Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Az ördöggel cimborálás

2008. február 28. - Reformer

A szcientológiában szinte nem telik úgy el egy napja az embernek, hogy ne kapjon tájékoztatást a pszichiáterek és a gyógyszeripari vállalatokról mérhetetlen gonoszságáról. A pszichiáterek szadista őrültekként vannak beállítva, akik kéjes élvezettel elektrosokkolják pácienseiket és örömmel drogozzák le áldozataikat egy növényszerű állapotba antidepresszánsok segítségével. A gyógyszeripari vállalatok
pedig a tettestársaik.

Talán a legtöbb támadás az Eli Lilly-t érte, a Prozac elnevezésű szer miatt, amit az egyház külön magazinokban és egész oldalas hirdetésekben támadott az USA Today-ben, az International Herald Tribune-ban és más országos USA-beli hetilapokban.

Milyen nagyszerű, gondoltam én akkor, az egyház keményen fellép ezen bűnözők ellen és móresre tanítja a szemeteket.

De mi történt az egyház felső vezetésében? Egy bennfentes elmondta kb. 1 hete:

"Az egyház hónapokig folyamatosan hirdetett az USA Today-ben az Eli Lilly ellen, a vállalat részvényeinek ára pedig ment lefelé. Néha kicsit felment, de összeségében a hosszú hónapok során folyamatosan ment le az értéke. Miután lement az utolsó hirdetés, és nem volt tervben több (ez nem volt nyilvános adat, hogy az egyház befejezi a kampányt!), Marc Yager (az egyik legfelsőbb vezető) rengeteg Eli Lilly részvényt vásárolt fel. Egy kisebb vagyont keresett ezzel, amikor persze a kampány lezárása után felugrott a részvényárfolyam. Emlékeim szerint L. Ron Hubbard soha nem említette a bennfentes kereskedést (insider trading) a műveiben. Lehet, hogy nem is ártalmas cselekedet emiatt? :)"

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr70363482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.02.28. 17:45:08

BTW a Prozacról érdemes elolvasni a en.wikipedia.org/wiki/Prozac_Nation című könyvecskét, tanulságos...

Neduddgi 2008.02.28. 18:24:03

Mint annyi mindenben, ebben is van némi RÉSZigazság. Mármint az agyongyógyszerezésben. Sajnos nehezebben "tolerálható" betegeket tényleges kezelés (pl. pszichoterápia, csoportfoglalkozások, stb.) helyett egyszerűbb leszedálni, mert addig is csöndben van. Hátránya a dolognak, hogy amint kitisztul egy picit is az agya, többszörös erővel (és joggal!) fog tiltakozni a következő gyógyszere ellen. Viszont elektrosokkot már jóég tudja hány éve nem alkalmaznak rutinszerűen. Igaz, LRH is régen írta le a magáét, de kissé ciki a mai napig ezzel példálózni. Legalább néznék meg az aktuális helyzetet (ha nem utálnák őket annyira)...

Az insider tradig viszont érdekes dolog. És csúnya nagyot lehet bukni, ugyanis egyetlen ország sem szereti. A tőzsdei mozgásokat viszonylag könnyű ellenőrizni. Amerikában meg ha a nyomozás érdekei úgy kívánják, még azt is ki tudják kérni a csatornázási művektől, hogy reggel mit húzott le a vécén az illető. Komolyabb információkról már nem is beszélve.

Reformer 2008.02.28. 18:50:42

neduddgi: való igaz, a pszichiátriában is vannak visszaélések - de azon legalábbis lehetséges civil és állami kontroll, mert nem védik őket a vallásszabadságot védő törvények, mint Mo-n az egyházat. A gyógyszerezésnek én is ellene vagyok.

Sajnos az egyház fanatikus gyűlölelettel viszonyul a témához a valódi és mostani helyzet felmérése helyett.

Továbbá semmiféle alternatívát vagy megoldást nem kínál. Mi lesz, ha bezárjuk a pszichiátriákat? Szabadjára engedjük a közveszélyes őrülteket azt lesz, ami lesz?

Insider trading: tényleg nem szeretik, Al Capone mintájára valszeg az egyház vezetői valami pénzügyi stiklibe fognak belebukni...

hóvirág 2008.02.28. 19:08:59

Az egyház nem tud gyógyítani. Jó pár ember készen lett a pszichózistól. és egyéb betegségektől ott.

A pszichiátria nélkül sok ember jutna végzetes bajba, mert a pszichózis nem habostorta, és ott legalább leszedik róla. Nem zárják be, csak az OPNI KELL NEKIK.......

A dienetikásokat is le kellene rombolni, mert az az egyik előszoba. dienetikadroidragadványhubbista eL Rontott enyvek...

Neduddgi 2008.02.28. 19:19:20

Izé... hóvirág! Mondd, nem vagy te egy picit agresszív? Mennyiben más ez a "letöröm a kezét, kiszúrom a szemét, dögöjjön meg" hozzáállásod attól, ahogy ők bánnak az "ellenségeikkel". Te ezért őket megveted. Joggal. De akkor miért csinálnád ugyanazt tökben? Ráadásul erőszakkal náluk semmire nem mész.

dzsamocsokban 2008.02.29. 13:22:17

Reformer:
Amiket itt leírsz azok a források tényleg hitelesek, mert sztem nagyon durva.
Ezek az infok belülről kell hogy származzanak, de akkor ez azt feltételezi hogy valaki(k) bennt is ott fennt elégedetlenkednek titokban- ha jól érzem.
Van amiben az egyház vezetése eltér azoktól a tulajdonságoktól amiket a sci antiszociálisnak nevez?
Ezeket hogy tudják beadni a szűkebb vezetői csoportnak?
Az Ideális Orgra visszatérve: Azt tudom hogy megvan a pénz de a vezetőség nem engedi elindítani a kivitlezést mert ugymond most másra helyezik a figyelmüket.
Azért vagyok kiváncsi hogy az a pénz most hol van hogy elképzelhető e az hogy amit a magyarok összedobtak az most valahol a központban egész más célokat szolgál?

Reformer 2008.02.29. 13:39:37

dzsamocsokban: igen, benn is vannak elégedetlenek, de mint arra vannak példák, nem fogják megbuktatni Miscavige-t és tsait, mint ahogy Hitlert sem. Nagyon tanulságos film a Der Untergang (A bukás címen volt Magyarországon) ilyen szempontból, a Führerbunker végnapjait mutatja be és azt, hogy hogyan tartottak ki a végletekig fanatikus nácik és SS-tagok az utolsó utáni pillanatig is.
A szűkebb vezetői csoport már nem létezik belső források szerint, Miscavige totálisan kontrollál szinte mindent, rajta kívül senkinek sincs valódi hatalma, csak az ő utasításait és iránymutatásait kivitelezi egy látszólagos struktúra.

Ideális Org: az is igaz, hogy nem engedik a kivitelezést, már többször újra kellett tervezni azt egészet a "friss nemzetközi tapasztalatok" alapján, aztán kellett találni egy általános kivitelezőt, aztán kellett valami engedély a VIII. kerületi önkormányzattól, a legfrissebb pedig az, hogy addig egy téglát sem lehet kiütni, amíg rendbe nincs rakva a budapesti org központi nyilvántartója. Akit még be lehetett vonni, azt bevonták oda gályázni. Kíváncsi vagyok, mi lesz a következő kifogás.

Egyébként hihetetlen, hogy beveszik ezt a maradék hívők - pedig ez már a sokadik nyuszi, amit előhúztak a kalapból.

Reformer 2008.02.29. 13:42:22

a forrásaim a saját tapasztalatok, illetve a különféle internetes fórumokra postoló volt Sea Org vezetők, és bíróság előtt tett tanúvallomásaik. Ha tudsz angolul és megnézed pl. a www.exscientologykids.com tanúvallomásait, nagyon összecseng a gyerekekről írt postommal.

mogyojo 2008.02.29. 14:21:05

tudjátok mi a fura? hogy néhány napja, más blogokba írkáló szcis hívek innen eltűntek. vajon miért?

mari!!! Igaz ez?? 2008.02.29. 15:54:42

Kösz Reformer a linket.
Jenna Miscavige....bravo!!!!

www.exscientologykids.com/admins.html

Translator +X+ · http://www.szabadzona.hu 2008.02.29. 17:58:54

:: hóvirág 2008.02.28. 19:08:59
:: Az egyház nem tud gyógyítani. ... A pszichiátria nélkül sok ember jutna végzetes bajba

Sajna a jelen pszichiátriai gyakorlat sem jobb (főleg ha rokonom kifejezetten tizeniksz év pszichiátria segítségével jutott szó szerint végzetes bajba).

:: mert a pszichózis nem habostorta, és ott legalább leszedik róla.

És rászoktatják a bogyókra. Vmi terápia meg sok zséért, magánrendelésen. Nehogy azt hidd, hogy ez így jobb.

John 2008.02.29. 19:27:08

Az egyház profiljával ez tökéletesen egybevág:

A jövő műállatkáinak - mivel folyamatosan információt cserélnek egymás között - "személy szerint" egyáltalán nem kell nagyon okosnak lenniük: az intelligencia titka a raj viselkedésében rejlik. Az egyes egyedek a térbeli helyzetüket GPS, videokamerák és egy képfelismerő rendszer segítségével határozzák meg, s mivel a rajhoz tartozó hangyák ugyanazt a tárgyat különböző szemszögből látják, egymás segítségére siethetnek a különböző kameraképek értelmezésében.

A robotoknak azért nem kell különösebben "értelmesnek" lenniük, mert a rajintelligencia akkor működik a legjobban, ha valamennyi eleme egyformán buta, "korlátolt". A végeredmény szempontjából kifejezetten hátrányos, ha a raj "specialistákból" áll. Másrészt könnyebb pótolni is egy esetleg kieső "munkatársat", ha mindegyik egyforma.

(Dennis Fritsch, Fraunhofer-Intézet IPA)

dzsamocsokban 2008.02.29. 20:44:07

Reformer: De Hitlert legalább megpróbálták felrobbantani. :)
Ezek a tulajdonságok amiket leírtál Miscavige-ről inkább Sztálint idézik, ő volt ilyen tekintéyuralmi erőszakos vezető, aki elintézte a valós és vélt konkurenciát maga körül. Mondjuk a végeredmény szempontából mindegy.
Amúgy kösz az infókat.

Translator+X+: Biztos hogy az sem tökéletes, sőt én is hallottam vissazaélélsekről a környezetemben. Biztos az sem véletlen hogy Veér András tsa Dr. Erőss László is átpártolt, bár a könyvét nem volt szerencsém olvasni. Tényleg ha esetleg van alternatívája a történetnek a szci sztorihoz képest arra kíváncsi lennék.

Abban azonban egyetértek, hogy a pszichiátria legalább- valamennyire- társadalmilag ellenőrizhető.
A másik, hogy a szcin belül a pszichiátria és pszichológia összemosódik, nem nagyon tesznek köztük különbséget, bár ez már egy párszor elhangzott ezen a blogon is, szerintem nagyon fontos ezzel (is) lehet a híveket abban tartani hogy a "tech"-nek nincs alternatívája.

Neduddgi 2008.03.01. 02:28:36

Na, a Dr. Erőss sztorira nagyon kíváncsi lennék. Mitől e pálfordulás? Reformer?

Reformer 2008.03.01. 10:48:12

dr. Erőss és dr. Veér ma lesz az egyik posztban, amit én tudok
süti beállítások módosítása