Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Elnyerte a közhasznú státust a Clarus Animus Alapítvány

2019. július 31. - Reformer

A szcientológia visszaéléseit feltáró és annak áldozatait segítő Clarus Animus Alapítvány közhasznú státusát 2019. június 19-én a Fővárosi Törvényszék hivatalos formában elismerte.

Ezzel (számomra legalábbis biztosan) megerősítést nyert az, hogy a szcientológia elleni fellépés és a károsultaknak nyújtott támogatás a köz javát szolgálja.

Változik-e valami (és mit csinálunk tulajdonképpen)

A munkát ugyanúgy folytatjuk tovább természetesen. A folyamatban lévő ügyek (és lezárt) ügyek részleteiről sajnos a szcientológia "egyház" által alkalmazható retorziók (kapcsolatmegszakítás, "fair game" {szabad préda} irányelv) sok mindent nem árulhatok el nyilvánosan - amit virágnyelven ezekről lehetett mondani, azt az alapítvány Rólunk oldalán megnyitható közhasznúsági jelentésekben megírtam. 

Annyit elárulhatok (és el is szeretnék mondani), hogy a megkeresések szinte kizárólag szcientológusok családtagjaitól és rokonaitól érkeznek, akik a saját bőrükön tapasztalják a szcientológia romboló hatását (itt megjegyezném, hogy Dudás Diána könyvének megjelenése, illetve annak tartalma sok embert felbátorított, és kb. háromszor annyi megkeresést kapunk azóta).

A korlátozott mozgástéren belül (hiszen egyelőre törvényesen bejegyzett vallási egyesületként működnek) igyekszünk maximálisan segíteni mindenkinek, aki megkeresi az alapítványt.

Könnyebb nekünk is támogatni és minket is egyszerűbb támogatni

A nonprofit.hu igen jól összefoglalja a közhasznú szervezeteket megillető kedvezményeket.

Az alapítványt támogatni kívánó cégek pedig komoly adókedvezményeket vehetnek igénybe (szintén a nonprofit.hu foglalja jól össze ezeket).

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr5314987350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eszpiii 2019.07.31. 09:23:10

"...valamint a szcientológia ellen tenni kívánóknak lehetőséget biztosítani a cselekvésre. Szervezett formában kívánunk fellépni ez ellen a káros szervezet ellen, összehangolva és hatékonnyá tenni a létező szcientológiaellenes aktivizmust."
Ez engem érdekelne, légyszi fejtsd ki bővebben.

eszpiii 2019.07.31. 09:24:18

"...valamint a szcientológia ellen tenni kívánóknak lehetőséget biztosítani a cselekvésre.

Szervezett formában kívánunk fellépni ez ellen a káros szervezet ellen, összehangolva és hatékonnyá tenni a létező szcientológiaellenes aktivizmust."

Ezt kifejtenéd bővebben?

Reformer 2019.07.31. 13:04:14

@eszpiii: mivel az egyház képviselői is olvassák ezt a blogot, itt nem kívánok semmi bővebbet írni...

free spirit 2019.07.31. 14:10:28

Nagyon jó hír, gratulálok és kívánok sok erőt, kitartást a további munkádhoz. Ez azt is jelenti, hogy az SZJA 1%-át fel lehet ajánlani az alapítványnak?

Reformer 2019.08.01. 10:31:35

@free spirit: igen, fel lehet majd jövőre
süti beállítások módosítása