Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Valami véget ér, valami elkezdődik

2019. november 18. - Reformer

Bizonyára észrevettétek, hogy megszűnt a hozzászólás lehetősége a blogon. Ez most határozatlan ideig így is fog maradni.

Nagyon fontos szerepet töltött be a blog (és fog ezután is) a szcientológiával kapcsolatos tájékoztatás és aktivizmus területén. Emellett egyfajta moderált fórumként is működött (bár erre a formátum nem igazán teszi alkalmassá), de ezt a jövőben több okból sem szeretném folytatni.

A végső lökést a múlt szerdai "találkozó" adta meg a szcientológia egyház két képviselőjével. Ott ugyanis elhangzott, hogy nyílt vitára nem lesznek hajlandók. 

Így abban a helyzetben találtam magam, hogy fenntartok egy felületet, ahol megszólalási lehetőséget biztosítok a szcientológusok és a módszert használók (szabadzónások stb.) számára, míg nekem ez fordítva soha nem lesz biztosítva.  Ráadásul én nyíltan, arccal-névvel vállalom a véleményem, a másik oldal pedig névtelenül jelenik meg és száll vitába velem. A megjegyzések egy része pedig provokatív trollkodás volt, amelyekre még előszűrhető módon sem vagyok kíváncsi, mert időpocsékolásnak tartom.

A szcientológiával kapcsolatos ügyekre a munkám, a családom és a barátaim mellett korlátozott mennyiségű idő jut, azt szeretném minél hasznosabban eltölteni, és a jövőben inkább az alapítványhoz érkező megkeresésekkel szeretnék kiemelten foglalkozni.

Az alapítvány weboldala hamarosan új, áttekinthetőbb felületet kap, hogy könnyebben meg lehessen találni rajta a keresett információkat.

A továbbiakban így lesz:

0. Bárki megkereshet közvetlenül, az oldalt látható e-mail címre írva. A Clarus Animus Alapítványt is bármikor megkereshetik azok, akik segítséget vagy tanácsot kérnének a szcientológiával kapcsolatban.

1. A blog továbbra is megmarad híroldalnak és tájékoztató felületnek, de kommentelni egyelőre nem lehet majd a bejegyzéseket a blogon.

2. Az itt publikált cikkek nagyrésze meg fog jelenni az alapítvány Facebook-oldalán, ott szabadon lehet kommentelni Facebook-profillal. A bejegyzés tárgyához nem tartozó, becsületsértő, terelési célzatú stb. hozzászólásokat törölni fogjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr6415311536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása