Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

A karantén ellenére elhajózott a Freewinds

2019. május 03. - Reformer

Előzmények:

Vesztegzár a Freewindsen

Egy kis videóanyag a hajóról, amint éppen karanténban van:

Közben Tony Ortega információi szerint a Freewinds - nem törődve a következményekkel - otthagyta St. Luciát, elhajózott nyugatra, Curaçao irányába.

Tudósítok majd a fejleményekről.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr8314802580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bgisi 2019.05.03. 17:59:37

Mivel (szerintük) minden betegség pszichoszomatikus eredetű, feltételezem azért indultak tovább, mert tudták kezelni a szitut. Rekordidő alatt gyógyították vakcina nélkül a kanyarót, és meg is találhatták az elnyomót, akit azóta eltávolítottak. Mi más magyarázat lehet, hiszen egy külső hatásoktól mentes hajóról van szó, ahol az OT VIII-at nyomatják. Ez nem paranormális, kérem, ez a színtiszta standard tech! A többit majd Laci elmondja.

Laci12 2019.05.03. 18:37:58

Látom ismét szembesülnöm kell a lelkes és hiszékeny újságolvasókkal-:)
Egyetlen kanyaró gyanús személy, egy angol hölgy, a múlt hét végén megfázott, lázas lett, és kiütések jöttek rajta. A vérvizsgálatot követően a hajóorvos gyógyszerért küldött amikor St Lúciában kikötött a FW. A helyi hatóságok és az újságok - szokásukhoz híven - felverték a hírt. A hölgy már jobban van tünetmentes. A hatóságok által elrendelt 21 napos karantén betartásához a hajon friss élelemre, gyógyszer utánpótlásra és üzemanyagra van szüksége. St. Lúcia piciny sziget, nem tudja ezeket a FW részére biztosítani, ezért indult vissza a Curaçao felé ahol ezt mind meg fogja kapni. Ezzel a hatóságok is egyet értettek, egyeztetve a Curaçaoi porttal. Persze a félinformációk megint csak kellő táptalajt adnak az internetes portáloknak és a blogozóknak, hogy egy fabrikált sztorin csámcsogjanak.

Laci12 2019.05.03. 18:57:04

@Bgisi: Tényleg nem piszkálgatni akarlak Téged, hiszen gondolom van némi technikai tudásod, bár nem tudom személy szerint ki vagy, azért azt nem szeretném, ha a nyilvánosság előtt olyan technikai véleményeket hangoztatnánk a Standard Tech-re hivatkozva, mely koránt sem az.

Nevezetesen, a pszichoszomatikus betegségek hátterében noha nyilván elnyomás áll, az esetfelügyelő dolga eldönteni, hogy az etikai kezeléssel, az auditálási ciklus folytatásával, vagy orvosi beavatkozással kezeltesse. Amennyiben etikátlanságot vél a háttérben, 3 féle típusú PTS szituáció létezik. Ebből a II. és a III. típus esetében az elnyomó személy nincs az illető közelében. Ezért nagyon merész dolog azt feltételezni, hogy az elnyomó a hajón van. Ezek csupán rosszmájú feltételezgetések.

LeilaX 2019.05.03. 20:41:22

@Laci12 Mert mi aztan tudjuk hogy te ki vagy nem???? Hetek ota erre az egyetlen kerdesre sem tudtal valaszolni. Arra sem hogy miert vagy itt.

free spirit 2019.05.03. 21:07:15

@Laci12:
Fordítsuk meg a dolgot egy kicsit. Az esetleg felmerült benned, az is igaz lehet, hogy ti kaptok félinformációt vagy fals információt? Csak költői kérdés. :D

Damiel 2019.05.03. 22:59:35

@free spirit:
Az nem lehet. A szcientológiában nem hazudnak.
Nincs kanyaró a freewindsen.
Nincs kapcsolatmegszakítás.
15 millió szcientológus van világszerte.
Hubbard most épp a magasabb OT szinteket kutatja valahol az univerzumban.
Nincs xenu és egyéb őrült űroperett.
Shelly Miscavige nem tűnt el és köszöni jól van.
stb. stb...

free spirit 2019.05.03. 23:18:31

@Damiel:
:D Gondolom a Freewinds hajóorvosai által rendelt 100 vakcina is csak vitamint tartalmaz. Ezentúl injekció formájában fogják majd adagolni az aszkorbinsavat. :D

Bgisi 2019.05.04. 09:15:50

@Laci12: A kanyarós-karanténos híreket több nemzetközi sajtóorgánumban is olvastam, konkrétan az nbcnews-on, time.com-on és persze a reuters-en. Erre kiderül, hogy csak megfázott valaki - mit lehet erre mondani??? :-)

"Ezért nagyon merész dolog azt feltételezni, hogy az elnyomó a hajón van."

Ilyeneket csak Ti feltételeztek, mert csak Ti veszitek be ezt a dumát. Ez csak a Ti elképzelésetek hogy hogyan mennek a dolgok. Tény hogy vannak hülye emberek, akik negatívan befolyásolhatják a környezetükben lévőket, ezzel egyetértek. De a szcientológiai okoskodásokat, amiket pár értelmes gondolathoz körítésként hozzáadnak (kezdve a oca teszttől a Xenu maszlagig) nem gondolom sem bizonyítottnak, sem univerzálisnak, sem működőképesnek. Nekünk már bizonyított a szci, de szerencsére kimásztunk belőle - úgyhogy egy értelmetlen válasszal nem lehet megmagyarázni egy konkrét szituációt. Ezért sem tudunk veled amúgy értelmesen kommunikálni, mert mindenben csak LRH elképzelését, egy fals és téves nézetet látsz. Nagyon kevés közös nevezőnk van, így pedig csak elbeszélünk egymás mellett. Ezért is felesleges a "tech"-kel megmagyarázni valamit, hiszen rajtatok kívül igazából nem elfogadott, nem is abban gondolkodunk, így azzal hogy "háromféle PTS szituáció létezik" én sem tudok mit kezdeni. Értem, de szerintem meg ez hülyeség.

Egyébként igen, ironizálok, és esetenként rosszmájúan célozgatok. De ne érts félre, ez nem személyesen Neked szól, Te attól még lehetsz alapból jóindulatú, művelt és intelligens, hogy a vakhiteddel nem látsz reális képet. Ezt az egészet elengedni pedig csak akkor leszel képes, amikor belülről reped szét a hazugság burka, amikor Te magad szembesülsz majd a gyalázatos megvezetéseitekkel és cselekedeteitekkel illetve ezeket Te magad átéled. Én is azt csináltam amit Te, nem titkolom, de nem vagyok rá büszke. 18 évesen csöppentem bele, véletlenül és nagyon belelkesedtem, teljes vállszélességgel tettem a dolgom. Nem is tudom, elég naiv is voltam, fiatal, idealista és még tombolt bennem a punk korszakomból maradt serdülőkori lázadó szellemiség, a szabadságvágy. Csak lassan jöttem rá, hogy ez az egész egy csapda, ha kell laza utcai ruhába, vagy öltönybe, ha kell díszes egyenruhába esetleg végszükség esetén papi ál-reverendába bújtatott pénzszivattyú az egész. Csak lassan jöttem rá, hogy kétféle személyiséggé kezdek válni - egy ezerféle kötöttséggel kényszerpályán mozgó manager-katonatiszt-lelkész trióvá, illetve egy kifelé kissé mézesmázos módon behízelgő attitűddel a wogot minden rendelkezésre álló módon és eszközzel behozóvá (tudod, a kintieknek nem mutathatjuk az igazi arcunkat, mert az nekik magas grádiens). Te is kettős személyiség vagy, egy vérbeli szci aki el sem olvassa az enthetát mert az Nektek tilos, aki csak és kizárólag a világ megmentésén fáradozol és termeled a bevételt hogy emelkedjenek a statok, illetve egy csetelő aki minket győzköd. :-)

Megvezettek, de felnőttem és innen kintről nem más, mint egy nagyon szomorú befejezésekkel végződő showműsor az egész. Tudod mire gondolok - a rendezvényeken ott a show, a hatalmas, csillogó díszletek, óriási bejelentések, éljenzés, vastaps, díjjak és fényképezkedés. De minden tapsvihar mögött mi látjuk a meghúzódó feszültségeket, akit rábeszélnek hogy még többet és többet adjon a fizetéséből, az idejéből melyet a családjára fordítana, tegye az egész életét a szcientológiára. Mi látjuk a zavaros viselkedéseket, a B. Mónika-féle értelmetlen válaszokat, a botrányos kimeneküléseket, kapcsolatmegszakításokat és válásokat, idegösszeomlásokat és öngyilkosságokat.

Talán egyszer majd Te is felnősz, Laci, és a hiú ábrándok kergetése helyett nekiállsz majd korrekt munkával normális és tisztességes életet élni, ahol majd a sikereket 100%-ig magadnak köszönheted. De lehet hogy megmaradsz egyszerű de büszke szcientológusnak, akinek leghőbb vágya a teljes szabadság elérése mint végcél (és utána mi lesz?), miközben észrevétlenül teljesíti rabszolgaként egy intelligens pszichopata írott parancsait, mellyel egy ellenségképekre és azok eltiprására építő sajátságosan torzult "szabad" világot építesz fel. A döntés a Tiéd lesz.

sciclubtag 2019.05.04. 21:52:18

@Damiel:
Mindezek nincsenek. Nem lehet, hogy az egész sztori sincs, és csak odafilmezték, odamontírozták a hajót amely tök máshol van, boldog makkegészséges emberekkel?

fred.a 2019.05.12. 00:54:19

@Bgisi: ez korrekt leirasa volt a scinek. koszonom.

Bgisi 2019.05.12. 12:12:41

A freewinds jelenleg is vesztegzár alatt, ezt láttam a Duna TV tegnap déli híradójában: www.dropbox.com/s/kb5uf6luhiubhko/SVID_20190512_090121_1~2.mp4?dl=0

DaDPool 2019.05.12. 14:16:36

@Bgisi: most azért megkérdezném Laci vitéztől, hogy a többi 28 ember is megfázott? És egyben a kérdés, hogy milyen megfázás az, ami karantént okoz?
Biztos hazudnak a hatóságok! Na persze....kacagok....

Bgisi 2019.05.12. 16:34:51

@DaDPool: Hát igen, most utánanézve még ezeket találtam, de mondjuk engem komolyabban nem érdekel.
youtu.be/Hgn87gNOGkM
m.washingtontimes.com/news/2019/may/12/freewinds-church-scientology-under-quarantine-cura/
Mindenesetre nyilvánvaló, hogy nem egy egyszerű megfázásról van szó, ezt csak a szcientológia belső kommunikációjában terjesztik, nehogy pánik törjön ki.
süti beállítások módosítása