Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Friss hírek a nemrég megjelent könyvvel kapcsolatban

2019. május 07. - Reformer

Előzmények:

Új magyar leleplező könyv a szcientológiáról - Dudás Diána: Az én szcientológia sztorim


Az eddigi fogadtatás

Összességében annyit tudok mondani, hogy szépen fogy „Az én szcientológia sztorim” és nagyon pozitívak az eddigi visszajelzések (megmondom őszintén, tudtam, hogy jó a könyv, de arra nem számítottam, hogy ennyire jó lesz a fogadtatása).

Az első könyvkritika Varga-Czakó Adrienn blogján jelent meg, érdemes végigolvasni:

KÖNYVKRITIKA: Dudás Diána - Az én szcientológia sztorim


Az első élőzés

Vasárnap első alkalommal élőben bejelentkezett „Az én szcientológia sztorim” írója, Dudás Diána az Instagramon, és a könyvvel kapcsolatban érkezett kérdésekre válaszolt. A videót később kirakta a hivatalos Facebook-oldalára is, ide kattintva lehet megnézni.

A reagálók között volt egy magát katolikus papnak láttatni kívánó Facebook-felhasználó:

 pap1.jpg

pap2.jpg

Ő az:

pap01.jpg

Ez a profilja - ki merem tenni nem kitakarva, ugyanis nem valós személy.

Egyrészt kizárt, hogy egy igazi pap ilyeneket írjon nyílt fórumon, hiszen az ilyen megjegyzések egyértelműen ártó szándékúak – csak arra jók, hogy belegázoljanak valakinek a lelkivilágába, megpróbálják elbizonytalanítani saját magában és felborítani a lelki egyensúlyát.

Másrészt a profilképként megadott képre rákeresve továbbá kiderül, hogy az egy virginiai (USA) katolikus lelkész fotója, aki beismerte, hogy a Ku Klux Klan (KKK) tagja volt.

pap3.jpg

 

Indítéka ilyet csinálni egyetlen szervezetnek van, mondani sem kell, hogy melyiknek. Az pedig jól illusztrálja az erkölcsi színvonalukat, hogy kamu Facebook-profillal, egy másik egyház rasszista lelkészének fotóját felhasználva próbálják lelkileg bántalmazni az „ellenséget”.

Hiába próbálkoznak ilyen eszközökkel keresztbe tenni, ezek igazából hatástalanok. Az ex-szcientológusokon már nem fognak az ilyen manipulatív trükkök (ezt én is tanúsíthatom). Azt elhiszem, hogy nem szeretnék, ha pont az ilyen módszereket leleplező könyv terjedne, és csak abban tudnak gondolkodni, hogy személyükben támadják be annak íróját. Viszont mi tudunk erről – ezért minden ilyen jellegű próbálkozást dokumentálunk, és meg fog jelenni a blogon. A könyv ismertté tételét folytatjuk, újabb élő bejelentkezések is lesznek.

Az eseményeket addig is Diána rendszeresen frissülő hivatalos oldalain lehet nyomon követni:

Facebook

Instagram

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr3514813408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laci12 2019.05.07. 18:55:08

Szegény Diàna! De most tényleg, ez minden amit a pap írt? Mi volt ebben az ártó szándék? Megnéztem a videót, tényszerű az amit Diána viselkedéséről állít, bárki is az. Elfogultság nélkül, megfigyelhető, hogy Diána sokkal alacsonyabb tónuson van mit amikor az egyházban volt

Amit még megfigyeltem; az Instagramra beérkező kérdések egy részét ugye Te tetted fel Péter? :-)

Érdemes 10:10 hez pörgetni a videót. Péter súgó Diánának. Talán nem tudja egyedül képviselni ezt a szerepet?

Meg kell hagyni, Péter ezt azért elég jól csinálja:-)

büdös zokni 2019.05.07. 19:42:42

@Laci12:
"Diána sokkal alacsonyabb tónuson van mit amikor az egyházban volt"

Érdekes, pár hete még azt is tagadtad, hogy szci lenne, hiszen semmilyen szolgáltatást nem kapott nálatok...

norbert79 2019.05.07. 19:47:26

@büdös zokni: Azok a nyavajás részletek... Ott bújik meg a Szci ördöge...

Bögreőr 2019.05.07. 19:51:52

@Laci12: ez a műpap meg a te hozzászólásaid mutatják, mennyire beteg lelkűvé teszi az embereket az "egyház". Egyszerűen siralmas.

Damiel 2019.05.07. 20:45:41

@büdös zokni:
Diána nem létezik!
De ha létezik is, akkor sem kapott szci szolgáltatást!
Ha mégis kapott, akkor sokkal magasabb tóbuson volt, mint most!

Laci12 2019.05.07. 20:59:13

Így vagy úgy, azért azt is látjuk, hogy a Diána életében komoly minőségbeli változás állt be 2018 közepétől. Az Instagram fotóiból következtethetünk, hogy szcientológus korszakàban egy őszinte és vidám teremtés, utána pedig a keserűségét kényszeredett mosollyal leplezö hölgy, aki első sorban a könyv eladására koncentràl, segítség köntösbe bujtatva.

Péternek sokkal jobban áll ez a szerep. Diána egy rossz Remini utánzat.
Hát ez van.

Reformer 2019.05.07. 21:11:15

@Laci12: szóval mégiscsak szcientológus volt a Diána, sőt már azt is meg tudod mondani, milyen volt a "tónusszintje" az egyházban, tehát ismerted is személyesen.

Emlékeztetnélek, hogy ezt írtad ugyanis korábban:

objektivszcn.blog.hu/2019/03/22/az_elso_reakciok_a_konyvre
"2019.03.24. 06:33:13
Péter ez a név nem szerepel az adatbázisunkban.
Melyik szervezetben volt szolgáltatáson?
Kérlek ne gyere azzal, hogy ' vedd meg a könyvet majd megtudod'. Ez nagyon olcsó üzletkötői fogás a részedről.
Valami nem stimmel."

Szóval adja magát a kérdés - akkor hazudtál, vagy most hazudsz?

A másik - semmi jogod nincs diagnosztizálni, vagy ahogy ti mondjátok "értékelni" (ami ráadásul az auditor kódex szerint is tilos) őt. Ha olvastad volna a könyvet, tudnád, valójában milyen állapotban volt az "egyházban". (Bár szerintem akárki is vagy, nagyon jól tudod ezt). Ahová egyébként ti juttattátok a hamis ígéretekkel és a kuruzslással.

Én nagyon tisztelem azért, hogy arról a pontról egyedül felállt a padlóról és visszaküzdötte magát. Azért pedig különösen, hogy ezt felvállalta nyíltan és elmondta a történetét. Az pedig természetes dolog, hogy segítek neki és kiállok mellette, hiszen sorstársak vagyunk, tudom, hogy hiteles és őszinte a mondanivalója, és emberileg is nagyra tartom őt.

Reformer 2019.05.07. 21:19:25

@Laci12: szcientológusként én mindig boldognak és vidámnak mutattam magam kifelé. Ha nem két lábon járó reklámtáblája voltam az egyháznak, annak súlyos következményei lettek volna (etikai kezelés stb). Ezért egész pontosan semmit nem jelent az égadta egy világon, hogy szcientológusként ki mit posztol az Instagramra. Mert szcientológusként nem beszélhet az ember őszintén a bajairól a nyilvánosság előtt.

A másik pedig, hogy te pedig annyira azt látod, amit látni akarsz, és nem azt, ami van, hogy az valami félelmetes és egyben nagyon ijesztő.

Laci12 2019.05.07. 21:27:25

@Reformer: Péter, Az rendben van, hogy tiszteled Diánát, hiszen sorstársak vagytok. De könyörgöm a fotók és a sztori nem vág egybe. Vizsgáld meg egy kívülálló szemszögéből. Egyiket hozzá kellene igazítani a másikhoz. És akkor jobban eladható lenne. Bár akkor is tartom véleményem, hogy az emberek a siker sztorikat sokkal jobban igénylik, mint a " hogyan vertek át, most megmutatom mindenkinek".
Tényleg nem bántani akarlak vele, se Diánát, ezek tények.

Reformer 2019.05.07. 21:48:26

@Laci12: de bántani akarsz, mi mást akarnál a "tényeiddel"... amit írtam, ahhoz tartom magam. És egyébként pont pár napja rakott ki a Diána olyan fotókat magáról, ami a szcientológia utóhatásait igen jól ábrázolja. De ezt te tudod szerintem, csak "megfeledkezel" róla, mert nem illik a fantasztikus elméletedbe...

free spirit 2019.05.07. 21:53:08

Azért csak nincsen minden rendben a szci háza táján, különben nem pattogna itt Lacink, mint a gumilabda. Időnként saját magát is fejbe dobja. :D

free spirit 2019.05.07. 22:12:27

@Laci12:
"De könyörgöm a fotók és a sztori nem vág egybe." Tudod nekem is pont ez jut eszembe, mikor a szcientológusok művigyorát vagy a semmibe meredő tekintetét látom.

Bgisi 2019.05.07. 22:44:08

@Damiel: :-))) Színtiszta szcientológus gondolkodás.

Damiel 2019.05.07. 22:51:58

Diána nem létezik!
De ha létezik is, akkor sem kapott szci szolgáltatást!
Ha mégis kapott, akkor sokkal magasabb tóbuson volt, mint most!
Ha esetleg még sem volt magasabb tónuson, akkor is a sztori meg a képek nem vágnak egybe, valami nem stimmel!

sciclubtag 2019.05.07. 22:51:59

Most derült ki az igazság Diánáról.
Amellett, hogy nem létezett korábban és soha nem volt sci szolgáltatáson, mégis ez az időszaka boldog volt. Ő mégis elégedetlen volt a boldogságával és a sok jóval amit kapott, de úgy döntött, hogy felvesz egy emberi létformát és nyomban vágyat is kelt magában a Sátán birodalmának megtapasztalására.
Kilépett a bánat és bűntudat világába, és végre kedvére szomorkodhat és sanyargathatja önmagát.
Ez teljesen életszerű. Mindenki igyekszik a boldog, örömteli világból valami rosszba süppedni.

A "Gábor Kiss" féltő, gondoskodó és figyelmeztető írása személy szerint engem berémített rendesen. (Nekem is van testbeszédem, és nem baj-e, vagy valami.) Nem tudja valaki, hol lehet hozzájuk csatlakozni. Esetleg elmehetnék én is Diánával, ha netán kapott időpontot, meg helyet. Nagyon aggódom, az intelem miatt, hogy a megbonthatatlan(!) egység, amit itt képezünk a földön meg mindenhol, esetleg megbomlik(?) valahogy és miattunk, aztán meg sátánság...
!nemÁ

sciclubtag 2019.05.07. 22:58:21

@Damiel:
Minden stimmel. Egy olyan egyház hívei számára, amely alapítójának (istenének) csak első és harmadik felesége volt, második viszont nem, nem probléma ilyen lehetetlenségek, logikátlanságok kitalálása, elfogadása.

Damiel 2019.05.07. 23:04:04

Én olvastam a könyvet. Sőt volt alkalmam beszélgetni a szerzővel.
Semmilyen kétségem sincs a hitelességével kapcsolatban, s az a kétségbeesett próbálkozás, hogy "de magasabb tónuson volt, amikor még szcientológus volt" nem vicces, nem groteszk, hanem egyszerűen félelmetes tünete egy ember teljes elhülyülésének.
Ugyanakkor az jutott eszembe, hogy az itt fel-fel bukkanó org staffok nyilván semeddig sem jutottak a hídjukon. 10-20 évi szolgálat után is jó ha néhányan túl vannak a purifon. Úgyhogy jószerivel tényszerűen gőzük sincs arról, hogy mit beszélnek és az esetszintjük meg sem mközelíti azokét, akiket így vagy úgy próbálnak kikezdeni. Ez persze lényegtelen, de egy még tisztánlátó szcientológusnak akár antagonisztikus ellentmondás is lehetne. De nem az...

sciclubtag 2019.05.08. 01:25:30

@Damiel:

Szóval, a nagy kérdés, ami gyakran visszatér...
Már korábban is felvetődött, hogy akik egy kicsit magasabb szintre léptek vagy mondjuk úgy, hogy továbbjutottak a sci tanulmányaikban és az auditálásban, csalódtak az egészben. Ennek ellenére olyan kifejezéseket használnak, olyan eljárásokra hivatkoznak amelyeket elutasítanak.
Azt írod, hogy a sci fanatikusoknak (idézem),
"gőzük sincs arról, hogy mit beszélnek és az esetszintjük meg sem mközelíti azokét, akiket így vagy úgy próbálnak kikezdeni"
Tehát, ezzel azt mondod, hogy csak magasabb szinteken nyílik ki az ember szeme és "tisztánlátóként" már képes elutasító lenni a scivel szemben vagy azt, hogy a képzetlen, tapasztalatlan sci tagok és személyzet nem látja a visszásságokat, mert ezek csak magasabb szinten mutatkoznak meg?

Én úgy látom, hogy a magasabb szintre jutó tudatosabb embereknél elszakad a cérna és újraértékelik a helyzetüket.
Mondok egy példát. Valaki szépen lépeget a nagy HÍDon felfelé és egyszer csak rádöbben, hogy már egy ideje egyre szarabbul érzi magát. Korábban jó hangulatú, vidám, egészséges ember volt, de most egyre inkább paranoid, kényszeres megnyilvánulásai vannak és mindenféle testi betegségek jelennek meg rajta. (Sőt kifogyott a pénzéből is! Mellékesen.)
Ő ezeket érzi, ezt tapasztalja.
Röviden: szarul van és csóró lett.
A sci pedig ezt mondja: "Hülyevagyte? Tök magas a tónusod és szárnyalsz az egek felé. Most nem hagyhatod abba. Minden a legnagyobb rendben veled (ha még ezt az egyet befizeted, mégrendbenebb lesz). Csináljunk egy jó tónusú fotót is! Látod, milyen jól nézel ki? Folytasd tovább!"
Aztán, mivel nem bírja az illető ezt a sok "szuper" dolgot elviselni, otthagyja őket a francba.
Ekkor hirtelen jobban érzi magát (persze még csóró, aminek nem örül), de tényleg jobban van.
És ezt mondja: "Tök jól vagyok, végre szabadnak, nyugodtnak érzem magam, nincs paranoid megnyilvánulásom (persze kicsit aggódom, hogy basztatnak a sci-k majd), nem vagyok beteg. Végre!"
A sci ezt is jobban érzi mint ő és ezt mondja: "Láthatóan totál rom lettél."
Satöbbi.

Már a legalsó szinteken, az első kapcsolatfelvételkor is a scik egészen biztosak abban, hogy mindent jobban tudnak másoknál.
A regisztrátorokba (más néven testirányítók, embervadászok, zombipásztorok stb.) ezt sulykolják: "A személy nem tudja, hogy mire van szüksége, mi itt a szcientológiában tudjuk és győzd meg arról, hogy meg is adjuk neki. Aki kint van, mind zombi, mi itt bent ÓTÉ istenségeknek számítunk (még az is, aki csak ma lépett be a milliárd éves univerzummentési projektbe).
Ha már az első pillanattól jobban tudnak mindent, nyilvánvalóan jobban fogják tudni később is.

Damiel 2019.05.08. 07:03:13

@sciclubtag: Hmmm... nem tudom, hogy van-e direkt kapcsolat a szci valódi mibenlétének felismerése és a hídon való haladás között. De könnyen lehet, hogy van igazságod. Talán kell némi butaság és egy csekély gyávaság ahhoz, hogy valaki bennragadjon rendszerben. Butaság abban a tekintetben, hogy a megszerzett információk valós értékelése egy idő után teljesen eltűnik és az egyén már mindent csak a szci hangzatos kliséinek szemüvegén keresztül nézi. Nincs obnózis, csak vak hit. Valamint gyávaság. Értem ezalatt azt, hogy egy idő után a befektett idő, pénz, enegria olyan naggyá válik, hogy az egyén már retteg attól a gondolattól, hogy tévedett, hogy a dolog még sem az, aminek hitte, és minden porba hullhat, így gyáván ragaszkodik az igazságához. Olyan ez, mint amikor a csóringer minimálbérből élő fiatal megveszi a 200 ezres telefont és veszettül ragszkodik a döntése helyességéhez, hisz nem lehetett olyan hülye, hogy erőn felül egy olyan tárgyat vett, emire valójában nincs is szüksége.

norbert79 2019.05.08. 12:20:46

@Laci12: Te egy Instagram profilból akarsz bárkinek az életére következtetni? Öregem, te se vagy egy észlény :D :D

Laci12 2019.05.08. 13:34:16

@Reformer:
Csúnya Laci12 aki a tényekkel bántalmazott elesett embereket. Péter, ezt komolyan gondoltad? -:) Hogy lehet tényekkel bántalmazni?

Te írtad:
És egyébként pont pár napja rakott ki a Diána olyan fotókat magáról, ami a szcientológia utóhatásait igen jól ábrázolja.
Válaszom: Nem lehet, hogy csupán elvonási tünetei voltak? Hiszen korábban azért jóval magasabb életszínvonalon élt, nem? Sportkocsik, pörgő élet, pozitív célok, Amerika. Gondolod talán nem hiányzik neki?
Most, miután rájött a Szcientológia igazi pusztító hatására, abból él, hogy Skype-on tanít angolt és másokat felvilágosít a Szcientológia veszélyeiről?
Hát jól van.
Kíváncsi vagyok azért meddig fogja bírni?

Laci12 2019.05.08. 14:12:50

@norbert79:

Nem akarlak sértegetni, ahogy azt Te megtetted velem az előző hozzászólásodban. Viszont megkérdezném, hogy vajon mi lett azzal a norbet79 el aki az alábbi hozzászólást írta? Csak nem elvitte a kiscica? Mire vélhető ez a pálfordulat? Hiszen, ha jól emlékszem te is az Intagramot böngészve tettél néhány megállapítást, nem?

norbert79 2019.03.22 18:15:21
@Reformer: Nem kétlem sem a szenvedést, nem kétlem a szívást, de vesd össze Leah-val mondjuk Diánát. Nehezen látom át, hogy miért nehéz megérteni, hogy nem Diánával vagy veled, vagy a könyvvel van bajom, hanem az üzenettel, amit átadsz ezzel? Hogy engedhet meg magának valaki bármilyen szintű, ilyen mértékű kampányt, olyan valaki, aki 5 évet lehúzott a szciben, ahol elvileg nagyon kemények a napok, kisemmiznek, s itt feltűnik valaki, aki nemcsak egy éven belül összekapja magát, de könyvet ad ki. Nézd távolabbról, olyanok szemével, akik nem voltak benn...

sciclubtag 2019.05.08. 14:27:11

@Damiel:
"van-e direkt kapcsolat a szci valódi mibenlétének felismerése és a hídon való haladás között"
Laci12-nek abban igaza van, hogy csak akkor szabadna véleményt, ítéletet mondani valamiről, ha megismertük. Abban viszont téved, hogy mindenképpen "szenvedő alannyá" kell válnunk ahhoz, hogy megtapasztaljuk valaminek a hasznosságát.

Hubbard egy olyan közösséget hozott létre amely valójában nem közösség, hanem az általa megfelelőnek tartott irányelvek, módszerek követőinek halmaza. Egy ilyen csoportnak nem lehet alkalmazkodókészsége, képtelenség számára a változások követése, hiszen kizárólag az eredeti "igazságokat" kell fenntartaniuk. Ez oda vezet, hogy a világ változását, haladását el kell utasítaniuk és - amennyiben továbbra is ragaszkodnak az eredeti tézisekhez - a saját elképzeléseiket kényszerülnek a világra erőltetni. (Ezt ők "szép" magyar nyelven fogalmazva "okozóságnak" hívják.)
A társas lényekre köztük az emberre azonban nem ez jellemző. Az egyes egyedek (egyének) megosztják a közösséggel a tapasztalataikat, tudásukat. A közösség pedig befogadó és igényli ezt a fajta tapasztalást. Erre rengeteg példát találunk a természetben. Az állatok jeleznek, mutatnak egymásnak különböző dolgokat (élelemforrást, veszélyt, hangulatot stb). Az ember ezeket a jelzéseket nagyon széles spektrumú metakommunikációval és beszéddel végzi. Évmilliókon keresztül változott, fejlődött, alakult a világ és a társas lények, köztük az ember is ennek a tapasztalatszerzési módszernek az alkalmazásával maradt fenn. A társas lények nyitottak egymás tapasztalataira és tanulnak belőle. Ez a stratégia a létező legjobb módja a fejlődésnek.
Ez a kis kitérő fontos ahhoz, hogy megértsük miért képes behúzni, megvezetni sok embert a sci.

Az eljárások működésképtelenségét néhány embernek közvetlenül kellett megtapasztalnia. Enélkül senki nem jelentheti ki, hogy nem működnek. Amiért belementek a jóindulatú, becsületes emberek a sci játszmába az nem más mint a társas lények érzékenysége és befogadókészsége mások tapasztalataira. Hubbard ezt használta ki. Azt állította, hogy jobb állapotba hozott embereket, jobb képességeket adott nekik és boldogok, jobbak, egészségesebbek lettek. Ezek az emberek is ezt állították, de a valóságban ez hazugság volt. A természetben azok a fajok kipusztulnak, amelyek olyan viselkedésmintákat követnek amik nem eredményesek. A fennmaradt fajok egyedei helyes viselkedésmintákat vettek át és ezért maradtak fenn. Ezért nagyon bíznak egymásban, mert tudják, hogy a fennmaradásuknak ez egy feltétele. Tehát, az embernek ezt a fajta bizalmát használja ki a sci.

Néhány embernek meg kellett tapasztalnia, hogy a Híd nem működik, az eljárások nem hozzák meg az ígért eredményeket. Az ő tapasztalatuk szükséges a rendszer működésképtelenségének bizonyítására.

Tehát, nem a butaság és a gyávaság a legfontosabb tényező (bár ez is közrejátszhat részben), hanem a másokba vetett bizalom. Ők azok akiknek köszönettel tartozunk, hogy helyettünk megfizették a tanulópénzt, megszenvedték a sci hazugságait. Most már látják azokat a visszásságokat amiket a közvetlen tapasztalás nélkül nem fedezhettek volna fel. Diána is egy közülük.

Én és még sokan mások, akik a sci-vel kapcsolatba kerültünk megláttuk a visszásságokat. Azonban, mint említettem, nem kell közvetlenül megtapasztalnunk valamit ahhoz, hogy tudomásunk legyen róla. És itt jön Laci12 tévedése. Azt hiszi, hogy szájhagyomány útján terjedő mendemondák alapján ítélem meg a sci-t. Nem. Én az alapján ítélem meg, hogy milyen eredményeket ért el azokon az embereken, akik milliókat fizettek ill. a fél életüket az ügyükre áldozták. Reformer azt írta valahol, hogy semmilyent. Én azt mondom, hogy nagyon is sokat, méghozzá nagyon sok rossz eredményt. Mentális és testi romlást és közösségi kitaszítottságot, emberi kapcsolati problémákat. Ez lett az eredmény. Aki ismer fanatikus sci rajongót, szolgáltatást igénybe vevőt, tanfolyamokat végzőt, sci személyzeti tagot, nagyon jól érzi, látja ezt a fajta leépülést, romlást. Ez is közvetlen tapasztalás.

Még valami. A sci azt mondja, hogy vedd meg Hubbard minden írásos, hang- és képanyagát és olvass, nézz, hallgass meg mindent, de ha nem a tanfolyamaikon csinálod ezt akkor az szart se ért, mert hülye vagy hozzá, hogy értelmezd. (Nem pont így mondják, ennél sokkal udvariasabban.) Ha külsősként azt mondod, hogy mindent tudsz a sci-ről, nem fogják elismerni, mert az nekik elképzelhetetlen, hogy magadtól is beleláthatsz és pontosan tudod mit is csinálnak, hiszen minden le van írva. Azt mondják, hogy nem tudhatod milyen jó az auditálás, mert azt csak közvetlenül lehet megtapasztalni. Nekem elég volt látni az eredménytelenségét és hiába mondta a pc, hogy mennyire szuperül érezte magát közben, ha végül semmit nem fejlődött, hanem egyre rosszabb állapotba került.
Olyan ez mint a kábítószer. Mondhatják a narkósok, hogy milyen marhajó, normális embernek akkor se kell.
"Röviden" ennyi jutott még eszembe. Lehet, nekünk is könyvet kéne írnunk erről?

Laci12 2019.05.08. 14:28:14

@norbert79:

Te irtad:
Te egy Instagram profilból akarsz bárkinek az életére következtetni?
Válaszom:
Valaki más is használja talán a norbert79 profilt?

norbert792019.03.22. 12:00:16
Nos egyértelműen ez a könyv nem a szcientológiáról szól, kedves Diána erősen nyomatja magát mindenhol, nyavajás Instagramon is tolódik arcomba a reklámja. Ez a könyv Diána saját önmarketingje, a szcientológiában eltöltött idő is szerintem üzleti kapcsolatok építéséről szólt, de miután rájött, hogy bent nem megy semmire, a látványos távozása is jó reklám, mert az az idő is eszköz a kezében. Ne legyen illúziótok, Diána kőkemény s könyörtelen üzletasszony, s mindent megszerez magának, amit meg akar. Kár ezért...

norbert792019.03.22. 18:09:40
@Laci12: Laci, te még a kérdésemre se voltál a mai napig képes egy választ se adni, szóval ismét felteszem az auditálási kérdést: te miért vagy itt?

Reformer 2019.05.08. 17:08:48

@Laci12: az a bajom, hogy mivel érdemben, tényszerűen nem tudod se te, se az egyházad cáfolni a könyvben foglaltakat, ezért követed a Hubbard-receptet: személyében támadod a könyv íróját - először kétségbe vontad, hogy létezik; aztán "hazudott"; aztán alacsonyabb tónusú lett, mint az egyházban volt; a fejéhez vágtad, hogy pénzéhes (HAHAHA - bagoly mondja verébnek); rendszeresen (le)értékeled és minősíted; emberkedsz, hogy majd odamész kérdezgetni a haverokkal a könyvbemutatóra stb. Ezekre nem fogok reagálni, mert téged minősít ez a csodálatos "érvrendszer".

Egy dologra reagálok - ha belelapoztál volna a könyvbe, tudnád, hogy a könyvet a Clarus Animus Alapítvány adta ki. Ez a válasz a többi felvetésedre.

Az általa felvetett problémákkal (kuruzslás, emberek kifosztása, kapcsolatmegszakítás) stb. semmit nem reagálsz érdemben. Azokkal kellene foglalkoznod, illetve a saját dolgaitok rendbetételére fordíts ennyi energiát. Adózzatok rendesen, fizessetek ÁFÁ-t és nyereségadót az üzleti szolgáltatásaitok után (tanfolyam és auditálás). Jelentsétek be és fizessétek meg normálisan a munkatársakat. Tartsátok be az adatvédelmi törvényeket. Ha valamit elb*sztok, vállaljátok érte a felelősséget, és saját költségen hozzátok helyre. Szüntessétek meg a kapcsolatmegszakítást, és az állandó beavatkozást a szcientológusok magánéletébe.

sciclubtag 2019.05.08. 18:01:55

@Reformer:

"a saját dolgaitok rendbetételére fordíts ennyi energiát. Adózzatok rendesen, fizessetek ÁFÁ-t és nyereségadót az üzleti szolgáltatásaitok után (tanfolyam és auditálás). Jelentsétek be és fizessétek meg normálisan a munkatársakat. Tartsátok be az adatvédelmi törvényeket. Ha valamit elb*sztok, vállaljátok érte a felelősséget, és saját költségen hozzátok helyre."

Úr Isten! Nehogy! Egyiket se csinálják. Hagyják abba az egész baromkodást amit csináltak és nehogy nekiálljanak már "helyrehozni" dolgokat! Térjenek vissza a való világba és legyenek végre tisztességes, becsületes, hasznos elemei a világnak. Ez lenne a legtöbb jó a részükről, minden dinamikán.

Laci12 2019.05.08. 18:35:42

@Reformer:

Írtad:
először kétségbe vontad, hogy létezik; aztán "hazudott"; aztán alacsonyabb tónusú lett, mint az egyházban volt; a fejéhez vágtad, hogy pénzéhes (HAHAHA - bagoly mondja verébnek);
Válaszom:
Én azt mondtam, nincs a rendszeren. Nem Te írtad, hogy töröltette magát a rendszerről?
Én azt mondtam, hogy szerepet játszik, azt nem , hogy hazudik.
A tónus különbséget bárki észreveheti, ha megnézi a fotókat és a videót.
Miért nem pénz éhes? Camaro, Pálmafák és Amerika??? Ti szerintetek a nekem a fogkefémre alig van pénzem. Nem tagadom szerény körülmények közt élek, de az én igényeimet kielégíti ez. Mert szerintem nem ez a lényeg. Aki sokat markol az keveset fog. És senki nem mondta, hogy ez az út könnyű és nem kell érte sokat dolgozni és nem lesznek akadályok. Itt azzal van a gond akik úgy indulnak el ezen az úton, hogy azt gondolják mert egy rakás pénzt letesznek, akkor egy gombnyomásra ember feletti képességekkel fognak rendelkezni és ezáltal mások fölé emelkednek. Na ez a kapzsiság.

A Diána nem oldotta meg az eredeti problémáját.

Azzal, hogy elment, azzal, hogy megírta ezt a könyvet ez csak egy újabb ciklust nyit rá. És ha az élete végéig támadja is a Szcientológiát az alap problémája nem lesz ezzel megoldva. És ettől sajnos Ő nem lesz jobban. Ezzel Ő neki kellene szembenéznie, mert Ő tudja ezt megoldani.
Ezen a - kuruzslás, emberek kifosztása, kapcsolatmegszakítás - problémakörének a feszegetése nem sokat segít, mondhatnám csak eltereli a figyelmet.

Péter, én értem mi az alapítványod célja, és ez rendben is van. Te azon az oldalon játszol és a Diána könyve ehhez egy jó eszköz neked. De most kérdem én, megoldja ez az Ő problémáját?

Bgisi 2019.05.08. 18:37:06

@sciclubtag: Nekem erről az a véleményem, hogy ha elkezdenének a társadalom számára elfogadható értékrendszerben létezni és dolgozni, kb úgy mint Reformer írta, és ahogyan szerintem a legtöbb nem szélsőséges és destruktív csoport teszi, nos akkor fokozatosan lenne nevetséges a még megmaradt tagok számára is az egész, és szépen lassan eltűnne a szcientológia oda ahová való - a süllyesztőbe. Ugyanis ha azokat megtennék, lecsökkenne a parancsuralmi módszerük működése és hatékonysága, kellene foglalkozniuk a "külvilági" dolgokkal is, így a bent lévők rájönnének maguktól a szcientológia korcs érvrendszerére és hogy a HÍD igazából a semmibe vezet. Ha egyből külső erővel akarod megszüntetni, akkor azzal csak összekovácsolod a bandát, és azt az amúgy hazug állításukat engeded igazolni, hogy pl legalizálni akarod a drogokat, vagy nincs vallásszabadság meg ilyen sületlenségek. A tájékozatlanok, mint amilyen Laci12 is pedig gondolkodás nélkül bekajálja az ilyeneket, és engedelmeskedően utcára vonul tiltakozni, hogy őket "bántják".

Laci12 2019.05.08. 18:56:25

@Bgisi: Teljesen igazad van! Na látod, többek közt ezért is fölösleges támadni a Szcientológiát!

sciclubtag 2019.05.08. 19:13:43

@Bgisi:
Nem írtam, hogy erőszakkal kellene megszüntetni. Azt mondom, hogy fel kéne hagyniuk minden tevékenységükkel. Ekkor már nem kellene e tevékenységek után járó kötelezettségekkel se foglalkozniuk. És ez magába foglalja az elrontott dolgok helyreállítását is. Ha nem rontanak el semmit, nem is kell megjavítani.
Valami abbahagyásához nem kell erőszak, csak elég lenne belátni, hogy tévedtek. Ennek is eljön majd az ideje. Az emberek nem azonos képességűek, ezért néhányuk hamar tudatossá válik, másoknak eltart egy ideig.
Ennyire egyszerű.

Reformer 2019.05.08. 19:26:18

@Laci12: nagyon le vagy ragadva ezen a Camarón meg a pénzen, Laci. Van nálatok egy olyan, hogy Rögzült személy Rundown nem? :) Azt javaslom erre a problémára, de csak neked! :)

Azt meg ti hirdetitek, hogy csak le kell rakni egy rakás pénzt, végig kell menni a Hídon (egy székben sokat ülve és kérdésekre válaszolva), és máris szabaddá válik az ember. A hívők a hibásak és kapzsik, mert elhiszik ezt? Az eszem megáll...

Ezt meg hallod "Nem tagadom szerény körülmények közt élek, de az én igényeimet kielégíti ez. Mert szerintem nem ez a lényeg. Aki sokat markol az keveset fog. " - mondod ezt te, akinek az egyház pár éve égetett el 3,5 milliárdot egy új székházra. Gondolom ezt a posztot is a félmillióba fájó spéci íróasztal mögül írod a háromszázezer forintos speckó bőrfotelben ücsörögve... :) Egyszerűen sírva tudok röhögni, amikor előadod ezt a "szegény az eklézsia" szöveget...

Azt a Diána dönti el, hogy mi oldja meg a problémáját és mi nem. Szerencsére már nem ti. Amikor ti döntöttétek el, abba majdnem belehalt.

Ja és az ex-szcientológusok nem parancsuralmi rendszerben működnek, mint ti. Itt mindenki igazán szabad ember, azt csinál, amit akar. Én nem vagyok senkinek a főnöke meg az irányítója sem... Tudom nehéz elképzelni neked, de létezik ilyen.

DaDPool 2019.05.08. 19:37:51

@Bgisi: csak annyival egészítenélek ki, hogy a HID nem a semmibe vezet, hanem középen le van szakadva, és egy szakadék közepén éppen. Tehát aki ide eljut, onnan vagy visszafordul, vagy leesik....

DaDPool 2019.05.08. 19:42:23

@Laci12: annyira bírom, hogy a sok hazugsághintőporod mellé néha igazságmorzsákat is szórsz, mintha az, az egészet igazolná. Mintha a tiszta hóra elszórnál pár fekete szénport, és ráfognád, hogy az egész igazából szénpor. Pedig az hó....hóhányás....
Na de a kérdésem - azt írtad fogkefére is alig van pénzed! - nos megkérdezhetem, ha nem vagyok indiszkrét , hogy kapsz-e valami anyagi juttatást, bért a Sci-n belüli szolgálataidért? - engem érdekelne egy bennfentes infója. - Mert eddigi tudomásom szerint az egész szervezet a pénz körül forog, akkor ha neked mint jól képzett és kitartó (elvakult) tagnak, mennyi jut ebből? Vagy csak Magyar honban ilyen szegényes a büdzsé?

norbert79 2019.05.08. 20:51:58

@Laci12: Én tartom magam ahhoz a véleményhez, ami, ha korrekt lennél, de nem vagy, mert egy gerinctelen alak vagy, akkor ott lenne a többi is, amit te kiemelsz egy kontextusból. S nem sértgetlek, ez a konkrét véleményem rólad, ugyanaz, amit ott leírtam: egy tudatos üzletasszony története nem biztos, hogy az a példa, amit én idehaza mint könyv megjelentetnék. De ez sem az én könyvem, sem az én életem, mert ahogy azt is leírtam, én az Instagramból csak az anyagi helyzetét próbáltam átlátni, s nem az életét. Instagram egy kirakat, az van ott, amit kiraksz, de abban nincs benne ha kedves vagy valakivel, vagy egy féreg, mert az csakis akkor jön ki, ha beszélgetsz valakivel.

norbert79 2019.05.08. 20:56:44

@Laci12: Jah, még valami: nem választ adtál, hanem kitérsz, mert a kényelmetlen kérdésekre nem vagy hajlandó válaszolni. Véleményem erről lásd visszább.

Damiel 2019.05.08. 20:56:56

@Laci12: "Nem tagadom szerény körülmények közt élek, de az én igényeimet kielégíti ez. Mert szerintem nem ez a lényeg. Aki sokat markol az keveset fog. És senki nem mondta, hogy ez az út könnyű és nem kell érte sokat dolgozni és nem lesznek akadályok."
És ezt hogyan igazoltad másképp???

Laci! Te bármennyit dolgozol, akkor sem jutsz előre! Láttál Te már valakit Magyarországon org staff-ként felmenni a hídon? Már ha az előre a Te szempontodból a híd vége. Megkockáztatom, hogy nem csak hazánkban,de máshol se nagyon. A kereszténységnek volt pár olyan mozzanata, amikor a szegénységet megpróbálták értékként beállítani, de a szcientológiában??? Ne már!!! Ügyvédekre, reklámkampányokra, épületekre milliárdokat költötök ugyanakkor a staffok csóróságából csináltok "értéket"!!!
Nincs pénzed, nincs autód, nincs otthonod, valószínűleg családod, gyereked se, nem sportolsz, szarul eszel, nem tudsz kifizetni egy fogászati kezelést, nem jársz színházba, nyaralni-telelni aztán 60 évesen kiköp a rendszer magából, mint termelésre képtelen embert és olyan nyomorultul halsz meg, mint F. Lajos 30 évnyi szolgálat után.
Nincs ebben valami nagyon szomorú ellentmondás???
Már bocsáss meg Laci, ez végtelenűl szánalmas! Főleg az, ahogy ezt megpróbálod értékként, vagy rendjénvalóként beállítani azzal, hogy "ki sokat markol, keveset fog" ! Szent szar!!!
Basszus Laci! A normális kaja, egy jó színház, egy új könyv, egy koncert, tiszta és kényelmes ruha, egy hét tengerparti pihenés, egy autó ami elvisz egyik helyről a másikra, egy kellemes vacsora a szeretteiddel egy étteremben az ne legyen már "sok" a XXI. században!!! Ha neked erre nincs igényed, akkor Te nem szerény igényű vagy, hanem khmmm... igénytelen.

free spirit 2019.05.08. 22:51:15

@Damiel:
Nagyon ciki lenne ám azt mondani, hogy nem tudok elmenni egy színházba, étterembe stb, mert nincs rá pénzem, főleg, ha az ember már megélt néhány évtizedet és jó esetben van egy biztos egzisztenciája. Sokkal egyszerűbb rávágni, hogy "nincs rá igényem". (Persze ez is felvet kérdéseket) Nyilván Laci sem vallaná be szívesen, hogy a hátsója kilóg a gatyából, annak ellenére, hogy a szcientológia ígéreteinek melléktermékeként a lóvét villával kéne forgatnia, hogy be ne penészedjen. :D Valószínűleg ez a része nem jött be neki.
Szcientológus ismerősömnek is feltettem hasonló kérdéseket (nyaralás stb), a válasz gyorsan jött:"Nincs rá igényem". Aztán egyszer-kétszer elvittem színházba. Teljesen átszellemült arccal nézte végig az előadást, tapsolt ezerrel, még bravózott is. Gondolom azért, mert nem volt rá igénye. :D

Bgisi 2019.05.09. 00:31:18

@Damiel: "Nincs pénzed, nincs autód, nincs otthonod, valószínűleg családod, gyereked se..."

És még hányan vergődnek ugyanilyen szomorú körülmények közt! Én áldom az őrangyalom, hogy időben kijózanított és abbahagytam. Azóta családom lett, csodálatos feleségem van és 3 gyönyörű gyerekem, akikkel rengeteget bohóckodunk és összebújunk és tanulunk, játszunk, úszunk, görkorizunk és teniszezünk, nyaralunk és sátálunk, évente körbebringázzuk a balatont, a legkisebb hegedűkoncertjére megyünk, vagy a legnagyobb vívás versenyére, és jókat beszélgetünk és sírunk az egy kutya négy élete filmen miközben popcornt majszolunk, és röhögünk a dumaszínházon... szóval élünk. Néha meg vitatkozunk és megesik hogy megbántjuk egymást, majd 10 perc múlva kibékülünk, mindig megbeszéljük a dolgokat. Szeretjük egymást. Ha megyek az utcán és valaki rám néz lehet abban a pillanatban nem mutatok kitörő lelkesedést, de legbelül boldog vagyok hogy ez megadatott nekem. Őszinte barátaink lettek, akik nem azért vannak mellettünk mert nekünk is ugyanolyan a vallásos meggyőződésünk, vagy mert közös vitamin-tanácsadó-angoltanár bizniszben vagyunk érdekeltek. Nem azért hallgatunk egymásra mert ilyen-olyan posztot tölnk be, hanem mert mélyről jövő, ösztönös segítségnyújtási vágy hajt minket.

Nincs az a szcientológus kényszeres vigyor, örökös de álságos jókedv, magamra erőszakolt "magas tónus" ha úgy tetszik. Ezek egyébként annyira érezhetők Laci12 kommunikációján, hiába teszi ki a kis szmájlikat, legszívesebben a pokol legmélyére kívánna valamennyiünket - csak ezt nem tudja kimondani vagy nem meri, esetleg fondorlatos módon bizalmaskodva pont az ellentétét sugallva igazat ad nekünk. De amit valóban gondol, hogy elmegyünk mi a jó büdös csába, azt nem mondja - némelyikünk meg igen. Most pedig tegyük a szívünkre a kezünk, ki is igazából ebben a fura "komm ciklusban" az őszinte? És amíg mi őszinték vagyunk és az igazságot keressve elmondjuk, megmutatjuk a dolgokat (ezt hívja Laci12 támadásnak), addig Laci12 nem más mint hatás. Reagál csak az itteni felvetésekre, nézzétek csak meg. Megjelenik egy új poszt, ő rögtön lecsap. Már nem ellenblogol, nem termel az orgban, arról pedig nem is álmodunk hogy netán a valós helyzetet megvizsgálva amiket itt felvetünk, visszamegy és megpróbálna változtatni valamin. Már csak a védekezés maradt neki, és az sem baj ha egyik mondatával agyonüti a két bloggal előtte mondott másik mondatát - látszik hogy siet, kapkod, nem gondolja át.

A kajáról: emlékszem '94-ben egy nyári napon a tesóm elhívott egy napra maszekolni, kaptam érte ~4000 forintot, emlékeim szerint többet mint úgy átlagosan szcientológusként 1 hét alatt. Dolgoztunk, majd délben meghívott kajálni egy Bartók Béla úti étterembe, közel a dianetika központhoz, és bármit választhattam! Hát mondanom sem kell, telezabáltam magam, végre normálisan tudtam enni, nem csak vajas kenyeret vegetával. :-)

És egy utolsó gondolat, hogy hol kell beavatkozni a dolgokba. Mindenki maga választja meg az életét, hogy hol lakik, kikkel lóg, mit dolgozik, stb. De! Vajon hol van az a pont, az a határ, amikor már felelősséget kell vállalni, és "erőt" alkalmazni? Mikor nem lehet tűrni hogy valaki(k) bármire hivatkozva jóhiszemű embereket megtévesszenek és kihasználjanak, becsapjanak? Usát is sok kritika érte hogy beleavatkozik két ország hatalmi harcába, de vajon ha nem avatkozik bele, bőrfotelből nézzük végig ahogy legyilkolnak emberek tucatjait? Ha meg beleavatkozik, az lesz a baj. De többször megmutatta már hogy oda tud koppintani, így a puszta jelenléte is elég hogy ne robbanjon ki helyenként nagyobb háború. Nekünk régebben az egyik szomszédunk kissé részegen megkergette a feleségét, egy baltát szorongatva a kezében. Azt figyeltük, hogy meddig tud saját maga menekülni az asszony, mert nyilván vitázni joguk van, de ha utóléri csak nem várjuk meg amíg használja is azt. Kiballagtunk az utcára páran, a fickónak elég volt hogy ott voltunk, ahhoz, hogy észhez térjen, pedig egy újjal nem nyúltunk hozzá. Laci12-éknek is jogukban áll szenvedni, tehát mi nem mondhatjuk meg neki hogy majd az lesz a jobb számára ha abbahagyja - ha magának ilyen életet szán, akkor csak hajrá, bolondítsa magát ahogy szeretné. A probléma ott van, amikor ezt terjeszti is, másokat is berántva maga után a sz**ba. Ez a blog is éppúgy mint Diána könyve a megelőzésről szól, azon a határvonalon lavírozva, amivel még nem avatkozunk be fizikailag a szcientológia működésébe, de emberileg és a polgári lehetőségeinket kihasználva kellő mértékben tudunk megnyilvánulni és hangot adni a hiteles tájékoztatásnak.

sciclubtag 2019.05.09. 02:18:41

@Bgisi:
Erről van szó!
Tanulságos amit írtál. Ha ilyesmi se megy át Laci12-nek, akkor hiába minden, mert menthetetlen.

Gyaloghuszár 2019.05.10. 14:39:00

Teljesen egyetértek most Laci12-vel. Pálmafákkal, menő kocsikkal fotózkodni, folyton csak nagyokat mondani minden tartalom nélkül, durva és minden jó ízlésen túl menő médiakampányt folytatni folyamatosan olyan könyv egyszerű nyereségvágyból való eladása érdekében, ami teljesen érdektelen témákat boncolgat unalmasan, valóban szánalmas.
Az egyetlen tévedése a jó Lacibetyárnak, hogy rossz helyre írta. Gondolom ide szánta igazából:
www.youtube.com/user/kaszaex/videos

DaDPool 2019.05.10. 16:38:20

@Gyaloghuszár: Érdekes Laci huszárunk azon nincs fennakadva, hogy a Kasza 5000 ért ad egy könyvet, a ki tudja miről és sokadjára ráadásul. Röhejes az egész, de azért bírom ezt a Lacót. Várom, hogy visszatérjen valami ótvar hülyeséggel és jó leoltsuk. Szinte rutinmunka.

Bgisi 2019.05.10. 19:07:22

@Gyaloghuszár: Én Kasza mellett Lázár Csabát említeném, aki korábban az aljas kúszóbab frontembere volt. Punkot nyomattak, ami igencsak közel áll a szívemhez.

Aztán megkomolyodott, mostmár sikeres üzletemberré avanzsált, lásd ezt például: youtu.be/lnS80mLfpLw

A szcientológia tökéletes végterméke lett, ami a KFT szövegét juttatja eszembe:

"Siker, pénz, csillogás, ez az álmom.
[...]

Ülünk a széken és bámuljuk a filmet,
előttünk pereg egy elvarázsolt élet.
És amikor véget ér,
jót szórakoztunk a pénzünkért."

Gyaloghuszár 2019.05.11. 11:27:26

@Bgisi: Köszönöm, ez teljesen új dimenziót ad nekem Lázárhoz. A punktól ideáig süllyedni olyan ív, ami azért már érdekes. Én csak annyit tudtam róla, hogy felszabadította amerikát, majd a hatalmas sikereket hátrahagyva inkább itt ontja a bölcsességet jelképes összegért a jóképességűeknek.
Természetesen ő is specialista.
Ha valahol valaki a dumából él és specialistának hívja magát, az jó eséllyel Kasza mester. Ő jött rá, hogy ez a jelző már majdnem komolynak tünteti fel az előadót a biztosítási ügynökökből, MLM károsultakból és éjjéörökké agyhalottakból álló közönség előtt.
Talán egyszer csinálok majd egy névsort ezekről a biznisz kócsogokról.
Úgy fogom hívni hogy speci-a-LISTA.

Gyaloghuszár 2019.05.11. 11:28:34

javítás:
"...az jó eséllyel Kasza mester. "
helyett
"...az jó eséllyel Kasza mester droidja. "
akart lenni.
elnézést
süti beállítások módosítása