Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A legnagyobb titokban folyik a hatalmas terjeszkedés

2019. május 05. - Reformer

Tegnap, szombaton 13:00-kor ünnepélyes keretek között átadták a Szcientológia Egyház Miskolci Missziójának (ismételten) felújított épületét.

miskolc2.jpg

SZE Miskolci Misszió / Dianetika Központ 2018. júniusában, forrás: Google Maps utcakép

Ismerősen hangzik? Nem csoda, hiszen 2017 augusztusában már egyszer megtörtént szinte ugyanez. Az akkori megnyitóról szóló cikk most is elérhető a magyar szcientológusok (fél)hivatalos oldalán, A Szcientológia Egyház Miskolci Missziója már 22 éve képviseli a Szcientológiát a saját régiójában) címmel (melyben még az új épület címét is elírták...).

royal.jpg

Fotó a 2017-es megnyitóról, forrás: royalmagazin.hu

 

A mostani ismételt megnyitóra az Egyesült Államokból külön forgatócsoport érkezett (gondolom, bemutatják valamelyik nemzetközi szcientológia rendezvényen a tehetős amerikai támogatóknak, hogy mekkora terjeszkedés van Magyarországon), és külön hívtak az eseményre Lengyelországból és Csehországból vendégeket, ott volt sok munkatárs a Budapest Orgból... és így sikerült kb. 250-300 főt összetrombitálni.

A megnyitó NEM volt sajtónyilvános esemény, és semmiféle hivatalos közleményt nem adtak ki erről. 

Mi értelme volt akkor?

Egyszerű a válasz: a szcientológia egyház promóciós erőfeszítései már rég nem az új emberek behozására irányulnak, hanem a meglévők ott tartására.

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr7714809224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

free spirit 2019.05.05. 19:11:35

A híveknek úgy adták le a sztorit, hogy Ideális misszió nyílt Miskolcon. Az ország minden tájáról csődítettek. Kapkodtam is a fejem, mi a szösz ez az ideális misszió. Eddig csak orgra használták a jelzőt. Mit takar ez az ideális? Nem két félszobában tevékenykednek? :D

DaDPool 2019.05.05. 19:24:44

@free spirit: Az ideális számomra kb ezt jelenti : Olyan lenne mint az igazi, elméletben tudja azt amit mondanak róla, de mégsem az, nem teljesíti be a hozzá fűzött reményeket. Hisze egyéb esetben "igazi" "true", "valódi" -nak becéznék, nem?

free spirit 2019.05.05. 19:32:06

@DaDPool:
Számomra ugyanolyan megmosolyogtató ez az ideális misszió, mint az ideális org, vagy a világméretű terjeszkedés. Olyan ez is, mint az Isten: mindenki beszél róla, de senki se látta. :D
süti beállítások módosítása