szóló 2010.07.30. 10:11:54

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: Én nem hiszem, hogy olyan nagy különbség lenne a szcientológusok, a hitgyüli vagy a katolikus egyház között. Pénzért hirdetnek boldogságot, ha fizetsz nekik, akkor az ő módszereikkel előrébbjuthatsz (szubjektív, kinek mit jelent az, hogy előrébb).
2010-ben jelenleg Magyarországon elismert szekta lett a hitgyüli, ahol fiatalokat-öregeket ijesztegetnek azzal, hogy a maszturbálás bűn és ha gyakorolják, azzal Istennek nem tetsző cselekedetet hajtanak végre. Ez az a szekta, akik jelenleg már - ha csöndben is - de már Semlyén úrékkal együttműködnek. Elismert "egyház" lettek. Egy ócska tévéprédikátor "pünkösdikarizmatikus" banda. A katolikusok, akik évszázadokig üldöztek mindenkit, aki csak egy betűvel is eltért a katekizmusuktól, a mai napig is csak bagatellizálják az elkövetett bűnöket... hát ne vicceljünk már, mitől lenne rosszabb a szci?
Miért ne keresne adatokat mindenről, mindenkiről egy vállalkozás, főleg olyan adatokat, amiket a nagyon okos felhasználók ÖNKÉNT megadtak a neten, hogy bárki olvashassa? :D
Hát én körberöhögöm azokat, akik ilyen oldalakon megadják személyes adataikat, mi több, legszemélyesebbet, a kapcsolati hálójukat.... szánalmas hülyék. Jellemzően ezek szoktak utána háborogni, hogy ezzel "visszaéltek".

Hát nem.
Az lenne a "visszaélés", amikor betörnek a lakásba, elviszik a dokumentumokat, vagy lemásolják őket, meg a családi fotókat, megszerzik a telefonszámot titkosszolgálati eszközökkel.

Tudjátok, az a betörő, akinek minden ajtóhoz kulcsa van, nem igazán betörő.... miért van nála kulcs? :D

MagyarZizzi (törölt) 2010.07.30. 10:24:29

Aki az elérhetőségeit (talán az emailcím a kivétel) megadja bármilyen közösségi oldalon, az magára vessen. Tudhatná, hogy csak az nem szerzi meg, aki nem akarja. Ettől függetlenül most nagyon örülök, hogy nem vagyok fönn Facebookon, mert a hátom közepére se kívánom a szcientológusokat.

kalman 2010.07.30. 10:32:46

Jaj, reformer ez nem is hír ! :)
Ez csak természetes.
Egyébként az IP-vel lehet manipulálni, gondolom te is tudod.
Ip changer meg ilyenek ,te is tudod, ja meg ha magánszemélyként otthon töltöd le , és elviszed a központba, ugyanott vagy.
Az lenne a hír, ha abból a több száz ezer emberből (vagy talán millióból) egy szcientológust se lehetett volna faragni! :D
Akárcsak Székesfehérvári történet, nem tudom,ismered-e?
Anyukám mesélte (aki szci):
Több mint tízezer szórólapot szórtak ki postaládába, de egy ember se jött be :D
Mindenki kidobta...
Elég tipikus mondjuk.
Na megyek :)
SZia

Logan Grimnar 2010.07.30. 10:36:21

@Hozzá Szóló: nem értek egyet veled
nem vagyok hívő, de a katolikusok legalább egy nagyságrenddel normálisabbak mint a szci vagy a hitgyüli szekta
nem vagyok hívő, de vannak katolikus illetve hitgyülis ismerőseim
a katolikusok nem mossák senki agyát, nem akarnak senkit erőszakkal megtéríteni, meglehetősen toleránsak ( persze, a középkorban valóban hardcore banda volt, de az már régen történt ), a vallás mellett más dolgok is érdeklik őket, tudják élvezni a világi életet
a gyülisek ellenben, nagyon durván fanatizáltak, csak a hit érdekli őket és tele vannak nagyon durva tiltásokkal. olyanok mint a talibok kb.

Logan Grimnar 2010.07.30. 10:37:19

@kalman: szegény ember.... rettenetes lenne, ha a családtagjaim között szci vagy gyülis fanatikus lenne

Goompah 2010.07.30. 10:44:21

@Hozzá Szóló: "Én nem hiszem, hogy olyan nagy különbség lenne a szcientológusok, a hitgyüli vagy a katolikus egyház között."

Azért van, nem is kicsi. A katolikus egyház - minden tagadhatatlan bűne mellett - igen sokat tett a művészetekért, az oktatásért (nem csak a hit oktatásáért), sőt hellyel-közzel a tudományokért is. Tett bármi hasonlót a "Church" of Scientology?

Goompah 2010.07.30. 10:46:43

Mindezt úgy írom, hogy nem vagyok egyetlen egyház tagja, sőt abszolút hitetlen vagyok, nem hiszek egyetlen egyház vagy hit tanításában sem.

Kniight 2010.07.30. 10:59:20

Szép lista.

Ha a következő alkalommal mondjuk egy hacker vagy vírus kilopja a Goldman Sachs vagy a Deutchse Telecom adatainak egy részét és kikerül egy torrentre, akkor a nagy sipákolásukkor orruk alá lehet dörgölni, hogy ti is letöltöttétek a fészbúkos adatokat, most más viszi a tieteket.

Egyébként nagy multiknál az átlagember nem hiszem hogy csak úgy torrentezhet a céges hálózaton keresztül, még a gépre se telepíthet, és örül ha tud ftpzni.

pix_drukker 2010.07.30. 11:14:45

Van egy fontos infó ezzel a facebook torrent fájllal kapcsolatban, amit sehol nem látok leírva:

A fájlban _csak_ nevek vannak. Kereszt- és vezetéknevek, illetve ezek számossága. (jó ezen felül URL-ek, de az meg főleg mindegy) Tehát becenév, pláne telefonszám nincs.

Letöltöttem, megnéztem, nincs. A fájlok "tartalomjegyzéke" egyékbént a piratebay-n pl. letöltés nélkül elérhető. Mindenki értelmezheti egyedül is a:
facebook-firstnames-withcount.txt.bz2
facebook-names-unique.txt.bz2
facebook-f.last-withcount.txt.bz2
stb. fájlok tartalmát.

A tartalma pl:
913465 smith
571819 johnson
512312 jones
503266 williams
471390 brown
386764 lee
360010 khan
355639 singh
343220 kumar

Eddig csak azt nem értettem, hogy ezt miért nem írta le senki sehol. Mostmár azt sem, hogy mi szüksége van erre a HP-nak, vagy Hubbard-éknek, vagy a többinek. Ja és azt sem, hogy ekkkora világcégeket hogy azonosítanak be IP alapján. Elég sok gép/ip/tartomány lehet, amihez mondjuk egy Novell hozzáfér.

mojszipupi 2010.07.30. 11:16:33

Emberek! Nem is érhet nagyobb megtiszteltetés valakit mint h a nagy xenu személyesen felhív valakit telefonon. :DDD

2010.07.30. 11:29:34

hát azért a sok cégből biztosan van olyan, ahol egyszerűen egy hálózatis (aki ki tud torrenttel menni..:) ) privát kíváncsiságból töltötte le... mert mondjuk ott hamarabb lejön.. :D

Higany 2010.07.30. 11:29:45

Én letöltöttem, mert kíváncsi voltam mi van benne.
Nevek. Pl John Smith. Van benne egy file (kitömörítve 10giga), ami minden név mellett tartalmazza a profil URL-jét, ami a FB keresőben is benne lenne. Lényegében semmi olyan nincs benne, ami az FB keresőjével nem lenne elérhető és az adott felhasználó nem tette publikussá.
Én nem vagyok a listában, és nem azért, mert nem vagyok fenn a FB-on, hanem mert az adatvédelmi beállíátsokat a legszigorúbbra állítottam.

dfactor 2010.07.30. 11:35:56

@Logan Grimnar: az hogy régen volt, nem kifogás. Ha megtehetnék, mindent ugyanúgy csinálna a katolikus egyház, mint régen. Sőt, ha megnézed az utóbbi idők botrányait, most is így csinálják. Semmivel nem jobbak, mint bárki más, sőt.
Az egyházaknak közös jellemzőjük, hogy idővel eltávolodnak a HITtől és mocskos pénzéhes hatalmi struktúra lesz belőlük. Nincs kivétel.

Vizimazsom 2010.07.30. 11:36:35

Ezt a cikket miért nem lehet lájkolni?

BushDoctor 2010.07.30. 11:48:51

@Musaic: nem, nem érdekesebbek. Ez a blog a sci disznóságairól szól, nem a tech cégekéről.

BushDoctor 2010.07.30. 11:51:57

Mellesleg milyen vicces, hogy AZ "egyház" egyből betolja a threadba előretolt alakulatait akik megpróbálják elkenni a kakit. Féééééélelmetes.

Mirakel 2010.07.30. 12:22:41

@Musaic: Te az indexes emvéjes-pilótajátékos Musaic vagy? :))

Zötyögi 2010.07.30. 14:56:02

máglyára velük.....

penumbra1984 2010.07.30. 15:04:46

Csak nem torrenteznek a nagy multivállalatoknál is, ráadásul a szoftver és médiacégeknél??? Eszem-f@szom megáll. :D Ejnye. Szabad ilyen módszerekkel adatokhoz jutni? Másolással??? Nem akarunk fizetni az adatbázisért??? Mi a fene???

2010.07.30. 15:44:18

@Logan Grimnar: @Goompah:
Szerintem Hozza Szolo eleg sarkosan - es ezert reszben vitathatoan - fogalmazott. De az alapgondolata szerintem igen is helyes. Ha elegendoen tavolrol nezed az osszes egyhazat, akkor elegge egyformanak latszik mind. Kozelebbrol mar persze kulonboznek, es mas es mas minoseget kepviselnek. De a vegeredmeny ugyanaz: valamifele kontrol a hivo felett, dogmatikus tanok terjesztese, "lelkiudv" (elorebb jutas) csak valamifele szabalyokat betartva lehetseges, kifele zart, egyseges politikat folytat mind, es ebbe meg az is belefer, hogy a sajat maga altal hirdetett elveket (ami vegulis az erkolcsi felsobbrenduseget, vagy minimum tisztasagot adna) is megtagadja*. Ahogy Hozza Szolo is irta elorebbjutast kinal, de hogy kinek mi az elobbre jutas, az mar reszletkerdes. Es igen, sok jot tett sok egyhaz, de 1) nem mindig onzetlenul 2) nem csak a jo tettekbol all az egyhaz, hanem minden tettebol es nem lehet merlegre tenni es megmagyarazni az ir katolikus arvahazakban tortent tobbezer visszaelest (kinzast) egy kereszteny szegenykorhaz elvegzett sok segitseggel/ jotettel.

*az mar csak egy plusz perverzitas, hogy amikor ez a "megtagadas" megtortenik - pl. pedofilia vagy mas visszaelesek takargatasa - akkor nem egyszeruen feladja ezt a tiszta poziciojat, hanem eppenseggel sarbatiporja

Goompah 2010.07.30. 15:55:03

@Shermes Hollock: Ha elég távolról nézünk dolgokat, akkor minden egyformának látszik. Ekkor olyan közelre kell mennünk, hogy lássuk a különbségeket. Egyébként állításunk nem több banális közhelynél, annak meg nincs semmi információértéke.

schwarze sonne 2010.07.30. 15:59:39

Már nem azért, de pl. a katolikus egyház nem szakít el a családodtól, mert azok ateisták.

Goompah 2010.07.30. 15:59:49

Vagy hogy hasonlóan sarkosan, de nehezen megkérdőjelezhetően fogalmazzak: a katolikus egyház tett/tesz sok jót is, függetlenül az indítékaitól. A szientológia "egyháza" csak rosszat tett/tesz. Ez elég különbség?

aaaaaaah 2010.07.30. 17:31:36

@Goompah: majd minden vallas inditeka, eszkoze es celja az expanzio es tuleles. meg a "kirekeszto" vallasokra is igaz ez. (meg minden tomegformaciora) Mint effajta formacio pedig nincsen valogatas az eszkozokben, egy ilyennek nincs tudata, vagy lelkiismerete.

Es ez alol a megfeszitett kisded mondakorenek okumenikus ZRTje sem kivetel.

a konkurencia feltunese durvabb kovetkezmenyekkel jart mint egy korabeli barmilyen mas haboru.

viszont talan kitolta par evvel a globalis tulnepesedest.

node, az expanziora visszaterve, a szcientologias mondakor most eli el szepen azt a kort amikor meg agresszivan nyomulhatnak, amig ra nem jonnek, hogy nincs tobb behulyitheto alany, akkor jon a phase2, kitoljak a teljes leepules idejet.

szep lassan mindegyik vallasnak lejar az eletciklusa. es ez vigasztal.

anonymoushun · http://anonymoushun.com/ 2010.07.30. 18:23:29

@schwarze sonne: pl. ez is igaz, meg oly sok minden más is.
A hitgyüli és szci is egy szar szekta, sok sok idiótával.

kalman 2010.07.30. 23:32:30

@penumbra1984:

" Nem akarunk fizetni az adatbázisért??? Mi a fene???"

Nem az hogy nem akarnak, nincs miből :D
süti beállítások módosítása