Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Vesztegzár a Freewindsen

2019. május 02. - Reformer

Kanyaró miatt vesztegzár alatt egy luxushajó a Karib-tengeren - írja az index.hu, és kiderül a cikkből, hogy ez a luxushajó nem más, mint a Szcientológia Egyház hajóra, a Freewinds. (A 444.hu is megerősíti egy más forrásra hivatkozva). 

A cikk:

Kanyaró miatt karanténba zártak egy luxushajót, amely a karib-tengeri St. Lucia partjainál kötött ki – írta a New York Times. A Freewind néven azonosított hajó személyzete és utasai nem hagyhatják el a fedélzetet. A hajót a Szcientológia Egyház üzemelteti.

A kanyarós megbetegedés összefüggésben állhat az Egyesült Államok elmúlt 25 évének legnagyobb kanyarójárványával, amely az oltásellenes tévhitek világszerte tapasztalható terjedésével áll összefüggésben. Ezek következtében egyre több gyerek beoltása marad el.

Az eddig 700 megbetegedést okozó járvány miatt már az egyébként oltásellenesek felé hajló Donald Trumpot is arra késztette, hogy elnöki tekintélyét latba vetve felszólítsa a lakosságot az oltások fontosságára.

A Szcientológia Egyház oltásellenes nézeteket vall. A hajóval az egyházként működő szervezet vallásához kapcsolódó, spirituális kirándulásokat szerveznek a Karib-tengeren.

Azt azért tegyük hozzá, hogy Hubbard az oltásellenes nézeteknél is rosszabb módon közelíti meg ezt a kérdést. Szerinte minden betegség az "elnyomás" okozta stressz miatt van.

"Az elnyomás oka" c. hivatalos szcientológia kiadványból idézek (figyeljük a szóhasználatot: közvetlenül és kizárólag):

1. idézet:

Minden betegség kisebb-nagyobb mértékben és minden elrontott dolog közvetlenül és kizárólag PTS-állapotból* származik.

2. idézet:

*potenciális bajforrás (PTS): Olyan személy, aki valamilyen módon kapcsolatban áll egy elnyomó személlyel**, illetve egy ilyen személy hatása alatt áll. Azért hívjuk potenciális(lehetséges) bajforrásnak, mert sok bajt okozhat magának és másoknak.

**elnyomó személy (SP): olyan személyt jelent, aki arra törekszik, hogy elnyomjon, vagy elhallgattasson minden jobbító szándékú tevékenységet vagy csoportot. Az elnyomó személy elnyomja a környezetében lévő embereket. Ez az a személy, akinek a viselkedése pusztító szándékú. Az „elnyomó személy” az „antiszociális személyiség” másik elnevezése.

Szóval már biztosan vadul keresik a kanyarós beteg elnyomóját...

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr2514799208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bgisi 2019.05.02. 14:55:27

"Szóval már biztosan vadul keresik a kanyarós beteg elnyomóját..."

Hát, nem lesz nehéz dolguk, a freewindsen csak saját magukat és a 100% standard tekket találják. :-)

LeilaX 2019.05.02. 16:39:52

Annyira de annyira gaaaaaz ez az egesz!!!!

sciclubtag 2019.05.03. 01:23:31

Furcsák ezek a "világméretű járványok" (AIDS, H1N1 stb.). Mindenhol lecsapnak, ölnek, a sajtó teli van mindenféle rémhírekkel, de a valóságban soha nem találkozol érintettel. Ezzel szemben, másfél évvel ezelőtt szinte az egész országon végigfutott a malária, és simán elkönyvelték influenzajárványnak. Semmi pánik, semmi felhajtás, pedig ez tényleg kemény volt.

Mindenesetre az már biztos, hogy szcientológus népek éppúgy megbetegedhetnek és meg is betegednek mint a normál "halandók". A 100%-ban sztenderd technikájuk sem óvja meg őket, pedig hát ez lenne benne a pláne.

@Reformer:
Ha nem jó következtetésre jutottam, akkor számomra nem jött át a cikkből, hogy miért ciki a helyzet.

- A hajón csak klírek vannak és ők nem lehetnének kanyarósok?
- A hajót üzemeltető sci-k elnyomják a hídra mászó klíreket és előbb pítieszek, majd kanyarósak lesznek?
- A betegségek valójában mégsem csak pítiesz helyzet miatt keletkeznek?
- A sci oltásellenes?
- Trump is sci hatás alatt van, de kezdi feladni és megadja magát az elnyomóknak, majd oltással nyomja el a "népét"?
Esetleg ezek mindegyike fennáll? Mert akkor nem mindennel értek egyet, de van amivel meg de.

Talán ez a megoldás:
Amennyiben ott mindenki immunis, akkor a kanyarósok az egyházba beépített SP-k, akik direkt elkapták a kórt és fertőzni mentek, de nyilván felsülnek majd.

znagy6666 2019.05.03. 09:03:43

@sciclubtag: A dolgok megértésében talán sokat segít, ha elkezdjük lekövetni a pénz útját. Először is a történetet érdemes abból a szemszögből megvizsgálni, hogy a Scientology Egyház is és Donald Trump is Szabadkőműves háttérrel rendelkezik. Trump már gyermekkora óta a Skull & Bones csoporthoz tartozik. Édesapja alapította egyik iskolájukat ahol Trumpli is tanult. Szóval már teenager kora óta beavatott.

A Szabadkőművesek "Istene" a pénz és a hatalom. Ezt MissCabige is jól demonstrálja.

Szóval, Trump támogatva a gyógyszer lobbit, természetesen mellette van az "óltáskampánynak". És bárhol jól jön egy kis műbalhé, hogy beparáztassák az amerikai jónépet, és újabb oltásokat lehessen majd eladni. Az hogy épp a Scio hajón tört ki a járvány??? Na bumm....lehetett volna a Jezsuitáknal is.

Akció-reakció elv a lényeg! Most könnyebben meg lehet a kötelező oltást szavaztatni, és újabb milliárdokat beszedni.

MissCabige sem jár olyan rosszul. Képzeld csak el, ha most lesz kb. min. 1-2 hét vesztegzár a hajón, az ugye alaphangon is IAS tagsággal $100 per éjszaka per fő csak a szállásra. Napi $30 000 bevétel. Na és ha már úgy is a hajón kell lenni, néhány életjobbitó OT tanfolyam azért még belefér, nem igaz???. A legolcsóbb is $500 per tanfolyam.

Pénz beszél ....ugat! Ilyen világban élünk, csak legtöbben nem merik elhinni, úgyhogy tündérmeseket sejtenek mögötte.

znagy6666 2019.05.03. 09:26:43

@sciclubtag: És persze, pár órája, hogy este elhagyta a Feeewinds a kikötőt a COB parancsára, még jobban áll a bál! Most, kezd a szitu hasonlítani az Apollo anno LRH hajó esetéhez amikor szegények hónapokig köröztek a tengeren, mert LRH körözés alatt volt, és nem mertek kikötni sehol.

znagy6666 2019.05.03. 09:51:30

@znagy6666: Információim szerint nagy eséllyel MissCabige ott van a hajón. Jelenleg Curacao felé tartanak...mostmár jogtalan elhajózás büntettével, menekülőben:-)

Nevezzük át! Feeewinds új néven kanyaros szelek:-)

Mi lesz még itt? Igazi reality show
Egyre izgibb....akkor úgy tűnik a ma esti alvásom is elmarad:-))

znagy6666 2019.05.03. 10:22:22

@Bgisi: @sciclubtag: @Reformer:

Barbadoson sem engedik kikötni őket.

Na gyerekek ezt a napot most pirossal írjátok be a noteszbe!

Hát, most ez úgy tűnik egy jelentős fordulópont lesz a Scientology történetében!

sciclubtag 2019.05.04. 21:06:35

@znagy6666:

Látom, követed az eseményeket. Mások a Trónok harca miatt maradnak fel hajnalig. :D
Gondolom ellensúlyozni akarják az események hatását, ezért egy fizetett hirdetést küldtek a FB-on, hogy nézzem meg a legújabb filmjüket a Sci Network bemutatkozását, ami csak egy óra. Nem bírtam megnézni, mert akkora (ahogy írod) "MissCabige" undor fogott el két perc után...

sciclubtag 2019.05.04. 21:13:14

Gondolom az eseményeket könnyen tudják majd használni PR célokra.

"Gyere a Freewindsre! Légy részese az élménynek!
Nagyon kemény lesz, de ha onnan visszatértél, többé nem kapod el a kanyarót."

DaDPool 2019.05.05. 18:48:30

Most mondták a híradóban, hogy Európai országból származik a kanyarós tag. Remélem nem Laci12.
Azt is közölték, hogy véletlenül derült ki a súlyos fertőzés. Ebből arra következtetek , hogy a hajó orvosa - Laci12 állításával ellentétben - nem igazi orvos. Hisz míg a kezdeti tünetek valóban náthára utalnak, és erre hivatkozva küldött gyógyszerért, azért a kiütések már egyértelművé teszik a betegséget.
Az is kiderült ebből a riportból (áttétesen), hogy feltételezhetően el akarták hallgatni, csak valami hiba történt. Ezután a sziget tisztiorvosa lezáratta a hajót.
A kanyaró egyébként több mint 90% eséllyel fertőz. Tehát nem fogják megúszni.
Megint egy briliáns történet!

Laci12 2019.05.06. 19:14:13

@DaDPool: Köszönöm az aggodalmad:-) jól vagyok! És a az angol hölgy is tünetmentes. Nos ebben az esetben úgy tűnik a 10 százalék jött be:-)

DaDPool 2019.05.08. 19:45:50

@Laci12: nem akarok rosszindulatú lenni, ezért csak viccként írom le - jobban jártál volna a kanyaróval - amiket összeírtál pár nap alatt....
süti beállítások módosítása