Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A Super Power épület és a büdzsébe be nem férő fordító és helyesírás-ellenőrző

2008. október 28. - Reformer

"A szcientológia egyház 4-es metrója" - mondhatnánk rosszindulatúan viccelődve, ugyanis a két projekt között számos párhuzam van.

 

Nézzük meg, mi is ez.

az épület most

Elvileg ez az épület lesz a világ legnagyobb szcientológia központja. Clearwater belvárosában épül 1998 óta, idestova 10 éve. Azért '"Super Power Building" a neve, mert a szcientológia legújabb átverése ún. auditálási eljárása csak itt lesz majd elérhető. Ez az új auditálási eljárás csodálatos, szinte emberfeletti képességekkel ruházHATja fel azt, aki kicsengeti a pénzt érte, de természetesen az egyház nem ígér SEMMIT; csak azt, hogy LEHET, hogy lesznek majd bizonyos képességei.

Egy példa:

Az egyház szerint az egyház a "NASA űrhajóskiképző technológiáját továbbfejlesztve" az egyén mind az 57 érzékelési csatornáját megdolgoztatja és ezután tudja majd mindet használni. Ezt olyan berendezések segítik elő, mint egy antigravitációs szimulátor, ahol az illető szemét bekötik és egy giroszkóp-szerű szerkezet ide-oda forgatja - ez állítólag javítja az égtájak érzékelését.

Íme a szoba terve:

 

 

 

 

 

 


Az épületet az egyház csak erre a célra szedett adományokból finanszírozza, erről volt már szó a blogon.

Lássuk, hogy "a világ leghatékonyabb szervezési technológiája", amit L. Ron Hubbard kutatott ki, milyen eredményekre képes a gyakorlatban!

1995. október 28. St. Petersburg Times cikk (archív változat), a következők derülnek ki:
Az egyház 1991-ben jelentette be a clearwateri önkormányzatnál az építkezést, egy 38 millió dolláros költségvetésű felújítási és építkezési terv részeként. A legutolsó kezdési dátum 1994. márciusa volt, de aztán ezt az egyház elhalasztotta és 1996 tavaszát jelölte meg kezdési dátumnak.

Az eredeti terv: 6 emelet (ez később 3 emelet + mélygarázsra módosult), 175 auditálási helység, 19 tanfolyamterem, 16000 négyzetméter + egy 7600 négyzetméteres rendezvénycsarnok a szomszéd telken. Maga a központi épület építési költsége: 24 millió dollár.

1998. november - elkezdődik az építkezés a földmunkákkal.

2000. március (St. Petersburg Times cikk) - az egyház megkapja az építési engedélyt a földfelszín feletti munkákra - eddigre tudtak megegyezni a helyi hatóságokkal a parkolómegváltásról.

Változások: a teljes költségvetés 45 millió dollárra nőtt, újra 6 emeletesre tervezték + egy 15 emeletes torony szcientológia kereszttel a tetején. A befejezési határidő: két éven belül, 2002. tavaszára.

2002. július - St. Petersburg Times cikk - a külső homlokzati munkák majdnem készen, 2003 végére tolódott az átadási határidő. A költségvetés immár 50 millió dollárra nőtt.

2003. eleje - hirtelen leállnak a munkálatok és 2006. februárjáig nem is indultak újra. Többszöri áttervezések történnek, a költségvetés 60-70 millió dollárra nő. Közben az önkormányzat megelégeli a késlekedést és a félkész épület látványát, és 2005. elején napi 250 dollár kötbért szab ki feltételesen, amennyiben nem lesz kész 2005. nyarára. Nem lett. Forrás: St. Petersburg Times interjú

2006. február - az egyház megbízza a Gensler építészeti céget, hogy vezényelje le a projektet. Az egyház clearwateri szóvivője "2007 végére" ígéri a befejezést (cikk).

2006. április - az egyház szóvivője egy interjúban "2008. közepére" ígéri a befejezést.

2007.  a Cornerstone Newsletter adományozó listájának adományai összesen kb. 147 millió dollárt tesznek ki. Az adománygyűjtés a mai napig folytatódik az épületre.

2008. október. levél Bruce A. Rogertől, a fő pénzgyűjtő embertől. Scannelve. Ezek szerint 2009-re készül el az épület és még kell rá pénz!

Úgy látszik, a 142+ millióból nem tellett fordítóra és egy helyesírás-ellenőrző szoftver, és már a patronból is fogyóban a tinta....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az úr által emlegetett "Cornerstone tagság" amúgy 35000 dollárt kóstál - ebből szeretne 200-at, tehát 7,000,000 dollárt csak Magyarországról, a maximum 90 millió dolláros költségvetésre összegyűjtött 142 millió dollár mellé még!

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr26736104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LyukasBogrács 2008.10.28. 20:37:52

Nincs meg eredeti nyelven? Nem mintha nem lehetne kikovetkeztetni, hogy mi volt az eredeti, de angolul megiscsak jobb lenne.

rpont 2008.10.28. 20:50:34

Egy ilyen supapowa hánytató szerkezetet kipróbáltam kb. 10 évvel ezelőtt egy balatoni strandon, úgy 150 Ftba volt egy menet, igaz az pont az ellenkező hatást váltotta ki, mert jó ideig gondjaim voltak az égtájakkal, kb azt se tudtam merre állok arccal előre.

Tapasztalat.. 2008.10.28. 21:23:49

Úúúúú skacok. Nekem nagyon bejött a Heroes TV sorozat. Lehet nekem is olyan képességem mint pl. Sylar-nek, vagy Peter-nek?
Asszem megyek is egy tesztre és el akarok jutni OT 45-ös szintre ahol már regenerálódni is tudok, telekinézis (tárgyak mozgatása) képességem is lesz.. :)

Akarom, akarom, akarom... :D :D

Tapasztalat.. 2008.10.28. 21:25:40

Ha már a párhuzam... Lehet itthon is a szci egyház építteti a 4-es metrót? :)

motyago 2008.10.28. 22:02:31

„Nyelvében él a nemzet” - mondotta a legnagyobb magyar.

Az országot tisztává tenni igyekvőkön nem győzök eleget csodálkozni. Hogy nem szégyellik magukat? Vagy ezt irtják ki belőlük először, az egészséges szégyenérzetre való képességet? A szcivé válás alapfeltétele, hogy egyetlen nyelven se tudjanak? Vagy ez már a módszerhez tartozik? Ahogy a szekta lebontja a jellemet, a gerincet, ahogy felvarrja azt a jellegzetes, üres mosolyt az áldozataira, közben megfosztja a nyelvétől is? A tengernyi hibás szöveg olvastatásával sorvasztják a kritikai érzéket, és gátolják az igényesség kifejlődését? Vagy csak mindig a legképzetlenebbekkel íratnak, a többiek meg nem mernek szólni, inkább mindent szépen, engedelmesen belegelnek?
Nemcsak egy nemzet egészségéről, életesélyeiről tudhatunk meg sokat, ha nyelvére tekintünk, de egy szekta szájából bambán kilógó, lelki lepedéktől LRondított nyelv is önmagáért beszél.

„Nem a forma a külső, hanem a belső.” - mondotta a legkisebb magyar.

anonim én 2008.10.28. 22:03:34

Szóval ha egy ilyen pörgettyűt padlószőnyeggel, meg rejtett kék világítással felszerelt szobába teszünk, akkor "antigravitációs szimulátort" kapunk. értem.

Dalacus Dortemente 2008.10.28. 22:08:40

Mivel a szci nem növekszik, mindig kell valami új projekt, amire azt mondhatja az éjjel-nappal dolgozó átlag szci, hogy "na ha az meglesz, akkor aztán hűha!"

Régen a Saint Hill méretű orgokkal szivattak minket. A budapesti misszióból org lett, egy-két napra elérte a Saint Hill méretű orgot és semmi nem változott, nem lett nagyobb a terjeszkedés, nem lett több ember, ugyanúgy cserélődnek mint régen. Sokan már nem is emlékeznek erre a bukott projektre. (hogy minden org Saint Hill méretű legyen.)

Manapság az "ideális org"-ot tekintik a nagy megmentőnek. Az asztmás törpe mindig kitalál valamit, ami "meghozza az óriási áttörést".
Pesten is meglett az épület, aztán leült a lelkesedés. De ha valaha is elkészül, a szci akkor se lesz népszerűbb, de ezt ők nem fogják fel. Hány rendezvényen hallottam: "Az épület behozza az embereket!"

Most a Superpowerrel és az OT 9-10-zel szivatják az egyház tagokat. Ha kiadják ezeket, akkor aztán...
Ha például kiadják az OT 9-10 szintet, a világ varázslatosan megváltozik és mindenki szci akar lenni de most még nem lehetne őket kiszolgálni, ezért kell a sok-sok "ideális org".

Így kívül hülyén hangzik, de odabent mindenki ebben a hitben él.

Tapasztalat.. 2008.10.28. 22:37:29

Ez a majd akkor felfogást én is láttam az exemen. Na majd most fogok az MLM-ben sikeres lenni is minősülni. Aztán mégsem. Na de majd most ebben a 3 hónapban. 3 hónap múlva kérdem na? Hát közvejött pár dolog, de majd most... ez ment kb.2 évig... és most közel a 3. év után is ugyanott tart. Szó szerint semmivel sem jutott előrébb. Tehát ez a majd, ez nagyon megy náluk....

mazsi6000 · https://tudnijo.hu 2008.10.29. 08:47:52

Dubaiban ezalatt felhúztak egy 7 csillagos szállodát, egy sípályát a sivatagban, egy mini velencét, meg néhány szigetet a tengerbe. Mondjuk ott a pénz nem gond, dehát itt is jóval többet tarháltak össze annál mint amibe terv szerint került volna az egész.
Amúgy én tudom mi menthetné me az egyházat (sőt, ez a módszer húzná ki a szarból Magyarországot is). A kis csicskákat a missziókból megtenni vezetőnek, Miskáékat meg le az Ő posztjukra gályázni.

Dr. Kix 2008.10.29. 08:58:13

Micsoda sikertörténet! :) (A fordítő meg kész Grétsy László)

anonymoushun · http://anonymoushun.com/ 2008.10.29. 09:22:21

Reformer

Ép ember a fentiekből rájön, hogy mekkora átverés ez is. Egy szci azon sem gondolkodik el, hogy fentebb valamit nagyon "elkurtak", mikor lassan 10 szerese lesz az az összeg amennyibe kerülni fog, ha egyáltalán befejezik valaha is?
Lenkei is bedobott egy milkát erre a projektre. :)))

Matrix_ 2008.10.29. 10:01:46

Hoppá! elsők lehetünk valamiben! Ezt még hány országnak írta így meg ez a jóember?
Kell is nekünk, hogy Super Power ranger-ek rohangáljanak itt. Azon se csodálkoznék, ha valami fain egyenruha is járna a szuper képességek mellé. Ez annyira nevetséges, hogy már siralmas. A fordításról ne is beszéljünk.

u.i.: egy 122 000 m2 -es plázát kihoztak kb 250 millió dollárnak megfelelő összegből.

akkor egy kb 24 000 m2-es épület nem értem hogy nem tud megépülni kb 142 misiből?!?! lehet, hogy nincs is meg a pénz rá??!!??

anonymoushun · http://anonymoushun.com/ 2008.10.29. 11:14:10

1,3 millió huf/négyzetméter kb. Igen húzós :)

_yx 2008.10.29. 11:25:04

MatrixHasYou:
Csak a kedvedért ("Azon se csodálkoznék, ha valami fain egyenruha is járna a szuper képességek mellé.") egy érdekesség az AOSHEU-ból, Koppenhágából:
"Mint EURÓPAI TOP GUN, díjazva leszel a következőkkel:
- Az európai "Top Gun" végzetteknek járó oklevél.
- A saját európai "Top Gun" napszemüveged.
- Európai "Top Gun" póló, belehímezve az európai "Top Gun" logó és az OT V lezárásáért járó 5 arany csillag."
Szóval van "egyenruha"! És ezért mindössze el kell jutnod az OT V-ig Koppenhágában. A hülyének is megéri! :D

szmissz.dzson (törölt) 2008.10.29. 11:49:47

ez a fordítás tizedrangú. tényleg ezért tartanak külön embereket? :D

Matrix_ 2008.10.29. 12:01:28

_yx 2008.10.29. 11:25:04

én ilyen Power Rangers-es, vagy Batman-es/Superman-es egyengúnyára gondoltam. Super Power-hez ilyen illene, nem egy póló belehímezve, hogy SP... ja az más :)

Tapasztalat.. 2008.10.29. 14:05:28

"u.i.: egy 122 000 m2 -es plázát kihoztak kb 250 millió dollárnak megfelelő összegből.

akkor egy kb 24 000 m2-es épület nem értem hogy nem tud megépülni kb 142 misiből?!?! lehet, hogy nincs is meg a pénz rá??!!??"

De itt antigravitációs terem is lesz, az meg elég költséges.. :D

szmissz.dzson (törölt) 2008.10.29. 14:13:57

lehet, hogy most is ott lebegnek a munkások, úgy építenek :D

Benigna 2008.10.29. 14:37:43

A pénz java része Miscavige bankszámlájára vándorol. Ilyen egyszerű.

blerocs 2008.10.29. 15:31:22

Kedves Dalactus Dortemente!
Szívesen olvasom a hozzászólásaid, látszik, hogy nagyon alaposan ismered belülről a szcit, és jók a meglátásaid, tehát a tapasztalat és a gondolatok is megvannak. Tök jó lenne, ha részletesebben is írnál az élményeidről, ha van kedved, sztem többeket érdekelne... (ezt már leírtam korábban, de talán nem olvastad.)Persze talán elég az is, amit kommentként írsz a posztokhoz... amúgy mit találtam ma a postaládámban? Az Einsteines szórólapot, a Városmajori misszió jóvoltából...

sertésmájkrém 2008.10.29. 18:32:47

blerocs, sztem olvasta csak nincs kedve kiadni magát... :P

Egyébként meg aki egy ilyen levél után kiad 35k dollárt az súlyosan idióta. :/

blerocs 2008.10.29. 20:51:59

Oké, ez teljesen érthető.
Nekem amőgy még bent van egy gimis osztálytársam, Saint Hillben nyomja, egyelőre nagyon eltökélten. Kíváncsi vagyok, mit kezd a kétely szikráival (már ha vannak neki...).

jtrencsenyi 2008.10.30. 03:40:17

"lehet, hogy most is ott lebegnek a munkások, úgy építenek :D "

Jaja! Drogmentes Maraton után jól befüveztek. :)

Benigna 2008.10.30. 09:08:50

Azért ez a fogalmazás elborzaszt. Nem tudom, eredetiben is ilyen lehetett-e, ha nem, a fordítót jól fenékbe kéne billenteni. Ez nem fordítás. Nálunk ezt "nyersfordításnak" nevezik, és átdolgoztatják velünk. Én úgy látom, a szci fordítók szó szerint akarják lefordítani a szövegeket, ami lehetetlen, ha nyelvtanilag helyes, értelmes munkát akar az ember. Főleg két ennyire különböző nyelv esetében, mint az angol és a magyar.

Magyarnaba 2008.10.30. 11:04:33

"Megvolt az ehetőségem"
Kikérjük magunknak, a magyar sci nem kannibál!

Fekete Sámuel 2008.10.31. 03:58:46

Miskának minek a saját bankszámla?

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2008.10.31. 20:33:45

Nem kell ehhez Balaton, meg superorg.... csak a Camponába kell menni, van ott Grippen teszt berendezés, nemtom mennyiért.... :D ki lehet próbálni.
süti beállítások módosítása