Tények, tapasztalatok, vélemények és hírek a szcientológia egyházról

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Szcientológia: objektíven és szubjektíven

Az első reakciók a könyvre

2019. március 22. - Reformer

 

Az aktuális téma:

Új magyar leleplező könyv a szcientológiáról - Dudás Diána: Az én szcientológia sztorim

Támadás a szerver ellen?

Tegnap 9:00-kor jelent meg hivatalosan a könyv, és onnantól fogva volt elérhető Diána oldala, amin keresztül a könyv megrendelhető. 

Röviddel 9:00 után az oldal lelassult, majd elérhetetlenné vált. A tárhelyszolgáltató tájékoztatása szerint azt a szerverüket, amelyen ez a weboldal (és mellesleg az alapítvány weboldala is) található, egyszerre sok IP-címről érkező lekérdezésekkel túlterhelték. Micsoda fatális véletlen, hogy pont aznap, pont akkor és pont azt a szervert találták meg "valakik"...

Átköltöztettük gyorsan egy komolyabban védett szerverre, és azóta elérhető.

 

Egy célirányos kampány

Egy Facebook-hirdetéssorozatot is indítottunk, megcélozva mindenkit, aki a szcientológia iránt érdeklődik, és Magyarországon él. Ha valaki megnézi ezt a Facebook hirdetéskezelőjében, akkor azt fogja találni, hogy 47000 ilyen ember él Magyarországon (akinek van Facebook-fiókja). A hirdetést úgy lőttük be, hogy lehetőleg minden elérje. Ez elvileg azt is jelenti, hogy minden szcientológus hírfolyamán is meg fog jelenni...

 

Csatába indultak a tagok is

A szcientológusok is előbújtak a rejtekhelyükről, talán a kampány hatására is. Laci12 visszatért ide osztani az észt, ismét demonstrálva, hogy milyen negatív személyiségváltozásokat okoz szcientológusnak lenni.

Diána hivatalos Facebook oldalán is megjelent egy-két régi ismerős a nekünk kívülállóknak már vicces érvrendszerrel. Akiket ismertem, azokkal én is társalogtam - és már az elején megkaptam a "jókívánságot", hogy a gyerekem forduljon el majd tőlem a szcientológia miatt, és emlékeztettek minket a betanult szöveggel, hogy az "exek" általában megbízhatatlan információforrások, és különben is az orgban ingyen körül lehet nézni... Ingyen. Mert a szcientológia arról híres, hogy mennyire ingyen van minden...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://objektivszcn.blog.hu/api/trackback/id/tr3014709509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Laci12 2019.03.23. 10:00:40

Te Írtad:
Laci12 visszatért ide osztani az észt, ismét demonstrálva, hogy milyen negatív személyiségváltozásokat okoz szcientológusnak lenni.
Válaszom:
Kedves Péter, ismered a mondást; ami jó a kacsa vadásznak, nem feltétlen jó a kacsáknak.

Olvastam Diàna újdonsült FB oldalàra érkező kommenteket. Kívűlàllók kommentjeiből azonnal lejön, hogy ez az egész Diàna - " írtam a Szcientológiàról egy leleplező könyvet" egy nagy kacsa.

Ahogy érkezik egy laikus komment, mely tényszerűen elmondja véleményét - bár az eladás szempontjából nem kívánatos - Te azonnal dühösen igazolsz és tamadsz.

Péter! Adhatnék egy jó tanácsot? Ezeket a hozzászólásokat fent se hagyd. Ugyan is mindamellett, hogy lejárat, rontja az eladási statisztikàtokat!

Reformer 2019.03.23. 12:03:34

@Laci12: nem törlünk hozzászólásokat, csak végső esetben. Ellentétben veletek. Ti a legkisebb kritikát is kíméletlenül kiirtjátok a saját Facebook bejegyzéseitekben.

Laci12 2019.03.23. 12:33:42

@Reformer: Rendben, ne is töröld őket.

Péter, biztos vagy abban, hogy Diàna a saját nevén vett szolgáltatást? Melyik szervezetben?

free spirit 2019.03.23. 12:34:21

Párszor elgondolkodtam már azon, hogy mi célból keresi fel ezt az oldalt az a néhány Laci12, DoriB69 típusú keményvonalas szcientológus. Elvégre az ő világuk tökéletes, prosperál, mindenki nagyon happy és vigyorog, mint a a vadalma, óriási a terjeszkedés, közülük mindenki fantasztikus nyereségekre tesz szert az egyetlen működő tech által. Miért nem ennek örülnek, és élnek boldogon? Nem mindegy nekik, hogy mit "kínlódnak" itt az általuk oly nagyon lenézett wogok?
Nyilvánvaló, hogy ezek a keménymagosok Übermenscheknek képzelik magukat (pedig ebből volt már kalamajka a történelem során), ők a tévedhetetlenek, megvetik a MEST világot. Ám tegyék, a maguk köreiben. Én premier plánban látok egy szcientológus életet. Biztosan én vagyok a vak és a süket, mert nem látom a fantasztikus nyereségeket. Ellenben van szétzilált család, egészségügyi problémák, vagy van munka, vagy nincs, tartozás többfelé, szétrombolt emberi kapcsolatok. Ezek jelentik a nyereséget?? Elhiszem, hogy tök jó elhinni, hogy a szcientológus halhatatlan szellemi lény, de gondoltak-e valaha arra, hogy ezekkel a "nyereségekkel" nyugodtan éhen is lehet dögleni (elnézést a nem túl cizellált megfogalmazásért) ebben a mostani létükben. Többsége nyugdíjra sem igen számíthat. Eszükbe jutott egyáltalán az, hogy mi lesz, ha betegek lesznek, s család már nincs mögöttük? Mert ők nem állnak azon a szinten, és nem is fognak, mint a mesterük, hogy hipp-hopp kibújok a testemből, mikor már meguntam és teher lesz. Talán a távoli jövő helyett, érdemes lenne elgondolkodniuk a saját közeli jövőjükön is. Vagy akkor majd jó lesz a lenézettek segítsége?
Persze mindenki úgy él, ahogy akar. Csak bennem felvetődtek ezek a kérdések a szájtépésüket olvasva, hallgatva.

Laci12 2019.03.23. 12:58:16

@free spirit: Nem értem miért ide erre a blogra írod föl a kérdéseiket? Ha Te elő egyenesben szemlélsz olyanokat akik betegek, akiknek szét van zilálva a családjuk, nem lesz nyugdíjuk, miért nem őket kérdezed meg azzal kapcsolatban amit nem értesz?

Az egy óriási félreértés, hogy aki Szcientológus az egy tökéletes ember és nincsenek betegségei és gondjai az életben, de ők legalább dolgoznak rajta, hogy megoldják.

Ha Magyarországon körbenézel, rengeteg beteg és gondterhelt ember van és a nagy részük még csak nem is hallott a Szcientológiàról.

free spirit 2019.03.23. 13:13:18

@Laci12:
Feltettem ezeket a kérdéseket.Csak válaszokat nem kaptam, mint ahogy sok minden másra sem. Csak mellébeszélést.
"Az egy óriási félreértés, hogy aki Szcientológus az egy tökéletes ember és nincsenek betegségei és gondjai az életben, de ők legalább dolgoznak rajta, hogy megoldják." Szerintem nem félreértés, tudniillik pontosan azt kommunikáljátok, hogy nálatok minden tökéletes. Vagy lehet, hogy rosszul kommunikáltok? S hidd el Laci, még többen vannak olyanok, akik szintén dolgoznak azon, hogy a problémáikat megoldják. Pedig nem is szcientológusok. S tudod mi az érdekes? Sokan meg is oldják.
A hozzászólásod pedig nem vitte előrébb a kommunikációt. Ez meg az én igazságom. :D
Elbeszélhetünk egymás mellett, csak azt nem kommunikációnak hívják.

Laci12 2019.03.23. 13:24:57

@free spirit: Így van el-kommunikálunk egymás mellett, mivel Te nem kommunikàlni akarsz hanem kötekedni.

Azért, mert neked nem sikerült ezt a módszert használnod? Miért nem keresel egy olyan módszert ami neked működik? És hagyd békén azokat akiknek viszont ez a jó.

A gyűlölet és az uszítás nem visz előre semmit. És abból már amúgy is túl sok van a politika kapcsán.

free spirit 2019.03.23. 13:53:23

Az, hogy te mit akarsz érteni és mit nem, az a te dolgod. Azt pedig végképp nem értem, hogy miből szűrted le azt, hogy az általam használt út és módszerek nem működnek? Mindig beleestek ugyanabba a hibába; téves következtetéseket vontok le. Hozzáteszem, s bizonyára ez elkerülte a figyelmed, hogy mindenki úgy él, ahogy akar. Korábban is írtam. Te is, én is.
"És hagyd békén azokat akiknek viszont ez a jó.". A saját tanácsodat pedig először neked kéne megfogadnod. Hagyd békén azokat, akiknek viszont nem jó.

free spirit 2019.03.23. 14:09:19

@Laci12:
Még egy gondolat, ha megengeded.
"A gyűlölet és az uszítás nem visz előre semmit." Ezzel a kijelentéssel a helyedben én nagyon óvatosan bánnék. Pont a szcientológia az, amely folyamatosan uszít és gyűlöletet kelt pl. a pszichiáterek, gyógyszergyárak, adóhatóság stb. ellen.

norbert79 2019.03.23. 14:31:32

@Reformer: Hadd kérdezzem meg, hogy a könyv megjelenésével kapcsolatos bejegyzés mitől lett ennyire kényelmetlen? Tényleg csak érdeklődnék...

Reformer 2019.03.23. 14:51:31

@norbert79: mit találsz benne kényelmetlennek? :)

Laci12 2019.03.23. 15:58:14

@Reformer: @norbert79: Norbert egyébként valóban jót kérdez. Péter, miért volt olyan fontos, hogy eldugd a "hátsó polcra" a könyv megjelenésével kapcsolatos bejegyzést? Mi volt az oka?

És ismét érdeklődöm, az írónő Dudás Diána néven t az Egyházban szolgáltatást? Vagy ez egy "művésznév"?

Laci12 2019.03.23. 15:59:54

@Reformer: @norbert79: Helyesbítek:

És ismét érdeklődöm, az írónő Dudás Diána néven kapott az Egyházban szolgáltatást? Vagy ez egy "művésznév"?

Bgisi 2019.03.23. 17:02:19

@Reformer: Nem csak ott, hanem mindenhol kiirtják a kritikákat. Pl bárki ellátogat a "Szcientológia Egyház Budapest" címre a Google térképen, szinte kizárólag 5 csillagos értékeléseket talál, a szcit felmagasztaló véleményekkel. Nem kell hozzá nagy ész hogy átlássa az ember hogy ezek mennyire irányítottak, pl M. Pálma ötcsillagos értékelése, aki a LinkedIn profilja alapján bevallottan amúgy egy szci kötődésű cég HR-ese, egyébiránt ezen oldal szerzője ( www.stabilmunkatars.hu/author/kuzmafeco/ ) - meg sem lepődünk a beceneven, pár évig még én is vele dolgoztam a Móricz Zs. körtéri központban. Mindezt a Gugli dobta a nyilvános bejegyzéseik alapján. Ennyit a független véleményekről, de ez még nem is lenne baj.

Na de hol vannak azok a korábban látott kritikus vélemények, amikkel már csak képernyőmentések formájában találkozhatunk? Most is van egy friss 1 csillagos bejegyzés, de le merem fogadni hogy ennek "kezelése" gyanánt 24 órán belül eltűnik.

Vagy hová tűntek azok az egyébként normális hangvételű facebook és Disquis hozzászólásaim, amik a tavaly előtti Váci úti razzia kapcsán írtam pár nyilvános oldalon válaszként? Véletlenül kitörlődtek, csakúgy mint a többieké. Ennyit a véleményszabadságról.

A szerver túlterheléses támadása (Denial of Service vagy DoS) is csak a véletlen műve, gondolom, mert olyat nem feltételezek hogy az "egyház" vagy a tagok lennének mögötte. Ahogyan találóan valaki megfogalmazta: "Az egyházak között fontos egy ilyen etikus csapat."

Erre Laci12 azzal a jó tanáccsal szolgált (hiszen mindenki magából indul ki), konkrétan arra biztat hogy törölje Ref a nemkívánatos hozzászólást, mert akkor jobb lesz a stat. Ez már az "etikus csapat", vagy lesz még lejjebb?

Egyszerűen szánalmasan nevetséges.

Gyaloghuszár 2019.03.23. 19:08:12

@Laci12: Talán elvitte a cica a mappáját, az nem lehet? Azt hittem minden dossziét és a vajákos tevékenységhez szükséges iratot lefoglalt az az ocsmány hatóság.

Gyaloghuszár 2019.03.23. 19:28:43

@Laci12: És hamár személyes adatok iránt érdeklődsz újra, had kérdezzelek meg - te milyen név alatt fizetted be azt a szerény adományt az egyesület részére?

norbert79 2019.03.23. 19:42:59

@Laci12: Figyu, nem dugta el, csak mindketten retardáltak vagyunk: azért nem bejegyzés, mert a könyv maga a főcím, csak annyira megszokta a szemünk, hogy csak bejegyzéseket látunk, hogy a legnagyobb cikk fel se tűnik.
Jah, s még mindig várom kérdésemre a választ: Te miért vagy itt?

lavincze 2019.03.23. 20:21:33

Egy jó ideje figyelem ezen ideológia követőinek kálváriáját, mint ahogy teszem ezt a Jehova tanuival is. Egyetlen oka van, szeretném megérteni a világot, annak müködését. E két szervezet sok rokon tulajdonságot hordoz. Nem szívesen nyílvánitok véleményt, mert szeretnék a megfigyelő szerepében megmaradni, de kikívánkozik belőlem .(talán egy sörrel többet ittam). Szóval a világot nem emberek, hanem törvények és törvényszerűségek irányítják. Ilyen törvény, hogy a nyáj és a pásztor mindig kompatibilis egymással. Minden nyájnak meg van a maga pásztora, és minden pásztornak meg van a maga nyája. Az ember azt a prédikátort választja, amelyiket megért. Erőszakkal nem lehet megérttetni egy másik prédikátort. A fejlődésnek fokozatai vannak, és sajnos, vagy nem sajnos ára. Aki ezt meg akarja spórolni, az nem érti a világ működését. Sok önkritikus írást olvastam, de mindből hiányzott az alapvető felismerés. Mind azt hangoztatta, hogy mennyire becsapták. Pedig egyszerüen önmagukat csapták be. Elhitték, hogy pénzért értelmet, és hatalmat tudnak vásárolni. Tiszták lesznek(vagyis értelmesek), és őket fogja követni a világ(vagyis hatalmuk lesz mások felett). Feltétlenül érdemes ezekről a dolgokról beszélni, de csak úgy, ha mélyen leásunk a gyökerekhez, nem pedig a sértődöttségünket pajzsként magunk előtt tolva hadakozunk. A Bibliában hangoztatott szeretet görög eredetije az AGAPE. Magyarúl elfogadás. Minden vallás végcélja. Mind magunkat, mind másokat, vagyis a világot.

Reformer 2019.03.23. 22:42:12

@Laci12: a könyv borítóján a széttépett okleveleken az ő neve szerepel, ami meg is válaszolja a kérdésed. A könyvet elolvasva pedig megtudhat, hol végzett szolgáltatásokat.

norbert79 2019.03.23. 23:46:37

@lavincze: Ha ezen a véleményen vagy, akkor azt kell mondjam nagyon nem vagy tisztában a működésükkel, módszereikkel... Kicsit olvass még jobban utána, lásd fedőszervezetek.

Bgisi 2019.03.23. 23:50:40

@lavincze: "Elhitték, hogy pénzért értelmet, és hatalmat tudnak vásárolni."
Remek a meglátásod, jó hogy hozzászóltál. Igen, van bennünk közös vonal, bármelyik, magát a végső igazság tudásának birtokában lévő ideológiai irányzatról is beszélünk, sőt tágabb értelemben még a politikai meggyőződés is ide tartozhat. Én magam 5 évig voltam ennek a rendszernek a rabja, és néha elgondolkodom, vajon nem válok-e most az anti-szci ideológia rabjává... nagyon nem szeretnék.
Amit még gondolok erről az az, hogy mindenki hisz valamiben. Ki abban hogy Isten megteremtette a világot (vagyis mondjuk úgy, egy gondolat), van aki meg abban, hogy egy pontból egyszer valamiért szétrobbant az egész univerzum, és van aki egy galaktikus űrlényben. Amíg önmagában a hitről beszélünk nincs semmi problémám vele, mert nem az a probléma, hogy ha hiszel valamiben: egy eszményi dologban vagy magasztos célban - egy jobb világban.

A probléma az, hogy miután becsaptak téged és megvilágítják neked hogy butaságot teszel, behunyod a saját szemed és tovább csinálod. Miután ráeszmélsz hogy ezzel másokat becsapsz és kárt okozol (okoztál), hagyod magad, és nem teszel semmit, nem szólalsz fel az ellen.

Én azt szeretném, ha senki nem lenne birka, vagy szemellenzős ló! Mindenki egyéniség, aki dönthet a saját életéről! Ne engedje hogy kontrollálják vagy irányítsák.

Bőszen hirdetik a fészen is, hogy merj beleugrani az ismeretlenbe, vagy hogy ne félj változtatni a dolgokon, stb, amivel tökéletesen egyetértek, viszont mindezt ésszel csináld. Tájékozódj, tanulj mások példájából, ne menj fejjel a falnak. Van egy mondás: "A tudatlanságod legmagasabb foka az, amikor elutasítasz valamit, amiről nem tudsz semmit." (Wayne Dyer) Én ezt kiegészíteném azzal, hogy a hülyeséged legmagasabb foka meg az, hogy tudván hogy az adott dolog totális baromság, zsákutca, és biztos csőd, mégsem utasítod el, hanem erőltetve századszorra is fejjel mész a falnak.

Sandor Zsolt 2019.03.24. 04:49:55

Kedves Lange Lackó:

irtad:

Kedves Péter, ismered a mondást; ami jó a kacsa vadásznak, nem feltétlen jó a kacsáknak.

valasz:
Hagyjad már ezt a hülyeségedet mi szerint te valami vadásznak képzeled magad. Annó a CO OSA WW is direkt Amerikából szállt le vagy 10 méterre a lakásom elé, mert a kivülálló harmadik bemagyarázta ennek félkegyelmünek hogy én vagyok a kacsa. De ránéztem és rögtön megértette, hogy valószinüleg akármit is tenne ellenem úgy rábaszna a védenceivel együtt mint a görény és ez azért van mert a Világi hatalmak nagyon nem szeretik a bundátokat. Nem tudom hogy miért nem kóser nekik a dolog. Szerintem lehet csak azért mert a nem kóser az nem kóser. Itt áll a nagy könyvben hogy a a társadalmunk a római jogra, a görög bölcsességre és a zsidó kereszténységre alapszik. Jó lehet hogy antiszemiták tartanak benneteket. Az az igazság hogy a zsidók ebben a vallási kategóriában már az egész ókori Róma eröszakiparát és közigazgatását simán hazavágták és ismerve a tényeket az nagyon jó volt úgy ahogy ez történt meg amiért történt. Na ezért nem szeretik a jelenben ókori Rómát játszó brit birodalom titkosszolgálatai nagyon védegetni a szcientológiát..

Laci12 2019.03.24. 06:33:13

@Reformer:
Írtad:
a könyv borítóján a széttépett okleveleken az ő neve szerepel, ami meg is válaszolja a kérdésed.
Válaszom:
Nem, ez nem válaszolja meg a kérdésem. Oklevelet szerkeszteni, kinyomtatni, aztán szakszerűen szét tépni, azt bárki tud.

Péter ez a név nem szerepel az adatbázisunkban.

Melyik szervezetben volt szolgáltatáson?

Kérlek ne gyere azzal, hogy ' vedd meg a könyvet majd megtudod'. Ez nagyon olcsó üzletkötői fogás a részedről.

Valami nem stimmel.

Reformer 2019.03.24. 06:38:05

@Laci12: még jó, hogy nem szerepel az adatbázisotokban, mivel töröltette az összes adatát tavaly nyáron. A budapesti ideális orgban szervezetben volt szolgáltatáson, volt ott munkatárs is, tanfolyamokat végzett és elég sok auditálást is kapott. Ha szcientológus voltál 2012-2017 között, szinte biztos, hogy ismerted személyesen.

Nem tudom mit akarsz ezzel elérni vagy sejtetni, de teljes tévúton jársz... Kérdezd meg Miklovicz Attilát vagy Lange Lászlót, hogy ki az a Dudás Diána, és meg fogják mondani neked.

Damiel 2019.03.24. 07:46:33

Lacinak abban igaza van, hogy olyan sokan nem fogják elolvasni ezt a könyvet. De sajátos módon az oka a szci jelentéktelensége, hisz a Katolikus Egyházról, vagy a Jehova Tanuiról írt könyv sokkal-sokkal több embert érintene meg, de a szci a bulvárhírektől eltekintve jelentéktelen körömalatti piszok a hazánkban, úgyhogy valóban csak a pár száz esetleg ezer érintettet találhatja meg.
Ugyanakkor Laci gyorsan rámozdult a dologra annak ellenére, hogy lesajnálkozóan nyilatkozott róla, hisz máris kutakodik a szerző után. Bár nem tudom, hogy mihez kezdthetnek vele, mert ugye Hubbard az ilyen helyzetekre nem sok iránymutatást hagyott, illetve csak annyit, hogy a "halott ügynöközés" mezsgyéjén be kell mocskolni az embert.

lavincze 2019.03.24. 10:32:51

@norbert79: Nagyon nem értetted meg, hogy miről írtam. Annak idején nagyon meglepődtem amikor rájöttem, hogy a komunistákat és a Jehova tanúit ugyanazon ösztönök mozgatják, miközben két egymásnak ellentétes ideológiáról van szó. Mindkettő egy zárt dogma(ez már kizárja a fejlődés lehetőségét), mindkettő intenzív(vagy agresszív?) agitációt(térítés) folytat. Mindkettő meg van győződve, hogy ő a tudás letéteményese, neki kell a világot megváltania, és mindkettő előtt egy életre elásta magát az aki kilépett a soraiból. Hogy valakit párttitkárnak hívunk, vagy körzeti felvigyázónak, királyság teremnek, vagy pártháznak, nincs jelentősége. Amíg a nagykabátot mustrálgatjuk, semmit nem fogunk látni a viselőjéből. Ez sem gond, mert kinek a kabát, kinek a viselője, és ez így van jól.

DaDPool 2019.03.24. 10:34:34

Tudom, hogy nem ebbe a blogba való, de itt annyiszor emlegetitek Jehova Tanúit, hogy utána kellett olvassak.
Egyrészt nem is értem miért hozzátok párhuzamba a Sci-t a Jt-vel? A Sci ellen sokkal markánsabb ellenszenv van, sokkal több emberi tragédiáról olvasható. (Én csak googliztam, de ha valaki tud oldalt akkor linkeljen a Jt-ről.)
A Jt-nek egyrészt évszázados múlttal rendelkezik, felróható nekik, hogy mindig változtatják az általuk igazságnak gondolt dolgokat, és vannak abszurd törvényeik, amiket nehezen ért meg az ember mi szükség van rá? Ezek dogmák, de melyik hitvilágban nincsenek? Félrevezetnek? A bibliai módosítás és a világvége tologatás miatt igen. De ezek is hitbeli kérdések. Kapcsolatmegszakítás? Nos az már komoly probléma, és nem is értem miért van erre szükségük? Talán ez a legsúlyosabb gondjuk.
De összevetve a Sci-vel, ott nincsenek pénzéhes emberek. Ha jól tudom még az újságjukat is ingyen osztogatják. Nem kérnek pénzt. Az adomány nem kötelező, és nincs tized,mint mondjuk a Hit gyülekezeténél. Nem zsákmányolnak ki embereket, bár az ingyenes prédikációt elvárják. (De ez is a hitükhöz tartozik, mint a kötelező olvasmány)
Tehát ha jól értelmezem, ők nem avatkoznak be anyagilag a normális életedbe. Nem kell a hitedet pénzért ápolni, nem kell anyagi csőddel szembenézni ha hozzájuk tartozol. Tehát ha úgy gondolod lelépsz tőlük, akkor simán tudsz új életet kezdeni nehézségek nélkül.
Sehol sem olvastam, hogy titkos dokukat tartanak rólad, megzsarolnak, nyomoznak ellened és fel is használnak bármit, ha egy pici lehetőségük is adódik. Nincs titkos rendőrségük.
(Ők amúgy ténylegesen miből tartják akkor fent magukat? Az egész rendszert?)
A Jt.t inkább a sokadik kis egyháznak tartanám, ami a fura törvényeikkel kilógnak a sorból.
Szóval ha valaki rávilágítana miért van itt a Sci-vel összehasonlítva azt megköszönném, mert nem értem. A katolikus egyházat is fel lehetne akkor már itt sorolni, mert ugye a maffiával kapcsolatos ügyei miatt, a pénzvonal jobban kapcsolódik az itteni témához.

Aleister Crowley 2019.03.24. 13:42:50

@lavincze: @DaDPool: @Reformer: @norbert79:

Lavincze től idézet.
"Amíg a nagykabátot mustrálgatjuk, semmit nem fogunk látni a viselőjéből. Ez sem gond, mert kinek a kabát, kinek a viselője, és ez így van jól."

Érdekes amit felvetettél. Én már régen mondogatnom, sugallom Péternek, hogy ne vegye ezt a Scio dolgot ennyire véresen komolyan. De úgy tűnik mindhiába. Ő arra tette fel az életét, hogy kimentse az embereket (vagy legalább is néhányat) a Scio karmaiból. Én pesszimista vagyok. Szerintem az emberek nem megmenthetőek a vallasok -, szekták-tól. Ezek voltak vannak és lesznek is. Ilyen a humán termeszet., Befogadó rá.

Volt időszak amikor segítettem a sciosokat, volt amikor támadtam őket. Mindkettőből meg volt a magam haszna.

Itt van például ez a könyv amit Laci12 fikázik. Ez egy jó és nemes ötlet, de mennyi pénzt lehet ezzel keresni?

Nézd a sciosoknak is megvan a maguk gondja és nekünk is, de ők legalább egy valag pénzt keresnek vele.

Már majdnem két éve mondom Péternek meg nektek is, hogy ezzel a tudásanyaggal, miért nem csinálunk inkább egy saját vallást. Nem viccelek!

Sandor Zsolt 2019.03.24. 15:58:29

@Laci12

Ha véletlenül nem te lennél Lange Laci akkor jelezd, mert nagyon mérges lesz rád az szomorodott életü ha valami extra speciális lószart hozol a nyakára. Igy is már a szerencsétlen a pincében egy pár kiskorú leánygyermek, vagyis az utolsó polkorrekt hivei társaságaban a "Mein Kampf"ot irja. Szerintem is a szitu nagyon közel áll a bukáshoz. Jó esetleg John Travoltával még csinálhatnának valamit kinek a 16 éves gyermeke az az idö alatt verte be a fejét a mosdóba és halálozott el míg a buzi szeretöje vigyázott rá. Természetessen én nem állitom hogy a gyermeket ott agyonfajtalankodták, mert ismerem a buzik erkölcsös mivoltát és nem kétlem hogy ilyen környezetben a gyerek kivülállók fizikai beavatkozása nélkül is felfordulhat.

lavincze 2019.03.24. 18:13:05

@Aleister Crowley: Hát nem egyszerü az élet. Véleményem szerint az emberek összes nyomorúságát az elengedésre való képtelenség okozza. Elengedés, elfogadás egy és ugyan az. Agape. Ha majd Péter megérti amit meg kell, nem támadni fogja őket, hanem áldani fogja az égieket, hogy ő kijutott onnan. Őt sem tudták annak idején kihozni, hát miért várja el másoktól, hogy lépjék át lehetőségeik határát. Még nem ismerték fel azt amit Péter, tehát ha kihozzuk őket az nem a fejlődésnek lesz egy lépcsőfoka, hanem csak sodródás. A fejlődés alapfeltétele, hogy cselekedeteinkért vállaljuk a felelősséget, felismerve saját szerepünket a történésekben. Fájdalmas és szenvedésekkel teli út. Ma fél világ Teréz anyát isteníti, én nem. Egy változás minél nagyobb, annál nagyobb fájdalommal jár. Aki ezt el akarja kerülni, nem ért semmit.
A vallásalapításról. Vallást nem lehet alapítani, csak helyre állítani. A vallás nem más, mint ember és Isten kapcsolata. Nincs szükség harmadik tényezőre. Ha mégis belép, minden torzul. Ezért nevetséges amikor vallásszabadságot kovetelnek a szcientológusok. Tulajdonképpen a pénzen sem szabad megbotránkozni, hiszen ez a mi korunkban született egyház, és ez a kor a pénzről, a spekulációról, a határok nélküli vagyonosodásról, a másokon való átgázolás felmagasztalásáról szó. A gyermek mindig magán viseli valamelyik szülő tulajdonságát.

Aleister Crowley 2019.03.24. 18:18:41

@lavincze: Köszönöm. Sok igazság van benne amit írtál. Talán Péter is rájön egyszer, és akkor elengedi.

Reformer 2019.03.24. 21:18:09

@Aleister Crowley: én személy szerint elengedtem a témát, de nem fogom sorsára hagyni azokat, akiknek szüksége van a segítségemre.

sciclubtag 2019.03.24. 23:14:30

@Aleister Crowley:

"Már majdnem két éve mondom Péternek meg nektek is, hogy ezzel a tudásanyaggal, miért nem csinálunk inkább egy saját vallást. Nem viccelek!"

Beszállnék! Ugye van még hely?

@lavincze

"A fejlődés alapfeltétele, hogy cselekedeteinkért vállaljuk a felelősséget, felismerve saját szerepünket a történésekben."
Most akkor mit mondasz? Minden jó, ahogy van és ne csináljunk semmit vagy mégsem árt, ha nem nézzük tétlenül a sok átbaszást. Igencsak nehezen tudnak felelősek lenni az átvert "hívők". Felelősséget csak azok tudnak vállalni, akik ismerik az igazságot. Nem a meséket, nem a "parasztvakítást". Az igazságot.
"A vallás nem más, mint ember és Isten kapcsolata."
Nem.
A vallás az ember elképzelései istennel kapcsolatban, pontosabban a világ működésével kapcsolatban. Éppen ezért minden vallás leginkább különféle tanokon alapszik, és nem a természetből, nem az valós létből indul ki. Emiatt veszélyes a sci. A tanokat Hubbard vetette el, most Miscavige módosítgatja kényére kedvére, méghozzá az anyagi haszon elérése céljából, nem pedig az emberi lélek nagyobb, magasabb szintű tudatosulásának eléréséért.
Ez a baj a pénz részével. Nem lenne baj, hogy kérnek, gyűjtenek. A felhasználása helytelen.

A megjelenő könyv (Dudás Diána: Az én szcientológia sztorim) célja is nyilvánvaló. Nem haszonszerzés, hanem az emberek tudatosulásának növelése a sci kapcsán. Jó, hogy vannak emberek akik megteszik a tőlük telhetőt ezért.

Nederland 2019.03.25. 09:33:00

@lavincze: @DaDPool:
Én olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy mindkét vallást ismerem bentről. Jehova Tanúit nem önszántamból ugyan, de talán még mélyebben volt alkalmam megismerni. Amikor megszülettem a szüleim már Jehova Tanúi voltak. Apukám ráadásul „Vén” volt. Ez egy alacsonyabb fokozatú vezető. Így aztán nagy volt az elvárás rajtam, hogy jó példát mutassak. A vicc az volt, hogy sosem hittem a tanaikban. Kiolvastam a bibliát, mentem velük prédikálni és rövid előadást is tartottam időnként. Nem volt más választásom. Megtanultam köztük élni, ami számos nehézséggel járt. Ők magukat egymás között „testvéreknek” nevezik, aki meg nem velük együtt zenél, azok a „világiak”. Én világiakkal nem barátkozhattam, köztük meg nem találtam barátokat. JT-k nem tartanak semmilyen ünnepet, csak Jézus halálának a megemlékezését. Nem volt Karácsonyunk, se születésnap, nem lehettem kisdobos – e miatt az osztálytársaim csúfoltak. Ha valaki nem tartotta be a szabályaikat, akkor kiközösítették és a többi testvér onnantól kezdve nem tarthatta vele a kapcsolatot. Kemény lelki terror van rajtuk. Persze, amíg benne vannak nem érzik, mert együtt sodródnak. A JT-knél nem fontos a pénz? De igen, csak a köntös más. Az „Ébredjetek” és az „Őrtorony” folyóiratot ingyen osztogatják, de miből nyomtatják? Ingyen dolgoznak a hívők a nyomdában ( saját nyomdájuk van ) ill., a nyomtatási díjat is adományokból gyűjtik össze. Amikor belépsz a „királyságterembe” az adományláda központi helyen van és elvárás van a többiektől, hogy mindenki saját lehetősége szerint a legtöbb pénzt adományozza. Általában több, mint a fizetésük 10%-a az adomány. Ők is csakúgy, mint a szci ingatlanokat vásárolnak az adományokból. A különbség a két vallás között az, hogy JT-knek nincs semmi használható technikájuk, csak a Bibliát magyarázzák egy sajátos módon és ebből alakítottak ki egy életmódot. A szci-ben vannak használható technikák – legalább is számomra.

Gyaloghuszár 2019.03.25. 10:16:54

@Nederland: Egy fontos különbséget azért én találtam - jehovások ezek szerint nem akarják levágni az aranytojást tojó tyúkot, ELÉG a jövedelem 10%-a. A szcigók rabszolgát akarnak csinálni belőled épp annyi ráfordítással, hogy ne halj éhen, vagy ha ez nem megy, örömmel hajszolnak hitelekbe és lehetetlenítenek el, majd a kifacsarás után eldobnak, gyakran kiközösítve, ha még pofázol is. Ez valóban egy használható technika - a technikájuk az, hogy használnak.

Sokszor elhangzott már, de mindig érdemes újra leírni - Hublaty a szcit korai pszichoanalitikai, értékesítési és szervezési elméletek, hipnotikus technikák alapján húzta fel, az egészet katonai szervezeti alapokra helyezte, majd megloccsantotta szcifi elemek és bulvár okkultizmussal.
VANNAK működni látszó elemei, csak épp azoknak semmi köze a szcihez, illetve mivel az egész toldozott foltozott marhaság, egy részük kezdeti sikerek után gyakran totális kudarcot vetít előre (pl. üzleti tech., ahol a munkavállalók először ugyan megfelelni akarnak, majd inkább már csak menekülni).

Laci12 2019.03.25. 11:05:00

@Reformer:
Írtad:
nem törlünk hozzászólásokat, csak végső esetben. Ellentétben veletek. Ti a legkisebb kritikát is kíméletlenül kiirtjátok a saját Facebook bejegyzéseitekben.
Válaszom:
Akkor ezek szerint eljött a VÉG! Már kezdenek eltűnni a nem kívánatos hozzászólások Diána FB oldaláról. Miért volt olyan kellemetlen amit Bocsi Viki kérdezett? És ami erre válaszként tőled és másoktól jött, az hova tűnt? Kellemetlen ugye?

Na nézzük az elmúlt 4 napi eseményeket.

Megjelenik a Diána FB oldala. Összesen kb. 120 hozzászólásból nagy része Bonyia Péter magyarázkodása. Az írónő csak a pozitív kommentekre válaszol. A pozitív kommentek nagy valószínűséggel a "Bonyai" rajongó tábor lojális követőitől származnak. A FB arcukat egy image helyettesíti, mely arra utal, hogy még mindig nem vállalják az igazi identitásukat. A laikus hozzászólók, akik a FB hirdetésre érkeztek szinte egyöntetűleg nem értik miért kellene, pénzt fizetniük egy olyan könyvért ami azt taglalja, hogy valaki 5 év után rájött arra, hogy átverték.

Azért kíváncsi lennék mennyi Könyvet adtatok el eddig?

Nederland 2019.03.25. 11:18:51

@Gyaloghuszár:
Én nem mentem mélyre a szci vonalakon. Jehova Tanúi közé az ostobák, finomabban mondva egyszerűbb emberek csapódnak. Lelkesen dolgoznak ők is önkéntesen, ingyen. Prédikálniak havonta akár 50 - 100 órát, vagy egy nagyobb közös rendezvényre ingyen működnek közre a szinpad felállításában stb. És a nyomdában is ingyen dolgoznak, ahol a kiadványok készülnek. Lehet, hogy nincs olyan technika a szci-ben, ami ne lenne meg kint is másoknál, de én itt találkoztam ezekkel. Több olyan módszer is van, amit a mai napig sikeresen használok és nem mások manipulálására, hanem főleg egészségügyi állapot gyors javítására. Ezt én tudom működtetni attól függetlenül, hogy nem vagyok közöttük. A Jehovások sem tudtak beszívni maguk közé és a szci sem. Én gyakorlatias vagyok. Minenből azt használok, ami számomra valamire használható, a többit kikerülöm.És csak azért, mert nem értek egyet azzal, ahogy vezetik az egyházat vagy ahogy viselkednek nem vetem meg a hasznos információt. A megszerzett tudás az enyém marad.

znagy6666 2019.03.25. 11:30:44

@Gyaloghuszár:

"Hublaty a szcit korai pszichoanalitikai, értékesítési és szervezési elméletek, hipnotikus technikák alapján húzta fel, az egészet katonai szervezeti alapokra helyezte, majd megloccsantotta szcifi elemek és bulvár okkultizmussal. " "VANNAK működni látszó elemei, csak épp azoknak semmi köze a szcihez".

Biztosíthatlak róla vannak nagyon is működőképes elemei. Személyes tapasztalataim vannak róla.
De mivel az 50es évek eleje óta az amerikai katonai elhárítással 'együttműködésben' lettek azok a technikák kidolgozva melyek igazán működőképesek, a köznép ebbe nem beavatott.

Amit az itt blogozók SCI technikaként ismernek, az egy kicsavart, elferdített, felhígított zagyvalék. Méghozzá érthető okból kifolyólag.. Mivel amit szabad Jupiternek azt nem szabad a kisördögnek.

Ezt nem elméletből mondom, használtam másokon és szépen működött.

Norbert69 2019.03.25. 12:03:51

@Reformer: "A budapesti ideális orgban szervezetben volt szolgáltatáson, volt ott munkatárs is, tanfolyamokat végzett és elég sok auditálást is kapott. Ha szcientológus voltál 2012-2017 között, szinte biztos, hogy ismerted személyesen."

Most beszéltem, néhány volt scios ismerősömmel akik 12-17 közt bejárkáltak az orgba. Nem látták ezt az arcot. És a sciosok Facebook oldaláról sem ismerős Diána. Sőt ez az arc korábban sem volt fönt. Most már tényleg kíváncsi vagyok én is. Nem kötekedésből, csak összezavarodtam.

lavincze 2019.03.25. 12:31:53

@sciclubtag: Hát itt sikerült összemosnod egy pár véleményt. Akkor megpróbálom érthetőbben kifejteni, ámbár ez a honlap nem erről szól, de talán elnézik. Összekevered a vallást és az egyházat. Egyetlen vallás létezik. A bölcseleti írások a vallás támogatására születtek, vagyis segíteni a visszatalálást. Minden bölcseleti írás ugyan arról az egyről szól, az emberről, ember és Isten kapcsolatáról. Ezekre az írásokra épültek rá az egyházak, amelyek azt kellő képpen eltorzították, saját igényeikhez igazították. Van ennek egy finomabb megfogalmazása is, emészthetővé tették a tömegek számára. Elhitették az emberekkel, hogy képesek mindent megérteni, és meg is értenek. Ezért ha valamit nrm értenek, arra egyszerüen azt mondják ez hülyeség. A világnak egyik törvénye így szól, egy dolgot minél több ember képes megérteni, annak annál kisebb az igazságtartalma. Magyarúl az igazságot kevesen bírtokolják(nem rólam van szó), oda hosszú út vezet. Egyenlőre ennyi.

lavincze 2019.03.25. 12:45:42

@Reformer: Nem kell sorsukra hagyni őket. Nem erről van szó. Segíteni kell, mindenkit aki rászorúl a segítségre segíteni kell. Csakhogy , és ebben nincs semmi túlzás, ez az élet egyik legnehezebb feladata. Ahhoz hogy valakin segíteni tudjunk, nagyon kell ismernünk az embert és annak "valós" problémáját. Sajnos a segíteni akarás gyakran szűl ellenkező eredményt. Gondolom ismerős a mondás, hogy ami a betegnek orvosság, az az egészségesnek méreg.

lavincze 2019.03.25. 12:52:22

@Nederland: Éles látásra utal. Jó úton jársz.

Sandor Zsolt 2019.03.25. 14:47:43

@Norbert69

"Most beszéltem, néhány volt scios ismerősömmel akik 12-17 közt bejárkáltak az orgba. Nem látták ezt az arcot. És a sciosok Facebook oldaláról sem ismerős Diána. Sőt ez az arc korábban sem volt fönt. Most már tényleg kíváncsi vagyok én is. Nem kötekedésből, csak összezavarodtam."

Jó az kibaszottul rossz lenne az egyház ellenségei számára ha kiderülne hogy Diána nem is volt szcientológus hanem kamu story az egész :(

Reformer 2019.03.25. 16:34:36

@Sandor Zsolt: @Norbert69: erre nem tudok mit mondani, komolyan... A könyvet az általam képviselt alapítvány adta ki, alaposan ellenőriztünk mindent - az írónő létező személy, ez a neve, és szcientológus volt - több ex-szcientológus ismerősöm is ismerte még szcientológusként. Tényleg azokat a szolgáltatásokat végezte el, amelyekről a könyvben ír. Saját szememmel láttam az ezekről kiállított "egyházi" számlákat. Nem folyamatosan járt az orgba egyébként 2012 és 2017 között, szakaszosan volt aktív, ahogy azt a könyvében ki is fejti, hogy hogyan és miért.

Ezt az egészet Laci12 indította el, szerintem jobb ötlet híján... de teljesen alaptalan.

Reformer 2019.03.25. 16:37:50

@lavincze: hát lehet, de én nem zen mester vagyok, és nem is akarom az lenni. Eckhart Tollét olvasgatok, úgy gondolom, nekem az a felfogás az utam - de emelett a saját belső erkölcsi iránytűmet követem. Az meg azt diktálja, hogy folytassam az aktív fellépést a szcientológia ellen és segítsek másokon ebben.

lavincze 2019.03.25. 16:44:46

@Reformer: Sikeres utat kívánok!!!

Reformer 2019.03.25. 16:45:59

@Laci12: @Reformer:

Írtad:
Akkor ezek szerint eljött a VÉG! Már kezdenek eltűnni a nem kívánatos hozzászólások Diána FB oldaláról. Miért volt olyan kellemetlen amit Bocsi Viki kérdezett? És ami erre válaszként tőled és másoktól jött, az hova tűnt? Kellemetlen ugye?

Válasz:
Azt nem mi töröltük, hanem Bocsi Viki... :) Neki lett kellemetlen valószínűleg. Kérdezd meg tőle nyugodtan. Mi nem töröltünk hozzászólást. Ami eltűnt, azt a hozzászólás írója törölte.

A többire:
Más a valóság, mint amit te lefestesz, de ez őszintén szólva nem lep meg. Attól, hogy ismételgeted, hogy a szcientológia nagyszerű, az embereket nem érdekli a könyv, az ex-szcientológusok mind hazudnak, és Dudás Diána különben sem létezik, attól ezek még nem lesznek igazak...

MedPhD 2019.03.25. 18:03:47

Nos itt az én "szcientológia történetem": soha nem voltam szcientológus és nem is leszek. Évekkel ezelôtt az akkori asszisztensem résztvett néhány dianetika tanfolyamon, miután elmenekült onnan, évekig kapta az akkoriban aktuális kiadványokat, és megkértem, hogy ne dobja ki, hanem hozza el nekem, mert érdekel. Így lett.
A kiadványokból az elsô ami eszembe jut, hogy kitûnô minôségû nyomdai termékek voltak, rettenetes tartalommal. A kiváló Bereményi Géza mondatát juttatták eszembe: "...gondolat helyett, gondolatmenet..." (Cseh Tamás, Mûcsarnok, Dosztojevszkij)
Abban az idôben a szcientológia által leginkább támadott pszichiátriai terápia egyik gyógyszeres kezeléssel is foglalkoztam (metilfenidát, Ritalin - ebben a témában ehelyt sem vitát, sem szakmai érveléseket nem indítok) így hamar megtanultam, mi a CCHR, elolvastam Veér András könyveit, melyek közül voltak silányok, és voltak élvezhetôk, mai szemmel egyáltalán nem aktuálisak - szerintem.
@Reformer. Péter, nem ismerjük egymást, könyvedet lelkesedéssel olvastam, kitûnô munka, annyi kollégámnak átadtam már, hogy fogalmam sincs éppen hol van.
Diana könyvét meg fogom venni, alig várom, hogy olvashassam, így voltam Leah Remini könyvével is.
Nagyon sokat böngésztem a neten a "scientology" témában, és úgy gondolom, hogy ez a blog egy kiváló és fontos ennek a számomra elfogadhatatlan üzleti rendszer - semmiképpen egyház, mint hithû katolikus írom ezt - gyakorlatának sokoldalú bemutatásában. Köszönöm Péter!

Sandor Zsolt 2019.03.25. 18:19:46

@ Reformer

Ok értem. Szerintem is a könyv a "Lacifogásra" a legalkalmasabb. Meg vagyok gyözödve arról hogy miután beharangoztad a könyv érkezését Laci volt a legkiváncsibb az egész nagyközönségben hogy mi lesz a könyvben. Mindenesetre két dolog ismert volt neki már elöre is. Az egyik dolog az volt hogy a könyv nem fogja elösegiteni az egyház terjeszkedését a másik meg az hogy ö már az ilyen könyvekkel régen nem tud mit kezdeni. Szerintem ö se Diánát sem a könyvet nem akarja ténylegessen bántani. Szóval Diána nem úgy járt mint Kopernikusz ki a kiadott könyve elsö példányát a halálos ágyán egy pár órával a halála elött kapta kézhez és ö mindjárt el is olvashatta, hogy ö ÀLLITÒLAG(!!!) mit mondott és írt. Laci mondta hogy én is irjak egy könyvet. Èn nem írok könyvet de kurvára szeretném például tudni hogy miért látok mindég Teleholdat mikor nálunk soha sem süt északról a Nap. Meg van 1001 apróság csak ehhez nem szabad ott szétretardálódni az ÒZÀban, mert azért Habard hadnagynak sincs akkora pötse hogy a mese az igazsággal való sikeres házasitása érdekében északra tegye a Napot ;)

IstvanNagy45 2019.03.25. 19:17:11

@DaDPool: @sciclubtag: @Bgisi: @Gyaloghuszár: @lavincze: @Reformer: @Sandor Zsolt: @norbert79: Bonyai Péter még mindig szcientológus hiába tagadja. Imént írtam a Facebookra ahol a a Diána könyvét hirdetik. A kommentemet 10 percen belül levették, mert nem volt éljenző, bár megírtam illedelmesen a kritikám. De ugye "entétát" nem maradhat fönt? Hát akkor miről papolnak? Pont a fenti kommentek egyikében állította, hogy nem törölnek kommentet. Hazudott. Átverés az egész, hasonlóan mint a szcientológia egyház. Megvan a screenshot a feltett, majd később levett kommentről, ha valakit érdekel.

Bgisi 2019.03.25. 20:24:01

@IstvanNagy45: Én is elolvasnám, ki tudod tenni egy külső tárhelyre?

Reformer 2019.03.25. 21:26:20

@IstvanNagy45: 1. Nem vagyok szcientológus 2. Nem azt írtam, hogy nem törlünk kommenteket, hanem azt, hogy nem töröltünk eddig... de tedd ki nyugodtan, ahová csak akarod a screenshotot. Ha a te logikád szerint egy komment törlése erkölcsileg egyenlővé tesz minket a szcientológia egyházzal, akkor nem hiszem, hogy bármilyen érv meghatna... a könyvet olvastad, vagy csak "tudod" mi van benne? Most már engem is érdekel, hogy mi volt az a meglátás, aminek törlése ilyen színpadias kommentre ragadtatott... lássuk mit akartál mondani a könyvről!

Gyaloghuszár 2019.03.25. 21:36:37

:-D Öröm látni, ahogy a sci aktiválta magát, hogy minél többször elmondja - Diána nincs, de hazudik, és úgysem kíváncsi rá senki.

DDoS támadás, itt ez a szerencsétlenkedő zavarkeltés, személyes adatok utáni kutatás, rejtélyesen felbukkanó és eltűnő kommentek...

SZÓVAL MINDENKI AKIT ÉRDEKEL, MITŐL REZEL BE ANNYIRA A SZÉGYENTOLÓGIAI EGYESÜLET, HOGY BEVETI A TELJES HOLLYWOODI KÉMARZENÁLT, VEGYE MEG A KÖNYVET!

Abból minden kiderül!

FreeLight 2019.03.25. 21:49:13

Érdekes hogy az egyház tagjai ajtóstól rontanak a házba, majd miután rájönnek (vagy rájuk szólnak) hogy a hozzászólásukkal megosztják a posztot -azaz ingyen reklámot csinálnak- törlik a megnyilvánulásaikat. Remélem azért vannak olyan bátor szcientológusok akik ott merik hagyni a véleményüket, hogy eljuthasson a könyv tartalma a kétségek közt gyötrődő társaikhoz.
Mellesleg Gregor G szerepel egy amolyan tájékozgató kisfilmben (Szcientológia áttekintés / Mi a szcientológia? ) Nem értem.... ha ennyire büszke rá hogy az aki, miért játssza meg magát a facebookon? Na jó értem én csak hát na. Értitek?

Gyaloghuszár 2019.03.25. 22:03:50

@FreeLight: "Én libre examiateur vagyok, a saját óceánom szigete,
hozzád képest az intellektus császára. " Róla beszélsz ugye? :-D Az intellektus császára, aki "öszehasonlító vallás-kutató", de helyesen leírni ezt képtelen.
Zseniális a csávó, minden szava arany. Trashben nyomja mint Győzike, és még nem is tud róla.
Még több ilyen reklámarc kell, aki valóban konkrét, személyes és magyar történetté teszi a szcientológia személyiségtorzító hatását...

Scirmi 2019.03.25. 22:07:32

Diána sci volt, és tényleg járt az orgba szolgáltatásokra.
Ko-auditban csinálta az akadémiát, majd közeledve a klírhez átment a HGC-be. NED-en lépett le.
És igen, Dudás Diána néven vásárolt szolgáltatásokat.
Laci12 csak egy bugris, akinek a célja a zavarkeltés.

FreeLight 2019.03.25. 22:13:51

@Gyaloghuszár: Nagyon kemény a csávó. Soraiból csak úgy árad a nárcizmus. Mondanám hogy pár auditálást megérne rászánni erre a makacs személyiségzavarra, de lehet pont attól lett ilyen .

Scirmi 2019.03.25. 22:13:56

Egyébiránt pedig három nevet tudnék mondani, akik aktív sciként meg merik csinálni, vagy engedélyük van rá, hogy enthéta oldalakra írjanak, vagy egyáltalán olvassák őket.
Mind a három személy irodája a Váci úti irodaház második emeletén van. Kettőnek balra az ügyvezetői folyosó végén, egynek meg jobbra.

sciclubtag 2019.03.25. 22:47:16

@IstvanNagy45:
Gondolom azért jelöltél meg a kommentedben, mert nem tudod, hogy miért törlődött a FB hozzászólásod. Nem tudom mi más lehet az oka, de szívesen válaszolok, mert van egy elképzelésem.
Amennyiben olyan FB felhasználó kommentje alá írsz aki letilt illetve törli a saját hozzászólását, akkor a tiéd is eltűnik. Ebbe a hibába könnyen be lehet szaladni.
Megjegyzem, Péter elég jól ismeri a PR alapelveket és nem hinném, hogy a könyv kritizálóit törölné. Inkább a minősíthetetlen (nyomdafestéket nem tűrő) beszólásokat szokás moderálni, amely másokat sért.

sciclubtag 2019.03.26. 02:14:37

@lavincze:
"Összekevered a vallást és az egyházat."
Vallás:
1) Nyilatkozás, mely által állítjuk, bizonyítjuk, hogy valami így vagy úgy van, vagy ellenkezőleg: tagadjuk.
2) Szóbeli, és tettleges kijelentés, hogy bizonyos hitágazatokat hiszünk és követünk.
3) A lelki üdvösségre vonatkozó hitágazatok összessége, amennyiben azoknak hívői, és követői vagyunk.

Nos, egyik vallás sem kapcsolat istennel. Mind különböző gondolatforma amelyekről úgy vélik, hogy kapcsolatba lehet kerülni általuk istennel, vagy valami nagy igazsághoz vezetnek.

Ez a blog pont vallásokról szól és egy egyházról. Egy olyan vallásról ami meggyőzően félrevezeti az embereket. Tehát jó helyre írtad a félreértésedet ezzel kapcsolatban.

"Egyetlen vallás létezik."
Szerintem amiről írtál, az nem a vallás, hanem az igazság. Az igazság, az ami van (igaz: így-az), maga a dolgok léte. Ez vezet istenhez, az igazi létezéshez. Mindenki ezt keresi, de a vallások félrevezetnek és helyettük egy halom gondolattal találkoznak, amelyek csupán az igazságról alkotott elképzelések, és többnyire nagyon távol állnak a valóságtól.

Nincs itt összemosva semmi, csak nem akartam túlmagyarázni.
Röviden ez volt a lényege:
A Scientology hazugságokat tartalmaz.
A működése nem juttat senkit megvilágosult állapotba, ráadásul pénzéhes és tisztességtelen.
Tisztességes ember figyelmezteti azokat akik hazugságok csapdájába kerültek.
Dudás Diána figyelmezteti a könyvével erre az embereket.

"A világnak egyik törvénye így szól, egy dolgot minél több ember képes megérteni, annak annál kisebb az igazságtartalma."
Igaz ez?
Egészen biztos vagy benne, hogy ez így van?
Mert ha ez igaz lenne, akkor a szcientológiában nagyon nagy igazság lehet, mert senki se érti.

Ellenben most megadtad a kulcsot, hogyan lehet megszüntetni. A lehető legtöbben gyorsan jelentkezzenek szolgáltatásra, menjenek be tanuljanak szcientológiát! És ezzel megszűnik benne minden igazság és baromi nagy hazugsággá válik az egész. Jó, jó, nem lesz olcsó muri, de a cél szentesíti... :D
Ni csak! Most látom, hogy ez történik.
Hatalmas sci imposztor lehetsz, hogy ennek a furmányos trükknek a bevetésével próbálsz toborozni. :))

sciclubtag 2019.03.26. 02:21:14

@Scirmi:
Van esetleg térképed, alaprajzod is? Ezek rendkívül fontos információk.
Lehetne fejleszteni applikációkat is okostelóra, amolyan enthéta-tűrőlény kereső féleséget.

Nederland 2019.03.26. 12:09:38

@lavincze: Köszönöm kedvességed.

Aleister Crowley 2019.03.26. 13:44:18

Hű gyerek! Most bolond a játék! Lassan kezd körvonalazódni, hogy ki kivel van. Jó lesz odafigyelni, hogy ne mondjunk ellent a Bonyai mesternek vagy a rajongó táborának, máskülönben le-szcientológusoznak.

Aki nincs a Bónyaival az ellene van!
Érted, nem képvisehetsz egy 3ik külső nézőpontot.

Norbert69 2019.03.26. 15:03:22

@lavincze: @sciclubtag: "Tisztességes ember figyelmezteti azokat akik hazugságok csapdájába kerültek. Dudás Diána figyelmezteti a könyvével erre az embereket."
Ha tényleg csak figyelmeztetni vagy tájékoztatni szeretne, akkor nem könyvet adna ki erről, hanem lényegre-törően összefoglalná - közzé tenné ingyenes formában - és fölajánlaná a segítségét azok számára akik tanácsot szeretnének kérni tőle egy konkrét szituáció kezelésére vonatkozólag. Mert nincs két egyforma eset, és azzal, ha elolvassuk mi történt vele , az nem segít senkin. Ez egy nagyon jó marketing fogás a segítség köntösébe bujtatva. A szcientológia egyház nem ugyan ezzel a kártyával játszik?

IstvanNagy45 2019.03.26. 15:24:02

@sciclubtag: Köszönöm, hogy próbálod helyre igazítani, holott az én esetemben nem ez a helyzet. A Facebookos bejegyzést tegnap este rakták fel. Az enyém volt az egyetlen komment, ha nem került volna törlésre. Ezt akkor vettem észre amikor kb. 10 perc után ki szerettem volna egészíteni, de már nem volt fönt. Tegnapelőtt hasonló eset történt, azt a kommentemet is törölték, bár nem voltam benne biztos, hogy nem-e technikai hiba történt, ezért tegnap készítettem screenshot ot is a biztonság kedvéért.
Ahogy tegnap láttam, hogy törölték, felírtam egy reklamációt is arról is késztettem egy screenshot-ot. Azt szintén törölték. Egyikben sem volt semmi sértő, obszcén, csupán közvetlen tényszerű kritika. Mellékletem a linket ahonnan a letöltheted a screenshot-ot.
wetransfer.com/downloads/84f115d0cfc3f381453b4a4b7366787720190326105825/b6583154336ed75115e16d59f3811c2f20190326105825/793c7e

Reformer 2019.03.26. 15:53:56

@IstvanNagy45: elolvastam... hát ha ez tényszerű kritika, akkor én tényleg szcientológus vagyok. Csak az maradt le, hogy "minek ment oda".

Gyaloghuszár 2019.03.26. 15:54:40

@IstvanNagy45: Érdekes, a tiédnél sokkal durvább beleszállásokat fent hagytak.
De a kommented sem hasznos, sem érdekes nem volt, én is töröltem volna és senkit sem hibáztathatok ha ezt tette.
Nem akarok boszorkányüldözésbe kezdeni, de meglep, hogy amiatt és kizárólag amiatt regisztráltál a blog.hu-ra, hogy ezt itt és most elmondhasd.
Ha ennek tényleg az az oka, hogy ezzel a sérelem nem tudsz megbirkózni, mindenképp vedd meg a könyvet, mert abból kiderül milyen sérelmek érték az írót, ami miatt tollat ragadott.
Vagy fordulj pszichológushoz.

Reformer 2019.03.26. 16:00:20

@Norbert69: az is egy opció, amit leírtál. Készült egy igényes kivitelű könyv, amin sokat dolgoztunk, az olvasói visszajelzések alapján jól meg van írva, és kellően alapos és részletes. Szerintem ezenfelül még inspiráló is. Nem kötelező megvenni, hanem csak egy lehetőség annak, aki meg szeretné ismerni a történetét, vagy csak el akar olvasni egy jó könyvet. Én ebben nem látok kivetnivalót. Az alapítvány weboldalán (Itt: clarusanimus.eu/hu/szemelyes-tortenetek/) számos ingyen elérhető történet van fenn azok számára, aki tájékozódni szeretnének.

sciclubtag 2019.03.26. 16:19:16

@IstvanNagy45:
Köszi, hogy elküldted a linket. Azt hiszem, már értem a problémát.
Ezt írod:
"Egyikben sem volt semmi sértő, obszcén, csupán közvetlen tényszerű kritika."
El tudom képzelni, hogy valójában jó tanácsoknak szántad, hogy Diána hagyja a fenébe a múltat és kezeltesse magát valamint végezzen inkább egyéb karitatív tevékenységeket, azonban a megfogalmazás inkább sértő és elutasító. A hozzászólásod célpontja az könyv írója és őt kritizálod ilyen formában anélkül, hogy átfogó ismereted lenne a személyéről illetve az általa írt anyagról. Ez semmilyen formában nem tájékoztatja az eseteleges olvasók táborát arról, hogy érdemes-e megvenniük a könyvet.
Csupán az derül ki belőle, hogy téged bosszant, hogy valaki így akar közzétenni valamit illetve pénzt is szeretne látni ebből. A felháborodásod valószínűleg csak azokat fogja érdekelni, akik háborogni akarnak valamin.
A magam részéről egyetértek azzal, hogy ez nem odaillő hozzászólás volt.

sciclubtag 2019.03.26. 16:31:35

@Norbert69:

Bár Reformer válaszolt az ingyenességre vonatkozó elképzelésedre, de az útmutatás és a tájékoztatás közötti különbségre vonatkozó félreértésedre nem reagált.
Ez a könyv nem egy rehabilitációs munkaanyag, hanem Diána története, amelyen keresztül bemutatja a sci visszásságait. Tájékoztat.
Azoknak akik szintén átéltek hasonló dolgokat talán csak valamiféle megnyugvást adhat, hogy nem egyedül őketverték át ilyen formában átvertek. Ilyen szempontból segítheti egy kicsit a rehabilitációt is.

sciclubtag 2019.03.26. 16:35:26

@Norbert69:
Szóval helyesen az utolsó előtti mondat:
Azoknak akik szintén átéltek hasonló dolgokat talán csak valamiféle megnyugvást adhat, hogy nem egyedül őket verték át ilyen formában.
Ilyen szempontból segítheti egy kicsit a rehabilitációt is.

A rehabilitációra vonatkozóan Reformer Eckhart Tolle útmutatásait javasolja. Magam is egyetértek vele. Nagy segítség lehet azoknak akik nem találják a helyüket, miután kikerültek a sci markából.

Bgisi 2019.03.26. 16:47:49

@IstvanNagy45: Érdekes hogy miért ez tűnhetett el, mikor látunk keményebbeket. Próbáld feltenni újra vagy máshogy elmondva, megfogalmazva. De még mindig lehetett szimplán technikai hiba, vagy tényleg valamiért nem tetszett a profil tulajdonosának. Én ettől még nem töröltem volna, de mindenkinek máshol van az ingerküszöbe.

lavincze 2019.03.26. 19:07:56

@sciclubtag: Bölcsességgel ötvözött éleslátásod elől nem lehet elbújni. Messziről kiszúrod a szcientológusokat. Láthatóan már megetted kenyered javát, erre utal nagylelküséged mely nem aláz meg, tapos a sárba, hanem rám bízza a választás lehetőségét, mely szerint vagy szcientológus vagyok, vagy hülyeséget beszélek. Igyekszem nem visszaélni eme nemes gesztussal, és elmélkedésem tárgyává teszem a két lehetőséget. Érzem a terhet, ezért türelmedet kérem, nem könnyű megválasztani az utat amely által meg kell szégyenülnöm.

lavincze 2019.03.26. 19:58:23

@Norbert69: A Szci és a JT alapállása, hogy én tudom. Egészen pontosan, csak én tudom. A Szcit az internetes anyagból ismerem, a JT-t közvetlen munkatársaim által, akik a vének közül valók, nagyon jó eszmecseréket folytatunk,(nem győzködést) tiszteletben tartva egymás álláspontját. Csak így lehet megismerni a másikat, már ha megismerni akarjuk nem pedig ledorongolni. Aki a csak én tudom ködben úszik nem igen fog a Diánáktól tanácsot kérni, sőt senkitől. Akik meginogtak,...... hát azoknak talán segít egy könyv, egy honlap, egy bizalmas külsős, aki kellő tapintattal bír. Minden szülést vajúdás előz meg. Ha olvasom a Pétert érezni ezt rajta, meg azt is amit mindannyian tudunk, hogy a múlt megszépül. Az esze reálisan látja adolgokat, de a szivében még ott a lenyomata a múltnak, amikor éveken keresztül egy csapat voltak, egy test egy lélek. Ha életed nagy szerelme egy prosti volt és hülyét csinált belőled, mikor ez kiderül az eszed áldani fogja a sorsot hogy megszabadúltál tőle, de a sziv őrzi az érzést melytől szárnyaltál és vakká tett éveken keresztül. Aki nem hiszi járjon utána.

sciclubtag 2019.03.26. 21:28:49

@lavincze:

Ilyen elegánsan elfogadni a lebukást... Le a kalappal! :D

Azért megjegyezném, hogy nem írtam, hogy hülyeséget beszélsz (amellett hogy elismerem, jól olvasol a sorok között, én nem ezt a kifejezést használnám), :)) csupán úgy éreztem, befogadó lehetsz néhány apróbb pontosításra. A kijelentéseidből elég jól meg lehet állapítani a nyitottságod fokát.

A megszégyenülés és az elmélkedés egyaránt elmezavarodás állapotába vinne, ezért kérlek ne tedd egyiket sem!

A helyes út, a valóság (igazság) meglátása és elfogadása.

Általános vélekedés, hogy megválaszthatjuk az utunkat, de a tapasztalat nem ezt mutatja. Öntelten hangoztatva önállóságunkat mindannyian a létforgatag körtáncában sodródunk, nagyon csekély tudatossággal. Szépirodalmi alkotásnak is beillő hozzászólásaid legtöbbjével egyetértek, mert ezekben is erre a tényre utalsz.

Hogy ne legyen nagyon off:
Diána sem határozhatott maga a könyv megírásáról. Késztetések, érzelmek és érzések irányították, terelték ahhoz a pillanathoz, amikor is azt képzelte, hogy éppen dönt. Valójában az ÉLET, a LÉT hozta LÉTre a pillanatot, amely elindította a könyv megalkotását. Az élet körforgása ilyen formában dobja ki magából (szinte észrevétlenül) a döntésnek tűnő helyzeteket. Így nyílik meg az út az ellenirányú perdületek visszafordítására azzal, hogy láthatóvá válik más lelkek számára is az igazság a sci világról.

LeilaX 2019.03.26. 21:48:39

Szerintem a sajat oldalat mindenki ugy moderalja ahogy akarja. ( a szcientologusok is ) En olvastam a konyvet. Brutalisan jo es sokkolo!!!!!!!!!!!!!

Damiel 2019.03.27. 06:46:50

Elolvastam a könyvet. Mondhatnám, hogy tipikus történet, mert a szci habitus sajátos mivoltából fakadóan minden érintettel ugyanaz történik meg. De mégsem az. És jó, mármint a könyv.
Természetesen a szcientolóhusok nem fogják elolvasni, nem is nekik szól. Bár ebből megértenék azt, hogy a működésük természetszerűen a szervezet elsorvadásához vezet. De szól azoknak, akik túl vannak rajta és azok sokkal többen vannak.

IstvanNagy45 2019.03.27. 12:57:08

@sciclubtag: Szivesen! "A magam részéről egyetértek azzal, hogy ez nem odaillő hozzászólás volt." Most, hogy tegnap és ma de. volt időm és átfutottam a blog bejegyzéseit ill. hozzászólásait, átfutottam a Bonyai könyvet ami a neten van, megnéztem a szcientológia oldalakat . Sajnos azt kell mondjam: Igazad van. Tényleg ne odaillő volt a hozzászólásom. Nem néztem meg melyik terembe nyitottam be:-)

Bár hangsúlyozom a Facebook küldte nekem a hirdetést, nem magam találtam ide.

Rövid tanulmány utam során megértettem, hogy a szcientológus hívők éppúgy mint a hit szegettek neurológiai sérültek. Igazából orvosi, pszichológiai segítségére volna szükségük. Nyilván gondolnák, nem kérnek, nem is lehet rájuk erőltetni. Viszont létezik a számukra egy zárt kör ez a blog, melyben kiélhetik magukat és így a környezetet ez nem nagyon zavarja. Az egyházban meg be vannak fogva a hívők, hogy húzzák az igát.

Mint Orwell 1984 c. regényében harcot vívnak egy kivetített ellenséggel. A szcientológusok a pszichiáterekkel, tudatalattival, NAV -al. A Blogozok, Diána, Péter a szcientológia egyházzal, ill. a vélt vagy valós szcientológusokkal. A jobb oldal táplálja a bal oldalban a tüzet. Ez így egy zárt kör marad - a tipikus mókuskerék. Törvényeket kell hozni, és a tájékoztatást beiktatni az oktatásba, különben nem változik semmi.

LeilaX 2019.03.27. 13:49:01

@IsvanNagy45: Talan ott kellett volna kezdenie hogy tajekozodik mielott hulyesegeket irogat. Szegyellheti magat! Az iro pontosan leirja hogy igenis kert orvosi es pszichologusi segitseget es azt is leirja hogy miert!!!!!!!
Idejon es irogat egy olyan dologrol amirol semmit nem tud.
Uljon le. Egyes.

Bgisi 2019.03.27. 14:46:56

@LeilaX: De hát tájékozódott, hisz' "átfutotta a blog bejegyzéseit ill. hozzászólásait és a Bonyai könyvet"... mindezt kb 1 nap alatt. :-) Tehát mindent tud. :-))) Még többet is, mint Te vagy én, akik X évet voltunk bent majd tértünk vissza a normális világba. :-)))))
Ja és a szófordulat sem gyanús: "Bonyai könyv". ;-) Bár már nem Bónyit ír.
Ami mostanság történik az arra emlékeztet, amit egy régi háborús filmben láttam a II. világháború vége felé a náci propagandáról: Németország, szétlőtt házak, romok, halottak és kiégett tankok az utcán - de a hangosbemondóból még szól, hogy milyen nagyszerű a Német hadsereg, hol milyen csatákat nyertek meg, mely városokat igáztak le.
Most kintről tökéletesen látni a jelen helyzetet, csak ezúttal az agymosás a 15 milliós szcientológus tagságról, az újabb valamilyen mérföldkőről és a bődületes terjeszkedésről szól.

sciclubtag 2019.03.27. 15:56:18

@LeilaX: @Bgisi @IstvanNagy45

Ezért is kedvelem ezt a blogot, mert itt mindenkinek igaza van, meg nem is.
Számomra kifejezetten szimpatikus, hogy IstvanNagy45 belátta a hibáját és utánanézett a dolgoknak.
Az is szimpatikus, hogy LeilaX jól megmondja és okoskodik egyet utána, hiszen így jól igaza lett neki is ezáltal.
Az is szimpatikus, hogy Bigsi kicsit idedicsekszi, hogy mekkora áldozatossággal vett részt X éves elvakulásban. A hangszórós példa is királyos lett.

Srácok! Lenne kedvetek részt venni egy kísérletben?
Arra gondoltam, hogy megírhatnátok IstvanNagy45 piszkálásának elhagyásával is a hozzászólásaitokat. Kíváncsi lennék milyen lesz. Én ugyanis csak jóindulatú szcientológussal találkoztam eddig, akiknek egy része kicsit hülye volt, de jóindulatú(!). Akik kiléptek vagy akiket kizártak, szerintem megmaradtak jóindulatúnak, legfeljebb a hülyeségüket hagyták maguk mögött. Gondolom nem ti vagytok azok a kivételek akik a jóindulatot is bent hagyták.

Én megértem IstvanNagy45 hozzáállását. Kapott egy kéretlen hirdetést, amiről azt gondolta, hogy le akarják nyúlni pár ezer forinttal ha vesz valami baromságot (könyvet). Fölkapta a vizet és reagált rá.
Én is voltam már hasonló helyzetben. Elsőre felbosszantott valami, aztán rájöttem, hogy nem is néztem meg alaposan. Ennyi.
IstvanNagy45 nyilván nem láthatja át az egészet és nem érthet minden indulat mögött meghúzódó összefüggést, viszont szerintem nincs is rá szüksége. Megállapította a sci-ről, hogy nem kell neki, és tételezzük fel, hogy továbbra se fogja senkinek se ajánlani. (Ez is Diána könyvének egyfajta hatása.) Sőt az is elképzelhető, ha valamikor találkozik sci áldozattal, véletlenül eszébe is juthat a könyv és ajánlhatja is.

@IstvanNagy45
A szcientológia "áldozatainak" rehabilitációja szerintem fontos küldetés, de az a véleményem, hogy semmiképpen sem a pszichiátria ad megoldást. Természetesen fontos lehet, a lelki megnyugvás elérése, de ehhez inkább Eckhart Tolle útmutatásai adhatnak segítséget. Nekem nem volt szükségem semmiféle kezelésre a szcientológia miatt, mégis olvasom időnként az itt megjelenő írásokat, hozzászólásokat. Vannak itt hasznos gondolatok bárki számára, azonban a leghasznosabb amit itt kaptam Eckhart Tolle könyvének ajánlása Reformertől.
Bónyai Péter könyvét is elolvastam, mert kíváncsi voltam a sztorijára. Rendkívül szórakoztató olvasmány volt. (Talán csak azért, mert elég jól ismerem a "rendszert".) Jókat nevettem rajta, holott tudom, hogy maga a történet egyáltalán nem vicc.

Bgisi 2019.03.27. 17:30:22

@sciclubtag: IstvanNagy45 ezt írta: "Mint Orwell 1984 c. regényében harcot vívnak egy kivetített ellenséggel. "
Ez szerintem hülyeség, meg amit utána írt, az is. Sajnálom, veheted piszkálódásnak, de attól még ez a véleményem. Én is megértem őt, ha laikus, csak hát ezt az egész szcientológiát nem lehet úgy megérteni, hogy "ma de. volt időm".

Norbert69 2019.03.27. 18:57:28

@lavincze: "Ha olvasom a Pétert érezni ezt rajta, meg azt is amit mindannyian tudunk, hogy a múlt megszépül. Az esze reálisan látja adolgokat, de a szivében még ott a lenyomata a múltnak, amikor éveken keresztül egy csapat voltak, egy test egy lélek. Ha életed nagy szerelme egy prosti volt és hülyét csinált belőled, mikor ez kiderül az eszed áldani fogja a sorsot hogy megszabadúltál tőle, de a sziv őrzi az érzést melytől szárnyaltál és vakká tett éveken keresztül. "

Igen, a prosti-s hasonlat nagyon betalált. Értem miről beszélsz, mert volt hasonló szituban részem. Ha jól értem akkor Péter esetében a "prosti" a szcientológia egyház, pontosabban az a TEAM lenne akikek ott együtt dolgozott? És ez a feeling szívét még mindig fogva tartaná?

lavincze 2019.03.27. 19:37:31

@Norbert69: Ha nem is tartja fogva, de ott a lenyomata.

free spirit 2019.04.28. 12:44:01

Ezek a Hubbard írásain átnevelődött agyontanultak egy fontos dolgot mindig elfelejtenek. Azt, hogy a "jókívánságokkal" csínján kell bánni, mert könnyen visszaüthetnek. Visszaütött.
süti beállítások módosítása