Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Személyes adatok kezelése

2008. március 06. - Reformer

 

Létezik egy szakszavakkal teletűzdelt, nyilvánosan kiadott egyházi kiadvány, melynek már a címe is riasztó: CLO-k, OTL-k és FLAG (magyarul kb. azt jelenti, hogy a kontinentális, a helyi és a nemzetközi vezetőség). Azért említem meg, mert ez alapján működik a szcientológia nemzetközi hálózata.

A szcientológia nemzetközi adminisztrációs felépítésének és működésének kulcsfontosságú építőeleme az ADATGYŰJTÉS és AZOK FELDOLGOZÁSA, ADATBÁZISBA RENDEZÉSE, majd ezek kiértékelés és a cselekvési programok meghatározása.

Pár példán keresztül bemutatom, hogy hogyan is néz ki a gyakorlatban.

1. Amikor valaki belép a Sea Orgba, kitölt (többek között) egy úgynevezett élettörténeti kérdőívet. Itt megnézhető: élettörténeti kérdéssor. Ezen gyakorlatilag minden személyes adatát, az összes családtagjának nevét és elérhetőségeit megadja, valamint olyan adatokat is, mint az összes pár- és szexuális kapcsolatának a nevét (az egyéjszakás kalandokat is), az összes perverziót, amiben résztvett, az összes homoszexuális cselekményt, aminek részese volt, az összes bűncselekményt, amit elkövetett, adósságait ha vannak stb. Ezeket vagy eleve számítógépbe írja be, vagy utólag kerül lefordításra. A biztonság kedvéért e-méterrel is ellenőrzik a végén, hogy "ne maradjon ki semmi."

Majd ezek az adatok egy fájlban bekerülnek az egyház nemzetközi adatbankjába, ahol minden előforduló név alapján kategorizálják. A későbbiekben róla készülő összes jelentés, róla írt leleplező "tudomásjelentés" (amikor valaki más írásban jelent róla valami megfigyelt negatívumot), a rá kirótt igazságszolgáltatási akciók is mind szépen iktatódnak a neve alatt.

Továbbá létezik olyan gyóntatás is, amikor a gyóntató írásos jelentést készít az egyház tisztviselőinek arról, hogy pontosan milyen bűnöket és erkölcstelenségeket vallott meg az illető (a szcientológus korszaka előttieket is).

Tehát amikor valaki "odafenn", a nemzetközi vezetőségben beüti a nevét a számítógépbe, meg tudja nézni a teljes élettörténetét a benne lévő összes személyes adattal együtt, azt hogy kik és mit jelentettek róla, az összes gyóntatások során előkerült bűnöket és erkölcstelenségeket, azt, hogy hol és milyen pozíciókat töltött be az egyháznál, milyen tanfolyamokat végzett, kikkel áll kapcsolatban stb.

Ezeket az adatokat előléptetéskor, igazságszolgáltatási akciók, belső kivizsgálások stb. során használják. A hirdetett cél nyilván a belső transzparencia és a korrekció, de persze piszok jól jönnek ezek az adatok, ha valaki később az egyház ellen fordulna....

2. Minden Sea Org tagnak kötelessége írásban jelenteni minden "rendellenességet", tehát amikor valaki Sea Org taggal beszél és mondjuk az egyházról vagy a szcientológiával kapcsolatban bármiről negatív véleményt fogalmaz meg, az kb. olyan, mintha a nemzetközi adatbázisba gépelné be egy terminálon keresztül ezeket és névvel, címmel aláírná.

3. Bárki, aki megvesz egy szcientológia könyvet, bekerül névvel, címmel + minden más megadott adattal a helyi szervezet címjegyzékébe. A helyi szervezet kötelesen rendszeresen a frissített címjegyzéket felküldeni a nemzetközi központba, ahol egy központi adatbázis van az összes könyvvásárlóról.

4. Az OSA is rendszeresen küld részletes jelentések az egyház összes "ellenségéről" és ezek is bekerülnek ilyen címszóval az adatbázisba, minden olyan adattal, amit össze lehetett szedni róluk.

5. Az természetesen fel sem merül lehetőségéként, hogy ezekből bármit valaha is töröljenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr100368299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grege 2008.03.06. 15:55:20

Egy kérdésem lenne rögtön: Az addig világos, hogy egy tagnak be kell számolnia minden szexuális kapcsolatáról, névvel, pozitúrákkal stb. -vel egyetemben, tehát a partner neve is bekerül az adatbázisba. A kérdés az, hogy a partner a tag dossziéjába kerül, vagy rögtön nyitnak is szexuális partnerekként egy külön dossziét, amibe a harmadik személyről szóló infók bekerülnek, függetlenül attól, hogy ő egyháztag-e? remlélem érthető a kérdés :)

bár arról nincsenek illúzióim, hogy ha nekem egy korábbi barátnőm bekerül az egyházba, akkor az én nevemre keresve is kiadja az adataimat... egy szimpla adatbázis lekérdezés az egész.

Megpróbálom máshogy megfogalmazni, ha nekem volt két barátnőm, aki bekerült az egyházba, mindketten elmesélték rólam a saját tapasztalataikat, akkor ezek az adatok ugyanabba az aktába kerülnek bele, vagy csak az adott lányok dossziéjába és csak a asját verzióban előadott dolgok?

bocs meló van, remélem érthető

Reformer 2008.03.06. 16:13:00

grege: ilyet csak a Sea Org tagok (elit munkatársak) és néha az egyház munkatársai töltenek ki, nem minden szcientológus.

Nincsenek dossziék amúgy, az összes cucc digitalizálva vab - be van scannelve v. begépelve és manuálisan fel van címkézve. A címkékre lehet keresni csak tudtommal. Az egyháznak azért limitált az adatfeldolgozó kapacitása, ezért elég valószínűtlen, hogy a te neved is odakerüljön címkeként, így nem is hiszem, hogy rá lehet keresni.

Tehát szinte 100%, hogy csak az adott lányok neve alatt lesz meg az élettörténet, és abban ott leszel persze ott leszel te mindkét helyen - persze ha nem hagynak ki valamiért vagy írnak más nevet.

Kívülállót (nem Sea Org tag) akkor érinthet a téma, ha például valaki, aki megy a Sea Orgba, beleírja apuci el nem évült adócsalásait, amivel részegen hencegett egy családi összejövetelen, és mondjuk apuci időközben szintén elkezdett szcientológiával foglalkozni.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.03.06. 17:16:19

Reformer, egy kis felvilágosítást szeretnék: ha nincs dosszié, akkor mit szkennelnek be? Az én olvasatomban van egy dosszié, amit aztán digitalizálnak, nem? És digitalizálás után vajon mi történik az írott anyagokkal?

Ezen csak azért akadtam meg, mert láttam egy fotóalbumot, ahol a szcientológusok rendezgetik abc-be az aktákat, vagyis a pc-foldereket. Akkor most van, vagy nincs?

dzsamocsokban 2008.03.06. 17:24:05

A budapesti Orkban biztos hogy vannak. Hogy a Sea Orkban mi van ahhoz nem volt szerencsém hál istennek.

Neduddgi 2008.03.06. 17:37:38

Péterfalvi meg megnyalná mind a 10 ujjacskáját egy ilyentől. :o) Ugyanis az egy dolog, hogy a tag önként szolgáltat-e saját magáról adatot és azt miként kezelik. Nade a 3. fél nem egyezett bele, hogy az ő adatait (név, cím, telefon, szexuális szokások, pénzügyek és egyéb nyalánkságok) bárki más kezelje, csak mert megszülte/megdugta az illető (leendő) Sea Org tagot. Egyházi adat vagy sem. Tudom, próbálkoztak már azzal, hogy belekötnek az auditálások során szerzett adatok felhasználásába, de azt visszaverte az egyház azzal, hogy gyónási anyag, saaaajnos nem segíthetnek ezügyben. (Cöcö, érdekelne, hogy melyik pap jegyzetel még ilyen szorgalmasan...)
De a munkatársi belépési papírok nem "gyónáshoz" kötődnek, szóval az azon szereplő adatok védelme már tartozhat akár az ombudsmanra is, nem?

Neduddgi 2008.03.06. 17:45:20

kieg.: Nyilván, amíg nincs balhé, addig igazából a kutyát se érdekli bent, hogy mit/kit írtál a papírra. Na de ha zsarolni kell a delikvenst, akkor persze mindjárt milyen jó, hogy önként megadta a támadási célpontokat! Ja, meg gondolom, annak is lenne jelentősége, hogy mondjuk valaki beírná a "homoszexuális kapcsolataim" rovatba pl. a tömjénzsóti nevét. Nem hiszem el, hogy ne cuppannának rá. Szóval szerintem ez a része érdekelheti és érintheti a Péterfalvit.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2008.03.06. 17:58:03

Én csak azt nem értem, hogy ha valaki elé odatesznek egy ilyen kérdőívet, abban az emberben nem hördül fel az igazság és integritás érzete, és nem vágja azonnal a sarokba az egészet?
Úgy érzem, hogy nem vágom az egész beetetést, agymosást, egyéniség eltűntetésének folyamatát, mert biztosan ez az oka. De azért mégis megdöbbentő, hogy vannak, akik ilyenkor még egyszer igába hajtják a fejüket...

BZoltan · http://www.juhfark.hu 2008.03.06. 18:21:10

Az hagyján...de mi van ha valaki élből és alapból baromságokkal tölti ki ezt a kérdőívet. kezdve a személyes adataival és a rokonai nevével? Leellenőrizni úgysem tudják.

W Joe 2008.03.06. 18:22:19

Ez olyan, mint az Igazság Ára című műsor, csak itt nincs nyeremény. Az lenne a legjobb talán, ha Magyarországon is betiltanák ezt az egyházat, vagy jobban ellenőriznék a működését.

Breq 2008.03.06. 18:35:10

Szerintem ez az egesz szcientologia egy nagy IQ-teszt. Akinek haromjegyu, az ilyen baromsagokba tuti nem megy bele, es nem ad ki magarol semmi ilyesmit.

Neduddgi 2008.03.06. 18:36:10

BZoltan, ha baromságokat írsz bele, akkor "megbuksz" az e-méteres ellenőrzésen. No meg, aki Sea Org tag akar lenni, az nem fog akkora bűnt elkövetni, hogy hazudjon. Az utcáról becibált emberekkel pedig nem töltetnek ki ilyet.

gyz 2008.03.06. 18:37:41

"Kívülállót (nem Sea Org tag) akkor érinthet a téma, ha például valaki, aki megy a Sea Orgba, beleírja apuci el nem évült adócsalásait, amivel részegen hencegett egy családi összejövetelen, és mondjuk apuci időközben szintén elkezdett szcientológiával foglalkozni."


hát ez kurva megnyugtató. Azért az vicc, hogy nyugodtan gyűjtögethetnek és tárolhatnak harmadik félről adatokat, az ő megkérdezése és beleegyezése nélkül.

Neduddgi 2008.03.06. 18:43:24

Breq, sajnos ez nem igaz. Nagyon sok igen magas intelligencia-hányadossal rendelkező ember van ott. A lényeg, hogy józan észt, racionális gondolkodást ne keress ebben. Teljesen nyilvánvaló, hogy ha egy baráti beszélgetés során tennéd fel valakinek ezeket a kérdéseket, a minimum az lenne, hogy a beszélgetés megszűnne barátinak lenni. Ilyen adatokat az ember nem szívesen tesz közkinccsé, ugyanakkor ha valakit csábít a Sea Org, akkor 1. elfogadja, hogy ez az ára a bekerülésnek, 2. teljes bizalommal van, hogy ezek az adatok az ő érdekében és az egyháza védelmében szükségesek, 3. nem úgy megy oda, hogy majd úgyis eljön és akkor mit fognak tenni az adataival, 4. ha visszatart/letagad/meghamisít adatokat, akkor saját magát gátolja a haladásban, 5. fél attól, hogy az e-méter úgyis lebuktatja, ha hazudik, és akkor oda a hőn áhított SeaOrg tagság.

amondó (törölt) 2008.03.06. 18:43:49

BZoltan 2008.03.06. 18:21:10: Leellenőrizni úgysem tudják.

A fentiek alapján úgy néz ki, hogy dehogyisnem. Ha 20× kérdezik ki tőled az adatokat különböző apropókból, különböző kérdésekkel, és a válaszokat adatbázisba viszik, akkor nehezen tudsz hihető fals adatokat szolgáltatni anélkül, hogy ellentmondásba ne keveredjél. Azonkívül ismerettségi körödből bárki más is kapcsolatba kerül az “egyházzal”, máris van másik forrásuk az adatok ellenőrzésére.

Úgy kéne kitiltani ezt az egész céget/maffiát az országból / Európából, hogy a lábukse érje a földet. Ha egyház, akkor ne gyűjtsön adatokat “földi, evilági” dolgokról, és nem hívekről (szexpartner, szülő), ha cég, akkor pedig munkaügyi, személyiségi jogi törvényeknek feleljen meg, és ne takarózzon “gyónási titokkal”.

Reformer 2008.03.06. 18:45:55

Neduddgi 5 pontja tökéletesen összefoglalja a lényeget.

Grege 2008.03.06. 18:46:19

igazából az érdekelt, hogy meddig bővítik az adatbázist, az most mellékes, hogy elektronikusan, vagy papír alapon tárolják az anyagot. (személyiségi jogokat mindenképp sértenek vele, csak az érdekelt, hogy mekkorát) köszönöm szépen a válaszod. kezd összeállni ez a blog egy komplett elrettentő anyaggá, gratula hozzá

szalmaegér 2008.03.06. 18:48:27

Tök jó. Mindig vágytam egy hasonló, a lelki békét ennyire előtérbe helyező egyház tagjává válni.
Tudja valaki miként alapíthatnék egyházat magam is? "Szalmaegér-egyház. Legyen Ön is kiszolgáltatott!" Én leszek a főpap. Bocs. A Főpap. Híveket jelentkezését várom, kérem a bankszámlakivonatot ne felejtsék el csatolni!

Neduddgi 2008.03.06. 18:55:40

Szalmaegér, 100 embert összeszedsz és tiéd a pálya! :o)

Reformer 2008.03.06. 18:55:40

anafeb:
1. többfajta dosszié is van, amiről én beszéltem, az az adatdosszié, amit a Sea Org adminisztratív központjai kezelnek. Ezek helyi szinten (pl. a magyar Sea Org kirendeltségben) fizikai dossziék formájában léteznek, és digitalizálásra is kerülnek, de a dossziék is megmaradnak. A nemzetközi központba csak a bedigitalizált adat megy.

2. ezenkívül léteznek minden munkatársról személyzeti dossziék (amiben az élettörténeti formanyomtatvány + szerződések + tesztek vannak)

3. továbbá minden szcientológusnak van preclear (PC) vagy Pre-OT dossziéja, attól függ, hogy hol tart a Hídon. Ebbe kerülnek az auditálásának a feljegyzései. Ezt védi a gyónási titok, ezért ehhez elvileg csak az auditorok és az esetfelügyelők nyúlhatnak (de ezt nem mindig sikerül betartatni) és az odalátogató Sea Orgosok.

4. ezenkívül minden szcientológusnak, aki valaha is szolgáltatást vett igénybe, van egy CF (central files, központi nyilvántartó) dossziéja. Ide kerül a vele folytatott összes levelezés, a telefonbeszélgetésekről készült feljegyzések, az összes befizetéséről készült számlamásolat és a minden szolgáltatás előtt kitöltött beiratkozási formanyomtatványok.

Ezeket az aktivitástól és a Hídon való haladás állapotától függően színkódokkal látják el.

Ezt az utóbbi dossziéhalmot rakják rendbe az orgban most.

mari!! Igaz ez??? 2008.03.06. 18:59:00

Azon a sok ezoterikus maszlagon felnőtt ember kedvére való lehet, hogy elérhetné azokat a képességeket, amikről hallott. Mert milyen frankó is lehetne testből kilépve ezt azt megnézni elintézni, vagy kukucskálni az aurákba, vagy mittom én mia lópöcsök....

vagy

Ha olyanokat igérnek neki, hogy minden a legjobb lesz az életében, és pont az igérgetések pillanatában a béka segge alatt érzi magát, akkor egy teszt kitöltését már a jobbá válása részeként veszi, és messze nem foglalkozik az adatvédelemmel.

Én azt nem értem, hogy egy utcán tébláboló térítőnek hogyan hisznek el mindent azonnal.
Reformer elmondanád mi történik térítéskor? csak hogy tudjuk már...

Reformer 2008.03.06. 19:02:40

mari!! Igaz ez???: a "térítésről" és a módszerekről (kommunikációs technikák) lesz egy külön post.

jutúbkorszakszervezet · http://www.rotten.com 2008.03.06. 19:03:48

Aaahh erről beszélgetni, terelés hölgyeim és uraim... az egyház vezetői joggal kérdezhetnek vissza: miért ne? Mindenki tudja róluk azt, amiket keringtetnek sokan a neten, a net korában... ez kezd olyan lenni, mint a dohányzás: 2008ban már senki nem mondhatja, hogy ő nem tudta, hogy a dohányzás tényleg veszélyes lehet. Magyarul, aki szcientológusnak áll, tudja, hogy rosszhírű szervezetről van szó, már első alkalommal, amikor odamegy.
Az eljárások, amiket csinálnak, ismerősek lehetnek máshonnan is. Ugye nem hisszük, hogy egy egyház, bármilyen gazdag is, úgy tudná figyelni és sakkban tartani az embert, mint az állam?
Nem a szcientológusok teszik ki a kamerákat az utcára, amikkel sok helyen még lakásokba is belátni. Csak az állam nem szereti, ha másnak, más, független (idegen) szervezetnek is megvan az a hatalma az emberek fölött, ami nekik. Azt meg főleg nem, ha jobban tudja manipulálni, mint az állam :)
Amióta csipes útleveleket adnak a polgároknak már idehaza is, szerintem kár arról beszélni, hogy egy jól ismert, érinthetetlen nemzetközi vizeken működő szkifiszekta milyen gonoszan visszaél azokkal az adatokkal, amiket emberek egy bizonyos gyönge csoportja önként megad.
Ja, hogy közben zavar titeket, hogy a volt csajotok auditál piálás meg kirándulás helyett, és elszólja magát a kecskeszex-perverziótokról?
Ne az ómbuccmantól várjátok, hogy megvédi bárki adatát, nálunk bárki bármilyen adata simán hozzáférhető, telemarketinget, címre szóló levélküldést, egyéb agresszív eljárást letiltani NEM LEHET. Egyes bevásárolóközpontokban ha akarják, megnézik mindenki táskáját, vagy próbafülkében kameráznak.
És megtehetik.
Be van kamerázva a Margit-sziget, a Városliget. A Hármashatárhegy mikor lesz bemikrofonozva? Ahogy az 1984ben... jófelé haladunk... és ehhez nem kell szcientológia, ők csak ugyanazt játszák... mert megtehetik.
Iszonyat biznisz, isten bizony én is csinálnám :D

mari!! Igaz ez??? 2008.03.06. 19:09:16

jutúbkorszakszervezet: ez az igazi terelés.

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.03.06. 19:10:18

Jó nagy lehet az a halom, már tavaly nyáron is azt rendezték. Tudod, az a nagyon érdekes ebben, hogy gyónási titokra hivatkozva egyet sem mutatattak meg a vizsgálat során. Aztán kiderült, hogy körlevélben hívják a tagokat, segíteni a rendrakásban, és a fotókon kicsi-nagy, sok-sok ember válogatja a dossziékat. Nekik szabad?

Neduddgi 2008.03.06. 19:12:50

"Magyarul, aki szcientológusnak áll, tudja, hogy rosszhírű szervezetről van szó, már első alkalommal, amikor odamegy."

Igen. Belép az ajtón és mit lát? Csupa kedves, mosolygós, igen jó kommunikációs képzettségű, kiegyensúlyozott emberkét, és se híre, se hamva a sok rémtörténetnek. Beszélget szcn tagokkal, munkatársakkal, és egyik se zombi, és nem is hülye. Nyilván nem úgy lesz Sea Org tag az ember, hogy a Blahán leszólítják, aztán rohan belépni. Mire odáig eljut, hogy elkötelezze magát egymilliárd évre, addigra meggyőz(őd)ik arról, hogy nem is olyan rossz hely ez.

Reformer 2008.03.06. 19:16:05

anafeb: amiket rendberaknak (központi nyilvántartó dossziék), abban nincsenek gyónási titok alá eső anyagok, csak levelezés, számlák és beiratkozási papírok. Az más kérdés, hogy az adatvédelmi ombudsman-nak mit mondanak az egyház hivatalos képviselői.

Neduddgi 2008.03.06. 19:21:18

Ja, és még egy: az emberekben (egyébként mindenkiben!) megvan az a tulajdonság, hogy generalizálják a tapasztalataikat. Ha belépnek az egyházba és azt látják, hogy ott minden szép és jó, akkor elkönyvelik a negatív sajtóhíreket hazugságnak, aljas rágalomnak. Úgy, un bloc, függetlenül attól, hogy azoknak mely része igaz. Ennek nagyrészt az az oka, hogy egy csomó mindenbe nem látnak/láthatnak bele, tehát minden egyes negatív adatot nem lehet leellenőrizni, hogy az most tény vagy rosszindulat szülte baromság. Viszont az az imidzs, hogy a szcientológusok agymosott zombi manipulátorok, elég hamar meg tud dőlni. Látszólag persze, de ez épp elég lehet ahhoz, hogy minden mást is egy mozdulattal bepakoljon a delikvens az "aljas rágalmak az egyház ellen" című fiókocskájába.

kössabetonba 2008.03.06. 19:23:58

ez mind nagyon szép. csak remélni tudom, hogy a hidegháború után felszabadult profi titkosügynökök közül legalább párat beépítettek az illetékes (amerikai) kormányszervek ebbe az "egyházba". olyanokat, akik átkúrják az e-metert is, a kamuzás az életük és így legalább részben kontroll alatt tarthatják ezt a szörnyszülöttet

Reformer 2008.03.06. 19:24:08

Itt amúgy megnézhető az élettörténeti kérdéssor: data.hu/get/67401/szcy.rar.html

forumuser 2008.03.06. 19:24:58

"az egyéjszakás kalandokat is"
Ki a szösz jegyzi meg az egyéjszakás partnerei nevét?!

anafeb · http://remalom.blog.hu 2008.03.06. 19:32:41

Reformer, nincs ez meg más formátumban? Nem tudom kinyitni:-(

Akita 2008.03.06. 19:43:07

Az E-méter nem egy csoda szerkezet. Én majdnem 1 évig kint voltam a Flag-ben, hogy haza hozzak valakit.(Ami sajnos nem sikerült)
Ez alatt az idő alatt számtalan E-méteres vizsgálatnak lettem alávetve mégsem buktam le.
Akkor jöttek csak rá miért is vagyok ott amikor eldöntöttem, hogy hazajövök és ezt be is jelentettem nekik.

Reformer 2008.03.06. 19:43:52

anafeb: tömörített állomány (.rar), Total Commander nyitja vagy google-lel tudsz találni rar-kibontót, pld. WinRAR v. UnRAR.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.03.06. 19:59:13

:: kössabetonba 2008.03.06. 19:23:58

:: csak remélni tudom, hogy a hidegháború után felszabadult profi titkosügynökök közül legalább párat beépítettek az illetékes (amerikai) kormányszervek ebbe az "egyházba".

rossz hírem van, már a hidegháború alatt megtörtént ez, ennek az eredményét (is) láthatod itten.

BZL 2008.03.06. 20:00:23

Tulajdonképp nincs ezzel semmi baj.
Aki egy ilyen kérdőívet hajlandó kitölteni, az mindenféle IQ, EQ akármilyenQ értéktől függetlenül úgyis egy agyhalott, nem kár érte.

kössabetonba 2008.03.06. 20:31:11

amúgy a harmadik személyek adataira visszakanyarodva; mivel úgy hallom minden digitalizálva van, nem nagy kuszt összefésülni az adattáblákat és aktát vezetni a nem-tagokról is.
ha öt-tíz-száz tag vallot rólad egy-egy mondatot, azt egy gombnyomással összegyűjthetik és sok kicsi sokra megy. ehhez nem kell hűdenagy aparátus, csak egy szerver meg egy szaki.

tehát akinek egy (vagy pláne ha több) szci ismerőse is van, az ne kezdje el nyíltan támadni az egyházat mert a főpapok tudni fogják róla, hogy hány centis a farka ...

sanya64 2008.03.06. 20:36:52

"csak remélni tudom, hogy a hidegháború után felszabadult profi titkosügynökök közül legalább párat beépítettek az illetékes (amerikai) kormányszervek ebbe az "egyházba"...

fordítva, tehát sokkal egyszerűbben csinálták ezt meg, tehát megkeresték a már jól beágyazódott, de amúgy teljesen civil szci emberkéket, akik kettős játékot játszhattak utána...

Neduddgi 2008.03.06. 20:37:49

kössabetonba, asszem, picit túlbecsülöd a magyarországi állapotokat. :o)
Elég nagy kupolda van ám ott, arra meg nincsen kapacitás, hogy valaki non-scn listákat generáljon hobbiból. Aki él és mozog, az pénztermelésre van ráállítva (ilyen vagy olyan formában), ez meg nem hoz lét a házhoz.

kössabetonba 2008.03.06. 20:47:52

nézd, arra kell csak kapacitás, hogy bepötyögjék a gépbe az űrlapok tartalmát. de mint olvastuk helyenként már eleve gépen töltik ki a tesztet. könyvvásárlásról a számlát sok helyen szintén eleve gépről állítják ki. innentől meg - mint mondtam - már nem kell kapacitás.

Mille38 2008.03.06. 20:52:44

Számomra az a riasztó, hogy vannak olyan minősíthetetlen éthoszú emberek (semmilyen állathoz nem hasonlítanám őket, mondjuk a laposféreg kivételével - persze kinek ártott szegény laposféreg), akik ilyen kérdőíveket kitöltenek és beleírják valamikor általuk szeretett/kedvelt emberek adatait és ezt másnak odaadják.

Brnyó 2008.03.06. 20:57:38

Szisztok,

Nem tudom nem iderakni ezt a link-et. Olyan kétharmadától van idevágó infó benne. Néha nekem nem látszik a felirat, de nem olyan nehéz a nyelvezete (angol) hogy alaptudással ne lehetne érten. Max. az ember nehezen hiszi el.
video.google.com/videoplay?docid=6132500997336473908&q=zeit3&total=1&start=0&num=10&so=0&type=search&plindex=0

Mille38 2008.03.06. 21:04:11

Első kérdés: voltál-e szociális munkásnál, tanácsadónál, pszichológusnál? Nos, az általam ismert szociális munkások ugyan foglalkoznak mentálisan zavart emberekkel, de még több olyannal, akik például azért kerülnek pénzügyi !! zavarba, mert valamilyen elháríthatatlan kár érte őket, ami megrengette az anyagi helyzetüket. Tipikus eset: taxis vállalkozó parkoló autóját összetörte ismeretlen, míg tart a nyomozás, a háromgyerekes családnak a családi pótlékon, gyes-en kívül nincs bevétele. Szoc. munkás tanácsot ad, hogyan lehet az egyes szolgáltatóknál (elmű, távhő) fizetési haladékot elérni, az önkormányzatnál milyen segélyt, kölcsönt tudnak igényelni. Szci-knél ez már a bűn kategóriája? Vagy nem tudják, mivel foglalkoznak a szociális munkások és ezt ország-világ elé tárják a kérdőív első kérdésében? Ha a többi kérdés is ilyen színvonalas, akkor a laposféreg hasonlat is túl hízelgő volt...

Tunguska 2008.03.06. 21:21:29

Index címlapon a blog :-)))

A fentiek szerintetek nem merítik ki a jogosulatlan adatkezelés fogalmát? ha másért nem, némi sajtóhangért érdemes lenne elindítani egy vizsgálatot. Elméletileg ezt egy hétköznapi állampolgári bejelentés is el kell, hogy indítsa. A magyar hozzáállás egyébként is nagyon érzékeny a nemzetközihez képest.

vega 2008.03.06. 21:23:34

hahaha
néhány kérdést nem igazán sikerült magyarra fordítani, és a helyesírással is kicsit hadilábon állt a kérdéssor szerkesztője
kedvenc kérdésem: meséld el részletesen, miért zsarolhatnak
vicces lenne, ha senki se töltené ki, de így...

egyikmasik 2008.03.06. 21:44:14

Ez jobb, mint az iwiw. Ott még az ismerős e-mail címét se lehet egyszerűen megnézni.

Azért azt megnézném, amikor a rendszergazda meggyónja, hogy lemásolta magának az adatbázist. :)

Neduddgi 2008.03.06. 22:03:14

vega, ezt a kérdést simán meg tudják fordítani egy kétkedő fejében: ha valaki azért támadna téged, hogy rajtad keresztül az egyházat támadja, akkor hol kezdené, vagy mivel hozna zavarba? Ennyi, és a delikvens máris tölti kifele. Csak hit és szándék kérdése, hogy melyik oldalról nézed és fogadod el...

yx 2008.03.06. 23:18:20

(Úgy látszik, ma este nem bírok magammal..)
Kedves "laposféreg"-ező, "nem háromjegyű IQ"-júzó itd. fórumtársak!
Engedjétek meg a feltételezést, hogy vagy ti még soha semmiért nem lelkesedtetek igazán vagy igen csekély a fantáziátok és rövid az emlékezetetek. Ha az ember pl. munkát keres mert a megélhetése múlik rajta vagy pl. fülig szerelmes, nem egy-két hasonló kaliberű "butaságot" hajlamos szó nélkül bevállalni. Szinte biztosra veszem, hogy egyikünk-másikunk munkaszerződésén sem tudnánk sokan, hogy kinevessük vagy lehülyézzük a gazdáját. Pedig a disznó szerintem inkább az, aki a másik szorult helyzetével avagy vágyaival visszaélve, azt kihasználva elvárja, hogy ebbe belemenj! Hogy hogyan terelget el idáig az egyház? Hamarosan mindenki olvashatja (ugye Reformer?), hogy mi a Szcn verzió, de álltatja az magát, aki azt képzeli, hogy vele (vagy ismerőseivel) hasonló sem eshetne meg!
Szerintem! De egyetérteni nem szükséges.

(Egy volt, de kiugrott Org munkatárs.)

Neduddgi 2008.03.07. 00:05:44

Köszi, ezt próbáltam én is elmondani a hozzászólásaimban (részben azért sikerült).

(bár sose voltam Org munkatárs, de láttam azért egyet s mást)

kössabetonba 2008.03.07. 00:18:02

kedves yx! én személy szerint az ebolásokhoz hasonlóan kezelem a szciket; a lehető legnagyobb mértékű pályamódosítással kerülöm ki az utamba kerülőket, amint detektálom a jelenlétüket. ezt ajánlom minden rokonomnak, barátomnak és üzletfelemnek. még csak poénből sem érdemes leállni velük, mert éppen az általad említettek miatt könnyen beszipkázhatják az embert. a saját életét mindenki úgy bassza el, ahogy akarja, de ha megtudnám (megsejteném), hogy rólam jelentget egy ismerősöm, az kapna egyet s mást. nem érdekel, hogy mennyire naív, befolyásolható, stb, innen kezdve nem csak ön, hanem közveszélyes is, be kéne zárni az ilyeneket.

kössabetonba 2008.03.07. 00:24:42

egyébként egyszer anyámat is elkapták valami sztresszméréssel; nagyon csillógó szemekkel jött haza, hogy képzeld, mi történt, milyen érdekes volt, stb... miután jól leordítottam a fejét, megkérdeztem, hogy de ugye nem adott meg elérhetőséget, személyes, adatot; ááá nem, csak vett egy könyvet ... amiről írtak neki számlát ... amihez persze elkérték nevét-címét ...

de sikeresen felvilágosítottam, azóta nincs gond, ő is képben van :)

Neduddgi 2008.03.07. 02:38:04

Igen, ez is lehet egy módja a védekezésnek, bár szerintem meglehetősen agresszív (és kicsit talán gyáva is). Meg hát az a "beszipkázás" sem úgy történik, hogy jön egy hirtelen fénysugár, ami teleportál téged az Erzsébet körúti székházba, ahol hozzákötnek egy e-méterhez és addig nem szabadulsz, míg meg nem adod a PIN-kódod... :o) "Megfertőzni" is csak azt lehet, aki fogékony rá, valamint (épp) nincs határozott célja, elképzelése, álláspontja, vagy nem tudja megfelelő határozottsággal képviselni azokat. És ez független az IQ-tól, zömmel értelmes, normális emberek kerülnek kapcsolatba az egyházzal valamilyen okból, legyen az kíváncsiság, önmaguk fejlesztése iránti igény, vagy a világ jobbítására való szándék. Azzal, hogy beszélgetsz velük, vagy elolvasol egy könyvet, még nem válsz automatikusan szcientológussá, mint ahogy a Biblia elolvasásától sem leszel keresztény.
A "rólam jelentget" és az adataid kiadása két külön dolog. Az utóbbi valóban megtörténhet, eléggé elítélendő módon, de korántsem olyan gyakran, mint azt gondolnád (lévén ezt az adatlapot csak a szcn egy bizonyos köre tölti ki, korántsem mindenki, aki arra jár). Jelentgetni viszont csak akkor fognak rólad, ha te is tag/munkatárs vagy. Ugyanakkor még a jelentgetéssel sem válik valaki "közveszélyessé".
Valóban rengeteg "veszélyt" rejt az, ha valaki szoros kapcsolatba kerül a szcientológiával, de mumust sem kéne csinálni mindenkiből, aki valaha is megfordult a környékükön. Egy dolog az objektív tájékoztatás és egy másik dolog a saját (alapos vagy alaptalan) félelmeid kivetítése másokra. Az előbbi az valóban fontos.

A kritikusság, a józan ész és a mértékletesség pedig szerintem az élet minden területén nagy előny. Példának okáért: én már nem egy olyan férfit láttam, akiknek teljes vagyona (esetleg családja) ráment egy dekoratív hölgyeményre, csak mert hagyta magát "beszipkázni". Melyikőjüket kéne szerinted bezárni és főleg hova? :o)

yx 2008.03.07. 12:24:08

Kedves Neduddgi! Köszi. Úgy tűnik, nagyon hasonlóan látunk egyes dolgokat egyházon bévül és túl.
Kedves kössabetonba! Neduddgi jobban megfogalmazta, amit írhattam volna Neked, mint én magam tudtam volna. Szerintem gondolatébresztő, amit írt!

John 2008.03.07. 20:05:34

"kössabetonba 2008.03.06. 19:23:58

ez mind nagyon szép. csak remélni tudom, hogy a hidegháború után felszabadult profi titkosügynökök közül legalább párat beépítettek az illetékes (amerikai) kormányszervek ebbe az "egyházba". olyanokat, akik átkúrják az e-metert is, a kamuzás az életük és így legalább részben kontroll alatt tarthatják ezt a szörnyszülöttet"

Egy-kutyák (-szörnyszülöttek) lettek, fúzionáltak...

Ammonia73 2011.09.27. 01:52:05

Reformer! Az "élettörténeti kérdéssor" elérhető még valahol? Mert a data.hu-n már nincs meg.
köszi!

bot23 2011.09.27. 17:34:26

@Akita: Ez már régen volt, de azóta nem tért észhez az akit haza akartál hozni?? Mit mondott miért nem jön?
süti beállítások módosítása