Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Halálos profitszerzés

2019. május 29. - Reformer
A szcientológusok pszichiátriaellenes fedőszervezetének mai körlevelében olvashatjuk a legújabb ötletet az általuk főgonoszként számon tartott "pszichiáterek" elleni fellépésre.
Az már nem is meglepő, hogy lényegében ismét pénzt tarhálnak.

Ha jól értem, azzal vádolják a pszichiátriát, hogy óriási profitot csinálnak, sokszor emberek egészsége és élete árán. Ironikus.

A hírlevél:

Új kampányt indít a CCHR!
Talán emlékszel: jó pár éve készült egy olyan nemzetközi CCHR dokumentumfilm, amelynek címe: "Halálos profitszerzés". Ez arról szól, hogy a pszichiátria hogyan csinál óriási profitot a pszichiátriai szerekből, sokszor emberek egészsége és élete árán.

Most arra készülünk, hogy ezt a dokumentumfilmet kipostázzuk magyar gyógyszertáraknak és gyógyszerészeknek, hogy ők is lássák, mit okoznak a pszichiátriai szerek!

Több ezer DVD-t akarunk kipostázni, ami jelentős pluszköltséget jelent a CCHR számára. Így viszont a film üzenete eljut azokhoz is, akik a pszichiátriai szereket nap mint nap terjesztik, és sokuk nem tudja, hogy ezek mit okoznak az embereknek.

Kérünk, támogasd Te is a kampányt! Már sokan hozzájárultak, de még mindig eléggé az elején vagyunk!

Ha a CCHR havi támogatója vagy, és jónak tartod ezt az akciót, küldj egy plusz támogatást!

Neked mennyit ér meg, hogy ezek az erőteljes adatok eljussanak a gyógyszertárakhoz?



Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért (CCHR)
E-mail: info@cchr.hu
Tel./Fax: 06 1 342 6355
Mobil: 70/984 8812
http://www.emberijogok.hu
Bankszámlaszámunk: 11708001-20566227, OTP Bank

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr2314868110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norbert79 2019.05.29. 15:36:58

Hé... psszt.. szcienók.. gyertek már ide... ezeknek a cuccoknak pont az a lényege, hogy módosítsák a tudatot, mert el van csesződve a kémiája... de hadd szóljak, az alkohol is módosítja a tudatot... S most háromra tessék meglepődni!

Tudom, tudom, de nem tudtam ellenállni, hogy ne írjam ki magamból...

ZakMcKracken 2019.05.29. 19:33:07

Ha küldenek csekket befizetek 5 Ft-ot:D

atomic squirrel 2019.05.29. 19:44:56

Abban igaza van a szcientológiának, hogy rengeteg a szükségtelenül, vagy túlzott mértékben használt pszichiátriai szer. Rutinból felírt antidepresszánsok, hiperaktívnak titulált gyerekek legyógyszerezése, "gyógyszerek" olyan esetekben is, amikor tényleg csak egészségesebb étkezésre és életmódváltásra, sportra, esetleg türelmes beszélgetésre, programokra lenne szükség. És ezek a szerek visszafordíthatatlan károkat, súlyos függőséget okoznak. Tényleg. És tényleg baromi jó üzletet jelentenek a gyógyszeriparnak, önköltségük minimális, eladási áruk a kialakított függőségnek köszönhetően irreális, hatásmechanizmusuk erősen tisztázatlan. Legalább annyi kárt csinálnak mint a szcientológia. Ja nem, sokkal többet

Gyaloghuszár 2019.05.29. 20:01:17

Azt tudtátok, hogy a legtöbb ember kórházban hal meg?
Véletlen lenne? Nem hinném!

Egy kókler orvos egy dologgal tud nagyobb kárt okozni mint pirulákkal. Ha kés van a kezében.
Vessünk véget embertársaink nyiszálásának! Lépjünk fel a fehér köpenyes hentesekkel szemben! Már az is gyanús, hogy eltakarják az arcukat - ki dolgozik még maszkban? Ugye hogy ugye? Le az eszetlenül sebesítő sebészekkel!

Le a kórházakkal! Le az egészségüggyel!

free spirit 2019.05.29. 20:05:32

Olvasva ezt a "fantasztikus" kampányszöveget, a következők jutottak eszembe. A szci gondolkodásmód alapján teljesen életszerű, hogy egy gyógyszerésznek (aki éveket tanult) halvány lila fogalma sincs a gyógyszerek rendeltetéséről és hatóanyagairól. Csak úgy adogatja őket, mint Mari néni a piac után megmaradt félig rohadt nyári almákat. Tehát fel kell őket világosítani, nehogy má' körömgomba elleni elixírt ajánlgasson köhögésre! :D No persze ez a felvilágosítás nem ingyen van! Még szerencse, hogy már sokan hozzájárultak. De akkor miért tartanak még mindig az elején? Próbáltam értelmezni az "erőteljes adatok" kifejezést is. Nem sikerült, ezért úgy döntöttem,hogy nekem nem ér meg semmit, hogy erőteljes adatokat támogassak. Igaz, nem is nekem szól. :D :D
A legszomorúbb az, hogy vannak olyanok, akiknek sok tízezret/százezret viszont megérnek ezek az erőteljes adatok.

Damiel 2019.05.30. 16:52:31

Nos, a felvilágosító kampánnyal még csak-csak egyetértenék, de a fene vigye el, ezek a szcientológusok fránya módon ebben is hiteltelenek.
Annó egy lelkes cchr-os felhívott telefonon, hogy nyomban adományozzak pszichó írtásra egy jelentősebb összeget, mert épp iziben egy pszichiátriát akarnak bezáratni. Erre kérdem én tőle, hogy ez ugyan nagyon üdvözítő dolog, de árulja már el, hogy mi a búbánatos repedt f@szt fognak majd csinálni azzal a rengeteg szerencsétlen flótással, aki épp most abban az intézetben tengeti a napjait. Mert hogy gondolom a cchr felelősségvállalása nem csak addig terjed ki, hogy lerombolja az intézméynt, hanem nyilván majd segítő kezet nyújt a betegeknek. Ugye kapnak majd valami ingyen segítséget? Ugye van eszközük és forrásuk jobb alternatívát nyújta az intézménynél? Ugye van? Vagy miután bezárták, valaki kap majd egy díszes 2 dolláros oklevelet Clearwaterben érte a betegek meg kolbászolnak az utcán vagy épp ahol tudnak, és az Ő sorsukra már mindenki sz@rik? Szerintetek mi volt a válasz?

atomic squirrel 2019.05.31. 12:12:17

@Damiel: Miért, volt? Mármint válasz: Mert akkor azért érdekelne pl. engem

Damiel 2019.05.31. 12:48:08

@atomic squirrel: Lószart! Ha nem lennének ellenérzéseim a szcientológiával szemben, akkor is csak azt mondhatom, hogy zömében egyszerű, együgyű, absztrakt gondolkodásra képtelen emberek ülnek ezekben a posztokban. Szegény egyszerűen nem értette meg a kérdésemet, nem volt képes továbbgondolni az ok-okozati összefüggéseit a dolognak. Szóval némi kínos vihorászás után előhúzott valami klisét az elméjéből és nem szó szerint, de azt mondta, hogy mindenki saját magáért felelős, még az elmebetegek is.

atomic squirrel 2019.05.31. 16:58:08

@Damiel: Mondhatnám jó vicc volt, de sajnos a diliház bezárását azért csak keresztülvitték, na nem a szcientológusok, hanem az ingatlanhiénák, a következmények meg itt vannak.
süti beállítások módosítása